|
|
#4951 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: LIPCÓWKI część 5.
|
|
|
|
#4952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak coś to pisz |
|
|
|
|
#4953 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4954 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja stanik bez ramiączek , ale ja mam mały biust. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4955 |
|
Zakorzenienie
|
Z tym trzymaniem moczu to nie że leci mi po nogach i dopiero biegnę ale już przez te miesiace nauczyłam się kiedy mam iść.
A nie wolno mi czesto wstawać bo grawitacja działa a kluska już ciężka i za mocno naciska. Chodzi o to by nie latać co chwilę. Ja np wieczorem ide miedzy 22-23 i rano do 5-6 spokojnie wytrzymam nie muszę wstawać ale to nie na siłę trzymam. Kilka razy się zdarzyło że w nocy musiałam wstać. ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Samantha twoje porównania są super czy ty chcesz żebym ze smiechu urodziła. Ja na temat swoich się nie wypowiem |
|
|
|
#4956 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dobrze, że Ci lepiej!Cytat:
Dziewczyny ale macie brzuchy fajne Aggs Twoja fota w tej kiecce wymiata My wróciliśmy już do siebie. Zaliczyłam dzisiaj nadprogramową wizytę. Poszłam bo czułam, że znowu mam infekcję i nie myliłam się Od czwartku gdzieś miałam też dużo skurczy - ponad 20 chyba. Na szczęście szyjka w porządku, ale dostałam lek na skurcze. Mam też wziąć Monural - Morelle to co Ty brałaś ostatnio jednorazowo to było to? |
|||
|
|
|
#4957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piękne macie brzuszki dziewczynki! Zazdroszczę czereśni. Siedzę w centralnej Polsce i jakoś nie mam odwagi nawet na truskawki bo wszyscy w koło mówią że jeszcze niedobre. A zjadłabym knedle z truskawkami... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4958 |
|
Zadomowienie
|
U mnie dzisiaj truskawki były po 8,5, czereśnie po 15, aż się zdziwiłam
|
|
|
|
#4959 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4960 |
|
Zakorzenienie
|
A mój synek w brzuszku tak się dzis wypina i wierci cały dzień, że szok... i chyba sie przekrecil bo.czuję nisko.kopniaki, a teraz właśnie czka co czuje i widze nad pępkiem, więc głowę ma dziś wysoko. Daje dziś czadu, nie ma co nawet wstać teraz nie mogę...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4961 |
|
Zadomowienie
|
napisalam posta jak tam dzis na moich prenatalnych i mi telefon zeswirował i stracilam caly tekst
|
|
#4962 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie dzisiaj tak duszno, że obstawiałam burzę ale niebo nadal piękne! Cytat:
Taka figura w 8mc pfffff!!!! ![]() ![]() Zazdrość przeze mnie przemówiła, wybacz. ![]() Ekstra! Właśnie takiej sukienki mi jeszcze brakuje, ale ja karakan mały i zazwyczaj wszystkie są za długie Zwłaszcza teraz jak potrzebuję rozmiar większej. ![]() Cytat:
![]() Ja się staram nie marnować jedzenia i trafiam do buzi ![]() Photoshop ![]() Chciałabym napisać, że w cyckach ale niestety.... Cytat:
A co za infekcja? Układ moczowy czy Bożenka? Ja tak się zastanawiam czy też czegoś nie przytuliłam... Niby nie mam objawów swędzących ale śluz mi się coś zmienił i jest podejrzany.. Dobrze, że szyjka ok, jest nadzieja że moje twardnienia też nie narobiły szkód. Cytat:
a te z supermarketów to dla mnie oszukane ![]() ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
No niestety- musisz napisać jeszcze raz, nie odpuścimy nowych wiadomości!
|
|
#4963 |
|
MerDer 4ever
|
Super wyglądacie dziewczyny
Jedzie juz do mnie sukienka z orsaya I kocyk i poduszka z le pampuch Calineczka przypomnij mi - mam porównac ubranka z tego samego rozmiaru czy np 56 i 62? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4964 |
|
Zakorzenienie
|
A co do spania to dziewczyny nie śpijcie na plecach . Nie wolno!
Uciekacie wtedy żyje główna zwłaszcza w 3trymestrze jest to bardzo niebezpieczne. Nie chce nikogo straszyć , ale jest to najczęstsza przyczyna umarcia dziecka w macicy. Powinno się spać na lewym boku jak najdłużej. "Czy w ciąży mogę spać na plecach W pierwszym trymestrze ciąży również ta pozycja uznawana jest za bezpieczną. Jednak powiększająca się macica zaczyna uciskać kręgosłup oraz żyłę główną dolną, którą powraca krew z dolnych partii ciała do serca, dlatego już pod koniec pierwszego trymestru unikaj spania w tej pozycji." Tu jest artykuł fajny o spaniu w ciąży http://www.osesek.pl/ciaza-i-porod/z...u-w-ciazy.html Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Calineczka - przykro mi z powodu infekcji Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakie niedobre Kutnowskie i łódzkie już przeze mnie strawione i były pyszne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4967 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
On jest jednorazowy, ale działa 5 dni. Cytat:
Mnie juz te upławy denerwują. Odebrałam właśnie wyniki z biocenozy i gbs - jest ok.
|
|
#4968 |
|
Zakorzenienie
|
Chilli
Gdzie kupujesz takie sukienki? I spódnice masz fajnie taką maxi szarą np.? Minini Koniecznie napisz co tam po badaniach... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4969 |
|
Zadomowienie
|
no ok, piszę jeszcze raz
![]() badanie ok, bylam w innej klinice niz na dwoch poprzednich prenatalnych. lekarka młoda, sympatyczna. badala powoli i dokladnie wszystko omawiala co gdzie i jak. wszystkie narządy prawidłowe! wazy 1650g w 31 tc. żadnych markerów trisomii jak to nazwała, czyli żadnych oznak wskazujących na zespol downa. ułożony głowką w dół, łożysko na tylnej ścianie, wody plodowe w normie, pepowina wydolna. w opisie dodatkowo tekst "dobrostan płodu" haha. mierzyła ten "chudy" brzuszek, powiedziala ze faktycznie chudy, ale w dolnej granicy normy! do tego powiedziala ze ma długą kość udową co oznacza że chłop wysoki bedzie. na koniec powiedziala że dziecko bedzie chude i długie. na szczescie wg niej zdrowe. bardzo mi ulżyło po wizycie. po badaniu spotkalam sie z tą położną ktora w lutym zdalnie konsultowala z lekarzem moje wyniki z pierwszego prenatalnego. podziekowalam jej slodyczami, pogadalysmy chwile, kazala koniecznie sie odzywać po porodzie ![]() w drodze powrotnej kupilam sobie malinowe sandałki w ccc i zeżarłam z głodu 3 banany
|
|
#4970 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
teraz szukam krótkich sukienek takich przed kolano i znalazłam coś takiego ale szału ni ma ja w ogóle na allegro nie umiem nic znaleźć z ubrań : http://allegro.pl/selavi-zwiewna-suk...796724980.html Minini daj znać co po badaniu . Calineczka współczuję infekcji łykaj dobry probiotyk jak ja coś czułam ,że jest nie tak to lacidofil i żel z kwasem hialuronowym do łagodzenia i po 3 dniach spokój. ja mam ostatnio apetyt straszny kurdeeee i chipsów mi się chce łeeee
|
|
#4971 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja jutro się biorę za pranie tylko płyn do płukania dzieciowy muszę kupić. Bo zwariuje z nieróbstwa i nie posuwania spraw na przód że tak powiem. Czekają mnie jeszcze zakupy na Gemini i w Hubi ( czekam na ten rabat ale kobieta się rozchorowała). Remont się przeciąga to chociaż tym się pocieszenie ale ZUS widzę nie ma zamiaru mi zapłacić mimo że zwolnienie miałam jakoś do 27 chyba... Mi też się chyba infekcja Bożeny przyplątała. Kupiłam lactovaginal i łykam też doustne probiotyki. Oby przeszli bo nie będę zapierdzielac 200 km do swojego lekarza:/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4972 | |
|
Zakorzenienie
|
Pestycyda zdrówka!
Cytat:
|
|
#4973 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po śluzie i skurczach wyczułam sprawę. Ja już mam 3 raz od lutego, a uważam jak nie wiem co. I nie mogę tentego cały czas ![]() Cytat:
![]() Body z różnych rozmiarów - np. jeden rozmiar z tym I love mum i inny rozmiar z tych zestawów 3-elementowych. U mnie 62 z jednego i 68 z drugiego jest idento I jakbyś miała te zestawy 3-elem. 56 i 62 to zerknij proszę czy w 56 są mniejsze czapeczki Cytat:
Z tym spaniem opinie są różne. Mamaginekolog pisze, że spanie na jednym boku też nie jest dobre ![]() Cytat:
Co znaczy, że działa 5 dni? Miałaś po nim jakies objawy? Mi bakterie ostatnio nie wyszły, ale chyba przez to, że już 3 raz muszę brać globulki to gin mi zlecił też to, żeby lepiej doleczyć. Tylko to chyba antybiotyk, więc mam nadzieję, że nie wpadnę znowu w błędne koło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja ostatnio po chipsach miałam zgagę, więc już mi się nie chce W ogóle zaczęłam niedawno 8 miesiąc i jak wcześniej pisałam o zgagach to chyba żartowałam. Teraz to mam mega zgagi. Po wszystkim, od kilku dni prawie cały czas |
||||||
|
|
|
#4974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4975 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4976 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po Monuraluu nie miałam żadnych skutków ubocznych. Brałam probiotyk w razie czego
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4977 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to kamień z serca. ![]() Po kim wzrost odziedziczy? ![]() Cytat:
Ja chyba też jakieś suplementy powinnam łykać :/
|
|
#4978 |
|
Wtajemniczenie
|
Minini ciesze sie ze wszystko dobrze bedzie dlugi szczypior☺
Calineczka mozna w ciazy probiotyki takze lykaj na zdrowie szybko przejdzie! Ja tez mam te zgagi okropne coraz czesciej ale nie stopuja mnie do zarcia😑 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4979 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie mam zgagi.
|
#4980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno poleze tu do porodu a potem matka zostaje razem z dzieckiem do dnia wypisy dziecka. Także miesiąc spokojnie mam tu zapewniony Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:06.

Najpierw czekałam ze wszystkim na potwierdzenie płci, teraz remont pokoju dziewczyn mnie zajmuje, ale pomału coś tam rusza do przodu

ale chyba tego nie powtórzę!
Dobrze, że Ci lepiej!

zgrabnie i tak bardziej sierpniowo-wrześniowo!

Po śluzie i skurczach wyczułam sprawę. Ja już mam 3 raz od lutego, a uważam jak nie wiem co. I nie mogę tentego cały czas