|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu cz. V
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;73907956]Nie wiem, czy to OZM, ale nie pojmuję, po co leżącemu niemowlakowi na głowie opaska wyglądająca jak różowa guma z majtek z jakimś plastikowym dodatkiem na czole.[/QUOTE]
Dla mnie to obrzydliwe jest. I jeszcze te opaski na stopach, do zdjęć. |
|
|
|
#542 |
|
Konto usunięte
|
I dalej - plac zabaw, dziewczynka na oko 2-3 lata z jakimś plastikowym wisiorkiem na szyi. Co na nią patrzę, to wkłada to do buzi. A oczami wyobraźni widzę, jak zjeżdża ze zjeżdżalni i jej się to o coś albo o kogoś zaczepia
Ja nie wiem, czy urodzenie córki automatycznie powoduje, że trzeba ją od noworodka obwieszać wszystkim, co tylko można kupić?
|
|
|
|
#543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=871319bc27e9d09c3f0d50d 55d02d0b6e86b5c84;7391624 6]Dla mnie to obrzydliwe jest. I jeszcze te opaski na stopach, do zdjęć.[/QUOTE] Jak to opaski na stopach? Mają jakąś funkcję czy chodzi o coś w rodzaju kokardek na stopach?
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
|
|
|
|
#544 |
|
Wtajemniczenie
|
Rozumiem czepianie się pplastikowej biżuterii u dzieci i niewygodnych jeansów na placu zabaw, ale no żeby OPASKA prowokowala awantury to już przesada. Ot, ozdoba, krzywdy dziecku nie robi, wątpię żeby jakoś go uciskała albo była niebezpieczna... Ubierajmy dzieci tylko w brązowe worki, to takie praktyczne :/
|
#545 |
|
Konto usunięte
|
Żadna awantura.
Mnie od opasek boli głowa, jeśli noworodka także to przykro, ale tego nie powie. |
|
|
|
#546 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;73918121]Żadna awantura.
Mnie od opasek boli głowa, jeśli noworodka także to przykro, ale tego nie powie.[/QUOTE] Tak się śmiejecie z tym nie nawianiem do uszu, ale ja w wieku 4 lat się doigrałam zapalenia ucha od takiego wiaterku w upalne dni. Prawidłowo założona w odpowiednim rozmiarze opaska nie uciska i co najwyżej może dziecko denerwować tak samo jak założone skarpetki. Bez sensu takie czepianie się pierdół, póki dziecko sobie tym krzywdy nie zrobi. |
|
|
|
#547 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Dla mnie to tak pol na pol ladne i brzydale.
|
|
#548 |
|
Konto usunięte
|
No nic nie poradzę, że nie podoba mi się takie bezsensowne ozdabianie dzieci. Mama w koszulce i dresach, a dziecko jak lalka.
Jeszcze rozumiem przy starszej dziewczynce, która sama wyraża taką chęć i potem sama zdejmie, ale przy leżącym dziecku na codziennym spacerze? |
|
|
|
#549 |
|
Wtajemniczenie
|
No ale ta mamusia nie "ozdabia" dziecka niczym niebezpiecznym, to nie "kolczyczki".
Jak chce mieć małą laleczkę to czemu nie? Krzywdę robi? Póki nie przesadza to nie widzę nic złego w jakiejś kokardce czy opasce czy body w gwiazdeczki. Zazwyczaj jak dla dziecka coś nie pasuje, to raczej głośno to wyraża. Jak opaska będzie uciskać to nie będzie cicho i grzecznie leżało.
|
#550 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
jak dla mnie noworodki są mało.. atrakcyjne. takie ufoludki ![]() na szczęście stosunkowo szybko się z tej fazy wyrasta
|
|
|
|
|
#551 |
|
Konto usunięte
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7392103 1]o ludzie, tak - dzisiaj letnie piekiełko daje do wiwatu a po drodze dwoje dzieci w czapeczkach i jedno w kurtce, chustce/szaliku i chcę się mylić, że to co mi mignęło to nie były rękawiczki.
jak dla mnie noworodki są mało.. atrakcyjne. takie ufoludki ![]() na szczęście stosunkowo szybko się z tej fazy wyrasta [/QUOTE]Chyba żartujesz To się już gdzieś nadaje, serio. U nas dzisiaj lato, my z Młodym w krótkim rękawie.
|
|
|
|
#552 |
|
Konto usunięte
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;73921161]Chyba żartujesz
To się już gdzieś nadaje, serio. U nas dzisiaj lato, my z Młodym w krótkim rękawie.[/QUOTE]U nas skwar, a na mieście sporo ludzi z dziećmi w gondolach pod tą przykrywką od gondoli ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#553 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#554 |
|
Zakorzenienie
|
Zapalenia uszu dostaje sie od bakterii, a nie od wiatru.
No chyba ze wiatr te bakterie do ucha przywiewa
|
|
|
|
#555 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
Dla mnie w ogóle nacisk na to, by dziecko się nie ubrudzilo podczas zabawy jest idiotyczne.
Edytowane przez ajah Czas edycji: 2017-05-18 o 15:51 |
|
|
|
|
#556 |
|
Konto usunięte
|
[1=871319bc27e9d09c3f0d50d 55d02d0b6e86b5c84;7391624 6]Dla mnie to obrzydliwe jest. I jeszcze te opaski na stopach, do zdjęć.[/QUOTE]
Ooo, zdjęcia to w ogóle temat - rzeka Z tego, co obserwuję na fb chyba powoli mija moda na dziwaczne "artystyczne" ujęcia niemowląt poskładanych w paragrafy i poupychanych w jakieś wiadra, koszyki czy pudełka. Paskudne to było, zwłaszcza jak dzieciak (prawie) goły, ale z jakimś bzdetem typu czułki pszczoły na głowie
|
|
|
|
#557 | |
|
Inez
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#558 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Oczywiście w internetach
|
|
|
|
|
#559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#560 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;73907956]Nie wiem, czy to OZM, ale nie pojmuję, po co leżącemu niemowlakowi na głowie opaska wyglądająca jak różowa guma z majtek z jakimś plastikowym dodatkiem na czole.[/QUOTE]
wiadomo - inaczej nie będzie wiadomo, że dziewczynka ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;73913406]No właśnie nie, to bym jeszcze zrozumiała, ale to było szerokości gumki od majtek, nie osłaniało uszu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] wydaje mi się, że to o czym mówisz to się nazywa "opaska bezuciskowa" i zapewne się wiele zacnych mam łapie na to z myślą, że to niesamowicie wygodne bo bezuciskowe ![]() Cytat:
jak ktoś to zakłada na sesję zdjęciową czy dziecku, które siedzi/chodzi to spoko no ale jak widzę ludzi, którzy tak leżące dziecko 24h/dobę trzymają to nie ogarniam zero wyobraźni--- a nawiązując w ogóle do tych sesji noworodkowych to ja nie ogarniałam ich ani kiedyś ani dziś - bo z czasów mojego dzieciństwa to połowa znajomych z TZ na czele ma jakieś dziwne gołe foty (wtf ?!) w artystycznych ujęciach z widokiem na elementy potwierdzające płeć co by wątpliwości nie było, teraz znowu jakieś foty w tiulach i wiadrach, najlepiej w przebraniu biedronki i w pozycji pozwijanej do granic możliwości (znowu wtf ?!)... teraz znowu te tiulowe dziwactwa mijają ale strach pomyśleć co będzie następne za jedno jestem wdzięczna moim rodzicom - nie istnieje żadne moje zdjęcie nago, na wszystkich fotach z dzieciństwa jestem kompletnie ubrana i tak samo mam zamiar postępować z własnym dzieckiem ale ja to w ogóle nie ogarniam co ludzi - poza rodzicami - w ogóle interesują gołe dzieci... po co ludzie chcą to oglądać ?! no rodzice to muszą oglądać bo a to umyć trzeba a to sprawdzić czy odparzeń nie ma a to kontakt skóra do skóry jest korzystny ale na co cała reszta ma jakieś dziwne parcie na oglądanie golasów ?! u mnie połowa rodziny tylko się dopytywała "kiedy kąpiecie, musimy obejrzeć" - a ja się głowię "po co?!"
Edytowane przez eyo Czas edycji: 2017-05-18 o 22:20 |
|
|
|
|
#561 |
|
Konto usunięte
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;73921161]Chyba żartujesz
To się już gdzieś nadaje, serio. U nas dzisiaj lato, my z Młodym w krótkim rękawie.[/QUOTE]serio serio. aż mi się wypaliło na głos "boże biedne dziecko" - dobrze, że mi mamulka z liścia nie sprzedała
|
|
|
|
#562 |
|
BAN stały
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;73917166]I dalej - plac zabaw, dziewczynka na oko 2-3 lata z jakimś plastikowym wisiorkiem na szyi. Co na nią patrzę, to wkłada to do buzi. A oczami wyobraźni widzę, jak zjeżdża ze zjeżdżalni i jej się to o coś albo o kogoś zaczepia
Ja nie wiem, czy urodzenie córki automatycznie powoduje, że trzeba ją od noworodka obwieszać wszystkim, co tylko można kupić?[/QUOTE]Niee Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#563 | |
|
ctrl alt delete
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#564 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Czy tylko mi jako mającej takie foty nie przeszkadza, że leżą one gdzies w albumie w szufladzie? Nie rozumiem ujawniania tego na fejsie, ale jesli.ma to byc tylko pamiatka dla rodzicow/dziadkow to mi to wisi i powiewa, ze ktos takie foty robi.
|
#565 | |
|
ctrl alt delete
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez tego nie ogarniam... jak Kapalam córkę to teściowa po telefon poleciała żeby jej zdjęcia robić ![]() Powiedziałam ze nie ma opcji aby ktokolwiek robił jej zdjęcia nago i my tez z mężem nie robimy. Po co ??!?!? Co do opasek, wczoraj widziałam takie maleństwo z opaska, była tyłem do mnie, a przodem do mamy ( w nosidełku) i było widać ze wbija jej się w główkę ale pozytywnie mnie zaskoczyła bo miała gole stopki ![]() Ja moja córkę tez już ubieram bardziej letnio, tym bardziej, ze w wózku jest jej bardziej gorąco, niż jakby szła. Kolezanka jak nas przedwczoraj zobaczyła to zaczela lamentować żebym ja ubrała. Na placu zabaw wszystkie dzieci poza moja i jednym chłopcem - w czapkach. Córka dostała nagle kataru i kolezanka do mnie, ze za chłodno ja ubrałam, to od tego itp. Powiem szczerze, ze głupio mi się zrobiło, ze jestem taka matka - o dziecko nie dbam, biedne chore bo je wyletniłam i założyłam corce bluzę a kolezanka dała mi czapkę, bo miałam tylko taka materiałowa bandamke. Ja podejrzewałam, ze ten katar to zębowy raczej a nie z przeziębienia, i faktycznie dzisiaj wyszły dwie czwórki a po Katarze nawet śladu nie ma ![]() A co do upiększania - siostra dzisiaj do mnie w sklepie - patrz jakie piękne kolczyki dla dzieci. I z wyrzutem - Dlaczego Ty jej jeszcze uszu nie przebiłas?!?!? Póki jest mała to nie będzie pamiętać! Ja ja wezme i pójdę z nią na przebicie. Szybko jej wybiłam pomysł z głowy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#567 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#568 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dla mnie to jakiś absurd. Rodzice nie zabierali mnie gdy byłam mała do restauracji, kina, teatru, opery i samolotu, a jakoś wiedziałam, że zachowanie należy dostosować do miejsca. By nauczyć dziecko kultury i odpowiedniego zachowania, nie trzeba z nim przejść wszystkich atrakcji na świecie. Wychowują rodzice a nie miejsce przebywania. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Rozumiem tylko w sytuacji, gdy rzeczywiście w czymś uczestniczyło zarówno dziecko jak i rodzic ("byliśmy na spacerze"), ale nie w wymienionych przypadkach. Cytat:
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;73693876]nie przeszkadza mi to. Kiedys zastanawiałam się nad tym. Może przyczyną jest to że do pewnego wieku dziecko nie ma świadomości własnej odrębności i może to jakoś wpływa na matkę (jakiś rzut hormonów czy co?). Mężczyźni chyba tak nie mówią?[/QUOTE] Dziecko zaczyna budować świadomość własnej odrębności pomiędzy 6-10 miesiącem życia. Poza tym nawet jeśli dziecko do 6 mż nie ma świadomości własnej odrębności, to matka jako dorosła powinna mieć. Gorzej, myślę, że może tylko zaszkodzić. Nie widziałam jeszcze ładnej. Cytat:
Jeśli się chce tylko coś małego stroić, to należy zamiast robić dziecko kupić lalkę. Cytat:
Edytowane przez victorion Czas edycji: 2017-05-21 o 14:38 |
|||||||
|
|
|
#569 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:41.

Ja nie wiem, czy urodzenie córki automatycznie powoduje, że trzeba ją od noworodka obwieszać wszystkim, co tylko można kupić?

Oczywiście w internetach
zero wyobraźni