|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz.II
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a teraz wam opowiem dlaczego siedze na wizazu a nie w szpitalu. Po pierwsze uwielbiam was i nie moge bez niego zyc ![]() po drugie : no to tak najpierw sie spakowalam i wogole pozniej pojechalismy do izby przyjec na oddzial wewnetrzny i tak naqjpierw spedzilam 40 min na czekaniu na kogos az przyjdzie noi przyszla pielegniarka zmierzyla cisnienie (mialam 90/60) i zrobila ekg serca i kazala czekac nastepna godzine czekalam na lekarza i juz myslalam ze mnie szlag jasny trafi no ale to nasi kochani lekarze nie obrazajac studentow bo oni przynajmniej nas rozumieja i maja glowy pelne pomyslow i chwala im za to bo przynajmniej przejmuja sie pacjentami no ale wracajac do mojej przygody no to przyszla pani doktor pobadala mnie i stwierdzila uwaga cytuje " brak pilnych wskazan do hospitalizacji. Proponuje konsultacje neurologiczna w trybie ambulatoryjnym" noi mnie nie przyjeli. No to poszlam do ogolnego po skierowanie to ona mi dala do okulisty na przeswietlenie kregu szyjnego do neurologa i na badanie krwi(znowu ja chyba umre od samych igiel!!!!) i moczu i zas po lekarzach dzisiaj bylam u okulisty i jest wszystko w porzadku i o 13 jade na przeswietlenie pojutrze na badania krwi noi zobaczymy jak to bedzie
|
|
#4082 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
. Jedynie w poprzednim roku nie miałam żadnych objawów w tym okresie. później na wakacje wyjechałam do stanów nad ocean więc uczulenie nie było odczuwalne. Ja przyjmuje na razie zyrtec i kropie nos betadrinem. Pomaga . Na dniach wybieram sie do lekarza po typowo alergiczne leki. Mam nadzieje że w tym roku uda mi się wyjechać nad morze bo to dla mnie zbawienie... ![]() Co do ślubu to pozostało nam załatwić kościół. Ostatnio zarezerwowaliśmy plener. Chyba darujemy sobie reportaż bo nie możemy znaleźć fotografa w miarę taniego... Ceny wahają sie od 2000 do 3400 za plener i reportaż. Mogli byśmy sobie na to pozwolić gdyby nie to że mamy już kamerzystę... U fotografa u którego robimy plener dodatkowo za reportaż byśmy musieli zaplacic 1500zł czyli razem 2200 lub więcej. W porównaniu do waszych cen u nas w małym mieście są ceny typowo 'warszawskie' . Tra-ge-dia!
|
|
|
#4083 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie Panny Mlode 2009. Ja tez zaliczam sie do waszego grona
. Zareczylismy sie w swieta Bozego Narodzenia 2007 a date slubu mamy zaplanowana na 29.08.2009. Razem jestesmy od marca 1999. No nic teraz tylko czekac na ten wielki dzien. Suknie slubna bedzie mi szyla moja mama, musze tylko znalezc odpowiednie materialy. Sprawe sukni i kosmetyczyki mam rozwiazana (moja siostra jest kosmetyczka i wykona na mnie weszlkie zabiegi upiekszajace )Przyszla tesciowa juz mnie nawet do fryzjera zapisala hehehe. Pozdrawiam |
|
|
|
#4084 |
|
Zakorzenienie
|
mała, jak na zaproszeniu napiszesz np. że zapraszasz Marię i Rysia Konarskich, pod spodem proszę o pottwierdzenie przybuycia najpóżniej do 5go czerwca. i o dzieciach nie wposmnisz nic, to jak będą potwierdzać [powinni się o te dzieci topytać lub anulować przyjazd [jesli kumaci i zrozumieją że bez dzieci i będą cvhcieli z ich powodu lub innego zrezygnować] :d pogmatwałam
![]() witamy nową pannę młodą
|
|
|
|
#4085 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Oj staż jako para macie dłuuuugi No i widzę,że w organizacji ślubu jesteś daleko skoro już fryzjerka zamówiona![]() Dziś mam występ dziewczyny Nie wiem czy pamiętacie jak pisałam, że gram w małym teatrze na uczelni, w każdym razie proszę o trzymaniu kciuków żeby gładko dziś poszło i publiczność była zadowolona z nowego przedstawienia.
|
||
|
|
|
#4086 | |
|
Raczkowanie
|
Siwak witamy w naszym gronie!
ślubujemy tego samego dnia ![]() Jak przygotowania? Czy masz już coś zarezerwowane oprócz zabiegów upiększających i sukni? ![]() Cytat:
Uwielbiam teatr i zawsze marzyła mi się praca w teatrze. Kto wie... może marzenia sie spełnią i kiedyś zadebiutuje .Ależ tu dziś cicho i spokojnie!
|
|
|
#4087 | ||||
|
Zakorzenienie
|
ale tu ostatnio cisza
pewnie przez ta pogode a ja dostalam dzisiaj ciote i tak mnie brzuch boli ze normalnie zaraz umre nawet pogoda mnie nie cieszy juz nie pamietalam jak to potrafi bolec, bo bralam tabletki anty i mnie tak nie bolalo no ale teraz mam przerwe w tabletkach i boli strasznie auc ![]() Cytat:
chociaz pewnie cieszysz się ze nie siedzisz teraz w szpitalu, tylko masz isc na pare badan Mam nadzieje ze dzieki tym badaniom okaze sie co Ci dolega i nie bedziesz juz musiala isc do szpitala ![]() Cytat:
To juz pewnie czujecie sie prawie jak malzenstwo Cytat:
tzn jeszcze zalezy czy to jakas bliska rodzina czy dalsi znajomi by mnie zapraszali pewnie nawet jakby mnie zapraszali z dzieckiem a dziecko mialo by powiedzmy do 5 lat to i tak staralabym sie zorganizowac na ten czas dziecku jakas opiekunke i przyjsc sama z mezem, bo wiadomo, ze z malym dzieckiem na takiej imprezie to same problemy hehe no ale jednak uwazam ze jak juz sie zaprasza kogos i zalezy nam zeby ta osoba byla obecna to powinno sie zaprosic go z dziecmi, bo moze akurat zle to odbierze, albo nie bedzie mial zostawic gdzie dziecka itd i powie ze nie przyjdzie a najwyzej sam stwierdzi ze brac dziecko na taka impreze to troche bez sensu i zadzwoni ze przyjdzie bez dziecka ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4088 |
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() kurcze ostatnio nie mam czasu was czytac, tyle mam zajęc, zaliczen i jeszcze ta praca mgr. ech... najgorszy to teraz bedzie maj i czerwiec. az strach pomyslec powiem tylko jedno. czas mija baaardzo szybko. i bardzo sie z tego ciesze
|
|
|
|
#4089 |
|
Zakorzenienie
|
mala, mnie tez ze szpitala odeslali raz do domu...
Mialam skierowanie od rodzinnego, bo juz mial dosc mego ciaglego przylazenia po zwolnienia lekarskie z powodu zapalenia pecherza, na ktore juz nawet leki przestaly dzialac... A ze wtedy pecherz byl lekko zaleczony i bylam na antybiotyku to lekarka stwierdzila, ze nie ma sensu mnie klasc... ![]() Witamy mowa Panne Mloda. ![]() baja 3mam kciuki
|
#4090 |
|
Zakorzenienie
|
Samba ja tez dzis okres dostałam
![]() a mam pytanko: po odstwaniu dostałas normalnie okres wtedy co miałas dostac?? |
|
|
|
#4091 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ciesze sie ze nie leze ale zalezalo mi na tym tomografie (przepraszam nie wiem jak to sie pisze) no ale trudno moze wiedza co robia mam przynajmniej taka nadzieje![]() Cytat:
|
|
#4092 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż Ciebie na tabletkach to chyba az tak nie boli Ale mi też już na szczescie troche przeszlo ![]() Co do okresu po odstawieniu tabletek to szczerze mowiac moge powiedziec tylko na oko Więc zanim zaczelam brac tabletki to mialam okres dosc nieregularnie przerwy mi sie wahaly od 30 do 40 dni tak mniej wiecej , potem jak bralam tabletki to przychodzil mi w 26 dniu (zawsze w niedziele ) a kiedy odstawilam to nie przyszedl mi w 26 dniu tylko troche pozniej, mniej wiecej moze w 35 dzien czy cos takiego, no ale nie musialam czekac kilka miesiecy na okres, tak jak czasami bywa teraz mam już drugi okres po odstawieniu i tez przyszedl w miare w terminie ale ja jakos zawsze zapominam zeby sobie notowac daty wiec znowu nie wiem ile to minelo ![]() Cytat:
To najwazniejsze Kurde no to jest wkurzajace ze mialas skierowanie i mialas miec badanie a jakas glupia baba stwierdzila ze to nie jest potrzebne na razie wrrr ;/ no mam nadzieje ze ma racje i wyjasni sie co Ci dolega |
||
|
|
|
#4093 |
|
Zakorzenienie
|
samba no mnie nie boli na szczęscie. ale przed braniem tabletek to był dopiero koszmar. pierwszego dnia brałam 9 tabletek przeciwbólowych
i do tego mega obfitośc i nieregularnośc.. mam nadzieje, ze po odstawieniu (ale to po slubie dopiero) mi to nie wróci
|
|
|
|
#4094 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc, ja tez biore slub w 2009 (w lecie)
Licze na wasze wsparcie W tym momencie zastanawiamy sie z TZ nad odpowiednia sala...Za jakies 2 tygodnie jedziemy na wyprawe i ogladanie roznych sal...ufff Juz mam liste adresow w moim miescie.Trzymajcie kciuki
|
|
#4095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak milo że jest nas tu coraz więcej
|
|
|
|
|
#4097 |
|
Zakorzenienie
|
SAMBAdiJANEIRO uwierz nikt tego źle nie odbiera, że na zaproszeniu nie ma dziecka.
co innego jak to Twój brat, a co innego jak piata woda po kisielu co do okresu, to po tabletkach przyszedł normlanie, na początku bolał mnie brzuch na dwa dni przed, ale nie były to bóle skręcające normlane skurcze - wyobraźcie sobie co się musi dziać podczas porodu już się zaczynam martwić.Teraz mam w miarę regularny okres, w zależności od ilości dni w miesiącu. Luty zawsze wszytsko psuje I bardzo mało obfity, ku mojemu zdziwieniu ![]() samba, weź Ty kobieto sobie notuj te dni przyda Ci się zarówno przy wizycie u Gina, jak i przy planowaniu dzieciaka ![]() A teraz lecę się pakować bo jutro po pracy jedziemy do mojego rodzinnego miasta na majowy weekend, pogoda ma być średnia, ale przynajmniej z mamą pobędę
|
|
|
|
#4098 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez na weeknd juz jutro do domku jade
bardzo sie ciesze bo w koncu z TZ sie spotkam
|
|
|
|
#4099 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to gora dwie tabletki w pierwszy dzien, a potem juz spoko, ale zeby 9 Tylko ze w ten pierwszy dzien to zle sie czuje, chodze caly dzien nieprzytomna, boli mnie brzuch, draznia zapachy No ale jutro bedzie lepiej A co do tabletek to one podobno pomagaja w uregulowaniu cyklu, także moze po ich odstawieniu bedziesz miala regularne ja na razie mam dalej nieregularne a co do bolu moze mina jak juz urodzisz dzidziusia bo po samym odstawieniu tabletek to chyba nie mnie boli tak jak bolalo przedtem a nawet moze bardziej bo juz sie zdazylam odzwyczaic od comiesiecznego bolu ![]() Cytat:
Cytat:
I mysle ze kazdy normalny to zrozumie. Moze zle sie wyrazilam rano bo bylam zakrecona przez ciote chodzilo mi o rodzine ![]() A co do tych moich dni to ja mam jakis slomiany zapal nie dla mnie metody kalendarzykowe ja notuje 2 miesiace a potem mi sie zapomina i tak wygladalo kazde moje notowanie Jak ide do gina to wiem mniej wiecej kiedy mialam ostatni okres jesli o to pyta poza tym ostatnio bralam tabletki wiec ten problem mi odpadal bo zawsze moglam do tego dojsc no a dzieciaka na razie nie planuje ale zapisalam sobie wlasnie w kalendarzu ze mam okres i sprobuje to notowac hehe ![]() Milego wyjazdu do domku |
|||
|
|
|
#4100 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Premiera się udała Było super, choć z maleńkimi potyczkami, ale to jak zawsze, najważniejsze, że widownia się nie kapnęła Przedstawialiśmy Alicje w krainie czarów, oprócz znajomych przyszło mnóstwo dzieci Były bardzo zadowolone, nawet wręczyły mi kwiaty- moje pierwsze karierze:P Szkoda tylko, że to moje ostatnie dni w teatrzyku Niestety kończę uczelnię i nie dam rady łączyć pracy, zaocznych studiów i potem obowiązków wobec męża z graniem.Cytat:
No gorący dla was okres się rozpocznie, życzę powodzenia w poszukiwaniu sali
|
||
|
|
|
#4101 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam dwie nowe dziewczyny
![]() Ostatnio mam mało czasu na siedzenie przy kompie, ale na szczęście jestem tu na bieżąco. Coś ostatnio jakoś mały tu ruch, ale to chyba dlatego, że wreszcie zrobiło się ciepło ![]() Mala, no cóż taką mamy służbę zdrowia, ale dla Ciebie to chyba lepiej, że nie musisz leżeć w szpitalu ![]() Strippi, też bym się wkurzyła na taką szefową, chyba ją pogięło. Dobrze zrobiłaś, że nie poszłaś i kopnęłaś ich w d... Ale teraz masz dzięki nim certyfikat i to chyba za free?
|
|
|
|
#4102 |
|
Zakorzenienie
|
Samba moja mama tez mi to powiedziała, ze po urodzeniu dziecka mi przejdzie
wiec odstwiam po slubie kilka miesiećy potem ze 3 miesiące czekania i starania o dzidziusia
|
|
|
|
#4103 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i do jedzenia a wogole po mnie nie widac tylko tyle ze w dol mi leca kilo a nie w gore i niedlugo bede przezroczysta ostatnio w ciagu mniej wiecej miesiaca schudlam prawie 4 kilo i jestem przerazona nie wiem moze przez ta moja glowe![]() ![]() no a ja teraz wcinam kolacyjke wiosennych kanapek mi sie zachcialo i ogladam moje zdjecia z tz bo robie mu prezentacje w ramach przeprosin bo przez ta moja "ukochana" glowe bylam strasznie nieznosna ale moj kochany dzielnie to zniosl i stanal na wysokosci zadania noi chcialam mu odziekowac i przeprosic
|
|
#4104 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
noooo masakra ;/ Cytat:
Cytat:
Cytat:
hehehea z tym szpitalem to przegiecie Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() kochane wrocilam dodaje 2 fotki jak sie scigamy z tż na konikach dzisiaj bylismy w terenie 4 godz
|
|
|
#4105 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale Wam fajnie na tych konikach!! Po 4h to można schudnąć hehe
Ja spadam do łóżka, jutro znowu praktyka jak co dzień i później upragniony długi weekend
|
|
|
|
#4106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4107 |
|
Zakorzenienie
|
super te konie
![]()
|
|
|
|
#4108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie chcialabym pracowac z takimi ludzi, jak juz tak sie zaczyna to potem moze byc tylko gorzej. Bardzo dobrze zrobilas ze im podziekowalas, kurde wyzysk i tyle!!Fajnie ze juz masz dwie nowe oferty pracy
|
|
|
|
|
#4109 |
|
Zakorzenienie
|
A ja podczas focha wieczornego zauważyłam, że w zaręczynowym pierścionku nie mam jednego oczka, i to tego samego co mi już kiedyś - z mojej winy zresztą - wypadł. Nagrosze jest to, że ta złota 'korona' przytrzymująca kamyk - jestukruszona [przy pierwszej awarii się lekko odłamała] a złotnik przy pierwszej naprawie nie dolutowywał złota, a mówiłam
echhhhhhhhhhgdyby to był brylant to bym chyba na zawał zeszła.
|
|
|
|
#4110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.

jesteśmy z tobą

Zaczela brzoza pylic, na tra jestem uczulona (rok temu przypadkiem trafilam na mozliwosc zrobienia testow skornych i mi wyszlo, ze ze mnie straszny alergik...
) Nie biore lekow p/histaminowych, bo po nich bylabym tylko otepiala. Lece na "Starazolinie" (krople do oczu, dzieki nim przespalam lzawic), "Nos alerg" ("psikacz" do nosa; w koncu moge normalnie oddychac
. Jedynie w poprzednim roku nie miałam żadnych objawów w tym okresie. później na wakacje wyjechałam do stanów nad ocean więc uczulenie nie było odczuwalne.
Ceny wahają sie od 2000 do 3400 za plener i reportaż. Mogli byśmy sobie na to pozwolić gdyby nie to że mamy już kamerzystę... U fotografa u którego robimy plener dodatkowo za reportaż byśmy musieli zaplacic 1500zł czyli razem 2200 lub więcej. W porównaniu do waszych cen u nas w małym mieście są ceny typowo 'warszawskie' 

Mialam skierowanie od rodzinnego, bo juz mial dosc mego ciaglego przylazenia po zwolnienia lekarskie z powodu zapalenia pecherza, na ktore juz nawet leki przestaly dzialac...

nie chcialabym pracowac z takimi ludzi, jak juz tak sie zaczyna to potem moze byc tylko gorzej. Bardzo dobrze zrobilas ze im podziekowalas, kurde wyzysk i tyle!!