Skutki uboczne diety - miałyscie? - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-03-25, 21:14   #211
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Dot.: Skutki uboczne diety - miałyscie?

Cytat:
Napisane przez ciasteczko 19 Pokaż wiadomość
jesteśmy identyczne
dodadkowo to mam manie patrzenie na tyłki innych dziewczyn. A zwłaszcza takie podobne moim wzrostem
WOW
A ja na nogi.

Photoblog
Hypnotic Eyes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-25, 21:21   #212
Chantel
Raczkowanie

ja ogolnie zawsze porobnuje sie z innymi dziewczynami... co do zakupow to boje sie powiedziec "prosze wiekszy rozmiar" z reszta i tak zawsze mi sie wydaje ze mam nogi jak balerony;/
Stary 2008-03-25, 22:16   #213
eweelinaa91
Zadomowienie

Myślałam, że tylko ja mam takie zboczenie.
Też porównuję się z innymi dziewczynami, głównie uwagę zwracam na tyłek i nogi. Dziś na zakupach zauważyłam, że naprawdę sporo ma figurę wzbudzającą u mnie zazdrość. Pierwsza myśl to oczywiście "schudnę, one bedą zazdrościć mnie!". Miałam kupić dżinsy, ale oczywiście nie znalazłam idealnych. "Wrócę z wycieczki za 2 tygodnie, zacznę ćwiczyć, schudnę, dopiero wtedy kupię". Jak zwykle... Do tego czasu będę chodzić w strzępach.
eweelinaa91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-25, 22:21   #214
ciasteczko 19
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eweelinaa91 Pokaż wiadomość
"Wrócę z wycieczki za 2 tygodnie, zacznę ćwiczyć, schudnę, dopiero wtedy kupię". Jak zwykle... Do tego czasu będę chodzić w strzępach.
ale my sie tak staramy
tylko nie zawsze wychodzi
ciasteczko 19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-26, 15:15   #215
zooosia
Zadomowienie

Red face Dot.: Skutki uboczne diety - miałyscie?

mam to samo tylko ze głownie zwracam uwage na talie, brzuch (moja obsesja), chociaz cala sylwetka tez sie liczy.

zooosia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-26, 21:53   #216
Maggie_90
Wtajemniczenie

Sama zwracam uwagę w pierwszej kolejności na tyłek

Kurcze, zamiast normalnego okresu mam dzisiaj 10-ty dzień plamienia

Cytat:
Napisane przez gaia Pokaż wiadomość
A jakie te na wew. stronę??
Zakładam ciężarki na nogi, kłade się na prawym boku, lewa noga delikatnie ugięta i podniesiona do góry, ale tak, ze stopa nadal opiera się o podłogę (kolano uniesione) i wtedy prawa noga z ciężarkiem wędruje do góry, na lewo i na prawo.
Ciężko to wytłumaczyć, są to ćwiczenia Jane Fondy

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post47604606
Maggie_90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-22, 21:30   #217
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

też się porównuję zwłaszcza nogi

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-04-22, 21:32   #218
gaia
Zadomowienie

ja zawsze patrzę na brzuch czy jest płaski....zwłaszcza przy obcisłych ciuchach

Będę odchudzoną inżynierką
68,5 68 67 66 65 64 63 62 61 60
gaia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-22, 21:49   #219
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
też się porównuję zwłaszcza nogi
Cytat:
Napisane przez gaia Pokaż wiadomość
ja zawsze patrzę na brzuch czy jest płaski....zwłaszcza przy obcisłych ciuchach
To ja do tego dopiszę jeszcze tyłek Ale i tak największa obsesje mam na punkcie brzucha i boczków, w czasie ed milion razy dziennie sprawdzałam czy mam już boczki po zjedzeniu czegokolwiek i mimo ze wyczuwałam kości miednicy wcale mnie to nie uspokoiło bo ja miałam wrażeni że tak jest pełno tłuszczu, chore wiem
Stary 2008-04-28, 19:06   #220
Maggie_90
Wtajemniczenie

Kolejnym skutkiem ubocznym diety jest fatalna cera- nigdy nie miałam tylu zaskórników, wyprysków...
No i nadal wariacje z okresem- teoretycznie jest, ale tak skąpy, że moznaby go nazwać plamieniem, zawsze miałam nieregularny, ale żeby cykl trwał 14 dni to mi się nigdy nie zdarzyło :/ Zaczynam jeść więcej tłuszczy, więc mam nadzeiję, że sie to wszystko wkrótce unormuje, jak wymieniłam w poprzednim miesiącu jogurty 0% na 1,5-3% to już jest trochę lepiej, ale to wciąż nie to...

Stary 2008-04-28, 19:24   #221
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maggie_90 Pokaż wiadomość
Kolejnym skutkiem ubocznym diety jest fatalna cera- nigdy nie miałam tylu zaskórników, wyprysków... Oj tak , zgodzę się tym , skóra robi się taka szorstka i poszarzała i do tego jeszcze porasta meszkiem, wrrrr mam nadzieję że to kiedyś zniknie
No i nadal wariacje z okresem- teoretycznie jest, ale tak skąpy, że moznaby go nazwać plamieniem, zawsze miałam nieregularny, ale żeby cykl trwał 14 dni to mi się nigdy nie zdarzyło :/ Zaczynam jeść więcej tłuszczy, więc mam nadzeiję, że sie to wszystko wkrótce unormuje, jak wymieniłam w poprzednim miesiącu jogurty 0% na 1,5-3% to już jest trochę lepiej, ale to wciąż nie to...
A ja jutro mam wizytą u gina i bardzo bardzo się boję

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-28, 19:49   #222
Baby14
Zakorzenienie

Dziewczyny a takie białe plami na twarzy a potem takie czerwone to co?

A i mam pytanie...czy juz do konca zycia bedzie mi zimno? Zawsze byłam ciepla dziewczyna. Od kiedy schudłam jest mi ciagle zimno. W zimie nie chodzilam w spodnicach bo nogi robily sie az sine...to samo z ustami paznokciami. Nie wspomne juz o moich koncowkach palcow ktore sa lodowate jak u trupa Najgorsze jest to iz np teraz gdy jest cieplo ja rowniez odczuwam chlod. W piatek był tk uciazliwy ze sie mało nie popłakałam...Co mi jest?
Baby14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-28, 19:59   #223
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baby14 Pokaż wiadomość

A i mam pytanie...czy juz do konca zycia bedzie mi zimno? Zawsze byłam ciepla dziewczyna. Od kiedy schudłam jest mi ciagle zimno. W zimie nie chodzilam w spodnicach bo nogi robily sie az sine...to samo z ustami paznokciami. Nie wspomne juz o moich koncowkach palcow ktore sa lodowate jak u trupa Najgorsze jest to iz np teraz gdy jest cieplo ja rowniez odczuwam chlod. W piatek był tk uciazliwy ze sie mało nie popłakałam...Co mi jest?
Baby nie wiem czy to minie, mnie pomimo tego że już jem dużo wcale nie jest cieplej, a palce sinieją mi na zawołanie, dziś np, jak byłam na rowerze, ciepło słoneczko a ja jadę ze zdrętwiałymi rękami i z bólu myślałam że się popłaczę, teraz w sumie jest lepiej ale w zimie to była tragedia, nie raz pamiętam stałam i płakałam z bólu i miałam gdzieś co sobie o mnie ludzie pomyślą.
Stary 2008-04-28, 20:57   #224
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

to mogą być problemy z krążeniem.

Stary 2008-04-29, 13:34   #225
Aya19
Raczkowanie

Mam pytanie do dziewczynn, które z powodu odchudzania nie mają miesiączki. Czy dłuższy jej brak (nie mam już pół roku) może powodować wypadanie włosów? Ostatnio strasznie mi wypadają i nie wiem czy to od tego. Cera i paznokcie są w bardzo dobrym stanie, ale włosy wypadają mi garściami Funky87 pamiętam, że pisałaś, że nie masz miesiączki, jak jest z tym u Ciebie?
Byłaś już u ginekologa?
Ja jestem na przytyciu, z 36.7 kg doszłam do 38 kg (152) ale okresu jak nie było tak nie ma...
Odpiszcie proszę
Aya19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-29, 15:04   #226
Baby14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość
Baby nie wiem czy to minie, mnie pomimo tego że już jem dużo wcale nie jest cieplej, a palce sinieją mi na zawołanie, dziś np, jak byłam na rowerze, ciepło słoneczko a ja jadę ze zdrętwiałymi rękami i z bólu myślałam że się popłaczę, teraz w sumie jest lepiej ale w zimie to była tragedia, nie raz pamiętam stałam i płakałam z bólu i miałam gdzieś co sobie o mnie ludzie pomyślą.

Kurcze z tym rowerem mam to samo. Tez sie poplakałam ostatnio... i palce mi tak zdretwialy ze rozprostowujac je az mi kosci strzelały.
Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
to mogą być problemy z krążeniem.
A jak to sprawdzic?

Cytat:
Napisane przez Aya19 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do dziewczynn, które z powodu odchudzania nie mają miesiączki. Czy dłuższy jej brak (nie mam już pół roku) może powodować wypadanie włosów? Ostatnio strasznie mi wypadają i nie wiem czy to od tego. Cera i paznokcie są w bardzo dobrym stanie, ale włosy wypadają mi garściami Funky87 pamiętam, że pisałaś, że nie masz miesiączki, jak jest z tym u Ciebie?
Byłaś już u ginekologa?
Ja jestem na przytyciu, z 36.7 kg doszłam do 38 kg (152) ale okresu jak nie było tak nie ma...
Odpiszcie proszę
Włosy wypadaja przez złe odzywianie , ubogie odzywianie etc. Przez diete wypadła mi cała masa. Na szczescie miałam spory zapas.Moim zdaniem tez masz nadal za mała wage zeby okres wrocil... A jesz jakies tluszcze?
Stary 2008-04-29, 15:51   #227
EwelkaaS
Wtajemniczenie

Niestety, też ciągle odczuwam chłód, pomimo, że jest bardzo ciepło i to chyba jednak problemy z krążeniem, Baby.

" taka ludzka natura, że możemy mieć dobry przykład,
a i tak potrafimy tylko źle wybrać. "

EwelkaaS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-29, 17:02   #228
vanilia1
Raczkowanie

Dziewczyny to nie problemy z krążeniem, jest wam ciągle zimno bo możecie mieć za mało witamin minerałów min. żelaza , może to być anemia, wtedy czujecie senność, zimno wam itp. Teraz jest dużo warzyw i owoców, możecie w łatwy sposób dostarczyć tych witamin. Żelazo - sałata, kapusta, szpinak, natka pietruszka,buraczki, kiełki.
vanilia1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-29, 17:07   #229
EwelkaaS
Wtajemniczenie

Vanilia- anemi nie mam, wręcz przeciwnie- bardzo wysoka hemoglobina. Senność czuję, gdy mało jem (^^) a żelazo? Być może, chociaż jem dosyć dużo warzyw/owoców dostarczających te witaminy.

" taka ludzka natura, że możemy mieć dobry przykład,
a i tak potrafimy tylko źle wybrać. "

EwelkaaS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-29, 17:50   #230
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez vanilia1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny to nie problemy z krążeniem, jest wam ciągle zimno bo możecie mieć za mało witamin minerałów min. żelaza , może to być anemia, wtedy czujecie senność, zimno wam itp. Teraz jest dużo warzyw i owoców, możecie w łatwy sposób dostarczyć tych witamin. Żelazo - sałata, kapusta, szpinak, natka pietruszka,buraczki, kiełki.
niekoniecznie. lekarze wysłali mnie na różne badania właśnie w celu sprawdzenia, czy to nie krążenie, więc nie mówię, bo to sobie wymyśliłam...

Ewelka,skoro nie masz anemii to żelazo też w porządku.

Stary 2008-04-29, 17:58   #231
Baby14
Zakorzenienie

Ja niby tez miałam zelazo ok...nawet troche zawyzone. Tylko to bylo w pazdzierniku...
Nie no nie ma co gadac/. Trzeba isc na badania. Na pewno cos jest nie tak...moze tarczyca? ech trzeba isc chociaz znow miałoby to by sie odbyc omdleniem ;]
Stary 2008-04-29, 18:40   #232
Ludowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vanilia1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny to nie problemy z krążeniem
Lepiej unikać takich kategorycznych stwierdzeń - nikt tu lekarzem nie jest, a nawet gdyby był, niewiele mógłby stwierdzić przez neta.

Ludowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-29, 18:44   #233
zooosia
Zadomowienie

Z tym żelazem to też nie tak do końca. Ja jestem wege, i ździwiłam się, że podczas mojego skromnego odżywiania, miałam żelazo okej. A okazuje się, że mogę mieć mimo wszystko niedobory (jestem strasznie blada, apatyczna czasem), bo nie mam okresu. i właśnie dlatego, żelazo niby 'jest w normie'.

zooosia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-04-29, 18:50   #234
Aya19
Raczkowanie

Cytat:

Włosy wypadaja przez złe odzywianie , ubogie odzywianie etc. Przez diete wypadła mi cała masa. Na szczescie miałam spory zapas.Moim zdaniem tez masz nadal za mała wage zeby okres wrocil... A jesz jakies tluszcze?

nie, na pewno nie przez odżywianie. Odżywiam się bardzo zdrowo, owoce, warzywa, nntk. Wyniki morfologii mam świetne. Poza tym miałabym też problemy ze skórą i paznokciami, a jest wręcz przeciwnie, paznokie mam rewelacyjne...

A tłuszcze dodaję: oliwa z oliwek, orzechy nerkowca, migdały, arachidowe, ostatnio też masło do kanapek.
Aya19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-29, 19:28   #235
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Byłaś już u ginekologa?
Odpiszcie proszę
Myślę że brak okresu może mieć duże znaczenie, gdyz nie ma tych hormonów, ale złe odżywianie ma jeszcze wiekszy wpływ na wypadanie włosów,
Ja nie ma okresu od roku, od ok 3 misięcy jem normalnie, wparwdzie włosy wypadaja nadal garściami ale wydaje mi się że już trochę mniej.
Jesli chodzi o ginekologa ro dostała hormony na wywołanie, gdyż lekarka swteirdziła że gdyby miał wrócic to jużby wrócił, wagi wprawdzie jeszcze odpowiedniej nie mam ale przekroczylam już krytyczną i mogę probowac wywolywać tabletkami, oczywiście ona nie gwarantuje że się uda.
Stary 2008-04-29, 19:40   #236
Maggie_90
Wtajemniczenie

Cytat:

Mnie tez jest ciągle zimno, mam tak od zawsze, ciśnienie 90/60 to standart, w poywach 100/70. Mam to chyba po mamie Natomiast late tez nie czuję się najlepiej, powyzej 30 stopni to dla mnie tragedia i umieram przy tak wysokiej temperaturze, od razu robi mi się słabo.

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość
Myślę że brak okresu może mieć duże znaczenie, gdyz nie ma tych hormonów, ale złe odżywianie ma jeszcze wiekszy wpływ na wypadanie włosów,
Ja nie ma okresu od roku, od ok 3 misięcy jem normalnie, wparwdzie włosy wypadaja nadal garściami ale wydaje mi się że już trochę mniej.
Jesli chodzi o ginekologa ro dostała hormony na wywołanie, gdyż lekarka swteirdziła że gdyby miał wrócic to jużby wrócił, wagi wprawdzie jeszcze odpowiedniej nie mam ale przekroczylam już krytyczną i mogę probowac wywolywać tabletkami, oczywiście ona nie gwarantuje że się uda.
Funky, zyczę Ci, aby okres jak najszybciej wrócił

Stary 2008-04-30, 14:46   #237
Baby14
Zakorzenienie

Cytat:
nie, na pewno nie przez odżywianie. Odżywiam się bardzo zdrowo, owoce, warzywa, nntk. Wyniki morfologii mam świetne. Poza tym miałabym też problemy ze skórą i paznokciami, a jest wręcz przeciwnie, paznokie mam rewelacyjne...

A tłuszcze dodaję: oliwa z oliwek, orzechy nerkowca, migdały, arachidowe, ostatnio też masło do kanapek.

Hm...nie mowie ze sie odzywiasz niezdrowo ale wiesz skoro nie ma okresu to musi byc cos nie tak. I powodem jest wlasnie brak tluszczy. Pewnie za malo ich jesz. Niekiedy NNKT nie wystarcza. pare orzechow nie załatwi sprawy niestety

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-04-30, 18:11   #238
emi123kalka123czarna
Raczkowanie

Schudłam 17 kg. Niestety wróciłam do swojej "normalnej" wagi . Ale to co działo się z moim organizmem zszokowało mnie !
- brak miesiączki przez rok -- ( "odzyskałam" ją dopiero po dwukrotnym wywołaniu tabletkami i musowym przytyciu 8 kg )
- było mi ciągle zimno
- włosy wypadały mi garściami -- ( .. włosków niestety nie udało mi sie "odzyskać" .. )
- nie miałam siły
- pojawiła się depresja
- senność
- nie mogłam sie na niczym skoncentrować i uczyć się
- cała obrosłam maleńkimi włoskami .. nie wyobrażacie sobie jak to koszmarnie wyglądało (nie wiem czemu tak sie działo...)

itd.. Dobrze ze z wiekszosci tego wyszłam
emi123kalka123czarna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-01, 08:28   #239
kasik30
Raczkowanie

Ja mam manię zerkania na brzuch,jak widzę laskę z płaskim brzuchem to wpadam w depresję
Stary 2008-05-04, 21:48   #240
mirynka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emi123kalka123czarna Pokaż wiadomość
Schudłam 17 kg. Niestety wróciłam do swojej "normalnej" wagi . Ale to co działo się z moim organizmem zszokowało mnie !
- brak miesiączki przez rok -- ( "odzyskałam" ją dopiero po dwukrotnym wywołaniu tabletkami i musowym przytyciu 8 kg )
- było mi ciągle zimno
- włosy wypadały mi garściami -- ( .. włosków niestety nie udało mi sie "odzyskać" .. )
- nie miałam siły
- pojawiła się depresja
- senność
- nie mogłam sie na niczym skoncentrować i uczyć się
- cała obrosłam maleńkimi włoskami .. nie wyobrażacie sobie jak to koszmarnie wyglądało (nie wiem czemu tak sie działo...)

itd.. Dobrze ze z wiekszosci tego wyszłam
a jak przytylas to co z tymi wloskami, nadal je masz??

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post16332141

Miłość nie polega na wzajemnym wpatrywaniu się w siebie, ale wspólnym patrzeniu w tym samym kierunku.
/Antoine de Saint-Exupéry/
mirynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości