|
|
#4051 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: LIPCÓWKI część 5.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4052 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4053 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Siil, mi możesz napisać ja to matka tandemowa będę, też hardkor dla co niektórych, kto to widział z dwójka dzieci przy cyckach siedzieć! juz ostatnio miałam komentarz od znajomej z pracy ze w życiu by mnie nie podejrzewała ze taka ze mnie matka Polka ubędzie, i w ogóle jestem biedna, karmię w ciąży, dałam się uwiązać i cieżko mi bedzie dziecko starsze odstawić... oczywiście uświadomiłam ją ze nie mam zamiaru odstawiać ![]() Cytat:
No to chociaż tyle, ale to i tak mało ![]() Cytat:
Ja tez bym jeszcze szukała jakiegoś specjalisty od usg. Nie martw się, wiem ze cieżko tak zrobić ale stres Twój tez się na dzieciątku odbija. Trzeba czekać i będziecie kombinować jak najlepiej dla niego po porodzie ![]() Cytat:
Taaa, bo piersi są połączone rurką z żołądkiem i wszytsko do nich przechodzi, nie słyszałaś? ![]() Cytat:
Dobrze ze juz końcówka ciąży to teraz mnie juz te wariacje luxmedowe u mojej lekarki nie dotkną ale jakbym miała płacić to bym sie wkurzyła i to bardzo ![]() Ja szukałam lekarza ale to juz w sumie do porodu bylo, on mnie zaprowadził do położnych na ktg, a potem przyjmowały na oddział ![]() Strasznie mi dłonie i stopy puchną od kilku dni, tez macie taki problem? Aż czuje jak mi krew pulsuje, cały czas mi gorąco. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
|
|
|
#4054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Z tym usg to już też przesadzają gdyby nie to badanie to już dawno bym urodziła. A z drugiej strony jak lekarz ma ocenić czy z maluszkiem wszystko oki rentgen w oczach chyba. |
|
|
|
|
#4055 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dzięki dziewczyny
|
|
#4056 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
tez jutro wizytuje o 19 a Ty o której?Cytat:
może to i lepiej bo u mnie to juz bedzie ponad 10 kg Cytat:
ja tez mam usg na kazdej wizycie, wychodzi ze jedno na miesiac. Cytat:
Oooo sinsay jak tak dalej pojdzie to faktycznie otworza tam dział ciążowy Cytat:
Cytat:
Bylam w dwóch ciuchlandach. Kupilam kilka rzeczy o dziwo. Niestety nie bylo żadnych sukienek,we wszystkich wyglądałam jak stodoła musze odwiedzic sinsay dział ciążowy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||||
|
|
|
#4057 |
|
*sportaddict*
|
Borze szumiący, ale zasuwacie
![]() Gratuluję wszystkich udanych wizyt i trzymam kciuki żeby wszystkie strachy okazały się niepotrzebne Chilli ale dałaś czadu z maluchem ![]() U mnie wczoraj w SR była super położna i opowiadała ciekawe rzeczy o przebiegu samego porodu, żeby np. nie wstydzić się zachowań agresywnych czy irracjonalnych, bo dla położnej zmiana zachowania kobiety jest znakiem postępu porodu, podobno przy 7 cm rozwarcia kobieta ma największy kryzys, że nie da rady i ucieka, bo wtedy jest największy wyrzut adrenaliny i żeby to przeczekać ze świadomością, że to normalne. Tłumaczyła też dlaczego nacięcie krocza (za każdym razem jak używała tego zwrotu Tż się mimowolnie wzdrygał Za to części o rzadkich powikłaniach, bakteriach gnilnych i zielonych, śmierdzących upławach słuchałam lekko blada A na fizjoterapii uczyli nas też masażu shantala dla maluchów Na youtube też trochę tego jest
|
|
|
|
#4058 |
|
MerDer 4ever
|
Nic
chłodnik się chłodzi a 2 danie zacznę robić jak Tż będzie wracał z magazynu
|
|
|
|
#4059 |
|
Zakorzenienie
|
Carolles poka, poka co kupilaś
![]() Vadi chce wykasować z pamięci co pisalas o tych zielonych itd ![]() Taedio dzięki za takie zaproszenie!
|
|
|
|
#4060 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do nacinania krocza to słyszałam, że robią to podczas skurczu, więc i tak się nie czuje. Mi położna mówiła że zszywanie może trochę boleć i żeby się ogolić dokładnie przed porodem bo jak czasem będą włoski to jak je zszyją to meeeega ból podobno. Swoją drogą myślałam że w szpitalu na życzenie golą, ale u mnie to chyba trochę wiocha jest ![]() ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- No włacha, ja już w połowie drogi |
||
|
|
|
#4061 |
|
Zakorzenienie
|
Ja poki co nie zauważyłam puchnięcia.
Vadi - widzę, ze sporo szczegółowych info na twojej ST. U nas położna tez duzo mówiła o zachowaniu kobiet podczas porodu, ale nie było o rzadkich powikłaniach. W sumie to ma byc jeszcze temat połogu na zajęciach. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4062 |
|
MerDer 4ever
|
Pakować się do jednego auta i przyjeżdżać
|
|
|
|
#4063 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie jestem po wizycie u gin z Luxmedu. Powiem wam, ze jestem miło zaskoczona przebiegiem - nie było splawiania, skierowania na badania dostałam bez problemu (powiedzialam tez od razu, ze ja mam abonament w Enelmedzie, wiec Luxmedu to nie obciąża). Odnośnie hemoglobiny lekarz powiedział, ze według niego jest ok i norma u kobiet w ciazy to 11, a nie 12 (ja mam 11,5).
W aptece kupiłam zły sok z pokrzywy - potem zobaczyłam, ze ma alkohol w składzie moze dam babci albo mężowi do picia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4064 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poleż sobie a nie Ty ciagle w biegu ![]() Cytat:
mi jest gorąco ale nie puchnę. Wieczorem tylko ciagle pytam TZ czy tez mu tak gorąco ja zawsze zmarzlak byłam ![]() Cytat:
Mi 2 ginow mówiło ze w zdrowej ciazy powinno się robić 3-4 USG No spy jeszcze nie brałam ale jak będzie bolało to od paru się przecież nic nie stanie |
|||
|
|
|
#4065 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4066 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszła mi sukienka z alieexpress można ją wiązać na wiele sposobów
IMG_1495635916.243751.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4067 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4068 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle
Oby przeszło, bądź czujna, ale się nie stresuj... w końcu ciąża potrafi boleć :/ Nonie Ja tak puchnę ostatnio... Xzora Ja bym.szukała od razu lekarza :/ Sweetlittle... Nie martw sie, mi wychodziły krotkie nóżki, że coś nie tak.u Tymcia a okazało sie być wszystko ok. Może faktycznie zafunduj sobie dodatkowe USG... chociaż i tak myślę, że to jakieś.niedopatrzenia kub tylko we prawdopodobieństwo Vadi Też bym blada tego słuchała... ale ogólnie, spoko.info z tym zachowaniem. Devillek śliczna pożycz mi na.niedzielną komunię ![]() Ja dziś dalej słaba i czuję krtań...traggedii nie ma, ale jednak czuje chorobę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4069 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Dziwna na położna. Ja karmiłam ponad rok, co prawda na xxx ale położna kazała karmić do oporu ;-) Edytowane przez 67660fbe4431ef874c547a9fe9d74590b5092d2a_69337201e3f4a Czas edycji: 2017-05-31 o 13:03 |
|
|
|
|
#4070 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie w szpitalach na stronach i na rodzić po ludzku jest że golenie i lewatywa na życzenie pacjentki. A co do zachowania podczas porodu ja męża już uprzedziłam że może być różnie. Mój mąż sie zastanawia czy bedzie przy porodzie oczywiscie jeśli będzie na miejscu bo teraz pracuje w Szczecinie. Ja powiedziałam że nie naciskam ale chociaż na poczatku jakby był ze mną. ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4071 |
|
Zakorzenienie
|
Mała zapraszam do mnie i nie ma sprawy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4073 |
|
Zakorzenienie
|
Zobacz, co znalazłem w AliExpress http://s.aliexpress.com/EnMfArAN Ja brałam m i na długość jest taka w sam raz, mogła by być trochę dłuższa teraz ale to przez brzuszek jest na gumce więc się dopasuje a też przy wiązaniu można ściągnąć bardziej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4074 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mój mąż chce być przy porodzie i pępowinę przecinać, ja tam się cieszę, że nie będę sama A swojemu możesz powiedzieć, że najwyżej jak już będą skurcze parte to wyjdzie, a przynajmniej na początku Ci pomoże, jeśli Ci zależy
|
|||
|
|
|
#4075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do porodu to tak mu mowiłam ale on troche niezdecydowany jeszcze sie waha. No i zależy czy akurat bedzie na miejscu do może nie zdążyć dojechać. |
|
|
|
|
#4076 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cholera ja chyba mam skurcze jakies. Bardzo mi brzuch dokucza Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4077 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No faktycznie ja się ostatnio nie oszczędzałam, zobaczymy czy się coś poprawi na dniach z tym puchnięciem. Mnie nacinali, faktycznie czułam tylko lekkie szczypanie. Na drugi dzien bardziej dokuczała już rana. Cytat:
Bardzo ładna ![]() Właśnie u ortodonty czekam, nudzę się ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4078 | |
|
MerDer 4ever
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4079 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a wy nie chcecie lewatywy?
|
#4080 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sama nie wiem ... Może było by to bezpieczniejsze ... Ale boję się trochę :p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:25.

ja to matka tandemowa będę, też hardkor dla co niektórych, kto to widział z dwójka dzieci przy cyckach siedzieć!
juz ostatnio miałam komentarz od znajomej z pracy ze w życiu by mnie nie podejrzewała ze taka ze mnie matka Polka ubędzie, i w ogóle jestem biedna, karmię w ciąży, dałam się uwiązać i cieżko mi bedzie dziecko starsze odstawić... oczywiście uświadomiłam ją ze nie mam zamiaru odstawiać 

ale jakbym miała płacić to bym sie wkurzyła i to bardzo 

może to i lepiej bo u mnie to juz bedzie ponad 10 kg
zaniedbałam nadrabianie, przez praktycznie tydzień byłam sama z córa i miałam lekki nieogar 
musze odwiedzic sinsay dział ciążowy 

dzięki za takie zaproszenie!

mi jest gorąco ale nie puchnę. Wieczorem tylko ciagle pytam TZ czy tez mu tak gorąco