|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przyłącz się, min. 10 kg w dół - to wątek dla Ciebie - część II
Cytat:
Zapisalam sobie w ulubionych i dzisiaj wyprobuje. Zobaczymy czy przyniesie jakies rezultaty na moim brzuchu. No i zycze wam wszystkim milego dzionka, w koncu dlugi weekend sie zaczyna!
|
|
#1532 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
GobE to nie ja jadłam słodycze tylko Justii bo dostałam okres... wrr jak zwykle z zaskoczenia, brzuch boli mnie strasznie( a to u mnie rzadkosć ) no i czuje sie nie teges... Czyli zapowiada mi sie cięzki dzien...Teraz kawka , 3 kanapeczki wasa+ troche sałatki z kiełkami
|
|
#1533 |
|
Raczkowanie
|
Niestety sałatka mi sie popsuła
jak pechowy dzien to pechowy i wcinam wiesniaka ....
|
#1534 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ojojo a u mnie niezbyt ciekawie leże sobie z termoforkiem na brzuszku i popijam ziółka ![]() Nici dzisiaj z ćwiczonek bo się nawet wyprostować z bólu nie mogę ![]() ![]() Nie wiem czemu dzisiaj mnie tak akurat dopadło. I do szkoły nie poszłam bo rady bym nie dała. I jeszcze ta zbliżająca się majówka, 5 dni z rzędu w domu ![]() Okropieństwo. No cóż nie będę wam humorku psuła ;^^ 3mcie sięę |
|
|
|
|
#1535 | |||
|
Zakorzenienie
|
gosiaczek010 miałam już Ci nie odpisywać, ale jednak to zrobię.
W tym wątku, przede wszystkim się wspieramy i staramy sobie radzić, jak tylko potrafimy. W żadne sposób nie dołujemy siebie, ani innych. Wiesz, to różnie bywa, jedna chce schudnąć 2 kg, jedna 5 kg, jedna 10, a druga 15. Jesteśmy różnego wzrostu, różnej wagi i w swoim otoczeniu się dobrze czujemy. Dziwi mnie Twoja reakcja, że my w ten sposób nie pomagamy innym. Jeżeli Ty byś napisała, że masz tyle i tyle wzrostu, tyle i tyle wagi, to napewno od nas nie dostałabyś odpowiedzi "Bleee! Weź się schowaj" tylko "Damy radę trzymamy za Ciebie kciuki "W każdym wątku są miłe dziewczyny, które mają podobny cel: zrzucić kilogramy i jeżeli miałybyśmy się dołować, to to wszystko mija się z celem, nieprawdaż? Co do tego, że ktoś jest szczupły jak na swój wzrost, to my piszemy, czy oby napewno powinna się odchudzać, jaki jest jej BMI, my nie chcemy innym pomóc być anorektyczkami, ale chcemy pomóc, aby wreszcie była zadowolona ze swojego ciała Pozdrawiam, marzeniatko. Cytat:
ale postanowiłam, że poszukuję trochę moich SB'owskich dań U mnie też niestety/stety będzie gril i kuzynka zostaje na noc, więc coś dietetycznie to mi nie wygląda. No trudno, najwyżej zawalę troszkę dietę, a później potulnie będę kontynuować. Póki co, bo później zapomnę życzę Wam wszystkim udanego wypoczynku ![]() Cytat:
![]() Jeżeli sobie dopiero zaczynasz jakieś takie treningi, to na początku mniej, później więcej i wiecej i więcej.. A jeżeli ćwiczysz codziennie, to nie możesz się zbytnio przeforsować. ![]() Ja np. ćwiczę codziennie i 1000 skoków na skakance (zawsze jakoś tak dużo wychodzi ja baaaardzo kocham moją skakankę)i zazwyczaj 66 brzuszków normalnych i 10 skośnych - mnie coś takiego nie męczy juz, ale czuję jak mięsnie pracują ![]() Co do owoców, to sobie pooglądaj tabelę kalorii i te które mają dużo węgli [np. banany - OUT!] to się ich nie je. ![]() Ale jabłka, pomarańcze też można, poziomki, czy tam wiśnie ![]() Cytat:
![]() a ja muszę się pochwalić, bo wczoraj byłam najpierw na zakupach w manufakturze, a później na takie z lekka majowe zakupy, ok. 23 pojechaliśmy do TESCO, tak robimy te zakupy, robimy ja już taaaka głodna, [5 godzin nic w pysku nie miałam ] idziemy do kas, a tam kolejka na całą szeeeeerokość hipermarketu..i 2 kasy otwarte. ![]() w samej kolejce staliśmy z godzinę i jak wracaliśmy, to mój brat jadł chrupki i mnie tak częstował, żebym cokolwiek zjadła, a ja 'nie, dziękuję 'nawet na jednego się nie skusiłam |
|||
|
|
|
#1536 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i przepraszam za moją nieuwagę heheGobE ja będąc w Polsce chyba raczej tyje!! a w sierpniu na stałe wracam- ciekawe co to będzie... Mam nadzieję, że już sobie jakieś dobre nawyki żywieniowe wpoiłam i że się nie dam Ale kurde te imnprezy....obiadki...:ro lleyes: nie no- zdrowie ważniejsze!Co do kalorii to nie liczę Tzn teraz na tej norweskiej to na pewno mało, dlatego chcę tylko spróbować tych 8min ćwiczeń i zbytnio się nie frasować. Normalnie jak jem zgodnie z R to pewnie do 1500 dociągam spokojnie Idę na herbatkę. POzdrówki
|
|
|
#1537 |
|
Raczkowanie
|
A to hulahop to kupować anionowe?? Co te aniony w ogóle mają dać?? może wybrać zwykłe masujące (3x tańsze!!)?? Toż przecie 40 funtów za okrągły kawał tworzywa sztucznego z minusami w środku to zdzierstwo!!
|
|
#1538 |
|
Raczkowanie
|
Przepraszam- to znowu ja... A może jakieś z magnesem węglowym??
sama już nie wiem :/
|
|
#1539 |
|
Raczkowanie
|
Tak jak wcześniej napisałam; to jest tylko moje zdanie i moje odczucia...
|
|
#1540 |
|
Przyczajenie
|
Witam.
Jestem tu pierwszy raz i rozpaczliwie potrzebuję pomocy. Rzuciłam palenie. Hura! To dopiero/aż 3 tygodnie, ale ja już czuję, że jest mnie więcej ![]() Mała to ja nigdy nie byłam (176 i ok.70 kg) a teraz to ja już nie mam odwagi wejść na wagę. Proszę, dajcie jakieś dobre rady Pozdrawiam |
|
|
|
#1541 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bardzo dobrze, że prosisz akurat nas o pomoc. My damy rade w każdej sytuacji. A co do Twojego problemu: musisz się zmotywować. Bez silnej woli nic nie zdziałasz. Odmów sobie całkowicie słodyczy i tłustych dań. Jedz dziennie od 1100 kcal do 1500 kcal. Pij dużo niegazowanych płynów. No i oczywiście ruszaj się. Może to być forma brzuszków, rowerków ogólnie coś rozciągającego, jazda na rowerze. Jeżeli chcesz i masz więcej czasu zapisz się na aerobic lub na siłownię. nie wiem co ci tam jeszcze doradzić. Poczekaj trochę, a koleżanki z wątku też coś Ci doradzą. Pozdrawiam. |
|
|
|
|
#1542 |
|
Raczkowanie
|
[quote=Marzeniatko;7398549]gosiaczek010 miałam już Ci nie odpisywać, ale jednak to zrobię.
W tym wątku, przede wszystkim się wspieramy i staramy sobie radzić, jak tylko potrafimy. W żadne sposób nie dołujemy siebie, ani innych. Wiesz, to różnie bywa, jedna chce schudnąć 2 kg, jedna 5 kg, jedna 10, a druga 15. Jesteśmy różnego wzrostu, różnej wagi i w swoim otoczeniu się dobrze czujemy. Dziwi mnie Twoja reakcja, że my w ten sposób nie pomagamy innym. Jeżeli Ty byś napisała, że masz tyle i tyle wzrostu, tyle i tyle wagi, to napewno od nas nie dostałabyś odpowiedzi "Bleee! Weź się schowaj" tylko "Damy radę trzymamy za Ciebie kciuki "W każdym wątku są miłe dziewczyny, które mają podobny cel: zrzucić kilogramy i jeżeli miałybyśmy się dołować, to to wszystko mija się z celem, nieprawdaż? Co do tego, że ktoś jest szczupły jak na swój wzrost, to my piszemy, czy oby napewno powinna się odchudzać, jaki jest jej BMI, my nie chcemy innym pomóc być anorektyczkami, ale chcemy pomóc, aby wreszcie była zadowolona ze swojego ciała Pozdrawiam, marzeniatko. Marzniatko bardzo sie zdziwiłam tym co tu napisałaś odnośnie tego że nie napisałam ile waże... patrz str.34 Nawet mi jako jedna z nielicznych odpisałaś... no cóz,widocznie mało istotne i zapomniałas...
|
|
#1543 |
|
Raczkowanie
|
cześć
wypróbowałam wczoraj te 8-minutowe ćwiczonka i fajne są włączam je do mojego wielkiego planu odchudzania ![]() tak w ogóle, to zostały mi 4 dni do matury i trochę zaczynam się bać, jak słyszę i widzę jak znajomi panikują najgorszy będzie polski, a potem już z górki mam najdzieje, że przez ten stres nie wrócę do pochłaniania słodkości w zastraszających ilościach! znów byłam na zakupach i przymierzałam stroję kąpiwlowe niby ładne, ale wszytskie wypchane tymi gąbkami poczekam jeszcze trochę aż więcej się ich pojawi ![]() kolejną motywacją niech będą nowe buciki do lata mam zamiar wyszczuplić nieco nóżki i powinno być super ![]() pozdrawiam |
|
|
|
#1544 | |
|
♥
|
Cytat:
a co do wiesniaka w kazdym jest sól moze trafiłas na takiego w którym ta sól była bardziej wyrazista.
|
|
|
|
|
#1545 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zazwyczaj problemem tego, że się tyje, po rzuceniu palenia, jest to że zamiast sięgać po papierosa sięga się po coś słodkiego. Proponuję Ci po prostu ograniczenie jedzenia i żebyś zawsze miała pod ręką coś ZDROWEGO do chrupania jakaś marchewka, czy coś.w razie głodu sięgaj, a to po gotowane jajko, a to po jakieś warzywko. ![]() powodzenia życzę ![]() Cytat:
nie wiem, czy dobrze kojarzę, ale Ty masz problemy z tarczycą, tak?po prostu zadziwiła mnie Twoja odpowiedź, bo my nikogo dołować nie chcemy.. |
||
|
|
|
#1546 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam.
Jednak wyrwałam się wcześniej z pracy. ![]() Normalnie suszy mnie dzisiaj na choinka. Jestem w połowie drugiej 1,5 L butelki wody, a dopiero 16 :| I w pracy jeszcze piłam, baniaczkową. Co jest ze mną?
|
|
#1547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobrze, ze pilasz duzo wody na diecie to wskazane
|
|
|
|
|
#1548 |
|
Raczkowanie
|
Mnie suszy zawsze przed okresem bardziej
Wlasnie sobie przegryzam migdały;D wiem ze duzo kcal,ale dzisiaj sie napracowalam wiec mi sie nalezy pomagaja na stres, dzisiaj jeszcze mam jazdy (prawko)...
|
|
|
|
#1549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do migdałów - od czasu do czasu można :} |
|
|
|
|
#1550 |
|
Raczkowanie
|
witam Was ;*
jestem tu nowa i przylanczam sie do was w walce z waga ;d waze na dzien dzisiejszy 57 kg i chce zjsc najpierw do 50 kg, a potem moge nizej ![]() a moj wzros to 1,71 m. jak na razie dzis zjadlam jeden posilek, to byl obiad i pije sama wode, nic wiecej, postanowilam codziennie hest duzo warzyw i owocow, pic mnostwo wody i jesc max 2 posilek dziennie lekkostrawne a przy tym duzo cwiczyc )
Noś w sobie pewność, wiedz, że osiągniesz cel, a osiągniesz go z pewnością. Nie pozwól by do Twojej głowy wkradły się wątpliwości bo Cię zniszczą. Tak brzmi reguła samosprawdzającej się przepowiedni. |
|
|
|
#1551 |
|
Przyczajenie
|
Cześć ja też jestem tutaj nowa
moj wzrost to 171 waże 60 kg chciałabym schudnąć tak do 50 bo już na siebie nie moge patrzeć. Codziennie ćwicze i mało jem a mimo to nic mi nie pomaga nie ma ani pół kilograma mniej ani pół centymetra. Już sie pomału załamuje a za niedługo wakacje i musze w jakiś sposób schudnąć a boje sie że moja silna wola wkońcu sie skończy nie widząc zadnych efektów może macie jakieś rady dla mnie? pozdrawiam wszystkie wizażnki
|
|
|
|
#1552 |
|
Raczkowanie
|
mam podobnie, choc akceptuje siebie ale dla samego lepszego poczucia i dowartosciowania chce schudnac
![]() mam slaba przemiane materii i mi gorzej jest chdunac, ale pamietam jak bylam chora i nie mgolam jesc, jak szybko chudlam a to bylo piekne ![]() ale nie zalamuj sie swoim wygladem, bo kazda z nas jest piekna pomimo tego ;* i uda nam sie zejsc do tej wagi ktora chcemy, pamietaj! podziwiam Cie, bo moja wola jest bardzo slaba i szybko ulega pokusom..
Noś w sobie pewność, wiedz, że osiągniesz cel, a osiągniesz go z pewnością. Nie pozwól by do Twojej głowy wkradły się wątpliwości bo Cię zniszczą. Tak brzmi reguła samosprawdzającej się przepowiedni. |
|
|
|
#1553 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja właśnie wychodze, więc zbytnio czasu na rozpisywanie nie mam ![]() ale co najważniejsze, to poczytaj o zasadach zdrowego żywienia ![]() ja wieczorkiem,c oś więcej napiszę miłego popołudnia
|
||
|
|
|
#1554 |
|
Raczkowanie
|
ok przeczytam
dziekuje za rade ;*ale odchudzac bede sie dalej z wasza pomoca jesli mi pomorzecie
|
|
|
#1555 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie nowe dziewczęta na naszym poprawiającym wiarę w nas forum
![]() A ja nie wiem co sie dzieje brzuch mnie przy tym nagłym okresie boli ze nie powiem brzydko jak masakra jakaś, leże i nic nie robie.. w dodatku jeszcze pogada beznadziejna... a miałam dziś wyprobować to wasze 8 minutowe ćwiczenia i "podkręcone solą" hula-hop i nie dam rady nawet jeść mi sie nie chce co mnie akurat cieszy a dziwne bo zawsze przy okresie miałam wilczy apetyt i mega zachcianki.
|
#1556 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1557 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Ja dzisiaj niezbyt zdrowo zaczęłam dzień- od drożdzówki, potem jeszcze trochę podjadałam, ale opanowałam się w miarę szybko Mialam nie ćwiczyć, ale zrobiłam pół godzinny trening.
|
#1558 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dziękuję i liczę na wsparcie, damy radę wszystkie ;*
|
|
|
|
#1559 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1560 |
|
Przyczajenie
|
Ja również Wam bardzo dziękuje i licze na wsparcie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.

I ćwiczonek rano nie zrobiłam.
A nie wiem czy później znajdę na nie czas. 

bo dostałam okres... wrr jak zwykle z zaskoczenia, brzuch boli mnie strasznie( a to u mnie rzadkosć![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
wystarczy Marzena 
Ale kurde te imnprezy....obiadki...:ro lleyes: nie no- zdrowie ważniejsze!
Tzn teraz na tej norweskiej to na pewno mało, dlatego chcę tylko spróbować tych 8min ćwiczeń i zbytnio się nie frasować. Normalnie jak jem zgodnie z R to pewnie do 1500 dociągam spokojnie

sama już nie wiem :/

poczekam jeszcze trochę aż więcej się ich pojawi
do lata mam zamiar wyszczuplić nieco nóżki i powinno być super