A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;) - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-29, 21:53   #2941
Ondine
Rozeznanie

Dot.: A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;)

Cytat:
Napisane przez foxina Pokaż wiadomość

A ja wręcz przeciwnie Ondine miałam 2 awiza dotyczące jednej przesyłki i na poczcie nie mogli dojść do tego jak to się stało. A jakie ksiązki masz na oku?
Na tej poczcie albo za dużo albo wcale. Cóż , w maju nie moge wydawac zbyt dużo.Czekam teraz na te wędrującą przesyłkę .To biografia. A oprócz tego upatrzyłam "Córkę Rembrandta"L.Cullen oraz 3 cześc przygód mojego tempalriusza pióra N.Masot. Inne musza poczekac .Będe sie starała rzadziej zagladac do ksiegarń wszelakiego rodzaju.
Foxina , na twoim blogu długi czas widziałam ,że pzrymierzasz sie do czytania ksiażki "Bezmiar sławy". I tak czekałam na recenzję.,a tu tytuł znikaZrezygnowałas? Chodze koło tej ksiązki , tylko droga , bo 54 zl. Stąd moja ciekawość.
Kochane , jakie ślicznosci psie i kocie w waszych domach!!!! Cuda. Ja wole psy , na koty jestem i tak uczulona. Na zdjeciach mogę ogladac bezpiecznie .
Ana , jaki sliczny , pełen wyrazu ten mix w Twoim domu.
Elianko, alvesto, foxino , sunprince- pięknosci macie .
OliFko,gasto - pieknotki w domu ; U Olifki to chyba wielce uzdolniona aktorsko cała trójka.
Foxino o ciekawe ksiazki sie wzbogaciłaś.gratuluję. Ja bym chciała o tę roninach . Kupie, ale poźniej. "Filary ziemi " podobaly mi sie , nawet bardzo.
Suprince , gratulacje .Ja to ładnie taki spacer zrobic.

Edytowane przez Ondine
Czas edycji: 2008-04-29 o 22:03 Powód: dopisek
Ondine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-29, 22:00   #2942
gasta18
Wtajemniczenie

Sunprince Shan Sa jest też w czytajtanio za 3zł i sobie zarezerwowałam

Ooo Scarlett tak nie może być!!!! dawaj zdjęcie książek z KKKK
Stary 2008-04-29, 22:45   #2943
Anahstasia
Zakorzenienie

Dziewczyny, kapitalne te Wasze zwierzaki!

Cytat:
Napisane przez Ondine Pokaż wiadomość
Ana , jaki sliczny , pełen wyrazu ten mix w Twoim domu.
Dziękuję Ondine

Btw Właśnie zauważyłam, że Merlin przywrócił dział Taniej Książki. Co prawda teraz przy obecnej kwocie wysyłki (i Centrum Taniej Książki pod nosem, gdzie te same książki są tańsze niż na Merlinie raczej nie skorzystam, ale fajnie, że to zrobili, bo decyzja o wycofaniu tego działu była dla mnie totalnie niezrozumiała
Anahstasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-29, 22:49   #2944
magrat16
Zakorzenienie

Wszystko się sprzysięga przeciwko mnie, a raczej mojemu odwykowi Osądźcie te trzy sytuacje:
1) Chciałam książkę Gardnera. Sunprice wspomniała, że kupiła w taniej książcę. Sprawdzam gdzie jest u mnie- dosłownie 200m od mojej uczelni. W boczną uliczkę trzeba wejść.
2) Przeglądałam na allegro książki Kapuścińskiego z GW. Znalazłam aukcję gdzie są po 9,5 zł. Ale przesyłka była droga. Pytam się, gdzie jest odbiór osobisty. Wiecie gdzie? W mojej dzielnicy, nawet obok tego osiedla przejeżdżam w drodze do domu.
3) No i na allegro znalazłam pakiet książek które chciałam przeczytać też w bardzo kuszącej cenie w stosunku do rynkowej. Tylko że to licytacja, to może ktoś mnie przebije.
I ja mam iść na odwyk??
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61)

03.10.2015
magrat16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-29, 22:53   #2945
Anahstasia
Zakorzenienie

Magrat, to się nazywa przeznaczenie
Stary 2008-04-29, 22:58   #2946
protka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ujmuję im słodkości, ale osobiście wolę inteligencję psa.
No tu masz rację: pieski są bardziej inteligentne i wierne, ale koty to za to takie miękkie i mruczące przytulanki. Uwielbiam jak się we mnie któryś wtuli i "zapoda" traktorka. Oba gatunki są kochane.

Cytat:
Napisane przez Anahstasia Pokaż wiadomość
Nie, nie, nie! Całą bibliotekę w domach to my dopiero będziemy mieć
Pewnie do tego dojdzie.

Cytat:
Nie, ale blisko Mix maltańczyka z yorkiem; 2,5-3kg żywej wagi
(W załączniku moje maleństwo, już trzyletnie
Ale cudowny maluch! I to już trzyletni?! To moje kocury mają po 6 i 7kg.
To jak maskoteczka. Uroczy! Czy to jest jakaś konkretna rasa, bo takiego bym kiedyś chciała. Małego, lekkiego, którego wszędzie ze sobą zabiorę. Koty niestety nie znoszą podróży...

Cytat:
To Ty musiałaś być złotym dzieckiem
Nie było to bynajmniej złośliwie, bo do tego dnia nie sądziłam, że biedronki gryzą.
To było z desperacji. Chciałam mieć zwierzątko, a biedronki wydawały się takie słodkie...

Cytat:
To ja znowu nie tyle, że się kotów boję, co zupełnie im nie ufam i czuję się jak intruz w ich towarzystwie Za to od dzieciństwa mam hopla na punkcie psiaków
Pieski też lubię, ale jestem leniwa i nie chce mi się rano wstawać i wyprowadzać.
Na pierwszy ogień poszły kotki, może kiedyś będzie mały psiak.
Najlepiej taki jak twój.
A czasem niestety to i psom nie można ufać. Jak się słyszy o przypadkach, że psu odbiło i zaatakował dziecko czy właściciela...

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość

Psa nie lubię, bo zajął miejsce mojego ukochanego kota, którego rodzinka nie darzyła sympatią.
Ale przyznać mu trzeba, że jest przesłodki. To chyba najpiękniejsza rasa psów.. Ale co z tego?!

Cytat:

Podtrzymując standartowy offtopic, to ja wklejam mojego psiaka, sprzed paru miesięcy kiedy był jeszcze słodki i młody

(a miłość mojego życia straciłam dokładnie rok temu i wiecie, że do dzisiejszego dnia na samą myśl, bądź podczas oglądania zdjęć ogromna łza mi się kręci w oku.)
Fajniutki ciapuś. Śliczna mordka.

Cytat:
Gdyby nie ta 'wirtualna kawiarenka' nie wysiedziałabym czasem w pracy.
Tak, bardzo tu miło.

Cytat:
Napisane przez elianka Pokaż wiadomość
to ja Wam pokaże miłośc mojego zycia też jestem kociarą przy tym akrobacie to wymiękam

miałam wkleić fotki książek w kartonach :/ no i cały czas były czyms przywalone. Dzis je mam odgruzowac ale co z tego jak regał już stoi....?
Fajny tygrysek.

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Jestem mamusią kolejnych 7 książeczek dotarła przesyłka z kkkk a teraz przeglądam allegro i zastanawiam się których pędzli mamusią zostać dostałam wypłatę
A ja już mam Po wypłacie jestem. Miały być w lipcu, ale...

Cytat:
Napisane przez Alvesta Pokaż wiadomość
no to ja przedstawiam wam mojego jajnika ja jestem zdecydowanie psiarą, ale koty też lubię. Koty są miłe
Fajny pieseczek.

Cytat:
A wracając na moment do wątku, oto moje częściowe nabytki z Dnia Książki, w tym 2 pierwsze od góry wyszperane wczoraj po 5zł w empiku.
Jak zwykle fajne nabytki. "Filary ziemi" mam na liście, chętnie bym cię ograbiła.

[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7393623]
Mój odwyk w załączniku.
Oczywiście, odwiedziłam dzisiaj Tanią Książkę. I oczywiście, nie wyszłam z niczym.
Stwierdziłam - wejdę tylko sprawdzić, czy mają już 'Peonię' z serii Dziennika. Nie było. No ale musiałam od razu przejść się pomiędzy regałami i co widzę? Ostatni egzemplarz 'Ptaka, który zwiastował...'! Nie mogłam nie wziąć.
Potem musiałam coś załatwić w okolicach drugiej Taniej Książki, weszłam, żeby sobie tylko pooglądać. Znalazłam się w kryminałach, oczywiście coś wybrałam dla siebie ('Sprawa kulawego kanarka'). Potem idę już do kasy, patrzę, a tam Shan Sa za 3,1zł No i kolejna książka znalazłam się w moich rękach.
Ale czuję się usprawiedliwiona - na 3 książki wydałam 13,6zł! [/quote]

Gratuluję odwykowych nabytków.

Cytat:
Napisane przez OliFka1 Pokaż wiadomość
Jaka tu miła atmosfera
Ja jestem kociarą! Oto moja trójka:
Piracik vel Przytulas
Figelotka vel Trzpiotka
Behemot vel Judasz z Iskariotu
Słodziutkie.

Cytat:
Napisane przez gasta18 Pokaż wiadomość
Eee no to w takim razie to i ja zarzucę zdjęcia moich zwierzaków
W załączniku Pies i kot.. a oprócz nich mam jeszcze dwa inne psy i malutkie króliki... w najbliżyszym czasie muszę robić zdjęcia
Aaaa i kawałek mojego podwórka
---> http://img404.imageshack.us/my.php?i...sc02189tt8.jpg
Fajne zwierzaczki.

No to spróbuję dodać zdjęcia moich bęcwałów.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg felix5.JPG (40,8 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg max5.JPG (66,3 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kotek.JPG (79,2 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kotki3.JPG (78,0 KB, 4 załadowań)
protka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-29, 23:02   #2947
Ondine
Rozeznanie

Moje drogie nie dobijajcie mnie. Jedna idzie na spacer i przychodzi z ksiażkami , drugą ściga przeznaczenie i też musi kupować. Tak, magrat , Ana ma racje .To po prostu pzreznaczenie. Tylko ja też musze ograniczyc kupowanie .A jesli takie pzreznaczenie tez i mnie dopadnie? W moim niedużym mieście nie mam takich pokus jak Wy, ale są internetowe ksiegarnie, prawda?
Ana, sliczny av.
Ondine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-29, 23:11   #2948
amber2046
Zakorzenienie

Gasta zwierzaki słodkie, a za taki widok z okna dałabym się pokroić.
U mnie jest tak "cudny", że lepiej darować sobie wyglądanie.

Ana nowy av, do twarzy Ci z grzywką i te oczy. Świetne zdjęcie.

Crucify Your Mind
amber2046 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-29, 23:14   #2949
Alvesta
Zakorzenienie

Cytat:
Ana, sliczny av.
się zgodzę
Alvesta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-29, 23:18   #2950
magrat16
Zakorzenienie

Cytat:
Moje drogie nie dobijajcie mnie. Jedna idzie na spacer i przychodzi z ksiażkami , drugą ściga przeznaczenie i też musi kupować. Tak, magrat , Ana ma racje .To po prostu pzreznaczenie. Tylko ja też musze ograniczyc kupowanie .A jesli takie pzreznaczenie tez i mnie dopadnie? W moim niedużym mieście nie mam takich pokus jak Wy, ale są internetowe ksiegarnie, prawda?
Ana, sliczny av.
Zgadzam się, ładny avatar

No cóż. Pani kupująca rozwiała moje wątpliwości. Aukcja się skończyła i zaczęła nowa z książkami po...8zł Zaraz zamówię 3 tomy.

Postanowienie na dzisiaj. Omijam Tanią Książkę, nie patrzę na allegro. No chyba, że ta druga aukcja nie przekroczy 45 zł.

To się nazywa odwyk, nie ma jeszcze maja, a ja wykorzystałam całe fundusze przeznaczone na książki w maju
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61)

03.10.2015
magrat16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-29, 23:32   #2951
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:
Btw Właśnie zauważyłam, że Merlin przywrócił dział Taniej Książki. Co prawda teraz przy obecnej kwocie wysyłki (i Centrum Taniej Książki pod nosem, gdzie te same książki są tańsze niż na Merlinie raczej nie skorzystam, ale fajnie, że to zrobili, bo decyzja o wycofaniu tego działu była dla mnie totalnie niezrozumiała
W nawiązaniu do Melina- do tej pory nie pojęłam ich taktyki z tym działem.
Z zamówionych przeze mnie dziewięciu tytułów tylko jeden znajduje sie na liście, a wszystkie są na wyprzedaży, cenowo plasują sie pomiędzy 5-10zl i mają przynajmniej 50% zniżkę od pierwotnej ceny. W związku z powyższym nurtuje mnie pytanie o kryterium umieszczania książek w dziale Tania Książka.

Crucify Your Mind
Stary 2008-04-29, 23:36   #2952
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez protka Pokaż wiadomość
Pewnie do tego dojdzie.
Cicho liczę na to... Tak mieć kilka tysięcy własnych osobistych książek... Mniam

Cytat:
Ale cudowny maluch! I to już trzyletni?! To moje kocury mają po 6 i 7kg.
To jak maskoteczka. Uroczy! Czy to jest jakaś konkretna rasa, bo takiego bym kiedyś chciała. Małego, lekkiego, którego wszędzie ze sobą zabiorę. Koty niestety nie znoszą podróży...
Dziękuję Prawie trzyletni, dokładnie ma 2 lata i 8 miesięcy Mamusia była Yorkshire Terrierem, tatuś - Maltańczykiem. Przypadkowo się sparzyły w hodowli i wyszło moje maleństwo Maltany są przeważnie cięższe, ważą ok. 5 kg. Yorki są lżejsze, ważą od 2-3 kg. Mój na szczęście podał się na mamusię (na szczęście, bo dzięki temu wygląda jak wieczny szczeniaczek Najważniejsza dla mnie była jednak nie jego waga, a fakt, ze pomimo tego, że to mix, zachował najważniejszą właściwość obu powyższych ras - nie ma sierści a włos, dzięki czemu jest idealny dla alergików (czyli dla mnie Lucky uwielbia podróże, potrafi przejść bez problemu nawet 20km dziennie, nie lubi jak się go nosi. Z podróżowaniem samochodem nie ma problemu Wzięłam go do Włoch, blisko 16h jazdy i nic Spał, bawił się, a w Austrii w zajeździe zjadł kurczaka z rożna Turysta pełną mordką

Cytat:
Pieski też lubię, ale jestem leniwa i nie chce mi się rano wstawać i wyprowadzać.
Na pierwszy ogień poszły kotki, może kiedyś będzie mały psiak.
Najlepiej taki jak twój.
A czasem niestety to i psom nie można ufać. Jak się słyszy o przypadkach, że psu odbiło i zaatakował dziecko czy właściciela...
Tak naprawdę żadnemu zwierzęciu nie można ufać w 100%. Zdecydowałam się na małego psiaka między innymi dlatego, że wiem, że z moim charakterem z większym bym sobie nie poradziła Bo Lucky jest tak rozpieszczony, że słucha mnie jak chce Jasne, że jak krzyknę to jest potulny, ale ma charakterek i często w drobnych sprawach lubi postawić na swoim. Na dodatek, ponieważ kocham psy, rozpieszczam go jak mogę - milion zabawek, przysmaków, gotowane jedzenie, cuda Pewnie gdyby nie to, że go traktuję jak przytulankę, a nie typowo jak psa, który powinien znać swoje miejsce, zdecydowałabym się na większą dyscyplinę. Ale... Duży pies, wymagający silnej ręki i dyscypliny, mógłby mi zrobić krzywdę, bo nie uznałby mnie za przywódcę A Lucky z racji postury co najwyżej może mnie pociągnąć za nogawkę od spodni

Cytat:
Ana, sliczny av.
Cytat:
się zgodzę
Cytat:
Napisane przez magrat16 Pokaż wiadomość
Zgadzam się, ładny avatar
Dziękuję Dziewczęta

Cytat:
Napisane przez amber2046 Pokaż wiadomość
Ana nowy av, do twarzy Ci z grzywką i te oczy. Świetne zdjęcie.
A dziękuję Taka tam zmiana na wiosnę
Stary 2008-04-29, 23:39   #2953
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
W nawiązaniu do Melina- do tej pory nie pojęłam ich taktyki z tym działem.
Z zamówionych przeze mnie dziewięciu tytułów tylko jeden znajduje sie na liście, a wszystkie są na wyprzedaży, cenowo plasują sie pomiędzy 5-10zl i mają przynajmniej 50% zniżkę od pierwotnej ceny. W związku z powyższym nurtuje mnie pytanie o kryterium umieszczania książek w dziale Tania Książka.
O, to rzeczywiście...
Ja znowu dostrzegłam inny kwiatek - w spisie poutykano relatywnie nowe tytuły po cenach obniżonych o 5%, nie więcej. Jeśli ktoś nieuważnie będzie przeglądał te listy i za szybko kliknie, to też będzie mógł się naciąć, bo zapłaci właściwie pełną cenę (umówmy się, co to jest 5%
Stary 2008-04-29, 23:54   #2954
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:
O, to rzeczywiście...
Ja znowu dostrzegłam inny kwiatek - w spisie poutykano relatywnie nowe tytuły po cenach obniżonych o 5%, nie więcej. Jeśli ktoś nieuważnie będzie przeglądał te listy i za szybko kliknie, to też będzie mógł się naciąć, bo zapłaci właściwie pełną cenę (umówmy się, co to jest 5%
Za to "Korekty" Jonathan Franzen tańszej o 83% (aż mi sie zebrało na liczenie procentów) w spisie nie ma. Takich przykładów jest bardzo dużo i spotkałam sie z nimi po raz kolejny składając ostatnie zamówienie.
Jeśli z jakiegoś powodu nie jest to działanie celowe to może mają baraki personalne. Ewentualnie, w co mocno wątpię, obsługa księgarni jest nieudolna. W każdym razie dają pod tym względem plamę odkąd pamiętam.
Znalazłam w przeciągu 5 minut dwucyfrowa liczbę tytułów, które powinny być w dziale Tania Książka jak ja mogę to oni tym bardziej. Czyżby to miejsce miało służyć pozbyciu się niechcianych staroci poprzez dodanie do nich informacji z magicznym słowem "Tanio".

Crucify Your Mind
Stary 2008-04-29, 23:58   #2955
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
Za to "Korekty" Jonathan Franzen tańszej o 83% (aż mi sie zebrało na liczenie procentów) w spisie nie ma. Takich przykładów jest bardzo dużo i spotkałam sie z nimi po raz kolejny składając zamówienie.
Jeśli z jakiegoś powodu nie jest to działanie celowe to może mają baraki personalne w związku z czym nie mają komu tej pracy zlecić. Ewentualnie, w co mocno wątpię, obsługa księgarni jest nieudolna. W każdym razie dają z tym plamę odkąd pamiętam.
Być może Tak czy siak, takie błędy są żenujące, bo nie tego typu działań spodziewamy się po jednym z najstarszych i największych sklepów internetowych
Stary 2008-04-30, 00:08   #2956
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:
Być może Tak czy siak, takie błędy są żenujące, bo nie tego typu działań spodziewamy się po jednym z najstarszych i największych sklepów internetowych
Sama sie na tą tanią książkę parę razy nabrałam zanim zauważyłam, że dużo ciekawsze tytuły z równie wysokim (jak nie wyższym) upustem są w innych działach. Mogli by to zaznaczyć w opisie, bo w przeciwnym razie jeśli ktoś nie ma zamiłowania do szperania i przeglądania ofert będzie pozostawał w nieświadomości ich poczynań.

Crucify Your Mind
Stary 2008-04-30, 00:18   #2957
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
Sama sie na tą tanią książkę parę razy nabrałam zanim zauważyłam, że dużo ciekawsze tytuły z równie wysokim (jak nie wyższym) upustem są w innych działach. Mogli by to zaznaczyć w opisie, bo w przeciwnym razie jeśli ktoś nie ma zamiłowania do szperania i przeglądania ofert będzie pozostawał w nieświadomości ich poczynań.
A może właśnie o to chodzi, żeby więcej ludzi się tak nacięło? Ehh, po tych wszystkich zmianach jakie wprowadził Merlin, cieszę się, że 'zmusił' mnie do korzystania ze stacjonarnych księgarni Teraz obławiam się w Centrum Taniej Książki, jak mnie najdzie zamówić coś wirtualnie to w Empiku i nie dość, że kupuję więcej za tę samą kwotę, to częściej (bo w mniejszych ilościach, bez progów i zupełnie bezstresowo (dopóki nie zacznę zliczać rachunków

Btw Widzę, że już zbliżasz się do czytelniczego półmetka Gratuluję!
Stary 2008-04-30, 09:07   #2958
foxina
Rozeznanie

Cytat:
Jamnior (a właściwie jamniorka, bo to sunia) ma 5 lat
Mam słabość do jamników.

Cytat:
Piękne macie zwierzaki i do tego fotogeniczne.

Foxina masz psiaka, którego sobie wymarzyłam, za to TŻ-towi pokażę zdjęcia Sunprince, bo siberian husky to jego ulubiona rasa.
To znaczy jakiego sobie wymarzyłaś Amber?

Cytat:
Napisane przez basilissa Pokaż wiadomość
Imponujący stosik. Z niego czytałam grubaśne Filary ziemi, a do tej książki Buck na pewno jeszcze dotrę.
Dziękuję Basilissa! A jak wrażenia po Filarach? Mnie strasznie korci, żeby je zacząc od razu czytać.

[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7393623]
Mój odwyk w załączniku. [/quote]

Świetny ten odwyk Sunprince.

Cytat:
Posiadam tylko drugą książkę od góry, w świetnej cenie ja ustrzeliłaś.
"Filary ziemi"
dziękuję! Wiecie Dziewczyny powoli stajemy się juz profesjonalistkami

Amber rozumiem, że Filary się Tobie podobały?

Cytat:
a ja mam pytanie trochę z innej beczki, może już padło w wątku, ale nie kojarzę. czy opatrujecie książki swoim znakiem, ex librisem, choćby nazwiskiem? szczerze mówiąc zastanawiam się nad jakimś oznakowaniem.
Żałuję że nie zrobiłam tak ze słownikami lub jakimiś leksykonami, które zostały pożyczone np w rodzinie, a teraz choć widzę książkę u kogoś na półce to nie udowodnię że pochodzi z moich zbiorów. Z resztą temat zwracania książek był tu już wałkowany
Ja kiedyś podpisywałam wszystkie książki, teraz część z nich sprzedaję na allegro lub wymieniam na podaju i żałuję, że mają podpis. Może kiedyś wrócę do podpisywania jeszcze, ale wówczas sprawię sobie jakąś fikuśną pieczątkę.

Cytat:
To ładnie ją skołowaliście
A ile już teraz ma?
Tego do końca nie wie nikt. Mamy go od września, wtedy mógł mieć miesiąc-dwa. Brat jechał na giełdę z małymi kotkami swojej dziewcznyny, wrócił z jednym kotem mniej i jednym psem więcej (bo takie smutne oczy miał). Pochodził z jakiejś hodowli gdzie się nieopatrznie beagle skrzyżował ze spanielem.

Cytat:
Mam podobnie A co więcej, stos nauki, masa nieodpisanych maili, zaległości różnorakie... a ja i tak znajdę chwilę, żeby tu zajrzeć i napisać choć parę słów, nałóg
Ale za to jaki przyjemny ten nałóg.

Cytat:
Petterson Gratuluję!
Dziękuję, tez się cieszę niezmiernie.

Cytat:
Napisane przez OliFka1 Pokaż wiadomość
Ja jestem kociarą! Oto moja trójka:
Piracik vel Przytulas
Figelotka vel Trzpiotka
Behemot vel Judasz z Iskariotu
Słodkie kociaki, i takie fotogeniczne na dodatek.

Cytat:
Napisane przez gasta18 Pokaż wiadomość
Eee no to w takim razie to i ja zarzucę zdjęcia moich zwierzaków
W załączniku Pies i kot.. a oprócz nich mam jeszcze dwa inne psy i malutkie króliki... w najbliżyszym czasie muszę robić zdjęcia
Cały zwierzyniec tam masz Gasta! Słodki ten burek.

Cytat:
Foxina , na twoim blogu długi czas widziałam ,że pzrymierzasz sie do czytania ksiażki "Bezmiar sławy". I tak czekałam na recenzję.,a tu tytuł znikaZrezygnowałas? Chodze koło tej ksiązki , tylko droga , bo 54 zl. Stąd moja ciekawość.
Dobrze, że mówisz Ondine, takie uwagi działaja bardzo mobilizująco na mnie.
Książka znajduje się nadal na nocnym stoliku, zdjełam ją z bloga, bo wisiała i wisiała i brakowało mi bodźca, żeby ja przeczytać. Teraz już mam dzięki Tobie.

Cytat:
Foxino o ciekawe ksiazki sie wzbogaciłaś.gratuluję. Ja bym chciała o tę roninach . Kupie, ale poźniej. "Filary ziemi " podobaly mi sie , nawet bardzo.
A Filary to widziałam u Ciebie na półce Ondine. Co mnie tylko utwierdziło, że muszę je mieć jak najszybciej.

Cytat:
Jak zwykle fajne nabytki. "Filary ziemi" mam na liście, chętnie bym cię ograbiła.
To muszę uważać na Ciebie Protka. dziękuję!

Ile Ty masz tych kotów, dwa? Trochę zamazane zdjęcia wyszły, ale kociaki milutkie.

Ana jakie śliczne zdjęcie! Nie mogę się wręcz oderwać od Twoich hipnotyzujących oczu. Jesteś naprawdę piękną i wyrazistą kobietą!
foxina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-30, 09:17   #2959
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:
Btw Widzę, że już zbliżasz się do czytelniczego półmetka Gratuluję!
Dziękuję, a półmetek będzie pewnie dopiero w okolica 1 czerwca.

Cytat:
To znaczy jakiego sobie wymarzyłaś Amber?

Amber rozumiem, że Filary się Tobie podobały?
Podoba mi sie jego umaszczenie, pyszczek, wielkość i długość sierści. Na tych zdjęciach sprawia wrażenie niesfornego i skorego do zabawy. To kundelek czy jakaś konkretna rasa?

Filary znam (jak na razie) z licznych recenzji i merlinowskiego schowka.
Nie mam ich teraz za co kupić, ani od kogo pożyczyć.

Crucify Your Mind
Stary 2008-04-30, 10:29   #2960
foxina
Rozeznanie

Cytat:
Podoba mi sie jego umaszczenie, pyszczek, wielkość i długość sierści. Na tych zdjęciach sprawia wrażenie niesfornego i skorego do zabawy. To kundelek czy jakaś konkretna rasa?
O to się zgadza, zwłaszcza niesforny. To krzyżówka beagla i spaniela, która przerosła już swoich rodzicieli, kundelki są nieprzewidywalne niestety.
Stary 2008-04-30, 12:31   #2961
protka
Zakorzenienie

Cytat:
Cicho liczę na to... Tak mieć kilka tysięcy własnych osobistych książek... Mniam
Ana, na odwyk.

Cytat:
dzięki temu wygląda jak wieczny szczeniaczek Najważniejsza dla mnie była jednak nie jego waga, a fakt, ze pomimo tego, że to mix, zachował najważniejszą właściwość obu powyższych ras - nie ma sierści a włos, dzięki czemu jest idealny dla alergików (czyli dla mnie
To dla mnie też byłby idealny psiaczek.
A alergie też niestety mam i nie jestem pewna czy na koty też nie... Trudno jakoś z tym żyję, ale kiedyś muszę zrobić testy przez ciekawość.

Cytat:
Lucky uwielbia podróże, potrafi przejść bez problemu nawet 20km dziennie, nie lubi jak się go nosi. Z podróżowaniem samochodem nie ma problemu Wzięłam go do Włoch, blisko 16h jazdy i nic Spał, bawił się, a w Austrii w zajeździe zjadł kurczaka z rożna Turysta pełną mordką
Super! Mały grobtloter. Ja kiedyś zabierałam moje koty na wakacje... i nigdy więcej! Darły się przez kilka godzin w aucie. Koszmar!

Cytat:
Tak naprawdę żadnemu zwierzęciu nie można ufać w 100%. Zdecydowałam się na małego psiaka między innymi dlatego, że wiem, że z moim charakterem z większym bym sobie nie poradziła Bo Lucky jest tak rozpieszczony, że słucha mnie jak chce Jasne, że jak krzyknę to jest potulny, ale ma charakterek i często w drobnych sprawach lubi postawić na swoim. Na dodatek, ponieważ kocham psy, rozpieszczam go jak mogę - milion zabawek, przysmaków, gotowane jedzenie, cuda Pewnie gdyby nie to, że go traktuję jak przytulankę, a nie typowo jak psa, który powinien znać swoje miejsce, zdecydowałabym się na większą dyscyplinę. Ale... Duży pies, wymagający silnej ręki i dyscypliny, mógłby mi zrobić krzywdę, bo nie uznałby mnie za przywódcę A Lucky z racji postury co najwyżej może mnie pociągnąć za nogawkę od spodni
To jest przewaga małych piesków. Z dużym to ogromna odpowiedzialność i trochę czasem jak z odbezpieczonym granatem, już nie mówiąc o kosztach utrzymania, nie każdego miłośnika piesków stać na utrzymanie dużego psa.
A z dużych ras podobają mi się właśnie husky, wilczury, labradory i golden retriwery.

Ana, wyglądasz ślicznie - piękna wiosenna przemiana.

Cytat:
To muszę uważać na Ciebie Protka. dziękuję!

Cytat:
Ile Ty masz tych kotów, dwa? Trochę zamazane zdjęcia wyszły, ale kociaki milutkie.
Dwa: cały czarny (na szczęście ) i czarno biały.
Zdjęcia robiłam z komórki i trochę mi nie wyszły, a koty faktycznie słodkie (jak śpią ) - dwa małe tasmańskie diabły Czasem to mi ręce opadają jak zaczną wariować. Ale też lubię patrzeć jak się bawią i mocują: który to z nich jest prawdziwym królem dżungli.

Cytat:
Ana jakie śliczne zdjęcie! Nie mogę się wręcz oderwać od Twoich hipnotyzujących oczu. Jesteś naprawdę piękną i wyrazistą kobietą!
Zgadzam się w 100% ! Śliczna dziewczyna z naszej Any.
Stary 2008-04-30, 13:19   #2962
elianka
Zakorzenienie

Dziewczyny moja biblioteka, jesli nadal ją chcecie
1) po ustawieniu na regale nie wygląda już tak okazale
2) przepraszam za chaos w tytułach, ale dopiero wczoraj wecorem powyciągałam dobytek z kartonów i jeszcze nie zdażyłam wprowadzić ładu i składu
3) cześc poleci chyba na allegro, bo są to książki nieprzydatne- Coelho, jakieś amerykanskie barachło.. ale trudno mi się rozstać nawet z jedną książką.. chociaż i tak opanowałam się i nie zabrałam wszystkich swoich książek od rodziców. Teraz mam miejsce na nowe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ksiazki1.jpg (36,3 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ksiazki2.jpg (49,9 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ksiazki3.jpg (53,1 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ksiazki4.jpg (55,9 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ksiazki5.jpg (34,2 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ksiazki6.jpg (41,8 KB, 31 załadowań)
Stary 2008-04-30, 13:46   #2963
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc
Konto usunięte

Elianko, z chęcią obejrzałabym zbliżenia. Żeby popatrzeć na tytuły.

Cytować jak zwykle mi się nie chce, ale:
Gasta - super zwierzaki.
Aniu, śliczny avek i piękna fryzurka.
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-30, 13:48   #2964
elianka
Zakorzenienie

Dam zbliżenia jak je poukładam trochę
Stary 2008-04-30, 15:02   #2965
protka
Zakorzenienie

[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7399915]Elianko, z chęcią obejrzałabym zbliżenia. Żeby popatrzeć na tytuły. [/quote]

I ja chętnie zerknęłąbym na tytuły.

Cytat:
Napisane przez elianka Pokaż wiadomość
Dam zbliżenia jak je poukładam trochę
Trzymamy za słowo. A książeczek wcale znowu tak mało nie masz.
Generalnie przy przeprowadzce jak wszystko jest w pudłach to się wydaje tego więcej niż jak się potem poukłada na półkach czy w szafkach.
Też tak u mnie było.
Jak zrobisz wyprzedaż to daj cynk, może coś u ciebie ciekawego znajdę.
Stary 2008-04-30, 15:18   #2966
foxina
Rozeznanie

Dziewczyny ja znikam na parę dni, tzw. pauza wakacyjna.
Wracam 5 maja.

Wszystkim Wam życzę udanego i słonecznego weekendu majowego! hihihi......
Stary 2008-04-30, 16:38   #2967
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Znam osobę, która ma ponad 20 tys. własnych książek. To musi być widok..

EDIT: Tak przy okazji, zaglądnijcie tu: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=251086
Stary 2008-04-30, 16:47   #2968
karyna
BAN stały

jakaś obsesja z tymi książkami?
ja na nie wydaje aż 0zł ;d
karyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-30, 16:51   #2969
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Napisane przez karyna Pokaż wiadomość
Jaka obsesja, po prostu przyjemne i pożyteczne hobby.
Stary 2008-04-30, 17:35   #2970
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Znam osobę, która ma ponad 20 tys. własnych książek. To musi być widok..

EDIT: Tak przy okazji, zaglądnijcie tu: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=251086
Dziękuje za link, w piątek kupie i wyślę kartkę.

W wysyłanie zaangażowałam mailowo TŻ, który na długi weekend pojechał sobie beze mnie w wyjątkowo ładne i ciepłe miejsce, wiec niech będzie z niego chociaż taki pożytek, że kupi jakaś ciekawą, kolorową kartkę.

Cytat:
Napisane przez karyna Pokaż wiadomość
Może w takim razie korzystasz z biblioteki, czy po prostu nie lubisz czytać?

Edit:

Melin mnie wykończy. Jak ochłonę z wrażenia to napiszę co dziś przeżyłam.

Crucify Your Mind

Edytowane przez amber2046
Czas edycji: 2008-04-30 o 18:49
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości