|
|
#3781 |
|
*sportaddict*
|
Dot.: LIPCÓWKI część 5.
Dzień doberek
![]() Baby ![]() Darietta gratuluję zaciskania nóg, idzie Ci świetnie!
|
|
|
|
#3782 |
|
MerDer 4ever
|
Agg dospalam
![]() dla przyjaciółki ![]() Jon przekonaj męża Darietta i tam trzymaj ![]() Baby Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3783 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja słucham śpiewów ptaszków i jem śniadanko. Młody rzuca się od rana. Jutro wizyta ![]() Ja zamawiam chyba 2 pary majtek siateczkowatych i 3 podkładów domajtkowych. Podkładów poporodowych jedną paczka. Gratuluję wczorajszych wizyt ![]() Mnie też od tych lodów już gardło porankami boli. A mam taki dobry sorbet w domu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3784 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3785 | |
|
Zakorzenienie
|
Wracając do tematu parasolek do wózka - w zimie myślałam, że to niepotrzebny gadżet, ale już teraz w maju słońce mocno działa i na pewno się przyda. Tylko właśnie trzeba dobrą kupić, żeby nie wkurzała. Ta z linka wydaje się być fajna, ma kilka regulacji i można ją praktycznie dowolnie ustawiać w zależności jak promienie słoneczne padają.
AnnaPaula - moim zdaniem taki daszek się nie sprawdzi, no chyba że w słonecznych dniach przy niższej temperaturze. Jak będzie ponad 20stopni to dziecko będzie się kisić, zwłaszcza, że daszek wymaga tego, aby budka w gondoli była podciągnięta. Morelle - super wyglądasz w tych sukienkach! Calineczka - łózeczko kupiliśmy w Ikea, model Sundvik. Mi opcja szuflady niepotrzebna, bo i tak nie miałabym do niej dostępu - łóżeczko ma być bezpośrednio przy naszym łóżku. Badanie dna oka kiedyś miałam, ale to już dziewczyny Ci napisały, że potem trochę zwrot do siebie dochodzi. Co do USG III Trymestru - myślę, że możesz poprosić lekarza o zmierzenie długości szyjki. Ja miałam mierzoną długość na USG II Trymestru, a na USG III o nią pytał i pewnie jakby się skracała to też by zmierzył. Co do imion -mi się najbardziej Wiktor podoba, nr 2 Aleksander. Mała! super, że na wizycie ok i szyjka trzyma. A usg miałaś dokładne, więc ja bym się brakiem informacji o wymiarach czy wadze nie przejmowała. Ja na dzisiejszej wizycie nie oczekuję takich info, jedynie żeby lekarz sprawdził czy tętno i serce maluszka ok. Za to za miesiąc chciałabym znać wagę żeby mniej więcej wiedzieć czego się spodziewać 3mam też kciuki za imię Hugo - rzeczywiście jest szansa, że jak męża nie będziecie naciskać i dacie mu wyrazić swoje zdanie i wątpliwości przekona się do imienia. Vadi - dziękuję za jogową inspirację. Etusiaa - fajnie, że się odezwałaś i że z synkiem wszystko dobrze Darietta - ładnie wyglądasz i najważniejsze, że szyjka mimo, że skrócona to trzymam. 3mam kciuki za ten twój koncert! Cytat:
|
|
|
|
|
#3786 | |
|
Zakorzenienie
|
Bry!
![]() Jon i mała zdrówka! Mi mama wczoraj Przyniosła Lody z mc. Opryszczka mi zeszła Cytat:
Piękna pogoda ![]() Za godzinę zjem śniadanie, potem idę do kosmetyczki na paznokcie, do koleżanki tek co miała cc i do kina na obcego. A jutro na 10:30 zabieram mamę na piękną i bestie. Ona kocha bajki. Miało być w pt, ale nie grają. Miłego dnia! ![]() Samantha coś komuś pisała?
|
|
#3787 |
|
Zakorzenienie
|
Wizaz znowu szaleje
---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Xzora
Edytowane przez morelle_ Czas edycji: 2017-05-23 o 09:10 |
|
|
|
#3788 | |
|
MerDer 4ever
|
Cytat:
W internecie wyglada fajnie ![]() Xzora powodzenia na wizycie masz jeszcze raz, niech bedzie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3789 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja godzinkę jeszcze też. ![]() ![]() dla Was dziewczyny!
|
#3790 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3791 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle
Idziesz na obcego? Ja sie boję... Fajny dzien przed Tobą ![]() Xzora my mieliśmy z Tymonem parasolke, ale przy spacerowce... w gondoli sie nie sprawdzila... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Hehe przez te 3 miesiące nabrałam wprawy
|
|
|
|
|
#3793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie czeka godzinna joga - niestety połamaniec jestem dalej i dopiero długie ćwiczenia rozluźniają mi kręgosłup. Po ginie pojadę do TK Maxx - czasami w tym sklepie uda się kupić coś fajnego, a czasem jest kicha. Chciałabym prezent dla mam, matę do jogi i zobaczyć te torby do wózka (ostatnio nie było nic fajnego). Pisałyście o laktacji - zastojach, nakładkach na sutki. Ja wczoraj na SR miałam drugą część laktacji. Co do nakładek na sutki - jedna firma może bardziej przypasować dziecku, inna mniej. Avent jako jedyne mają wycięcia dzięki czemu dziecko nosek i policzek ma bezpośrednio na piersi mamy a nie na skórze. Ja dostałam taką nakładkę Aventa od koleżanki. Było też o zastojach. Nasze piersi będą przyzwyczajone do stałej produkcji co 2-3h a może się zdarzyć, że maluszek utnie sobie dłuższą drzemkę. Wtedy, jeśli czujemy dyskomfort w piersiach należy spuścić mleko przez ok. 2-3min do momentu poczucia ulgi. W przeciwnym wypadku może dojść do stanu zapalnego. Albo też jeśli brodawki będą nabrzmiałe i twarde maluch może mieć problem z uchwyceniem i dobrze właśnie przed karmieniem odrobinę spuścić mleka, żeby były miękkie. Z kolei jak chcemy gdzieś wyjść czy karmić z butli to odciąganie pełne trwa 15min na każdą pierś lub też możemy odciagac w schemacie: 7min pierś jedna 7min pierś druga 5min 5min 3min 3min A i coś czego nie wiedziałam - jak odciągniemy mleko to możemy je trzymać w temperaturze pokojowej nawet 10h i jak będziemy chcieli nakarmić dziecko to nie trzeba go podgrzewać. W lodówce przechowujemy 3-4dni i w butelce możemy mieszać tylko mleko z jednego dnia. Po tych zajęciach jestem przekonana do kupna laktatora elektrycznego, jednak w wielu sytuacjach może się przydać. |
|
|
|
|
#3794 | |
|
Zakorzenienie
|
Jesteś bezlitosna a za mną tak chodzą te lody a koło rodziców nie ma mc. Nim by dowieźli to byłoby po nich.
Może na weekend znowu zjade do domu to nie ma siły męża wyślę. ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
Tylko zastanawiałam się jak je poźniej podgrzać żeby nie straciło swoich właściwości. |
|
|
|
|
#3795 | |
|
MerDer 4ever
|
To dobrze!
![]() Cytat:
Dla mnie Prometeusz był nawet lepszy Idę się myć i ogarnąć, muszę jechać zatankować i po moje zamówienie do galerii. Obym nie kupiła nic niepotrzebnego ![]() Zastanawiam się czy na obiad zrobić chłodnik litewski czy zupę z botwinki? |
|
|
|
|
#3796 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja przy upałach trzymałabym jednak w lodówce. W pomieszczeniu to tak do 22stopni. Co do podgrzania - najlepiej butelkę z mlekiem włożyć do garnka z gorącą wodą. |
|
|
|
|
#3798 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mnie rozklada... nie ma siły wstać i zrobić kawę
![]() Dzięki dziewczyny Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3799 |
|
Zakorzenienie
|
A taki kocyk moi rodzice wychaczyli w biedronce na przecenie za 10 zl. Z ciepłym misiem.
|
|
|
|
#3800 | |
|
MerDer 4ever
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3801 | |
|
królikoholiczka
|
Cytat:
|
|
|
#3802 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry!
Jon, Mała zdrówka Wam życzę 😙 Emmos,Taedio jestem z Wami tez czekam sama nie wiem na co Darietta jeśli tak bardzo to imie Ci sie podoba to je zostaw w koncu to Wasze dziecko Baby kciuki za wizyte! Xzora trzymamy kciuki za wizyte! Ale to napewno dziś? Morelle fajny dzień Ci sie zapowiada  Ja chyba pojade do siostry na kawę o ile jest w domu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3803 | |
|
MerDer 4ever
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3804 | ||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry. Napisałam się wczoraj tyle do Was i mi się na końcu telefon wyłączył i D....pa.
I teraz nie pamiętam co tam tak pisałam. Darietta kciuki za szyjke super Ci idzie i tak już niewiele zostało. A co do imienia sprawa jest u Ciebie raczej jasna ![]() Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3805 | ||
|
Zadomowienie
|
LIPCÓWKI część 5.
Cytat:
Jakie masz plasterki? Mi tez wyszła opryszczka opalilam się i już musiała się pojawić Ja dziś idę na pedi ![]() Cytat:
Dużo ciekawych informacji zapisuję od razu ![]() Kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Dzięki za opinie na temat daszka, odpuszczę go sobie
|
||
|
|
|
#3806 |
|
MerDer 4ever
|
Idę!
Ps. Tak to była sukienka IMG_1495528919.413759.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3807 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
bardzo milusi---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- muszę się dziś dopytać Gina co i jak bo od kilku dni strzyka mi coś w miednicy/krzyżu a dziś obudziłam się z dziwnym bólem tak jakby jajniki ?dół macicy ? może się rozciąga wszystko do porodu już...
|
|
#3808 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko chyba obróciło się poprzecznie bo boksuje mnie po prawej stronie jakby nóżkami
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3809 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Dziękuję za opinie w sprawie imion i szpitalnej wyprawki Kciuki za wizyty i zdrowia dla chorowitek. Ja płukałam gardło szałwią, wodą utlenioną, olejkiem z drzewa herbacianego, solą. Cytat:
![]() Czemu krzywo patrzą? Cytat:
Też chciałam Franka albo Janka. Albo Mikołaja, Nikosia, Juliana... mąż wszystko odrzucił ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
W domu tez jest trochę inaczej. U nas każde miejsce do przechowywania się liczy. Ten lekarz chyba nie ma sprzętu bo jak go pytałam na II usg o szyjkę to powiedział, że nie robi usg dopochwowo ![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3810 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Byłam rano w lab, jutro wyniki. Mam nadzieję, że hemoglobina poszybuje w górę, a tsh spadnie Mała zmotywowałaś mnie swoim składem pampów i dokupiłam pake pampers PC 80 szt za 36zl, to chyba dobra cena? Raedio, Carolles żółwik damy radę, co się będę tak spieszyć, w ciąży jestem, nie można mnie poganiać ![]() Taedio ładnie Ci w mini Kciuki za wizyty ✊️ Ja codziennie piję herbatkę na tarasie po śniadaniu i tak się tam rozleniwiam, że poźniej nic mi się już nie chce ![]() Jakieś mam dziwne przeczucia co do Samanthy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:08.

Przypomnisz jaki wózek?
3mam też kciuki za imię Hugo - rzeczywiście jest szansa, że jak męża nie będziecie naciskać i dacie mu wyrazić swoje zdanie i wątpliwości przekona się do imienia.
Ktoś jeszcze dziś wizytuje?

opalilam się i już musiała się pojawić

zapisuję od razu
mi się Oluś, Aleks bardzo podoba 

damy radę, co się będę tak spieszyć, w ciąży jestem, nie można mnie poganiać