Ostatnio obejrzane filmy cz. II - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-03, 23:50   #751
Anuschka
Wtajemniczenie

Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. II

Nazbierało się tego trochę :

XXY 15-letnia Alex jest niezwykła. Jest hermafrodytą. XXY to piękny film, który bez nadmiernego zadęcia (czego nie lubię i w kinie i w życiu) opowiada jej przepełnioną cierpieniem historię. Poszukiwanie drogi "do siebie", pierwsze doświadczenia seksualne, rozpacz... Wszystko to na tle bajecznego, surowego krajobrazu urugwajskiego wybrzeża.
Mam nadzieję, że jeszcze usłyszymy o Ines Efron (Alex) - jest przepiękna i utalentowana. Da radę.

I jeszcze dwa inne filmy o dzieciakach, nie dla dzieciaków:

Lilie wodne Takie tam pitu pitu o dojrzewaniu w środowisku francuskich pływaczek synchronicznych - tytułowe lilie wodne. Coś mnie ten film nie przekonał. Ładne ujęcia podwodne.

London to Brighton Wstrząsające, gęste kino społeczne z elementami thrillera, opowiadające o problemie prostytucji nieletnich. Warto, a nawet trzeba.

Kilka horrorów :

Ciemność (Darkness) Amerykańska rodzina zamieszkuje w Hiszpanii. Od początku daje się zauważyć, że dom w którym mieszkają ma zły wpływ na ich wzajemne relacje. Jakieś takie wydumane. Nawet piękna i zdolna Lena Olin nie udźwignęła...

30 dni nocy Bezwzględne wampiry opanowują pogrążone na 30 dni w kompletnej ciemności miasteczko na Alasce. Można obejrzeć z braku innej opcji. No i Josh Hartnett w roli szeryfa ładny jest.

Inside Kobieta (w tej roli zjawiskowa jak zwykle Beatrice Dalle) przejawiająca chorobliwą skłonność do nożyczek i innych niebezpiecznych przedmiotów zakrada się do domu ciężarnej Sarah (Alysson Paradis). Jednym słowem - strach się bać. Jak Francuzi biorą się za robienie horroru, to wiadomo, że lekko nie będzie.

Hypnos Młoda lekarka-psychiatra udaje się do położonego na uboczu ośrodka leczenia chorób psychicznych by wyjaśnić zagadkę morderstwa sprzed wielu lat, w które zamieszana była 12-letnia wówczas dziewczynka. Wyniki dochodzenia do prawdy zaskoczą ją samą. Usypiające z lekka...

Odgłosy i Inferno, czyli I i II cz. trylogii "Trzech matek" Dario Argento. Tu będę bezkrytyczna, bo choć scenariusz pisany na kolanie, dialogi drewniane, marne aktorstwo i dużo sztucznej krwi przypominającej farbki-plakatówki, to i tak wielbię Daria
Achhh, te włoskie horrory z lat 70.

I jeszcze pełna ciepła i uroku komedia opowiadająca o życiu na przedmieściu jednego z hiszpańskich miast - Tapas. Śmieszy i wzrusza chwilami. Różne barwy miłości - miłość dojrzała, miłość utracona, czy internetowa miłość przeciwstawiona miłości młodzieńczej. Warto, bo wdzięcznie się ogląda filmy traktujące o rzeczach ważnych tak bezpretensjonalnie i z wdziękiem.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Ines Efron.jpg (67,3 KB, 27 załadowań)

Edytowane przez Anuschka
Czas edycji: 2008-05-04 o 00:21
Anuschka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-04, 08:35   #752
Kota
Zakorzenienie

Dałaś Ty czadu, Anuschko
Kota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-04, 08:41   #753
Aglolga
Raczkowanie

Ja ostatnio oglądałam "Bodyguard'a". Piękny film, mimo, że już tyle razy był w tv to i tak go oglądałam.
You're always in my heart."

Aglolga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-04, 11:15   #754
Anuschka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kota Pokaż wiadomość
Dałaś Ty czadu, Anuschko
Ano
Anuschka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-04, 12:53   #755
Seph
Zadomowienie

Smile Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. II

Nałogowo oglądam filmy chyba z tego powodu ze prawie nie włączam Tv. No chyba że mi sie trafi raz na miesiąc.
Ostatnio oglądałam Over her dead Body i muszę stwierdzić ze film był średni. Gra w nim Eva Longoria. Ciekawie się zaczął ale później był nudnawy.
Seph jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-04, 13:27   #756
myk
Zadomowienie

Film o pszczołach - całkiem fajna bajka

Zaczarowana - mam mieszane uczucia po tym filmie. Jakoś nie przekonało mnie wkomponowanie tych "baśniowych" postaci w rzeczywistość. Pomysł niby ciekawy, ale spodziewałam się, że lepiej to wyjdzie. Można obejrzeć chociaż dla Patricka Dempsey'a

7 krasnoludków: prawdziwa historia - nie mam pojęcia, jak dotrwałam do końca :O To miała być komedia.. do tego familijna - jassne
zawsze gubiła coś..

myk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-04, 13:54   #757
booM
Rozeznanie

Jestem po seansie "Nieuchwytnego"[Untraceable]
"W strukturze FBI istnieje wydział ds. przestępczości internetowej. Na pierwszej linii frontu walki z cyber-przestępczością działa agentka specjalna Jennifer Marsh (Diane Lane), która musi rozwikłać wyjątkowo przerażającą sprawę: w sieci pojawiają się kolejne relacje na żywo z uśmiercania ludzi."

Dało się oglądnąć - ale nic nadzwyczajnego

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-05-04, 14:08   #758
K-H
Rozeznanie

Ja wczoraj z TŻecikiem "Adwokata diabła" Ach ten Keanu... : No i fenomenalnie zagrał (jak zwykle) Al Pacino
Nic tylko polecić^^
A czego Ty słuchasz?
K-H jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-04, 14:25   #759
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myk Pokaż wiadomość

Zaczarowana - mam mieszane uczucia po tym filmie. Jakoś nie przekonało mnie wkomponowanie tych "baśniowych" postaci w rzeczywistość. Pomysł niby ciekawy, ale spodziewałam się, że lepiej to wyjdzie. Można obejrzeć chociaż dla Patricka Dempsey'a
Ja właśnie ostatnio też to oglądałam i powiem szczerze, że już od samego początku usypiał mnie ten film..Bez rewelacji

Ostatnio dałam sie namowic mojemu chłopakowi na Rambo IV Film Porażka tzn. według mnie. Mój TŻ był zachwycony!!

No i OKO, film bardzo mi się podobał. Lubię filmy z dreszczykiem emocji i zagadkami. Naprawde wart obejrzenia.

Alvin i wiewiórki- hihihhi, dalej chce mi się śmiać jak pomyśle sobie o trzech śpiewających wiewiórach. Rodzinny filmik pełen humoru.

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-04, 14:52   #760
corka_rosy
Wtajemniczenie

Wszystko za życie (Into the wild) - świetna muzyka i piękne zdjęcia. Na początku nudnawy, potem mnie wciągnęło, pod koniec nie mogłam się oderwać. Z gatunku filmów, których się nie zapomina. 9/10

Once
- świetna muzyka, historia urocza, ale bez większych rewelacji. Dobry na samotny wieczór. 6/10

8 części prawdy (Vantage point)
- trzyma w napięciu, jednak tylko do połowy. Bardzo dynamiczny, ciekawie zrobiony, ale dopatrzyłam się kilku uchybień. 6/10

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-04, 14:57   #761
booM
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Wszystko za życie (Into the wild) - świetna muzyka i piękne zdjęcia. Na początku nudnawy, potem mnie wciągnęło, pod koniec nie mogłam się oderwać. Z gatunku filmów, których się nie zapomina. 9/10

nom mnie się również podobał a zwłaszcza ta sceneria

8 części prawdy (Vantage point)
- trzyma w napięciu, jednak tylko do połowy. Bardzo dynamiczny, ciekawie zrobiony, ale dopatrzyłam się kilku uchybień. 6/10
a co do 8cz.prawdy hmm może i ciekawy film akcji ale trochę wkurzające te "cofania" się czasu wrrr

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-04, 18:33   #762
vendettka
Wtajemniczenie

Cytat:
8 części prawdy (Vantage point) [/B]- trzyma w napięciu, jednak tylko do połowy. Bardzo dynamiczny, ciekawie zrobiony, ale dopatrzyłam się kilku uchybień. 6/10
Oglądałam wczoraj.Lubię takie filmy,ale wkurzałam się trochę jak kilka razy musiałam zobaczyć to samo wydarzenie

Włosomaniaczka - 15.05.2012
Listuję
vendettka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-04, 21:37   #763
moniska
Zakorzenienie

GG do moniska

Totalna magia (1998)
Taki całkiem przyjemny filmik o czarownicach i magii z elementami strachu. Kidman i Bullock fajnie zagrały. 7/10

Córka prezydenta (2004)
Nie ten co z Katie Holmes(który był totalnie beznadziejny). Niemiecki film. Nastoletnia córka pierwszej głowy w państwie marzy o odrobinie swobody, sama sobie stwarza sytuację w której czuje się swobodna (choć jak się okaże nie do końca) uciekając z nowo poznanym chłopakiem próbując dostać się do Niemiec na paradę. Trafia jednak do Włoch skąd przez kolejne kraje zmierza do celu. Uważam, że to całkiem fajny i dosyć przyjemny filmik. 8/10

To,
jak ja widzę świat
i jak go opisuję,
niekoniecznie pokrywa się z tym,
jak go widzą inni

Biorę życie na wesoło i biegam po ścianie jak zające po polanie

moniska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 13:23   #764
protka
Zakorzenienie

"Pachnidło" 7/10

Niezły film, pomimo że książka podobała mi się bardziej.
Przy drugim oglądaniu podobał mi się bardziej niż za pierwszym razem.

Dziewczyny czy możecie polecić jakieś naprawdę dobre horrory?
Widziałam już tego sporo, ale nie wiem czy w ostatnich latach pojawiły się jakieś na poziomie... Mój ostatni obejrzany: "Hostel" strasznie mnie zniesmaczył i dziwię się, że dotrwałam do końca filmu. Takich horrorów nie lubię, wolę coś w stylu "Lśnienia" czy "Czerwonej Róży": strach i narastające napięcie, a nie hektolitry krwi, flaków i ohydy. Możecie polecić coś dobrego?
protka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 14:08   #765
cytrynowa88
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to cytrynowa88

Cytat:
Napisane przez protka Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy możecie polecić jakieś naprawdę dobre horrory?
Widziałam już tego sporo, ale nie wiem czy w ostatnich latach pojawiły się jakieś na poziomie... Mój ostatni obejrzany: "Hostel" strasznie mnie zniesmaczył i dziwię się, że dotrwałam do końca filmu. Takich horrorów nie lubię, wolę coś w stylu "Lśnienia" czy "Czerwonej Róży": strach i narastające napięcie, a nie hektolitry krwi, flaków i ohydy. Możecie polecić coś dobrego?
Ja polecic pomge Creep/Lęk ciekawy wg. mnie, trzyma w napieciu. Droga bez powrotu, mimo pewnych fantastycznych rzeczy podobal mi sie, schzujacy momentami

cytrynowa88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-05-05, 15:00   #766
meili
Rozeznanie

the Golden Compass - film fantasy, raczej dla dzieci, cos w stylu "opowiesci z Narni". ladne efekty specjalne, ale ja nie lubie takich bajek
6/10

Life is a miracle - Kusturica nie zawodzi nigdy subtelny, ale wyszukany humor i oczywiscie slawna oslica z depresja doskonale kino. odejmuje jeden punkt tylko za to, ze film jest bardzo dlugi (ok 2.5 h) i pod koniec krzeslo mi wchodzilo w zadek
9/10

Hazaaron Khwaahishen Aisi,
Ki har Khwaahish pe Dam Nikle...

(Mirza Ghalib)

Thousands of Desires...and each worth dying for...

meili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 19:57   #767
Nusia7
Zakorzenienie

"Nawiedzona narzeczona" (Over Her Dead Body; 2008)

Bez rewelacji. Ani to szczególna komedia, ani romantyczna. Nie uroniłam ani jednej łezki Jest kilka momentów, gdzie można się zaśmiać. Muszę stwierdzić, że niestety Longoria nie jest zbyt dobrą aktorką. Nie wiem, czy tylko w tym filmie, ale wydaje mi się grać strasznie sztucznie. Na początku było nawet ok, ale im bliżej końca filmu, tym bardziej nienaturalna była jej gra. Jak nie masz nic lepszego - możesz oglądnąć. Ocena: 5/10.
Nusia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 20:13   #768
Petit_Papillon
luckygirl

"Sen Kasandry" - wg mnie to bardzo dobry film,który ukazuje zarówno lojalność wobec więzi krwi,miłość do rodziny ,ale także słabości ludzie,które prowadzą do szaleństwa,a także do śmierci. Bardzo dobra rola Colina Farella,myślę,że Allen znakomicie go obsadził własnie w odegraniu roli brata,który był hazardzistą,a mimo to miał więcej rozumu (tak jakby) i oznak ludzkich niż ten "mądrzejszy" brat.
Krótko mówiąc Woody Allen wykonał dobrą robotę
10/10

14.07.2014
16.07.2016

Petit_Papillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 20:39   #769
ghana
Zakorzenienie

GG do ghana Send a message via Skype™ to ghana

Cytat:

Once
- świetna muzyka, historia urocza, ale bez większych rewelacji. Dobry na samotny wieczór. 6/10

8 części prawdy (Vantage point) - trzyma w napięciu, jednak tylko do połowy. Bardzo dynamiczny, ciekawie zrobiony, ale dopatrzyłam się kilku uchybień.
6/10
mnie się podobał. Lubię takie filmy, w których możemy daną chwilę obejrzeć z kilku 'stron'. Może w ostatnich 25 minutach stał się lekko 'bajkowaty', ale nadal utrzymywał tempo. Na nudny wieczór-w sam raz. Ode mnie jedno oczko wyżej

Nieodebrane połaczenie-muszę Wam powiedzieć, że ostatnio mam to szczęście, że trafiam na same 'gnioty'. Tu było podobnie. Jakiś mdły ten film i mało trzymający w napięciu. Wszystko opowiedziane jest tak prosto, a ja nie przepadam za takimi horrorami. Zresztą bądź co bądź, ale owy twór jak nic kojarzy mi się z kultowym już Ringiem. 5/10 (bo przynajmniej w trakcie oglądania nie zerkałam nerwowo na zegarek)

Mała Miss- toż to dla mnie poezja. Komedio-dramat aczkolwiek wszystko pokazane jest w takim świetle, że w sytuacji przykrej można znaleźć moment, w którym samoczynnie unoszą się kąciki warg. Alan Arkin jako dziadek zagrał mistrzowsko, godnie nagrody Oscara. Inni aktorzy zagrali również celująco, przez co nie musiałam męczyć się oglądając jakiegoś 'drewniaka', który z trudem wypowiada słowa xD Końcowy występ-fan-ta-sty-czny! Nawet tylko dla niego warto właćzyć ten film i cieszyć się, że w końcu poświęciło się czas na coś lepszego niż np Oko czy Mgła xD
niekwestionowane 10/10. Film widziałam już dwukrotnie i z pewnością wrócę do niego nieraz nie dwa

Anuschka respect dla Ciebie

Edytowane przez ghana
Czas edycji: 2008-05-05 o 20:42 Powód: drobna korekta.
ghana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 20:51   #770
pink69
Zakorzenienie

Nawiedzona narzeczona

Przekombinowany,nuda.

3/10

pink69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 21:12   #771
rabid
Zadomowienie

Z ostatniego tygodnia:
(nie ma to jak ciężka nauka przed maturą)

Sin City - 9/10
Rambo II - 6/10
Szkoła Rocka - 7/10
Siedmiu samurajów - 8/10
Złoto dla zuchwałych - 9/10
Coś - 7/10
To nie jest kraj dla starych ludzi - 8/10
Pianista - 8/10
Lista Schindlera - 8/10
Pi - 9/10
Ptaki - 5/10
Absolwent - 9+/10
Dracula (1992) - 7/10
Zawrót głowy - 9/10
Dirty Dancing - 5/10
Wściekły Byk - 8/10

Edytowane przez rabid
Czas edycji: 2008-05-06 o 21:02
rabid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 21:19   #772
Juncia
Zakorzenienie

Ja dzisiaj Co zdarzylo sie w Las Vegas (przedpremierowy pokaz), bardzo zabawny, fajny film. Bardzo polecam
Juncia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 21:50   #773
booM
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Juncia Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj Co zdarzylo sie w Las Vegas (przedpremierowy pokaz), bardzo zabawny, fajny film. Bardzo polecam

a to zazdroszczę bo też mam na ten film ochotkę a raczej na Diaz
Stary 2008-05-05, 21:57   #774
booM
Rozeznanie

Nusia7 a Ty co polecisz? chyba łóżko bo jutro nie wstaniesz
Stary 2008-05-05, 22:07   #775
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez booM Pokaż wiadomość
Nusia7 a Ty co polecisz? chyba łóżko bo jutro nie wstaniesz
To na pewno miało znaleźć się w tym wątku? Bo szczerze mówiąc, to nie wiem, o co chodzi
Stary 2008-05-05, 22:13   #776
booM
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nusia7 Pokaż wiadomość
To na pewno miało znaleźć się w tym wątku? Bo szczerze mówiąc, to nie wiem, o co chodzi

nom w tym w tym :P

no jaki film polecisz bo widzę, że tu przebywasz

a co jutro maturki nie masz ?
Stary 2008-05-05, 22:23   #777
emememsik
po prostu Em :)

rabid, a szklana pułapka?
Nie wiedziałam, że aż tak kujesz.
Stary 2008-05-05, 22:31   #778
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
nom w tym w tym :P

no jaki film polecisz bo widzę, że tu przebywasz

a co jutro maturki nie masz ?
Ah, więc o to biega To zależy jaki - komedia, horror, dramat?
A jutro akurat maturki nie mam, piszę niemiecki, a jutro jest angielski Mam w czwartek
Stary 2008-05-05, 22:34   #779
booM
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nusia7 Pokaż wiadomość
Ah, więc o to biega To zależy jaki - komedia, horror, dramat?
A jutro akurat maturki nie mam, piszę niemiecki, a jutro jest angielski Mam w czwartek

hmmm może bez horroru i dramatu ^^

no to odpoczywasz
Stary 2008-05-05, 22:48   #780
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
hmmm może bez horroru i dramatu ^^

no to odpoczywasz
Na razie tak

A co do filmów... hm... trudno tak wymyślić Może "Nieuchwytny", "Juno" (choć nie wiem, czy Ciebie, jako faceta, zaciekawi), "Deja Vu", "Blues Brothers" Nie dałeś mi żadnego ograniczenia, więc to nie takie proste Ale robi się lekki OT, więc jak coś, to pisz na priv
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości