|
|
#391 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Homoseksualizm. Co sadzicie?
Cytat:
Nie interesuje mnie ani Twoja orientacja seksualna, ani Pawełka. Dyskutujemy jak ludzie myślący, a nie heteryk z homoseksualistą czy bi. Wg mnie orientacja seksualna nie wpływa na zdolności umysłowe. Aja czuję bardzo często,że moje prawa są łamane. Moje poczucie etyki, estetyki i moralności, nie jest szanowane. I możesz mi odpowiedzieć na pytanie: dlaczego starając się o pracę jesli będą startowały dwie o osoby o takich samych kwalfikacjach, a jedna będzie np. gejem, to własnie gej dostanie pracę??? U mnie w urzędzie miasta chodzi pan w sukience. Wygląda jak rasowa kobieta- tylko głos go zdradza.(zapewne transseksualista). W okienkach przyjmują niepełnosprawni- wszystko w imię tzw. równości. (a gdy ja wysłałam aplikację na podstawowe stanowisko- mimo,że mam wyższe wykształcenie- to mi podziękowano i poinformowano,że bardzo przykro ale- zapewniam Cię,że w UM może Managerowie mają wyższe wykształcenie). To są realia brytyjskie, za jakiś czas mogą być polskie- oby nie, bo ucieknę do Am Południowej.
|
|
|
|
#392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli w przyszłości okaże się, że w będą startować na dane stanowisko osoby nazwijmy je umownie "normalne"/"przeciętne" i np. homoseksualiści, niepełnosprawni, innej rasy, innej wiary, etc. i zostanie wybrana osoba druga bez brania pod uwagę kwalifikacji to to już jest dyskryminacja tyle, że w drugą stronę i to mi się również nie podoba. Hmm...w sumie teraz zaczęłam się zastanawiać nad sensem walki o równość, skoro to się i tak nigdy nie uda ![]() No i na koniec słówko do Croakera (to już chyba tradycyjnie): pisałam o rządzie a o ile wiem to LPR był w rządzie bo był w koalicji, więc moje twierdzenie jest jak najbardziej poprawne...a czemu żeś się tak pisu chwycił...
|
|
|
|
|
|
#393 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ty również masz rację. jednak dopóki bedziemy uważać się za lepszych i gorszych to tak będzie.albo bedziemy ich skazywać na banicję,albo bedziemy podlizywać się mniejszości,`zeby pokazać iż jesteśmy tacy cacy. najlepsze wyjscie jest takie,żeby tego nie rozgraniczać -nie będzie konfliktów. dlaczego nie można zaakceptować geja w taki sposób jaki akceptuje się różny kolor oczu.czy niebieskoocy inaczej patrzą na świat niz piwnoocy. czy blondyni mają mniej inteligencji niż bruneci?nie będzie podziału na inności. jaki ten świat byłby nudny
|
||
|
|
|
|
#394 |
|
Zakorzenienie
|
Nudny, sprawiedliwy i baaardzo nierealny
|
|
|
|
|
#395 |
|
Zakorzenienie
|
dodam dla zainteresowanych-jestem 100%hetero.jednak nigdy nie przeszkadzala mi ludzka inność-pod każdym względem
KAŻDY MA PRAWO DO WŁASNEGO SZCZĘSCIA |
|
|
|
|
#396 |
|
Zakorzenienie
|
Wybacz Margo
![]() ale tak sobie pomyślałam...a propos moich postów wcześniejszych o nagonce, że zrobi się temat typu: "ujawnij swoją orientację" ![]() (oczywiście, nie robię tu jakiś uwag zgryźliwych ale tak jakoś mi się nasunęło )Też jestem hetero i też uważam, że każdy ma prawo do szczęścia
|
|
|
|
|
#397 |
|
Zakorzenienie
|
podałam ją w uzasadnieniu,iż nie bedac lesbijką,lub bi- bronię inność.ktoś mógłby zarzucić stronniczosć.A TAK JESTEM OBSERWATOREM,który nie ma w tym interesu
|
|
|
|
|
#398 |
|
Przyczajenie
|
Też nie mam nic do ludzi o skłonnościach homoseksualnych, nie jestem homofobem, dla mnie każdy człowiek zasługuje na szczęście.
|
|
|
|
|
#399 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#400 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#401 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#402 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#404 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#405 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale temat na czasie bo ostatnio w Krakowie była parada równości.
Cytat:
ale wiem że to serial o zakładzie pogrzebowym czy jakoś tak
Edytowane przez architekt80 Czas edycji: 2008-05-02 o 16:51 Powód: cytat |
|
|
|
|
|
#406 |
|
Zakorzenienie
|
Zapewne jej przebieg był baardzo "kulturalny"
no chyba, że nie zjawili się ludzie z bojówek
|
|
|
|
|
#407 |
|
Zakorzenienie
|
z młodzierzy wszechpolskiej z giertychem na czele
|
|
|
|
|
#408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba było bez ekscesów ale nie wiem dokładnie |
|
|
|
|
|
#409 |
|
Przyczajenie
|
Osobiście nie mam nic do takich ludzi kiedyś tego nie rozumialam ale kilka lat temu los dał mi dziecko niepełnosprawne i dziś akceptuję każdego czlowieka ,każdy ma prawo do szczęścia .
|
|
|
|
|
#410 |
|
Rozeznanie
|
ja nigdy nie miałam nic do osób o innej orientacji. to,że ktoś jest gejem czy lesbijką nie znaczy,że jest bezwartościowym człowiekiem.
owszem zdarzyło mi się poznać kilka osób homo, jedną lesbijke i 3 geji. i powiem szczerze,że to normalni ludzie, po prostu taka ich natura, a z nią nie można wygrać jak wiadomo. wszystko zależy od charakteru..jeden z tych chłopaków których poznalam nie okazał sie zbyt przyjazny i nie przepadam za nim... ale to poszczególne osoby. ja nie zwykłam oceniać całości po odrębnej jednostce... wyjątki się zdarzają ![]() ja ciesze się,że jestem hetero, tak mi dobrze. i nie wnikam dlaczego niektórzy wybrali tak, a nie tak... trzeba być wolnym człowiekiem i nie poddawać się, bronić swoich praw i uczuć
|
|
|
#411 |
|
Przyczajenie
|
Hmm, ja mam głęboko ukorzenioną heteroseksualność aczkolwiek zdarzyło mi się spotkać i poznać kilka osób innej orientacji co więcej przez ponad 6 miesięcy mieszkałam z lesbijką w jednym pokoju w akademiku. Moje spostrzeżenia są następujące: są to ludzie, którzy zupełnie tak samo wszystko odczuwają, tak samo niepowodzenia czy nieszczęśliwa miłość potrafi ich ranić a jednocześnie tak samo jak heterycy potrafią się cieszyć z życia i brać je garściami. Nie jestem jednak w stanie tolerować "obnoszenia się" ze swoją odmienną orientacją, i życie w przeświadczeniu jestem inny/a = jestem wyjątkowy/a - uwierzcie mi ciągłe słuchanie czegoś w rodzaju "Ja wiem, ze jestem inna, zjawiskowa, mogę budzić kontrowersje itp" może skończyć się nabytym "homokrytyctwem". O ile mam bardzo duży zakres tolerancji to zdarzało mi się zaciskać mocno zęby, kiedy po raz kolejny moja współlokatorka podsuwała mi książki czy filmy o tematyce les i probowała wpajać jaka to lesbijska miłość potrafi być piękna...
|
|
|
|
|
#412 |
|
Raczkowanie
|
osobiscie jestem bardzo tolerancyjna, nied przeszkadzaja mi ani inne rasy ani orintacje. Czesto sie kloce z tego pwodu z moim chlopakiem gdyz ma on inne podejscie ale bardzo ciekawe... murzyni zydzi geje itp odpadaja ale za to murzynki lesbijki azjatki itp jak najbardziej w porzadku
|
|
|
|
|
#413 |
|
Przyczajenie
|
podejście typowo samcze
|
|
|
|
|
#414 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jestem pewna ,ze Twoj chlopak jest jeszcze młody.Takie podejscie ,to w ogole nie ma zadnego sensu ...
|
|
|
#415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to tak jakby twierdził,że blondynki mają prawo żyć,a brunetki to brudna zydowska rasa.akceptuje to co jest dla niego.dziecinne i egoistyczne podejście do życia |
|
|
|
|
|
#416 |
|
BAN stały
|
przejrzalam watek. czy ktos sie tu w ogole wypowiedzial ze jest nietolerancyjny? czy nagle caly swiat ( a przynajmniej w 400wypowiedziach wizazu) stal sie po prostu taki kochajacy??
jesli tak, jesli wszyscy ich akceptujemy to dlaczego oni sie bronia?? mieszkam w najbardziej gejowskim miescie w uk. prawdopodobnie homoseksualisci sa, zaraz po hindusach, najliczniejsza mniejszascia, choc sie zastanawiam czy juz nie wiekszoscia. i rzecz jest jedna dla mnie - to kto jaki jest, jakie ma poglady i czy mnie wkurza czy go ubostwiam nie zalezy od orientacji. |
|
|
|
|
#417 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#418 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#420 |
|
BAN stały
|
Homo ani mnie nie parzy ani nie ziębi. Nie bardzo rozumiem te wszystkie dyskusje, spory. Kurde, człowiek to człowiek. Co za różnica czy ma włosy blond czy zielone? Do łóżka też nikomu nie zaglądamy
![]() Jakoś nie zauważyłam, żeby osoby homo obnosiły się ze swoimi uczuciami, pokazywały na siłę. Na widok pary homo mam taki sam uśmiech jak na widok pary hetero ![]() Ale jednak nadal homo w dużej mierze to coś złego... Większość rodziców wyrzuca takie dzieci z domu, nie przyznają się, że to ich syn, córka ma taką orientacje. Bo to wstyd, choroba, bo trzeba kogoś zmienić na siłę. Jakbym była les to też bym się pewnie w dużych miastach bała pokazać za rękę z kobietą, bo w głowie bym miała myśl, że zaraz jakiś skinhead przywali mi z glana w paszczę... Współczuję tym ludziom, bo musi być ciężko być 'innym', a jednocześnie takim samym jak wszyscy... Korzystając z okazji pozdrawiam koleżanką z teamu lesbowego z wątku o dołach przez facetów - TmargoT Dobrze, że Cześka nas tu nie widzi
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:03.

.

.
Dobrze, że Cześka nas tu nie widzi