..::Dieta Plaż Południowych - część IV ::.. - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-05, 09:14   #1651
KALLISTE
Rozeznanie

Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część IV ::..

Hej dziewczyny

Mam do was pytanko. Chce sobie kupic jakis maly sprzet do cwiczen. Tak zeby bardziej mnie cos zachecilo do cwiczenia, bo suche aeroby w domu i bieganie w miejscu sa nudne i nie chce mi sie. Chce sobie cos urozmaicic.
I zastanawiam sie nad twisterem. Jest on dobry? Lepszy z takimi hantlami na gumach czy bez? Fajnie sie na tym cwiczy? mozna to na dywanie postawic? bo zastanawiam sie nad tym co wkleilam i nie wiem czy taki bedzie ok. Na allegro jest. Doradzcie mi prosze. Wy sie najlepiej znacie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg img_3_[1].jpg (81,5 KB, 4 załadowań)
KALLISTE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 09:26   #1652
tiara
Zadomowienie

GG do tiara

A ja dzis krolewskie sniadanko
Omlet kakaowy ( lyzka prawdziwego kakao, 2 pastylki slodzika, 2 jajka, 1/2 serka homo, aromat pomaranczowy, platki owsiane) z serkiem homo ze slodzikiem i aromatem waniliowym. Mniaam

Kac powoli mija... uff Na 10 40 zmykam na Vacu Well. Nie ma to jak wypocic toksynki

1 etap 6 -5 - 4 - 3- 2 - 1

Winners do what losers don't want to do
tiara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 09:33   #1653
kwakwa_1
Rozeznanie

GG do kwakwa_1

ja kupiłam sobie w ten długi weekend steperek i dołącze do steperkujących niedługo...jak tylko przyjdzie...

ile czasu na tym ćwiczycie?? pół godzinki dziennie jest ok?
kwakwa_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 09:34   #1654
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lisekZG Pokaż wiadomość
cholera, no to już po moim maśle orzechowym, nie no... eh... wrrr....

A GDZIE DOSTAć TAKIE BEZ CUKRU?????
Podobno felix ma takie bez cukru. Z kolei Sante są z cukrem, więc uważaj

Cytat:
Napisane przez KALLISTE Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Mam do was pytanko. Chce sobie kupic jakis maly sprzet do cwiczen. Tak zeby bardziej mnie cos zachecilo do cwiczenia, bo suche aeroby w domu i bieganie w miejscu sa nudne i nie chce mi sie. Chce sobie cos urozmaicic.
I zastanawiam sie nad twisterem. Jest on dobry? Lepszy z takimi hantlami na gumach czy bez? Fajnie sie na tym cwiczy? mozna to na dywanie postawic? bo zastanawiam sie nad tym co wkleilam i nie wiem czy taki bedzie ok. Na allegro jest. Doradzcie mi prosze. Wy sie najlepiej znacie.
Ja mam twisterek, ale bez linek, tez z licznikiem. Na początku kręcilam się na nim codziennie przy futrynie. Teraz wrocilam do cwiczen na nim, ale już kręcę się bez trzymanki i uwazam, ze to więcej daje, bo musisz sie kręcic siłą mięśni a nie odpychając się np. od szafki czy futryny. Po 10 min. czuję mooocno boczki i mam kolkę, więc wtedy zazwyczaj kończę (1000 obrotow). Zawsze stawiam go na panelach, ale zaraz spobuje na dywanie i zobaczę co z tego wyjdzie

Cytat:
Napisane przez tiara Pokaż wiadomość
Omlet kakaowy ( lyzka prawdziwego kakao, 2 pastylki slodzika, 2 jajka, 1/2 serka homo, aromat pomaranczowy, platki owsiane) z serkiem homo ze slodzikiem i aromatem waniliowym. Mniaam

Kac powoli mija... uff Na 10 40 zmykam na Vacu Well. Nie ma to jak wypocic toksynki
Milego dnia Tiara Smakowite śniadanko mialas

Połknęłam już TLII i wcinam Wasę z pomidorkiem i oliwkami

edit: Kalliste na moim włochatym dywaniku twister kręci się tak samo jak na nagiej podłodze
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 09:47   #1655
jennuś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez k_asiaczek Pokaż wiadomość
pytanie nie na temat ale się strasznie wkurzyłam
dlaczego nie chce mi się zachować podpis i mi pisze że niby za długi a wcześniej miałam dłuższy i jakoś było
tez tak mam i tez mnie to wkurza, juz nie moge nic dopisac do podpisu a jakos inni maja dlugie, duze podpisy i dziala u nich a u mnie lipa

ale sie zalamalam : (
zmierzylam sie i jestem w mega szoku jak mozna bylo sie doprowadzic do takiego stanu

biust--> 94
pod biustem--> 80
talia--> 75
pod pępkiem --> 88
biodra --> 98 !!!!! o żesz kurde !
udo w najsz.--> 57
udo posrodku --> 50

ogolnie jestem zalamana wiedzac ze w wakacje mialam w talii 65 cm biust 90 a w biodrach 91 i pomyslec ze ja wtedy bylam zdolowana lekko moja figura, to teraz to powinnam chyba z okna skoczyc

o nie, tak to nie bedzie od dzisiaj wdrażam w życie moj plan treningowy i to na cale zycie juz, no moze nie na cale ale na polowe pezynajmniej, koniec dolowania sie, czas wziasc sie do roboty

ale cholera 10 cm w talii w pol roku?
Stary 2008-05-05, 09:51   #1656
Oleńka =)
Rozeznanie

jennus nie wolno sie poddawac, trzeba walczyc, cwiczyc, nie ulegac pokusom i byle dp przodu

Ja dzis grzecznie rozkladam reczniczek na II fazowej plazy. W weekend majowy mnie tu nie bylo, zgrzeszylam troszke, ale nie bylo najgorzej.

Moj cel to jeszcze 5 kg w dol. Mam nadzieje to osiagnac do konca czerwca.
Brakuje mi tylko motywacji zeby codziennie cos pocwiczyc.
Oleńka =) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 09:52   #1657
carmelova
Zakorzenienie

jennuś jeśli Cię to pocieszy, to ja na początku mialam w biodrach 97 cm, w talii 72, a w brzuchu 86 cm

idę na twisterka
Stary 2008-05-05, 09:55   #1658
wykrasana
Szara Eminencja

Cytat:
Hej dziewczyny

Fajny sprzęcik Może i ja sobie taki zakupie. Tylko, że nie wiem czy taki jak pokazałaś czy ten co dodałam zdjęcie

Cytat:

Zjadłam śniadanie podobnie Tylko, że ja miałam jogurt naturalny zamiast serka

Dziewczyny moge zjeść na obiad ryż brązowy + troszke krewetek?
Bo u mnie w mieścinie armagedon nigdzie nie ma piersi z kurczaka

A teraz zmykam do pracy, trzymajcie się

Edit: Zapomniałam dodać zdjęcia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg twister_obrotowy_z_linkami.jpg (239,5 KB, 5 załadowań)
wykrasana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 10:02   #1659
kaszellek
Zadomowienie

GG do kaszellek

Cytat:
Hej dziewczyny

też zastanawiam się nad tym twisterem
a teraz haha piszę ewaluację szkoleń i jak ją wyślę to przemycę w mailu info o wyjeździe żeby się moja "praca" dowiedziała z maila to potem łątwiej będzie temat pociągnąć
kaszellek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 10:07   #1660
elffee
Zadomowienie

GG do elffee Send a message via Skype™ to elffee

ja wlasciwie dopiero teraz po sniadaniu glownym. bo rano nic nie zdarzylam, w pracy tez teraz wrocilam ze bede prace pisac [za chwile siadam] ale zrobilam sobie jajecznice z 1 jajka, 3 pieczarki i cebula. pojadlam, teraz herbate zrobie sobie i pisze.

kurde jesli dzis napisze cala prace to 12 mam obrone, ejsli nie zdarze to musze przelozyc termin obrony ;/
Stary 2008-05-05, 10:08   #1661
KALLISTE
Rozeznanie

Kupilam Twistertylko ten 32,5cm. bo ja mam wielkie stopy hehe i mysle ze jakis firmowy to moze na dlugo mi starczy niedoczekam sie kiedy przyjdzie. Pewnie za pare dni
Stary 2008-05-05, 10:14   #1662
Ahcak
Rozeznanie

GG do Ahcak

Hejo hejo w pierwszy majowy poniedziałek

I taki słoneczny, zaryzykowałam i jestem w koszulce prawie bez rękawków tylko i w spódniczce. Wierze w temperaturę, wzięłam parasolkę, ale jak i tak by padało to mam nadzieję, że to będzie cieplutki majowy deszczyk

Cytat:
Napisane przez kaszellek Pokaż wiadomość
Ahcakk super się czyta jak tak promieniejesz!! Twój TŻ ma szczęście, że się ogarnął, poszedł z Tobą na metek i potem tak ładnie się ułożyło!!
tak tak, tylko on miał mnie pilnować w diecie a nie ją rozwalać ^^ To raczej ja go bardziej pilnuje, bo za 2 tyg zaczyna mu się sezon i będzie za ciężki Ale dziś jestem mu wdzięczna, bo przyszedł do mnie o 6:40 wariat, a ja zaspałam, więc mnie obudził, a potem razem na piechotkę do pracy... na szczęście zdążyłam zrobić omleta do pracy, a rano zjadałam twarożek migdałowy z otrębami i zarodkami i kakao, bo na szybko

Cytat:
Napisane przez Dorre Pokaż wiadomość
Drogie Wizażanki, bardzo chce do was dołączyć i baaardzo proszę o wsparcie
Witaj Jeszcze tylko ile i na ile chceszz mienić wagę, wzrost i wiek i będzie luks

Cytat:
Napisane przez kwakwa_1 Pokaż wiadomość
hej dziewczynki a u mnie 70,90 czyli 1,30kg mniej

: D

a dziś dopiero 5 dzień na plaży - śniadanko było ok
Gratuluję, bardzo motywacyjna jest ta pierwsza faza bo tak szybko spada, a potem....

Cytat:
Napisane przez lisekZG Pokaż wiadomość
cholera, no to już po moim maśle orzechowym, nie no... eh... wrrr....

A GDZIE DOSTAć TAKIE BEZ CUKRU?????
Jest takie w Stokrotce bez soli i cukru - Primavika, innego bez cukru nie widziałam, ale go nie kupiłam bo by nie było 2 łyżek tylko cały słoik

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
jennuś jeśli Cię to pocieszy, to ja na początku mialam w biodrach 97 cm, w talii 72, a w brzuchu 86 cm

idę na twisterka
Łoooo ja mam teraz 70 w talii i się cieszę, za bardzo dziewczyny przesadzacie, trzeba się akceptować i wtedy fajnie mija dietka. Tak ostatnio myślałam, podczas czytania forum jak się dziewczyny obwiniają, wyzywają i de motywują, że ja od samego początku diety, czyli od 4 miesięcy nie spojrzałam z politowaniem w lustro i nie powiedziałam, że jestem gruba, brzydka, i że nigdy mi się nie uda. Nastawiłam się na długie i powolne chudnięcie z uśmiechem na twarzy i udaje się, ale jeszcze do wymarzonej figury brakuje dużo, ale nic na siłę .... całuję motywacyjnie bardzo mocno i życzę głębokiej i świadomej samoakceptacji

mam kota na gorącym dachu mojej głowy . . .
Ahcak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 10:14   #1663
carmelova
Zakorzenienie

10 min twisterka zaliczone, za godzinke IIŚ zebyscie nie krzyczaly, ze malo jem

edit: Ahcaczku a Twoj TZ to ten z pracy ? Bo pamiętam, że mowilas o jakims przystojniaku z biura obok, potem nic, rach ciach i masz TZta
Ja siebie juz lubie Kiedys jak szlam, to czulam jak mi pod bluzką brzuch falowal. Teraz jest ok Ale wiadomo, apetyt rosnie w miare jedzenia
Stary 2008-05-05, 10:22   #1664
KALLISTE
Rozeznanie

mierzylam sie w udzie teraz pierwszy raz............54cm !!!!!! masakra. Jak duzo. jak widze ze Wy takie szczuplutkie uda macie to az mi zle. jakbym miala 50 to bym sie cieszyla. ale sie zdolowalam. Mam na strychu steper. Moze go wyciagne jak wroce do domu. steper, twister....... i moze cos ruszy. Pamietam jak kiedys w udzie mialam 56cm. To i tak teraz mniej....ale i tak duzo...ehhh
Stary 2008-05-05, 10:34   #1665
kaszellek
Zadomowienie

GG do kaszellek

Cytat:
Napisane przez Ahcak Pokaż wiadomość
Łoooo ja mam teraz 70 w talii i się cieszę, za bardzo dziewczyny przesadzacie, trzeba się akceptować i wtedy fajnie mija dietka. Tak ostatnio myślałam, podczas czytania forum jak się dziewczyny obwiniają, wyzywają i de motywują, że ja od samego początku diety, czyli od 4 miesięcy nie spojrzałam z politowaniem w lustro i nie powiedziałam, że jestem gruba, brzydka, i że nigdy mi się nie uda. Nastawiłam się na długie i powolne chudnięcie z uśmiechem na twarzy i udaje się, ale jeszcze do wymarzonej figury brakuje dużo, ale nic na siłę .... całuję motywacyjnie bardzo mocno i życzę głębokiej i świadomej samoakceptacji
Jeennnyy no uwielbiam Cię Babo
Pisz tak więcej, częściej, gęściej !!

PS. TŻ jest biegaczem? czy coś popieprzyłąm? bo jeśli tak, to może zaczniesz z nim biegać haha to wtedy się wyrówna to "pilnowanie"
kaszellek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 10:48   #1666
k_asiaczek
Zadomowienie

Cytat:

Kochana jak efekty po vacu well? bo ja w czwartek idę pierwszy raz-mam gratis a potem zamierzam sobie kupić karnet o ile to daje efekty

Cytat:
mierzylam sie w udzie teraz pierwszy raz............54cm !!!!!! masakra. Jak duzo. jak widze ze Wy takie szczuplutkie uda macie to az mi zle. jakbym miala 50 to bym sie cieszyla. ale sie zdolowalam. Mam na strychu steper. Moze go wyciagne jak wroce do domu. steper, twister....... i moze cos ruszy. Pamietam jak kiedys w udzie mialam 56cm. To i tak teraz mniej....ale i tak duzo...ehhh
ja marze o 54

mykam na allegro w poszukiwaniu twistera

k_asiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 11:11   #1667
KALLISTE
Rozeznanie

Cytat:

ja marze o 54

mykam na allegro w poszukiwaniu twistera

A ile masz teraz cm. w udzie? Bo chyba kiedys mialas w podpisie o ile pamietam. Ja sie boje ze moze zle zmierzylam i mam wiecej tak naprawde. Ale nie bede sie dolowac i zostaje przy tym ze mam 54. inne z was maja 48cm.pomarzyc tylko. najgorsze to jest to ze nad kolanem mam chude nogi. i taka dysproporcja wyglada smiesznie.....mam nadzieje ze moze ten twister ruszy uda i boczki przede wszystkim.

Ale z rana sie tu twisterowo zrobilo hehekazdy poszukuje twistera. To chyba moja wina
Stary 2008-05-05, 11:13   #1668
orisha
Zakorzenienie

WIIIIIIIIITAMMM was po majowym weekendzie.
Siedzę w pracy i oczywiście dzisiaj piękne słonce i 20 stopni. A jak chcialam sie opalać w weekend to lało... Gdzie jest sprawiedliwość?

Taka pozytywna energia przez ta pogodę płynie - mam nadzieje, ze maturzystki też to dzisiaj czuja - trzymam kciuki!

Ja dzisiaj wracam na SB - faza I dzień 1. Nie bijcie, ale nie zdążyłam dzisiaj zjesc sniadania - wypiłam tylko pu-erh na szybko, ale zaraz wybiore sie chyba do sklepu po jakiegos wiesniaka Bo zaczyna mnie ssac w zoładku.

W weekend niestety na rolki nie poszłam Ale za to dzisiaj zaplaciłam za miesiac silowni i zamierzam chodzic regularnie

Ahcak skąd ty bierzesz te wszystko fajne pomysly na jedzonko - ja nie mam zupelnie pomysłów, moze dlatego ze kompletnie nie mam czasu myslec o tym, co przygotowac Musze sie poprawic - za tydzien w sobote sie zwaze i zmierze...

Nie ma to tamto - trzeba sie za siebie wziąć!!!!

Motywacja: Lady 2 be FIT
orisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 11:13   #1669
k_asiaczek
Zadomowienie

Cytat:
A ile masz teraz cm. w udzie? Bo chyba kiedys mialas w podpisie o ile pamietam. Ja sie boje ze moze zle zmierzylam i mam wiecej tak naprawde. Ale nie bede sie dolowac i zostaje przy tym ze mam 54. inne z was maja 48cm.pomarzyc tylko. najgorsze to jest to ze nad kolanem mam chude nogi. i taka dysproporcja wyglada smiesznie.....mam nadzieje ze moze ten twister ruszy uda i boczki przede wszystkim.

Ale z rana sie tu twisterowo zrobilo hehekazdy poszukuje twistera. To chyba moja wina
no coś Ty, w życiu bym się nie 'chwaliła' moimi centymetrami w podpisie
powiedz mi gdzie mierzysz to też tam zmierzę i Ci powiem

Stary 2008-05-05, 11:21   #1670
Ahcak
Rozeznanie

GG do Ahcak

Jem sobie moje typowe pracowe II śniadanie czyli jabłko z cynamonem i jogurtem i podczytuje, bo znając życie to ok 14 mój szrf da mi najwięcej roboty i wtedy będzie bieg

Cytat:
edit: Ahcaczku a Twoj TZ to ten z pracy ? Bo pamiętam, że mowilas o jakims przystojniaku z biura obok, potem nic, rach ciach i masz TZta
Ja siebie juz lubie Kiedys jak szlam, to czulam jak mi pod bluzką brzuch falowal. Teraz jest ok Ale wiadomo, apetyt rosnie w miare jedzenia
Tak, to ten ^^ Wzięłam sprawy w swoje ręce, jak się okazało on też już kombinował jakby tu mnie poznać

Cytat:
Napisane przez kaszellek Pokaż wiadomość
Jeennnyy no uwielbiam Cię Babo
Pisz tak więcej, częściej, gęściej !!

PS. TŻ jest biegaczem? czy coś popieprzyłąm? bo jeśli tak, to może zaczniesz z nim biegać haha to wtedy się wyrówna to "pilnowanie"
No biegaczem, ale ma swoje treningi co dzień i nie chce ze mną biegać, bo już za duże obciążenie by było, ale za to liczy mi skoki na skakance

Orisha jak wstaję to mam na coś smaka, i wtedy w głowie mi przychodzą na myśl takie normalne grzeszne rzeczy i wtedy kombinuję jak tu zastąpić, żeby było SB-owsko I wszystko smakiem i faktura przypomina to "normalne" jedzenie. Normalne napisałam w cudzysłowie, bo normalne to dla mnie teraz SB a to inne to nienormalne

mam kota na gorącym dachu mojej głowy . . .
Ahcak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 11:25   #1671
carmelova
Zakorzenienie

przepis z ddtvn

Omlet z cukinią
Składniki:
1 średnia młoda cukinia
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 pomidor
3-4 jajka
natka pietruszki
1/2 szklanki mleka
parmezan
oliwa
sól
pieprz
Sposób przyrządzenia:
Cebulkę zeszklić na oliwie i pod koniec dodać czosnek. Cukinię pokroić w tzw. słupki i dodać do cebulki, posypać solą, by puściła sok i poddusić. Jajka roztrzepać, dodać mleko, sól i pieprz. Cukinię z cebulą przełożyć do formy do tarty (może być patelnia, lecz rączka musi być odczepiana, gdyż później trzeba to włożyć do piekarnika) i zalać jajkami z mlekiem. Posypać to posiekaną natką i na wierzchu ułożyć plastry pokrojonego w poprzek pomidora. Całość posypać parmezanem i wstawić co piekarnika(170-180 st. C) na ok. 15 min, do ścięcia się jajek i zarumienienia.
Stary 2008-05-05, 11:25   #1672
KALLISTE
Rozeznanie

Cytat:
no coś Ty, w życiu bym się nie 'chwaliła' moimi centymetrami w podpisie
powiedz mi gdzie mierzysz to też tam zmierzę i Ci powiem
Cos mi sie wydawalo ze to Ty mialas te cm. napisane, ale mi sie pomylilo widocznie.Zamiast ud to mozg mi zeszczuplal z rozumu i pamieci

A mierze w najszerszym miejscu. Tam gdzie jak staje prosto i nogi dwie zblizam do siebie to jest to miejsce ktore najszybciej dotyka drugiej nogi czyli jakby to powiedzie´c- najdalej wysuniety punkt udczyli to najwypuklejsze. Mniej wiecej na tym samym poziomie co najszersze miejsce w biodrach. ale to opisalam hehe
Stary 2008-05-05, 11:29   #1673
KALLISTE
Rozeznanie

A gdzie sie podzialo nasze Marzeniatko?

Ahcak zazdroszcze takiego TZ. sportowiec. zna sie na diecie. Czego mozna wiecej chciec niz kogos kto by motywowal moglabys wkleic jakies fotki na NK ze swoim TZ. podgladam Was tam wszystkie mam konto bez imienia i znajomych. Tak se zalozylam zeby popatrzec na ludzi. Fajnie wygladacie wszystkie siostry
Stary 2008-05-05, 11:31   #1674
k_asiaczek
Zadomowienie

Cytat:
Cos mi sie wydawalo ze to Ty mialas te cm. napisane, ale mi sie pomylilo widocznie.Zamiast ud to mozg mi zeszczuplal z rozumu i pamieci

A mierze w najszerszym miejscu. Tam gdzie jak staje prosto i nogi dwie zblizam do siebie to jest to miejsce ktore najszybciej dotyka drugiej nogi czyli jakby to powiedzie´c- najdalej wysuniety punkt udczyli to najwypuklejsze. Mniej wiecej na tym samym poziomie co najszersze miejsce w biodrach. ale to opisalam hehe

no to ja mam uwaga uwaga.... 61

Stary 2008-05-05, 11:33   #1675
carmelova
Zakorzenienie

wlasnie, Marzeniątko zniknęło, blonddee utonęła w kiełkach i ziarnach, Priv się wyprowadziła. Smutno
Stary 2008-05-05, 11:37   #1676
KALLISTE
Rozeznanie

Cytat:
no to ja mam uwaga uwaga.... 61
Nie zalamuj sie siostro. Pewnie moje i tak wygladaja na wieksze. Tak juz mam niby malo waze, a wygladam pulpetowo. Z udami tez tak jest. Szukaj Twistera siostro i bedziemy twisterowac razem wszystkie. Ty na SB , ja na strukturalno-SB-owskiej i bedziemy chude, piekne i szuple

Ide pomalowac pazurki w koncu trzeba sie za cos wziasc
Stary 2008-05-05, 11:41   #1677
jennuś
Zakorzenienie

i albo mi sie wydaje albo Teliczka dawno nie widzialam a Kali to juz wogole

ciekawe jak tam Lolly ?
Stary 2008-05-05, 11:42   #1678
orisha
Zakorzenienie

Cytat:
przepis z ddtvn

Omlet z cukinią
Składniki:
1 średnia młoda cukinia
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 pomidor
3-4 jajka
natka pietruszki
1/2 szklanki mleka
parmezan
oliwa
sól
pieprz
Sposób przyrządzenia:
Cebulkę zeszklić na oliwie i pod koniec dodać czosnek. Cukinię pokroić w tzw. słupki i dodać do cebulki, posypać solą, by puściła sok i poddusić. Jajka roztrzepać, dodać mleko, sól i pieprz. Cukinię z cebulą przełożyć do formy do tarty (może być patelnia, lecz rączka musi być odczepiana, gdyż później trzeba to włożyć do piekarnika) i zalać jajkami z mlekiem. Posypać to posiekaną natką i na wierzchu ułożyć plastry pokrojonego w poprzek pomidora. Całość posypać parmezanem i wstawić co piekarnika(170-180 st. C) na ok. 15 min, do ścięcia się jajek i zarumienienia.
yummi!!! Kopiuj wklej - wypróbuję Z małymi modyfikacjami tak zeby z FI było bardziej

Motywacja: Lady 2 be FIT
orisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 11:49   #1679
k_asiaczek
Zadomowienie

Cytat:
Nie zalamuj sie siostro. Pewnie moje i tak wygladaja na wieksze. Tak juz mam niby malo waze, a wygladam pulpetowo. Z udami tez tak jest. Szukaj Twistera siostro i bedziemy twisterowac razem wszystkie. Ty na SB , ja na strukturalno-SB-owskiej i bedziemy chude, piekne i szuple

Ide pomalowac pazurki w koncu trzeba sie za cos wziasc

jużem znalazła to teraz w takim razie zamawiam

Stary 2008-05-05, 11:56   #1680
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

chyba rezygnuje z SB. mam dzisiaj mega zalamke. nie wiem jak to sie dzieje,ze spodnie sie robia luzne-nie mam pojecia. ale zwazylam sie po raz pierwszy pod wakacji i jest 4kg wiecej! moze mam wage zepsuta bo to taka elektroniczna, zwariowana. a moze sobie tylko wmawiam. centymetry niby polecialy, jest ich mniej niz bylo. tylko co z tego? fakt, wazylam sie po sniadaniu i po wypiciu litra wody i duzej kawy, ale mino wszystko powinno byc cos mniej. nie wiem o co chodzi.
ide do dietetyka- trudno, zapalce 120zl za wizyte, ale niech mi ulozy indywidualna diete. dobrze,ze rano napisalam zestawienie praktyk pedagogicznych bo teraz mam zamiar sie polozyc z psami i przeplakac caly dzien. czemu zycie jest takie niesprawiedliwe? czy ja tak duzo wymagam? odchudzam sie od ponad 3 lat i nadal jestem tak samo gruba! ;(;(;(;(

happiness is on the way.
mcdulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości