|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Przyłącz się, min. 10 kg w dół - to wątek dla Ciebie - część II
ehh...ta nauka, mnie tez to czeka ale dopiero jutro
dzisiaj bede sie obijac, moze spacerek )a dietki dzien 2 i jak narazie na sniadonko 2 krazki ryzowe z szynka i serkiem i szkl soku marchewkowego, a na drugie winogronka mysle nad obiadem, moze jakies pomysly?
|
|
|
|
#1592 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
Miałabym pytanie do kogoś kto się naprawdę zna na odżywianiu... Nie wiem jak pogodzić posiłki z pracą... co i kiedy jeść. Może mogłaby mi któraś pomóc? Mój dzień wygląda następująco: I dzień praca od 6 do 18 II dzień praca od 18 do 6 rano III dzień wolny-odsypianie po nocce IV dzień wolny i tak w kółko... W pracy nie mam zbytnio możliwości by coś podgrzać wiec wszystko muszę jeść zimne. Bardzo proszę o jakieś rady ![]() _________________________ _________________________ 63...62...61...60...59...58...57...56...55...54...53 ...52 |
|
|
|
#1593 |
|
Raczkowanie
|
Nina17 zjedz sobie rybkę duszoną w warzywkach, albo pieczone udka bez skóry (i tłuszczu!) z jakąś surówką (zrobioną przez siebie) albo sałatką ze świeżych warzyw- to moje ulubione danie
![]() Krążki ryżowe radzę zastąpić jakimś ciemnym pieczywkiem. Oczywiście szynka chuda a serek nie żółty?? ![]() GobE masz taki tok myślenia jak ja hehe- też myślę, że dwa będą optymalne, ale zaczęłam się zastanawiać czy większe nie będą lepsze (czyli jeden rząd ) :-P ijaa a te aniony to co mają dać?? spijam kawkę, zaraz abs trzasnę i do pracy
|
|
#1594 |
|
Raczkowanie
|
A co zlego jest w moich krązkach
?
|
|
|
|
#1595 |
|
Raczkowanie
|
JA dziś na śniadanie zjadłam kanapkę i wypiłam herbatkę, a na obiadek ryż z warzywami i to wszystko na dziś, bo mi się już nie chcę.
Ale zaraz zrobię sobie moją ukochaną czerwoną herbatkę i będę pić jak szalona ![]() Było rano słoneczko, a teraz? Cholera a ja myślałam, że się dziś poopalam ;dd
Noś w sobie pewność, wiedz, że osiągniesz cel, a osiągniesz go z pewnością. Nie pozwól by do Twojej głowy wkradły się wątpliwości bo Cię zniszczą. Tak brzmi reguła samosprawdzającej się przepowiedni. |
|
|
|
#1596 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Anion jest atomem o ładunku ujemnym. Często spotykaną nazwą jest „jon ujemny”. Jony to cząsteczki naładowane dodatnio lub ujemnie. W powietrzu unosi się mnóstwo takich elektrycznie naładowanych cząstek. Miliardy niewidocznych cząstek powstają przez promieniowanie kosmiczne, pierwiastki promieniotwórcze zawarte w glebie, promieniowanie ultrafioletowe, burze, wodospady, wiatry, cząsteczki nawiewanego piasku lub kurz. Za każdym razem gdy wdychamy powietrze, do naszych płuc przedostają się takie cząstki, które rozprowadzane są z krwią po całym organizmie. Cząstki te oddziałują silnie na nasze samopoczucie, są odpowiedzą na pytanie dlaczego bydło przed burzą zachowuje się tak niespokojnie, dlaczego czujemy ból w stawach, gdy tylko spadnie ciśnienie oraz skąd mrówki wiedzą kiedy mają zamknąć wejścia do tuneli zanim spadnie deszcz. Najspokojniejsze i najbardziej ożywcze regiony są przepełnione miliardem jonów ujemnych. Powietrze wokół gór, wodospadów, plaż i lasów to miejsca wśród których poziom jonizacji występuje w naturalnej i pełnej równowadze. Po burzy większość z nas czuje się rześko i wspaniale. Dzieje się tak za sprawą tryliona kojących jonów ujemnych, które spływają po deszczach łagodząc napięcie, a my czujemy się pełni sił. ![]() Cytat:
Robisz sobie nieziemską krzywdę dziewczyno!! Poza tym, jeśli chcesz na takiej 'diecie' tfuu, głodówce schudnąć to nie masz pojęcia o funkcjonowaniu organizmu ludzkiego i zdrowym trybie życie. Ręce i cycki mi dół opadły!! I u mnie ładnie było, a teraz chmurki. Odrazu mi chęć do życia odbierają. Idę pomyśleć nad jakimś obiadem.
|
|
|
#1597 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No jeśli jesteś dopiero co po obiedzie to wiadomo, że Ci się nie chce. Ale myśle, że do wieczora powinno Ci się zachcieć jeszcze co najmniej trzy razy!! I nie lekceważ tego głodu tylko go zlikwiduj czymś zdrowym! Nie możesz się tak odchudzać (szczególnie mając prawidłową wagę i chcąc zejść do niedowagi ) bo Ci siądzie metabolizm. Jedz zdrowo a nie mało, do kżdego posiłku białko i ćwicz- inaczej "cienko" Cię widzę .
|
|
|
#1598 |
|
Raczkowanie
|
Szczerze mowiąc nie znam składu
ogólnie nie są najgorsze pewnie- lekkie itd. Ale dla kogoś na redukcji biały ryż, w dodatku "dmuchany", czy tam poddany jeszcze innej dodatkowej obróbce, nie jest najlepszy- ma dużo cukru ![]() Zapytaj może jeszcze kogoś bardziej kompetentnego ![]() ijaaa hehe- tyle to ja na allegro przeczytałam ALe zauważ, że tam żadnych konkretów nie ma. DLatego zastanawiam się czy to nie jakaś ściemka
|
|
#1599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zależało mi na cięższym HH, którego nie będę miałam niczym napełniać - a później tego sprzątać, jak mi sie podczas kręcenia rozwali - i kulkach masujących. Nic poza tym. Jakieś tam jony czy nie jony mi dyndają i powiewają
|
|
|
#1600 |
|
Raczkowanie
|
Nie były skromne, były dosyć, dosyć, ale zjem jeszcze coś, ale potem. Wróciłam z pola dopiero i umieram ze zmęczenia. Skosiłam trawę, tą która jeszcze u mnie jest i ta co wyrasta i wyzamiatałam całe podwórko. Ojej. I wyszło słoneczko, ale tylko an chwilkę. A obiecywali ładną pogodę. xD
Będąc sobie na polu myślałam dużo o tym co mi mówicie na temat tej mojej całej diety. Macie rację. Głodówką sobie nie pomogę, tylko zaszkodzę(moja koleżanka nic nie jej od roku i jakoś szczuplejsza nie jest, nie miesiączkuje i takie tam) więc nie chcę tak skończyć. Przeczytam działy o zdrowym i racjonalnym odżywianiu. I możecie mi jakieś dobre ćwiczenia polecić na wzmocnienie mięśni brzucha, pośladków i nóg? Bo ja robie brzuszki takie do połowy i skaczę, ale chciałabym coś nowego spróbować. Buziaki ;*
Noś w sobie pewność, wiedz, że osiągniesz cel, a osiągniesz go z pewnością. Nie pozwól by do Twojej głowy wkradły się wątpliwości bo Cię zniszczą. Tak brzmi reguła samosprawdzającej się przepowiedni. |
|
|
|
#1601 |
|
Raczkowanie
|
ijaaa - a swoje hula zamawiałaś z allegro może, czy kupowałaś gdzieś w sklepie? i koło jakiej średnicy masz?
|
|
|
|
#1602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Średnicy ma 105 cm. Dużeeeeeeee jest. Mogę tylko w jednym miejscu w pokoju nim kręcić nie obijając nic przy tym.
|
|
|
#1603 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1604 |
|
Raczkowanie
|
Hulahop o srednicy 105cm skladajace sie z 8 elementow, mozna zlozyc z 7 wtedy srednica wychodzi ok 95cm. Mialam takie hula i gucio. Teraz kolezanka nim kreci i sobie chwali
|
|
|
|
#1605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja kupiłam takie: http://www.allegro.pl/item340654222_...uper_cena.html
|
|
|
#1606 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i o to właśnie mi chodziło... gratuluje Orni
|
|
|
#1607 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
sprobuj te cwiczonka 8 minutes.. podalam ostatnio linki, sa na poprzedniej stronie ![]() A ja sie dzis obzarlam, i to nie za zdrowo.. sniadanie tylko jako takie, a potem szkoda gadac.. ladny poczatek maja sobie urzadzilam ![]() ![]()
|
|
|
#1608 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1609 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc kobietki
![]() nio wreszcie sobie usiadlam ![]() wrocilam z pracy, cos przegryzlam, zrobilam obiadek dla tz- nio ja tez troche zjem nio i juz po cwiczonkach:![]() ![]() ![]() widze, ze poruszacie temat hula hop ja tez musze sobie sprwic jakies tylko kurcze tutaj nie widzialam nio, ale moze cos wymysle...dzisiaj nie byl zbyt dopry dzionek jesli chodzi od odzywianie..tzn duzo nie zjadlam- wlasnie chyba za malo, rano sniadanko platki z mleczkiem i trodzke serka homo i kawa-ehh, potem niestety tylko batona z kukurydzy i kawa xnowu, potem szklanke maslanki nio i teraz zjem sobie zeimniaczka- bez luszczu itp i kawalek mieska...ale jutro bedzie lpeiej
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
#1610 | ||
|
♥
|
Cytat:
![]() obiedzie brak białka. nie szkodz sobie i zacznij jesc zdrowo bo głodówka schudniesz owszem ale efekt joj bedzie i inne skutki. Cytat:
|
||
|
|
|
#1611 |
|
Raczkowanie
|
A mi się należą baty !!!! zjadłam 2 kawałki pizzy z sosem czosnkowym + piwko do tego. Masakra no nie?? ale jakie pyszne to było
żałuje oczywiście bardzo ale mam nadzieje ze jakoś specjalnie sie to nie odbije na moich centymetrach Nasypałam soli do hula-hop i wiecie co... jeszcze parę razy i sie nauczę fest kręcić (dziękuje za poradę z tą solą
|
#1612 |
|
Raczkowanie
|
gosiaczek010- tu zaistniała sytuacja ekstremalna na którą nie dało się inaczej zareagować
Ale mnie giry bolą po tych 8min legs fajnie! przynajmniej czuję, że coś zrobiłam ![]() ijaa miałąm nadzieję, że waśnie tak napiszesz Ja też kupię ze względu na te "wypustkie masujące" hehe. Tylko nie wiem czy dwa rzędy czy jeden w końcu. W sumie też wolałabym mniejsze...
|
|
#1613 | |
|
Raczkowanie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;7412880]Ojj
jutro i po jutrze i po po... bedziesz sie trzymac dietki [/quote] tego wlasnie potrzebowalam dziekuuje![]() ![]() Cytat:
![]() ja jeszcze nic nie cwiczylam, ale wybralam sie choc na spacer, lepsze to niz nic;/
|
|
|
#1614 |
|
Zadomowienie
|
Jaka piękna pogoda, ptaszki cwierkają, słoeneczko rozgrzewa wsyztsko. jejku jak cudownie. Kiedy tylko bedzie juz po sesji, bedą wakacje, a no zpaomniałam jeszcze 4 tyg prakyk w lipcu
ale pozniej sierpien i wrezsien, bede leżała na słoenczku nawet pod domem ogłogiem ![]() ![]() ![]() Kocham się opalac, mimo ze jestem z matki natury blondynką to opalam sie na czekoladke, nei an zcerwono hehe jak taki murzynek. ach...ostatnio spodnie rozmiar 44 były za duze mierzone w h&m spodnie dresowe XL i L za duze a M nie było ale jednak kupilam spodnie dresowe w rozmiarku 42 - specjalnie na wieczorne spacerki.bluzki to juz nosze w rozmiarku M a nie XXL/XLdnie a bluze kupilam w rozmiarze 36 WOWO wowm WOWO masakraaaaaaaaa... cos ie dzieje jupiiiszok szok szok szok HURAAAAAAAAAAAAAAAAA:jupi :Zycie jest piękne, jeżeli masz zrzucony nadbagaż, wszytskie zmartwienia, smutki zostału porzucone razem z nim, nie ma krepujących sytuacji itp. jest fantastycznie WSPANIALE
|
|
#1615 |
|
Rozeznanie
|
u mnie dzisiaj brzydka pogoda ale humorek dobry
|
#1616 |
|
Raczkowanie
|
dianowe - to najważniejsze. ;d pogoda nie powinna mieć nad nami władzy. ; )
lesyeux - tylko pogratulować. ; ) no.. jeszcze ewentualnie pozazdrościc.;p właśnie dziewuszki. jak majówka.? ;> ja wybieram się za niedługo do centrum. Sztokholmu rzecz jasna. ;pp przedłużam sobie leciutko majowy weekedn i zostaję tu do 11 o.;p miodzio. ^
|
#1617 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1619 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
IIŚn to nie posiłek,bo same owoce nim nie są,zwłaszcza że winogrona niepolecane na redukcji. Cytat:
Dobrym rozwiązaniem jest też np. kanapka z białkowym wkładem,serek wiejski,owoce (1-2 dziennie),warzywa w nieograniczonych ilościach (oprócz skrobiowych i strączkowych) . Cytat:
Nie żartuję Cytat:
Radzę jeść więcej.
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
||||
|
|
|
#1620 |
|
Raczkowanie
|
A ja właśnie sprzątam sobie w domu, bo sama jestem i mi kazali. Zjadłam sobie już śniadanie, czyli jedną bułeczkę z szyneczką i kanapkę do tego, a potem jeszcze coś skonsumuje. A wczoraj byłam na grillu, ale nie jadłam mięsa, bo jakoś mi nie podchodziło z wyglądu. Ble. Ale za to zjadłam chipsy xD wiem, to grzech przy diecie, ale ja uwielbiam je, mmmm ;dd
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:03.

dzisiaj bede sie obijac, moze spacerek

?

ogólnie nie są najgorsze pewnie- lekkie itd. Ale dla kogoś na redukcji biały ryż, w dodatku "dmuchany", czy tam poddany jeszcze innej dodatkowej obróbce, nie jest najlepszy- ma dużo cukru 

JAk zejdziesz do 50 kg będziesz miała poważną niedowagę. Chcesz wyglądać na chorą, być wycieńczona itd??
Nie sądzisz, że lepiej byłoby ćwiczyć wzmacniając mięśnie i wysmuklając sylwetkę zamiast się "głodzić"?? I napewno korzystniej na tym wyjdziesz