|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja
ja mam chyba glupie pytanie
![]() Dziewczyny gdzie dostalyscie Nisim FAST? Apteka czy przez internet? |
|
|
|
#2582 |
|
Rozeznanie
|
Ja kupowałam ze strony ciao.pl - tulipana kiedyś podawała ten link. Bardzo miły Pan wszystko wyjaśnił, przysłali błyskawicznie. Firma z Katowic
|
|
|
|
#2583 |
|
Raczkowanie
|
http://www.helfy.pl/olejek-kokosowy-wlosy co o nim myślicie?
|
#2584 |
|
Rozeznanie
|
chcialabym sie jeszcze upewnic co do nissima.
nie dziala w przypadku wlosow farbowanych. a jak sie ma odrost 4 cm to powinien zadzialac, co nie? to ma dzialac na skore i cebulki, nieprawdaz? |
|
|
|
#2585 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, dziala bez zarzutu przy takim odroscie. Owszem, na skore glowy i na cebulki. Masujesz szamponem i odzywka jedynie skore glowy, nie naklada sie tego na cale wlosy.
|
|
|
|
#2586 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czekam na mój Nisim, wysłany został we wtorek(tak napisali mi na stronie w historii zamówienia), ale chyba nie dojdzie szybko, bo teraz są dni wolne a od poniedziałku ponoć strajk Poczty Polskiej
|
#2587 |
|
Wtajemniczenie
|
jesli ma cie to pocieszyc to wczoraj wieczorem na tvn24 mowili, ze strajku 5maja nie bedzie
|
|
#2588 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszę się, bo inaczej pewnie bym poczekała na paczkę
|
|
#2590 |
|
Zakorzenienie
|
Uff, no to dobrze, że odwołany.
|
#2591 |
|
Rozeznanie
|
ja zaczęłam stosować nisim od poniedziałku. Mam gdzieś 2-3 cm odrosty. Liczę na to, że zadziała. Przy myciu włosów, tam gdzie mam swoje niefarbowane, zawsze odczuwam takie jakby piszczenie
. Ponadto włosy po tym są bardzo błyszczące. Przeczytałam również na butelce od szamponu, że należy je umyć i czynność powtórzyć. Wychodzi na to, że myję je dwa razy, dopiero daję odżywkę |
|
|
|
#2592 |
|
Zakorzenienie
|
mi wlosy również rosną szybciej z tylu glowy
![]() Nisim naprawde dziala, chociaz do wczoraj mialam jeszcze watpliwosci. same rozumiecie, jak codziennie patrzycie na swoje wlosy to po pewnym czasie wpada sie w obsesje i wiele rzeczy moze sie nam po prostu wydawac. wczoraj popoludniu umylam wlosy, gdy wyschly stwierdzilam, ze nie urosly wcale tak duzo jak mi sie wydawalo. no i sie troche zdolowalam, ze posiadanie dlugich wlosow znowu przesunie sie w czasie. ale spotkalam sie wczoraj z chlopakiem, nie widzielismy sie 1,5tygodnia. on wiedzial, ze stosuje Nisim, mowilam mu, ze wlosy mi rosna szybciej. jak mnie zobaczyl to zrobil dziwna mine i zaczal dotykac moich wlosow. powiedzial "wow, ale urosly" i zaczal sie smiac. ja oczywiscie odebralam to jako nabijanie sie ze mnie i na niego fuknelam ![]() ale potem bylo mi glupio... powiedzial mi, ze jest w szoku, bo nie spodziewal sie, ze wlosy moga tak zauwazalnie urosnac w tak krotkim czasie. na jego oko w ciagu tego czasu urosly ok 2-2,5cm. a wiem, ze nie probowal mnie pocieszyc, mimo, ze wiedzial jak mi na tym przyroscie zalezy. no i postanowilam nie rezygnowac z szamponu, naprawde jest dobry. szkoda tylko, ze nie da sie produktow z serii Nisim FAST kupic osobno |
|
|
|
#2593 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.. Tak bym chciała aby podziałała..
Edytowane przez Perelkowaa Czas edycji: 2008-05-01 o 20:01 Powód: sprostowanie |
|
|
|
|
#2594 |
|
Rozeznanie
|
Muszę przyznać, że ten szampon to dla mnie ostatnia deska ratunku. Jak oglądam zdjęcia dziewczyn to jestem w szoku widząc ile im urosły włosy przez kilka miesięcy. Moje nie dość, że są bardzo cienkie to jeszcze się kruszą. Żeby chociaż szybciej rosły to nie byłabym taka załamana. Coraz częściej jednak myślę aby pójść i pocieniować końcówki pozbywając się tym samym tych zniszczonych włosów bo wychodzi na to, że więcej się ich łamie i są krótsze niż gdybym je podcięła
|
|
|
|
#2595 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
- tyle, że ja mam ścięta z ukosa, najkrótsze włoski mają 15 cm z prawej strony-za ucho je zakładam, ale się jeszcze wyślizgują .Też taki dziobek miałam na włosach z tyłu - tych najdłuższych .Odnośnie jantara - jak dawałam tylko jego na włosy strarczało na 5-6 wcierek na całe włosy, a mam ich dużo naprawdę, więc się nie dziwcie, że tyle szło. Ale najpierw przed samym jantarem zaczęłam kombinować - dodawałam biostyminę po 2 ampułki, trochę olejku rozmarynowego, soku z łopianu i pokrzywy - i wówczas rzeczywiście starczało na dłużej-hm na jakies 10 myć - nie więcej .Jeszcze paczki nie mam od tanatosa od 21 kwietnia od zamówienia składników na wcierkę Jolie -we wrek wysłali dopiero - czekam z niecierpliowścią Tak z innej beczki - Tż mój zauważył coś ciekawego na moich włosach - na początku myślał, że to aberracja chromatyczna (zniekształcenie koloru na zdjęciach) - ten mój kolor włosów, potem na oko w słońcu stwierdził, że mam rudawe refleksy . No tak farba ciemny brąz zeszła i pasemka jaśniejsze z poprzedniego lata prześwitują , a farbować już nie chciałam . Teraz mam dylemat bo na zdjęciach z bliska jednak widać ten mój odrost -jak siwy prawie . Płukanki z pokrzywy tzreba zintensyfikować .
|
|
#2596 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mnie kusi, zamierzam wyprobowac jesli Amla nie podziala Bo tez nie chce niszczyc wlosow nawet minimalnie Castingiem...Tzn chce i nie chce Wszystkie dobrze wiemy, jak to wyglada..EDIT Wlasnie sie zastanawiam czy to http://www.e-vita.istore.pl/sklep,18...,240489,0.html byloby rownie dobre co lupiny orzecha, ktore chyba teraz sa niedostepne ![]() Edytowane przez tulipanna. Czas edycji: 2008-05-01 o 20:29 Powód: dopisek |
||
|
|
|
#2597 |
|
Raczkowanie
|
Ehh kusicie Nisimem
ale najpierw wykoncze to co mam, a to pewnie mi zajmie jakies 2-3miesiace.Mam zamiar zastosowac maseczke drozdzowa, tylkopowiedzcie czy dodac czos jeszcze do: olejek rycynowy, drozdze, mleko, zoltko, miod. I jeszcze, bo jaos mi umknelo, na cale wlosy czy tylko skore (choc u mnie to niewielka roznica) i czy to wysusza czy nawilza wlosy ![]() bo ja juz nie wiem |
|
|
|
#2598 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() .. I też właśnie u mnie bez dużej roznicy czy nakładam na skóre czy same włosy ..
|
|
#2599 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2600 |
|
Zakorzenienie
|
a ktory nisim uzywacie? bo weszlam na strone a tam kilka rodzai http://www.nisim.pl/pielegnacja_wlosow
|
|
|
|
#2601 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.nisim.pl/index.php?cPath=21_25_26_36 |
|
|
|
|
#2602 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A z tą grzywką to ja kurcze nie wiem co to ma być. Mam wiele koleżanek z grzywkami, które narzekają że im grzywka rosnie najszybciej i że ciągle muszą chodzić ścinać
|
|
|
|
|
#2603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
5mm w jej przypadku to sporo. Na calych wlosach 5mm nie zauwazysz, nawet centymetr to granica bledu. Ot, caly sekret
|
|
|
|
|
#2604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo tej pani w kraju nie ma ![]() a ja chciałam sobie zamowic ten kerte zel ![]()
|
|
|
|
|
#2605 |
|
Rozeznanie
|
WweronikaWw a skad masz takie info? i kiedy wroci? bo tez chcialam sobie zamowic w najblizszych dniach...
|
|
|
|
#2606 | |
|
Zakorzenienie
|
To dawno pisałam nie pamietam juz
![]() ![]() Cytat:
bedzie za 2 tygodnie moze juz niecale 2 ![]()
|
|
|
|
|
#2607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A BTW. zauważyłam, że odkąd piję pokrzywę(jakieś 3 tygodnie) od głowy wychodzi mi mnóstwo maleńkich, nowych włosków i to tak dużo, że aż gołym okiem to widać(miałam duże prześwity na czole a teraz tam pełno maleńkich kłaczków ). Jeśli Nisim jeszcze na nie zadziała, to będę mieć szybko bujną i długą czuprynę
|
|
#2608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale moze wczesniej zamowilas i ktos inny wysłał.I przepraszam napisałam ze pani jest po za krajem a jest poza Warszawa ![]() Edit: Oto ten e-mali faktycznie został napisany 28 ale z rana
|
|
|
|
|
#2609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2610 |
|
Rozeznanie
|
Ja dzisiaj zobaczyłam w drogerii ten odżywczy płyn do włosów L-102. Był za 3,7 więc wzięłam od razu 2 opakowania. Ma przyśpieszać porost i wciera się go 25-30 dni. Zobaczymy
.A tak na marginesie to maseczkę glorii jeszcze dzisiaj spotkałam i kupiłam za 4,6 zl
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:50.

Nawet nie straszcie, czekam na duza ilosc przesylek

.. Tak bym chciała aby podziałała..
- tyle, że ja mam ścięta z ukosa, najkrótsze włoski mają 15 cm z prawej strony-za ucho je zakładam, ale się jeszcze wyślizgują
.
, a farbować już nie chciałam
. Płukanki z pokrzywy tzreba zintensyfikować