LIPCÓWKI część 5. - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-05-25, 19:32   #4321
emilia0508
królikoholiczka

Dot.: LIPCÓWKI część 5.

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość

Właśnie! Miałam Was pytać. Kręcenie biodrami na piłce czy ogólnie piłka pomaga na ból kręgosłupa? Możemy wgl bez przeszkód siedzieć na piłce, nie spowoduje to skurczy czy rozwarcia?
Położna na SR mówiła że można siedzieć. Mi w sumie trochę pomaga na ból pleców. I d.upa mnie nie boli a bardziej kość ogonowa

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-25, 19:34   #4322
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
W szpitalu jest na pewno taniej myślę ze tak 20-30zł Max

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

Zwolnisz tempo i będzie ok, bo Ty też ostatnio latalas za dużo

Pewnie tak Jutro zadzwonię i zapytam jak jest z KTG w moim szpitalu

Za dużo się Małej i Morelle naczytałam Ale już zwalniam tempo

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Ja mam cały czas co ok 4 tygodnie wizyty, na każdej usg i od jakiegoś czasu ktg, wszystko na nfz
Jak chodziłam prywatnie to też były wizyty co 4 tyg. całą ciążę, ktg w cenie wizyty, usg oddzielnie i dodatkowo płatne (były 3 + 1 dodatkowe sprawdzające obwód brzuszka czy jest prawidłowy przyrost).

Instynkt + rozsądek No tak, są takie szalone mamy, ale nie na naszym wątku

O rany! Nie wiem co mnie bardziej przeraziło ta szyjka czy ta główka wyczuwalna palcami Ty weź nie szalej, masz termin niedaleko przede mną!
Ja chyba na następną ciążę poszukam lekarza na NFZ
Szkoda, że to nie zawsze chodzi ze sobą w parze
Mnie też ta główka przeraziła! Bardziej niż szyjka
Już nie szaleje

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
U nas na ćwiczeniach na sr zawsze ktoś na piłce ćwiczy, ogólnie poleca rehabilitantka taką pozycję przy porodzie, ale mówi że w domu też mamy korzystać jak możemy ja czasem używam ale nie pomaga mi to na ból pleców

Nam położna na SR też polecała właśnie ale nie wiem kiedy się jej słuchać
Stary 2017-05-25, 19:35   #4323
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emilia0508 Pokaż wiadomość
Śliczny już bym przygarnela
Ja mam już takiego malucha też u tż Załącznik 7081241
Jaaki maluszek przesłodki
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-25, 19:38   #4324
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Gratki za wizytę, odpoczywaj Będzie dobrze przecież Tak jak któraś dziewczyna pisała ja również dokupiłabym pajace Ale oczywiście każdy robi jak chce Ja pajace zamierzam ubierać też w ciągu dnia i nie traktować tego tylko jako piżamka.
Dzięki Będzie dobrze
Pajacyki dokupię chociaż ze 2 na 56 i kilka na 62 Też nie mam zamiaru używać tylko jako piżamka

Cytat:
Położna na SR mówiła że można siedzieć. Mi w sumie trochę pomaga na ból pleców. I d.upa mnie nie boli a bardziej kość ogonowa
Dzięki
Stary 2017-05-25, 19:43   #4325
Carolles
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
Taedio no to niezła wizyta Ci się trafiła hihi ale ważne ,że szyjka dłuuga!
Ja jestem w 36tc i mogę przyjść na ktg 6.06 i mam być przed pacjentkami w razie co mogę iść do Gina żeby zrobił usg i tak zamierzam samo ktg to za mało dla mnie w 38.tc i później mam 22.06 o ile dotrwam.

Gadałam z tą koleżanką co urodziła kilka dni temu drobniutka jest a córa 3600 i 55 cm mówiła ,że sam poród ok obudziła się rano z bólem no i zaczęły się skurcze coraz częstsze bolesne 0 10.00 była w szpitalu z rozwarciem na jeden palce a o 15.15 urodziła z tym,że bardzo późno dali jej znieczulenie praktycznie mówiła ,że czuła ,że rodzi już i zahamowało poród i dawali jej oksytocynę ,nacieli ją trochę była niezadowolona z tego faktu no ale jak mus to mus mówiła ,że godzina przed porodem najgorsza ale ogólnie wszystko do przeżycia ,polecała chodzić ,lać ciepły prysznic na brzuch i krocze i bujać biodrami podobno mega przyspiesza poród ,natomiast opieka po fatalna powiedziała ,że czuła się jak kretynka na każdym kroku położne patrzyły jak na debila jak o coś pytała itp oczywiście wcisnęły butlę małej bo koleżanka miała pogryziony sutek bolesny i nie mogła sobie dać rady a na nast. dzień dostała z☠☠☠y ,że jak to takie twarde piersi i jak ona chce karmić ,że teraz to trzeba rozmasować i odciągnąć i jak ona w ogóle może nie wiedzieć takich rzeczy .Jedna do dziecka walnęła tekstem "ale Ci się mama trafiła" masakra...powiedziała ,że napisze skargę do dyrektora bardzo przeżyła te kilka dni w szpitalu.Rodziła na Brochowie.Teraz karmi piersią sama w domu i jest git ale podobno mała cały czas chce przy piersi inaczej ryczy.

Mój dzisiaj tak mnie napierał boleśnie ,że nie mogłam zjeść obiadu musiałam się położyć i szłam zgięta w pół na kanapę ,wcześniej tak nie miałam aż ,a tak później mnie skopał ,że brzuch mi cały latał jak na tych filmikach z netu normalnie alien
Ooooi jacie co za traktowanie! Straszne 😒 trzeba miec silną psychikę żeby sie w takiej sytuacji nie rozsypac totalnie. Ile kobiet popada w depresję poporodowa i czyja to wina kurcze? W szpitalu pielegniarki i polozne są od teo żeby wspierać a tu takie akcje. Ja strasznie emocjonalnie podchodze do takich rzeczy i boje sie ze jak mnie takie cos spotka to bede siedzieć i ryczec.

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Jon Snow, fajne te rzeczy minky.

Carolles, piękny brzusio! Taka piłeczka.

Cashmere, super że wizyta u diablo taka udana brawo Ty!

Morelle, kusisz czereśniami

Taedio, domyślam się że się strachu najadlas! A to szyjka wstrętna. Mój dzieć za to jest bardzo wysoko i marzę i tym żeby mi brzuszek trochę na dół zszedlnbo oddychać nie mogę.

Morelle, bardzo ładne łupy. Wzór mi się podoba.

Ja w końcu skompletowałam koszule:p jednak stacjonarnie gdzieś kupiłam bo były na serio szczupłe a nie że rozmiar S jak na szafę trzydrzwiowa.

Fajnie ze Ci sie udalo kupic koszule. Mnie sie nie chce łazić już po sklepach wiec dobrze ze kupilam na all.

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
Kobietki trzeba zwolnic bo zaraz zaczniemy rodzić. U mnie ostatnia wizyta 7 czerwca potem mamy umawiać się na ktg w szpitalu z lekarka. Teraz mam wizyty co 3 tyg.

Aaaa wozek juz jest😊 jutro odbieram 😊

Pochwaliss sie wózkiem mam nadzieje
Cytat:
Zrobiłam porządki, przygotowałam ciuszki małej do szpitala, odebrałam zamówienie z apteki a teraz siedzę na piłce i racze się smothie z truskawkami szpinakiem i bananem Załącznik 7081881
Ja przed ciążą bardzo lubiłam takie rzeczy, zwlaszcza z bananem a teraz w ciąży nawet banana nie zjem takie koktajle gdzies mi tez nie leżą.

Sent from my LG-D620 using Wizaz Forum mobile app
Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-25, 19:44   #4326
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja chyba na następną ciążę poszukam lekarza na NFZ
Szkoda, że to nie zawsze chodzi ze sobą w parze
Mnie też ta główka przeraziła! Bardziej niż szyjka
Już nie szaleje
Trzeba dobrze trafić, jak z każdym, najlepiej jak ma dużo pozytywnych opinii w necie Ja ze swojego gina na nfz jestem na razie bardzo zadowolona, bardziej niż z tego prywatnego
Polecam młodych, bo później pewnie każdy już prywatny gabinet zakłada Choć w tej przychodni na nfz do której chodzę pracuje też starszy profesor i wydaje się być bardzo sympatyczny, jego pacjentki też zawsze go chwalą z tego co słyszę w poczekalni

Nie szalej i nie stresuj się też, pewnie większość naszych dzieci ma już główki wyczuwalne rękami przez gina, a podczas skurczy też pewnie nam szyjki znikają - najważniejsze że wróciła i jest ok
Stary 2017-05-25, 19:45   #4327
pestycyda
Zakorzenienie

Etusia, jak odbierzecie wózek to daj foty.

Emilia, koktajl wygląda zdrowo:p

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-25, 19:46   #4328
morelle_
Zakorzenienie

Zamknęłam wyprawkę apteczną. Dobrze, że sobie podzielilam na etapy.

Jeszcze została mi wanienka,niania i łóżeczko turystyczne.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Screenshot_2017-05-25-19-41-10.jpg (68,9 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Screenshot_2017-05-25-19-41-25.jpg (77,5 KB, 62 załadowań)
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-25, 19:47   #4329
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek
LIPCÓWKI część 5.

Cytat:
Nadrobiłam Was w końcu Miałam prasować, a wylądowałam w galerii Kupiłam mamie kremiś i mierzyłam biustonosze w hm. Było z 6 różnych rodzajów, te delikatnie usztywniane najbardziej mi pasowały. Nie kupiłam, bo jeszcze za wcześnie, ale raczej tam się po ie udam

O dzięki, dobrze wiedzieć, trzymam kciuki za Twoją hemo

Tak tak chodzi o takie 100% kokao

Daj znać jak sprawdzisz

Piękny

Bardzo się cieszę Napisz proszę co to za badanie

Gratki za wizytę, odpoczywaj Będzie dobrze przecież Tak jak któraś dziewczyna pisała ja również dokupiłabym pajace Ale oczywiście każdy robi jak chce Ja pajace zamierzam ubierać też w ciągu dnia i nie traktować tego tylko jako piżamka.

Ja również

Tego przymierzalas ?

Wysłane z aplikacji Forum WizazIMG_1495734460.841630.jpg
Stary 2017-05-25, 19:52   #4330
poprostu
Zakorzenienie

Morelle a po co 90 tabl mama DHA jak za miesiąc CC?
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-25, 19:54   #4331
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
Morelle a po co 90 tabl mama DHA jak za miesiąc CC?
Położna polecała karmiącym.
Stary 2017-05-25, 20:04   #4332
taedio
MerDer 4ever

LIPCÓWKI część 5.

Cytat:
Trzeba dobrze trafić, jak z każdym, najlepiej jak ma dużo pozytywnych opinii w necie Ja ze swojego gina na nfz jestem na razie bardzo zadowolona, bardziej niż z tego prywatnego
Polecam młodych, bo później pewnie każdy już prywatny gabinet zakłada Choć w tej przychodni na nfz do której chodzę pracuje też starszy profesor i wydaje się być bardzo sympatyczny, jego pacjentki też zawsze go chwalą z tego co słyszę w poczekalni

Nie szalej i nie stresuj się też, pewnie większość naszych dzieci ma już główki wyczuwalne rękami przez gina, a podczas skurczy też pewnie nam szyjki znikają - najważniejsze że wróciła i jest ok

Czytam opinie w internecie ale tez wiem, że nie do końca pisza je tylko pacjenci
Do drugiej ciąży trochę czasu, kogoś znajdę do tego czasu
Dzięki

Stary 2017-05-25, 20:17   #4333
Samantha7
Zakorzenienie

Cytowanie mi wcięło

Carolles - zgrabny brzuszek

Cashmere - brawa za cukier 🏻

Super Wasze zakupy dziewczyny 🏻

Torba do wózka mega

Taedio- Omg niezła akcja z ta główka małego. W którym jesteś tc? Odpoczywaj dużo
Ja mam nadzieje , ze za dwa tyg u gina usłyszę taka wiadomość ze mi się skraca najlepiej jakby mi powiedział , ze mam rozwarcie i rodzę

Jon Snow- zrób z kartonu i jakiś starych ręczników budkę dla kotka na noc i dokarmiaj go poprostu .
Jak możesz to zawieź do weta żeby zobaczył kocinę czy kot czy kotka i w jakim wieku. Możesz na swojej ulicy zaczepić ogłoszenia ze znalazłaś kotka i ze szukasz właściciela.
Daj ogłoszenie na fb tez jak masz , może ktoś chętny do opieki się znajdzie

Ja mam na teraz dwa staniki bez drutów z lekka gąbka w środku bo zebra mi wychodzą pod biust i nie wyobrażam sobie z drutami sztywnych nosić. W ogóle nie nosze stanika wieczorem bo jest mi nie wygodnie.
Normalnie nosze lekkie push up lub nie z gąbka dlatego ze mam duże sutki i przebijają się przez taki zwykły stanik i czuje się głupio wtedy.

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-25, 20:22   #4334
taedio
MerDer 4ever

Samantha 33 tydzien. Bede więcej odpoczywać

Stary 2017-05-25, 20:28   #4335
Samantha7
Zakorzenienie

Siilmariien - mary kay bardzo popularne w USA . Takie coś ala Avon. Dla mnie to kolejny shit kit typu loreal.

Chilli - Omg co za france w tym szpitalu szok
A próbowała dać dziecku smoczek?
Mój mały mi tak wisiał na cycku właśnie. Dałam smoczka już w szpitalu bo on ciagle albo cycek albo kciuk do buzi wkładał . Nie mieliśmy żadnych problemów potem. Żabki ma zdrowe ładne, a smoka oddał mi sam bo przegryzł.

Mi tak boli brzuch jak bym miała dostać skrętu kiszek . Idę się umyć na wszelki wypadek. Zaraz chyba zemdleje z bólu

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Cytat:
Samantha 33 tydzien. Bede więcej odpoczywać

Ja 34 . Odpoczywaj chociaż wytrwaj do tego 36tc a najlepiej do końca

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-25, 20:42   #4336
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Cytowanie mi wcięło

Carolles - zgrabny brzuszek

Cashmere - brawa za cukier 🏻

Super Wasze zakupy dziewczyny 🏻

Torba do wózka mega

Taedio- Omg niezła akcja z ta główka małego. W którym jesteś tc? Odpoczywaj dużo
Ja mam nadzieje , ze za dwa tyg u gina usłyszę taka wiadomość ze mi się skraca najlepiej jakby mi powiedział , ze mam rozwarcie i rodzę

Jon Snow- zrób z kartonu i jakiś starych ręczników budkę dla kotka na noc i dokarmiaj go poprostu .
Jak możesz to zawieź do weta żeby zobaczył kocinę czy kot czy kotka i w jakim wieku. Możesz na swojej ulicy zaczepić ogłoszenia ze znalazłaś kotka i ze szukasz właściciela.
Daj ogłoszenie na fb tez jak masz , może ktoś chętny do opieki się znajdzie

Ja mam na teraz dwa staniki bez drutów z lekka gąbka w środku bo zebra mi wychodzą pod biust i nie wyobrażam sobie z drutami sztywnych nosić. W ogóle nie nosze stanika wieczorem bo jest mi nie wygodnie.
Normalnie nosze lekkie push up lub nie z gąbka dlatego ze mam duże sutki i przebijają się przez taki zwykły stanik i czuje się głupio wtedy.

Nie chcę go dokarmiać, bo się przyzwyczai chyba że jutro też tu spędzi cały dzień, to coś mu dam. Z tym kartonem coś wymyślę, bo ciągle siedzi pod drzwiami... Na fb już napisałam i wkleiłam foty, a na mojej ulicy oprócz nas mieszka dwóch sąsiadów, więc ogłoszenie nic nie da jak jutro jeszcze tu będzie to się przejdę do sąsiadów

Stary 2017-05-25, 20:50   #4337
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Siilmariien - mary kay bardzo popularne w USA . Takie coś ala Avon. Dla mnie to kolejny shit kit typu loreal.

Chilli - Omg co za france w tym szpitalu szok
A próbowała dać dziecku smoczek?
Mój mały mi tak wisiał na cycku właśnie. Dałam smoczka już w szpitalu bo on ciagle albo cycek albo kciuk do buzi wkładał . Nie mieliśmy żadnych problemów potem. Żabki ma zdrowe ładne, a smoka oddał mi sam bo przegryzł.

Mi tak boli brzuch jak bym miała dostać skrętu kiszek . Idę się umyć na wszelki wypadek. Zaraz chyba zemdleje z bólu

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Ja 34 . Odpoczywaj chociaż wytrwaj do tego 36tc a najlepiej do końca

Myślę że jednak są dobre produkty z mary kay nie mówię że wszystkie tak jak loreal czasem trafi się coś fajnego z każdej firmy nawet z głupiego Avonu

Stary 2017-05-25, 20:57   #4338
morelle_
Zakorzenienie

Samantha takie mocne masz skurcze?
Stary 2017-05-25, 20:58   #4339
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Czytam opinie w internecie ale tez wiem, że nie do końca pisza je tylko pacjenci
Do drugiej ciąży trochę czasu, kogoś znajdę do tego czasu
Dzięki
Coś w tym jest, pierwszy gin miał dużo b.dobrych opinii w necie, a nie byłam w 100% zadowolona z niego, obecny ma kilka pozytywnych, ale został mi też polecony i to polecenie zaważyło, że postanowiłam spróbować u niego.
Na pewno kogoś znajdziesz

Cytat:
Właśnie tak czytałam o nich. Choć ten zestaw do rąk naprawdę fajny
Choć za tę cenę myślę że może mogłabym mieć coś lepszego... Nie wiem jak w usa, w pl ceny są sporo wyższe niż avon i loreal.
Stary 2017-05-25, 20:58   #4340
taedio
MerDer 4ever

Samantha ja chce do drugiego tygodnia lipca dotrwać!

Zamówiliśmy pizze

Stary 2017-05-25, 21:04   #4341
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Morelle pewnie dalej nic nie przytyłaś

Jon

Jestem juz w domu. Na początku wizyty gin prawie dostał zawału a ja razem z nim badał mi szyjkę i mowi mi, że pani prawie nie ma szyjki po chwili okazało sie, że akurat miałam skurcz i tak sie wydawało. Na usg wyszło 3 cm szyjki czyli skróciła sie o lekko ponad centymetr. Młody bardzo naciska na szyjkę, lekarz wyczuł główkę palcami
Mam brać 3 razy dziennie magnez i 3 razy dziennie nospe. Następna wizyta za 2 tyg.

Mam dzisiaj szkole rodzenia ale przyjechałam do domu i leżę młody mi sie tak wyciska we wszystkie strony, że nie wiem co to bedzie za miesiąc czy dwa

Aa i gin powiedział, że jest od dzisiaj możliwość ktg u niego w gabinecie za uwaga.. 50 zł sie ceni szefunio

3 cm to piękny wynik Ale musial Cię nastraszyć. Ja nawet nie wiem jak u mnie z ktg, ale też pewnie dodatkowo płatne

Cytat:
Dziewczyny co ile teraz macie wizyty? Ja teraz będę miała.odstęp 4 tyg.
Ktg kosztuje 20 zl w przychodni

Ja narazie miałam co 4 tygodnie, teraz mam wizytę 06.06 i później będę chodzić co 2 tygodnie.

Cytat:
Taedio no to niezła wizyta Ci się trafiła hihi ale ważne ,że szyjka dłuuga!
Ja jestem w 36tc i mogę przyjść na ktg 6.06 i mam być przed pacjentkami w razie co mogę iść do Gina żeby zrobił usg i tak zamierzam samo ktg to za mało dla mnie w 38.tc i później mam 22.06 o ile dotrwam.

Gadałam z tą koleżanką co urodziła kilka dni temu drobniutka jest a córa 3600 i 55 cm mówiła ,że sam poród ok obudziła się rano z bólem no i zaczęły się skurcze coraz częstsze bolesne 0 10.00 była w szpitalu z rozwarciem na jeden palce a o 15.15 urodziła z tym,że bardzo późno dali jej znieczulenie praktycznie mówiła ,że czuła ,że rodzi już i zahamowało poród i dawali jej oksytocynę ,nacieli ją trochę była niezadowolona z tego faktu no ale jak mus to mus mówiła ,że godzina przed porodem najgorsza ale ogólnie wszystko do przeżycia ,polecała chodzić ,lać ciepły prysznic na brzuch i krocze i bujać biodrami podobno mega przyspiesza poród ,natomiast opieka po fatalna powiedziała ,że czuła się jak kretynka na każdym kroku położne patrzyły jak na debila jak o coś pytała itp oczywiście wcisnęły butlę małej bo koleżanka miała pogryziony sutek bolesny i nie mogła sobie dać rady a na nast. dzień dostała z☠☠☠y ,że jak to takie twarde piersi i jak ona chce karmić ,że teraz to trzeba rozmasować i odciągnąć i jak ona w ogóle może nie wiedzieć takich rzeczy .Jedna do dziecka walnęła tekstem "ale Ci się mama trafiła" masakra...powiedziała ,że napisze skargę do dyrektora bardzo przeżyła te kilka dni w szpitalu.Rodziła na Brochowie.Teraz karmi piersią sama w domu i jest git ale podobno mała cały czas chce przy piersi inaczej ryczy.

Mój dzisiaj tak mnie napierał boleśnie ,że nie mogłam zjeść obiadu musiałam się położyć i szłam zgięta w pół na kanapę ,wcześniej tak nie miałam aż ,a tak później mnie skopał ,że brzuch mi cały latał jak na tych filmikach z netu normalnie alien
Straszne trafić na takie jędze. Niestety ich nie brakuje :/ Bardzo dobrze że będzie pisać skargę!

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-25, 21:04   #4342
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
Myślę że jednak są dobre produkty z mary kay nie mówię że wszystkie tak jak loreal czasem trafi się coś fajnego z każdej firmy nawet z głupiego Avonu

Szkoda, że nie za bardzo podają pełne składy w necie... Ja teraz na to przede wszystkim patrzę, a nie na markę np. ziaja często ma fatalne składy, ale da się znaleźć kilka perełek. Jakby ten zestaw do rąk miał fajny skład to bym brała Podkłady i puder mineralne, więc niby powinno być ok... Pani z mk na spotkaniu powiedziała tylko, że kosmetyki nie zawierają hormonów, ale konserwanty i parabeny tak...
Stary 2017-05-25, 21:08   #4343
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Szkoda, że nie za bardzo podają pełne składy w necie... Ja teraz na to przede wszystkim patrzę, a nie na markę np. ziaja często ma fatalne składy, ale da się znaleźć kilka perełek. Jakby ten zestaw do rąk miał fajny skład to bym brała Podkłady i puder mineralne, więc niby powinno być ok... Pani z mk na spotkaniu powiedziała tylko, że kosmetyki nie zawierają hormonów, ale konserwanty i parabeny tak...

No ciężko o skład ale tak jak mówisz ziaja ma też gorsze i lepsze więc nie ma co wrzucać od razu do gorszego worka mnie marka nie obchodzi zazwyczaj a sklad

Stary 2017-05-25, 21:17   #4344
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam zawsze co 3 tygodnie od początku. Czasem.trafiło się co 4 i tertaz też tak. Ja nie mam nic na szyjce i zawsze miała te 3 cm więc aż takiego ryzyka nie mam. Ciekawe Co teraz po tych 4 tyg.się dzieje. Martwię się po tych skurczacb przedwczorajszych i dzisiejszym kluciem w pochwie. Ale mam nadzieję ze jakoś bardzo źle nie jest..

Ciekawe jak u mnie będzie to wygldalo. Ja też za każdą wizyty płace 220zł więc mam nadzieję że ktg bedzie w cenie.

Teraz już nam powinni co wizytę robić ktg, prawda?

Jak nie ma wskazań to tak wcześnie ktg nie robią.

Cytat:
Nadrobiłam Was w końcu Miałam prasować, a wylądowałam w galerii Kupiłam mamie kremiś i mierzyłam biustonosze w hm. Było z 6 różnych rodzajów, te delikatnie usztywniane najbardziej mi pasowały. Nie kupiłam, bo jeszcze za wcześnie, ale raczej tam się po ie udam

O dzięki, dobrze wiedzieć, trzymam kciuki za Twoją hemo

Tak tak chodzi o takie 100% kokao

Daj znać jak sprawdzisz

Piękny

Bardzo się cieszę Napisz proszę co to za badanie

Ja również
Hemoglobina glikowana. Skrótu już nie pamiętam, ale to to co Ci wcześniej pisałam

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Mamy zaproszenie na chrzciny na 25.06. Mam nadzieję że jeszcze dotrwam w 2packu Teraz oczywiście jest problem, co ja mam wtedy na siebie nałożyć!? :P Nie chce kupować kiecki której później już nie założę, bo będę wtedy już wielka :P

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-25, 21:19   #4345
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam zawsze co 3 tygodnie od początku. Czasem.trafiło się co 4 i tertaz też tak. Ja nie mam nic na szyjce i zawsze miała te 3 cm więc aż takiego ryzyka nie mam. Ciekawe Co teraz po tych 4 tyg.się dzieje. Martwię się po tych skurczacb przedwczorajszych i dzisiejszym kluciem w pochwie. Ale mam nadzieję ze jakoś bardzo źle nie jest..

Ciekawe jak u mnie będzie to wygldalo. Ja też za każdą wizyty płace 220zł więc mam nadzieję że ktg bedzie w cenie.

Teraz już nam powinni co wizytę robić ktg, prawda?

Mi bratowa mówiła że chyba od 37 tygodnia robią w przychodni.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-25, 21:32   #4346
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Morelle ja nie zgadzam się z tym ,żeby dać butle jak trzeba bo uważam ,że nie trzeba skoro matka chcę karmić, tylko trzeba ją wspierać i pomóc pokazać a trafiła na krowy którym się nie chciało i dzięki nim się nacierpiała nie tylko psychicznie ale też fizycznie.Uważam ,że jedna butelka może bardzo dużo szkód narobić takiej mamie...
mówiła,że super miała ekipę przy porodzie.A Tamte położne później pomogły jej z tym pokarmem ale teksty i traktowanie nie na miejscu....

Samantha nie pytałam już o szczegóły bo bardzo przeżywała jeszcze ten temat także niech zapomni i cieszy się małą.
Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-25, 21:40   #4347
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Dokładnie Chilli ja się nie zgodzę na żadne podanie butelki w pierwszej dobie na pewno w razie problemów

Stary 2017-05-25, 21:43   #4348
calineczka3
Zadomowienie

Hej
7 stron od wieczora

Chili ale koleżanka miała pecha. Też bym pisała skargę.

Cytat:
Dokładnie tak jest z tymi truskawkami. One są pryskanie pestycydami wiec uczulają , a takie normalne nie.
Są specjalne spraye do warzyw i owoców i ja zawsze używam ich. Można tez wymoczyć w occie jabłkowym rozrobionym z woda przez chyba 15 minut
Słyszałam o tych sprejach i moczeniu, ale akurat w przypadku truskawek średnio się to chyb sprawdza
A już największy problem mam z malinami, które uwielbiam- jak je myć?

Cytat:
Karolinusia mmmm

Baby śliczna kołyska

Kto za mnie policzy ciuszki? Załącznik 7081121

Taedio ale masz tych bodziaków na 56
Widzę, że masz z HM te dwupaki z kochaniem rodziców i te zestawy po 3 z czapeczką (ja mam akurat ten cudowy i marynarski). Jak oceniasz rozmiarowo? Bo ja mam rodziców na 68, a zestawy na 62 i body są identyczne Może źle mi metki przyszyli
A, i jeśli masz te zestawy 3 -elementowe w róznych rozmiarach to zerknij proszę czy rozmiary czapeczek są różne Bo ja mam dwie z zestawów a 62 i nie wiem czy będą ok, czy mam jeszcze kupić mniejszą czapeczkę...

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Hej!
Ja jestem dziś po wizycie u diablo. Wizycie bardzo pozytywnej Mam dobre wyniki. Robiłam badanie, które sprawdzą średni cukier z ostatnich 3 miesięcy i wyszedł bardzo dobrze, ale jestem szczęśliwa! Mam tak trzymać dalej. Mogę zamiast 4xdziennie, sprawdzać cukier X2. Na następną wizytę za miesiąc mam zrobić EKG.
Teraz umieram z głodu i czekam az obiad będzie gotowy.
Pięknie!

Cytat:

Jestem juz w domu. Na początku wizyty gin prawie dostał zawału a ja razem z nim badał mi szyjkę i mowi mi, że pani prawie nie ma szyjki po chwili okazało sie, że akurat miałam skurcz i tak sie wydawało. Na usg wyszło 3 cm szyjki czyli skróciła sie o lekko ponad centymetr. Młody bardzo naciska na szyjkę, lekarz wyczuł główkę palcami
Mam brać 3 razy dziennie magnez i 3 razy dziennie nospe. Następna wizyta za 2 tyg.

Mam dzisiaj szkole rodzenia ale przyjechałam do domu i leżę młody mi sie tak wyciska we wszystkie strony, że nie wiem co to bedzie za miesiąc czy dwa

Aa i gin powiedział, że jest od dzisiaj możliwość ktg u niego w gabinecie za uwaga.. 50 zł sie ceni szefunio

O kurcze, ale Cię szefunio przestraszył!

Cytat:
Dziewczyny co ile teraz macie wizyty? Ja teraz będę miała.odstęp 4 tyg.
Ktg kosztuje 20 zl w przychodni

Ja mam co 4 tyg., w czerwcu co 2, a potem gin powiedział, że co tydzień. Ale ja za nie nie płacę, więc się cieszę, że będą częściej.

Dziękuję za kciuki, na USG wszystko ok.
Mały w 31 tyg. ma 1700 więc standardowo
Ciamtał sobie coś słodziak, chyba zaczyna mnie rozczulać
Po badaniu pół dnia zakupów, ale załatwiliśmy trochę rzeczy. Wózek kliknięty
calineczka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-25, 21:52   #4349
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Morelle ja nie zgadzam się z tym ,żeby dać butle jak trzeba bo uważam ,że nie trzeba skoro matka chcę karmić, tylko trzeba ją wspierać i pomóc pokazać a trafiła na krowy którym się nie chciało i dzięki nim się nacierpiała nie tylko psychicznie ale też fizycznie.Uważam ,że jedna butelka może bardzo dużo szkód narobić takiej mamie...
mówiła,że super miała ekipę przy porodzie.A Tamte położne później pomogły jej z tym pokarmem ale teksty i traktowanie nie na miejscu....

Samantha nie pytałam już o szczegóły bo bardzo przeżywała jeszcze ten temat także niech zapomni i cieszy się małą.
Skoro zależało jej na kp od pierwszej doby to nie rozumiem czemu brochów wybrała? Tam jest od dawna taka opinia, że położne podają butelkę i to wyłącznie szpitalna. Mi to nie przeszkadza. Uważam, że nad kp jest za dużo lamentu. Chce karmić piersią, ale na pewno 1 dnia mąż będzie karmił butelką.
Nie wyobrażam sobie glodzic dziecka.

Co do tekstów położnych to były nie na miejscu. Tak nie powinno być. Natomiast ja wiem, że tam jest znieczulica juz po położnej ze szkoły rodzenia.
Mimo wszystko chce tam rodzić. Wszystkie kobiety w mojej rodzinie tam rodziły i każda była zadowolona. Nawet ta, której przeciagneli poród.

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
Dokładnie Chilli ja się nie zgodzę na żadne podanie butelki w pierwszej dobie na pewno w razie problemów

I co będzie głodne?

Edytowane przez morelle_
Czas edycji: 2017-05-25 o 21:52
Stary 2017-05-25, 21:58   #4350
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez calineczka3 Pokaż wiadomość
Hej
7 stron od wieczora

Chili ale koleżanka miała pecha. Też bym pisała skargę.

Słyszałam o tych sprejach i moczeniu, ale akurat w przypadku truskawek średnio się to chyb sprawdza
A już największy problem mam z malinami, które uwielbiam- jak je myć?

Taedio ale masz tych bodziaków na 56
Widzę, że masz z HM te dwupaki z kochaniem rodziców i te zestawy po 3 z czapeczką (ja mam akurat ten cudowy i marynarski). Jak oceniasz rozmiarowo? Bo ja mam rodziców na 68, a zestawy na 62 i body są identyczne Może źle mi metki przyszyli
A, i jeśli masz te zestawy 3 -elementowe w róznych rozmiarach to zerknij proszę czy rozmiary czapeczek są różne Bo ja mam dwie z zestawów a 62 i nie wiem czy będą ok, czy mam jeszcze kupić mniejszą czapeczkę...

Pięknie!

O kurcze, ale Cię szefunio przestraszył!

Ja mam co 4 tyg., w czerwcu co 2, a potem gin powiedział, że co tydzień. Ale ja za nie nie płacę, więc się cieszę, że będą częściej.

Dziękuję za kciuki, na USG wszystko ok.
Mały w 31 tyg. ma 1700 więc standardowo
Ciamtał sobie coś słodziak, chyba zaczyna mnie rozczulać
Po badaniu pół dnia zakupów, ale załatwiliśmy trochę rzeczy. Wózek kliknięty
Gratki za wizytę

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości