LIPCÓWKI część 5. - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-05-27, 09:08   #4531
pestycyda
Zakorzenienie

Dot.: LIPCÓWKI część 5.

Dzień dobry. Ale piękny weekend się zapowiada! Nic tylko leżeć na leżaku i jeść sorbety ;p

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-27, 09:14   #4532
Mała!
Zakorzenienie

A ja nadal chora... moze nie tak tragicznie... ale jednak poranki sa ciężkie, ok 11-12 dostaje dopiero energii.

Wczoraj widziałam w tym sklepie w którym kupiłam sukienkę, dużo innych ciuchów takze dla niemowląt ( ale bez szalu) pepco ma lepsze chyba... tak czy siak widziałam świetne marynarki i narzutki za grosze i spódnice ołówkowe bawełniane i chyba pójdę pomierzyć bo uwielbiam takie na lato... do koszulki sa mega...

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-27, 09:24   #4533
darietta
Zakorzenienie

Czeeść

Za oknem słoneczko aż chce się wyjść ja dziś mam towarzystwo do rodziców przyjechał bratanek i bawi się u mnie na wyrku.
Próbuje przejąć mojego rogala do spania bo są na nim papugi.

Co do aptecznych rzeczy jeszcze nic nie mam ale podpatruje co wy kupujecie zrobie listę i albo kupie pod koniec ciąży lub mąż kupi jak się już rozpakuje.

A tak się zastanawiam co do pępka słyszałam i wy pisałyście o Octenisept a na fb dziewczyna poleca zamiennik asept.

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

I w netto mają mieć wanienki dla dzieci coś mi bratowa mowiła tylko z korkiem
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-27, 09:32   #4534
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Ja planuje 4szt.

Ja miałam z Castinga mroźny kasztan - zimny odcień średniego brązu.

.Darietta - dzieci za info o majtkach. Co do szamponu, na polecam z Ziaji szampon oliwkowy i odżywkę oliwkową. Odkąd nim myje włosy wytrzymują 3-4dni. Myje co 3 dzien rano, bo jakoś tak mi dziwnie, wcześniej myłam codziennie/co 2 dzien i w ogóle nie planowałam zmiany nawyku. No, ale jak tam popatrzyłam, ze sa świeże bez sebum to uznałam, ze bez sensu myć tak często.

Co zaglądam na grupę lipcowek na FB to widzę porody. Dzisiaj muszę koniecznie skompletować koszyk na Gemini i zostanie mi do dokupienia kwestia laktatora, butelek. Torbę do szpitala upralam i zrobiłam listę rzeczy. Teadio, Morelle - ściągam od was

Niech służy

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Ładny weekend to i cisza na forum
Ja nie mogłam spać od 4:30, o 5 przyjechał mąż i jeszcze trochę pospałam, pojechałam po bułeczki i czekam aż wstanie

Planujesz kupic laktator przed porodem?

Mi z wyprawki została apteka, ale mam już koszyk na gemini tylko trzeba dopracować i kliknąć, zwlekam z tym bo nie wiem jak z terminami przydatności produktów niektórych, oprócz tego właśnie laktator elektryczny, podgrzewacz i sterylizator do butelek i materacyk, ale materacyk kupię u nas w sklepie dziecięcym jak już postawimy łóżeczko. A potem usiądę i pomyślę o czym zapomniałam

Ja kupiłam

Dzień dobry

Ja podrzucę dziś mamę na cmentarz i jedziemy na Bielany. Musimy kupić jakieś uszczelki i czajnik elektryczny. Mamy zwykły i bardzo rączka mu się nagrzewa. Mąż się uparł, że przy dziecku musi być czajnik i mikrofalówka. ..
To drugie akurat ciocia nam odda bo nie potrzebuje.
Potem Kaufland i do domu. Także trochę pochodzę. Ale malutko

Miłego dnia!

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Mała Zdrówka!
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-27, 09:34   #4535
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

hej!dzięki Morelle sprawdzam te numerki zawsze jak kupuję ale te castingi mi się zawsze czerwone wydają ale chyba zaryzykuję aaa miałam Ci pisać że gratuluję długaśnej szyjki 4,17 to jakiś kosmos przecież w tym miesiącu ciąży

Zjadłam śniadanie i idę się wykąpać później usmażę krokiety i nie wiem co dalej taka ładna pogoda a ja już łazić nie daję rady do mamy jadę jutro ale w sumie może dziś też skoczę na leżaczek...

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Mała zdrówka!!
Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-27, 09:36   #4536
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
hej!dzięki Morelle sprawdzam te numerki zawsze jak kupuję ale te castingi mi się zawsze czerwone wydają ale chyba zaryzykuję aaa miałam Ci pisać że gratuluję długaśnej szyjki 4,17 to jakiś kosmos przecież w tym miesiącu ciąży

Zjadłam śniadanie i idę się wykąpać później usmażę krokiety i nie wiem co dalej taka ładna pogoda a ja już łazić nie daję rady do mamy jadę jutro ale w sumie może dziś też skoczę na leżaczek...

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Mała zdrówka!!
Zapowiada Ci się fajny dzien

Może źle zmierzyła hehhe

Ja zawsze biorę nr z 00. Sis miała z 1 i był bardzo świetlisty.
Innych cyferek unikaj.
Stary 2017-05-27, 09:37   #4537
minini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Witajcie u mnie dzis 33t.0d.
Zaczynamy jutro 34 t. Jeszcze 3 tyg i zacznie się czekanie, wiec tez muszę zacząć pakować torbę. Jakoś ciut za wcześnie mo sie wydaje i się zabrać nie mogę.

A suszarke też mam dużą, chociaż chyba mam gdzieś turystyczną...
Nie mam jeszcze nakładek na muszlę.

Minini
Też mam nadzieję, że u mnie nie będzie cyrków z tym odroczeniem szczepień.
Jesteś juz przekonana że w szpitalu nie szczepisz? Będziesz chciała zaszczepić pozniej? Czy w ogóle?

Dziś przyjeżdża mój tato, przyleciał na komunie a potem.nie wiem co będę robić... mam.smaka.na słodkie
Posiedziałabym sobie ze sloikiem nutelli czy czymś takim...

ja torbe mam spakowaną, musze dorzucic tam jakies klapki i jesli znajde to jakas koszulke do porodu bo narazie mam tylko długą bokserke.

a szczepić zamierzam później ale nie na wszystko. to akurat co jest w szpitalu gruzlica i zoltaczka to wogóle nie. ale.o tym juz pisalam kiedys.
oczywiscie w szpitalu musze mówić że tylko odraczam w czasie bo mi żyć nie dadzą!

u nas skonczyli wczoraj b.poźno podłogowke. mąż dzis ma wczesniej wrocic z pracy i zaczynają robić wylewki. wkoncu.
my zaraz jemy sniadanie i pakujemy sie do rodzicow na dzialke. nie wiem wlasnie czy na noc czy wrocimy wieczor.
jutro idziemy na urodziny obok do córki kuzynki a jeszcze prezentu nie mam! zażyczyla sobie lego friends. ale ani w tesco ani w carefur nie bylo nic sensownego - albo zestawik za 19zl albo za 130zl - to znow za drogo. cholera jeszcze do smyka bede musiala jechac jak dzis nic nie znajde...

milego wekendu!! u nas słońce od rana i zapowiada sie że tak cały tydzien bedzie pieknie
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-27, 09:40   #4538
xzora
Zakorzenienie

Mała! Niedobrze z tą chorobą. Mnie z kolei gardło w nocy bolało.

Darietta - popatrzę na ten Asept czy jest w Gemini. Dzieki za info.

JonSnow - tak, laktator chce miec przed porodem. Nasłuchałam sie o tych zastojach, twardych piersiach i przydaje sie juz w pierwszych dniach do odciągania. Planuje nie brać go do torby do szpitala w pierwszym dniu, tylko zeby drugiego dnia rano mąż mi przywiózł. W ogóle poki co koncepcję mam taką, ze spakuje dwie torby - jedna na pierwszy dzien, a druga z zapasami i mąż mi kolejnego dnia dowiezie - co sie przyda to dobiorę. Fasolkę do karmienia tez wezmę na drugi dzien, bo pierwszego nie dałabym rady ze wszystkim sie zabrać.

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-27, 09:41   #4539
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Ja w domu nie wyobrażam sobie życia bez, ale na poród nie zabieram. Wezmę na pewno suchy szampon, a jak zajdzie potrzeba jakoś dam radę bez. A organizacyjnie to albo sąsiadka z sali zerknie na dziecko, albo pod prysznic idzie się jak przyjdzie w odwiedziny TZ czy rodzice.

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

No ja właśnie też szczepieniami najbardziej się martwię. A u Was też naciskają na nie?

Tak tez naciskają niestety. U nas jak się nie ma kompletu szczepień to nie przyjmą dziecka do szkoły. W stanie Kalifornia już wprowadzili prawo obowiązku szczepień i nie ma ucieczki przed tym żadnej. U nas można napisać ze nie jest to zgodne z religia . Niestety i tak się jest straszonym etc.
Do tego to co u Was jest za dopłata u nas jest obowiązkowe czyli jest więcej szczepień

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Myszowata, poszalalaś

Samantha, powariowalas chyba z tą robota! A synek może ma taki etap że jest na NIE.

Mała, super kiecka i za taką kasę to szok! Wyglądasz jak gwiazda

Koleżanka ma spacerówkę Joie i jest bardzo zadowolona

Etusia, brawa za wózek. I słodko że strony brata. Też bym wyła:p

Obskoczyłam dziś babcie i teściowa. Nażarłam się ciasta. Kupiłam kolejny sorbet z Lidla. Truskawkowy tym razem. Ale dziwna pogoda bo padnięta dziś jestem.

Tak on ma etap na nie już tak 4lata

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Jak ja Cię rozumiem! Czasem nie wiem jak robić by moje dziecko mnie sluchalo. Frustrujące to jest.

I to bardzo frustrujace. Powinni matkom jakaś cierpliwość w sklepach sprzedawać naprawdę czasami idzie osiwieć

Cytat:
Pestycyda
hihi dzieks
Ja.też dziś padnieta....ale nie dziwota bo przeziebienie, a ciacho dobre bym zjadła.
Taedio zrobiła mi smaka na marchewkowe...

Vadi i Steves
Pierwsze słyszę

Chilli
Ja chyba bym nie wyleżała 2,5 h zresztą chyba.nawet nie powinnyśmy ale co tam pomyśle...

Dostałam dziś bukiet róż od syna, ciekawi mnie czy i kiedy będzie miał moment, że faktycznie bedzie czuł potrzebę pokazania.mi zevren dzień jest ważny na razie duzo wiecej.uczuć pokazuje mi nie od święta

Darietta
One tez zyskają trochę na tym, że nie myjesz.tak często.

Samantha
Moj też ostatnio jest na.nie! Najbardziej.mnie wkurza jak mnie naśladuje i np. Mowi do mnie jak.mi tego.teraz nie dasz/ nie pozwolisz/ czy zabierzesz... to dostaniesz karę, albo to sie zdenerwuje czy coś w stylu:
Ja na niego "krzycze" ,daje reprymende a on do.mnie
I.nie chce tego wiecej słyszeć! rece mi czasem.opadają serio...

Morelle
sukienka Hit! Wizyta mniej Hit, ale wazne że szyjka ok i cos tam.sie dowiedziałaś

A moje majty.bawełniane, które kupiłam do szpitala sa juz małe

Dziś po tym.lataniu więcej skurczy ale ogólnie nie jest źle...

Mąż juz poszedł spać jak brałam prysznic....i nie dał mi buzi na dobranoc... u jestem zła :/ nie lubię tak.

O matko mój tak samo mnie naśladuje . Mówi do mnie "marsz do swojego pokoju . Masz karę 5minut i nie chce cię oglądać"
Zdarza mi się tez przeklinać po ang i ostatnio coś mu nie wyszło i chodził i rzucał fuckami na lewo i prawo masakra.
Kiedyś wrócił od babci z weekendu i Tz coś spadło za kanapę a Misiek nagle "ale z ciebie pier*ola tata" My z Tz na siebie popatrzyliśmy i zgodnie powiedzieliśmy "babcia"

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
witaj siostro samotniczko dziwaczko

ja tez dzis poryczalam sie na zyczeniach dla mamy jej też łza poszła

skoro skurcze nie skracaja szyjki to nie ma sie co martwic

naprawde ekspresowa wizyta..

co to za żel z magnezem? na co to? na skurcze?

moja lekarka i polozna mowia tak samo.

a ja dzis bylam w szpitalu u mojej poloznej. 1,5 h przegadalysmy! zrobila ktg, wszystko ok. opowiadala jak tam oddział, ze nie ma nic nowego jak chodzi o sprzety na porodowce od mojego ostatniego porodu. opowiadala o rodzajach z znieczulenia. jest opcja zzo, ale ona mowi że jak pamieta moj pierwszy poród to nie bedzie ono u mnie konieczne, ze bylam wytrzymala i wystarczylo to w kroplowce, dodatkowo mowi ze mają gaz. mowi ze u mnie to wystarczy zebym nie pakowala sie w zzo. ze ogolnie to ona to poleca zzo, ale dla mnie bedzie zbędne.

cholera musialam byc serio znieczulona że ona to pamieta że dawalam rade. tzn nie wspominam porodu jako mega bólu, ale zeby az tak jak ona mowi to nie wiem, przyjemnosc to tez nie byla..

pytalam o odroczenie szczepien. mowila że można poprosic żeby nie szczepilinzaraz po porodzie tylko np 3 dnia. to mi wystarczy. podczas porodu nie bede sie martwila tym zeby mi dziecka nie zaszczepili w pierwszych chwilach a 3dnia to juz bede miala sama sile odmowic. podobno mocno naciskają zeby przed wyjsciem koniecznie zaszczepic.

chcialam tez dokumenty czy moze mi dac wczesniej to przyjade juz z wypelnionymi, ale mowi ze to.sa jakies komplety z ksiazeczkami zdrowia, i ze nie moze.

pamietam ze podczas przyjecia do szpitala dostalam calkowitego zaćmienia mózgu, nawet peselu nie pamietalam, nie wiedzialam jakie nazwisko wpisać itd. myslalam ze sobie to na spokojnie w domu wypisze. no ale nie da sie to trudno.

rodzinka dzis u ciotki obok siedzi. mielismy tam iść, ale fachowcy konczą robic podlogowke. mam wymówke, nie idziemy. cisza w domu. mmm

Witaj

Żel jest taki https://www.iherb.com/pr/Life-Flo-He...z-473-ml/49248
Mówiła położna żebym brała tabletki ale ja sobie pomyślałam ze se w żelu kupię . Popełniłam masakryczna pomyłkę . Posmarowalam po kąpieli tym żelem i tak mnie skóra zaczęła swędzieć , ze się szczotka do włosów drapałam jak opętana. Ubrałam się i ubranie się do mnie przykleiło. Ten żel ma formę bardziej smalcu jakiegoś . Jakby żel z olejem , który nie chce wsiąknąć za cholerę. Wściekałam się ale byłam taka ubita i zrelaksowana po prysznicu , ze nie miałam już siły tego zmywać i poszłam na drzemkę . Jak wstałam to się wszystkie ubrania z siebie zdjęłam do prania i poszłam pod prysznic zmyć to z siebie.
Jedynie zauważyłam , ze na stopach jak dałam mi nie swedzialo. Dlatego następnym razem dam tylko na stopki i włożę w skarpetki
A położna mi zasugerowała żebym to brała ponieważ magnez reguluje chyba ta gospodarkę hormonalna i relaksuje. A ja odkąd zaszłam w ta ciąże to nie jestem sobą i zachowuje się ciagle jak bym miała pms wielki. A ja nie mam przed @ nigdy pms żadnych normalnie ani żadnych objawów wiec dla mnie taki stan to kosmos. Albo jestem wściekła albo jestem zła. Potrafi mnie naprawdę jakaś bzdura wkurzyć :/

Fajnie , ze Ci położna doradziła co do zzo i dała info o szczepieniach . Brzmi na fajna kobietę

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-27, 09:47   #4540
morelle_
Zakorzenienie

A laski zapomniałam wam napisać , że z tą zmianą położnej nic nie dało się załatwić. W Luxmed nie ma. To musi być z przychodni na nfz. Ja jestem we wro zapisana, ale mam adres we wro. Teraz potrzebuje na swoją wieś, żeby przyjechała. Więc muszę pojechać do Siechnic albo Św Katarzyny i znaleźć tam przychodnie :/ wkurza mnie to bo wolałabym wszystko w 1 miejscu.
W Luxmed mi pow, że położna nie powinna odmówić przyjazdu pod wro. No, ale co zrobię jak Pow że nie przyjedzie te 7km...
Stary 2017-05-27, 10:00   #4541
Samantha7
Zakorzenienie

Mala a co bierzesz na chorobę?
Musisz się podkurowac naturalnie . Nie olewaj bo ja tak olałam na początku trochę i skończyłam z antybolem zapalenie zatok, ucha i oskrzeli mi się zrobiło.

Babcia wzięła synusia na weekend do siebie wiec mamy z tz wolności trochę.
Ogladnelismy wieczorem 50 shades darker. Tz poszedł spać , a ja zrobiłam mojej babci takie pojemniczki na patyczki i waciki do łazienki. Średnio mi się podobają jakoś
IMG_1495871810.411068.jpg

Rano muszę posprzątać w domu bo mam taki burdel jak nigdy dotąd .
Najbardziej mnie wkurza fakt mojej kanapy rogowej , która kupiliśmy niespełna 4lata temu i jest już taka zniszczona ze dramat. Muszę mieć założony duży koc na nią bo wszędzie jest tak podarta lub w ogóle ten materiał jest wydarty już . Tz nie chce kupować nowej bo mówi , ze bez sensu przy dzieciach, a ja się mecze na takiej kanapie zniszczonej
Muszę go jakoś przekonać.

A w ogóle mój kot odżył . Znów jest taka nachalna na jedzenie strasznie. Nie bierze leków to choroba wychodzi. Bierze leki to nimi wymiotuje . Tz mówi ze to błędne koło i ze ona się poprostu powoli wykończy

Stary 2017-05-27, 10:01   #4542
Samantha7
Zakorzenienie

Zapomniałam dodać fotę wydarcia w kanapie IMG_1495872082.654759.jpg

Stary 2017-05-27, 10:17   #4543
pestycyda
Zakorzenienie

Samantha, śliczne te pudełeczka!
A kanapa ze skóry czy ekoskóry przy kocie to zawsze porażka..

Stary 2017-05-27, 10:19   #4544
minini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Tak tez naciskają niestety. U nas jak się nie ma kompletu szczepień to nie przyjmą dziecka do szkoły. W stanie Kalifornia już wprowadzili prawo obowiązku szczepień i nie ma ucieczki przed tym żadnej. U nas można napisać ze nie jest to zgodne z religia . Niestety i tak się jest straszonym etc.
Do tego to co u Was jest za dopłata u nas jest obowiązkowe czyli jest więcej szczepień

Tak on ma etap na nie już tak 4lata

I to bardzo frustrujace. Powinni matkom jakaś cierpliwość w sklepach sprzedawać naprawdę czasami idzie osiwieć

O matko mój tak samo mnie naśladuje . Mówi do mnie "marsz do swojego pokoju . Masz karę 5minut i nie chce cię oglądać"
Zdarza mi się tez przeklinać po ang i ostatnio coś mu nie wyszło i chodził i rzucał fuckami na lewo i prawo masakra.
Kiedyś wrócił od babci z weekendu i Tz coś spadło za kanapę a Misiek nagle "ale z ciebie pier*ola tata" My z Tz na siebie popatrzyliśmy i zgodnie powiedzieliśmy "babcia"

Witaj

Żel jest taki https://www.iherb.com/pr/Life-Flo-He...z-473-ml/49248
Mówiła położna żebym brała tabletki ale ja sobie pomyślałam ze se w żelu kupię . Popełniłam masakryczna pomyłkę . Posmarowalam po kąpieli tym żelem i tak mnie skóra zaczęła swędzieć , ze się szczotka do włosów drapałam jak opętana. Ubrałam się i ubranie się do mnie przykleiło. Ten żel ma formę bardziej smalcu jakiegoś . Jakby żel z olejem , który nie chce wsiąknąć za cholerę. Wściekałam się ale byłam taka ubita i zrelaksowana po prysznicu , ze nie miałam już siły tego zmywać i poszłam na drzemkę . Jak wstałam to się wszystkie ubrania z siebie zdjęłam do prania i poszłam pod prysznic zmyć to z siebie.
Jedynie zauważyłam , ze na stopach jak dałam mi nie swedzialo. Dlatego następnym razem dam tylko na stopki i włożę w skarpetki
A położna mi zasugerowała żebym to brała ponieważ magnez reguluje chyba ta gospodarkę hormonalna i relaksuje. A ja odkąd zaszłam w ta ciąże to nie jestem sobą i zachowuje się ciagle jak bym miała pms wielki. A ja nie mam przed @ nigdy pms żadnych normalnie ani żadnych objawów wiec dla mnie taki stan to kosmos. Albo jestem wściekła albo jestem zła. Potrafi mnie naprawdę jakaś bzdura wkurzyć :/

Fajnie , ze Ci położna doradziła co do zzo i dała info o szczepieniach . Brzmi na fajna kobietę

u nas też szczepienia są obowiązkowe. ale kto mnie zmusi? żeby zaszczepić dziecko, rodzic musi podpisać zgode i oświadczenie że został w pełni poinformowany o szczepionce, jej zaletach i ewentualnych powiklaniach itp. w innych krajach europy szczepienia są dobroeolne ale zalecane i są fundusze odszkodowawcze w razie nop. w polsce nie dość że tego nie ma to jeszcze jest przymus.

a żelem moze faktycznie smaruj tylko stopy? ja mam magnez w proszku i tylko moczę stopy, albo dosypuje do kąpieli.

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
A laski zapomniałam wam napisać , że z tą zmianą położnej nic nie dało się załatwić. W Luxmed nie ma. To musi być z przychodni na nfz. Ja jestem we wro zapisana, ale mam adres we wro. Teraz potrzebuje na swoją wieś, żeby przyjechała. Więc muszę pojechać do Siechnic albo Św Katarzyny i znaleźć tam przychodnie :/ wkurza mnie to bo wolałabym wszystko w 1 miejscu.
W Luxmed mi pow, że położna nie powinna odmówić przyjazdu pod wro. No, ale co zrobię jak Pow że nie przyjedzie te 7km...
7 km...? powiedz że po nią przyjedzie mąż albo ktoś i ją dowiezie do Ciebie do domu i odwiezie spowrotem do przychodni... nie bedziesz jezdzic i szukać po przychodniach bezsensu.

Cytat:
Zapomniałam dodać fotę wydarcia w kanapie Załącznik 7083416

uu spora dziura. u nas kanapa ok 5-6 lat ale tylko popękała. tez przykrywam kocem. kupimy nową moze za rok..
Stary 2017-05-27, 10:19   #4545
Carolles
Zadomowienie

Hej kobietki!

Ja wpadlam dzis w wir sprzatania, łącznie z myciem okien. Skończyłam właśnie na pietrze myc okna i odkurzac, zostały mi podlogi. Okna na dole odloze sobie poniedzialek.

Tż pojechal jakies sprawy zalatwiac jak to w sobote. Nie dość ze na tygodniu wraca po 18 do domu to jak ma sobotę wolną to go więcej nie ma niż jest. A wczoraj mnie tak wnerwił ze postanowilam sie do niego nie odzywac. Niech poczuje w końcu jak to jest mieć żonę w ciąży

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-27, 10:41   #4546
emmos
Zakorzenienie

Dzien dobry Ja po wczorajszym porannym myciu okien i warsztatach padłam, a potem pakowanie i jestem u mamy Ale nic nie po tym sprzątaniu nie bolało i czułam się ok, tylko senna po prostu

Pisałyście o kroczu, mnie nic nie boli w tych okolicach. Na tych warsztatach jeszcze bardziej przekonałam się do szpitala, który wybrałam, mimo, że położna prowadząca była z innego. Bardzo dużo mówiła o masażu dzieci no i oczywiście mówiła, że najgorszy poród to cc umówione na konkretny dzień, czyli tak jak ja będę miała.

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Czeeść

A tak się zastanawiam co do pępka słyszałam i wy pisałyście o Octenisept a na fb dziewczyna poleca zamiennik asept.[COLOR="Silver"]

Ja mam Octenisept właśnie.

Cytat:
A ja nadal chora... moze nie tak tragicznie... ale jednak poranki sa ciężkie, ok 11-12 dostaje dopiero energii.

Mała zdrówka dla Ciebie

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Ale piękny weekend się zapowiada! Nic tylko leżeć na leżaku i jeść sorbety ;p

Sorbety nie bardzo, ale leżak u mnie dziś obowiązkowy

Cytat:
ja torbe mam spakowaną, musze dorzucic tam jakies klapki i jesli znajde to jakas koszulke do porodu bo narazie mam tylko długą bokserke.

a szczepić zamierzam później ale nie na wszystko. to akurat co jest w szpitalu gruzlica i zoltaczka to wogóle nie. ale.o tym juz pisalam kiedys.

oczywiscie w szpitalu musze mówić że tylko odraczam w czasie bo mi żyć nie dadzą!

u nas skonczyli wczoraj b.poźno podłogowke. mąż dzis ma wczesniej wrocic z pracy i zaczynają robić wylewki. wkoncu.

my zaraz jemy sniadanie i pakujemy sie do rodzicow na dzialke. nie wiem wlasnie czy na noc czy wrocimy wieczor.

jutro idziemy na urodziny obok do córki kuzynki a jeszcze prezentu nie mam! zażyczyla sobie lego friends. ale ani w tesco ani w carefur nie bylo nic sensownego - albo zestawik za 19zl albo za 130zl - to znow za drogo. cholera jeszcze do smyka bede musiala jechac jak dzis nic nie znajde...

milego wekendu!! u nas słońce od rana i zapowiada sie że tak cały tydzien bedzie pieknie

W Auchan kupowałam lego friends, dużo taniej niż w smyku

Cytat:
Musisz się podkurowac naturalnie . Nie olewaj bo ja tak olałam na początku trochę i skończyłam z antybolem zapalenie zatok, ucha i oskrzeli mi się zrobiło.

Ogladnelismy wieczorem 50 shades darker. Tz poszedł spać , a ja zrobiłam mojej babci takie pojemniczki na patyczki i waciki do łazienki. Średnio mi się podobają jakoś
Załącznik 7083411

Najbardziej mnie wkurza fakt mojej kanapy rogowej , która kupiliśmy niespełna 4lata temu i jest już taka zniszczona ze dramat. Muszę mieć założony duży koc na nią bo wszędzie jest tak podarta lub w ogóle ten materiał jest wydarty już . Tz nie chce kupować nowej bo mówi , ze bez sensu przy dzieciach, a ja się mecze na takiej kanapie zniszczonej

A w ogóle mój kot odżył . Znów jest taka nachalna na jedzenie strasznie. Nie bierze leków to choroba wychodzi. Bierze leki to nimi wymiotuje . Tz mówi ze to błędne koło i ze ona się poprostu powoli wykończy

Piękne te pojemniki zdolniacho

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
Hej kobietki!

Ja wpadlam dzis w wir sprzatania, łącznie z myciem okien. Skończyłam właśnie na pietrze myc okna i odkurzac, zostały mi podlogi. Okna na dole odloze sobie poniedzialek.

Tż pojechal jakies sprawy zalatwiac jak to w sobote. Nie dość ze na tygodniu wraca po 18 do domu to jak ma sobotę wolną to go więcej nie ma niż jest. A wczoraj mnie tak wnerwił ze postanowilam sie do niego nie odzywac. Niech poczuje w końcu jak to jest mieć żonę w ciąży

No to piona

Stary 2017-05-27, 10:44   #4547
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
u nas też szczepienia są obowiązkowe. ale kto mnie zmusi? żeby zaszczepić dziecko, rodzic musi podpisać zgode i oświadczenie że został w pełni poinformowany o szczepionce, jej zaletach i ewentualnych powiklaniach itp. w innych krajach europy szczepienia są dobroeolne ale zalecane i są fundusze odszkodowawcze w razie nop. w polsce nie dość że tego nie ma to jeszcze jest przymus.

a żelem moze faktycznie smaruj tylko stopy? ja mam magnez w proszku i tylko moczę stopy, albo dosypuje do kąpieli.

7 km...? powiedz że po nią przyjedzie mąż albo ktoś i ją dowiezie do Ciebie do domu i odwiezie spowrotem do przychodni... nie bedziesz jezdzic i szukać po przychodniach bezsensu.

uu spora dziura. u nas kanapa ok 5-6 lat ale tylko popękała. tez przykrywam kocem. kupimy nową moze za rok..
Pow, że nie ma czasu. To nie będę się prosić.
Stary 2017-05-27, 10:45   #4548
karolinuuusia
Zakorzenienie

Ja już torbę mam spakowana

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-27, 10:49   #4549
xzora
Zakorzenienie

Morelle - z ta położną u mnie pewnie bedzie podobnie, ale zapytam. W razie czego koleżanka z sąsiedniej wsi da mi namiar na polozną, ktora mieszka w okolicy i obskakuje tutejsze ciężarne. Ta koleżanka mówiła, ze położna za wizytę dostaje z NFZ 37zl, także jak podliczyć benzynę i czas dojazdu to przejazd nawet te 10km nie jest zbytnio opłacalny. Ona tej swojej dała 100zl na benzynę i była u niej 4razy.

Samantha - kubeczki śliczne, cieszę sie, ze kot ożył.

Carolles - ja dzisiaj wlasnie podłogi myje, bo wczoraj juz siły nie miałam. W wir całodziennego sprzatania to ja chyba nigdy nie wpadnę

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-27, 10:52   #4550
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Morelle - z ta położną u mnie pewnie bedzie podobnie, ale zapytam. W razie czego koleżanka z sąsiedniej wsi da mi namiar na polozną, ktora mieszka w okolicy i obskakuje tutejsze ciężarne. Ta koleżanka mówiła, ze położna za wizytę dostaje z NFZ 37zl, także jak podliczyć benzynę i czas dojazdu to przejazd nawet te 10km nie jest zbytnio opłacalny. Ona tej swojej dała 100zl na benzynę i była u niej 4razy.

Samantha - kubeczki śliczne, cieszę sie, ze kot ożył.

Carolles - ja dzisiaj wlasnie podłogi myje, bo wczoraj juz siły nie miałam. W wir całodziennego sprzatania to ja chyba nigdy nie wpadnę

No właśnie wg umowy z nfz położna ma obowiązek przyjechać do domu 4 razy. Nie będę za to dodatkowo płacić. Podjadę do wsi obok i złożę deklaracje. Wtedy łaski nie będę robić.

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

To będzie 1.5 km
Stary 2017-05-27, 11:27   #4551
etusiaaa
Wtajemniczenie

Dzięki odnośnie wozka 😊 mam nadzieje ze spełni moje oczekiwania w użytkowaniu 😊

Morelle gratuluje pięknej długości szyjki i wizyty 👏

Dziewczyny skąd Wy macie taka moc do sprzatania. Ja dziś posprzątalam łazienkę u tesciowej, zrobilam sok z pomarańczy i wyprasowalam 2 prania i leżymy z cora co brzuch boli😕 w pierwszej ciąży mogłam góry przenosić a teraz masakra 😕 myślałam że będzie lepiej bo z córką mial 19kg na plusie teraz mam 10.5 kg więc różnica ogromną.

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-27, 11:51   #4552
minini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Dzien dobry Ja po wczorajszym porannym myciu okien i warsztatach padłam, a potem pakowanie i jestem u mamy Ale nic nie po tym sprzątaniu nie bolało i czułam się ok, tylko senna po prostu

Pisałyście o kroczu, mnie nic nie boli w tych okolicach. Na tych warsztatach jeszcze bardziej przekonałam się do szpitala, który wybrałam, mimo, że położna prowadząca była z innego. Bardzo dużo mówiła o masażu dzieci no i oczywiście mówiła, że najgorszy poród to cc umówione na konkretny dzień, czyli tak jak ja będę miała.

Ja mam Octenisept właśnie.

Mała zdrówka dla Ciebie

Sorbety nie bardzo, ale leżak u mnie dziś obowiązkowy

W Auchan kupowałam lego friends, dużo taniej niż w smyku

Piękne te pojemniki zdolniacho

No to piona

dobrze ze nie cierpisz po tym sprzataniu. teoche sie narobilas..
dziekk za info - pojade do auchan

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Pow, że nie ma czasu. To nie będę się prosić.
co za babsko!

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
Dzięki odnośnie wozka 😊 mam nadzieje ze spełni moje oczekiwania w użytkowaniu 😊

Morelle gratuluje pięknej długości szyjki i wizyty 👏

Dziewczyny skąd Wy macie taka moc do sprzatania. Ja dziś posprzątalam łazienkę u tesciowej, zrobilam sok z pomarańczy i wyprasowalam 2 prania i leżymy z cora co brzuch boli😕 w pierwszej ciąży mogłam góry przenosić a teraz masakra 😕 myślałam że będzie lepiej bo z córką mial 19kg na plusie teraz mam 10.5 kg więc różnica ogromną.

mam tak samo. w pierwszej ciąży wogole nie czulam zmeczenia. a teraz pościeram kurze i musze usiąść odpocząc.. starość

a ja czekam aż mój syn łaskawie zechce umyć zęby! jestesmy spakowani do rodzicow a ten kręci sie po domu i miałczy zamiast umuc te zeby i bysmy pojechali. zaraz sama pojade xhyba
..
Stary 2017-05-27, 12:02   #4553
darietta
Zakorzenienie

Moja bratowa wczoraj mowila ze ona miala+ 25kg a urodziła wczesniaka miał niewiele ponad 1700 . a po porodzie zgubiła 15 kg
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-27, 12:02   #4554
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
boli coraz częściej

na leżąco ale moja kumpelka szybka jest 1:1 w 2,5h przy niezamykającej się jadaczce hehe
aa ta szachownica jest spoko ,chorowałam na kurtkę dżinsową z naszywkami u nich tylko mam nie po drodze ale jak urodzę to się wybiorę może.
mniammm

ja mam L 2 paczki czyli 4 szt. ale nie mierzyłam ich i już mi się nie chcę bo spakowane ,ja mam biodra szerokie to powinny być git.

Morelle gratuluje wizyty chociaż trochę babkę poniosło hehe
Carolles super wózek!

ja leżę teraz bo od 8 poza domem dziś najpierw rzęsy potem do mamy później do teściowej i znowu do mamy na kawkę.Tż dziś mega kochany a miałam ostatnio tak Go dosyć ,że byłam wściekła ,że ma urlop a dziś mam wyrzuty sumienia teściowa mi pokazała zdjęcia kilkudniowego tżta no i już wiem ,skąd ten murzynek hihi cały tż z usg usta duże oczy wielkie... śliczny był chciałabym tylko żeby miał ciemne oczy jak ja wiem ,że to nieważne ale jakby tak miało być to byłoby fajnie

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

dziewczynki brązowowłose farbujące się w domu: macie jakąś sprawdzoną farbę bez amoniaku lub z w kolorze brązu ale takiego chłodniejszego żeby nie było czerwonych pigmentów?

Ja używam tej i po nr jest kolor świetlisty ale mi się podoba. Nie ma rudej poświaty.IMG_1495879228.935724.jpg

W końcu nadrobiłam Was. Dużo tego było Morelle śliczna sukienka. Kiedy planujesz chrzciny? Ja myślałam o wrześniu.

Dziewczyny te bujaczki z tiny love bralyscie bez daszka? Zastanawiam się czy brać turkus czy ten z daszkiem.
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-27, 12:26   #4555
siilmariien
Wtajemniczenie

Cześć!

Morelle gratuluję wizyty, szyjka mega!

Mała sexi w tej czerwonej kiecce! Pasuje Ci ten kolor

Calineczka, a tę sukienkę z lidla brałaś swój standardowy rozmiar czy większą?

Samantha z tym olejem sojowym chodzi o to żeby ograniczyć trochę jeśli używa się dużo kosmetyków z nim w składzie - to bardziej takie dmuchanie na zimne. Podobnie z fluorem - chodzi tylko o unikanie go w wysokich stężeniach czy olejki eteryczne - chodzi o aromaterapię i tylko niektóre są niedozwolone w ciąży, nie wszystkie. Więcej szczegółów jest w tym linku co wrzuciłam http://www.srokao.pl/2016/07/skadnik...c-bedac-w.html

Fajnie, że kicia już trochę lepiej
My nie mamy kanapy skórzanej ani z eko-skóry ale też już mocno nadwyrężona przez pazury naszej kotki. A kupiona w 2013 i specjalnie wybieraliśmy taki materiał, który wydawał nam się odporny na kocie zadrapania
Piękne te pojemniczki zrobiłaś!

Dziewczyny wybaczcie, nie pamiętam która z Was miała iść z synkiem na Smerfy? Udał się seans? Bajka nadaje się dla 4-latka?

Coś miałam jeszcze pisać, ale nie pamiętam co

Uciekam do mamy na chłodnik
Miłej soboty!

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
nie dodały sie pliki
Fajne inf, zapisałam sobie
Ja niestety popełniłam w szpitalu koszmarne błędy przy karmieniu córy Z niewiedzy, bo nie spodziewałam się problemów z pokarmem, prędzej nawału... Niby dość szybko przeszłyśmy w domu na samo kp, ale do tej pory chce mi się płakać na myśl jak rozepchałam jej żołądek dając zbyt duże ilości mm w szpitalu
Teraz chcę się spotkać jeszcze przed porodem z moją dl żeby przypomnieć sobie wszystko i dowiedzieć jakie problemy mogą się pojawić i jak wtedy reagować. Jak dojdzie do spotkania to Wam napiszę co mówiła, może ktoś skorzysta. A jak coś się będzie działo i nie będę sobie mogła poradzić, to od razu będę ją do szpitala wzywała.
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-27, 12:38   #4556
pestycyda
Zakorzenienie

Morelle, też bym się nie prosiła o taką położna. W św. Katarzynie podobno fajna położna środowiskowa jest. Ja tam chodziłam na szkołę rodzenia ale położna środowiskowa jest inna więc jej nie znam.

AnnaPaula, ja mam bez daszka.

Stary 2017-05-27, 12:47   #4557
Mała!
Zakorzenienie

Sill
Ja byłam na smerfach z Tymciem, super bajka siedział wryty !

Smantha
Nic w sumie mie bore, tantum werde z atecznych cudów a tak to.naturalne metody tylko, wit C, imbir, lipa... miod i czosnek i woda utleniona!
Ładne pudełeczka

ETusiaa
Wyslij mi jednak na.priv nazwe wózka... bo nie wpisalam.od razu i wątek sie mi zapodział a nie pamietam wybacz

Lecę na grilla do siostry posiedziec na ogrodzie... Tymon u dziadków... chyba nawet zrobie sobie spacer tylko to kawał drogi, zobaczę w trakcie

Miłego dnia :-*

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-27, 12:53   #4558
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Sill
Ja byłam na smerfach z Tymciem, super bajka siedział wryty !
Ooo dzięki za inf To może też zaryzykujemy i pójdziemy
Zdrówka!
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-27, 12:57   #4559
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:

Załącznik 7083411

Śliczne te pojemniczki! A co jest bazą do nich?

Śliczny dzień dzisiaj , malujemy sypialnię i robimy przemeblowanie, już niedługo będę się mogła pochwalić efektami, chyba że mi się nie spodoba

Stary 2017-05-27, 13:21   #4560
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Śliczne te pojemniczki! A co jest bazą do nich?

Śliczny dzień dzisiaj , malujemy sypialnię i robimy przemeblowanie, już niedługo będę się mogła pochwalić efektami, chyba że mi się nie spodoba

Na jaki kolor malujecie?

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości