|
|
#4411 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: LIPCÓWKI część 5.
|
|
|
|
#4412 | |
|
Zakorzenienie
|
Graco ma naprawdę super te łóżeczka i co raz lepsze. Maja teraz w nowych ze ten napper można zamienić potem na bujaczek . Cool sprawa. No i tutaj po drugiej str powinien być przewijak ale gdzieś zaginął w akcji widać ![]() Pamietam , ze i tak był słaby bo mi syn z niego się turlał , był zbyt ruchomy. A teraz są takie super stabilne . Cytat:
Omg ![]() ![]() Nie wiedziałam o tym bo ja nie używam filtrów tylko się nie opalam bo nie lubię. Zatem zrezygnuje z niego trudno. Kupię sobie coś innego mineralnego . Narazie będę używać pudru mineralnego w kamieniu tylko. Dzięki za info ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 02:23 ---------- Poprzedni post napisano o 02:21 ---------- Morelle - kciuki za wizytę 🏻Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 02:25 ---------- Poprzedni post napisano o 02:23 ---------- Co do mycia włosów to ja bym swoje suszyła godzinę wiec odpada. Z mokrymi isc spać nie ma opcji bo rano wstaje i mam kark skręcony bo mi zaraz zimno jest. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4413 | |
|
Zakorzenienie
|
Niestety Luxmed. Swojego mam za tydzień w pt. Pierwszy raz osobno bo lekarka z luxmedu ma za tydzień urlop.
Cytat:
![]() Dziękuję dziewczyny za kciuki!
|
|
#4414 |
|
Zakorzenienie
|
Ja myje włosy i tak raz w tyg. Mam swoje naturalne i jakoś nie tłuszcza mi się tak bardzo. Przestałam tez od roku używać odzywek i może dlatego są dłużej świeże.
Przed porodem zaś chce isc sobie pofarbowac bo ostatnio czuje się fatalnie ze sobą przez ta moja wagę ![]() Jestem już dwa dni na diecie i daje radę Moje słodycze teraz to jedynie jabłka. Jak chce mi się coś słodkiego to zjadam jabłka. A tak chce sobie zrobić włosy .IMG_1495783806.356940.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4415 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry! ja juz nir spie od godziny, ale leżę w łóżku. obudzily mnie krzyki ciotki spod okna... do tego po niemiecku
Cytat:
a lista fajna, wydają się byc przygotowani ![]() Cytat:
)tez nie lubie takich grupowych spedow rodzinnych. moja rodzina malutka wiec nie jestem do tego przyzwyczajona. rodzice męza mają po 5 rodzenstwa i jak to sie zjrdzie wszystko to mozna oszalec. Cytat:
Cytat:
Cytat:
i to tylko dlatego że dlugo czekalam na dokumenty i juz sie nudzilam. tak pojechalabym bez ![]() Cytat:
jak wstane to pojade na zakupy. moze nasze dzieci rosną jedne szybciej inne wolniej.. chociaz nas to martwi za maly brzuszek, duza glowa to moze to faktycznie normalne i do porodu sie unormuje? Cytat:
byla tam m.in lipa, malina, rumianek (obniza goraczke). pij duzo wit.c. zdrowka Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale jestem głodna!! chyba wyjde już z łóżka...
|
|
|
#4416 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, coś ostatnio mocno przyspieszyłyście z pisaniem
![]() Casmere - brawa za wyniki i wizytę i diablo ![]() Taedio - sporo miałaś wrażeń na wizycie - nawet nie wiedziałam, że szyjka w trakcie skurczu się tak skraca i że można wyczuć już główkę dziecka. Może mi się przyda ta wiedza i dzięki temu na zawał nie padnę. Karolinuusia - ja teraz mam mieć wizytę za 3tyg, wcześniejsze były co 4-5tyg Morelle - super kosmetyczki i przewijak. Co do przewijania na pralce to i tak by się chyba słabo sprawdziło, bo pralka ma 60cm długości. Chyba, że maluch urodzi się krótszy... ja miałam jakieś 55cm, TŻ 58cm ChilliPepper - co za tępe położne się koleżance trafiły, współczuję przeżyć i niech składa skargę. Powinny dostać ostrą reprymendę Etusia - fajnie, że już masz wózek, Calineczka, a tobie gratuluję zamówienia Carolles, Calineczka - cieszę się, że wasze wizyty ok. Mała - super, że jesteś zadowolona z konsultacji i że ten lekarz umówi się z tobą na CC w razie jakby szerokość miednicy była niewystarczająca Siilmariien - też mam słuchanie dziecka detektorem, to ktg o którym wczoraj pisałaś mnie trochę zdziwiło ChilliPepper - czy możesz robić wszystko jak strasznie źle się czujesz? Moim zdaniem trzeba słuchać swojego ciała i jak masz bóle, twardnienia, złe samopoczucie to z tym nie walcz tylko odpoczywaj. A jak jest ok to rób wszystko to co w I i II trymestrze robiłaś. Minini - super, że maluszek odwrócony do porodu, a z tym brzuszkiem to na pewno taka uroda. Myślę, że to usg III trymestru Cię uspokoi ![]() Darietta - szczegółowe info Ci przesłali, to dobrze. U mnie chyba nie wymagają GBS z odbytu - miałam robione tylko z pochwy, ten drugi gin też jak mówił o badaniach to o GBS z pochwy. Pewnie co miasto to inaczej. Poprostu - też myślałam, o suszarce do włosów. Uznałam jednak, że będzie ciepło i pozwolę włosom samym wyschnąć. Zawsze wolę suszyć, bo wtedy mam bardziej proste, ale jak naturalnie wyschną to nie jest z nimi najgorzej. Włosy będę myła rano, bo jakbym z mokrymi poszła spać to dopiero byłaby masakra. Takie pytania mi się nasuwają: widziałam w wyprawkach, że kupujecie nadmanganian potasu - do czego będziecie używać? po co robić ktg? Ja wiem, że monitoruje się skurcze, ale jak się czuje ruchy, do porodu jeszcze trochę, to jakoś nie widzę celu... |
|
|
|
#4417 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry mamusie! Wszystkiego najlepszego 🌹😘❤
Samantha uwielbiam Twoje komentarze pretty pink  niektórzy faceci z godnością noszą róż a myślę ze Twojemu Maxowi bedzie to obojętne😂 Minini gratuluje wizyty, trzymam kciuki za usg prenatalne! Malutki Twój okruszek jest ale tak jak dziewczyny piszą może taka jego uroda  sytuacja z gośćmi koszmar! Uciekaj jak tylko masz okazje. Morelle kciuki za wizyte! Taedio ja bym sie odplacila tym samym sąsiadom tylko ja bym im puscila Rammsteina najlepiej całą płytę tylko załatw sobie zatyczki do uszu bo sama mozesz tego nie wytrzymać  Darietta zzo mozesz sobie zażyczyc ale nie wiadomo czy jak trafisz na porodowke to nie bedzie juz za późno żeby podać. Zzo nie można podac zbyt wcześnie ani zbyt późno z tego co wiem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4418 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hello
Wszystkim Mamusiom życzę zdrówka i miłości Dziewczyny mnie doszczętnie poj..... obudziłam się o 5:30 i spojrzałam w okna. Jak zobaczyłam jakie są upierdzielone o zaczęłam je myć Kilka dni temu padał deszcz, chyba z siarą jakąś, bo wszystko żółte. Po oknach wzięłam się za podłogi i tym sposobem mam chatę wysprzątaną. O 12 mam warsztaty dla przyszłych mam z okazji Dnia Matki. ![]() Cytat:
Cytat:
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage...l#Brązowoszary , ładnie leżał ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że znajdziesz jakąś fajną kiecuszkę ![]() Cytat:
Kciuki, żeby przy kolejnym badaniu wszystkie wątpliwości zostały rozwiane
|
|
|
#4419 |
|
Zadomowienie
|
Mała dużo zdrówka! Mi na gardlo bardzo ulżyły tabletki Prenalen.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też myję raz w tyg.---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Minini współczuje Ci tych gości :/ ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Xzora Racja ![]() Ten specyfik to na problemy ze skórą. Rozpuszcza się go w wodzie przy kąpieli.
|
|
#4421 | |
|
Wtajemniczenie
|
Xzora! Są już u nas polskie truskawki na bazarku!
15-20zł za kg Cytat:
1495784216947.jpg Tutaj jest też fajny wpis na ten temat: http://www.srokao.pl/2016/07/skadnik...c-bedac-w.html |
|
|
|
|
#4422 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle kciuki za wizytę
![]() Taedio ja bym tego tak nie zostawiła, w dłuższym okresie czasu jakiejś choroby psychicznej bym dostała. Samantha podoba mi się ten pomysł na włosy ![]() Darietta fajną rozpiskę dostałaś, dobrze to wróży
|
|
#4423 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle
![]() Jak raz dokarmią to myślę do przeżycia... Ja wtedy nieświadomie na,wszystko się zgadzałam, bo przecież bylam.pod odpowiednią opieką, ale trochę sie pozmieniało. Tak, że trzeba po prostu być czujnym i zaznaczyć aby konsultowały to z Toba, po co mają coś popsuć. Ja mialam farta bo urodziłam glodomorka...ale problemy też były i pomagały mi walczyć o pokarm, ale dokarmily bez mojej wiedzy... przyjaciółki syna 3-dni karmily i.on tylko z butli pił, po miesiacu nie miała pokarmu... lipa! Samantha Włosy fajne, gratki za dietę Wzięłam leki i.leżę pod kocem... a takie miałam ambitnie plany co do zakupów i latania po sklepach za sukienką Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4424 |
|
Zakorzenienie
|
Ja włosy myję co drugi dzień, a przy jakimś wysiłku codziennie niestety. Zazdroszczę tym osobom, którym wystarczy umycie raz w tyg.
|
|
#4425 |
|
Zakorzenienie
|
Mała odpoczywaj!
Dzięki za wszystkie kciuki!
|
#4426 |
|
Zakorzenienie
|
Ja myje 1-2 razy w tyg. Jak trenuję to częściej. Ale mogłabym spokojnie myć raz!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4427 |
|
Zadomowienie
|
rodzinka pojechala coś zwiedzać. tesciową już słysze jak jedzie z odkurzaczem...
no to można bezpiecznie wyjść z domu ![]() rozmawialam z męzem, mowie ze mnie męczą odwiedziny w takich ilosciach i najchetniej bym sie schowala albo uciekla. powiedzial że jestem dziwna ![]() on cale życie przyzwyczajony do takiej ilosci rodziny. u nas w domu zawsze był spokój. dom to dom. miejsce gdzie odpoczywasz i czujesz sie bezpiecznie. a u nich? ciągłe wizyty rodzinne w ilościach dla mnie nie do zaakceptowania. a jak pomysle że kolejna porcja niemieckiej rodziny (brat męza z rodzina) zjedzie mi sie na sam poród to odechciewa mi sie.. tak marzy mi sie swoj domek, daleko na odludziu. gdzie moglabym w spokoju i ciszy robic to na co mam ochote. niestety jeszcze kilka lat musze tu wytrzymac zeby miec swoj dom... u nas slonce wychodzi zza chmur. oby pogoda pozwolila nam jutro uciec na dzielke do rodzicow. nie pozwólcie mi wiecej narzekac! wygadalam sie,wyżaliłam. koniec. dam rade. w koncu to tylko 5 dni. z czego na 2 moze uda mi sie uciec stad.
|
|
#4428 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle też trzymam kciuki za wizyte.
|
|
|
|
#4429 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Minini współczuję nalotu
![]() Cytat:
U nas właśnie położne mówiły, że jedna butelka sztucznego mleka niszczy jelita na 4 tygodnie. Dziękuję za link, tam jest to wyjaśnione. Bardzo chciałabym uniknąć dokarmiania. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do nadmanganianu to ja nie kupuję, ale coś mi świta, że kąpie się w nim w razie problemów skórnych (potówki?). Ale różne są zdania na ten temat. ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Morelle kciuki! |
|||||||
|
|
|
#4430 |
|
Zakorzenienie
|
minini
Dasz, radę a ponarzekać czasami można! U nas zawsze był spokoj, mało gości u.męża też....ja.lubię ludzi i przyjęcia on mniej... tylko to co innego zaprosić kogoś kogo chcesz na kolację a co innego męczyć się z tłumem tak.na prawdę nie zbyt bliskich Ci osób :/ Ja w ogóle nie mam ochoty Teraz nigdzie wychodzic do ludzi ( w sensie obcych) a wiem, że będzie.mi tego za eaz brakowało. W sobotę mam.caaly wolny dzień i.nie wiem.co robic maz ma.prace, potem kosza a potem imprezę z firmy... syna zarezerwowali dziadkowie a ja na samą myśl o nudnej sobocie dostaje doła :/ muszę coś wymysleć. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2017-05-26 o 10:29 |
|
|
|
#4431 |
|
*sportaddict*
|
Dziewczyny i Jon_Snow - odzywam się po dobie ale dopiero Was nadrabiam - nie dajemy nigdy kotom mleka! To jest jakiś mit, który krąży od wieków, że koty piją krowie mleko, to się nigdy nie zdarza w naturze za to większość ma silną nietolerancję laktozy, która u malucha może spowodować nawet śmiertnelną biegunkę, tylko woda albo mleko bez laktozy, to bardzo ważne!
|
|
|
|
#4432 |
|
Zadomowienie
|
Mala to w sobote ucieknijmy razem! Ty od pustki, ja od tłumu!
Znalazlam takie info odnosnie ilosxi mleka jakie potrzebuje malenstwo po urodzeniu:
|
|
#4433 |
|
Zadomowienie
|
nie dodały sie pliki
|
|
#4434 |
|
MerDer 4ever
|
Samantha mieszkanie teoretycznie nasze, tzn jest własnościowe ale spłacamy je teściom.
Skargi na sąsiadów nie zgłoszę.. co powiem? Że oglądają tv, rozmawiają i sie śmieją? Bez sensu. Mam nadzieje, że syn odziedziczy wrażliwość na dźwięki po ojcu. Sill Tz juz sie mega wkurza na to szczególnie, że ich nie cierpi. Ich pies go kiedys ugryzł, sa niebezpieczne a chodzą bez kagańców i czasami bez smyczy. Dzięki Morelle ![]() Minini współczuje Sa starsi Xzora ja tez nie wiedziałam juz jestem mądrzejsza Carolles dobry pomysł! podrzucę mężowi Emmos oszalałas z tymi oknami Żółte sa z pyłku z drzew (sosna?). My mamy cały samochód upierdzielony z tego Ja każdego dnia czuje sie coraz większa wariatka. Idę do salonu dospać ale tam z kolei wkurzają mnie ptaki a ostatnio koparka jeździła o 6:30. Ehh nie nadaje sie do życia ![]() Minini rozumiem Cie doskonale w tym momencie Narzekaj ile chcesz ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4435 | |
|
*sportaddict*
|
Morelle
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4436 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
cieszę się ,że jesteśmy podobnego zdania!! a co do okien to jesteś hardkorem ,chociaż szczerze to też bym chyba się nie bała umyć już myłam w ciąży 2xrazy na początku a później tż teraz czekam do 38 tc i też pomyje a to żółte coś to pył teraz coś mega pyliło nie wiem czy nie rzepak a to niesie kilomentrami ja mam to samo ostatnio parapet wycierałam i cała żółta ściereczka. no właśnie i to cała odpowiedź na wszelkie wątpliwości ![]() Morelle ![]() Minini - dzieci w brzuchu w ogóle nie są jakieś symetryczne moim zdaniem.Mój ma wielkie usta znowu na wizycie było o tatusiu murzynku (tż jak usłyszał to powiedział ,że ma nadzieję ,że się młody urodzi biały to będzie kochał jak swoje
wymiana:https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1261433 Edytowane przez Chilli Pepper Czas edycji: 2017-05-26 o 11:41 |
||||
|
|
|
#4437 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj byłam w sklepie po kolejną część siatki do zagrodzenia wyjścia kotom z podworka. Zainstalowałam ją i padlam.
Mała! - nie daj sie chorobie Morelle - kciuki za wizytę ! Samantha - podoba mi sie fryzura ktora wybrałaś. A ten róż w wózku i łóżeczku nie jest jakis strasznie babski. Zawsze mozesz mowić, ze dawniej różowy był kolorem chłopięcym i chcesz nawiązać do tej tradycji. Emmos - co za energia z rana, podziwiam. Ja tez sie obudziłam o 5tej, spojrzałam na budzik i poszłam dalej spac. Siilmariien - dziekuje za cynk o truskawkach. Vadi - no tak wlasnie myślałam ze tętno widać tez na tym detektorze, usg, ale moze i takie monitorowanie potrzebne. Tylko jak sie leży pod ktg to to tętno moze spadać przez naszą pozycje... A co do mleka dla kotow - ja z kolei czytałam ze młode kocięta tolerują laktozę i tez kotki ktore karmią. Dorosłym kotom nie wolno dawać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4438 |
|
Wtajemniczenie
|
aaaa no i wszystkiego najlepszego z okazji naszego dnia mamusie !wielu wzruszeń ,miłości i pokładów cierpliwości !dostałam takie dzisiaj pierwsze życzenia na dzień matki czego i Wam życzę
a od synusia oczywiście kopa :P
|
#4439 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
wziął tylko parę łyczkówA właśnie zapomniałam Wam zaktualizować - wczoraj po 21:00 przyszła kotka bardzo podobna do tego malucha, jak mnie zobaczyła to się wystraszyła i później oba kotki zniknęły. Więc myślę że to była jego mama, bo z obcą by nie poszedł chyba? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dobrze, ze mama po niego przyszła! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:02.

Moja córka też miała na podobnym etapie ciąży za mały brzuszek, gin kazał zrobić dodatkowe usg żeby skontrolować czy prawidłowo przybiera i na kolejnym usg było już wszystko ok
Podejrzewam, że to przez czereśnie, które jadłam na kilogramy w czerwcu i lipcu
W razie czego tak jak już dziewczyny pisały mów że źle się czujesz i musisz położyć i uciekaj, bez sensu żebyś się denerwowała nimi

🏻

Moje słodycze teraz to jedynie jabłka. Jak chce mi się coś słodkiego to zjadam jabłka. 
)
kiepsko 

a ostatnio koparka jeździła o 6:30. Ehh nie nadaje sie do życia