LIPCÓWKI część 5. - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-05-29, 08:29   #4771
Samantha7
Zakorzenienie

Dot.: LIPCÓWKI część 5.

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Hehe chyba jeszcze sie nie obudziłem bo zrozumiałam że tate męża

Mój tata co najwyżej mógłby mnie zawieź. Na porodowce by padł i zamiast mną się zająć musieliby go ratować

Generalnie w zastępstwie myślałam o mojej mamie ale jeszcze jej o tym nie mowiłam. Tylko że akurat w od 3 do 11 lipca ich nie bedzie bo mają urlop którego nie udało im się przełożyć w pracy. Generalnie chcieli siedzieć w domu ale ich opierdzieliłam że tyle się mną zajmują że mają jechać i wypocząć bo w tym terminie to już jestem bezpieczna z małą i damy radę.

---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

To jest chyba zamiennik fenotrolu bo z tego co czytałam jest on wycofywany. A naprawdę działa bo mam kontakt z tą dziewczyną po wypisie ze szpitala musiała leżeć chociaż jak ona mi to pisała zbytnio się nie oszczedzała bo 2 latka ma w domu i urodziła kilka dni przed terminem a w szpitalu była w 34 tygodniu. Szyjke miała też coś ok 2 cm.

Hehe No cóż zdarza się najlepszym

Miejmy zatem nadzieje , ze Twoj Tz jednak będzie w tym czasie dostępny żeby Tobie towarzyszyć.
Ja tam bym była egoistyczna i bym mamy nie puściła na wakacje podczas mojego porodu
Zawsze fajnie jak ktoś z bliskich jest bo nigdy nie wiesz co będziesz potrzebować i jak będziesz się czuć .

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Dzieki za odpowiedzi co do pakowania

Taedio mintez ostatnio cierpla lewa ręka :/ a nic tez kiepska, watr byl taki ze mi.okna i drzwi trzaskały bo.w nocy jakim cudem otworzył się balkon, przeciag wszedzie... z 4 pobudki miałam :/

Karolinuuusia
Pewnie, ja też sie czułam tam bezpieczniej, pamietam.jakmi w 32 t z Tymonem skurcze wyszly na 90% i chcieli.mnie na porodowke dać zawał miałam caly dzień, ake czułam, ze to tylko te twardnienia... szok, że az tak mocne ale faktycznie ucichły. Mam.nadzieję, ze szyjka soe lekko wydłuży i pezysz resztę czasu w domku o

Z tym.piciem i.jedzeniem to.pamietam, ze u nas dużo nie pozwolili ?

Samantha
Swietne kiecki!!!

Nulka
Kciuki za wizyte, i brawa.za pokoik

Ja eyobrazcie sobie dalej walcze z gardłem... nie mogłam rano.nic powiedzieć, doszedl.katar i leco 2 tydzien choroby :/ juz mi pomysłów brak jak tą krtań wyleczyć do tego.zaczynam kaszleć

Chyba dzis posiedze w domu...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Dzięki

Ty idź z tym gardłem do laryngologa lepiej i niech Ci zrobi wymaz bo mi to na jakieś dziadostwo zakrawa . Może masz jakaś bakterie wiec lepiej to teraz zwalczyć niż potem przy kp się bujać. I pomysł jaki dyskomfort może być podczas porodu.

A właśnie jak ja rodziłam to mi dawali wodę na początku a potem tylko mogłam kosteczki lodu ssać i żadnego jedzenia nie mogłam jesc . Nie jadłam trzy dni za pierwszym razem.
Jak mi dali na koniec sok przed wyjściem to byłam taka zadowolona jakby mi dali mega lody z bita smietana
A za drugim razem nie mogłam zjeść ani pic przez Ok.2dobg . Potem mi dali po cc wody trochę i tyle.
A na drugi dzień przynieśli mi kartę z moja dieta i kazali mi se coś zadzwonić do kateringu i zamowic. A w karcie w mojej diecie był rosół sama woda oraz puding wiec najadłam się w szpitalu tyle pudingow ze masakra Ale ten rosół z warzyw tez był całkiem całkiem . Położna mi powiedziała ze mogę zamówić sobie bułkę i coś lepszego dopiero jak puszczę baka Hahahaha wiec bardzo na niego czekałam

Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość
Ja mam tak z mężem Nie idzie ze mną rodzić, bo zamiast mną się zająć, to jego trzeba by ratować Jak ostatnio leżałam na oddziale i kroplówkę czy sterydy miała mi położna dać, to uciekał z sali bo on na to patrzeć nie może. Nawet położna mi powiedziała, żebym go nie zmuszała do porodu, bo kiepsko to chłop zniesie

Hehe ostro
To mój Tz zawsze chodzi na wszystkie badania z naszym synem bo ja mam ochotę zabić za pobranie krwi pielęgniarkę i robi mi się słabo, panika mnie ogarnia i płacze razem z nim

Jak rodziłam pierwszy raz i przychodzili mnie zbadać i się wyginalm z bólu to Tz mi mówił tylko, ze było mu strasznie przykro na mnie patrzeć jak byłam w takim cierpieniu, ale wiedział ze tak musi być i ze nic nie może z tym zrobić. Przychodził do mnie tylko potem i siedział obok noc nie mówił tylko patrzył.
Wystraszył się tylko jak zaczęłam się śmiać na cały szpital jak wariatka bo już od tych skurczów tak mnie bolało, ze nie umiałam jęczeć wiec zaczęłam się śmiać jak psychiczna hahahahahaha

Idę spać bo ledwo żyje i nie wiem po kiego tyle siedzę
Także miłego dzionka Wam i dobranoc

---------- Dopisano o 01:29 ---------- Poprzedni post napisano o 01:22 ----------

Ah Mała zapomniałam napisać , ze współczuje nocki i akcji z balkonem dziwna sprawa :/
Ja zamykam na klucz zawsze balkon na noc bo się boje spidermanow, ze mi ktoś na chatę wlezie i nam coś zrobi. Taka mam fobie. Mieszkam na pietrze i tuż przy głównej ulicy także wole nie ryzykować. Tz mowi ze przesadzam ale wole dmuchać na zimne .

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-29, 08:33   #4772
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
Ja sie spakowalam w kabinowke i wszystko zmiescilam

Nie wiem jak to zrobilas! Podziwiam

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Nie śpię już od godziny. Obudziłam się do wc, potem mierzenie ciśnienia, temp i słuchanie serduszka. Już nie ĺzasne. Do tego czuje kłucie w pochwie, nie jest to dobry znak u mnie..
Ja już chyba wole zostać w szpitalu jakiś czas, czuje się tu bezpieczniejsza

Też mam takie klucie.

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Zwerbowałem Tz do sklepu na szybkie zakupy i kupiłam sobie dwie sukienki na szybko Dwa staniki bez drutów i sandałki oczywiście rozmiar większe
Mam dość już leginsow . Robi się ciepło wiec potem mi się sukienki przydadzą na jakieś inne okazje . Załącznik 7085361Załącznik 7085366

Widać na zdjęciu jaka mam łapkę pudzianowska
Nie chce nikogo urazić , ale naprawdę nie wiem jak sobie radzą w życiu otyli ludzie :/
Dla mnie taka waga to dramat. Czasami czuje jak mi kręgosłup promieniuje z dołu aż do szyi i zaczyna mi coś pulsować w głowie . Muszę o tym powiedzieć na wizycie następnej.

Cytat:
Ja jestem spakowana w walizkę dość dużą. Ale wszystko muszę mieć swoje i trochę się tego uzbierało.

Najważniejsze, że nie masz skurczy ☺ Z tą szyjką też sobie dasz radę, w najgorszym wypadku będziesz mieć nakaz leżenia do 37tygodnia. Trzymam kciuki i daj znać jak już będziesz po obchodzie 😙

Pochwalę się, mam już skręcone łóżeczko i komodę, dzisiaj zaczynam akcje pt "Prasowanie" 😊 Oczywiście wszystko z umiarem, bo jednak tryb leżący mam nadal a jutro wizyta. ☺
Ja już mam dawno spakowane 4 but wody min z dziubkiem.

Dzwoniłam do przychodni kolo mojej wsi. Trzeba przyjechać i wypełnić deklaracje.
Babka była średnio pomocna. Pow, że teraz to mogę przyjechać i wypełnić na siebie. .. na dziecko muszę drugi raz po porodzie z książeczką zdrowia DZIECKA. Bezsensu. Mówię jej, że we wro tak nie ma. Wszędzie tak jest. .. ciekawe. Żeby 2 razy wypelniac deklaracje :/ pojadę tam jutro jak mąż wróci z pracy bo bez auta to tam się nie dostanę. Dlatego chciałam wro :/ wkurza mnie mieszkanie na wsi. Uwielbiam swoje mieszkanie i nie zamieniłabym go na mniejsze we wro, ale takie sytuacje irytują mnie na maxa. Juz współczuję mojemu dziecku dojazdów do szkoły.
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-29, 08:35   #4773
darietta
Zakorzenienie

Dziewczyny takie ciuszki chce na wyjście ze szpitala co myślicie do bodziakow jeszcze jakieś pordki uszykuje w razie w bo nie wiadomo jaka duza maluda będzie i na jaką pogodę trafimy. A jak bedzie gorąco tak jak teraz to może tylko skarpetki no i oczywiscie pieluszka do przykrycia i czapeczka.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20170529_082708.jpg (123,4 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20170529_082743.jpg (119,0 KB, 52 załadowań)
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-29, 08:37   #4774
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny takie ciuszki chce na wyjście ze szpitala co myślicie do bodziakow jeszcze jakieś pordki uszykuje w razie w bo nie wiadomo jaka duza maluda będzie i na jaką pogodę trafimy. A jak bedzie gorąco tak jak teraz to może tylko skarpetki no i oczywiscie pieluszka do przykrycia i czapeczka.
Ja mam przygotowane w 3 rozmiarach.
W każdym komplecie body na krótki rękaw lub ramiączka. Body z długim rękawem. Kaftanik. Skarpetki. Niedrapki. Czapeczka i chustka.
Stary 2017-05-29, 08:49   #4775
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość

Też mam takie klucie.

Dzwoniłam do przychodni kolo mojej wsi. Trzeba przyjechać i wypełnić deklaracje.
Babka była średnio pomocna. Pow, że teraz to mogę przyjechać i wypełnić na siebie. .. na dziecko muszę drugi raz po porodzie z książeczką zdrowia DZIECKA. Bezsensu. Mówię jej, że we wro tak nie ma. Wszędzie tak jest. .. ciekawe. Żeby 2 razy wypelniac deklaracje :/ pojadę tam jutro jak mąż wróci z pracy bo bez auta to tam się nie dostanę. Dlatego chciałam wro :/ wkurza mnie mieszkanie na wsi. Uwielbiam swoje mieszkanie i nie zamieniłabym go na mniejsze we wro, ale takie sytuacje irytują mnie na maxa. Juz współczuję mojemu dziecku dojazdów do szkoły.
Dziwne dwa razy wypełniać deklaracje dla mnie bez sensu. Ale kto zrozumie ich przepisy.
Ja jeszcze nie spakowana jestem a w sumie powinnam być jako pierwsza. Nie chce zapeszyc. W domu tylko w siatce mam uszykowane podklady gatki itp koszul jeszcze nie mam wcale. A wodę myślałam żeby kupić dużą butelke i jedną z dziubkiem i ktoś mi przeleje. Ale może faktycznie wszystkie z dziubkiem sprawdzą się lepiej.

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Cytat:
Ja mam przygotowane w 3 rozmiarach.
W każdym komplecie body na krótki rękaw lub ramiączka. Body z długim rękawem. Kaftanik. Skarpetki. Niedrapki. Czapeczka i chustka.
Ja nie wiem co mam bo część jest w domu część u rodziców bo tata przywiózł spowrotem i wyprali w dzieciowym proszku. W domu mam jeszcze ciemne i białe do prania ale co w jakim rozmiarze to nie wiem. Wszystko w torbach powrzucane.
Na leżąco trudno cokolwiek ogarnąć.
Stary 2017-05-29, 08:59   #4776
Jon_Snow
Wtajemniczenie

U mnie dzisiaj też ciężka noc od wczoraj boli mnie głowa, znowu miałam skurcz łydki o 6 rano i będę kuleć tydzień :/ 3 pobudki na siusiu

Xzora zdrówka dla pieska, oby to nie było nic poważnego
Samantha fajne sukienki!
Karolinusia dobrze że skurczów nie masz mocnych, może Cię niedługo wypuszczą

Cytat:

Też mam takie klucie.

Mi położna powiedziała, że jak się dziecko urodzi to ona jak na wizytę przyjedzie zabiera wszystkie potrzebne dokumenty i nie muszę jechać specjalnie do przychodni żeby wybrać lekarza itp.

Cytat:
Ja na wyjście ze szpitala będę brać body rozpinane na całej długości żeby było łatwiej ubrać na pępuszku i 2 rozmiary przygotuję, bo nie wiem ile cm będzie miał ten mój synu
Jon_Snow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-29, 09:04   #4777
morelle_
Zakorzenienie

Jon właśnie tak powinno być. Mi też tak we wro mówiła.
Ale tutaj na wsi to im się pewnie nie chce. Pojadę tam jutro i jeszcze sobie z nimi porozmawiam
Stary 2017-05-29, 09:04   #4778
karolinuuusia
Zakorzenienie

Jestem po obchodzie, mają mnie wziąć na badanie, bo to czekam. Ordynator jest na dyżurze, moce powie coś konkretnego

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-29, 09:12   #4779
taedio
MerDer 4ever

Samantha fajne sukienki

Nulka fajnje, że masz skręcone łóżeczko ostrożnie z prasowaniem

Mała współczuje nocki
Kuruj sie szybko

Karolinusia za badanie

Stary 2017-05-29, 09:14   #4780
baby2
Rozeznanie

Cześć dziewczyny

Piękna pogoda za oknem weekend też bardzo przyjemny, choć u nas było wietrznie, ale przynajmniej dało się wysiedzieć na leżaczku
Zjarałam sobie nogi na buraka i teraz cierpię
Młoda w sobotę wieczorem urządziła sobie w brzuchu koncert rokowy, myślałam że zwarjuję tak bolały kopniaki.

Darietta ja do szpitala na wyjście biorę pajaca, a drugi zestaw body na krótki rękaw i półśpiochy, wszystko rozmiar 56 smykowy do tego czapeczka, niedrapki i pielucha do przykrycia

Mała ja spakowałam się w torbę, jakoś walizka nie pasuje mi do szpitala.

Samantha szacun za noszenie takiego bębenka Sukienki super.

Karolinusia trzymaj się tam w tym szpitalu, na pewno będzie wszystko dobrze, a nawet gdyby coś to moja doktor mówila że na tym etapie dzieciaczek jest już raczej bezpieczny
baby2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-29, 09:14   #4781
Mała!
Zakorzenienie

Może cię puszczą do domu gdyby.nie szyjka to.ja bym sie w ogóle nie.martwiła skurczami...

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-29, 09:21   #4782
minini
Zadomowienie

Cytat:
Zwerbowałem Tz do sklepu na szybkie zakupy i kupiłam sobie dwie sukienki na szybko Dwa staniki bez drutów i sandałki oczywiście rozmiar większe
Mam dość już leginsow . Robi się ciepło wiec potem mi się sukienki przydadzą na jakieś inne okazje . Załącznik 7085361Załącznik 7085366

Nie chce nikogo urazić , ale naprawdę nie wiem jak sobie radzą w życiu otyli ludzie :/
Dla mnie taka waga to dramat. Czasami czuje jak mi kręgosłup promieniuje z dołu aż do szyi i zaczyna mi coś pulsować w głowie . Muszę o tym powiedzieć na wizycie następnej.

no i super, teraz przynajmniej bedzie Ci wygodnie!
tez nie wiem jak żyją otyli ludzie... nie potrafilabym normalnie funkcjonowac!

Cytat:
Ja jestem spakowana w walizkę dość dużą. Ale wszystko muszę mieć swoje i trochę się tego uzbierało.

Najważniejsze, że nie masz skurczy ☺ Z tą szyjką też sobie dasz radę, w najgorszym wypadku będziesz mieć nakaz leżenia do 37tygodnia. Trzymam kciuki i daj znać jak już będziesz po obchodzie 😙

Pochwalę się, mam już skręcone łóżeczko i komodę, dzisiaj zaczynam akcje pt "Prasowanie" 😊 Oczywiście wszystko z umiarem, bo jednak tryb leżący mam nadal a jutro wizyta. ☺
super! nie przemeczaj sie z tym prasowaniem! rozłóz na kilka dni najlepiej

Cytat:
Dzieki za odpowiedzi co do pakowania

Taedio mintez ostatnio cierpla lewa ręka :/ a nic tez kiepska, watr byl taki ze mi.okna i drzwi trzaskały bo.w nocy jakim cudem otworzył się balkon, przeciag wszedzie... z 4 pobudki miałam :/

Karolinuuusia
Pewnie, ja też sie czułam tam bezpieczniej, pamietam.jakmi w 32 t z Tymonem skurcze wyszly na 90% i chcieli.mnie na porodowke dać zawał miałam caly dzień, ake czułam, ze to tylko te twardnienia... szok, że az tak mocne ale faktycznie ucichły. Mam.nadzieję, ze szyjka soe lekko wydłuży i pezysz resztę czasu w domku o

Z tym.piciem i.jedzeniem to.pamietam, ze u nas dużo nie pozwolili ?

Samantha
Swietne kiecki!!!

Nulka
Kciuki za wizyte, i brawa.za pokoik

Ja eyobrazcie sobie dalej walcze z gardłem... nie mogłam rano.nic powiedzieć, doszedl.katar i leco 2 tydzien choroby :/ juz mi pomysłów brak jak tą krtań wyleczyć do tego.zaczynam kaszleć

Chyba dzis posiedze w domu...

dalej chora? kurcze mnie w styczniu trzymalo miesiąc! idz moze do lekarza.. szkoda żebys w ostatnim miesiacu jeszcze meczyla sie tyle z chorobą. zdrówka

ja tez spakowalam sie do malej walizki. ale nie biore wszystkiego na raz. rzeczy na wyjscie dowiezie mi potem mąz.
klapki dopakowalam. jeszcze macie racje zeby wode kupic.

Cytat:

Też mam takie klucie.

zawsze musza jakies problemy robic... nie rozumiem.
etam dojazdy do szkoly! moze sie wybudujecie juz zanim corka pojdzie do szkoly?

ja dzis jade na trzecie prenatalne. jednak moja gin. stwierdzila że dobrze by bylo sprawdzic jeszcze dokladnie serce maluszka. jade na 13stą do katowic. sama. mąż w cholere roboty ma. juz nie chcialam go namawiać. ostatnio bardzo dobrze sie czuje wiec dam rade sama.

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Cytat:
Jestem po obchodzie, mają mnie wziąć na badanie, bo to czekam. Ordynator jest na dyżurze, moce powie coś konkretnego

oby po badaniu okazalo sie że bedzie wszystko dobrze! kciuki!

darietta ja nie mam spakowanych rzeczy nanwyjscie dla maluszka. zobacze jaka bedzie pogoda i przez tel. męzowi bede tlumaczyc co ma zabrac. ostatnio dał rade to teraz też

jon, taedio - wspolczuje ciezkich nocy. po sniadaniu poszlabym na drzemke jeszcze. sen dobry na wszystko
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-29, 09:29   #4783
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Piękne sukienki 😍

Cytat:

Slicznie 😍😍

Cytat:
Hehe chyba jeszcze sie nie obudziłem bo zrozumiałam że tate męża

Mój tata co najwyżej mógłby mnie zawieź. Na porodowce by padł i zamiast mną się zająć musieliby go ratować

Generalnie w zastępstwie myślałam o mojej mamie ale jeszcze jej o tym nie mowiłam. Tylko że akurat w od 3 do 11 lipca ich nie bedzie bo mają urlop którego nie udało im się przełożyć w pracy. Generalnie chcieli siedzieć w domu ale ich opierdzieliłam że tyle się mną zajmują że mają jechać i wypocząć bo w tym terminie to już jestem bezpieczna z małą i damy radę.

---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

To jest chyba zamiennik fenotrolu bo z tego co czytałam jest on wycofywany. A naprawdę działa bo mam kontakt z tą dziewczyną po wypisie ze szpitala musiała leżeć chociaż jak ona mi to pisała zbytnio się nie oszczedzała bo 2 latka ma w domu i urodziła kilka dni przed terminem a w szpitalu była w 34 tygodniu. Szyjke miała też coś ok 2 cm.
Ze mną na początku była mama potem przyjechał mąż. Mama czekała na korytarzu. Lepiej mieć kogoś przy sobie zawsze to inaczej 😊
Cytat:
Ja mam tak z mężem 😃 Nie idzie ze mną rodzić, bo zamiast mną się zająć, to jego trzeba by ratować 😆 Jak ostatnio leżałam na oddziale i kroplówkę czy sterydy miała mi położna dać, to uciekał z sali bo on na to patrzeć nie może. Nawet położna mi powiedziała, żebym go nie zmuszała do porodu, bo kiepsko to chłop zniesie
Kochana mój mąż na widok krwi mdleje i zawsze mówił ze nie idzie ze mną rodzić. A jak się zaczęło na dobre to wpadł na porodowke aż pielęgniarki go zatrzymały żeby ubrał fartuch i buty ochronne 😊 dużo mi pomógł cwiczylisny razem. Za każdym razem jak mnie badano lekarka go wypraszala i potem wracał ale ma koniec zbadali mnie i ona mówi ze teraz 3 pchnięcia i koniec i nie zdążył wejsc😅 ale może lepiej bo tego mógłby nie wytrzymać.
Cytat:
Ja biorę body z długim rękawem i cienkie spodnie. Czapke i skarpetki. I chyba jakiś cienki sweterek. Kocyk lub pieluszke i tyle😊
Cytat:

Powodzenia czekamy na dobre wiesci

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-29, 09:30   #4784
Agg_s
Wtajemniczenie

Taedio, mi tez dokuczają plecy i się budzę przez nie chociaż dzisiaj jakby ciut lepiej, może w lepszej pozycji udało mi się spać..

Samantha, super kiecki, tez by mi się takie przydały

Nulka, ładny pokoik zazdroszczę ze wszystko stoi i czeka

Mnie dzisiaj obudził krwotok z nosa i przed chwila miałam kolejny :/ faken siet! Chyba nie wróży to dobrze mojej hemoglobince :/
Aaaa i od kilku dni tez mam kłucia w pochwie jak Karolina. Nie są jakoś mocno bolesne i intensywne wiec mam nadzieje ze nic się tam nie dzieje złego w czwartek ba szczęście wizyta wiec do tego czasu zaciskam krocze :P

Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-29, 09:35   #4785
Mała!
Zakorzenienie

Ja ostatnio zgubiłam kilka wątków:
Wiec:
Xzora - daj.znac jak.ma sie piesek, oby był zdrowy!

Morelle
Nie kumam tej biurokracji :/ zupełnie bez sensu.

Bebe
Bidula oby chociaz opalenizna dlugo sie trzymała

Samantha
To chyba juz ostatnie podrygi Twojej kotki, kurcze to ciezkie, ale ona sie chyba meczy sama ze sobą.

Minini
Kciuki za badanie- będzie dobrze

Co do porodów z mężem- to mój też sie nie wyrywa i namawiać.go.nie będę, niech przeżyje ten moment tak aby jemu było dobrze, wiem, że matki.podchodzą, ze ojej ja cierpię a ten nawet stac przy tym.nie moze! I.na siłę go tam stawiają... ale mi jego obecność i stres bólu raczej nie złagodzi, porodu.mi.nie przyspieszy.( choc jakby mdlał to kto wie)
Wiec to wydazenie każdy ma prawo przeżyć po swojemu bedzie chciał, czuł potrzebę to będzie ze mna tyle ile bedzie trzeba.

Ostatnio mam w glowie i sercu dziwny klimat :/ taki lekki lęk i obawy mi się włączyły... o poród, o posiadanie dwójki synów/dzieci... W ogóle to swoje możliwości i siły. Mam.wychować dwoje ludzi-ba mężczyzn!, Tyle od nas zależy- czy jestem odpowiednią osobą do tego? Jestem zła na siebie, ze tak dużo sie złoszcze w tej ciąży, że dużo krzyczę... że juz mi czasem brak cierpliwości. Boję się rozłąki z mężem, że znów uwaga będzie na dzieciach, a MY gdzies z boku, na drugim planie.
Boję się ze zatrace siebie- bo już mi sie przewartosciował świat... a chcę jeszcze czuć w sobie tą beztroska, szurniętą i szaloną osobę, a nie tylko zatroskaną mamę...
I.tak mam.od kilku dni... doszło chyba do.mnie, że będziemy mieć DWOJE dzieci, i super uczucia.i emocje,.ktorych.dobrej.po ry było więcej zaczynają mieszać sie z obawami...

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2017-05-29 o 09:39
Stary 2017-05-29, 09:35   #4786
karolinuuusia
Zakorzenienie

Mam rozwarcie na 2 cm. Sa skurcze ale nie zapisują się na ktg.

Alicja

Stary 2017-05-29, 09:37   #4787
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
no i super, teraz przynajmniej bedzie Ci wygodnie!
tez nie wiem jak żyją otyli ludzie... nie potrafilabym normalnie funkcjonowac!

super! nie przemeczaj sie z tym prasowaniem! rozłóz na kilka dni najlepiej

dalej chora? kurcze mnie w styczniu trzymalo miesiąc! idz moze do lekarza.. szkoda żebys w ostatnim miesiacu jeszcze meczyla sie tyle z chorobą. zdrówka

ja tez spakowalam sie do malej walizki. ale nie biore wszystkiego na raz. rzeczy na wyjscie dowiezie mi potem mąz.
klapki dopakowalam. jeszcze macie racje zeby wode kupic.

zawsze musza jakies problemy robic... nie rozumiem.
etam dojazdy do szkoly! moze sie wybudujecie juz zanim corka pojdzie do szkoly?

ja dzis jade na trzecie prenatalne. jednak moja gin. stwierdzila że dobrze by bylo sprawdzic jeszcze dokladnie serce maluszka. jade na 13stą do katowic. sama. mąż w cholere roboty ma. juz nie chcialam go namawiać. ostatnio bardzo dobrze sie czuje wiec dam rade sama.

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

oby po badaniu okazalo sie że bedzie wszystko dobrze! kciuki!

darietta ja nie mam spakowanych rzeczy nanwyjscie dla maluszka. zobacze jaka bedzie pogoda i przez tel. męzowi bede tlumaczyc co ma zabrac. ostatnio dał rade to teraz też

jon, taedio - wspolczuje ciezkich nocy. po sniadaniu poszlabym na drzemke jeszcze. sen dobry na wszystko
Wybudujemy się jeszcze dalej niż teraz. Także tego

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
Taedio, mi tez dokuczają plecy i się budzę przez nie chociaż dzisiaj jakby ciut lepiej, może w lepszej pozycji udało mi się spać..

Samantha, super kiecki, tez by mi się takie przydały

Nulka, ładny pokoik zazdroszczę ze wszystko stoi i czeka

Mnie dzisiaj obudził krwotok z nosa i przed chwila miałam kolejny :/ faken siet! Chyba nie wróży to dobrze mojej hemoglobince :/
Aaaa i od kilku dni tez mam kłucia w pochwie jak Karolina. Nie są jakoś mocno bolesne i intensywne wiec mam nadzieje ze nic się tam nie dzieje złego w czwartek ba szczęście wizyta wiec do tego czasu zaciskam krocze :P

Ja mam co dziennie krwotok z nosa, a hemoglobina w normie. Niska ale ok.

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Minini kciuki za wizytę@
Stary 2017-05-29, 09:41   #4788
taedio
MerDer 4ever

minini za podróż i wizytę
Poszłam się jeszcze położyć Zasnęłam oglądając wyprawki na YT

Agg Mnie boli w każdej pozycji Wczoraj zasnęłam jak mąż mi lekko masował to bolące miejsce. Dzisiaj jak zasypiałam drugi raz sama sobie rozmasowywałam.
Mam nadzieję, że z hemoglobiną i szyjką będzie wszystko dobrze! W ciąży mamy rozrzedzoną krew więc krwotoki mogą się zdarzyć

Ja się cieszę, że będę miała wizyty co 2 tygodnie teraz. Chociaż wczoraj wieczorem myślałam, czy nie umówić się szybciej albo czy nie jechać na IP bo przez ten ból pleców spinam brzuch mimowolnie
A tego mojego małego gada czuje już bardzo nisko

Klikam zamówienie na gemini! Koszule do porodu wyprałam, jeszcze wyprasuje jak dam radę i zacznę pakować torbę chyba. Jeszcze muszę kupić ciemny ręcznik bo mamy same białe albo jasnoszare
Stary 2017-05-29, 09:41   #4789
Mała!
Zakorzenienie

Karolinuuusia
Kurcze brzmi.to.poważnie... no.dobra, a co.powiwdział? Dal Ci wskazowki, powiedział ile uda sie wytrwać? Szyjka sie skraca?

Stary 2017-05-29, 09:44   #4790
nulkaa3
Rozeznanie

Cytat:
Też słabiej czulas ruchy małej po sterydach? Jaką masz teraz długość szyjki?

Przez kilka dni Ada była bardzo spokojna, podobno po sterydach maluszki tak mają i nie ma się co denerwować. A szyjka na początku maja miała 23mm, kilka dni później jak zakładano mi pessar, to lekarka powiedziała że skróciła się, ale nie wiem w sumie ile miała. Jutro pewnie się dowiem na wizycie.

Cytat:

Powiedzieli Ci co dalej mają zamiar robić? Dziwne, że skoro są skurcze, to czemu nie widać ich na ktg?

Edytowane przez nulkaa3
Czas edycji: 2017-05-29 o 09:47
nulkaa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-29, 09:48   #4791
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Karolinuuusia
Kurcze brzmi.to.poważnie... no.dobra, a co.powiwdział? Dal Ci wskazowki, powiedział ile uda sie wytrwać? Szyjka sie skraca?

Nic więcej nie powiedzieli. Mam czekać. Mój lekarz jest zły ze nie podali leków na wyciszenie

Alicja

Stary 2017-05-29, 09:48   #4792
taedio
MerDer 4ever

karolinusia dziwne, że skurcze się nie zapisują
a rozwarcia nie było na poprzednim badaniu? Jaki jest teraz plan działania?
Stary 2017-05-29, 09:48   #4793
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
karolinusia dziwne, że skurcze się nie zapisują
a rozwarcia nie było na poprzednim badaniu? Jaki jest teraz plan działania?
Wczoraj jeszcze nie było

Alicja

Stary 2017-05-29, 09:49   #4794
baby2
Rozeznanie

Cytat:

O matko Karolcia i co teraz ? Rodzisz czy będą zatrzymywać? Będzie dobrze napewno
baby2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-29, 09:51   #4795
Agg_s
Wtajemniczenie

Morelle, Taedio dzięki ostatnio na wynikach tez miałam hemoglobinę w dolnej granicy, z badania na badanie jest coraz niższa wiec od razu o niej pomyślałam.. ale być może to po prostu ciaza i hemo nie jest taka zła
Mój gad tez już nisko jest, chociaż jak się wyprezy to mam wrażenie ze jest wszędzie
No i mam nadzieje ze tez będę miała już wizyty częściej, 4tyg to za długo przy obecnym tygodniu ciazy gdzie wszystko tak szybko się zmienia..

Karolina, i co teraz? Zostaniesz już w szpitalu?

Stary 2017-05-29, 09:54   #4796
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:

Mi położna mówiła, że rozwarcie na 2 cm może się zrobić na 2 tyg przed porodem. Jak nie ma skurczy na ktg to jeszcze nie to, ale na wyciszenie trzeba wziąć leki.
Stary 2017-05-29, 09:58   #4797
karolinuuusia
Zakorzenienie

Napiszcie proszę na szybko co ma mj mąż do porodu przywieźć bo K już nie myślę

Alicja

Stary 2017-05-29, 10:01   #4798
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
Wczoraj jeszcze nie było

A Ty co myślisz? Zostajesz w tym szpitalu do porodu?

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
Morelle, Taedio dzięki ostatnio na wynikach tez miałam hemoglobinę w dolnej granicy, z badania na badanie jest coraz niższa wiec od razu o niej pomyślałam.. ale być może to po prostu ciaza i hemo nie jest taka zła
Mój gad tez już nisko jest, chociaż jak się wyprezy to mam wrażenie ze jest wszędzie
No i mam nadzieje ze tez będę miała już wizyty częściej, 4tyg to za długo przy obecnym tygodniu ciazy gdzie wszystko tak szybko się zmienia..

Karolina, i co teraz? Zostaniesz już w szpitalu?

A to wysoko też go czuję Najlepsza zabawa to przecież napieranie na szyjkę, wyciskanie tyłkiem żołądka pod gardło a nogami grzebać w żebrach Wolałabym mieć większy brzuch

Ja do tej pory miałam co 3 tyg, pewnie lekarz teraz zaproponuje częściej a jak nie to sama zaproponuj
Stary 2017-05-29, 10:05   #4799
darietta
Zakorzenienie

Cytat:

Karolcia nie denerwuj się rozwarcie nie oznacza że rodzisz. Ja też mam i ile miesiecy leżę. Mi skurczy nie badali więc nie wiem czy miałam.
Szkoda że nie podali ci leków na wyciszenie od razu zawsze by to cos zastopowało. Dziwne że ktg nie pokazało skurczy. Bedzie dobrze ja w to wierzę.

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:
Napiszcie proszę na szybko co ma mj mąż do porodu przywieźć bo K już nie myślę

Do porodu wszystko ci dadzą na pewno.
A na pozniej podklady, na tylek gatki kabaretki, koszule do karmienia, stanik do karmienia . chusteczki nawilżone. Duzo wody. Gumka do włosów skarpetki

Edytowane przez darietta
Czas edycji: 2017-05-29 o 10:09
Stary 2017-05-29, 10:05   #4800
Agg_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
A Ty co myślisz? Zostajesz w tym szpitalu do porodu?

A to wysoko też go czuję Najlepsza zabawa to przecież napieranie na szyjkę, wyciskanie tyłkiem żołądka pod gardło a nogami grzebać w żebrach Wolałabym mieć większy brzuch

Ja do tej pory miałam co 3 tyg, pewnie lekarz teraz zaproponuje częściej a jak nie to sama zaproponuj

Większy brzuch nie pomaga możesz mi zaufać, czuje dokładnie to samo przy dwa razy większym brzuchu chociaż ostatnio lekko przystopował ze wzrostem

Na pewno pogadam z ginem będę się czuła spokojniejsza

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości