|
|
#2401 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sierpniówki 2017 <3 cz.4
Witajcie.Ostatnio Was poczytuję i nie mam sił pisać.Remont w domu,praca i ja zaczynam źle znosić upały.....Wczoraj chciałam iść na kijki i żadne buty mi nie pasowały. Zaczynam puchnąć....Do tego moja alergia z którą walczę co roku o tej porze daje się we znaki.Mam już dość ciąży powoli....
|
|
|
|
#2402 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale urlop to chyba w nastepne wakacje? a jak Twoje dziewczynki w stosunku do Finki? tez zachwycone?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
|
|
|
#2403 |
|
Raczkowanie
|
Masz rację z tymi remontami.Tylko u nas ciąża to była spontaniczna decyzja...albo się uda teraz,albo wcale i się udało....
....Muszę się wziąć do pracy,bo od godziny siedzę na laptopie,a w domu syf i to w sensie dosłownym.
|
|
|
|
#2404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2405 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale remont to pomyśl jak będzie pięknie Cytat:
A mebelki takie
|
|
#2406 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam taka parówke w mieszkaniu, bo slonce o tej porze wali prosto w okna.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2407 |
|
Zakorzenienie
|
SportMama, Hanala
No co wy z tym ogarnianiem Ja leżę bez wyrzutów sumienia. Mąż z dziećmi jak zawsze w sobotę na basenie a ja czekam aż przywioza mi świeże bułeczki na śniadanie
|
#2408 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2409 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
no ja bym wywalila, ale ja to ja, mleko wylewam po czasie jaki pisze na butelce ze moze stac, napoczete serki wywalam po paru dniach itd...tak mam... Wcale nie musza byc zepsute, ja sie nie znam ![]() Cytat:
Cytat:
3 szuflady mi starcza ![]() Cytat:
Ale to pozniej..teraz w planach mialam ciasto z rabarbarem i nic mi w tym nie przeszkodzi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2410 | |||
|
Zakorzenienie
|
Czeeeeść
Cytat:
Widać różnice w wychowaniu w różnych krajach. Sąsiadom się trafił taki typowy włoski maminsynek ![]() Cytat:
![]() Taka oaza spokoju w tej sypialni Cytat:
Brakuje mi żel do mycia z hippa, ale liczę, że jeszcze w Rossmannie dostanę. A bobini zamówię najwyżej w gemini te po pierwszym miesiącu, chyba to nie ma jakiegoś większego znaczenia, skoro na froncie piszą, że od pierwszych dni życia, a dopiero w szczegółowym opisie jest, że po pierwszym miesiącu
|
|||
|
|
|
#2411 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas zawsze w niedziele Dzień dobry Śląsk ciepły choć zachmurzony
|
|
|
|
|
#2412 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję, że zupa z soczewicy wyszła pyszna
![]() Dzisiaj gotuję rosół i wywar z botwinki, żeby mieć do chłodnika na jutro i sobie wykombinowałam, że połowę wywaru zamrożę i jak nas najdzie ochota na chłodnik, to rozmrożę, dodam kefir i gotowe
|
|
|
|
#2413 |
|
Zakorzenienie
|
Crescent teraz bym zjadła ciasto z rabarbarem 😂
|
#2414 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2415 | |
|
Zakorzenienie
|
Śliczne mebelki
A teraz nie ma sensu zmieniać bo i tak później planujemy juniorowi oddzielny pokój zrobić. Cytat:
|
|
#2416 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Odebrałam dziś auto od mechanika. Stało od środy, portfel lżejszy w sumie o ponad tysiaka
|
||
|
|
|
#2417 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja robie przeciągi jak juz slonce schodzi z okien, ale przy małej to juz bedzie niemozliwe bo ona bedzie przy oknie miala lozeczko. Cytat:
||
|
|
|
#2418 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
Cytat:
jak robisz? Na razie zadowole się szarlotka Cytat:
Cytat:
Cytat:
Współczuję upałów Cytat:
Właśnie nie wiem czy pisałam ale udało się sprzedać i kupić auto na 6 osób. Tzn. Mamy zaliczkę i klientów umówionych w poniedziałek. A nowe kupiliśmy jakieś 3 tygodnie temu
Nasz synek Antoś Edytowane przez itakasia Czas edycji: 2017-05-20 o 15:23 |
|||||
|
|
|
#2419 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my tez bylismy przez jakis czas z trzema![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do wydatków, to obliczyłam, że do porodu wydamy na wyprawkowo-porodowe rzeczy jeszcze około 2,5 tys (plus wózek) W gemini już mam koszyk na 430 zł załadowany ![]() Trzy pytania techniczne: - ile podkładów poporodowych - jakie majteczki siateczkowe (akuku, babyono, canpol) - jakie podpaski? |
|
|
|
|
#2421 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też chyba zdecyduję się na taką wymianę, kiedy Tadzio podrośnie ![]() My z kolei odebraliśmy dziś kołyskę: http://www.bellamy.pl/oferta/dafi-kolyska Jestem baaardzo zadowolona i zastanawiam się, czy nie zrezygnować w ogóle z łóżeczka przez pierwsze miesiące. A z drugiej strony, łóżeczko służy jako dobra podstawa pod przewijak ... |
|
|
|
|
#2422 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj w moim mieście w jednym ze sklepów dziecięcych wszystko było w cenach hurtowych. Kupiliśmy to co było od ręki czyli łóżeczka Klupś safari zajączek, 4 prześcieradła białe z jerseyu, huśtawkę hybrydową Bright starts safari. Zapytałam się czy jak zamówimy dzisiaj to też nam sprzedadzą w cenach hurtowych i się zgodzili, więc na zamówienie poszła jeszcze komoda Klupś safari zajączek z przewijakiem i materace hevea baby z lateksu.
Drobnicy typu butelki, smoczki na razie nie kupowałam bo nadal nie wiem co, a różnice cenowe już nie są takie duże. Inne promocje jeszcze będą. Na razie mam kupione: - pościel 3 elementowa x2 i 2 elementowa x2 - kołdra x2 - prześcieradła x 4 - baldachim ze stelażem x2 - falbanka pod materac x 2 - zasłonki do pokoju - huśtawka hybrydowa x 1 - łóżeczka x 2 - materace x 2 - komoda - pieluchy tetrowe Do kupienia z dużych rzeczy: - wózek 2 w 1 - foteliki maxi cosi citi - przewijak - okrycia kąpielowe - niania - monitory oddechu ? - laktator ? - szumiś |
|
|
|
#2423 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2424 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) mogę się starać o uznanie go za zabytkowy i za jakiś czas musimy się zastanowić nad na poważnie z tz, czy jest to dla nas opłacalne, bo jak na razie to właściciel zabytku ma więcej obowiązków niż przywilejów z tego tytułu Cytat:
Ooo chwal się co kupiliście i co sprzedaliście
|
||
|
|
|
#2425 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Przy dwójce, to już koniecznie trzeba promocji wypatrywać, żeby nie zbankrutować
|
||
|
|
|
#2426 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2427 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
||||
|
|
|
#2428 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wydaje mi sie ze kurde no...a niby czym die skora dzidziusia rozni w 1.miesiacu od tej w 2miesiacu 1 dniu.... ![]() Do uslug ![]() Cytat:
zrobilam ciasto z rabarbarem i kruszonka z kwestii smaku w tortownicy. Pyszne wyszlo ![]() Z tego przepisu: http://www.kwestiasmaku.com/przepis/...em-i-kruszonka Cytat:
Cytat:
![]() Kupilam truskawki polskie. Zapewne szklarniowe, ale juz musialam! Wzielam mniejsze slodsze niby za 20zl/kg. Wieksze byly po 30zl/kg Teraz obzarlam sie szparagami i wstrzymuje siku Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez crescent Czas edycji: 2017-05-20 o 19:11 |
||||
|
|
|
#2429 |
|
Zadomowienie
|
itakasia- fajna ta hondzia, wygląda na większa ale taka sprytna miejska
oriane- super zakupy i świetnie, że udało się zamówić komodę po niższych cenach crescent- ale robisz smaka tymi ciachami a samochód to toyota paseo diablina, a_nn_a, mega współczuję takich upałów latem! kręciłabym biznes Tauronowi bo wiatrak chodziłby całą dobę
|
|
|
|
#2430 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My już mamy wózek i troszkę kosmetyków z Rossmanna a dzisiaj kupiliśmy łóżeczko i akcesoria z nim związane. Jeszcze zostaną spore zakupy na Gemini, fotelik, sprzęty elektroniczne i masa pierdółek czyli to co najbardziej przeraża :p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:08.

. Przez cały pobyt płakał i bolał go brzuch (stres i tęsknota). Jego mamusia wisiała z nim na telefonie cały czas co potęgowało jego smutki. Ja odbierałam go razem z moimi ze szkoły i spędzałam czas do 17-18 bo tak pracują sąsiedzi. Raz dałam mu magnez jako lek na ból brzucha i oczywiście od razu poczuł się lepiej. Głupota rodziców, że puścili swojego wychuchanego jedynaka na pierwszy samodzielny wyjazd tak daleko. Jak zabrałam dzieci na lody do Lenkiewicza to zadzwonił szlochając do mamy, że w Polsce inne lody niż na Sycylii i były takie niedobre, że znowu go brzuch boli 

) mogę się starać o uznanie go za zabytkowy i za jakiś czas musimy się zastanowić nad na poważnie z tz, czy jest to dla nas opłacalne, bo jak na razie to właściciel zabytku ma więcej obowiązków niż przywilejów z tego tytułu