|
|
#361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Homoseksualizm. Co sadzicie?
Mnie też nie. Ale pomyśl Margo jaki biedny musi być dzieciak bez mamy za to z 2 tatusiami. Mnie ta wizja przeraża.
|
|
|
|
|
#362 |
|
Rozeznanie
|
Ja tez sie wtrące. Poraz kolejny. Nic dziwnego ze w temacie mozna przeczytac tresci o wydzwięku faszystowskim i przesiąknięte nienawiscią. Nie dziwi mnie to dlatego ze głupota i zakłamanie naszego narodu sięga zenitu. Skoro nawet "księza" sa faszystami i w d**ie mają swoje przykazania typu "nie zabijaj" , "traktuj blizniego swego jak siebie samego", na dodatek ci "ksieza" stają na czele pochodów organizacji "nacjonalistycznych" (faszystowskich) takich jak NOP. Nie mozna tym fasiorom z koloratką pod gębą nic zrobic, wlasnie dlatego ze noszą koloratke.
Piękny przykład ks. Rafał Trytek "Pedałów powinno sie palic na stosie" http://video.google.com/videoplay?do...2180&hl=pl mnie przytkało jak to zobaczylem, w innym kraju ten kalun w przebraniu poszedlby za to siedziec.
|
|
|
#363 |
|
Zakorzenienie
|
Problem kościoła to zupełnie inna sprawa i wg mnie bez związku. A z tymi poglądami faszystowskimi to Paweł przesadziłeś . Ale avatar masz słodki
|
|
|
|
|
#364 |
|
Rozeznanie
|
O Nie! Sprawa kosciola w tej kwestii i w tym konkretnym przypadku ma ogromny zwiazek. Ja nie uwazam ze osoby nietolerancyjne powinny byc palone na stosie i powinnny sie poddawac leczeniu (chociaz homofobia w przeiwienstwie do homoseksualizmu jest chorobą)!! Wiec do k**wy nędzy jakim prawem ten pajac w czarnej sukience publicznie wyraza sie o mnie i o moich przyjaciolach w taki sposob!? JAKIM PRAWEM? Ja nie uwazam siebie za osobę chorą, nie wywodzie sie z patologicznej rodziny, uwazam ze mialem za***iste dziecinstwo, a on sadzi ze powinienem byc spalony na stosie??!! I kto tu jest chory ja czy on????!!!!
|
|
|
#365 |
|
Zakorzenienie
|
Kościół katolicki wyraża swoje poglądy nie tylko względem homoseksualistów ale także np kobiet,rozwodników. Nie jesteś bardziej pokrzywdzony niż ja.
A ja się nie denerwuje
|
|
|
|
|
#366 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie rację trzeba przyznać Pawłowi: kościół ma ogromny wpływ na poglądy części ludzi w Polsce. Co powie ksiądz jest traktowane przez wielu jako prawda objawiona
|
|
|
|
|
#367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie przeszkadza mi kto z kim sypia.kazdy ma prawo do miłości,jesli nie robi krzywdy innej osobie.jednak co do adopcji mówie głośne NIE(moja opinia zawarta jest pare stron wstecz)
|
|
|
|
|
|
#368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyraził swoje prywatne poglądy. Moim zdaniem przesadził. Pokazał,że jest niedoedukowany. I to,że jest wiernym synem Matki Kościoła i zwolennikiem Świętego Oficjum. Ty Paweł pokazujesz szaloną ekscytację z tego powodu. I tez przesadzasz z wulgaryzmami i obrażaniem duchownego. (a ja zgłaszam zły post.) Mieszkam w kraju supertolerancyjnym. Pisałam o tym wcześniej i niedobrze robi mi się od tego,że gej ma więcej praw niż ja- tylko ze względu na orientację seksualną.
|
|
|
|
#369 | ||||||||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Normalnie - w mediach, chocby ostatnio zaproszenie Fey'a przez TVN, czesto w filmach (V for Vendetta, I now pronounce you Chuck & Larry), ogolnie w kulturze masowej bycie gejem jest bardzo trendowe i promowane do tego stopnia, ze wychodza takie absurdy, jak zakazanie mowienia "mama" i "tata" opisane przez Rzeczpospolita. Cytat:
Cytat:
Nie, wydaje mi sie ze tu dyskusja dotyczy praw do zawierania zwiazkow sygnowanych przez panstwo i praw rodzicielskich w pierwszym rzedzie. W drugiem - w ogole bronienie swojego prawa do postawy odmiennej od calkowitej afirmacji, co wywoluje z miejsca tak obrazliwe i absurdalne zarzuty jak nazywanie kogos faszysta. Co do zwierzat, to sie nie martw, juz sie w Stanach pojawili ludzie, ktorzy "udowadniaja" w jakim kochanym zwiazku zyja ze swoim zywym inwentarzem Cytat:
Cytat:
Straszna rzecz sie wydarzyla, ze Kaczynski bedac prezydentem Warszawy nie zgodzil sie na manifestacje gejow, podobnie zreszta zrobil wczesniej prezydent Poznania, a polityk PO Grobelny. W obu wypadkach organizatorzy nie dopelnili formalnosci. Gdy slysze o dyskryminacji i przypomne sobie chocby jak traktowano demonstracje Ligii Republikanskiej, to mnie pusty smiech bierze. Cytat:
Senator Zbigniew Romaszewski: "Doszło do dewaluacji rozmaitych pojęć i definicji. Ich pierwotny sens został rozmyty. W ogóle nie są odbierane w takim znaczeniu, jakie naprawdę zawierają. Na przykład terminu "faszyzm" środowiska lewicowe używają w stosunku do dowolnej myśli konserwatywnej. Szczególnie w Stanach Zjednoczonych i Wielkiej Brytanii. " Zrodlo: http://www.romaszewski.pl/podstrony/...y_pod_sad.html Kolejna sprawa - piszesz o nienawisci, a to Twoje posty sa przesiakniete nienawiscia. Wymagasz afirmacji (pod nazwa tolerancji), a sam nie jestes w stanie tolerowac tego ze ktos mysli inaczej od Ciebie. Zadasz szacunku dla siebie i swoich przyjaciol, a sam obrazasz innych wyzywajac ich bezpodstawie od faszystow i obrazajac czyjes uczucia religijne - nazwanie ksiedza "klaunem w przebraniu" jest ok, ale nazwanie kogos "pedalem" juz nie jest ![]() Wyzywasz ogol ksiezy, przytaczajac przyklad jednego. Odwracajac role, jak bys sie zachowal, gdyby ktos stwierdzil na podstawie faktu znalezienia geja-pedofila, ze wszyscy homoseksualisci to pedofile? R. Ziemkiewicz opisal taka postawe jako "zioniecie tolerancja" - wymagasz bezwzglednej afirmacji i obrzucasz wyzwiskami (bo nie wiem jak dla Ciebie, ale dla mnie faszysta to wyzwisko) kazdego kto mysli inaczej. Mowisz o milosci blizniego, ale sam nie zdobywasz sie na jakakolwiek probe zrozumienia inaczej myslacych. Nazywasz legalna partie dzialajaca w Polsce partia faszystowska - moge wiedziec na jakiej podstawie? Czy jest to znowu machanie ideologicznym cepem? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przy czym problemem w tym kontekscie nie sa sklonnosci/orientacja homoseksualna, tylko jej praktykowanie. Oczywiscie wzywanie do palenia kogokolwiek na stosie jest mocno nie na miejscu. |
||||||||||
|
|
|
|
#370 |
|
Zakorzenienie
|
Pawełeczku, trochę szacunku.. Ja nie piętnuję homoseksualistów, nie nazywam pastorów, imamów pajacami w sukienkach, tego samego oczekuję wobec mojego wyznania.
Ksiądz, owszem przesadził, ale tak ogólnie to nie wiem, co takiego dzieje się homoseksualistom w Polsce. W najbliższym czasie nie uzyskają prawa do zawierania związków małżeńskich, tym bardziej do adopcji dzieci, bo spotyka się to rzadko z aprobatą społeczeństwa. Nie zgadzam się z tym, że Polacy są ogólnie nietolerancyjni, że są rasistami. Zdarzają się wyjątki, ale nie można generalizować. Tak poza tym, to Croaker dobrze mówi.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
|
#371 |
|
Zakorzenienie
|
ale na czym ta promocja homoseksualizmu polega?
zacheta: zostan lesbijka bo to lepsze! ![]() Moze mi ktos sensownie wytlumaczyc to, bo jak dla mnie to jest najglupszy arguement z jakim sie spotkalam odnosnie tematu.
|
|
#372 |
|
Zadomowienie
|
To co powiedział ten ksiądz było poniżej krytyki. Można mieć swoje poglądy, ale niech nie gada głupot, że homoseksualizm to choroba, a przyczyną może być patologia w rodzinie.
Ja nie mam żadnej patologicznej rodziny, a jednak śmiałam zakochać się z koleżance.
|
|
|
#373 |
|
Zadomowienie
|
Według mnie homoseksualizm to nie choroba[bo przecież choroby powinno się leczyć, a tu nie ma takiej potrzeby] lecz jakieś zaburzenia bo wbrew wszystkiemu nie można powiedzieć, że jest to normalne przynajmniej od sfery seksualnej, której głównym celem jest rozród
Czyli dla mnie od strony biologicznej nie jest prawidłowe, ale od strony społecznej - czemu nie? Nie przeszkadza mi to, szanuje i toleruje Najważniejsze jest tylko i wyłącznie poczucie szczęścia.
|
|
|
|
|
#374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prof. Lew Starowicz stosunkowo niedawno wypowiadał się na ten temat, mówiąc, że nie ma żadnego dowodu na to, że jest on uwarunkowany genetycznie, bowiem genu determinującego homoseksualizm nie odnaleziono. Jak dla mnie od sfery seksualnej, a ni biologicznej nie jest to normalne, ale przecież nie obchodzi mnie, kto co w nocy, czy też w dzień robi, ale jak już tu pisałam, nie zgadzam się na traktowanie par homoseksualnych jak rodzin. Homoseksualistów znam, moje zdanie znają i szanują, a co więcej sami są przeciw adopcji dzieci. Tzn. twierdzą, że nigdy by się na to nie zdecydowali.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
|
|
#375 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nawet w takiej Rosji taki zespół jak TATU zyskał popularność, sympatię i grono fanów tylko dlatego, że publikę karmiono informacją, że zespół tworzą osoby homoseksualne. A kiedy prawda wyszła na jaw (ich heteroseksualna natura) zespół tracił na popularności i teraz mało co o tych wokalistkach słychać. Czas najwyższy skończyć z tymi stwierdzeniami, że Polska dyskryminuje osoby homoseksualne. W wielu krajach za homoseksualizm grozi KARA ŚMIERCI, więc skończmy już te uprzedzenia w stosunku do Polski. Cytat:
*) Pierwsze lepszy przykład: w większości popularnych tworzonych seriali (dajmy na to "Magda M) musi być pokazany w jakiejś postaci gej. Oczywiście przedstawia się go jako: wrażliwego, kochanego, pomocnego no do rany przyłóż. Wmawia się wszystkim jaki to gej fajny i że tylko gej może być takim dobrym przyjacielem, który zawsze pomoże, doradzi i jest podporą w trudnych chwilach. Wbija się ludziom do głowy "jak to fajnie być gejem" i jak modnie jest mieć geja za przyjaciela. Już nie będę pisać o treści audycji w typowo młodzieżowych stacjach typu MTV, VIVA A młodzież garściami czerpie z tej medialnej nagonki, o czym świadczy chociażby wiele wypowiedzi na tym forum, że "jak prawdziwy przyjaciel to tylko gej" *) Było to widać ostatnio w TVN jak pod byle pretekstem zaproszono propagatorów homoseksualizmu do Polski i zrobiono z nich takich prześladowanych męczenników, pokazujących jak to gej ma ciężko, jak to heteroseksualni gnębią homoseksualne osoby a przecież oni są tacy przyjacielscy i kochani *) Rzekoma "krzywda" z którą spotyka się gej zaraz zyskuje nagłośnienie w mediach i robi się to tak samo jak w punkcie wyżej, manipuluje odbiorców. Zwykły człowiek może być bestialsko zamordowany i nie spotka się to z żadnym odzewem ani stroną pomocy ale wystarczy, że pokaże się publiczne zdjęcia dwóch gejów i już jest temat (jak to gej ma w Polsce źle) do wałkowania przez miesiąc, włącznie z zaangażowaniem najwyższych funkcjonariuszy w Polsce. Tak samo kilka dni temu stwierdzenie księdza, że "związki homoseksualne są nienaturalne" spotkało się z medialną nagonką na księdza, że jak to on może takie rzeczy przekazywać gimnazjalistom... *) Każda krytyka homoseksualistów, nawet w 100 % zasłużona, jest odbierana jako przejaw homofobii, co kończy od razu dyskusję. "Nie debatuje się przecież z homofobami, ludźmi uprzedzonymi do homoseksualistów" Osoby, które tolerują ale nie akceptują homoseksualizmu przedstawia się jako zacofanych homofobów, obrzuca się ich inwektywami itd. *) próby włączenia książek typu "jak fajnie być gejem" "Różowych pamiętników" Biedronia do kanonu lektur szkolnych. *) do tego wprowadzany pomału szereg zakazów w różnych krajach: typu zakaz używania słów typu "mama", "tata", na rzecz "poprawnie homoseksualnej" formy "partner" Przykłady można mnożyć, wymieniłam pierwsze które przyszły mi do głowy.
Edytowane przez beti33 Czas edycji: 2008-04-30 o 23:12 |
||
|
|
|
|
#376 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Raczek "came out" i co?I nic, nikogo to nawet nie obchodzilo. Legierskiego ktos cos zrobil? Biedrona ktos ucisza? Nie, "dyskryminacja" polega na tym ze z Biedronowego elementarza dzieci nie ucza... ... i bardzo dobrze zreszta. Jesli dla kogos jest normlane, ze ze przez potrzeby jakiejs czesci z 2-3% homoseksualistow (czesci, gdyz nie wszystkich interesuje rodzina/dzieci) w Szkocji zakazuje sie mowienia "mama" i "tata", to ja za taka normalnosc dziekuje. |
|
|
|
|
|
#377 |
|
Zakorzenienie
|
beti33, zgadzam się z Tobą. Swego czasu czułam sie osaczona przez media tymi ciągłymi debatami na temat homoseksualizmu i jak to w Polsce jest źle pod względem tolerancji.
Dodam, że w Maroku ostatnio utopiono geja ku uciesze gapiów. U nas za praktyki homoseksualne nic nie grozi, więc nie wiem, w czym problem. Oczywiste jest, że homoseksualizm nigdy nie zyska 100% akceptacji, z czym sami homoseksualiści powinni się pogodzić.
|
|
|
|
|
#378 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Wydaje mi sie, ze osobom takim jak Biedron nie chodzi o zadna tolerancje, tylko 100% podporzadkowanie ich sposobowi myslenia. Duzo jest mowienia o dyskryminacji, a jednoczesnie obrzuca sie inwektywami osoby inaczej myslace... |
|
|
|
|
|
#379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie da sie przekonac do homosekualizmu, co Ty piszesz. I to nie jest przekonanie zadne
................. Edytowane przez syntagma Czas edycji: 2008-05-01 o 14:58 Powód: blad :D |
|
|
|
|
|
#380 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Syntagma, ale Wy chyba o tym samym piszecie, inaczej to okreslajac, nie sadze zeby chodzilo o promocje typu "geje sa fajni, zostan gejem", tylko raczej o "geje sa fajni, a tak dyskryminowani, powinni moc sie zenic i adoptowac dzieci". Poczytalem sobie blog Biedrona, ogolnie vanitas vanitatum et omnia vanitas Po kolei: http://robertbiedron.blog.onet.pl/2,...510,index.html Cytat:
Nie rozumiem dlaczego mielibysmy godzic cokolwiek co on okresla nowoczesnym mysleniem europejskim, z tym co polskie, naprawde nie rozumiem tej potrzeby. Tak samo jak nie widze zadnej koniecznosci wyboru miedzy jednym a drugim, Biedron tworzy sztuczne wrazenie, jakby taka koniecznosc byla. http://robertbiedron.blog.onet.pl/2,...597,index.html Cytat:
Slyszal ze i choc jak sam przyznaje, dowodow nie ma, to wysnuwa jasny wniosek - zwiazek Koteckiej z Ziobrem to zwiazek na pokaz. Choc nie ma zadnych dowodow, to nie ma w tej wypowiedzi "moze", po prostu - biale malzenstwo i juz. Biedron wie lepiej Subtelna sugestia, czemu Ziobro zawdziecza kariere, jest dosyc obrzydliwa. Szczegolnie jesli wziac pod uwage, ze na Kaczynskiego hakow szukalo SB, rowniez pod katem obyczajowym. To samo dzialo sie w czasach inwigilacji prawicy przez UOP. I co? I nic nie znaleziono. Co nie zmienia faktu, ze plotka zyje. A teraz najwazniejsze: Nie wnikam, czy Ziobro, Kaczynski, obydwaj sa gejami czy nie. Naprawde mnie to nie obchodzi, to jest ich sprawa, co z kim robia w lozku itd. (dopoki oczywiscie ktos inny nie jest krzywdzony). Tymczasem lobby tolerancji, swiatlosci i postepu, wykazuje zenujaca hipokryzje, wlazac z butami w czyjes zycie osobiste, wrecz pietnujac te osoby jako gejow - tak jakby to ich definiowalo. Tak w praktyce wyglada jezyk pelen faszyzmu i nienawisci - Kaczynski majacy w rzadzie osobe homoseksualna, nie mowiac kto to, wiec nie odslaniajacy czyjegos zycia prywatnego, ani nie bioracy nikogo do rzadu jako gejowskiego kwiatka do kozucha, tylko dlatego ze najwidoczniej ta osoba mu odpowiadala na dane stanowisko, niezaleznie od preferencji seksualnych. Z drugiej strony Biedron dociekajacy, insynujacy kto jest gejem a kto nie - przeciez gdyby chodzilo o kogos z "wlasciwej storny barykady", to bylby krzyk - homofobia, dyskryminacja, ksenofobia. Jak widac, pan Biedron i jego srodowisko z luboscia stosuje podwojne standardy. Ostatni wniosek - jesli Kaczynski i/lub Ziobro sa gejami, to udowadnia to tylko, ze Biedron i jego srodowisko nie maja monopolu na reprezentowanie homoseksualistow, wrecz przeciwnie... Edytowane przez Croaker Czas edycji: 2008-05-01 o 16:06 |
|||
|
|
|
|
#381 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dla rozluźnienia zapraszam do obejrzenia skeczu na temat "nowoczesnej" przyszłości Polski przedstawionego przez Kabaret Moralnego Niepokoju Bombowy ![]() Właśnie znalazłam go na youtube ![]() http://pl.youtube.com/watch?v=sHVNgMUTPPI .
|
|
|
#382 |
|
Zakorzenienie
|
Z wątku o homoseksualistach zrobił się wątek: "dlaczego Biedroń gada głupoty".
A swoją drogą czy Wy nie przesadzacie?? Wysuwacie jakieś teorie spiskowe rodem z USA typu: "ukryta propaganda homoseksualizmu". Radzę sobie przypomnieć jak w poprzednim rządzie któryś z szacownych panów (nie pamiętam, który to taki mądry był czy Giertych czy inny) postawił znak równości między słowem "pedofil" i "pederasta" gratuluję pomysłowości. (To akurat do uwagi Croakera o tym, że najazd na PIS jest dżezi mimo, że ja nie użyłam słowa PIS )
|
|
|
|
|
#383 |
|
Rozeznanie
|
A ja sie tylko zastanawiam za co dostalem ostrzezenie. Kilka stron wczesniej ktos otwarcie uzywal slowa "pedaly" i jakos ostrzezenia sie nie posypały. W białych rekawiczkach sa przemycane w tym watku idee nazistowskie. Takie jest moje zdanie i go nie zmienie. Ponadto dla mnie poza znikomymi roznicami w definicjach podrecznikowych "faszyzm" "nazizm" "nacjonalizm" to te same idee i te same poglądy.
Chcialbym rowniez nadmienic ze nie uzylem okreslenia "klaun w przebraniu" i "pajac w sukience" odnosnie ogółu ksiezy tylko odnosnie tego jednego, ktory raczej z kosciolem i wiarą ma niewiele wspolnego. Prosze mi tego nie zarzucac i nie gadac ze obrazam czyjes uczucia religijne. Ten "ksiądz" brata sie z faszystami, i prosze croacera i innych zeby nie wysylali mi definicji faszyzmu bo doskonale wiem jacy ludzie sa członkami organizacji takich jak NOP, oni mowia na siebie "narodowi nacjonalisci", "patrioci" a tak na prawde niewiele roznią sie od hitlera i jego wiernych poddanych.
|
|
|
#384 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzie ktoś napisał pedał?
Trzeba umieć panować nad swoim językiem, ksiądz to nie "pajac w przebraniu", nazwę swoją ma. I o jakich ideach nazistowskich mówisz? Kto je przemyca?
|
|
|
|
|
#385 |
|
Rozeznanie
|
Konkretnie nie chodzilo mi o Ciebie wenedko choc widze ze poczulas sie w jakis sposob dotknięta. Chodzi mi o beti33 i o croacera. Uparcie i wciąz przyrównują homoseksualizm do takich dewiacji jak nekrofilia, pedofilia, kanibalizm. Croacer tez raz zdradzil swoj niesmak wobec jak to napisal "czarnych", broniąc kogos kto wlasnie uzyl tego pieknego okreslenia jakim jest "pedał". No ale widze ze w momencie kiedy "PEDAŁ" sie odezwal to automatycznie dostał czerwoną kartke a wypisywanie bredni i głupot na temat "partii pedofilow" lub tez seksu ze zmarłymi pozostało bez odzewu ze strony moderatorów. Reszte pozostawiam bez komentarza. Tu na wizazu jak widac tez da sie odczuc ze zyjemy w panstwie koscielnym.
|
|
|
#386 | |||||||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I jeszcze dodam: wymien jakies przyklady dyskryminacji gejow za rzadow PiS, skoro bylo tak strasznie, to na pewno bedzie tego multum. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czy Ty masz jakiekolwiek pojecie o faszyzmie/nazizmie? Na szybkosci: - oba systemy kontestowaly porzadek kapitalistczyny, wprowadzaly porzadek monopartyjny z osoba wodza/przywodcy - nie wiem po co przytaczanie faszyzmu, bo w wersji pierwotnej - wloskiej, system ten jako taki kwestii homoseksualnych po prostu nie poruszal - nazizm z kolei mial bardzo dychotomiczne podejscie do homoseksualistow - z jednej strony byli oni faktczynie zamykani do KZow, a z drugiej wielu wysokich czlonkow aparatu panstwowego, NSDAP, Werhmachtu, RSHA bylo posadzane o sklonnosci homoseksualne, mniej lub bardziej skrywane - na czele z Heydrichem. - nigdy nie byla to kwestia, bedaca osia ideologii nazistowskiej - x razy wieksze znaczenie mialo obalenenie porzadku powersalskiego, oraz kwestie rasowe (Zydzi, Slowianie, Romowie) Jak sie to ma do powyzej zacytowanej wypowiedzi? Naprawde ciezko sie oprzec wrazeniu, ze to jest po prostu szufladka dla inaczej myslacych. Cytat:
Podciaganie do tego nacjonalizmu jest bzdura. Dziwi mnie negatywna konotacja nadana slowu "nacjonalizm" - przeciez to na nacjonalizmie byla Wiosna Ludow, przemiany po I WS, nurt narodowy z elementami nacjonalistycznymi byl jedna z dwoch glownych sil, ktore pozwolily Polsce na wybicie sie na niepodleglosc po I WS. W czasie II WS, czlonkowie chocby ONR masowo sluzyli w AK i NSZ, masz tu takiego jednego "wstretnego nacjonaliste": http://www.zsgh.kalisz.pl/patron_pliki/image003.jpg Niektorzy uznaja patriotyzm za lagodna forme forme nacjonalizmu. Niestety, przez to ze slowu temu nadano pejoratywne konotacje, nie uzywa sie go w jego pelnym zakresie semantycznym. Problem z nacjonalizmem pojawia sie, gdy przybiera on skrajne formy, nacechowane ksenofobia, rasizmem itd. Z tym ze chodzi o ksenofobie/rasizm faktyczne, a nie gdy komus sie zechce nazwac inna osobe "ksenofobem" czy "rasista". Cytat:
Swoja droga - ksiadz - "pajac w sukience", wiec kim dla Ciebie sa crossdreserzy/transwestyci/transseksualisci? Cytat:
Jak przedstawisz jakies argumenty, to mozemy porozmawiac. Na razie, pomimo calej mojej nieufnosci do tej organizacji, widze raczej ze odwoluja sie przedwojennych polskich nacjonalistow (symbolika falangi itd.), okreslaja sie jako nacjonalisci i sa legalna partia w Polsce. |
|||||||||
|
|
|
|
#387 | |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#388 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#389 | ||
|
Zakorzenienie
|
madia masz racje-
Cytat:
kazdy ma prawo do wolności.każdy ma prawo do miłosci-dlaczego im to odbierać?bo nas jest więcej?bo my to ok ,a oni to BLEE .a cóz ONI takiego chcą -tolerancji-każdy o tym mówi,ale na mówieniu się kończy.a życie pokazuje co innego.trzeba być gejem,lub lesbijką,żeby ich zrozumieć. -legalizacji związków-to źle?ludzie się kochają i chcą mieć wybór,chcą mieć pełne prawa jako obywatele.prawo podatkowe i prawo do związku. -chcą pokazać,że byli,są i będą. TRAKTUJMY LUDZI TAK,JAKBYŚMY CHCIELI,ŻEBY NAS TRAKTOWANO. Radzę sobie przypomnieć jak w poprzednim rządzie któryś z szacownych panów (nie pamiętam, który to taki mądry był czy Giertych czy inny) postawił znak równości między słowem "pedofil" i "pederasta" gratuluję pomysłowości. (To akurat do uwagi Croakera o tym, że najazd na PIS jest dżezi mimo, że ja nie użyłam słowa PIS Cytat:
twoje postępowanie nie przynosi niczego dobrego,daje ludziom bat. czasem można się odwrócić od takich obelg i pokazać,kto jest mądrzejszy. zawsze znajdzie się ktos,kto będzie cię chciał spalić na stosie-taki świat,ale poprzez swoją postawę życiową znajdziesz jeszcze więcej ludzi,którzy cię obronią.jesli bedziesz kąsał,przyjaciele,podpalą ten stos. z władzą się nie dyskutuje,choc uważam,że niepotrzebnie |
||
|
|
|
|
#390 |
|
BAN stały
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:12.

to jest to wielkie halo i wielka pochwala i afirmacja homoseksualizmu?