|
|
#1081 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwszy raz samolotem
Jesli lecicie cnetralwingsem to sprawdzcie czy są wasze loty bo zrobili redukcje połaczeń i np nie ma mojego lotu już opłaconego a na ifolinie nie da się dodzwonić .
|
|
#1082 |
|
Rozeznanie
|
centralwings szaleje w ostatnim czasie.. odwołują loty, rezygnują z latania w wielu miastach.. strach się bać
|
#1083 |
|
Zakorzenienie
|
No i niestety mój lot też odwołali ...
i zamiast leciec 4 czerwca wieczorem to lece 3 czerwca z rana liniami ryanair. Jak oni tak mogą odwoływać loty
|
#1084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ty widze,ze tez lecisz ryanairem. Kiedy lecicie i dokad?
|
|
#1085 |
|
Przyczajenie
|
Fajnie, że znalazłam to forum. Za kilka dni lecę liniami Wizzair (oczywiście pierwszy lot w moim życiu) i mam pytanie nt bagażu podręcznego, czy obok tego bagażu 10kg mogę wziąć jeszcze oddzielnie torbę z laptopem i małą damską torebkę?
|
|
|
|
#1086 |
|
Rozeznanie
|
tak ryanair, lecimy 8 lipca do Shannon
![]() słyszałam że centralwings (spółka córka LOT-u) bankrutuje i dlatego tak robią. jajuza możesz wziąć torebkę lub laptopa, chyba.
|
#1087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieje,ze ryanair nie odwołają lotu ... Slyszalam,ze bagaz podreczny u nich ma miec góra 5 kg, a na stronie pisze 10kg i teraz juz nie wiem
|
|
#1088 |
|
Rozeznanie
|
wertusia nie powinni odwołać.
w ryanair jest podział 10kg na podręczny i 15kg na rejestrowany. I to jest pewien kłopot, bo do podręcznego tym razem muszę spakować więcej, w zeszłym roku tylko 5kg, a nie mam takiej torby. a walizka na kółkach, którą chcę wziąć jako rejestrowany, sama waży ze 4 albo 5 kg ![]() cóż, będę kombinować.
|
#1089 |
|
Raczkowanie
|
okazuje sie, ze teraz bez karty kretytowej, to jak bez reki
w biurach podrozy chca 0k 100 zl prowizji za zakup biletow... Powiedzcie mi prosze, czy moge zaplacic czyjas karta za bilet? znaczy czy np ktos znajomuy moze zabookowac bilet na moje nazwisko i zaplacic swoja kart? cholreka, bilety z kazda chwila coraz drozsze sie robia
|
|
|
|
#1090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
|
#1091 |
|
Raczkowanie
|
No to super, teraz musze tylko znalezc jakiegos szczesliwca.
|
|
|
|
#1092 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam takie pytanie, bo chce dzis zamowic bilety na pierwszy lot samolotem z Londynu do Wrocka na koniec czerwca.. ale nie wiem czy tam zaznaczyc na stronie.. "odprawa online - 0 sztuk bagazu"? bo chce tylko plecak taki normalny jak do szkoly wziac jako podreczny i nie wiem czy to jest jako bagaz ogolnie czy nie? czy mam zaznaczyc 1 sztuka bagazu?
Drugie pytanie.. jak zamówie 2 bilety, zaplace karta, bo chyba jest mozliwosc przelewu.. to cos musze drukowac? jakies potwierdzenie? bo cos mi sie obilo o uszy.. a w domu nie mam drukarki i czy mozna to zgrac na pendrive'a i isc do punktu druku? z gory dzieki za szybkie odpowiedzi ![]() Aha.. jakby co to chce leciec Ryanairem Chce wziac laptopa jeszcze.. czy mozna go jako podreczny zabrac?
28.05 - dokument do odbioru Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2008-05-02 o 12:44 |
|
|
|
#1093 |
|
Zakorzenienie
|
Zaznaczasz 0 sztuk bagażu, bo bierzesz tylko podręczny.
![]() Z tym przelewem, to potem musisz wydrukować potwierdzenie, które dostaniesz na maila od linii lotniczych, ale możesz go zgrać na pendrive'a i iść do punktu wydruku. nie znaczenie, gdzie go wydrukujesz ![]() Co do laptopa, nigdy nie przewoziła, przewertuj stronę Ryanair'a, tam powinno być to wyszczególnione.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
#1094 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zresztą, jak sama płaciłam, to była zniżka na kartę VisaElectron, i to była też jedyna karta jaką w tamtej chwili nie dało się zaplacic! nie dzialala ta opcja
Edytowane przez berruska Czas edycji: 2008-05-02 o 15:36 |
|
|
|
|
#1095 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli masz normalny bagaż podreczny tzn torbe to laptopa nie mozesz miec osobno tylko musisz go schowac do torby -- bo ja teraz lecialam i nie chcieli mnie przepuscic musialam upychac laptopa na chama do torby dobrze ze mialam miejsce
|
|
|
|
#1096 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Mam pytanie, może ktoś będzie znał odpowiedź: czy pudełko z płynem do soczewek (nie butelka tylko to małe pudełeczko, w którym się przechowuje soczewki z wlanym płynem) można zabrać do bagażu podręcznego i czy musi ono być zapakowane do tego woreczka? A druga sprawa: czy cukierki i gumy też muszą być zapakowane w woreczek czy można je mieć luzem w torebce? W poniedziałek czeka mnie mój pierwszy lot samolotem i trochę panikuję ![]() Co do lini Centralwings to faktycznie anulowali część lotów. Żeby przełożyć rezerwację to trzeba być naprawdę cierpliwym... ja miałam lecieć 29 kwietnia ale mój lot zlikwidowali i przełożyłam go na 5. maja. Dzwoniłam wiele razy na infolinię aż w końcu po godzinie wysłuchiwania ogłupiającego komunikatu udało mi się połączyć. Także cierpliwości z tymi liniami. A i jeszcze jedno... teraz zmienili też godziny odlotów, więc warto zerknąć na ich rozkład żeby nie mieć przykrej niespodzianki. |
|
|
|
#1097 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde a ja wlasnie zamawiam bilet na stronie ryanaira no i dalam KUP TERAZ juz po wypelnieniu wszystkiego i pokazala mi sie pusta strona, nie wiem czy ja odswiezyc czy co... a juz minelo z 25 minut :/
28.05 - dokument do odbioru Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2008-05-02 o 20:30 |
|
|
|
#1098 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a cukierki i gumy.. ja mialam gumę i tez nikt nie zaregował. Miałam tez np. klucz w torebce ale nie został potraktowany jako ostre narzędzie najwyraźniej ![]() Cytat:
Wyłącz tez JavaScript w przeglądarce zeby wszystkie okienka mogły się bez przeszkod pokazac.
|
|
#1099 |
|
Zakorzenienie
|
fakt, ne wpisalam numeru wydania karty bo nie wiem gdzie sie on znajduje :/ to jest 5 cyfr.. a ja tu mam ewentualnie 6 na karcie :/ karta maestro uk
No nie wiem.. wpisalam numer issue, dalam kup teraz, pojawila sie pusta strona.. i na dole na statusie napis DONE.. juz 2 raz..
|
#1100 |
|
Rozeznanie
|
Anecka a jakiej przegladarki do tego używasz?
Ja np w zeszłym roku miałam problemy ze zrobieniem rezerwacji w niedziele, dopiero udało się w poniedziałek.
|
#1101 |
|
Zakorzenienie
|
Anecka, jeśli transakcja była udana, to powinnaś dostać potwierdzenie mailem. Jeśli jeszcze go nie dostałaś, to coś się zepsuło..
|
|
|
|
#1102 |
|
Zakorzenienie
|
Nie dostalam potwierdzenia zadnego niestety.. uzylam opery a potem mozilli i ie i nic... chcialam do poniedzialku kupic bo od 5 maja beda podwyzki
![]() Po za tym.. tam gdzie mam podac numer karty lub konta to wpisuje ten dlugi wybity na srodku numer, ok.. potem cvv to 3 ostatnie cyferki z 2 strony karty.. data konca karty i poczatku .. mam, ale ni cholewki nie wiem co to jest numer wydania karty? tam wchodzi tylko 5 cyfr..
|
#1103 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
poszukałam trochę w necie i nie znalazłam który to jest ten numer :/ A w zeszłym roku nie mogłam zapłacić w niedzielę, bo w niedziele i święta nie mogli pobrać pieniędzy z karty.
|
|
#1104 |
|
Przyczajenie
|
Mam pytanie:
1. czy ktoś leci 1 lipca do Manchesteru albo Liverpool a stamtąd jedzie do Capernwray? 2. jak zakupić bilet ( Warszawa), bo nigdy nie leciałam samolotem i czy na lipiec już kupować czy jeszcze poczekać? |
|
|
|
#1105 |
|
Zakorzenienie
|
DOBRA... nie ma co jutro ide na hammersmith do biura i zamówie, ponoc taki sam koszt :P Nie bede sie uzerac z internetem
|
#1106 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1107 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Bilet możesz zarezerwowac na stronie linii lotniczych, wtedy są opcje zaplacenia przelewem albo kartą (różnie w różnych liniach), no i możesz też kupić bilet w biurze podróży. Jakimi liniami chcesz leciec?
|
|
#1108 |
|
Wtajemniczenie
|
CZy może któraś z Was leci LOTem do Nowego Jorku 14 czerwca
?
|
#1109 |
|
Rozeznanie
|
ja nie, ale z ciekawości, LOT to chyba bardzo drogi, co?
|
#1110 |
|
Wtajemniczenie
|
No tak mówią.... i chyba tak jest
Kupiłam bilet w jedną stronę Rzeszów-Wawa- NY zapłaciłam 1540złNiechciało mi się za bardzo szukać tańszych połączeń... będzie i LOT w sumie zawsze latam LOTem
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:54.

w biurach podrozy chca 0k 100 zl prowizji za zakup biletow... Powiedzcie mi prosze, czy moge zaplacic czyjas karta za bilet? znaczy czy np ktos znajomuy moze zabookowac bilet na moje nazwisko i zaplacic swoja kart? cholreka, bilety z kazda chwila coraz drozsze sie robia

?
w sumie zawsze latam LOTem