LIPCÓWKI część 5. - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-05-26, 09:18   #4411
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Dot.: LIPCÓWKI część 5.

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Proszę o kciuki - dziś ja wizytuję
Kciuki dzisiaj u swojego gin czy luxmed?
Jon_Snow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-26, 09:25   #4412
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Haha Ja chce łóżeczko właśnie tej firmy

Graco ma naprawdę super te łóżeczka i co raz lepsze. Maja teraz w nowych ze ten napper można zamienić potem na bujaczek . Cool sprawa. No i tutaj po drugiej str powinien być przewijak ale gdzieś zaginął w akcji widać
Pamietam , ze i tak był słaby bo mi syn z niego się turlał , był zbyt ruchomy. A teraz są takie super stabilne .

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość

Dzięki wielkie za wszystkie inf!
Od Missha miałam kilka próbek, rzeczywiście bb był super i bardzo lubię w koreańskich kremach to połączenie bb z wysokim filtrem UV.
Ale już widzę że ma na 3 miejscu w składzie filtr przenikający ethylhexyl methoxycinnamate, o którym pisała Sroka, że przenika do krwioobiegu i może wpływać na gospodarkę hormonalną, znaleziono go nawet w pokarmie mam karmiących, które używały kosmetyku zawierającego ethylhexyl methoxycinnamate
Ja też z biegiem lat coraz mniej tapety na twarzy, teraz to już albo totalnie nic, albo puder mineralny tylko.

Brawa za wizytę! Moja córka też miała na podobnym etapie ciąży za mały brzuszek, gin kazał zrobić dodatkowe usg żeby skontrolować czy prawidłowo przybiera i na kolejnym usg było już wszystko ok Gin mówił że widocznie taka jej uroda i będzie miała niedużą masę urodzeniową. Urodziła się z niecałymi 3800 Podejrzewam, że to przez czereśnie, które jadłam na kilogramy w czerwcu i lipcu
Współczuję tego najazdu rodzinnego Trzymam kciuki za piękną pogodę żebyś mogła uciec na działkę W razie czego tak jak już dziewczyny pisały mów że źle się czujesz i musisz położyć i uciekaj, bez sensu żebyś się denerwowała nimi

Taedio współczuję Może trzeba to jakoś ostrzej załatwić, bo potem z maluchem też będziesz się męczyć jak będą Ci go budzili
Wiem, że z nimi gadaliście już, ale może Twój tż na ostro powiedziałby im, że taka głośność jest niedopuszczalna, utrudnia Wam normalne funkcjonowanie, a wkrótce będziecie mieli noworodka w domu i jak jeszcze raz tak głośno będą puszczać tv, wzywacie policję i składacie skargi na nich? Może im też zasugerować żeby kupili sobie słuchawki bezprzewodowe, albo słuchawki + przejściówkę...
Kiedyś czytałam, że coś takiego jak cisza nocna to mit, sąsiedzi nie mogą zakłócać spokoju innych przez cały dzień i ponoć są parametry hałasu, które uznaje się już za zakłócenie spokoju i specjalista może to sprawdzić - jeśli przekraczają to dostaną karę.
Znalazłam coś takiego, możecie poszukać coś więcej na ten temat...

http://prawo.gazetaprawna.pl/artykul...m-sanepid.html

Omg
Nie wiedziałam o tym bo ja nie używam filtrów tylko się nie opalam bo nie lubię.
Zatem zrezygnuje z niego trudno. Kupię sobie coś innego mineralnego .
Narazie będę używać pudru mineralnego w kamieniu tylko.
Dzięki za info

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 02:23 ---------- Poprzedni post napisano o 02:21 ----------

Morelle - kciuki za wizytę 🏻

---------- Dopisano o 02:25 ---------- Poprzedni post napisano o 02:23 ----------

Co do mycia włosów to ja bym swoje suszyła godzinę wiec odpada. Z mokrymi isc spać nie ma opcji bo rano wstaje i mam kark skręcony bo mi zaraz zimno jest.

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-26, 09:29   #4413
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Kciuki dzisiaj u swojego gin czy luxmed?
Niestety Luxmed. Swojego mam za tydzień w pt. Pierwszy raz osobno bo lekarka z luxmedu ma za tydzień urlop.

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Graco ma naprawdę super te łóżeczka i co raz lepsze. Maja teraz w nowych ze ten napper można zamienić potem na bujaczek . Cool sprawa. No i tutaj po drugiej str powinien być przewijak ale gdzieś zaginął w akcji widać
Pamietam , ze i tak był słaby bo mi syn z niego się turlał , był zbyt ruchomy. A teraz są takie super stabilne .

Omg
Nie wiedziałam o tym bo ja nie używam filtrów tylko się nie opalam bo nie lubię.
Dzięki za info

---------- Dopisano o 02:23 ---------- Poprzedni post napisano o 02:21 ----------

Morelle - kciuki za wizytę 🏻

---------- Dopisano o 02:25 ---------- Poprzedni post napisano o 02:23 ----------

Co do mycia włosów to ja bym swoje suszyła godzinę wiec odpada. Z mokrymi isc spać nie ma opcji bo rano wstaje i mam kark skręcony bo mi zaraz zimno jest.

Mi się podoba Bowtie Bear

Dziękuję dziewczyny za kciuki!
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-26, 09:30   #4414
Samantha7
Zakorzenienie

Ja myje włosy i tak raz w tyg. Mam swoje naturalne i jakoś nie tłuszcza mi się tak bardzo. Przestałam tez od roku używać odzywek i może dlatego są dłużej świeże.
Przed porodem zaś chce isc sobie pofarbowac bo ostatnio czuje się fatalnie ze sobą przez ta moja wagę
Jestem już dwa dni na diecie i daje radę Moje słodycze teraz to jedynie jabłka. Jak chce mi się coś słodkiego to zjadam jabłka.
A tak chce sobie zrobić włosy .IMG_1495783806.356940.jpg

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-26, 09:32   #4415
minini
Zadomowienie

Dzien dobry! ja juz nir spie od godziny, ale leżę w łóżku. obudzily mnie krzyki ciotki spod okna... do tego po niemiecku nic nie zrozumialam.

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Dobry dzień

O masakra współczuję gości.

Do moich rodziców dziś przyjeżdża mój bratanek na weekend więc mieszkanie opanuje mała szarańcza.
A ja w ten weekend zostaje u rodziców bo mąż nie zjeżdża z delegacji

Napisałam do szpitala w ktorym chce rodzić co zabrać jak wygląda możliwość zzo i karmienie maluszka

O to odpowiedź:

CO ZABRAĆ DO SZPITALA ?
W ramach przypomnienia:
Dokumenty do porodu są bardzo ważne podczas pakowania się do szpitala.
Torba do szpitala powinna być spakowana jakiś czas (kilka tygodni) przed wyznaczonym terminem porodu
Kobieta w ciąży do torby do porodu powinna przede wszystkim zapakować:
- dowód osobisty
- kartę przebiegu ciąży
- oznaczenie grupy krwi i Rh
- wynik posiewu z przedsionka pochwy i odbytu w kierunku Streptoccocus agalactiae(GBS)
- wszystkie wyniki badań usg wykonane w obecnej ciąży
- wynik badania na obecność HIV
- HBS - badanie krwi na nosicielstwo antygenu wirusa żółtaczki zakaźnej, lub zaświadczenie o szczepieniu WZW B
- inne istotne wyniki badań i/lub konsultacji np.: konsultacja okulistyczna, kardiologiczna, ortopedyczna itd.
- leki (jeśli je zażywamy)
Na czas porodu i pobytu w szpitalu:
- ubranie dla mamy (1 lub 2 koszule, lub dłuższe T-shirty, szlafrok, ew. rozpinany sweter lub bluza, ciepłe skarpetki, kapcie i klapki pod prysznic))
- przybory toaletowe,ręcznik,kosmety ki
- koszula z rozcięciem, wygodna do karmienia
- kilka par majtek (najlepiej siatkowe, jednorazowe)
- staniki do karmienia i wkładki laktacyjne
Dla dziecka na pobyt może się przydać kilka pieluch jednorazowych(są one też dostępne w szpitalu),chusteczki jednorazowe ,kilka ubranek.
Resztę rzeczy uszykować w torbie na powrót do domu:
- ubranie dla mamy (pamiętaj, że Twój brzuch nie od razu stanie się płaski),
- odpowiednie do pogody ubranko dla dziecka
- krem ochronny,
- fotelik samochodowy dla noworodka
Przyda się też
- telefon komórkowy-aby poinformować najbliższą rodzinę o nowym potomku , ładowarka
- oraz aparat fotograficzny -dla chętnych
Dla taty wymagany jest zestaw jednorazowy: fartuch,ochraniacze na buty ( sprzedawane są w szpitalu)-całe 5zł
Zapraszamy
Znieczulenie jest zakładane jeśli leki p.bolowe nie dają rezultatu,musi też być pewność że rozpoczął się poród (np:regularne skurcze i rozwarcie powyżej 4cm)

Nie dokarmiamy dzieci bez wiedzy mam
Nie posiadamy doradcy laktacyjnego ale każda położna i pielęgniarka zawsze chętnie doradzi i pomoże

Mam nadzieję że nie oszalałam ale jeśli wszystko bedzie w terminie to wracam do szpitala w którym wylądowałam w lutym.
znieczuleniem sie tak nie martw, najpierw probują łagodniejsze metody przeciwbólowe moze u Ciebie akurat wystarczą? powiem Ci że sam poród i parcie trwa tak szybko i jest to tak intensywny czas że ja nawet nie wiedzialam że daja mi kroplowke ze czyms przeciwbólowym. dzieje sie tyle, twoj mózg przestaje racjonalnie myśleć, musisz niestety wtedy zaufać lekarzom i położnej że wiedzą co robią.

a lista fajna, wydają się byc przygotowani

Cytat:
O ja prdle 🤦🏻☠♀ współczuje ogromnie . Ja już bym na tej działce siedziała. Ja niecierpie takich spędów ludzi i bym się chyba udusiła.
Siły życzę

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Brawa za wizytę 🏻
Twój synuś to okruszek wiec może taka jego uroda , ze taki mały ma brzuszek

okruszek, u nas wszyscy raczej chudzi w rodzinie wiec nie ma po kim byc grubaskiem (no poza tesciową, ale ona sama sie tak zapuścila )

tez nie lubie takich grupowych spedow rodzinnych. moja rodzina malutka wiec nie jestem do tego przyzwyczajona. rodzice męza mają po 5 rodzenstwa i jak to sie zjrdzie wszystko to mozna oszalec.

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
Koniecznie daj znać od kiedy po porodzie można się wrapowac. Robiłam to przed ciążą i jakichś spektakularnych efektów nie widziałam, ale mnie solidnie ujedrnilo. Teraz mimo masaży na sucho mam nogi jak ser szwajcarski 😱😱😱

Nasz remont chyba się przeciągnie... Jednak kładzenie cegieł nie jest takie proste
nasz remont juz od wielkanocy sie wlecze. a od ponad tygodnia ekipa od podłogówki przesuwa termin przyjazdu... takze rozumiem. wytrwalosci życze!!

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Ja prdl. Zabije sie przez tych sąsiadów z góry w końcu

ja bym waliła w sciane albo w jakieś rury. no bez przesady. a oni głusi są? ze tak glosno muszą?

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość

A ja mam takie pytanie może z czapy, ale co z suszarka do włosów do szpitala? Pewnie prysznic będzie ekspresowy ale będąc te 3dni bede chciała wysuszyć włosy i tego się pewnie nie robi na sali gdzie się leży z dzieckiem ale chyba będę się bała wyjsc na dłużej... Jak to sie robi organizacyjnie?
kąpalam sie w 5 sekund a potem.zostawialam wlosy az same wyschną. nie wyglądałam wtedy wyjściowo, spinałam w kucyk i tyle. zreszta nie zauwazylam zeby ktoras po porodzie miala sile i ochote na czesanie i makijaz. ja na wyjście pomalowałam rzęsy tylko i to tylko dlatego że dlugo czekalam na dokumenty i juz sie nudzilam. tak pojechalabym bez

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
Współczuje zawsze możesz siecwalnąc dovwyrka i powiedzieć ze się zle czujesz w razie dramatu działka😉a co do wizyty sie nie martw bedzie dobrze moj mi powiedzial ze maly ma juz glowke jak do porodu nie wiem czy tak powinno byc w tym czasie...

Biedna ☠☠☠nij czymś w ścianę albo zapuść im jakąś muzę przez kilka dni moźe skumaja.

Bardzo konkretna lista i to mi sie podoba.

wlasnie leze w łóżku jak wstane to pojade na zakupy.

moze nasze dzieci rosną jedne szybciej inne wolniej.. chociaz nas to martwi za maly brzuszek, duza glowa to moze to faktycznie normalne i do porodu sie unormuje?

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Samantha
Ja też nie kumam czemu babki.odciagaja i karmią butlą... podwojna robota :/
A sprzęt fajny... co tam.ze różowy, będzie odważny chlopak i tyle

Morelle
Tak sobie przypomniec mie mogę czy mi go dokarmialy po CC urodzilam.o 1:27 wiec może i.nie a moze raz dały... wiem, ze raz dały na 100 % bo go całą.noc nie przyniosły... i babka ze naświetlania miał indaly butlę, ale ssał cyca normalnie...

Chilli
To teraz jesteś jeszcze ładniejsza?? Zazdro.ja.nie.mam.siły nic zrobić dla siebie :/

Minini
To dobrze, że nie trzeba sie naprawić, brawa więc za wizytę i ogromnie współczuję sytuacji... tez by.mnie trafiło... uciekaj jak.możesz

Mnie dziś rozłożyło,stracilam głos całkiem i doszedł katar kiepsko

wracaj do zdrowia szybko! masz jakieś ziółka? miód? ja kupilam ostatnio w zielarskim jakas mieszanke na przeziebienie od jakiś zakonnikow zielarzy, fajnie dzialala i rozgrzewala.
byla tam m.in lipa, malina, rumianek (obniza goraczke). pij duzo wit.c. zdrowka

Cytat:
Wzajemnie

U mnie już był dzień mamy

Ładnie napisali. Oby tak ładnie było w rzeczywistości 🏻

Eee nie myjesz włosów
Kup sobie suchy szampon jeśli będziesz już musiała bardzo mieć świeże włosy

Ja mam nadzieje , ze jak urodzę SN to na następny dzień pójdę do domu, No góra półtorej dnia . Nie wytrzymam więcej bo niecierpie szpitali poprostu nieważne jakie są tu wypasione to chce urodzić i spadam do chaty

moje marzenie wyjsc nastepnego dnia do domu. ale u nas trzymają 3-4 dni po porodzie sn a po cc dzien dłuzej. jesli wszystko jest ok oczywiscie.

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość

Dzięki wielkie za wszystkie inf!
Od Missha miałam kilka próbek, rzeczywiście bb był super i bardzo lubię w koreańskich kremach to połączenie bb z wysokim filtrem UV.
Ale już widzę że ma na 3 miejscu w składzie filtr przenikający ethylhexyl methoxycinnamate, o którym pisała Sroka, że przenika do krwioobiegu i może wpływać na gospodarkę hormonalną, znaleziono go nawet w pokarmie mam karmiących, które używały kosmetyku zawierającego ethylhexyl methoxycinnamate
Ja też z biegiem lat coraz mniej tapety na twarzy, teraz to już albo totalnie nic, albo puder mineralny tylko.

Brawa za wizytę! Moja córka też miała na podobnym etapie ciąży za mały brzuszek, gin kazał zrobić dodatkowe usg żeby skontrolować czy prawidłowo przybiera i na kolejnym usg było już wszystko ok Gin mówił że widocznie taka jej uroda i będzie miała niedużą masę urodzeniową. Urodziła się z niecałymi 3800 Podejrzewam, że to przez czereśnie, które jadłam na kilogramy w czerwcu i lipcu
Współczuję tego najazdu rodzinnego Trzymam kciuki za piękną pogodę żebyś mogła uciec na działkę W razie czego tak jak już dziewczyny pisały mów że źle się czujesz i musisz położyć i uciekaj, bez sensu żebyś się denerwowała nimi

Taedio współczuję Może trzeba to jakoś ostrzej załatwić, bo potem z maluchem też będziesz się męczyć jak będą Ci go budzili
Wiem, że z nimi gadaliście już, ale może Twój tż na ostro powiedziałby im, że taka głośność jest niedopuszczalna, utrudnia Wam normalne funkcjonowanie, a wkrótce będziecie mieli noworodka w domu i jak jeszcze raz tak głośno będą puszczać tv, wzywacie policję i składacie skargi na nich? Może im też zasugerować żeby kupili sobie słuchawki bezprzewodowe, albo słuchawki + przejściówkę...
Kiedyś czytałam, że coś takiego jak cisza nocna to mit, sąsiedzi nie mogą zakłócać spokoju innych przez cały dzień i ponoć są parametry hałasu, które uznaje się już za zakłócenie spokoju i specjalista może to sprawdzić - jeśli przekraczają to dostaną karę.
Znalazłam coś takiego, możecie poszukać coś więcej na ten temat...

http://prawo.gazetaprawna.pl/artykul...m-sanepid.html
oo no to nie tylko moj taki chudzinek. pocieszylas mnie troche że u ciebie na kolejnym usg juz bylo wporządku

Cytat:
Trzymam kciuki za kolejną wizytę!

Jak tak jak Jon - nie używam suszarki.

No właśnie dzięki

Dzień dobry

Proszę o kciuki - dziś ja wizytuję
kciuki

ale jestem głodna!! chyba wyjde już z łóżka...
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-26, 09:35   #4416
xzora
Zakorzenienie

Dziewczyny, coś ostatnio mocno przyspieszyłyście z pisaniem
Casmere - brawa za wyniki i wizytę i diablo
Taedio - sporo miałaś wrażeń na wizycie - nawet nie wiedziałam, że szyjka w trakcie skurczu się tak skraca i że można wyczuć już główkę dziecka. Może mi się przyda ta wiedza i dzięki temu na zawał nie padnę.
Karolinuusia - ja teraz mam mieć wizytę za 3tyg, wcześniejsze były co 4-5tyg
Morelle - super kosmetyczki i przewijak. Co do przewijania na pralce to i tak by się chyba słabo sprawdziło, bo pralka ma 60cm długości. Chyba, że maluch urodzi się krótszy... ja miałam jakieś 55cm, TŻ 58cm
ChilliPepper - co za tępe położne się koleżance trafiły, współczuję przeżyć i niech składa skargę. Powinny dostać ostrą reprymendę
Etusia - fajnie, że już masz wózek, Calineczka, a tobie gratuluję zamówienia
Carolles, Calineczka - cieszę się, że wasze wizyty ok.
Mała - super, że jesteś zadowolona z konsultacji i że ten lekarz umówi się z tobą na CC w razie jakby szerokość miednicy była niewystarczająca
Siilmariien - też mam słuchanie dziecka detektorem, to ktg o którym wczoraj pisałaś mnie trochę zdziwiło
ChilliPepper - czy możesz robić wszystko jak strasznie źle się czujesz? Moim zdaniem trzeba słuchać swojego ciała i jak masz bóle, twardnienia, złe samopoczucie to z tym nie walcz tylko odpoczywaj. A jak jest ok to rób wszystko to co w I i II trymestrze robiłaś.
Minini - super, że maluszek odwrócony do porodu, a z tym brzuszkiem to na pewno taka uroda. Myślę, że to usg III trymestru Cię uspokoi Nalotu rodziny strasznie współczuję - działka to dobry pomysł, a jak będzie zimno to zamknij się w pokoju z prowiantem, netem i mów, że źle się czujesz i śpisz
Darietta - szczegółowe info Ci przesłali, to dobrze. U mnie chyba nie wymagają GBS z odbytu - miałam robione tylko z pochwy, ten drugi gin też jak mówił o badaniach to o GBS z pochwy. Pewnie co miasto to inaczej.
Poprostu - też myślałam, o suszarce do włosów. Uznałam jednak, że będzie ciepło i pozwolę włosom samym wyschnąć. Zawsze wolę suszyć, bo wtedy mam bardziej proste, ale jak naturalnie wyschną to nie jest z nimi najgorzej. Włosy będę myła rano, bo jakbym z mokrymi poszła spać to dopiero byłaby masakra.

Takie pytania mi się nasuwają:
widziałam w wyprawkach, że kupujecie nadmanganian potasu - do czego będziecie używać?
po co robić ktg? Ja wiem, że monitoruje się skurcze, ale jak się czuje ruchy, do porodu jeszcze trochę, to jakoś nie widzę celu...
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-26, 09:36   #4417
Carolles
Zadomowienie

Dzień dobry mamusie! Wszystkiego najlepszego 🌹😘❤

Samantha uwielbiam Twoje komentarze pretty pink  niektórzy faceci z godnością noszą róż a myślę ze Twojemu Maxowi bedzie to obojętne😂

Minini gratuluje wizyty, trzymam kciuki za usg prenatalne! Malutki Twój okruszek jest ale tak jak dziewczyny piszą może taka jego uroda  sytuacja z gośćmi koszmar! Uciekaj jak tylko masz okazje.

Morelle kciuki za wizyte!

Taedio ja bym sie odplacila tym samym sąsiadom tylko ja bym im puscila Rammsteina najlepiej całą płytę tylko załatw sobie zatyczki do uszu bo sama mozesz tego nie wytrzymać 

Darietta zzo mozesz sobie zażyczyc ale nie wiadomo czy jak trafisz na porodowke to nie bedzie juz za późno żeby podać. Zzo nie można podac zbyt wcześnie ani zbyt późno z tego co wiem.

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-26, 09:37   #4418
emmos
Zakorzenienie

Hello

Wszystkim Mamusiom życzę zdrówka i miłości

Dziewczyny mnie doszczętnie poj..... obudziłam się o 5:30 i spojrzałam w okna. Jak zobaczyłam jakie są upierdzielone o zaczęłam je myć Kilka dni temu padał deszcz, chyba z siarą jakąś, bo wszystko żółte. Po oknach wzięłam się za podłogi i tym sposobem mam chatę wysprzątaną.

O 12 mam warsztaty dla przyszłych mam z okazji Dnia Matki.

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
Gadałam z tą koleżanką co urodziła kilka dni temu drobniutka jest a córa 3600 i 55 cm mówiła ,że sam poród ok obudziła się rano z bólem no i zaczęły się skurcze coraz częstsze bolesne 0 10.00 była w szpitalu z rozwarciem na jeden palce a o 15.15 urodziła z tym,że bardzo późno dali jej znieczulenie praktycznie mówiła ,że czuła ,że rodzi już i zahamowało poród i dawali jej oksytocynę ,nacieli ją trochę była niezadowolona z tego faktu no ale jak mus to mus mówiła ,że godzina przed porodem najgorsza ale ogólnie wszystko do przeżycia ,polecała chodzić ,lać ciepły prysznic na brzuch i krocze i bujać biodrami podobno mega przyspiesza poród ,natomiast opieka po fatalna powiedziała ,że czuła się jak kretynka na każdym kroku położne patrzyły jak na debila jak o coś pytała itp oczywiście wcisnęły butlę małej bo koleżanka miała pogryziony sutek bolesny i nie mogła sobie dać rady a na nast. dzień dostała z☠☠☠y ,że jak to takie twarde piersi i jak ona chce karmić ,że teraz to trzeba rozmasować i odciągnąć i jak ona w ogóle może nie wiedzieć takich rzeczy .Jedna do dziecka walnęła tekstem "ale Ci się mama trafiła" masakra...powiedziała ,że napisze skargę do dyrektora bardzo przeżyła te kilka dni w szpitalu.Rodziła na Brochowie.Teraz karmi piersią sama w domu i jest git ale podobno mała cały czas chce przy piersi inaczej ryczy.

Mój dzisiaj tak mnie napierał boleśnie ,że nie mogłam zjeść obiadu musiałam się położyć i szłam zgięta w pół na kanapę ,wcześniej tak nie miałam aż ,a tak później mnie skopał ,że brzuch mi cały latał jak na tych filmikach z netu normalnie alien
Miałam się odnieść do Twojego postu, ale jednak się powstrzymam, bo nie chce zostać z wizażu wyrzucona. Podpisuje się pod tym co napisałaś później.

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
Tego przymierzalas ?

Wysłane z aplikacji Forum WizazZałącznik 7081971
Akurat cielistego nie, ale taki sam czarny i był ok. Właśnie o nim myślę lub o tym
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage...l#Brązowoszary , ładnie leżał

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Jak nie ma wskazań to tak wcześnie ktg nie robią.

Hemoglobina glikowana. Skrótu już nie pamiętam, ale to to co Ci wcześniej pisałam

Mamy zaproszenie na chrzciny na 25.06. Mam nadzieję że jeszcze dotrwam w 2packu Teraz oczywiście jest problem, co ja mam wtedy na siebie nałożyć!? :P Nie chce kupować kiecki której później już nie założę, bo będę wtedy już wielka :P
Dzięki, ciekawe czy ja to będę miała Mam nadzieję, że znajdziesz jakąś fajną kiecuszkę

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
dziewczyny u mnie masakra.. dopoero kłade sie spac. jestem wykonczona!

bylam na wizycie, opoznienie bylo 1,5h!!
mlody wazy 1,5kg i ma bardzo chudy brzuszek, o 3 tyg. mniejszy niz reszta ciala ktore wskazuja prawidlowo na 31-32 tc. lekarka powiedziala ze nie ma pojecia skad takie cos, ale zebym soe nie martwila na zapas że to nie jest objaw zadnej wady czy choroby.
co do 3 badania prenatalnego to powiedziala że dobrze byloby zrobic ze wzgledu na dokladne zbadanie serca - co w naszym przypadku podwyzszonego ryzyka z.downa mozna dodatkowo to sprawdzic bo wiekszosc dzieci z z.downa ma wade serca. mowila ze jesli na połóekowych wyszlo wszystko ok z sercem to raczej teraz tez bedzie ok, ale.jesli mam mozliwosc zrobic to 3prenatalne tonjak najbardziej ona poleca sie upewnic.

poza tym hemoglobina wciąż 10,9. mam sie cieszyc że nie spadła. podobno w 3trym. norma jest od 11 wiec nie ma tragedii, pytalam o kroplowke. mowila ze nie ma jeszcze takiej koniecznosci.
szyjka w normie, wody plodowe tez ok.
no i jest juz odwrocony głowką w dół i ze juz prawdopobodnie nie ma miejsca zeby jeszcze zmienil polozenie. ja tez czuje od kilku dni tylko stopy pod żebrami wiec chyba faktycznie juz ułożyl sie do wyjscia.

a teraz o tej masakrze ktora mnie tak wykonczyla wieczorem. kilka dni temu pisalam wam ze przyjechala z niemiec babcia męza. z ciotką i wujkiem. babcia mieszka u gory u tesciow, ciotka obok u wujka. popoludniu przyjechala kolejna ciotka z drugiego konca polski. a wieczorem przyjechal z niemiec kuzyn męza z zona i dwojka dzieci! nikomu nic nie mowili ze przyjezdzają do polski! mamy w domu hotel. do tego ten nasz remont nieszczesny. caly wieczor spedzilismy oczywiscie u góry u tesciow no bo przeciez trzeba bylo sie przywitac. ludzi w h..j. 18 doroslych i 7 dzieci. jestem zajechana, glowa mnie boli od tego halasu. tesc mnie wq.. padam.
mają być u nas do wtorku. wykonczą mnie te odwiedziny. ja pier. myslalam ze gorzej byc nie moze jak juz ten remont mamy, ale widze ze to nie koniec atrakcji!

jak jutro bedzie podobne zamieszanie to wyjezdzam na wekend do rodzicow na dzialke. chocbym miala tam marznąć to przynajmniej w ciszy i spokoju...
Współczuje tego tłumu.
Kciuki, żeby przy kolejnym badaniu wszystkie wątpliwości zostały rozwiane
Stary 2017-05-26, 09:37   #4419
Carolles
Zadomowienie

Mała dużo zdrówka! Mi na gardlo bardzo ulżyły tabletki Prenalen.

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-26, 09:40   #4420
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Ja myje włosy i tak raz w tyg. Mam swoje naturalne i jakoś nie tłuszcza mi się tak bardzo. Przestałam tez od roku używać odzywek i może dlatego są dłużej świeże.
Przed porodem zaś chce isc sobie pofarbowac bo ostatnio czuje się fatalnie ze sobą przez ta moja wagę
Jestem już dwa dni na diecie i daje radę Moje słodycze teraz to jedynie jabłka. Jak chce mi się coś słodkiego to zjadam jabłka.
A tak chce sobie zrobić włosy .Załącznik 7082441

Ładne ja też myję raz w tyg.

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Minini współczuje Ci tych gości :/

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Xzora Racja

Ten specyfik to na problemy ze skórą. Rozpuszcza się go w wodzie przy kąpieli.
Stary 2017-05-26, 09:40   #4421
siilmariien
Wtajemniczenie

Xzora! Są już u nas polskie truskawki na bazarku! 15-20zł za kg

Cytat:
Omg
Dzięki za info
Jeśli chciałabyś sobie zerknąć, to mam taką rozpiskę składników, których warto unikać w ciąży i potem w czasie kp, są tu wypisane też inne filtry przenikające
1495784216947.jpg

Tutaj jest też fajny wpis na ten temat:
http://www.srokao.pl/2016/07/skadnik...c-bedac-w.html
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-26, 09:42   #4422
emmos
Zakorzenienie

Morelle kciuki za wizytę

Taedio ja bym tego tak nie zostawiła, w dłuższym okresie czasu jakiejś choroby psychicznej bym dostała.

Samantha podoba mi się ten pomysł na włosy

Darietta fajną rozpiskę dostałaś, dobrze to wróży
Stary 2017-05-26, 09:43   #4423
Mała!
Zakorzenienie

Morelle

Jak raz dokarmią to myślę do przeżycia...
Ja wtedy nieświadomie na,wszystko się zgadzałam, bo przecież bylam.pod odpowiednią opieką, ale trochę sie pozmieniało. Tak, że trzeba po prostu być czujnym i zaznaczyć aby konsultowały to z Toba, po co mają coś popsuć. Ja mialam farta bo urodziłam glodomorka...ale problemy też były i pomagały mi walczyć o pokarm, ale dokarmily bez mojej wiedzy... przyjaciółki syna 3-dni karmily i.on tylko z butli pił, po miesiacu nie miała pokarmu... lipa!

Samantha
Włosy fajne, gratki za dietę

Wzięłam leki i.leżę pod kocem... a takie miałam ambitnie plany co do zakupów i latania po sklepach za sukienką

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-26, 09:45   #4424
emmos
Zakorzenienie

Ja włosy myję co drugi dzień, a przy jakimś wysiłku codziennie niestety. Zazdroszczę tym osobom, którym wystarczy umycie raz w tyg.
Stary 2017-05-26, 09:47   #4425
morelle_
Zakorzenienie

Mała odpoczywaj!

Dzięki za wszystkie kciuki!
Stary 2017-05-26, 10:03   #4426
Mała!
Zakorzenienie

Ja myje 1-2 razy w tyg. Jak trenuję to częściej. Ale mogłabym spokojnie myć raz!

Stary 2017-05-26, 10:11   #4427
minini
Zadomowienie

rodzinka pojechala coś zwiedzać. tesciową już słysze jak jedzie z odkurzaczem...
no to można bezpiecznie wyjść z domu

rozmawialam z męzem, mowie ze mnie męczą odwiedziny w takich ilosciach i najchetniej bym sie schowala albo uciekla. powiedzial że jestem dziwna
on cale życie przyzwyczajony do takiej ilosci rodziny. u nas w domu zawsze był spokój. dom to dom. miejsce gdzie odpoczywasz i czujesz sie bezpiecznie.
a u nich? ciągłe wizyty rodzinne w ilościach dla mnie nie do zaakceptowania.

a jak pomysle że kolejna porcja niemieckiej rodziny (brat męza z rodzina) zjedzie mi sie na sam poród to odechciewa mi sie..

tak marzy mi sie swoj domek, daleko na odludziu. gdzie moglabym w spokoju i ciszy robic to na co mam ochote.
niestety jeszcze kilka lat musze tu wytrzymac zeby miec swoj dom...

u nas slonce wychodzi zza chmur. oby pogoda pozwolila nam jutro uciec na dzielke do rodzicow.

nie pozwólcie mi wiecej narzekac! wygadalam sie,wyżaliłam. koniec. dam rade. w koncu to tylko 5 dni. z czego na 2 moze uda mi sie uciec stad.
Stary 2017-05-26, 10:20   #4428
darietta
Zakorzenienie

Morelle też trzymam kciuki za wizyte.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-26, 10:21   #4429
calineczka3
Zadomowienie

Minini współczuję nalotu

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
Dokładnie Chilli ja się nie zgodzę na żadne podanie butelki w pierwszej dobie na pewno w razie problemów

Zgadzam się z Wami w tej kwestii
U nas właśnie położne mówiły, że jedna butelka sztucznego mleka niszczy jelita na 4 tygodnie. Dziękuję za link, tam jest to wyjaśnione. Bardzo chciałabym uniknąć dokarmiania.

Cytat:
Gratki za wizytę

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
Melduje się po wizycie, wyniki badan bardzo dobre, dzieciatko rozwija sie prawidlowo wazy okolo 2kg,to akurat czuje po sobie jak mi sie kręci w brzuchu. Następna wizyta za miesiac. Szyjka twarda, zamknięta. Twardnienia wczorajsze i dzisiejsze to wynik tego ze mala jest coraz wieksza i bardzo aktywna, no i na tym etapie nie przeginac z aktywnością jesli jakieś twardnienia występują.

Ide spać bo mi głowa pęka. Dobrej nocki.

Dziekuje za wszystkie mile słowa i kciuki

Super!

Cytat:
Byłam na tej konsultacji. Jestem zadowolona. Dowiedziałam się np. że po CC w szpitalu nie pozwolą mi dłużej rodzić niz kilka godzin... kilka w sensie 3-4 max bo boją sie o bliznę. Wiec można próbować, ale krótko.

Powiedział też, ze faktycznie może być coś nie tak z budową, bo Tymon.nie był.duży ( 3200) a i tak byl.zaklinowany :/ wiec, kazał mi się zmierzyć miesiąc przed porodem i jeśli będą nieprawidłowości to.umowi sie ze mna od razu na CC.

No i mam.być czujma jeśli o blizne chodzi, bo moje skurcze mogą ją lekko.rozciągnąć juz teraz i moze np okazać się, że będzie słabsza więc wtedy tez od razu CC. A jakby bolała to koniecznie lekarz.

Wiec w sumie spoko... wiem przynajmniej, że nie będę rodzić 12h lekko mi zasugerował, że mogę wcześniej urodzić, ale nie wiem czemu ?

Dobrze, że trafiłaś na takiego lekarza

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Calineczka jutro zerknę na te rozmiary
Dobrze, że na wizycie wszystko gra
za wózek

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Calineczka, gratuluję wizyty i wyboru wózka

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Etusia - fajnie, że już masz wózek, Calineczka, a tobie gratuluję zamówienia
Carolles, Calineczka - cieszę się, że wasze wizyty ok.

Co do nadmanganianu to ja nie kupuję, ale coś mi świta, że kąpie się w nim w razie problemów skórnych (potówki?). Ale różne są zdania na ten temat.

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Morelle kciuki!
calineczka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-26, 10:26   #4430
Mała!
Zakorzenienie

minini
Dasz, radę a ponarzekać czasami można! U nas zawsze był spokoj, mało gości u.męża też....ja.lubię ludzi i przyjęcia on mniej... tylko to co innego zaprosić kogoś kogo chcesz na kolację a co innego męczyć się z tłumem tak.na prawdę nie zbyt bliskich Ci osób :/

Ja w ogóle nie mam ochoty Teraz nigdzie wychodzic do ludzi ( w sensie obcych) a wiem, że będzie.mi tego za eaz brakowało.

W sobotę mam.caaly wolny dzień i.nie wiem.co robic maz ma.prace, potem kosza a potem imprezę z firmy... syna zarezerwowali dziadkowie a ja na samą myśl o nudnej sobocie dostaje doła :/ muszę coś wymysleć.

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2017-05-26 o 10:29
Stary 2017-05-26, 10:43   #4431
vadi
*sportaddict*

Dziewczyny i Jon_Snow - odzywam się po dobie ale dopiero Was nadrabiam - nie dajemy nigdy kotom mleka! To jest jakiś mit, który krąży od wieków, że koty piją krowie mleko, to się nigdy nie zdarza w naturze za to większość ma silną nietolerancję laktozy, która u malucha może spowodować nawet śmiertnelną biegunkę, tylko woda albo mleko bez laktozy, to bardzo ważne!
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-26, 10:52   #4432
minini
Zadomowienie

Mala to w sobote ucieknijmy razem! Ty od pustki, ja od tłumu!

Znalazlam takie info odnosnie ilosxi mleka jakie potrzebuje malenstwo po urodzeniu:
Stary 2017-05-26, 10:53   #4433
minini
Zadomowienie

nie dodały sie pliki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Ile-mleka-dla-niemowlaka.jpg (467,4 KB, 66 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Mataja.pl-naukowy-blog-dla-rodziców-1.jpg (182,7 KB, 57 załadowań)
Stary 2017-05-26, 11:09   #4434
taedio
MerDer 4ever

Samantha mieszkanie teoretycznie nasze, tzn jest własnościowe ale spłacamy je teściom.

Skargi na sąsiadów nie zgłoszę.. co powiem? Że oglądają tv, rozmawiają i sie śmieją? Bez sensu.
Mam nadzieje, że syn odziedziczy wrażliwość na dźwięki po ojcu.

Sill Tz juz sie mega wkurza na to szczególnie, że ich nie cierpi. Ich pies go kiedys ugryzł, sa niebezpieczne a chodzą bez kagańców i czasami bez smyczy.
Dzięki poczytam o tym

Morelle

Minini współczuje w weekend ma byc ładnie, uciekaj na działkę
Sa starsi do tego o tej porze generalnie jest cicho w bloku wiec sie niesie..

Xzora ja tez nie wiedziałam juz jestem mądrzejsza

Carolles dobry pomysł! podrzucę mężowi

Emmos oszalałas z tymi oknami
Żółte sa z pyłku z drzew (sosna?). My mamy cały samochód upierdzielony z tego
Ja każdego dnia czuje sie coraz większa wariatka. Idę do salonu dospać ale tam z kolei wkurzają mnie ptaki a ostatnio koparka jeździła o 6:30. Ehh nie nadaje sie do życia

Minini rozumiem Cie doskonale w tym momencie
Narzekaj ile chcesz

Stary 2017-05-26, 11:19   #4435
vadi
*sportaddict*

Morelle

Cytat:
po co robić ktg? Ja wiem, że monitoruje się skurcze, ale jak się czuje ruchy, do porodu jeszcze trochę, to jakoś nie widzę celu...
KTG sprawdza tętno dziecka, nie zawsze musimy mieć świadomość np. spadków tętna, które mogą być bardzo niebezpieczne i wynikać z szeregu czynników, część kobiet też nie czuje skurczy, więc od pewnego etapu ciąży warto je robić
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-26, 11:40   #4436
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja umylam wózek swój. Zdecydowałam , ze nie będę używać gondoli. Tylko ten wózek . Rozkłada się na płasko i do tego można włożyć taki cocoon i można już noworodka tam umieścić. Muszę jeszcze zamówić adapter na ten wózek do fotelika samochodowego.
Niestety wózek ma różowa budkę dlatego ze był tańszy od reszty Lol No cóż mój starszak przeżył w różu wiec mlodszak tez będzie musiał. Kokon mam ivory
Tz mówił żeby może kupić nowa budkę bo je można wymieniać , ale po co mi to na jedno dziecko wydawać kolejne $100 prawie na budkę bo dla mnie to pierdoła.
Nie wiem dlaczego często tutaj różowe rzeczy są tańsze dużo, a np.neutralne dużo droższe Załącznik 7082376
Tak wyglada z tym kokonem wiec prawie jak gondola
Załącznik 7082381

spoko ten pink hehe ew. może jakaś farba eko do tkanin jakbyś się uparła?

Cytat:
Samantha
Ja też nie kumam czemu babki.odciagaja i karmią butlą... podwojna robota :/
A sprzęt fajny... co tam.ze różowy, będzie odważny chlopak i tyle

Morelle
Tak sobie przypomniec mie mogę czy mi go dokarmialy po CC urodzilam.o 1:27 wiec może i.nie a moze raz dały... wiem, ze raz dały na 100 % bo go całą.noc nie przyniosły... i babka ze naświetlania miał indaly butlę, ale ssał cyca normalnie...

Chilli
To teraz jesteś jeszcze ładniejsza?? Zazdro.ja.nie.mam.siły nic zrobić dla siebie :/

Minini
To dobrze, że nie trzeba sie naprawić, brawa więc za wizytę i ogromnie współczuję sytuacji... tez by.mnie trafiło... uciekaj jak.możesz

Mnie dziś rozłożyło,stracilam głos całkiem i doszedł katar kiepsko

ja właśnie po rzęsiorach w razie co gotowa do porodu ale pójdę za 2-3 tyg na uzupełnienie jak mały się nie będzie spieszył.No i koleżanka powiedziała ,żebym jej dała znać to mi zrobi pedicure w domu ,będę ją całować po stopach hehe jak mi chociaż pazurki pomaluje hubrydką

Cytat:
A tak chce sobie zrobić włosy .Załącznik 7082441

a dajesz radę rosczesać bez odżywek ?ja kupiłam teraz maskę gliss kur omegaplex i jest tak ciężka ,że chyba zostawię ją na jakieś domowe spa raz na jakiś czas i muszę kupić coś innego na codzień...A to farbowanie piękneuwielbiam takie tylko ja nie mogę mieć za chłodnych tonów bo ja mam ciepły odcień skóry i piegi i włosy mają dużo czerwonego pigmentu i mi nie pasi i nie wychodzi zresztą...

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Hello

Dziewczyny mnie doszczętnie poj..... obudziłam się o 5:30 i spojrzałam w okna. Jak zobaczyłam jakie są upierdzielone o zaczęłam je myć Kilka dni temu padał deszcz, chyba z siarą jakąś, bo wszystko żółte. Po oknach wzięłam się za podłogi i tym sposobem mam chatę wysprzątaną.

Miałam się odnieść do Twojego postu, ale jednak się powstrzymam, bo nie chce zostać z wizażu wyrzucona. Podpisuje się pod tym co napisałaś później.

Akurat cielistego nie, ale taki sam czarny i był ok. Właśnie o nim myślę lub o tym

Dzięki, ciekawe czy ja to będę miała Mam nadzieję, że znajdziesz jakąś fajną kiecuszkę

Współczuje tego tłumu.
rozumiem o co kaman cieszę się ,że jesteśmy podobnego zdania!!
a co do okien to jesteś hardkorem ,chociaż szczerze to też bym chyba się nie bała umyć już myłam w ciąży 2xrazy na początku a później tż teraz czekam do 38 tc i też pomyje a to żółte coś to pył teraz coś mega pyliło nie wiem czy nie rzepak a to niesie kilomentrami ja mam to samo ostatnio parapet wycierałam i cała żółta ściereczka.
Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
nie dodały sie pliki
no właśnie i to cała odpowiedź na wszelkie wątpliwości

Morelle

Minini - dzieci w brzuchu w ogóle nie są jakieś symetryczne moim zdaniem.Mój ma wielkie usta znowu na wizycie było o tatusiu murzynku (tż jak usłyszał to powiedział ,że ma nadzieję ,że się młody urodzi biały to będzie kochał jak swoje)ma głowę jak do porodu 9,3cm obwód nogi dłuższe o tydzień i jeszcze kilka pierdół się przewinęło... także wiesz z wymiarów ja mam białego bambuska

Edytowane przez Chilli Pepper
Czas edycji: 2017-05-26 o 11:41
Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-26, 11:45   #4437
xzora
Zakorzenienie

Dzisiaj byłam w sklepie po kolejną część siatki do zagrodzenia wyjścia kotom z podworka. Zainstalowałam ją i padlam.

Mała! - nie daj sie chorobie
Morelle - kciuki za wizytę !
Samantha - podoba mi sie fryzura ktora wybrałaś. A ten róż w wózku i łóżeczku nie jest jakis strasznie babski. Zawsze mozesz mowić, ze dawniej różowy był kolorem chłopięcym i chcesz nawiązać do tej tradycji.
Emmos - co za energia z rana, podziwiam. Ja tez sie obudziłam o 5tej, spojrzałam na budzik i poszłam dalej spac.
Siilmariien - dziekuje za cynk o truskawkach.
Vadi - no tak wlasnie myślałam ze tętno widać tez na tym detektorze, usg, ale moze i takie monitorowanie potrzebne. Tylko jak sie leży pod ktg to to tętno moze spadać przez naszą pozycje... A co do mleka dla kotow - ja z kolei czytałam ze młode kocięta tolerują laktozę i tez kotki ktore karmią. Dorosłym kotom nie wolno dawać.

Stary 2017-05-26, 11:45   #4438
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

aaaa no i wszystkiego najlepszego z okazji naszego dnia mamusie !wielu wzruszeń ,miłości i pokładów cierpliwości !dostałam takie dzisiaj pierwsze życzenia na dzień matki czego i Wam życzę a od synusia oczywiście kopa :P
Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-26, 11:49   #4439
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Hello

Współczuje tego tłumu.
To żółte to sosna pyli! Szybka jesteś, ja dopiero zaczynam sprzątanie
Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Dziewczyny i Jon_Snow - odzywam się po dobie ale dopiero Was nadrabiam - nie dajemy nigdy kotom mleka! To jest jakiś mit, który krąży od wieków, że koty piją krowie mleko, to się nigdy nie zdarza w naturze za to większość ma silną nietolerancję laktozy, która u malucha może spowodować nawet śmiertnelną biegunkę, tylko woda albo mleko bez laktozy, to bardzo ważne!
Słyszałam że się nie daje mleka, ale myślałam że odrobina mu nie zaszkodzi wziął tylko parę łyczków
A właśnie zapomniałam Wam zaktualizować - wczoraj po 21:00 przyszła kotka bardzo podobna do tego malucha, jak mnie zobaczyła to się wystraszyła i później oba kotki zniknęły. Więc myślę że to była jego mama, bo z obcą by nie poszedł chyba?

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:
Dzisiaj byłam w sklepie po kolejną część siatki do zagrodzenia wyjścia kotom z podworka. Zainstalowałam ją i padlam.

Mała! - nie daj sie chorobie
Morelle - kciuki za wizytę !
Samantha - podoba mi sie fryzura ktora wybrałaś. A ten róż w wózku i łóżeczku nie jest jakis strasznie babski. Zawsze mozesz mowić, ze dawniej różowy był kolorem chłopięcym i chcesz nawiązać do tej tradycji.
Emmos - co za energia z rana, podziwiam. Ja tez sie obudziłam o 5tej, spojrzałam na budzik i poszłam dalej spac.
Siilmariien - dziekuje za cynk o truskawkach.
Vadi - no tak wlasnie myślałam ze tętno widać tez na tym detektorze, usg, ale moze i takie monitorowanie potrzebne. Tylko jak sie leży pod ktg to to tętno moze spadać przez naszą pozycje... A co do mleka dla kotow - ja z kolei czytałam ze młode kocięta tolerują laktozę i tez kotki ktore karmią. Dorosłym kotom nie wolno dawać.

No właśnie ja też słyszałam, że dorosłym nie wolno dawac, a maluchom można, dlatego dostał. No przeżył cały dzień pod drzwiami z dużą energią

Stary 2017-05-26, 11:51   #4440
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
To żółte to sosna pyli! Szybka jesteś, ja dopiero zaczynam sprzątanie

Słyszałam że się nie daje mleka, ale myślałam że odrobina mu nie zaszkodzi wziął tylko parę łyczków
A właśnie zapomniałam Wam zaktualizować - wczoraj po 21:00 przyszła kotka bardzo podobna do tego malucha, jak mnie zobaczyła to się wystraszyła i później oba kotki zniknęły. Więc myślę że to była jego mama, bo z obcą by nie poszedł chyba?

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

No właśnie ja też słyszałam, że dorosłym nie wolno dawac, a maluchom można, dlatego dostał. No przeżył cały dzień pod drzwiami z dużą energią

Jak dobrze, ze mama po niego przyszła!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości