LIPCÓWKI część 5. - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-05-23, 13:07   #3841
karolinuuusia
Zakorzenienie

Dot.: LIPCÓWKI część 5.

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
Przyszły moje sukienki z Mohito, rozm. M ale zielona jest ciut luźniejsza zdecydowanie w zielonej się czuję lepiej, różowa jest oczoj... nie spodziewałam się i nie wiem czy nie zwrócić, będę musiała mieć na prawdę dobry humor, żeby tą różową ubrać bo rzuca się w oczy. Drażni mnie też pępek! na dodatek on zmienia swój wygląd w zależności od ułożenia się dziecka...
Fajne te sukienki nie podnoszą się do góry?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-23, 13:09   #3842
siilmariien
Wtajemniczenie

Cześć!
Byliśmy wczoraj z mężem na pierwszym występie córy w przedszkolu Przedstawienie z okazji dnia matki i dnia ojca Lila była piękną i fantastyczną biedronką Udało mi się nie poryczeć, ale było ciężko

Widziałam, że pisałyście o przechowywaniu pokarmu, u nas w SR dawali takie info:
Przechowywanie pokarmu:
w zamrażarce - 2 miesiące,
w lodówce - 48h,
w temp. pokojowej - 12h.
Mleka ściągniętego wcześniej nie gotujemy! Podgrzewamy tylko w kąpieli wodnej do temp. pokojowej (21 stopni).
Ja miałam opory przed tak długim przechowywaniem w temp. pokojowej i ściągałam na bieżąco, ale wtedy było dość gorąco na dworze i w domu.

Nadrabiam na razie tylko część postów, żeby mi nie wywaliło cytowania.

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
jutro syn ma wycieczke z przedszkola do teatru. znow foch bo on nie chce iść.
I jak tam, poszedł czy został w domu?

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ma któraś z was parasolkę do wózka? Na co zwracać uwagę przy zakupie? Średnica 70cm jest wystarczająca? Z tej aukcji byłaby ok? http://allegro.pl/parasolka-przeciws...779010468.html
Ja przy poprzednim wózku miałam, ale ani razu nie użyłam, nie była mi w ogóle potrzebna. Choć to pewnie zależy od tego jak głęboko jest budka zabudowana (w moim była bardzo głęboka i osłaniająca) i w jakich godzinach i gdzie chodzi się na spacery, czy jest dużo drzew itd.
Teraz na razie nie kupuję, choć mutsy ma dość płytki daszek i może będzie potrzebna, ale to w razie czego dokupię.

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
A ja wrzucam obiecane zdjęcia sukienek.
Super wyglądasz, a brzuszek nadal nieduży jak na ten etap ciąży

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
A tak w ogóle jestem zła bo miała do mnie przychodzić położna i była tylko raz w kwietniu i cisza a obiecała 4 wizyty. Myslałam że jakoś w moim przypadku zrobi to szybciej żeby mi taki przyspieszony kurs zrobić a tu cisza. A najlepsze jest to że w nfz rozliczyli sobie 8 zajęć w szkole. Glupia byłam bo na pierwszym spotkaniu podpisałam jej tematy do omówienia ale bez dat.
Zadzwoń do niej koniecznie!

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
W ogóle w sobotę się dowiedziałam, że nasi znajomi będą mieć trojaczki! Szok!
O rany! I jak oni się czują z tą informacją?

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Ja po wizycie... wszystko ok.
Szyjka trzyma, nie ma obaw. Więc się zacznę też wiecej ruszać bo .upa rośnie... na wadze + 9,5 kg
Ale nie jestem.pocieszona po wizycie, bo nie zmierzył synka i nic nie wiem? Ile przybrał, ile waży... nic za to oczywiście musial spędzić 30 min ogladajac narządy... serce, żyły, tętnice... mowi że lubi to.u.mnie robić bo wszystko widac
Brawo za wizytę! Masz mocarną szyjkę

Cytat:
Napisane przez faithworkswonders Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Aż wstyd się witać po takiej nieobecności Mam nadzieję ,że jeszcze mnie nie skreśliłyście U nas pomału się kula , jeżdżę od budowy do sklepów ,co rusz coś domawiam i tak w kółko Mam nadzieję ,że przed porodem się wprowadzimy Ale szczerze w to wątpi :-P

Dzisiaj byłam na wizycie , mamy 30+2 czyli 31 tydzień Szyjka długa , trzyma hemoglobina jeszcze drastycznie spadła mam zmianę leków , zobaczymy czy coś to da. Teraz koło 12 czerwca ,mam wpaść do niej to mi pobierze wymaz na GBS ,ale bez wizyty. Wizytę mam dopiero 03.07 , to będzie już przeszło 37 tydzień , trochę długa przerwa ,ale lekarka idzie na urlop
Brawa za wizytę! Dzielna jesteś bardzo, że wszystko ogarniasz nie dość, że w ciąży, to jeszcze z maluszkiem w domu

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
Są zaginione😅

U mnie intensywnie i brak czasu na wizaż. Mąż wkoncu bez gipsu ale jeszcze na l4. Noga go nadal boli i nie chodzi tak jak powinien ale smaruje maścią i pewnie rehabilitacja.
W środę byłam na wizycie wszystko Oki. Najważniejsze że wszystko zamknięte. Synuś waży 2.2kg. Imię nadal nie wybrane😕 nie możemy się dogadać z tz😕
Dzięki temu że tz był w domu. Kupiłam szafę i wkoncu poukładane wypracowane mam ubranka. Torba do szpitala gotowa. Wózek ma być w tym tygodniu. Także chyba jestem gotowa 😊 każda chwile poświęcam corci bo potem będę miała trochę czasu mniej dla niej.
Brawa za wizytę! I za wyprawkę Powodzenia z wyborem imienia!

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
Ja dziś miałam.taki obiad i taka kolację Załącznik 7078331Załącznik 7078336
Zazdroszczę i obiadu i kolacji, nie wiem czego bardziej, chyba obiadu
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-23, 13:18   #3843
poprostu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Idę!
Ps. Tak to była sukienka Załącznik 7078911

Chociaż się przydała teraz żeby była jeszcze sukienką

za wizyty i dajcie po nich znać

Mała przegoń tą chorobę a łupy jak za darmo

Darietta Samantha bardzo się skarżyła na wiele dolegliwości bólowych i było jej bardzo ciężko, ponadto ona miała mieć w końcu wizytę u ginekologa - w tamtym tygodniu, bo w USA miała jedno USG, a tak to położna tylko słuchała dziecka.

Ja się bardzo o nią martwię i chciałabym żeby już się odezwała...

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Fajne te sukienki nie podnoszą się do góry?

Nie specjalnie - trochę przy chodzeniu wiadomo. Można je układać bo materiał dość elastyczny, nie są wyprasowane, trochę się gniotą, materiał ciut grubszy nie jest to cienka bawełna - ale na metce 96% bawełny
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-23, 13:22   #3844
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Morelle
Idziesz na obcego? Ja sie boję...
Fajny dzien przed Tobą

Xzora
my mieliśmy z Tymonem parasolke, ale przy spacerowce... w gondoli sie nie sprawdzila...

Wczoraj oglądałam stare części. Nie było tak źle

Cytat:
super, że plastry pomogły na opryszczkę. Aktywny dzień Ci się zapowiada.

Mnie czeka godzinna joga - niestety połamaniec jestem dalej i dopiero długie ćwiczenia rozluźniają mi kręgosłup. Po ginie pojadę do TK Maxx - czasami w tym sklepie uda się kupić coś fajnego, a czasem jest kicha. Chciałabym prezent dla mam, matę do jogi i zobaczyć te torby do wózka (ostatnio nie było nic fajnego).

Pisałyście o laktacji - zastojach, nakładkach na sutki. Ja wczoraj na SR miałam drugą część laktacji.
Co do nakładek na sutki - jedna firma może bardziej przypasować dziecku, inna mniej. Avent jako jedyne mają wycięcia dzięki czemu dziecko nosek i policzek ma bezpośrednio na piersi mamy a nie na skórze. Ja dostałam taką nakładkę Aventa od koleżanki.

Było też o zastojach. Nasze piersi będą przyzwyczajone do stałej produkcji co 2-3h a może się zdarzyć, że maluszek utnie sobie dłuższą drzemkę. Wtedy, jeśli czujemy dyskomfort w piersiach należy spuścić mleko przez ok. 2-3min do momentu poczucia ulgi. W przeciwnym wypadku może dojść do stanu zapalnego. Albo też jeśli brodawki będą nabrzmiałe i twarde maluch może mieć problem z uchwyceniem i dobrze właśnie przed karmieniem odrobinę spuścić mleka, żeby były miękkie.

Z kolei jak chcemy gdzieś wyjść czy karmić z butli to odciąganie pełne trwa 15min na każdą pierś lub też możemy odciagac w schemacie:
7min pierś jedna 7min pierś druga
5min 5min
3min 3min

A i coś czego nie wiedziałam - jak odciągniemy mleko to możemy je trzymać w temperaturze pokojowej nawet 10h i jak będziemy chcieli nakarmić dziecko to nie trzeba go podgrzewać. W lodówce przechowujemy 3-4dni i w butelce możemy mieszać tylko mleko z jednego dnia.

Po tych zajęciach jestem przekonana do kupna laktatora elektrycznego, jednak w wielu sytuacjach może się przydać.
Dziękuję za info. Przyda się

Powodzenia na wizycie!

Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość
Jakie masz plasterki? Mi tez wyszła opryszczka opalilam się i już musiała się pojawić
Ja dziś idę na pedi

Dużo ciekawych informacji zapisuję od razu

Kciuki za dzisiejsze wizyty

Dzięki za opinie na temat daszka, odpuszczę go sobie
A nie wiem. Zawsze jedne kupuje w aptece. W takim pudelku jak plastry compeed.

Cytat:
Idę!
Ps. Tak to była sukienka Załącznik 7078911

A teraz jest tunika

Cytat:
Napisane przez calineczka3 Pokaż wiadomość
Coś długo się nie odzywa.
Pisał ktoś może do niej pw?

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Pisałyście kiedyś, że macie do szpitala 2 koszule i coś brzydkiego do porodu
To brzydkie to też koszula czy t-shirt?
Myślałam o koszulce dłuższej, ale wtedy chyba nie da rady położyć dziecia na brzuchu... Chociaż rozpięcie w koszuli rozpinanej też może być na to za małe
Nie umiem sobie wyobrazić jak to jest
Ja kupiłam thirt L. Chociaż do cc powinni coś dać.

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Laski, ja mam pytanie, pisałyście o Tantum Rosa, zastanawiam się czy po cc też się przyda? Czy tylko dziewczyny, które będą mieć sn zamawiały?

Dokładnie, skąd mamy wiedzieć które kopniaki można zaliczyć do gwałtownych? Trochę mętlik sieją kobietom w ciąży wg mnie.
Po cc się nie przyda.

Cytat:
Przyszły moje sukienki z Mohito, rozm. M ale zielona jest ciut luźniejsza zdecydowanie w zielonej się czuję lepiej, różowa jest oczoj... nie spodziewałam się i nie wiem czy nie zwrócić, będę musiała mieć na prawdę dobry humor, żeby tą różową ubrać bo rzuca się w oczy. Drażni mnie też pępek! na dodatek on zmienia swój wygląd w zależności od ułożenia się dziecka...
Mi się podobasz w różowej. Tylko dla mnie na ten czas teraz jest za krótka.

Kciuki za wizyty!

A waciki kupiłam duże dla noworodkow.
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-23, 13:26   #3845
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Mała Taedio super ciuszki!
Poprostu wyglądasz meega i w jednej i w drugiej sukni

Sill brawa dla Lili biedronki i dla Ciebie za dzielność nie wiem jak to zrobiłaś ja płaczę na takich występach mimo ,że nie mam dziecka swojego jeszcze hihi

dobra ja zawijam wrotki do Gina dziwnie się czuję ostatnio a wieczorami nie jestem w stanie wysiedzieć ,wyleżeć koszmarrrr
Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-23, 13:27   #3846
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Super sukienki. I ta różowa też mi się podoba.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-23, 13:29   #3847
taedio
MerDer 4ever

Anna w wolnej chwile wrzucę

Poprostu fajne sukienki i super w nich wyglądasz chociaż ja bym tej różowej nie ubrała
I tez mnie wkurza pępek!
Dzięki! Mam nadzieje, że jeszcze tego lata posłuży mi za sukienkę

Wróciłam w końcu do domu. Ale tam gorąco! muszę sie brać za obiad i ciasto ale najpierw...IMG_1495538986.251607.jpg

Stary 2017-05-23, 13:30   #3848
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emilia0508 Pokaż wiadomość
U mnie położna mówiła na SR że gatek nie każą zakładać w szpitalu żeby wszystko się ładnie goilo ale kazała nam się kłócić i zakładać bo tak jest wygodniej.
Ja tam będę zakładać. Jak przyszły to przymierzyłam sobie i sama siateczka więc niech spadają.
Stary 2017-05-23, 13:32   #3849
emilia0508
królikoholiczka

Cytat:
Ja tam będę zakładać. Jak przyszły to przymierzyłam sobie i sama siateczka więc niech spadają.
Ja tak samo. Będę się kłócić bo nie będę z goła d.upa latać

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-23, 13:35   #3850
baby2
Rozeznanie

Witam się po wizycie
No więc wszystko jest porządku, mała waży 1850g i według usg jest 5 dni do przodu, co do płci nie ma wątpliwości zostaje dziewczynka. Szyjka długa, zamknięta 4,2 cm ( Darietta moge ci trochę użyczyć )
Na tym etapie (31t4d) dziecko jest już raczej bezpieczne w razie gdyby miało dojść do wcześniejszego porodu, więc jestem spokojna Kolejna wizyta za miesiąc, mam zrobić morfologię, tsh i mocz. Pózniej wizyty co 2 tygodnie, ale raczej wiele ich nie będzie bo kończę 38tydzień i robimy CC czyli zostało mi 6 tygodni, już z górki

Dostałam antybiotyk na ten mój niby alergiczny kaszel i katar. Doktor twierdzi że na alergie to nie wygląda bo kaszel jest brzydki, mokry i tak jakby z oskrzeli i do tego zielony katar. Powiedziała że lepiej prze leczyć to antybiotykiem szczególnie że to trwa już tyle czasu a wcześniej alergiczką nie byłam. Niezmiernie się z tego cieszę bo mam już tego dość i też mi to na alergie nie wygląda a raczej na niedoleczone coś, a moja internistka nawet mnie nie osłuchała i stwierdziła od razu że na pewno alergia i nic mi nie może dać
baby2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-23, 13:40   #3851
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baby2 Pokaż wiadomość
Witam się po wizycie
No więc wszystko jest porządku, mała waży 1850g i według usg jest 5 dni do przodu, co do płci nie ma wątpliwości zostaje dziewczynka. Szyjka długa, zamknięta 4,2 cm ( Darietta moge ci trochę użyczyć )
Na tym etapie (31t4d) dziecko jest już raczej bezpieczne w razie gdyby miało dojść do wcześniejszego porodu, więc jestem spokojna Kolejna wizyta za miesiąc, mam zrobić morfologię, tsh i mocz. Pózniej wizyty co 2 tygodnie, ale raczej wiele ich nie będzie bo kończę 38tydzień i robimy CC czyli zostało mi 6 tygodni, już z górki

Dostałam antybiotyk na ten mój niby alergiczny kaszel i katar. Doktor twierdzi że na alergie to nie wygląda bo kaszel jest brzydki, mokry i tak jakby z oskrzeli i do tego zielony katar. Powiedziała że lepiej prze leczyć to antybiotykiem szczególnie że to trwa już tyle czasu a wcześniej alergiczką nie byłam. Niezmiernie się z tego cieszę bo mam już tego dość i też mi to na alergie nie wygląda a raczej na niedoleczone coś, a moja internistka nawet mnie nie osłuchała i stwierdziła od razu że na pewno alergia i nic mi nie może dać
Czemu tak szybko cc? Ja mam tydzień przed terminem. Lekarz mi pow, że im później tym lepiej dla dziecka.
Stary 2017-05-23, 13:40   #3852
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale pięknie na Tobie leżą!
Mnie też pępek wkurza, szczególnie jak mały kopytko wypchnie

Stary 2017-05-23, 13:42   #3853
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Juz melduję się po wizycie. Niestety szyjka znowu w dół dziś 1,7 ale nogi zaciskam. Kluska po całym weekendzie wcinania słodkiego miała ADHD i w 33+1 waży 2103g. Nogi i brzuch ma na 34 tydzień muszę jej diete wprowadzić. Moja waga +10 i fotka jak czekałam za tatą żeby mnie zawiózł.

PS to kiedyś też była tunika.

A i smiać mi sie chce jak lekarka po cos przyszła do recepcji i spojrzała do kalendarza jak tam pacjentki na dzis i nagle wyczytuje moje nazwisko i patrzy na mnie i na całą poczekalnie. Jak ja się cieszę że Pani jest i do wszystkich bo my liczymy każdy tydzień za nami.
Gratulacje! Szyjka nadal super mimo wszystko, waga córeczki piękna! Fajną masz lekarkę A co z tymi zastrzykami na płucka, miałaś już czy na razie odroczone, bo nie ma potrzeby?
A kilogramy to chyba wszystkie w brzuszek tylko poszły

Cytat:
U nas też nie wybrane...
Nowe pomysły - Wiktor, Maksymilian, Aleksander - co myślicie?
Bardzo ładne, mi osobiście bardziej podobają się Wiktor i Maksymilian, ale kwestia gustu oczywiście

Cytat:
ja, tylko o kciuki prosiłam tydzień temu Powodzenia na wizycie!
Kciuki!

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
ja wizytuję ,trzymam kciuki za Wszystkie i proszę o kciuki żeby mały był już główkowo ułożony bo to ostatni tydzień kiedy jest na to szansa
Kciuki! I za główkowe ułożenie drugie

Cytat:
Hej Byłam rano w lab, jutro wyniki. Mam nadzieję, że hemoglobina poszybuje w górę, a tsh spadnie
No to niech hemo. szybuje w górę, a tsh w dół!

Cytat:
Pisałyście kiedyś, że macie do szpitala 2 koszule i coś brzydkiego do porodu
To brzydkie to też koszula czy t-shirt?
Myślałam o koszulce dłuższej, ale wtedy chyba nie da rady położyć dziecia na brzuchu... Chociaż rozpięcie w koszuli rozpinanej też może być na to za małe
Nie umiem sobie wyobrazić jak to jest
U mnie w szpitalu dawali szpitalną koszulę kiedy poród się rozkręcał - nawet nie pytali czy się ją chce Miała wielkie rozcięcie z przodu, myślałam że to tył z takim dekoltem

Cytat:
Laski, ja mam pytanie, pisałyście o Tantum Rosa, zastanawiam się czy po cc też się przyda? Czy tylko dziewczyny, które będą mieć sn zamawiały?
Ja nie kupuję, po sn używałam swojego płynu do hig. int. tylko i było ok, wszystko ładnie się goiło.

Taedio, Poprostu super wyglądacie
Poprostu ta zielona superowa, różowa rzeczywiście ma kolorek niezły
Stary 2017-05-23, 13:48   #3854
baby2
Rozeznanie

Cytat:
Czemu tak szybko cc? Ja mam tydzień przed terminem. Lekarz mi pow, że im później tym lepiej dla dziecka.
Morelle nie wiem widocznie u nas tak robią, pewnie co lekarz to inaczej. No ale w sumie skończony 38 tydzień więc początek 39 czyli jakby się uparł to też można powiedzieć że tydzień przed terminem
Stary 2017-05-23, 13:49   #3855
myszowata1313
Rozeznanie

Czesc dziewczyny
Dawno sie nie odzywalam ale mysle ze wybaczycie.
Niestety za duzo postow aby soe do wszystkiego odniesc.
Na poczatek trzymam kciuki za wizyty i gratuluje tych udanych.
Mala- wspolczuje mezowi tych 11 kleszczy :/
Co do psow ja kupowalam krople i lalam za grzbiet. Biegala po polach i nie bylo ani jednego kleszcza a obroza nie dawala rady.
Wszystkie kupujecie ladne sukienki i ubranka dla maluchow

To moze nadrobie troche co u mnie. W pt mialam wizyte mala wazyla 1400g (32tc) i w sumie tyle sie dowiedzialam. Nadal nie chce sie obrocic glowke ma nad moim pepkiem a i opierala sie stopa o brzuch (super widok). Nastepna wizyta 9.06 i chyba przeloze na 2.06. w zwiazku z ponizszymi informacjami.
A wczoraj mialam wizyte u ortopedy w zwiazku z moim spojeniem. I stwierdzil ze on decyzji podjac nie moze bo to nie jego dziedzina ale on tu widzi cesarke bo rozejscie jest. Ale napisal mi kartke dla gina ze "nalezy rozwazyc rozwiazanie przez ciecie cesarskie".
I tak teraz siedze i sobie mysle co gin powie..
Zaczelam tez w miedzy czasie szkole rodzenia ale poki co zadnych przydatnych informacji nie mam niestety. Tylko cwiczony byl masaz na kolki.

Postaram sie odzywac czesciej

myszowata1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-23, 13:49   #3856
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
Sill brawa dla Lili biedronki i dla Ciebie za dzielność nie wiem jak to zrobiłaś ja płaczę na takich występach mimo ,że nie mam dziecka swojego jeszcze hihi

Cytat:
Witam się po wizycie

Gratuluję wizyty!
Stary 2017-05-23, 13:52   #3857
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się po wizycie
Heh ile dasz tyle wezmę zebym chociaż po tych 4 tygodniach leżenia które mi jeszcze zostały drugie tyle pochodzić.
Stary 2017-05-23, 13:53   #3858
Mała!
Zakorzenienie

Cytat:
Super wyglądasz.... Ja nie wiem gdzie Wy chudzinki macie brzuszki serio!? Aż dziwne bo przecież to już końcówka...

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-23, 13:56   #3859
baby2
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez myszowata1313 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny
Co do psow ja kupowalam krople i lalam za grzbiet. Biegala po polach i nie bylo ani jednego kleszcza a obroza nie dawala rady.

To moze nadrobie troche co u mnie. W pt mialam wizyte mala wazyla 1400g (32tc) i w sumie tyle sie dowiedzialam. Nadal nie chce sie obrocic glowke ma nad moim pepkiem a i opierala sie stopa o brzuch (super widok). Nastepna wizyta 9.06 i chyba przeloze na 2.06. w zwiazku z ponizszymi informacjami.
A wczoraj mialam wizyte u ortopedy w zwiazku z moim spojeniem. I stwierdzil ze on decyzji podjac nie moze bo to nie jego dziedzina ale on tu widzi cesarke bo rozejscie jest. Ale napisal mi kartke dla gina ze "nalezy rozwazyc rozwiazanie przez ciecie cesarskie".
Zaczelam tez w miedzy czasie szkole rodzenia ale poki co zadnych przydatnych informacji nie mam niestety. Tylko cwiczony byl masaz na kolki.

Myszowata to więcej już tak nie znikaj bo my tu się pózniej wszystkie martwimy o te zaginione mamuśki

W sumie to się nie znam ale ta waga to trochę nie za mała jak na ten tydzień? Wydaje mi się że nasze wszystkie maluszki juz raczej więcej ważą na tym etapie Jakaś drobinka ci się szykuje
Stary 2017-05-23, 13:57   #3860
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam się po wizycie

Gratki za wizytę
Dobrze że dostałaś antybiotyk, nie będziesz się męczyć

Cytat:
Moja koleżanka miała cc dwa dni przed terminem, bo jej gin chciała jak najdłużej czekać

Cytat:
Napisane przez myszowata1313 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny

Super, że się odzywasz! Malutka ta Twoja córa
Skoro ortopeda twierdzi że spojenie się rozchodzi to chyba lepiej pogadać z gin
Jon_Snow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-23, 14:02   #3861
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Morelle nie wiem widocznie u nas tak robią, pewnie co lekarz to inaczej. No ale w sumie skończony 38 tydzień więc początek 39 czyli jakby się uparł to też można powiedzieć że tydzień przed terminem
Dziękuję
To którego u Ciebie wychodzi?
Stary 2017-05-23, 14:04   #3862
taedio
MerDer 4ever

Baby dobrze, że u małej wszystko Ok
6 tyg? o matulu!

Myszowata fajnie, że sie odezwałas współczuje rozejścia spojenia

Rozpakowałam c&a i jeszcze mąż mi przywiózł dolce sonno

Bluzki ciążowe z c&a za duże (rozmiar S) ale nie wracam, nie chce mi sie w to bawić w tej w paski bede normalnie chodzić, jest trochę luźniejsza po prostu a ja lubie luźne rzeczy w tej granatowej to raczej tylko w domu. Chociaż tez wpadło mi do głowy ze moge w niej rodzic bo jest za tyłek wiec nie bede gola chodzić ale tez na czas porodu łatwo da sie podwinać. Guziki przy dekolcie tez sa. No zobaczę
Ta trzecia bluzka spoko, zostawiam

Spodnie w paski sa świetne! wygodne, gumka tak elastyczna ze na brzuchu moge nosić i nie ciśnie
Spodnie w kwiatki śliczne

Koszule z dolce sonno na pierwszy rzut oka super (pamietajmy o cenie ). Sa luźne ale myśle, że takie wygodniejsze. Zastanowię sie czy zwężać.
Pajacyki śliczne i miękkie
IMG_1495541031.932827.jpgIMG_1495541040.120275.jpgIMG_1495541047.606742.jpgIMG_1495541055.251038.jpgIMG_1495541062.655127.jpgIMG_1495541070.285259.jpg

Stary 2017-05-23, 14:05   #3863
Gosiutka
Rozeznanie

Dzięki za podpowiedzi dotyczące kremów z filtrem

Odnośnie przechowywanie mleka, ja od swojej położnej dostałam tabelkę - załączam, może komuś się przyda..

Jon_ Snow jaki rozmiar pieluszek bambusowych brałaś, bo wlaśnie kompletuje zamówienie z Hubi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wp_20170523_13_57_14_pro.jpg (73,1 KB, 65 załadowań)
Gosiutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-23, 14:09   #3864
faithworkswonders
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Co do wyprawki ,to na sutki mam lanoline , moim zdaniem najlepsza nie trzeba zmywać
Tantum rosa mam ,bo używam raz na jakiś czas gaziki jałowe tez są bo się przydają przy synku
U nas dzisiaj żar się leje z nieba ,nie da się wytrzymać .
Bartus chyba coś czuję że już nie będzie jedynakiem ,bo coraz częściej przychodzi daje mi buzi , wspina się na kolana zeby się poprzytulac. Mam nadzieję tylko że nie będzie jakiś mega zazdrosny

Emilia
faithworkswonders jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-23, 14:10   #3865
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
6 tyg? o matulu!

Bluzki ciążowe z c&a za duże (rozmiar S) ale nie wracam, nie chce mi sie w to bawić w tej w paski bede normalnie chodzić, jest trochę luźniejsza po prostu a ja lubie luźne rzeczy w tej granatowej to raczej tylko w domu. Chociaż tez wpadło mi do głowy ze moge w niej rodzic bo jest za tyłek wiec nie bede gola chodzić ale tez na czas porodu łatwo da sie podwinać. Guziki przy dekolcie tez sa. No zobaczę

Spodnie w paski sa świetne! wygodne, gumka tak elastyczna ze na brzuchu moge nosić i nie ciśnie

Koszule z dolce sonno na pierwszy rzut oka super (pamietajmy o cenie ). Sa luźne ale myśle, że takie wygodniejsze. Zastanowię sie czy zwężać.
Załącznik 7079131Załącznik 7079136Załącznik 7079141Załącznik 7079146Załącznik 7079151Załącznik 7079156

Podobasz mi się na 3 foto
Stary 2017-05-23, 14:13   #3866
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
6 tyg? o matulu!

Załącznik 7079131Załącznik 7079136Załącznik 7079141Załącznik 7079146Załącznik 7079151Załącznik 7079156

Rzeczywiście duże na Tobie są, nie mogłaś mniejszych wziąć ?
Spodnie śliczne i ta bluzeczka wzorzysta też !
A spiochy to w ogóle słodziaki
Piżamki też nieźle się prezentują

Cytat:
Napisane przez Gosiutka Pokaż wiadomość
Dzięki za podpowiedzi dotyczące kremów z filtrem

Odnośnie przechowywanie mleka, ja od swojej położnej dostałam tabelkę - załączam, może komuś się przyda..

Jon_ Snow jaki rozmiar pieluszek bambusowych brałaś, bo wlaśnie kompletuje zamówienie z Hubi
Wzięłam 75x75 i 30x30, żałuję że tylko jedną tą dużą, ale drogie są a nie wiedziałam do końca co to będzie te małe to tak jako apaszka bardziej albo do wytarcia buźki się nadają. Duża będzie super jako przykrycie. Zamówiłabym jeszcze ze dwie te duże, ale koszty przesyłki u nich na takie małe zamówienie są za wysokie :/
Jon_Snow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-23, 14:14   #3867
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
Podobasz mi się na 3 foto
Dzięki

ogólnie na zestawienia nie patrzcie bo chciałam wszystko pokazać na jak najmniejszej ilości zdjęć

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Rzeczywiście duże na Tobie są, nie mogłaś mniejszych wziąć ?
Spodnie śliczne i ta bluzeczka wzorzysta też !
A spiochy to w ogóle słodziaki
Piżamki też nieźle się prezentują
Nie było mniejszych
Dzięki
Stary 2017-05-23, 14:21   #3868
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Gratulacje! Szyjka nadal super mimo wszystko, waga córeczki piękna! Fajną masz lekarkę A co z tymi zastrzykami na płucka, miałaś już czy na razie odroczone, bo nie ma potrzeby?
A kilogramy to chyba wszystkie w brzuszek tylko poszły
Przyznam że nawet nie pytałam o te zastrzyki bo skoro jest oki to bez sensu je robić. A ginka gdyby widziała taką potrzebę to by mi dała skierowanie.

Oczywiście jak przyjechałam do domu to mi sie przypomniało że miałam zapytać o to zeby badania krwi mi do domu przyjechali zrobić.
Ale jak słyszę że z małą wszystko oki i sie trzyma to zapominam o wszystkim.
Nic badanie bede musiała zrobić w laboratorium zobaczymy czy zmieniło się coś po mojej interwencji.
Stary 2017-05-23, 14:27   #3869
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki

ogólnie na zestawienia nie patrzcie bo chciałam wszystko pokazać na jak najmniejszej ilości zdjęć

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Nie było mniejszych
Dzięki

Zestawienie w paski mi się podoba

Ciuszki fajne ale te pajace i tak najlepsze
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-23, 14:30   #3870
emilia0508
królikoholiczka

Zamówiłam wózek jednak zostałam przy adamex barletta. Ma być do końca czerwca

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości