|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu cz. V
Cytat:
|
|
|
|
|
#752 |
|
Wizażowy Kot Igor
|
[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7410004 6]To tak jak z bolesnymi miesiączkami, najczęściej to kobiety nie rozumieją jak można umierać z bólu, przecież ją nic nie boli. To jak to tak. Prawda jest taka, że kobiety potrafią mieć mniej empatii do innych kobiet niż faceci, którzy nigdy nie byli i nie będą w ciąży, ani nie mają okresu. Chociaż też potrafią być tacy co napiszą, że kop w jaja boli bardziej niż poród, więc...
[/QUOTE]W kwestii bolesnych miesiączek mam przebogate doświadczenie ![]() Myślę, że ujęłaś sedno sprawy. Generalnie większość zła w tak zwanych stosunkach międzyludzkich bierze się chyba z braku empatii i braku wyobraźni. No i (nie ukrywajmy) z braku tego, co moja prababcia nazywała kindersztubą bo przecież automatyzm pewnych norm i zachowań wynosi się z domu rodzinnego.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
#753 |
|
ctrl alt delete
|
Ja też. Ale chyba właśnie z tego powodu wykazałabym absolutne ZERO empatii, gdyby Karina z Sebixem poprosili mnie o przepuszczenie w kolejce w markecie, bo ona ma bolesny okres, a browar i kiełbaska na grilla sama sie przecież nie kupi
Dosłownie śmiechem bym zabiła. I bardzo mi przykro, jeżeli kogoś oburza, że oceniam po zawartości koszyka i odbieram Karinie z okresem święte prawo do zakupów i garden party dla znajomych Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#754 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#755 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7410700 1]Ja kiedyś poszłam na zakupy pod czas okresu czułam sie dobrze, trochę bolal mnie brzuch, więc uznałam "czemu nie". Pod koniec zakupow złapał mnie taki ból brzucha i pleców kiedy stałam w kolejce, że myślałam, że zemdleje i zwymiotuje. Kolejka była długa, a ja robiłam oddechy jak pod czas porodu, bo myślałam, że nie dam rady. Ledwo zatoczyłam się do domu.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Jeśli miałaś piwo i kiełbasę na grilla to zapomnij o tym, że ktoś w ogóle miałby rozpatrywać możliwość przepuszczenia Cię w kolejce. Robisz w takim stanie przyjęcie dla gości? To znaczy, że jesteś zdrowa i masz stać jak wszyscy w kolejce i basta!
|
#756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze ujęte. Jak będąc w ciąży pojechałam do szpitala z kolka ciążowa (wtedy nie wiedziałam ze tak to się nazywa) to pielęgniarka, która mnie przyjmowała, w oczekiwaniu na lekarza powiedziała do mnie: "po co Pani przyjeżdżała, chyba wcale Pani tak bardzo nie boli. Jakby bolało to by Pani nie siedziała na łóżku (taka leżanka szpitalna) tylko leżała pod i zwijała się z bólu i nawet mówić nie mogła" Jak lekarz przyszedł to była zadziwiająco miła i wyrozumiała... ![]() Tak to kobieta zrozumie kobietę... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mężczyzna musi sobie jednak wyobrazić co wtedy można czuć. Od dzieciatych koleżanek też zdarza mi się różne rzeczy usłyszeć. Bo za ich czasów...
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
|
|
|
|
#758 |
|
Konto usunięte
|
Ja Was serio nie rozumiem.
Napierdzielać naście stron o obowiązku przepuszczania połączonym ze zdolnością natychmiastowego rozpoznania czy osoba jest w ciąży czy może przesadziła z kebsami, ale odezwać się na żywo jednym zdaniem z prośbą o przepuszczenie w kolejce to już nie. No nie. Bo się należy i już. Kozak w necie, pi..da w świecie. Idealnie pasuje. Mi kiedyś było słabo po sesji tatuażu - stałam w kolejce po folię w Rossmanie. I mimo, że wyglądałam jak okaz zdrowia (poza bladością) - nie było problemu jak poprosiłam o przepuszczenie, bo bardzo mi słabo a nie chciałabym mdleć i robić scen. |
|
|
|
#759 |
|
ctrl alt delete
|
[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7410700 1]Ja kiedyś poszłam na zakupy pod czas okresu czułam sie dobrze, trochę bolal mnie brzuch, więc uznałam "czemu nie". Pod koniec zakupow złapał mnie taki ból brzucha i pleców kiedy stałam w kolejce, że myślałam, że zemdleje i zwymiotuje. Kolejka była długa, a ja robiłam oddechy jak pod czas porodu, bo myślałam, że nie dam rady. Ledwo zatoczyłam się do domu.[/QUOTE]
A jak sobie dałaś radę z zakupami? Serio się pytam Dla mnie normalne większe marketowe zakupy byłyby nie do ogarnięcia w takiej sytuacji - nawet samochodem, przecież to jednak sporo wykładania na taśmę, pakowania, ładowania do bagażnika. A jakbym brała tylko jajka i mleko, to tym bardziej nie widzę sensu stania w kolejce w takiej sytuacji ![]() Mnie kiedyś złapało w markecie rzyganie - mam nadzieję, że nikt nie przegląda wizażu przy jedzeniu, ale ledwo dobiegłam sprintem do marketowej toalety. Do domu wracałam częściowo pieszo, a częściowo wsiadałam na jeden przystanek do autobusu - za każdym razem musiałam wysiadać "za potrzebą". Koszyk został w sklepie, mam nadzieję, że obsługa mi wybaczy ale nie wyobrażam sobie, żebym w takim stanie miała jeszcze ze sobą ciągnąć siatę z zakupami.
|
|
|
|
#760 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;74097321]
A ustepuje wszystkim potrzebujacym. Matka z malym dzieckiem, starszym osoba, chorym, ciezarnym etc. [/QUOTE] To wlasnie sedno sprawy, powinno sie ustepowac osobom potrzebujacym, slabszym. O-bojetnie czy jest to kobieta w ciazy, czy nastolatka, ktora ledwo stoi na nogach, bo cos jej dolega, czy mlody facet z noga w gipsie, nawiasem mowiac pewnie sie zaraz dowiem, ze jak ktos moze z noga w gipsie jechac np autobusem, to znaczy, ze i postac potrafi. I ja od razu odpowiadam posilkujac sie slowami prababci Mijanou: kindersztuba. Czyli dobre wychowanie, ktore wynosi sie z domu i ktore nakazuje ustepowac miejsca osobom slabszym, potrzebujacym automatycznie, nie zastanawiajac sie nad tym dlaczego/po co/ i jakim prawem w ogole wyszli z domu. A nawet jesli nie wynioslo sie dobrego wychowania z domu, to jeszcze nic straconego, bo przeciez mozna sie tego nauczyc i pozniej. Spyta ktos dlaczego i po co? Dlatego, ze generalnie milej sie zyje jesli ludzie sa dla siebie zyczliwi a ustapienie komus miejsca w autobusie czy kolejce nie jest znowu az takim wyrzeczeniem, no naprawde. Poza tym dobrze tez i dla nas, jesli ludzie nie mysla o nas jak o ostatnim chamidle, ktore nie potrafi sie zachowac
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2017-05-25 o 11:36 |
|
|
|
#761 |
|
Zakorzenienie
|
Przez dwie ciąże ani razu,NIKT,nie przepuścil mnie NIGDY NIGDZIE.Pracowałam obie ciąże do 7 miesiąca,
Przeżyłam, ja i dziecka mamy sie dobrze pomimo komplikacji. medali ani pomników nie oczekuje. |
|
|
|
#762 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Przezylam. No super, ze przezylas. Fanfary dla wszystkich twardzieli, ktorzy przezyli |
|
|
|
|
#763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze ze zdążyłaś poprosić ja po oddawaniu krwi nawet nie zdążyłam bo po prostu ścięło mnie z nóg, ocknęłam się jak ktoś próbował mnie wyprowadzić z autobusu. Miałam kiedyś taka dziwna przypadłość, ze zaczynało mi się niespodziewanie robić słabo, szum w uszach i widoczność jak w starych tv taki "śnieg" , czasem udawało mi się nad tym zapanować a czasem nie, do tego dochodziły jakby drgawki i zachowanie jak pijana próbowałam iść to jakby nogi odmawiały posłuszeństwa i bardziej to slalom przypominało.Raz miałam to na przystanku a raz w autobusie i mówiłam "przepraszam, słabo mi muszę usiąść", ledwo sama siebie słysząc ale tekst "jaka nawalona" usłyszałam. Zdeptałam niechcący jakaś dziewczynę bo chciałam się rurki złapać, jak odzyskałam normalny oddech i widzenie to powiedziałam jeszcze raz przepraszam, ale jakaś fochnieta była nadal ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#764 | |
|
Konto usunięte
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;7411189 6]To przezylam to sie chyba nadaje do kwintesencji wizazu. Zaraz obok: Da sie? No jasne, ze sie da, trzeba tylko chciec.
Przezylam. No super, ze przezylas. Fanfary dla wszystkich twardzieli, ktorzy przezyli ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
Ja mam migreny, ale takie z utratą widzenia na godzinę (paraliżem połowy ciała, czasami rzyganiem - które jest w tej całej sytuacji zbawienne i takimi tam atrakcjami). Najbardziej się boję, że kiedyś mi się to przytrafi w sytuacji publicznej właśnie z tego powodu - to jest rzecz, która spotyka małą grupę wybrańców, a wielu ludzi na hasło migrena kpi sobie, że migrenę to może mieć królowa i tak dalej. Szczególnie, że na zewnątrz nie widać zwykle nic, to są wszystko tylko odczucia. |
|
|
|
|
#765 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
potem widzenie tunelowe i szum w uszach i wtedy juz wiem, że musze usiąść ![]() a to jak się traktuje ludzi, ktorzy zaslabną to już temat rzeka - ile bylo prowokacji dziennikarskich i innych, że ktoś leżał na przystanku - nawet w siarczysty mróz i zawsze było ''o nawalił się" |
|
|
|
|
#766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I mają dobre i w miarę tanie jedzenie...a jak ktoś czeka na 1 dziecko to chyba nie dziwota, ze chce wybrać np.meble czy pościel, zabawki dla bejbika? No i co, męża pośle żeby fakturę materiału sprawdzał? Co do marketów- ok, dużo z ciężarnych i wózkowych matek chodzi pewnie dla rozrywki...ale z drugiej strony, ja pamiętam, ze robiłam w markecie zakupy z dzieckiem wlas nie dlatego, że zanim doszłam do marketu to miałam 6km spaceru, kosz pod wózkiem- bardzo pojemny, a chciałam mieć zrobione zakupy i ugotowane gdy mąż wróci z pracy, bo wtedy on mógł ogarnąć dziecko, a ja mogłam iść poćwiczyć, tudzież mogliśmy razem całą rodziną coś porobić, zamiast znów ja siedzieć z dzieckiem, a on na zakupy. Także nie wiem skąd zdziwko na matki w marketach? Mamuśki po prostu też chcą logistycznie mieć ogarnięte sprawy i trochę z mężem pobyć jak wróci z roboty Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#767 |
|
wańka wstańka
|
Nie bardzo rozumiem i co w związku z tym ?
|
|
#768 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#770 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;7411189 6]To przezylam to sie chyba nadaje do kwintesencji wizazu. Zaraz obok: Da sie? No jasne, ze sie da, trzeba tylko chciec.
Przezylam. No super, ze przezylas. Fanfary dla wszystkich twardzieli, ktorzy przezyli Ba,nie każdemu pada na mózg wraz z dwoma kreskami na teście ciążowym. Status ciężarnej /matki Polki jako świętej krowy to tylko w Polsce
Edytowane przez Katerina_00 Czas edycji: 2017-05-25 o 14:24 |
|
|
|
#771 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#772 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: dpieluszkowe Zapalenie Mózgu cz. V
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;74116571]Przecież tu nie mieszkasz, to o co Cię tak bolą cztery litery?[/QUOTE]
Co ma moje miejsce zamieszkania do tematu roszczeniowych matek? Ten wątek miał być o mamuśkach a jest przez nie tworzony |
|
|
|
#773 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bo u NAS za gramamanicom... |
|
|
|
|
#774 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#775 |
|
wańka wstańka
|
W wielu krajach prawa kobiet w ciąży są bardziej respektowane niż w Polsce. Poza tym, mentalność jest inna: nie trzeba walczyć, bo ludzie zamiast osądzać są bardziej życzliwi inne rzucają sądami inkomentarzami na prawo i lewo.
|
|
#776 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;74117166]Podpisano: matka dwójki.[/QUOTE]
Do tego bez grama roszczeniowosci, naprawdę nieczęsto można spotkać taki okaz
|
|
|
|
#777 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#778 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Co do miejsca zamieszkania to oczywiście nie ma znaczenia ale z tego, co zaobserwowałam "zagranico" to jednak podejście do ciężarnych nie jest aż tak napastliwe i nacechowane bezinteresowną złośliwością i jadem. Może dlatego, że tam ludzie "wiedzo" do czego służy 'kasa pierwszeństwa' i nikt tam się z ciężarną nie awanturuje o pierwszeństwo.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
#779 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Slusznie stupid zauwazyla, po co szpitale, ona nie byla i przezyla, zlikwidowac je, ktos zachoruje i nagle mu na mozg pada, do szpitala idzie, zamiast sie samemu w domu wyleczyc. To ci swieta krowa. Po co znieczulenia u dentysty, Grazynie wyrwali zeba bez i przezyla a przychodzi taka swieta krowa Karyna i ze co, ze ona ma prawo do znieczulenia, bo jest na NFZ?! We lbie sie przewraca niektorym. |
|
|
|
|
#780 |
|
Zakorzeniona
|
Nie wierzę w to, co niektóre z Was tu wypisują. Tak - kiedyś nikt się nie przejmował ciążą, 7-osobowa rodzina mieszkała w domku złożonym z pokoju i kuchni, a toaleta była na dworze, psy były od trzymania na łańcuchu a nie w mieszkaniu, rodziło się bez znieczulenia, nie było prezerwatyw, zęby się rwało na żywca zamiast leczyć itp. itd. Myslałam, że rozwój nikogo nie dziwi i że jest potrzebny, ale niektórzy to widzę mentalnie zatrzymali się na dawnych czasach i się dziwią, że "w tyłkach się poprzewracało tym ciężarnym, że chco miejsca siedzącego w autobusie".
Edytowane przez invisible_01 Czas edycji: 2017-05-25 o 20:27 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:06.

Dosłownie śmiechem bym zabiła. I bardzo mi przykro, jeżeli kogoś oburza, że oceniam po zawartości koszyka i odbieram Karinie z okresem święte prawo do zakupów i garden party dla znajomych 

próbowałam iść to jakby nogi odmawiały posłuszeństwa i bardziej to slalom przypominało.