![]() |
#751 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. II
Nazbierało się tego trochę
![]() XXY 15-letnia Alex jest niezwykła. Jest hermafrodytą. XXY to piękny film, który bez nadmiernego zadęcia (czego nie lubię i w kinie i w życiu) opowiada jej przepełnioną cierpieniem historię. Poszukiwanie drogi "do siebie", pierwsze doświadczenia seksualne, rozpacz... Wszystko to na tle bajecznego, surowego krajobrazu urugwajskiego wybrzeża. Mam nadzieję, że jeszcze usłyszymy o Ines Efron (Alex) - jest przepiękna i utalentowana. Da radę. I jeszcze dwa inne filmy o dzieciakach, nie dla dzieciaków: Lilie wodne Takie tam pitu pitu o dojrzewaniu w środowisku francuskich pływaczek synchronicznych - tytułowe lilie wodne. Coś mnie ten film nie przekonał. Ładne ujęcia podwodne. London to Brighton Wstrząsające, gęste kino społeczne z elementami thrillera, opowiadające o problemie prostytucji nieletnich. Warto, a nawet trzeba. Kilka horrorów ![]() Ciemność (Darkness) Amerykańska rodzina zamieszkuje w Hiszpanii. Od początku daje się zauważyć, że dom w którym mieszkają ma zły wpływ na ich wzajemne relacje. Jakieś takie wydumane. Nawet piękna i zdolna Lena Olin nie udźwignęła... 30 dni nocy Bezwzględne wampiry opanowują pogrążone na 30 dni w kompletnej ciemności miasteczko na Alasce. Można obejrzeć z braku innej opcji. No i Josh Hartnett w roli szeryfa ładny jest. Inside Kobieta (w tej roli zjawiskowa jak zwykle Beatrice Dalle) przejawiająca chorobliwą skłonność do nożyczek i innych niebezpiecznych przedmiotów zakrada się do domu ciężarnej Sarah (Alysson Paradis). Jednym słowem - strach się bać. Jak Francuzi biorą się za robienie horroru, to wiadomo, że lekko nie będzie. Hypnos Młoda lekarka-psychiatra udaje się do położonego na uboczu ośrodka leczenia chorób psychicznych by wyjaśnić zagadkę morderstwa sprzed wielu lat, w które zamieszana była 12-letnia wówczas dziewczynka. Wyniki dochodzenia do prawdy zaskoczą ją samą. Usypiające z lekka... Odgłosy i Inferno, czyli I i II cz. trylogii "Trzech matek" Dario Argento. Tu będę bezkrytyczna, bo choć scenariusz pisany na kolanie, dialogi drewniane, marne aktorstwo i dużo sztucznej krwi przypominającej farbki-plakatówki, to i tak wielbię Daria ![]() Achhh, te włoskie horrory z lat 70. I jeszcze pełna ciepła i uroku komedia opowiadająca o życiu na przedmieściu jednego z hiszpańskich miast - Tapas. Śmieszy i wzrusza chwilami. Różne barwy miłości - miłość dojrzała, miłość utracona, czy internetowa miłość przeciwstawiona miłości młodzieńczej. Warto, bo wdzięcznie się ogląda filmy traktujące o rzeczach ważnych tak bezpretensjonalnie i z wdziękiem. Edytowane przez Anuschka Czas edycji: 2008-05-04 o 00:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#752 |
Zakorzenienie
|
Dałaś Ty czadu, Anuschko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#753 |
Raczkowanie
|
Ja ostatnio oglądałam "Bodyguard'a". Piękny film, mimo, że już tyle razy był w tv to i tak go oglądałam.
#754 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#755 |
Zadomowienie
|
![]()
Nałogowo oglądam filmy chyba z tego powodu ze prawie nie włączam Tv. No chyba że mi sie trafi raz na miesiąc.
Ostatnio oglądałam Over her dead Body i muszę stwierdzić ze film był średni. Gra w nim Eva Longoria. Ciekawie się zaczął ale później był nudnawy. |
![]() ![]() |
![]() |
#756 |
Zadomowienie
|
Film o pszczołach - całkiem fajna bajka
![]() Zaczarowana - mam mieszane uczucia po tym filmie. Jakoś nie przekonało mnie wkomponowanie tych "baśniowych" postaci w rzeczywistość. Pomysł niby ciekawy, ale spodziewałam się, że lepiej to wyjdzie. Można obejrzeć chociaż dla Patricka Dempsey'a ![]() 7 krasnoludków: prawdziwa historia - nie mam pojęcia, jak dotrwałam do końca :O To miała być komedia.. do tego familijna - jassne ![]()
![]() |
#757 |
Rozeznanie
|
Jestem po seansie "Nieuchwytnego"[Untraceable]
"W strukturze FBI istnieje wydział ds. przestępczości internetowej. Na pierwszej linii frontu walki z cyber-przestępczością działa agentka specjalna Jennifer Marsh (Diane Lane), która musi rozwikłać wyjątkowo przerażającą sprawę: w sieci pojawiają się kolejne relacje na żywo z uśmiercania ludzi." Dało się oglądnąć - ale nic nadzwyczajnego ![]()
![]() |
#758 |
Rozeznanie
|
Ja wczoraj z TŻecikiem "Adwokata diabła" Ach ten Keanu... :
![]() ![]() ![]() Nic tylko polecić^^
Nie narażam życia. Noszę rewolwer. Życie musi być podniecające. W przeciwnym razie nie jest warte jednego naboju. Isaac Baschevis Singer, "Spuścizna" http://www.lastfm.pl/user/K-H/ A czego Ty słuchasz? |
![]() ![]() |
![]() |
#759 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio dałam sie namowic mojemu chłopakowi na Rambo IV ![]() ![]() No i OKO, film bardzo mi się podobał. Lubię filmy z dreszczykiem emocji i zagadkami. Naprawde wart obejrzenia. Alvin i wiewiórki- hihihhi, dalej chce mi się śmiać jak pomyśle sobie o trzech śpiewających wiewiórach. Rodzinny filmik pełen humoru.
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce ![]() 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#760 |
Wtajemniczenie
|
Wszystko za życie (Into the wild) - świetna muzyka i piękne zdjęcia. Na początku nudnawy, potem mnie wciągnęło, pod koniec nie mogłam się oderwać. Z gatunku filmów, których się nie zapomina. 9/10
Once - świetna muzyka, historia urocza, ale bez większych rewelacji. Dobry na samotny wieczór. 6/10 8 części prawdy (Vantage point) - trzyma w napięciu, jednak tylko do połowy. Bardzo dynamiczny, ciekawie zrobiony, ale dopatrzyłam się kilku uchybień. 6/10
#761 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#762 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#763 |
Zakorzenienie
|
Totalna magia (1998)
Taki całkiem przyjemny filmik o czarownicach i magii z elementami strachu. Kidman i Bullock fajnie zagrały. 7/10 Córka prezydenta (2004) Nie ten co z Katie Holmes(który był totalnie beznadziejny). Niemiecki film. Nastoletnia córka pierwszej głowy w państwie marzy o odrobinie swobody, sama sobie stwarza sytuację w której czuje się swobodna (choć jak się okaże nie do końca) uciekając z nowo poznanym chłopakiem próbując dostać się do Niemiec na paradę. Trafia jednak do Włoch skąd przez kolejne kraje zmierza do celu. Uważam, że to całkiem fajny i dosyć przyjemny filmik. 8/10
"Sto wiorst nie droga, sto rubli nie pieniądz, sto gram nie wódka." To, jak ja widzę świat i jak go opisuję, niekoniecznie pokrywa się z tym, jak go widzą inni Biorę życie na wesoło i biegam po ścianie jak zające po polanie |
![]() ![]() |
![]() |
#764 |
Zakorzenienie
|
"Pachnidło" 7/10
Niezły film, pomimo że książka podobała mi się bardziej. Przy drugim oglądaniu podobał mi się bardziej niż za pierwszym razem. ![]() Dziewczyny czy możecie polecić jakieś naprawdę dobre horrory? Widziałam już tego sporo, ale nie wiem czy w ostatnich latach pojawiły się jakieś na poziomie... Mój ostatni obejrzany: "Hostel" strasznie mnie zniesmaczył i dziwię się, że dotrwałam do końca filmu. Takich horrorów nie lubię, wolę coś w stylu "Lśnienia" czy "Czerwonej Róży": strach i narastające napięcie, a nie hektolitry krwi, flaków i ohydy. Możecie polecić coś dobrego? |
![]() ![]() |
![]() |
#765 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#766 |
Rozeznanie
|
the Golden Compass - film fantasy, raczej dla dzieci, cos w stylu "opowiesci z Narni". ladne efekty specjalne, ale ja nie lubie takich bajek
6/10 Life is a miracle - Kusturica nie zawodzi nigdy ![]() ![]() 9/10
#767 |
Zakorzenienie
|
"Nawiedzona narzeczona" (Over Her Dead Body; 2008)
Bez rewelacji. Ani to szczególna komedia, ani romantyczna. Nie uroniłam ani jednej łezki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#768 |
luckygirl
|
"Sen Kasandry" - wg mnie to bardzo dobry film,który ukazuje zarówno lojalność wobec więzi krwi,miłość do rodziny ,ale także słabości ludzie,które prowadzą do szaleństwa,a także do śmierci. Bardzo dobra rola Colina Farella,myślę,że Allen znakomicie go obsadził własnie w odegraniu roli brata,który był hazardzistą,a mimo to miał więcej rozumu (tak jakby) i oznak ludzkich niż ten "mądrzejszy" brat.
Krótko mówiąc Woody Allen wykonał dobrą robotę ![]() 10/10 |
![]() ![]() |
![]() |
#769 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nieodebrane połaczenie-muszę Wam powiedzieć, że ostatnio mam to szczęście, że trafiam na same 'gnioty'. Tu było podobnie. Jakiś mdły ten film i mało trzymający w napięciu. Wszystko opowiedziane jest tak prosto, a ja nie przepadam za takimi horrorami. Zresztą bądź co bądź, ale owy twór jak nic kojarzy mi się z kultowym już Ringiem. 5/10 (bo przynajmniej w trakcie oglądania nie zerkałam nerwowo na zegarek) Mała Miss- toż to dla mnie poezja. Komedio-dramat aczkolwiek wszystko pokazane jest w takim świetle, że w sytuacji przykrej można znaleźć moment, w którym samoczynnie unoszą się kąciki warg. Alan Arkin jako dziadek zagrał mistrzowsko, godnie nagrody Oscara. Inni aktorzy zagrali również celująco, przez co nie musiałam męczyć się oglądając jakiegoś 'drewniaka', który z trudem wypowiada słowa xD Końcowy występ-fan-ta-sty-czny! Nawet tylko dla niego warto właćzyć ten film i cieszyć się, że w końcu poświęciło się czas na coś lepszego niż np Oko czy Mgła xD niekwestionowane 10/10. Film widziałam już dwukrotnie i z pewnością wrócę do niego nieraz nie dwa ![]() Anuschka respect dla Ciebie ![]() Edytowane przez ghana Czas edycji: 2008-05-05 o 20:42 Powód: drobna korekta. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#770 |
Zakorzenienie
|
Nawiedzona narzeczona
Przekombinowany,nuda. 3/10
#771 |
Zadomowienie
|
Z ostatniego tygodnia:
(nie ma to jak ciężka nauka przed maturą) Sin City - 9/10 Rambo II - 6/10 Szkoła Rocka - 7/10 Siedmiu samurajów - 8/10 Złoto dla zuchwałych - 9/10 Coś - 7/10 To nie jest kraj dla starych ludzi - 8/10 Pianista - 8/10 Lista Schindlera - 8/10 Pi - 9/10 Ptaki - 5/10 Absolwent - 9+/10 Dracula (1992) - 7/10 Zawrót głowy - 9/10 Dirty Dancing - 5/10 Wściekły Byk - 8/10
I could surf the earth on a banana peel Edytowane przez rabid Czas edycji: 2008-05-06 o 21:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#772 |
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj Co zdarzylo sie w Las Vegas (przedpremierowy pokaz), bardzo zabawny, fajny film. Bardzo polecam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#773 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a to zazdroszczę bo też mam na ten film ochotkę a raczej na Diaz ![]()
![]() |
#774 |
Rozeznanie
|
Nusia7 a Ty co polecisz?
![]() ![]()
#775 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#776 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
nom w tym w tym :P no jaki film polecisz bo widzę, że tu przebywasz ![]() a co jutro maturki nie masz ? ![]()
![]() |
#777 |
po prostu Em :)
|
rabid, a szklana pułapka?
![]() Nie wiedziałam, że aż tak kujesz. ![]()
![]() |
#778 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#779 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
hmmm może bez horroru i dramatu ^^ no to odpoczywasz ![]()
![]() |
#780 |
Zakorzenienie
|
Na razie tak
![]() A co do filmów... hm... trudno tak wymyślić ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:23.