|
|
#4741 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: LIPCÓWKI część 5.
Cytat:
Ja w torbę. Wydaje mi sie, ze bedzie bardziej poręczna i wielkość powinna byc idealna. Siilmariien - jakoś mnie nie ciągnie do zwiedzania szpitala Tez wole wziąć swoje pieluchy i chusteczki. Dla siebie tez na pewno wezmę wiecej niż jest na liście - jakoś wole liczyć na swoje rzeczy niż na szpital. Dziekuje za życzenia zdrowia dla pieska. Oby jak najszybciej wyzdrowiała! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4742 | |||
|
Zadomowienie
|
Silli fajna ta rozpiska! Na stronie mojego szpitala nie ma nic na ten temat. Ale mam znajomą która tam pracuje na położnictwie i mam zamiar do niej napisać z kilkoma pytaniami.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Silli fajna ta rozpiska! Na stronie mojego szpitala nie ma nic na ten temat. Ale mam znajomą która tam pracuje na położnictwie i mam zamiar do niej napisać z kilkoma pytaniami. Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4743 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wezmę jedne - na Gemini zamówiłam jakies z polecanym składem. Cytat:
Pewnie, ze bedzie dobrze - nie ma innej opcji! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4744 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4745 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje dzoewczyny!
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4746 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór
Bartek śpi to mam czas się odezwać dzisiaj bardzo intensywny dzień , jeździliśmy po meblowych ,ale przynajmniej mamy już umeblowany cały pokój ,za 4 tyg meble do odbioru jeszcze tylko stół i krzesła do kuchni , ale tu mam problem bo jak coś już mi się podoba to za milion monet u nas dzisiaj 30 stopni w cieniu nie widać mi w ogóle kostek :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- U nas dzisiaj 31+1 , 32 tydzień nawet nie wiem kiedy to zleciało pierwsza ciąża mi się tak ciągła a teraz raz dwa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4747 |
|
Zakorzenienie
|
Karolina
Cieszę się, odpoczywaj Faith U.mnie też 30' i też puchnę:/ Brawa za meble do pokoju ![]() Kolorowych snów dla Was ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4748 |
|
Zakorzenienie
|
Ja będę pakować sie w jedną torbę. Chusteczki biore te co i do małej będę używać. A ciuszki mężowi chce uszykowac to dowiezie. Ogólnie nie chce brać za dużo bo mogę zacząć rodzić jak bede sama i będę musiała sama to dotachac. A malej walizki nie mam tylko dużą. Okaże się jak będę się pakować czy wszystko wejdzie.
Nie zapomnijcie też o wodzie mi kolezanka pisała że dwa litry podczas porodu wypiła. I kazała mi kanapki sobie zrobić bo jak urodzisz a juz bedzie po momencie wydawania posiłków to lezysz głodna. A mój mąż za nim zjedzie to kilka godzin minie chyba że zacznie sie jak bedzie na miejscu w weekend. Więc w razie co sama będę musiała dac sobie radę. ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Karolinusia trzymaj się dziś cały dzień o tobie myślę. Dziewczyny już kolejność ustaliły więc nie możemy się wyrywać. |
|
|
|
#4749 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Ale miałam aktywny dzień, oczy już mi się kleją ![]() KAROLINUSIA Ty w szpitalu? Zaraz doczytam co się dzieje. Trzymaj się a ja trzymam za Ciebie kciuki żeby było wszystko ok! Ja się będę pakować w torbę.
|
#4750 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja sie spakowalam w kabinowke i wszystko zmiescilam
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4751 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Karolinuuusia to świetnie, że nie ma skurczy i jest mniej napięć!
Pewnie, że będzie dobrze, wypiszą Cię, wrócisz do domu i wszystko potoczy się zgodnie z planem! Kciuki za szyjkę i dalsze dobre wieści! Cytat:
1496005490069.jpg Tylko to jakby co jest brzuch z poprzedniej ciąży! Choć podobny etap jak obecnie ![]() Po torbowym doświadczeniu szpitalnym wydaje mi się, że wygodniej jest wyciągać rzeczy z walizki, bo w walizce wszystko jest takie bardziej poukładane. Ale najmniejsza walizka, którą mam, jest trochę za duża, a nie chcę kupować specjalnie do szpitala nowej. Więc zostanę już przy tej torbie. Cytat:
Ja biorę dla siebie co najmniej dwa opakowania chusteczek do hig.intymnej, a dla Łucji typowo dzieciowe do pupy (jedno większe opakowanie). Cytat:
Ja już jestem zdecydowana na Kraśnicką, chyba że będzie jakaś mega szybka akcja i będę wiedziała że na Kraśnicką nie zdążę, to wtedy Świdnik mam bliżej Cytat:
Gratuluję zakupu mebli
|
||||
|
|
|
#4752 |
|
MerDer 4ever
|
Hej
Witam po totalnie nieprzespanej nocy. Strasznie dokuczają mi plecy w odcinku lezdzwiowym i na wysokości (dawnej ) talii po lewej stronie. Co chwile mam taki napływ bólu przez co spinam brzuch do tego drętwieje mi lewa noga. Podejrzewam, że młody sie tak ułożył. Z tego co widze za oknem to dzis ma byc znowu przepiękna pogoda Aa byliśmy wczoraj u teściów i pózniej przeszedł kuzyn Tz z żona i córeczka (1,5 roku). Rodziła u mnie w szpitalu wiec popytałam co nieco Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4753 |
|
Zakorzenienie
|
Nie śpię już od godziny. Obudziłam się do wc, potem mierzenie ciśnienia, temp i słuchanie serduszka. Już nie ĺzasne. Do tego czuje kłucie w pochwie, nie jest to dobry znak u mnie..
Ja już chyba wole zostać w szpitalu jakiś czas, czuje się tu bezpieczniejsza Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4755 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja oczywiście nie spie mąż właśnie wyszedł do pracy a ja leżę dopóki corcia nie wstanie 😊 u nas gorący dzień się zapowiada 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4756 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuje ![]() No ale tak pięknie nie jest bo tez poszło mi w uda tyłek i łydki. Całe szczęście , ze neo jestem takim pączkiem na buzi jak z moim straszakiem byłam. Tz mówi, ze lepiej wyglądam z buzi w tej ciąży i ze w ogóle w tej ciąży lepiej mu się podobam ![]() Oj zdrówka dla pieska ![]() Cytat:
Kupiłam sobie magnez w żelu i na noc daje w stopy . Nie mogę nigdzie indziej dać tego żelu bo jestem klejąca i sędzi mi skóra. Chyba w ciągu dnia sobie ten żel rozpuszcze tez do miski i będę moczyć nogi. Biorę tez ciagle prenatalne wit. Może sobie dokupie jakiś calmag jak nie będę widzieć efektu po tygodniu. Teściowa mi dała tez wodę kokosowa bo ma dużo potasu wiec sobie pije. Myśle tez ze sobie nadwyrężyłam ta łydkę prawa bo miałam niewygodne klapki :/ Cytat:
Dziękuje ![]() Ja w mojej pierwszej ciąży mogłam biegać , a teraz ledwo cokolwiek daje radę . Każda ciąża widać inna jest. Cytat:
Cytat:
Dziękuje ![]() Tak powinno być w każdym szpitalu moim zdaniem 🏻 🏻Cytat:
Biorę takie water wipes chusteczki które są tylko nasączone woda jakaś tam specjalna .W szpitalu maja chusteczki pampers chyba albo huggies. No i biorę chusteczki mokre do demakijażu w razie gdybym nie miała czasu isc umyć buzi czy coś. Nie wiem wszak czy będę mieć cc czy SN . Po cc pamietam ze mi było na drugi dzień ciężko chodzić i wszystko było na minimum wysiłku. Cytat:
Super, ze lepiej . Będzie wszystko dobrze. My tu zaciskamy nasze magiczne kciuki i nie może być inaczej jak chcemy 🏻![]() Cytat:
Barawa za wybór mebli 🏻 Czekamy na relacje zdjęciowa Ja tez tak mam ze wszystko co drogie mi się najbardziej podoba ![]() Cytat:
Nie No wodę trzeba brać swoją tez do szpitala Może weź ze sobą tatę Twojego w zastępstwie na poród Ja się spakowalam w torebkę taka do wózka ![]() wezmę jeszcze tez kosmetyczkę duża i dodatkowa torebkę bo daja pieluchy i chustki podpaski etc. w szpitalu to domu i jakieś tam próbki wiec chce mieć gdzie to włożyć . Chociaż sie zastanawiam czy brać taka duża kosmetyczkę bo prawie nic w niej nie mam. Muszę podumać . IMG_1496034028.063254.jpgSiilmariien - świetna ta torba Twoja do szpitala ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4757 |
|
Zakorzenienie
|
Zwerbowałem Tz do sklepu na szybkie zakupy i kupiłam sobie dwie sukienki na szybko
Dwa staniki bez drutów i sandałki oczywiście rozmiar większe Mam dość już leginsow . Robi się ciepło wiec potem mi się sukienki przydadzą na jakieś inne okazje . IMG_1496034383.567656.jpgIMG_1496034399.785494.jpg Widać na zdjęciu jaka mam łapkę pudzianowska ![]() Nie chce nikogo urazić , ale naprawdę nie wiem jak sobie radzą w życiu otyli ludzie :/ Dla mnie taka waga to dramat. Czasami czuje jak mi kręgosłup promieniuje z dołu aż do szyi i zaczyna mi coś pulsować w głowie . Muszę o tym powiedzieć na wizycie następnej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak byłam w szpitalu to na sniadanie była tylko kawa wiec nie miałam co pić a czajnik który był na korytarzu miał tyle kamienia że szok. Do obiadu sok rozobiony z wodą i do kolacji herbata. Do jedzenia też nie specjalnie. Ale po porodzie ma to jeden plus taka dieta i chudniesz. |
|
|
|
|
#4760 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Pochwalę się, mam już skręcone łóżeczko i komodę, dzisiaj zaczynam akcje pt "Prasowanie" 😊 Oczywiście wszystko z umiarem, bo jednak tryb leżący mam nadal a jutro wizyta. ☺ |
||
|
|
|
#4761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4762 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super się wyspalas w miarę ![]() Cytat:
Nie No jakiego teścia broń Boże. Pisałam o Twoim tacie osobistym ![]() Cytat:
Super . Bardzo ładnie to wyglada 🏻![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4763 |
|
Zakorzenienie
|
Nulka super pokoik
|
|
#4764 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mogę się doczekać aż mąż skreci mebelki ale tak szybko nie zobaczę pokoik nie skończony. Dobrze ze całą resztę mam. Brakuje materaca i wanienki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- Cytat:
|
|
#4765 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój tata co najwyżej mógłby mnie zawieź. Na porodowce by padł i zamiast mną się zająć musieliby go ratować Generalnie w zastępstwie myślałam o mojej mamie ale jeszcze jej o tym nie mowiłam. Tylko że akurat w od 3 do 11 lipca ich nie bedzie bo mają urlop którego nie udało im się przełożyć w pracy. Generalnie chcieli siedzieć w domu ale ich opierdzieliłam że tyle się mną zajmują że mają jechać i wypocząć bo w tym terminie to już jestem bezpieczna z małą i damy radę. ---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4766 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki za odpowiedzi co do pakowania
![]() Taedio mintez ostatnio cierpla lewa ręka :/ a nic tez kiepska, watr byl taki ze mi.okna i drzwi trzaskały bo.w nocy jakim cudem otworzył się balkon, przeciag wszedzie... z 4 pobudki miałam :/ Karolinuuusia Pewnie, ja też sie czułam tam bezpieczniej, pamietam.jakmi w 32 t z Tymonem skurcze wyszly na 90% i chcieli.mnie na porodowke dać zawał miałam caly dzień, ake czułam, ze to tylko te twardnienia... szok, że az tak mocne ale faktycznie ucichły. Mam.nadzieję, ze szyjka soe lekko wydłuży i pezysz resztę czasu w domku oZ tym.piciem i.jedzeniem to.pamietam, ze u nas dużo nie pozwolili ? Samantha Swietne kiecki!!! Nulka Kciuki za wizyte, i brawa.za pokoik ![]() Ja wyobrazcie sobie dalej walcze z gardłem... nie mogłam rano.nic powiedzieć, doszedl.katar i leci 2 tydzien choroby :/ juz mi pomysłów brak jak tą krtań wyleczyć do tego.zaczynam kaszleć Chyba dzis posiedze w domu... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2017-05-29 o 09:07 |
|
|
|
#4767 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4768 |
|
Zakorzenienie
|
A zapomniałam Wam napisać , ze zapomniałam wczoraj zgasić świeczkę jak wychodziliśmy z Tz z domu 🤦🏻☠♀️
![]() Normalnie nie pale świeczek, ale nie było Misia wiec sobie zapaliłam dla klimatu i zapachu bo cała chata capi kotem ![]() Całe szczęście ze się nic nie zjaralo. Masakra. Normalnie mnie ten kot terroryzuje . Dałam jej jesc a ona za 20min stała znów obok miski i miauczy jak tylko wejdę do kuchni . A już zjadła swoją porcje na dzień. Bo wet nam mówił zręby dawać tak jak jest napisane na puszce do jej wagi wiec wyszło 1.5 puszki i tyle jej daje, a ona się zachowuje jakby miała tasiemca . Dałam jej chrupki to gardzi nimi. Widocznie to jej jedzenie jest w głowie bo głodny kot zjadłby takie chrupeczki raz dwa. A ona przecież prawie się nie rusza nie biega , nie skacze wiec jak ona ma to spalić? A potem nie dziwne ze wymiotuje. Byliśmy u teściowej wczoraj odebrać Misia i teściowa ma 3koty i jedna kotka , która jest w wieku mniej więcej mojej i ma takie już zaburzenia w mózgu ze nagle sztywnieje i się nie rusza, ale wstaje zaraz i wyglada jakby nic jej nie było. Jakiś ucisk na nerw nie wiem :/ I ona chodzi po podwórku łazi gdzie chce i jej białe futro jest śnieżnobiałe dosłownie i takie mięciutkie . Plus normalnie można ja pogłaskać pomiziac wszędzie , a nie jak moja która zaraz syczy i drapie albo gryzie. No a moja siedzi w domu , a jej sierść jest szara już brudna jakby i taka jakby ktoś ja olejem wysmarował . Ma brzydkie futro bardzo takie sklaczone. Ona się przestała myć i pielęgnować jak to koty robią. Myliśmy ja ostatnio , ale nie mogę jej przecież myć co tydzień zwłaszcza ze to kot jest przecież i nie lubi zbytnio wody :/ Teściowa mi mówiła, ze to już znak ze jej czas nadchodzi bo jej kot który zmarł rok temu tez tak przestał się myć i miał taka fatalna sierść i w ogóle. Sorry za te moje off topy nt.mojego kota ale nie mam z kim o tym pogadać poprostu :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4769 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Cytat:
|
|
#4770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciał być ze mną w domu przed porodem ale mi szkoda jego urlopu na siedzenie i czekanie tymbardziej że pewności nie ma kiedy się zacznie. A później już mu nie dadzą. A teraz pracuje w Szczecinie więc wszystko zależy od pociągu jak zdąży dojechać. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.

Tez wole wziąć swoje pieluchy i chusteczki. Dla siebie tez na pewno wezmę wiecej niż jest na liście - jakoś wole liczyć na swoje rzeczy niż na szpital. 

u nas dzisiaj 30 stopni w cieniu
nawet nie wiem kiedy to zleciało
pierwsza ciąża mi się tak ciągła a teraz raz dwa 

Pewnie, że będzie dobrze, wypiszą Cię, wrócisz do domu i wszystko potoczy się zgodnie z planem! Kciuki za szyjkę i dalsze dobre wieści!
Choć podobny etap jak obecnie 

Nawet nie chcę sobie wyobrażać co musi przeżywać

🏻
wezmę jeszcze tez kosmetyczkę duża i dodatkowa torebkę bo daja pieluchy i chustki podpaski etc. w szpitalu to domu i jakieś tam próbki wiec chce mieć gdzie to włożyć . Chociaż sie zastanawiam czy brać taka duża kosmetyczkę bo prawie nic w niej nie mam. Muszę podumać . 
Dwa staniki bez drutów i sandałki oczywiście rozmiar większe
broń Boże.