LIPCÓWKI część 5. - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-05-28, 21:48   #4741
xzora
Zakorzenienie

Dot.: LIPCÓWKI część 5.

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Wiem, że już o.tym było, ale ktora z Was w co się pakuje? Torby czy walizki?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Ja w torbę. Wydaje mi sie, ze bedzie bardziej poręczna i wielkość powinna byc idealna.

Siilmariien - jakoś mnie nie ciągnie do zwiedzania szpitala Tez wole wziąć swoje pieluchy i chusteczki. Dla siebie tez na pewno wezmę wiecej niż jest na liście - jakoś wole liczyć na swoje rzeczy niż na szpital.

Dziekuje za życzenia zdrowia dla pieska. Oby jak najszybciej wyzdrowiała!

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-28, 21:52   #4742
Carolles
Zadomowienie

Silli fajna ta rozpiska! Na stronie mojego szpitala nie ma nic na ten temat. Ale mam znajomą która tam pracuje na położnictwie i mam zamiar do niej napisać z kilkoma pytaniami.
Cytat:

Torba w sumie to w dwie chyba. Jeszcze nie przemyslalam tego do końca.

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Silli fajna ta rozpiska! Na stronie mojego szpitala nie ma nic na ten temat. Ale mam znajomą która tam pracuje na położnictwie i mam zamiar do niej napisać z kilkoma pytaniami.
Cytat:

Torba w sumie to w dwie chyba. Jeszcze nie przemyslalam tego do końca.

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
U mnie troszkę lepiej. Skurcze nadal się nie piszą i czuje trochę mniej tych napięć.ok północy dostanę kolejną dawkę sterydow na pkucka małej i będę spokojnoejsza. Znajoma teściowej pracuje na noworodkowym oddziale i była tu u położnych podpytac co i jak. Powiedział ze z doświadczenia w tym tygodniu po sterydsch mała będzie już sama oddychania i da radę. Tylko ze nie ważne w którym tygodniu się urodzi to do 38tygodnia będzie w inkubatorze. Staram się myśleć pozytywnie, że będzie dobrze, musi

Pewnie że bedzie dobrze! Obie jesteście dzielne bardzo

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-28, 21:52   #4743
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
Tez chce o to pytac ale dobrze ze mi.przypomnialas to zapisze.
Dziewczyny a dla siebie bierzecie mojre chusteczki typu lactacyd czy dzieciowe ?

Ja wezmę jedne - na Gemini zamówiłam jakies z polecanym składem.
Cytat:
U mnie troszkę lepiej. Skurcze nadal się nie piszą i czuje trochę mniej tych napięć.ok północy dostanę kolejną dawkę sterydow na pkucka małej i będę spokojnoejsza. Znajoma teściowej pracuje na noworodkowym oddziale i była tu u położnych podpytac co i jak. Powiedział ze z doświadczenia w tym tygodniu po sterydsch mała będzie już sama oddychania i da radę. Tylko ze nie ważne w którym tygodniu się urodzi to do 38tygodnia będzie w inkubatorze. Staram się myśleć pozytywnie, że będzie dobrze, musi

Pewnie, ze bedzie dobrze - nie ma innej opcji!

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-28, 21:53   #4744
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Cytat:

Ja biorę dwie małe walizki
Stary 2017-05-28, 21:55   #4745
karolinuuusia
Zakorzenienie

Dziekuje dzoewczyny!

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-28, 22:09   #4746
faithworkswonders
Wtajemniczenie

Dobry wieczór
Bartek śpi to mam czas się odezwać dzisiaj bardzo intensywny dzień , jeździliśmy po meblowych ,ale przynajmniej mamy już umeblowany cały pokój ,za 4 tyg meble do odbioru jeszcze tylko stół i krzesła do kuchni , ale tu mam problem bo jak coś już mi się podoba to za milion monet u nas dzisiaj 30 stopni w cieniu to była masakra , nogi mam spuchnięte jak banki nie widać mi w ogóle kostek :/

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

U nas dzisiaj 31+1 , 32 tydzień nawet nie wiem kiedy to zleciało pierwsza ciąża mi się tak ciągła a teraz raz dwa

Emilia
faithworkswonders jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-28, 22:21   #4747
Mała!
Zakorzenienie

Karolina
Cieszę się, odpoczywaj

Faith
U.mnie też 30' i też puchnę:/
Brawa za meble do pokoju

Kolorowych snów dla Was

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-28, 22:44   #4748
darietta
Zakorzenienie

Ja będę pakować sie w jedną torbę. Chusteczki biore te co i do małej będę używać. A ciuszki mężowi chce uszykowac to dowiezie. Ogólnie nie chce brać za dużo bo mogę zacząć rodzić jak bede sama i będę musiała sama to dotachac. A malej walizki nie mam tylko dużą. Okaże się jak będę się pakować czy wszystko wejdzie.

Nie zapomnijcie też o wodzie mi kolezanka pisała że dwa litry podczas porodu wypiła. I kazała mi kanapki sobie zrobić bo jak urodzisz a juz bedzie po momencie wydawania posiłków to lezysz głodna.

A mój mąż za nim zjedzie to kilka godzin minie chyba że zacznie sie jak bedzie na miejscu w weekend. Więc w razie co sama będę musiała dac sobie radę.

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Karolinusia trzymaj się dziś cały dzień o tobie myślę. Dziewczyny już kolejność ustaliły więc nie możemy się wyrywać.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-28, 23:07   #4749
cashmere
Zakorzenienie

Hej!

Ale miałam aktywny dzień, oczy już mi się kleją

KAROLINUSIA Ty w szpitalu? Zaraz doczytam co się dzieje. Trzymaj się a ja trzymam za Ciebie kciuki żeby było wszystko ok!

Ja się będę pakować w torbę.

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-28, 23:12   #4750
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Ja sie spakowalam w kabinowke i wszystko zmiescilam

Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-28, 23:33   #4751
siilmariien
Wtajemniczenie

Karolinuuusia to świetnie, że nie ma skurczy i jest mniej napięć! Pewnie, że będzie dobrze, wypiszą Cię, wrócisz do domu i wszystko potoczy się zgodnie z planem! Kciuki za szyjkę i dalsze dobre wieści!

Cytat:
Ja pakuję się w torbę, którą miałam też do 1 porodu.
1496005490069.jpg
Tylko to jakby co jest brzuch z poprzedniej ciąży! Choć podobny etap jak obecnie

Po torbowym doświadczeniu szpitalnym wydaje mi się, że wygodniej jest wyciągać rzeczy z walizki, bo w walizce wszystko jest takie bardziej poukładane. Ale najmniejsza walizka, którą mam, jest trochę za duża, a nie chcę kupować specjalnie do szpitala nowej. Więc zostanę już przy tej torbie.

Cytat:
Dziewczyny a dla siebie bierzecie mojre chusteczki typu lactacyd czy dzieciowe ?
Byłby super gdybyś pamiętała żeby zapytać o to
Ja biorę dla siebie co najmniej dwa opakowania chusteczek do hig.intymnej, a dla Łucji typowo dzieciowe do pupy (jedno większe opakowanie).

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Siilmariien - jakoś mnie nie ciągnie do zwiedzania szpitala Tez wole wziąć swoje pieluchy i chusteczki. Dla siebie tez na pewno wezmę wiecej niż jest na liście - jakoś wole liczyć na swoje rzeczy niż na szpital.

Dziekuje za życzenia zdrowia dla pieska. Oby jak najszybciej wyzdrowiała!
Ja też pewnie nie będę zwiedzała, ale moja siostra była i w Świdniku i na Kraśnickiej i ta druga porodówka podobno prezentuje się równie fajnie jak pierwsza. Brzmi to wszystko naprawdę dobrze, choć wiadomo że kluczowy jest personel na który się trafi, ale trzeba być dobrej myśli
Ja już jestem zdecydowana na Kraśnicką, chyba że będzie jakaś mega szybka akcja i będę wiedziała że na Kraśnicką nie zdążę, to wtedy Świdnik mam bliżej

Cytat:
Napisane przez faithworkswonders Pokaż wiadomość
nawet nie wiem kiedy to zleciało pierwsza ciąża mi się tak ciągła a teraz raz dwa
Dokładnie!
Gratuluję zakupu mebli
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-29, 05:25   #4752
taedio
MerDer 4ever

Hej
Witam po totalnie nieprzespanej nocy. Strasznie dokuczają mi plecy w odcinku lezdzwiowym i na wysokości (dawnej ) talii po lewej stronie. Co chwile mam taki napływ bólu przez co spinam brzuch do tego drętwieje mi lewa noga. Podejrzewam, że młody sie tak ułożył.

Z tego co widze za oknem to dzis ma byc znowu przepiękna pogoda

Aa byliśmy wczoraj u teściów i pózniej przeszedł kuzyn Tz z żona i córeczka (1,5 roku). Rodziła u mnie w szpitalu wiec popytałam co nieco

Stary 2017-05-29, 05:49   #4753
karolinuuusia
Zakorzenienie

Nie śpię już od godziny. Obudziłam się do wc, potem mierzenie ciśnienia, temp i słuchanie serduszka. Już nie ĺzasne. Do tego czuje kłucie w pochwie, nie jest to dobry znak u mnie..
Ja już chyba wole zostać w szpitalu jakiś czas, czuje się tu bezpieczniejsza

Alicja

Stary 2017-05-29, 06:38   #4754
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Nie śpię już od godziny. Obudziłam się do wc, potem mierzenie ciśnienia, temp i słuchanie serduszka. Już nie ĺzasne. Do tego czuje kłucie w pochwie, nie jest to dobry znak u mnie..

Biedactwo znam to nas też o 4 budzili z tekstem temperatura nie wiem po co skoro wystarczyło "strzelić" w czoło. Ale po chwili było mierzenie cisnienia a tu już trzeba było się obudzić. Bedzie dobrze ja czasami też czuję kłucie i takie prądy i też wtedy myślę że szyjka sie skraca a okazało się że minimalnie było wiecej. Jak masz coś podłóż sobie pod tyłek wtedy mała nie bedzie tak uciskać mi to pomogło.
Stary 2017-05-29, 06:39   #4755
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Karolinuuusia jak tam?

Dzięki dziewczyny za opinie o sukience

Samantha a ja widziałam foto, ale chyba zapomniałam napisać że super wyglądasz! Rzeczywiście te kilogramy chyba w brzuszku wszystkie

Koszmar Nawet nie chcę sobie wyobrażać co musi przeżywać

U mnie się to sprawdziło Zobaczymy jak teraz będzie

Dzięki, po porodzie może być za długa, ale zawsze można trochę skrócić... Zobaczę jak w ogóle teraz w niej wyglądam, może beznadziejnie i nie ma nad czym się rozwodzić

Pisałam o Krasnickich, moja siostra cioteczna zwiedzala porodowke z położną Beatą z AM i położna mówiła, że na stronie szpitala jest info co zabrać. Sprawdziłam i rzeczywiście bardzo się zmieniło, mam listę z 2013 r. i wtedy dużo więcej tego było. Teraz jest takie info:

Ciężarna udająca się do Szpitala celem odbycia porodu powinna zabrać:
- dokumenty
- dowód osobisty
- kartę ciąży
- wynik oznaczenia grupy krwi
- karty wypisowe ze szpitala (jeżeli ciężarna w czasie ciąży była hospitalizowana)

Rzeczy osobiste:
- szlafrok
- koszula (bawełniana) 2-3 sztuki rozpinane
- ciapy
- przybory toaletowe
- podpaski
- ręczniki
- jednorazowe wkładki do biustonosza
- woda mineralna niegazowana

Lista rzeczy potrzebnych dla dziecka W DNIU WYPISU ze Szpitala:
- fotelik samochodowy
- 2-3 pieluchy tetrowe
- pieluszki jednorazowe (2 sztuki)
- czapeczka
- body/kaftanik
- sweterek
- śpioszki lub pajacyk
- rożek lub becik
- kocyk

Czyli niby dla dziecka na pobyt w ogóle nie trzeba nic...
Położna mówiła mojej siostrze, że mają w szpitalu popakowane i przygotowane zestawy jałowych ubranek dla dzieci. I że na wszelki wypadek tylko można mieć chusteczki do pupy i trochę pampersow.
Ja chyba i tak wezmę trochę rzeczy, które planowałam typu te siateczkowe majtki i inne rzeczy dla siebie, mokre chusteczki właśnie, swoje pieluchy i trochę ubranek dla dziecka. Chyba że zdążę dowiedzieć się u źródła, że to faktycznie zbędne.

A Ty masz w planach zwiedzanie porodowek z położnymi z AM?
Zdrówka dla Waszego pieska!

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

Czy to prawda, że skład refundowanej szczepionki na pneumokoki jest gorszy i lepiej brać płatną? Jestem ciekawa zdania pediatry
Podobno ta płatna jest lepsza. Córki bie szczepilam na pneumokoki ale teraz już wyjścia nie ma bo to obowiązek.
Cytat:

Ja do torby podróżnej.

Cytat:
U mnie troszkę lepiej. Skurcze nadal się nie piszą i czuje trochę mniej tych napięć.ok północy dostanę kolejną dawkę sterydow na pkucka małej i będę spokojnoejsza. Znajoma teściowej pracuje na noworodkowym oddziale i była tu u położnych podpytac co i jak. Powiedział ze z doświadczenia w tym tygodniu po sterydach mała będzie już sama oddychala i da radę. Tylko ze nie ważne w którym tygodniu się urodzi to do 38tygodnia będzie w inkubatorze. Staram się myśleć pozytywnie, że będzie dobrze, musi

Musi być dobrze! Lez spokojnie !

Cytat:
Dobry wieczór
Bartek śpi to mam czas się odezwać dzisiaj bardzo intensywny dzień , jeździliśmy po meblowych ,ale przynajmniej mamy już umeblowany cały pokój ,za 4 tyg meble do odbioru jeszcze tylko stół i krzesła do kuchni , ale tu mam problem bo jak coś już mi się podoba to za milion monet u nas dzisiaj 30 stopni w cieniu to była masakra , nogi mam spuchnięte jak banki nie widać mi w ogóle kostek :/

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

U nas dzisiaj 31+1 , 32 tydzień nawet nie wiem kiedy to zleciało pierwsza ciąża mi się tak ciągła a teraz raz dwa

U mnie też druga ciąża tak biegnie ze szok!

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Ja będę pakować sie w jedną torbę. Chusteczki biore te co i do małej będę używać. A ciuszki mężowi chce uszykowac to dowiezie. Ogólnie nie chce brać za dużo bo mogę zacząć rodzić jak bede sama i będę musiała sama to dotachac. A malej walizki nie mam tylko dużą. Okaże się jak będę się pakować czy wszystko wejdzie.

Nie zapomnijcie też o wodzie mi kolezanka pisała że dwa litry podczas porodu wypiła. I kazała mi kanapki sobie zrobić bo jak urodzisz a juz bedzie po momencie wydawania posiłków to lezysz głodna.

A mój mąż za nim zjedzie to kilka godzin minie chyba że zacznie sie jak bedzie na miejscu w weekend. Więc w razie co sama będę musiała dac sobie radę.

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Karolinusia trzymaj się dziś cały dzień o tobie myślę. Dziewczyny już kolejność ustaliły więc nie możemy się wyrywać.
O tak woda to podstawa najlepiej w butelce z dziubkiem.

Ja oczywiście nie spie mąż właśnie wyszedł do pracy a ja leżę dopóki corcia nie wstanie 😊 u nas gorący dzień się zapowiada 😊

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-29, 07:00   #4756
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Carolles - zawsze mozesz dokupić koła pompowane, chyba nie sa jakies bardzo drogie.

Morelle - sala pięknie sie prezentuje. Widzę, ze wanienka na wannę, wygodnego użytkowania życzę!

Samantha - swietnie wygladasz w tej sukience! Brzuszek pokaźny, ale reszta szczupła, wiec po ciazy szybko dojdziesz do siebie.

Karolinuuusia - współczuje pobytu w szpitalu. Najwazniejsze, ze szyjka zamknięta, skurczy brak - bedzie dobrze i 3mam kciuki,.zeby cie wypisali.

Siilmariien - śliczna ta sukienka, a jesli na żywo jeszcze ładniejsza, to moze warto sie skusić. Tylko zeby miec pewność, ze po porodzie bedzie dobrze leżeć... A odnośnie tego, ze w szpitalu wszystko mają - piszesz o Krasnickich czy Świdniku?

U nas weekend z mamami. Wczoraj byliśmy na kolacji u teściowej, a dzisiaj na obiedzie u mojej mamy. Niestety humory z TZ mamy kiepskie, bo bardzo martwimy sie o pieska. Wczoraj jak wróciliśmy podeszła do nas kulejąc - potem juz skakała, biegała i mieliśmy nadzieje, ze to nic takiego. Dzisiaj niestety jak wstaje to tez utyka... Internet twiedzi, ze moze miec jakies zapalenie, naderwane ścięgno... Daliśmy jej meloksykam a jutro jedziemy do weterynarza. Oby to nie było nic poważnego.

Zamknęłam zamowienie na Gemini. Jak dojdzie to bede mogła pakować torbę do szpitala. Juz mam ciśnienie, ze w razie czego jestem nieprzygotowana do porodu.

Dziękuje
No ale tak pięknie nie jest bo tez poszło mi w uda tyłek i łydki. Całe szczęście , ze neo jestem takim pączkiem na buzi jak z moim straszakiem byłam. Tz mówi, ze lepiej wyglądam z buzi w tej ciąży i ze w ogóle w tej ciąży lepiej mu się podobam

Oj zdrówka dla pieska

Cytat:
Strasznie współczuje mamieginekolog....
Samanta - przy skurczach bierz duzo magnezu, potasu i wapń. Tez mam ten problem i jeszcze pomaga mi nad ranem leżenie z nogami ułożonymi nieco wyżej na poduszkach. A i dobrze brać magnez na noc, bo sie najlepiej wchłania. Ja niestety biore w ciagu dnia bo wieczorami zdarzało mi sie zapomnieć.

Kupiłam sobie magnez w żelu i na noc daje w stopy . Nie mogę nigdzie indziej dać tego żelu bo jestem klejąca i sędzi mi skóra. Chyba w ciągu dnia sobie ten żel rozpuszcze tez do miski i będę moczyć nogi.
Biorę tez ciagle prenatalne wit. Może sobie dokupie jakiś calmag jak nie będę widzieć efektu po tygodniu.
Teściowa mi dała tez wodę kokosowa bo ma dużo potasu wiec sobie pije.
Myśle tez ze sobie nadwyrężyłam ta łydkę prawa bo miałam niewygodne klapki :/

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
Samantha przegapilam zdjecie wczoraj, a Ty naprawde świetnie wygladasz! Współczuję dolegliwości! Ja na szczescie dość dobrze znoszę ciążę i tfu tfu nie narzekam narazie

Xzora, nowe kola 150 zl. Z drugiej ręki sa tylko piankowe za ok 60 zl komplet. Zobaczymy jak nam się wózek spodoba i dogadamy się z ceną to może bedzie sens go kupic
Zdrówka dla pieska!

Sent from my LG-D620 using Wizaz Forum mobile app

Dziękuje

Ja w mojej pierwszej ciąży mogłam biegać , a teraz ledwo cokolwiek daje radę . Każda ciąża widać inna jest.

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Karolinuuusia jak tam?

Dzięki dziewczyny za opinie o sukience

Samantha a ja widziałam foto, ale chyba zapomniałam napisać że super wyglądasz! Rzeczywiście te kilogramy chyba w brzuszku wszystkie

Koszmar Nawet nie chcę sobie wyobrażać co musi przeżywać

U mnie się to sprawdziło Zobaczymy jak teraz będzie

Dzięki, po porodzie może być za długa, ale zawsze można trochę skrócić... Zobaczę jak w ogóle teraz w niej wyglądam, może beznadziejnie i nie ma nad czym się rozwodzić

Pisałam o Krasnickich, moja siostra cioteczna zwiedzala porodowke z położną Beatą z AM i położna mówiła, że na stronie szpitala jest info co zabrać. Sprawdziłam i rzeczywiście bardzo się zmieniło, mam listę z 2013 r. i wtedy dużo więcej tego było. Teraz jest takie info:

Ciężarna udająca się do Szpitala celem odbycia porodu powinna zabrać:
- dokumenty
- dowód osobisty
- kartę ciąży
- wynik oznaczenia grupy krwi
- karty wypisowe ze szpitala (jeżeli ciężarna w czasie ciąży była hospitalizowana)

Rzeczy osobiste:
- szlafrok
- koszula (bawełniana) 2-3 sztuki rozpinane
- ciapy
- przybory toaletowe
- podpaski
- ręczniki
- jednorazowe wkładki do biustonosza
- woda mineralna niegazowana

Lista rzeczy potrzebnych dla dziecka W DNIU WYPISU ze Szpitala:
- fotelik samochodowy
- 2-3 pieluchy tetrowe
- pieluszki jednorazowe (2 sztuki)
- czapeczka
- body/kaftanik
- sweterek
- śpioszki lub pajacyk
- rożek lub becik
- kocyk

Czyli niby dla dziecka na pobyt w ogóle nie trzeba nic...
Położna mówiła mojej siostrze, że mają w szpitalu popakowane i przygotowane zestawy jałowych ubranek dla dzieci. I że na wszelki wypadek tylko można mieć chusteczki do pupy i trochę pampersow.
Ja chyba i tak wezmę trochę rzeczy, które planowałam typu te siateczkowe majtki i inne rzeczy dla siebie, mokre chusteczki właśnie, swoje pieluchy i trochę ubranek dla dziecka. Chyba że zdążę dowiedzieć się u źródła, że to faktycznie zbędne.

A Ty masz w planach zwiedzanie porodowek z położnymi z AM?
Zdrówka dla Waszego pieska!

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

Czy to prawda, że skład refundowanej szczepionki na pneumokoki jest gorszy i lepiej brać płatną? Jestem ciekawa zdania pediatry

Cytat:

Dziękuje

Tak powinno być w każdym szpitalu moim zdaniem 🏻🏻

Cytat:

Biorę takie water wipes chusteczki które są tylko nasączone woda jakaś tam specjalna .W szpitalu maja chusteczki pampers chyba albo huggies.
No i biorę chusteczki mokre do demakijażu w razie gdybym nie miała czasu isc umyć buzi czy coś.
Nie wiem wszak czy będę mieć cc czy SN . Po cc pamietam ze mi było na drugi dzień ciężko chodzić i wszystko było na minimum wysiłku.

Cytat:
U mnie troszkę lepiej. Skurcze nadal się nie piszą i czuje trochę mniej tych napięć.ok północy dostanę kolejną dawkę sterydow na pkucka małej i będę spokojnoejsza. Znajoma teściowej pracuje na noworodkowym oddziale i była tu u położnych podpytac co i jak. Powiedział ze z doświadczenia w tym tygodniu po sterydach mała będzie już sama oddychala i da radę. Tylko ze nie ważne w którym tygodniu się urodzi to do 38tygodnia będzie w inkubatorze. Staram się myśleć pozytywnie, że będzie dobrze, musi

Super, ze lepiej . Będzie wszystko dobrze. My tu zaciskamy nasze magiczne kciuki i nie może być inaczej jak chcemy 🏻

Cytat:
Dobry wieczór

Barawa za wybór mebli 🏻
Czekamy na relacje zdjęciowa

Ja tez tak mam ze wszystko co drogie mi się najbardziej podoba

Cytat:

Nie No wodę trzeba brać swoją tez do szpitala

Może weź ze sobą tatę Twojego w zastępstwie na poród

Ja się spakowalam w torebkę taka do wózka wezmę jeszcze tez kosmetyczkę duża i dodatkowa torebkę bo daja pieluchy i chustki podpaski etc. w szpitalu to domu i jakieś tam próbki wiec chce mieć gdzie to włożyć . Chociaż sie zastanawiam czy brać taka duża kosmetyczkę bo prawie nic w niej nie mam. Muszę podumać . IMG_1496034028.063254.jpg

Siilmariien - świetna ta torba Twoja do szpitala

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-29, 07:10   #4757
Samantha7
Zakorzenienie

Zwerbowałem Tz do sklepu na szybkie zakupy i kupiłam sobie dwie sukienki na szybko Dwa staniki bez drutów i sandałki oczywiście rozmiar większe
Mam dość już leginsow . Robi się ciepło wiec potem mi się sukienki przydadzą na jakieś inne okazje . IMG_1496034383.567656.jpgIMG_1496034399.785494.jpg

Widać na zdjęciu jaka mam łapkę pudzianowska
Nie chce nikogo urazić , ale naprawdę nie wiem jak sobie radzą w życiu otyli ludzie :/
Dla mnie taka waga to dramat. Czasami czuje jak mi kręgosłup promieniuje z dołu aż do szyi i zaczyna mi coś pulsować w głowie . Muszę o tym powiedzieć na wizycie następnej.

Stary 2017-05-29, 07:13   #4758
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Biedactwo znam to nas też o 4 budzili z tekstem temperatura nie wiem po co skoro wystarczyło "strzelić" w czoło. Ale po chwili było mierzenie cisnienia a tu już trzeba było się obudzić. Bedzie dobrze ja czasami też czuję kłucie i takie prądy i też wtedy myślę że szyjka sie skraca a okazało się że minimalnie było wiecej. Jak masz coś podłóż sobie pod tyłek wtedy mała nie bedzie tak uciskać mi to pomogło.
Spałam od 22 do 4 więc nie jest źle. Nawet zstrzyk o północy mnie nie rozbudzil. Wczoraj spałam tylko godzinę to dzień miałam gorszy. Dziś będzie taki większy obchód może zadecydują co ze mną dalej . Teraz leżę pod ktg

Alicja

Stary 2017-05-29, 07:22   #4759
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Dziękuje
No ale tak pięknie nie jest bo tez poszło mi w uda tyłek i łydki. Całe szczęście , ze neo jestem takim pączkiem na buzi jak z moim straszakiem byłam. Tz mówi, ze lepiej wyglądam z buzi w tej ciąży i ze w ogóle w tej ciąży lepiej mu się podobam

Oj zdrówka dla pieska

Kupiłam sobie magnez w żelu i na noc daje w stopy . Nie mogę nigdzie indziej dać tego żelu bo jestem klejąca i sędzi mi skóra. Chyba w ciągu dnia sobie ten żel rozpuszcze tez do miski i będę moczyć nogi.
Biorę tez ciagle prenatalne wit. Może sobie dokupie jakiś calmag jak nie będę widzieć efektu po tygodniu.
Teściowa mi dała tez wodę kokosowa bo ma dużo potasu wiec sobie pije.
Myśle tez ze sobie nadwyrężyłam ta łydkę prawa bo miałam niewygodne klapki :/

Dziękuje

Ja w mojej pierwszej ciąży mogłam biegać , a teraz ledwo cokolwiek daje radę . Każda ciąża widać inna jest.

Dziękuje

Tak powinno być w każdym szpitalu moim zdaniem 🏻🏻

Biorę takie water wipes chusteczki które są tylko nasączone woda jakaś tam specjalna .W szpitalu maja chusteczki pampers chyba albo huggies.
No i biorę chusteczki mokre do demakijażu w razie gdybym nie miała czasu isc umyć buzi czy coś.
Nie wiem wszak czy będę mieć cc czy SN . Po cc pamietam ze mi było na drugi dzień ciężko chodzić i wszystko było na minimum wysiłku.

Super, ze lepiej . Będzie wszystko dobrze. My tu zaciskamy nasze magiczne kciuki i nie może być inaczej jak chcemy 🏻

Barawa za wybór mebli 🏻
Czekamy na relacje zdjęciowa

Ja tez tak mam ze wszystko co drogie mi się najbardziej podoba

Nie No wodę trzeba brać swoją tez do szpitala

Może weź ze sobą tatę Twojego w zastępstwie na poród

Ja się spakowalam w torebkę taka do wózka wezmę jeszcze tez kosmetyczkę duża i dodatkowa torebkę bo daja pieluchy i chustki podpaski etc. w szpitalu to domu i jakieś tam próbki wiec chce mieć gdzie to włożyć . Chociaż sie zastanawiam czy brać taka duża kosmetyczkę bo prawie nic w niej nie mam. Muszę podumać . Załącznik 7085356

Siilmariien - świetna ta torba Twoja do szpitala

No u nas nie ma w szpitalach wody mineralnej musisz mieć swoją. No wiesz ty co teścia mi kazesz brać.
Jak byłam w szpitalu to na sniadanie była tylko kawa wiec nie miałam co pić a czajnik który był na korytarzu miał tyle kamienia że szok. Do obiadu sok rozobiony z wodą i do kolacji herbata. Do jedzenia też nie specjalnie. Ale po porodzie ma to jeden plus taka dieta i chudniesz.
Stary 2017-05-29, 07:27   #4760
nulkaa3
Rozeznanie

Cytat:

Ja jestem spakowana w walizkę dość dużą. Ale wszystko muszę mieć swoje i trochę się tego uzbierało.

Cytat:

Najważniejsze, że nie masz skurczy ☺ Z tą szyjką też sobie dasz radę, w najgorszym wypadku będziesz mieć nakaz leżenia do 37tygodnia. Trzymam kciuki i daj znać jak już będziesz po obchodzie 😙

Pochwalę się, mam już skręcone łóżeczko i komodę, dzisiaj zaczynam akcje pt "Prasowanie" 😊 Oczywiście wszystko z umiarem, bo jednak tryb leżący mam nadal a jutro wizyta. ☺
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1496035656955.jpg (40,6 KB, 70 załadowań)
nulkaa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-29, 07:32   #4761
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Spałam od 22 do 4 więc nie jest źle. Nawet zstrzyk o północy mnie nie rozbudzil. Wczoraj spałam tylko godzinę to dzień miałam gorszy. Dziś będzie taki większy obchód może zadecydują co ze mną dalej . Teraz leżę pod ktg

Dokładnie człowiek wyspany to inaczej sie czuje. A dzis normalny dzień tygodnia to i personel lepszy zobaczysz wezmą Cię na badania i powiedzą co i jak. Ustalą plan działania. Może jakieś dodatkowe leki podadzą. Jak ja leżałam wtedy w szpitalu to dziewczynie podawali kroplowke z lekiem ( nazwy nie pamietam dokładnie ale chyba fenoterol) na wyciszenie i pomogło.
Stary 2017-05-29, 07:37   #4762
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:

Super się wyspalas w miarę

Cytat:
No u nas nie ma w szpitalach wody mineralnej musisz mieć swoją. No wiesz ty co teścia mi kazesz brać.

Jak byłam w szpitalu to na sniadanie była tylko kawa wiec nie miałam co pić a czajnik który był na korytarzu miał tyle kamienia że szok. Do obiadu sok rozobiony z wodą i do kolacji herbata. Do jedzenia też nie specjalnie. Ale po porodzie ma to jeden plus taka dieta i chudniesz.

Nie No jakiego teścia broń Boże.
Pisałam o Twoim tacie osobistym

Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość
Ja jestem spakowana w walizkę dość dużą. Ale wszystko muszę mieć swoje i trochę się tego uzbierało.

Najważniejsze, że nie masz skurczy ☺ Z tą szyjką też sobie dasz radę, w najgorszym wypadku będziesz mieć nakaz leżenia do 37tygodnia. Trzymam kciuki i daj znać jak już będziesz po obchodzie

Pochwalę się, mam już skręcone łóżeczko i komodę, dzisiaj zaczynam akcje pt "Prasowanie" Oczywiście wszystko z umiarem, bo jednak tryb leżący mam nadal a jutro wizyta. ☺

Super . Bardzo ładnie to wyglada 🏻

Stary 2017-05-29, 07:39   #4763
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Nulka super pokoik

Stary 2017-05-29, 07:44   #4764
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:

Najważniejsze, że nie masz skurczy ☺ Z tą szyjką też sobie dasz radę, w najgorszym wypadku będziesz mieć nakaz leżenia do 37tygodnia. Trzymam kciuki i daj znać jak już będziesz po obchodzie 😙

Pochwalę się, mam już skręcone łóżeczko i komodę, dzisiaj zaczynam akcje pt "Prasowanie" 😊 Oczywiście wszystko z umiarem, bo jednak tryb leżący mam nadal a jutro wizyta. ☺
Pięknie to wygląda nie mogę się doczekać aż mąż skreci mebelki ale tak szybko nie zobaczę pokoik nie skończony. Dobrze ze całą resztę mam. Brakuje materaca i wanienki

---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

Cytat:
Dokładnie człowiek wyspany to inaczej sie czuje. A dzis normalny dzień tygodnia to i personel lepszy zobaczysz wezmą Cię na badania i powiedzą co i jak. Ustalą plan działania. Może jakieś dodatkowe leki podadzą. Jak ja leżałam wtedy w szpitalu to dziewczynie podawali kroplowke z lekiem ( nazwy nie pamietam dokładnie ale chyba fenoterol) na wyciszenie i pomogło.
Mi mij lekarz tak napisał - Jeżeli będą skurcze na ktg to trzeba włączyć salbutamol dożylnie . Na Porod za wcześnie.

Alicja

Stary 2017-05-29, 07:58   #4765
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość

Nie No jakiego teścia broń Boże.
Pisałam o Twoim tacie osobistym

Hehe chyba jeszcze sie nie obudziłem bo zrozumiałam że tate męża

Mój tata co najwyżej mógłby mnie zawieź. Na porodowce by padł i zamiast mną się zająć musieliby go ratować

Generalnie w zastępstwie myślałam o mojej mamie ale jeszcze jej o tym nie mowiłam. Tylko że akurat w od 3 do 11 lipca ich nie bedzie bo mają urlop którego nie udało im się przełożyć w pracy. Generalnie chcieli siedzieć w domu ale ich opierdzieliłam że tyle się mną zajmują że mają jechać i wypocząć bo w tym terminie to już jestem bezpieczna z małą i damy radę.

---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

Cytat:
Pięknie to wygląda nie mogę się doczekać aż mąż skreci mebelki ale tak szybko nie zobaczę pokoik nie skończony. Dobrze ze całą resztę mam. Brakuje materaca i wanienki

---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

Mi mij lekarz tak napisał - Jeżeli będą skurcze na ktg to trzeba włączyć salbutamol dożylnie . Na Porod za wcześnie.

To jest chyba zamiennik fenotrolu bo z tego co czytałam jest on wycofywany. A naprawdę działa bo mam kontakt z tą dziewczyną po wypisie ze szpitala musiała leżeć chociaż jak ona mi to pisała zbytnio się nie oszczedzała bo 2 latka ma w domu i urodziła kilka dni przed terminem a w szpitalu była w 34 tygodniu. Szyjke miała też coś ok 2 cm.
Stary 2017-05-29, 07:58   #4766
Mała!
Zakorzenienie

Dzieki za odpowiedzi co do pakowania

Taedio mintez ostatnio cierpla lewa ręka :/ a nic tez kiepska, watr byl taki ze mi.okna i drzwi trzaskały bo.w nocy jakim cudem otworzył się balkon, przeciag wszedzie... z 4 pobudki miałam :/

Karolinuuusia
Pewnie, ja też sie czułam tam bezpieczniej, pamietam.jakmi w 32 t z Tymonem skurcze wyszly na 90% i chcieli.mnie na porodowke dać zawał miałam caly dzień, ake czułam, ze to tylko te twardnienia... szok, że az tak mocne ale faktycznie ucichły. Mam.nadzieję, ze szyjka soe lekko wydłuży i pezysz resztę czasu w domku o

Z tym.piciem i.jedzeniem to.pamietam, ze u nas dużo nie pozwolili ?

Samantha
Swietne kiecki!!!

Nulka
Kciuki za wizyte, i brawa.za pokoik

Ja wyobrazcie sobie dalej walcze z gardłem... nie mogłam rano.nic powiedzieć, doszedl.katar i leci 2 tydzien choroby :/ juz mi pomysłów brak jak tą krtań wyleczyć do tego.zaczynam kaszleć

Chyba dzis posiedze w domu...

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2017-05-29 o 09:07
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-29, 08:02   #4767
nulkaa3
Rozeznanie

Cytat:
Mój tata co najwyżej mógłby mnie zawieź. Na porodowce by padł i zamiast mną się zająć musieliby go ratować
Ja mam tak z mężem 😃 Nie idzie ze mną rodzić, bo zamiast mną się zająć, to jego trzeba by ratować 😆 Jak ostatnio leżałam na oddziale i kroplówkę czy sterydy miała mi położna dać, to uciekał z sali bo on na to patrzeć nie może. Nawet położna mi powiedziała, żebym go nie zmuszała do porodu, bo kiepsko to chłop zniesie
nulkaa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-29, 08:02   #4768
Samantha7
Zakorzenienie

A zapomniałam Wam napisać , ze zapomniałam wczoraj zgasić świeczkę jak wychodziliśmy z Tz z domu 🤦🏻☠♀️
Normalnie nie pale świeczek, ale nie było Misia wiec sobie zapaliłam dla klimatu i zapachu bo cała chata capi kotem
Całe szczęście ze się nic nie zjaralo. Masakra.
Normalnie mnie ten kot terroryzuje . Dałam jej jesc a ona za 20min stała znów obok miski i miauczy jak tylko wejdę do kuchni . A już zjadła swoją porcje na dzień. Bo wet nam mówił zręby dawać tak jak jest napisane na puszce do jej wagi wiec wyszło 1.5 puszki i tyle jej daje, a ona się zachowuje jakby miała tasiemca . Dałam jej chrupki to gardzi nimi. Widocznie to jej jedzenie jest w głowie bo głodny kot zjadłby takie chrupeczki raz dwa. A ona przecież prawie się nie rusza nie biega , nie skacze wiec jak ona ma to spalić? A potem nie dziwne ze wymiotuje.
Byliśmy u teściowej wczoraj odebrać Misia i teściowa ma 3koty i jedna kotka , która jest w wieku mniej więcej mojej i ma takie już zaburzenia w mózgu ze nagle sztywnieje i się nie rusza, ale wstaje zaraz i wyglada jakby nic jej nie było. Jakiś ucisk na nerw nie wiem :/
I ona chodzi po podwórku łazi gdzie chce i jej białe futro jest śnieżnobiałe dosłownie i takie mięciutkie . Plus normalnie można ja pogłaskać pomiziac wszędzie , a nie jak moja która zaraz syczy i drapie albo gryzie. No a moja siedzi w domu , a jej sierść jest szara już brudna jakby i taka jakby ktoś ja olejem wysmarował . Ma brzydkie futro bardzo takie sklaczone. Ona się przestała myć i pielęgnować jak to koty robią. Myliśmy ja ostatnio , ale nie mogę jej przecież myć co tydzień zwłaszcza ze to kot jest przecież i nie lubi zbytnio wody :/
Teściowa mi mówiła, ze to już znak ze jej czas nadchodzi bo jej kot który zmarł rok temu tez tak przestał się myć i miał taka fatalna sierść i w ogóle.
Sorry za te moje off topy nt.mojego kota ale nie mam z kim o tym pogadać poprostu :/

Stary 2017-05-29, 08:11   #4769
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki za odpowiedzi co do pakowania

Taedio mintez ostatnio cierpla lewa ręka :/ a nic tez kiepska, watr byl taki ze mi.okna i drzwi trzaskały bo.w nocy jakim cudem otworzył się balkon, przeciag wszedzie... z 4 pobudki miałam :/

Karolinuuusia
Pewnie, ja też sie czułam tam bezpieczniej, pamietam.jakmi w 32 t z Tymonem skurcze wyszly na 90% i chcieli.mnie na porodowke dać zawał miałam caly dzień, ake czułam, ze to tylko te twardnienia... szok, że az tak mocne ale faktycznie ucichły. Mam.nadzieję, ze szyjka soe lekko wydłuży i pezysz resztę czasu w domku o

Z tym.piciem i.jedzeniem to.pamietam, ze u nas dużo nie pozwolili ?

Samantha
Swietne kiecki!!!

Nulka
Kciuki za wizyte, i brawa.za pokoik

Ja eyobrazcie sobie dalej walcze z gardłem... nie mogłam rano.nic powiedzieć, doszedl.katar i leco 2 tydzien choroby :/ juz mi pomysłów brak jak tą krtań wyleczyć do tego.zaczynam kaszleć

Chyba dzis posiedze w domu...

Do domu sama się nie wyrywam. Skurcze piszą się na max 30 przy twardnieniach. Dlugo byłam pod ktg ok godz. Położna tak wpatrywala się w zapis i pytam czy coś nie tak to tylko coś brzdaknela pod nosem i nawet nie wiem co. Myślę sobie spoko. Taka ważna ze jej duma tylkiem wychodzi. Wczoraj jak znajoma teściowej pokazała się na oddziale to od razu wszyscy milsi

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

Cytat:
Ja mam tak z mężem 😃 Nie idzie ze mną rodzić, bo zamiast mną się zająć, to jego trzeba by ratować 😆 Jak ostatnio leżałam na oddziale i kroplówkę czy sterydy miała mi położna dać, to uciekał z sali bo on na to patrzeć nie może. Nawet położna mi powiedziała, żebym go nie zmuszała do porodu, bo kiepsko to chłop zniesie
Też słabiej czulas ruchy małej po sterydach? Jaką masz teraz długość szyjki?

Alicja

Stary 2017-05-29, 08:17   #4770
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe mój się waha czy chce być czy nie. Ja go nie zmuszam bo to musi być jego decyzja. Powiedziałam tylko że chociaż na początku chciałabym żeby był a jak już zacznę rodzić to wyjdzie albo zmieni zdanie i zostanie. On tylko powiedział że chyba nie da rady przeciąć pepowiny.

Chciał być ze mną w domu przed porodem ale mi szkoda jego urlopu na siedzenie i czekanie tymbardziej że pewności nie ma kiedy się zacznie. A później już mu nie dadzą. A teraz pracuje w Szczecinie więc wszystko zależy od pociągu jak zdąży dojechać.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości