LIPCÓWKI część 5. - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-05-24, 14:18   #4051
karolinuuusia
Zakorzenienie

Dot.: LIPCÓWKI część 5.

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
Ja powiem Wam, ze miewam czasem skurcze i twardnienia i ani razu nie brałam no spy. W końcu to nie witaminy, a na każdą niedogodnośc bez sensu brać. Tym bardziej ze nadmiar ma wpływ na układ napięciowy mięśni dziecka.
Jak z szyjka dobrze i skurczy jako takich nie ma codziennie to ok. Ja jakbym nie brała nospy i nie leżała dawno już bym urodziła. Wolę mniejsze zło.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-24, 14:34   #4052
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Chyba tak. Ciężko mi określić bo mnie rzadko boli brzuch na miesiączkę.
Tylko, że teraz już cały. A przy tym jest miękki. Więc to jest dziwne.
Bóle takie jak miesiączkowe to skurcze. Weź no spe. Jak nie przejdzie to jedz ma ip.

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-24, 14:36   #4053
nonie_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Poprostu to chyba Ty pytałaś jakiś czas temu czy trzeba odbekiwać dziecko po każdym karmieniu?
Zaczęłam przeglądać matajowego bloga, bo dawno nie wchodziłam i trafiłam na fajny artykuł na ten temat
https://mataja.pl/2017/05/czy-dzieck...ca-laktacyjny/

Ojjj to ona chyba po prostu zatrzymała się na pewnym etapie w uaktualnianiu wiedzy... Szkoda

Ja chciałam karmić chociaż rok, a potem tak długo jak będzie możliwość/dam radę. Myślałam, że będzie ciężko nawet ten rok pociągnąć, bo miałam trudne początki i musiałam walczyć o laktację. Wyszło tak, że karmiłam baaardzo długo, nawet nie będę się Wam przyznawała ile, bo chyba nie ma tu aż tak szalonych pod tym względem matek, a komentarzy i ocen już się nasłuchałam wystarczająco
A z tym otoczeniem to prawda, jak moja córka miała pół roku to prawie przeszłam na mm ze strachu, że się nie najada, bo nasłuchałam się legend rodzinnych na ten temat i wkręciłam sobie, że u mnie też tak jest. Ale doradczyni laktacyjna szybko rozwiała wątpliwości
Z jednej strony jest nacisk społeczny, żeby karmić piersią po urodzeniu, a z drugiej ciągle słyszy się od rodziny i obcych osób bzdurne teksty i porady odbierające kobiecie wiarę w to że może wykarmić swoje dziecko i popychające ją do przejścia na mm Dlatego fajnie mieć na wszelki wypadek nr tel do dobrej doradczyni laktacyjnej czy do obeznanej w temacie położnej i w razie problemów/wątpliwości czerpać wiedzę z pewnego źródła

Siil, mi możesz napisać ja to matka tandemowa będę, też hardkor dla co niektórych, kto to widział z dwójka dzieci przy cyckach siedzieć! juz ostatnio miałam komentarz od znajomej z pracy ze w życiu by mnie nie podejrzewała ze taka ze mnie matka Polka ubędzie, i w ogóle jestem biedna, karmię w ciąży, dałam się uwiązać i cieżko mi bedzie dziecko starsze odstawić... oczywiście uświadomiłam ją ze nie mam zamiaru odstawiać

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Ta położna ze SR to przynajmniej tyle, że nie mówiła właśnie o tej diecie matki kp. Mówiła żeby nie żyć na samym gotowanym kurczaku, bez przypraw i rosołku

No to chociaż tyle, ale to i tak mało

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
Dobrze, że jesteś! Brawa za wagę synka

Efekt jest super, ale w ciąży nie można, to bardzo silne kwasy

Też tak miewam, z 4cm nad pępkiem, nie wiem co to ale dziwne to uczucie!

Dziewczyny... Po tej informacji o ubytku w przegrodzie serduszka jeszcze jedna... Wczoraj miałam wizytę u gina i w opisietrzeciego USG była wzmianka że oprócz tego ubytku znaleziono stopkę ułożona szpotawo. Lekarz który robił USG nie skupił się na tym specjalnie, a mój gin wczoraj uprzedził o możliwości deformacji,długiego i bolesnego leczenia, nawet operacyjnego... Przeryczalam pół popołudnia.

I stres już do porodu na pewno mnie nie opuści

Ja tez bym jeszcze szukała jakiegoś specjalisty od usg. Nie martw się, wiem ze cieżko tak zrobić ale stres Twój tez się na dzieciątku odbija. Trzeba czekać i będziecie kombinować jak najlepiej dla niego po porodzie

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
Też się cieszę że jestem na forum i grupie fb bo dużo się dowiaduje że nawet co raz mniej mi szkoda że nie chodzr do Sr . Też się przygotowuje do głupich pytań itp tym bardziej że już je słyszę i teorii ... Sama mam kuzynkę która ma 26 lat i wierzy że jest dieta matki karmiącej bo mały ma kołki ...

Taaa, bo piersi są połączone rurką z żołądkiem i wszytsko do nich przechodzi, nie słyszałaś?

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Szkoda z tym Luxmedem. Pewnie będą dążyć do tego jak jest u nas - aktualnie w ogóle przy poradniach lekarze nie mają sprzętu do USG i jest tylko jako osobne badanie, a kiedyś była standardowa płatność za wizytę i była opcja wizyta + USG za dodatkową opłatą.

zgadzam się z Tobą w ogóle dla mnie kp to jest intymna sprawa i nie wiem jak zniosę pytania rodziny czy karmię, potem czy nadal karmię a potem kiedy mam zamiar odstawić

Rozumiem, że się bardzo martwisz . Mam nadzieję, że to jednak nie jest przesądzone...

Taedio - dzięki za koszyk! Muszę w końcu zabrać się za kończenie wyprawki.

Dziewczyny, jak lekarz umawia się z wami w szpitalu to idziecie bezpośrednio na oddział i go szukacie czy rejestrujecie się na IP?

Dobrze ze juz końcówka ciąży to teraz mnie juz te wariacje luxmedowe u mojej lekarki nie dotkną ale jakbym miała płacić to bym sie wkurzyła i to bardzo

Ja szukałam lekarza ale to juz w sumie do porodu bylo, on mnie zaprowadził do położnych na ktg, a potem przyjmowały na oddział

Strasznie mi dłonie i stopy puchną od kilku dni, tez macie taki problem? Aż czuje jak mi krew pulsuje, cały czas mi gorąco.

nonie_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-24, 14:48   #4054
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Jak z szyjka dobrze i skurczy jako takich nie ma codziennie to ok. Ja jakbym nie brała nospy i nie leżała dawno już bym urodziła. Wolę mniejsze zło.

Ja nospe biore okazjonalnie może z 5 tabletek wziełam bo skurczy nie czuję ale ze wzgledu na szyjke ginka powiedziała że mogę brać.

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Z tym usg to już też przesadzają gdyby nie to badanie to już dawno bym urodziła. A z drugiej strony jak lekarz ma ocenić czy z maluszkiem wszystko oki rentgen w oczach chyba.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-24, 15:04   #4055
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
A twój gin robił ci usg czy opierał się tylko na tamtym opisie może cos źle na usg wyszło maluszek sie poruszył. Albo sprawdzić to jeszcze u innego lekarza.
Będzie dobrze.

U mojego bratanka lekarz stwietdził że może mieć niewykształcone kończyny lub błony między palcami bo bratowa miała za mały brzuch. Polecieli do szpitala i po badaniach wyszło że u maluszka jest oki. U ciebie też bedzie.
Opierał się tylko na opisie tamtego USG. Dlatego liczę że to tylko chwilowe ułożenie!

Cytat:
Szkoda z tym Luxmedem. Pewnie będą dążyć do tego jak jest u nas - aktualnie w ogóle przy poradniach lekarze nie mają sprzętu do USG i jest tylko jako osobne badanie, a kiedyś była standardowa płatność za wizytę i była opcja wizyta + USG za dodatkową opłatą.

zgadzam się z Tobą w ogóle dla mnie kp to jest intymna sprawa i nie wiem jak zniosę pytania rodziny czy karmię, potem czy nadal karmię a potem kiedy mam zamiar odstawić

Rozumiem, że się bardzo martwisz . Mam nadzieję, że to jednak nie jest przesądzone...

Taedio - dzięki za koszyk! Muszę w końcu zabrać się za kończenie wyprawki.

Dziewczyny, jak lekarz umawia się z wami w szpitalu to idziecie bezpośrednio na oddział i go szukacie czy rejestrujecie się na IP?
Rejestrowalam się na IP
Cytat:
Chilli spokojnie, mam nadzieję że jeszcze zdążymy się spotkać przed porodem.

Nie denerwuj się i zrób kolejne usg.

Niestety brzuch mnie boli coraz mocniej iw dodatku juz cały. Lepiej jest jak się nie ruszam. Ledwo doszłam z przystanku.
Jak mi nie przejdzie do jutra to pojadę na ip.
Kciuki żeby się wyciszyło. Też bym wzięła nospe. Po to jest.

Dzięki dziewczyny Staram się nie nabijać sobie głowy. Zapisze się na to usg.
Stary 2017-05-24, 15:06   #4056
Carolles
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Ale miałam skurcz u mnie czesto taka kula po prawej stronie rośnie, że wygląda jak mały gdy sie wypina.

Tymus ostatnio już co raz bardziej czeka, caluje brzuszek mówi do niego i szepta swohe tajemnice
Wcziraj tak o.nagle mówi: fajnie w końcu będę miał swojego brata... widać że bardzo sie ciszy. Zachowuje sie dojrzale ( na razie ) obyśmy dali radę z zazdrością itp. Na razie to.mi powiedział, że on bedzie tego dzidziusia kochał troszke bardziej od nas... ale tak, tylko o jeden gram! wiec nie wiem kto tu zazdrosny będzie

Załącznik 7080116

Ale slodziak z tego Twojego Tymka

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość

no to sie wyspalas tez dzis bylam oddac krew i mocz
jutro wizyta, to ostatnia chwila zeby zdazyly przyjsc wyniki
Wyspalam się w końcu tez jutro wizytuje o 19 a Ty o której?

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Hej Nie mogę ostatnio Was dogonić. U mnie też deszcz od rana. Tż zaczął chodzić na siłownię na 6 rano i 3 razy w tygodniu jego budzik budzi mnie o 5 Potem walczę, aby usnąć na nowo

Cashmere wczoraj na kolacje miałam przeogromną ochotę na tosty, zjadłam 2 z chleba pełnoziarnistego i powiem Ci, że cukier w normie

Chilli wiem, że łatwo się pisze, ale najważniejsze to zachować spokój,Twoje dziecię na pewno sobie poradzi. Trzymam mocno za Was kciuki

Dokładnie, ja przytyłam niecałe 5kg, a ciało zmieniło mi się bardzo...

Ja juz miałam wizję, że tulisz swoje dziecko, nie strasz. Współczuję przeżyć z kotką. Trzymaj się ciepło

Twój syn musi być przesłodki
Emmos 5 kg?! Zazdroszcze na mnie sie chyba waga pogniewala i nie waży może to i lepiej bo u mnie to juz bedzie ponad 10 kg

Cytat:
Napisane przez nonie_ Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, ale mam zaległości straszne zaniedbałam nadrabianie, przez praktycznie tydzień byłam sama z córa i miałam lekki nieogar a wieczorem juz brak sił na cokolwiek, oczy mi się zamykały razem z nią zaraz po 20

Na wizycie byłam w zeszłym tygodniu w piątek, Miłoszek waży juz lekko ponad 2 kg (leci 33tc). Ogólnie wszytsko dobrze. Moja lekarka żaliła się że dostała opiernicz i pismo z lux medu ze wykonuje zbyt dużo usg w czasie ciąży (na każdej wyżycie robi) a przysługują nam tylko trzy... reszta płatna normalnie. powiedziała ze nowe dziewczyny juz niestety bedą raczej płacić, a tym którym juz prowadzi ciąże juz dokończy i bedzie robiła usg normalnie. Dla mnie to niepojęte, dziękuje za taki lux med, na NFZ tez mi trzy razy zrobią usg

Taeido, a ta położna info o tym krótkim kp podparła jakimimis badaniami ( jakies nowe zalecenia who czy coś podobnego?) czy po prostu sama sobie to wymyśliła i bzdury opowiada? dla mnie to następna pomyłka...

Super że na wizycie wszystko ok ja tez mam usg na kazdej wizycie, wychodzi ze jedno na miesiac.

Cytat:

Dziewczyny... Po tej informacji o ubytku w przegrodzie serduszka jeszcze jedna... Wczoraj miałam wizytę u gina i w opisietrzeciego USG była wzmianka że oprócz tego ubytku znaleziono stopkę ułożona szpotawo. Lekarz który robił USG nie skupił się na tym specjalnie, a mój gin wczoraj uprzedził o możliwości deformacji,długiego i bolesnego leczenia, nawet operacyjnego... Przeryczalam pół popołudnia.

I stres już do porodu na pewno mnie nie opuści
Sweet idz może na usg do innego lekarza jeszcze, może warto to dobrze sprawdzić żebyś tak sie nie denerwowala. Przytulam Cię trzymaj sie 😘

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
jestem w sklepie... mierze... chyba kupie?
Oooo sinsay jak tak dalej pojdzie to faktycznie otworza tam dział ciążowy
Cytat:
Chyba tak. Ciężko mi określić bo mnie rzadko boli brzuch na miesiączkę.
Tylko, że teraz już cały. A przy tym jest miękki. Więc to jest dziwne.
Zdarzylo mi sie tak kilka razy. Wlasnie bol jak na okres i miekki brzuch. A czasami dochodził do tego ból w okolicy pepka jakby mala mnie za pepek od srodka ciągnęła. Odpoczywaj i daj znać czy przechodzi

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
Bóle takie jak miesiączkowe to skurcze. Weź no spe. Jak nie przejdzie to jedz ma ip.

Oooo nie wiedzialam ze to skurcze! Matko ja mam wrażenie ze poród przegapie

Bylam w dwóch ciuchlandach. Kupilam kilka rzeczy o dziwo. Niestety nie bylo żadnych sukienek,we wszystkich wyglądałam jak stodoła musze odwiedzic sinsay dział ciążowy

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-24, 15:24   #4057
vadi
*sportaddict*

Borze szumiący, ale zasuwacie

Gratuluję wszystkich udanych wizyt i trzymam kciuki żeby wszystkie strachy okazały się niepotrzebne

Chilli ale dałaś czadu z maluchem

U mnie wczoraj w SR była super położna i opowiadała ciekawe rzeczy o przebiegu samego porodu, żeby np. nie wstydzić się zachowań agresywnych czy irracjonalnych, bo dla położnej zmiana zachowania kobiety jest znakiem postępu porodu, podobno przy 7 cm rozwarcia kobieta ma największy kryzys, że nie da rady i ucieka, bo wtedy jest największy wyrzut adrenaliny i żeby to przeczekać ze świadomością, że to normalne.

Tłumaczyła też dlaczego nacięcie krocza (za każdym razem jak używała tego zwrotu Tż się mimowolnie wzdrygał ) nie jest bardzo bolesne - porównała to do uszczypnięcia - bo tkanka jest tak napięta, że nie dopływa do niej krew i nerwy są uciśnięte. To też było pocieszające.

Za to części o rzadkich powikłaniach, bakteriach gnilnych i zielonych, śmierdzących upławach słuchałam lekko blada

A na fizjoterapii uczyli nas też masażu shantala dla maluchów Na youtube też trochę tego jest
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-24, 15:27   #4058
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
Taedio co z tym obiadem?
Nic chłodnik się chłodzi a 2 danie zacznę robić jak Tż będzie wracał z magazynu
Stary 2017-05-24, 15:35   #4059
poprostu
Zakorzenienie

Carolles poka, poka co kupilaś

Vadi chce wykasować z pamięci co pisalas o tych zielonych itd

Taedio dzięki za takie zaproszenie!
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-24, 15:41   #4060
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Strasznie mi dłonie i stopy puchną od kilku dni, tez macie taki problem? Aż czuje jak mi krew pulsuje, cały czas mi gorąco.

Mi jakiś czas temu palce u dłoni puchły, położna kazała więcej wypoczywać. Teraz się uspokoiło

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
U mnie wczoraj w SR była super położna i opowiadała ciekawe rzeczy o przebiegu samego porodu, żeby np. nie wstydzić się zachowań agresywnych czy irracjonalnych, bo dla położnej zmiana zachowania kobiety jest znakiem postępu porodu, podobno przy 7 cm rozwarcia kobieta ma największy kryzys, że nie da rady i ucieka, bo wtedy jest największy wyrzut adrenaliny i żeby to przeczekać ze świadomością, że to normalne.

Tłumaczyła też dlaczego nacięcie krocza (za każdym razem jak używała tego zwrotu Tż się mimowolnie wzdrygał ) nie jest bardzo bolesne - porównała to do uszczypnięcia - bo tkanka jest tak napięta, że nie dopływa do niej krew i nerwy są uciśnięte. To też było pocieszające.

Za to części o rzadkich powikłaniach, bakteriach gnilnych i zielonych, śmierdzących upławach słuchałam lekko blada

A na fizjoterapii uczyli nas też masażu shantala dla maluchów Na youtube też trochę tego jest
Muszę uprzedzić męża o tych wyrzutach adrenaliny
A co do nacinania krocza to słyszałam, że robią to podczas skurczu, więc i tak się nie czuje. Mi położna mówiła że zszywanie może trochę boleć i żeby się ogolić dokładnie przed porodem bo jak czasem będą włoski to jak je zszyją to meeeega ból podobno. Swoją drogą myślałam że w szpitalu na życzenie golą, ale u mnie to chyba trochę wiocha jest

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Cytat:
No włacha, ja już w połowie drogi
Jon_Snow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-24, 15:46   #4061
xzora
Zakorzenienie

Ja poki co nie zauważyłam puchnięcia.
Vadi - widzę, ze sporo szczegółowych info na twojej ST. U nas położna tez duzo mówiła o zachowaniu kobiet podczas porodu, ale nie było o rzadkich powikłaniach. W sumie to ma byc jeszcze temat połogu na zajęciach.

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-24, 15:51   #4062
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Pakować się do jednego auta i przyjeżdżać
Stary 2017-05-24, 16:05   #4063
xzora
Zakorzenienie

Wlasnie jestem po wizycie u gin z Luxmedu. Powiem wam, ze jestem miło zaskoczona przebiegiem - nie było splawiania, skierowania na badania dostałam bez problemu (powiedzialam tez od razu, ze ja mam abonament w Enelmedzie, wiec Luxmedu to nie obciąża). Odnośnie hemoglobiny lekarz powiedział, ze według niego jest ok i norma u kobiet w ciazy to 11, a nie 12 (ja mam 11,5).
W aptece kupiłam zły sok z pokrzywy - potem zobaczyłam, ze ma alkohol w składzie moze dam babci albo mężowi do picia

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-24, 16:08   #4064
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Chilli spokojnie, mam nadzieję że jeszcze zdążymy się spotkać przed porodem.

Nie denerwuj się i zrób kolejne usg.

Niestety brzuch mnie boli coraz mocniej iw dodatku juz cały. Lepiej jest jak się nie ruszam. Ledwo doszłam z przystanku.

Jak mi nie przejdzie do jutra to pojadę na ip.

Poleż sobie a nie Ty ciagle w biegu
Cytat:
Siil, mi możesz napisać ja to matka tandemowa będę, też hardkor dla co niektórych, kto to widział z dwójka dzieci przy cyckach siedzieć! juz ostatnio miałam komentarz od znajomej z pracy ze w życiu by mnie nie podejrzewała ze taka ze mnie matka Polka ubędzie, i w ogóle jestem biedna, karmię w ciąży, dałam się uwiązać i cieżko mi bedzie dziecko starsze odstawić... oczywiście uświadomiłam ją ze nie mam zamiaru odstawiać

No to chociaż tyle, ale to i tak mało

Ja tez bym jeszcze szukała jakiegoś specjalisty od usg. Nie martw się, wiem ze cieżko tak zrobić ale stres Twój tez się na dzieciątku odbija. Trzeba czekać i będziecie kombinować jak najlepiej dla niego po porodzie

Taaa, bo piersi są połączone rurką z żołądkiem i wszytsko do nich przechodzi, nie słyszałaś?

Dobrze ze juz końcówka ciąży to teraz mnie juz te wariacje luxmedowe u mojej lekarki nie dotkną ale jakbym miała płacić to bym sie wkurzyła i to bardzo

Ja szukałam lekarza ale to juz w sumie do porodu bylo, on mnie zaprowadził do położnych na ktg, a potem przyjmowały na oddział

Podziwiam za to karmienie mi jest gorąco ale nie puchnę. Wieczorem tylko ciagle pytam TZ czy tez mu tak gorąco ja zawsze zmarzlak byłam

Cytat:
Ja nospe biore okazjonalnie może z 5 tabletek wziełam bo skurczy nie czuję ale ze wzgledu na szyjke ginka powiedziała że mogę brać.

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Z tym usg to już też przesadzają gdyby nie to badanie to już dawno bym urodziła. A z drugiej strony jak lekarz ma ocenić czy z maluszkiem wszystko oki rentgen w oczach chyba.

Mi 2 ginow mówiło ze w zdrowej ciazy powinno się robić 3-4 USG

No spy jeszcze nie brałam ale jak będzie bolało to od paru się przecież nic nie stanie
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-24, 16:23   #4065
myszowata1313
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Borze szumiący, ale zasuwacie

Gratuluję wszystkich udanych wizyt i trzymam kciuki żeby wszystkie strachy okazały się niepotrzebne

Chilli ale dałaś czadu z maluchem

Tez u mnie na sr bylo o tym masazu

myszowata1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-24, 16:25   #4066
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Przyszła mi sukienka z alieexpress można ją wiązać na wiele sposobów IMG_1495635916.243751.jpg

Stary 2017-05-24, 16:26   #4067
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Opierał się tylko na opisie tamtego USG. Dlatego liczę że to tylko chwilowe ułożenie!
Moim zdaniem powinien to zweryfikować jeszcze raz. Idź na usg gdzie indziej na pewno bedzie dobrze. Trzymam mocno kciuki.
Stary 2017-05-24, 16:33   #4068
Mała!
Zakorzenienie

Morelle
Oby przeszło, bądź czujna, ale się nie stresuj... w końcu ciąża potrafi boleć :/

Nonie
Ja tak puchnę ostatnio...

Xzora
Ja bym.szukała od razu lekarza :/

Sweetlittle...
Nie martw sie, mi wychodziły krotkie nóżki, że coś nie tak.u Tymcia a okazało sie być wszystko ok. Może faktycznie zafunduj sobie dodatkowe USG... chociaż i tak myślę, że to jakieś.niedopatrzenia kub tylko we prawdopodobieństwo

Vadi
Też bym blada tego słuchała... ale ogólnie, spoko.info z tym zachowaniem.

Devillek
śliczna pożycz mi na.niedzielną komunię

Ja dziś dalej słaba i czuję krtań...traggedii nie ma, ale jednak czuje chorobę.

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-24, 16:33   #4069
alusiiia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Cooo? Ta położna ile ma lat, jakaś starsza?
Moja certyfikowana doradczyni laktacyjna (i jednocześnie położna też) mówiła, że najlepiej karmić dziecko minimum dwa lata i że nawet WHO określa, że dziecko "wykarmione piersią", to takie, które było na piersi przez dwa lata. Co prawda to dane z 2013 r., ale nie sądzę żeby to się zmieniło. Zamierzam spotkać się z nią jeszcze przed porodem, to jak dowiem się czegoś nowego na ten temat, to napiszę tutaj.

Oczywiście wiadomo, że nie każdy ma ochotę lub możliwość karmić tak długo i nie o to chodzi, to już indywidualna sprawa, ale to co innego niż ogólne zalecenia.

Co do tego tracenia z czasem przez pokarm matki wartości odżywczych... Przytoczę tylko jeden artykuł z badaniem udowadniającym, że pokarm matki jest jak wino i na pewno nie traci z czasem na wartości, a wręcz przeciwnie + nadal wpływa na zwiększenie odporności u dziecka.
Przykładowo 450 ml mleka mamy dostarcza dwulatkowi dzienne zapotrzebowanie na:
– na energię w 29%,
– na białko w 43%,,
– na wapń w 36%
– na witaminę A w 75%,
– na foliany w 76%,
– na witaminę B12 w 94%,
– na witaminę C w 60%

https://mataja.pl/2016/03/czy-mleko-...oku-karmienia/

Polecam ten artykuł No i tak jak pisałam nie chodzi mi o to ile kto ma karmić, to już zależy od osobistych możliwości i chęci, ale mówienie przez położną że pokarm matki traci z czasem wartości odżywcze to moim zdaniem przegięcie

Co do truskawek to czytałam kiedyś, że uczulają tylko takie kupne, bo uczula to czym są pryskane (tak jak w przypadku cytrusów), a takie eko z własnego ogródka podobno są ok - ale nie wiem na ile to prawda Bo nie mam ogródka i truskawek

Dziwna na położna. Ja karmiłam ponad rok, co prawda na xxx ale położna kazała karmić do oporu ;-)

Edytowane przez 67660fbe4431ef874c547a9fe9d74590b5092d2a_69337201e3f4a
Czas edycji: 2017-05-31 o 13:03
alusiiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-24, 16:35   #4070
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Mi jakiś czas temu palce u dłoni puchły, położna kazała więcej wypoczywać. Teraz się uspokoiło

A co do nacinania krocza to słyszałam, że robią to podczas skurczu, więc i tak się nie czuje. Mi położna mówiła że zszywanie może trochę boleć i żeby się ogolić dokładnie przed porodem bo jak czasem będą włoski to jak je zszyją to meeeega ból podobno. Swoją drogą myślałam że w szpitalu na życzenie golą, ale u mnie to chyba trochę wiocha jest

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

U mnie w szpitalach na stronach i na rodzić po ludzku jest że golenie i lewatywa na życzenie pacjentki.

A co do zachowania podczas porodu ja męża już uprzedziłam że może być różnie.
Mój mąż sie zastanawia czy bedzie przy porodzie oczywiscie jeśli będzie na miejscu bo teraz pracuje w Szczecinie. Ja powiedziałam że nie naciskam ale chociaż na poczatku jakby był ze mną.

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Cytat:
Przyszła mi sukienka z alieexpress można ją wiązać na wiele sposobów Załącznik 7080576

Śliczna
Stary 2017-05-24, 16:37   #4071
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Mała zapraszam do mnie i nie ma sprawy

Stary 2017-05-24, 16:41   #4072
taedio
MerDer 4ever

Devilek śliczna Dasz linka?
Stary 2017-05-24, 16:45   #4073
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Devilek śliczna Dasz linka?

Zobacz, co znalazłem w AliExpress
http://s.aliexpress.com/EnMfArAN

Ja brałam m i na długość jest taka w sam raz, mogła by być trochę dłuższa teraz ale to przez brzuszek jest na gumce więc się dopasuje a też przy wiązaniu można ściągnąć bardziej

Stary 2017-05-24, 16:57   #4074
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Przyszła mi sukienka z alieexpress można ją wiązać na wiele sposobów Załącznik 7080576

Ale śliczna

Cytat:
Ja dziś dalej słaba i czuję krtań...traggedii nie ma, ale jednak czuje chorobę.

U mnie już lepiej, gardło coraz mniej boli. Kuruj się Mała

Cytat:
U mnie w szpitalach na stronach i na rodzić po ludzku jest że golenie i lewatywa na życzenie pacjentki.

A co do zachowania podczas porodu ja męża już uprzedziłam że może być różnie.
Mój mąż sie zastanawia czy bedzie przy porodzie oczywiscie jeśli będzie na miejscu bo teraz pracuje w Szczecinie. Ja powiedziałam że nie naciskam ale chociaż na poczatku jakby był ze mną.

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Śliczna
A jeszcze mi położna mówiła, że jej kobietki, które rodziły w Poznaniu (ale nie wiem w których konkretnie szpitalach) mówiły, że nie robili lewatywy nawet jak prosiły

Mój mąż chce być przy porodzie i pępowinę przecinać, ja tam się cieszę, że nie będę sama
A swojemu możesz powiedzieć, że najwyżej jak już będą skurcze parte to wyjdzie, a przynajmniej na początku Ci pomoże, jeśli Ci zależy
Jon_Snow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-24, 17:05   #4075
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Ale śliczna

U mnie już lepiej, gardło coraz mniej boli. Kuruj się Mała

A jeszcze mi położna mówiła, że jej kobietki, które rodziły w Poznaniu (ale nie wiem w których konkretnie szpitalach) mówiły, że nie robili lewatywy nawet jak prosiły

Mój mąż chce być przy porodzie i pępowinę przecinać, ja tam się cieszę, że nie będę sama
A swojemu możesz powiedzieć, że najwyżej jak już będą skurcze parte to wyjdzie, a przynajmniej na początku Ci pomoże, jeśli Ci zależy
O nie slyszałam o tym ze na zyczenie nie robili. Nie wiem po co na stronach to wszystko wypisują a później nic z tego chyba muszę przedzwonić i zapytać.

A co do porodu to tak mu mowiłam ale on troche niezdecydowany jeszcze sie waha. No i zależy czy akurat bedzie na miejscu do może nie zdążyć dojechać.
Stary 2017-05-24, 17:05   #4076
Carolles
Zadomowienie

Cytat:
Wlasnie jestem po wizycie u gin z Luxmedu. Powiem wam, ze jestem miło zaskoczona przebiegiem - nie było splawiania, skierowania na badania dostałam bez problemu (powiedzialam tez od razu, ze ja mam abonament w Enelmedzie, wiec Luxmedu to nie obciąża). Odnośnie hemoglobiny lekarz powiedział, ze według niego jest ok i norma u kobiet w ciazy to 11, a nie 12 (ja mam 11,5).
W aptece kupiłam zły sok z pokrzywy - potem zobaczyłam, ze ma alkohol w składzie moze dam babci albo mężowi do picia

Oklaski za udana wizyte!

Cytat:

Świetna!

Cholera ja chyba mam skurcze jakies. Bardzo mi brzuch dokucza

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-24, 17:06   #4077
nonie_
Zadomowienie

Cytat:

No faktycznie ja się ostatnio nie oszczędzałam, zobaczymy czy się coś poprawi na dniach z tym puchnięciem.
Mnie nacinali, faktycznie czułam tylko lekkie szczypanie. Na drugi dzien bardziej dokuczała już rana.

Cytat:

Bardzo ładna

Właśnie u ortodonty czekam, nudzę się

nonie_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-24, 17:07   #4078
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
Zobacz, co znalazłem w AliExpress
http://s.aliexpress.com/EnMfArAN

Ja brałam m i na długość jest taka w sam raz, mogła by być trochę dłuższa teraz ale to przez brzuszek jest na gumce więc się dopasuje a też przy wiązaniu można ściągnąć bardziej

Dzięki
Stary 2017-05-24, 17:09   #4079
Mała!
Zakorzenienie

Dziewczyny a wy nie chcecie lewatywy?

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-24, 17:12   #4080
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Dziewczyny a wy nie chcecie lewatywy?

Ja sama nie wiem ... Może było by to bezpieczniejsze ... Ale boję się trochę :p

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości