|
|
#1741 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Panny Młode 2008 cz.II
Witam dziewczynki po przerwie. Moja majówka badzo udana: zamówiłam torta (wprawdzie nie taki jaki sobie wymyśliłam ale tez spoko - 4 warstwy, kazda w innym smaku, biały, ozdobiony żywymiróżowymi różami, + race) noi bukiecik tez juz zamówiony
- jasnoróżowe różyczki i białe lilie . Widzieliśmy sie tez z dj i dzieki temu poznałam kilka szczegółów weselnych, które moj tatko zaplanował w tajemnicy a mianowicie bedziemy mieli konkurencje - jakas zawodowa para taneczna da show i zrobi konkursik taneczny, noi beda tez fajerwerki po ył sie oczepinach ). Byliśmy tez na mszy w "naszym" kościółku - tak sie rozgladałm gdzie kwiaty gdzie świece , matwia mnie tylko schody na drodze do ołtarza (mam nadzieje ze nie wyrżne jak ta długa ). A noi tez w hotelu byłam i z miła pania połązilismy po wszyskich pokojach i teraz wiemy gdzie dostawka a gdzie nie da rady juz nic wcisnac - jednym słowem cały hotel dla naszych gości tylko . A w ramach odpoczynku oczywiście był spacerek po plaży i grillowanie z rodzinka na działeczce . A moja rodzinke jak na złość coś opętało i cały czas temat zachaczał o dzidzie, ciąże itp. Jak moja babcia wypaliła ze w tym pokoleniu moga wypaść w rodzienie trojaczki bo jej babcia chyba miała czy coś takiego to TZ mało sie nie udławił . Z mama to imie już nawet wybrałyśmy dla dziewczynki (aha nikt w rodzinie nic jeszcze nie wie , ale mamcia chyba juz podejrzewa- jak to mama). Noi zostało 11 dni ![]() ![]()
|
|
|
|
#1742 |
|
Zakorzenienie
|
Mbu ciesze sie, ze kilka spraw zalatwilas, ale rodzinka to swietna, czyzby telepatycznie sie jakos o ciazy dowiedzieli
![]() a plener na wydmach na pewno bedzie boski, my tez planujemy wlasnie sesje nad morzem |
|
|
|
#1743 |
|
Raczkowanie
|
fajnie Mbu ze majowka sie udala.....wierze ze mama sie domysla bo te mamy tochyba juz tak maja
![]() a ja jestem po re-wizycie u tesciowej.ugoscila nas pieknie,tzn jedzenia bylo ful, a ja jak zwykle w zlosci(bo nadal jestem zla na TZ)obzeralam sie plackami...a tesciowa mowi Ewelinka widze ze Ci ciasto smakuje?cieszyla sie....ale ale!!!pyta mnie:jakie beda balony na sali?ja mowie perlowe-a ona:i?a ja mowie i tyle tylko perlowe...zrobila taka mine a ja nic.....noi woogole zadawala mi duzo pytan ale jakos sie dogadalam..TZ ciagle mne lapal za kolano a ja mu kopniaki sprzedawalam ........ .....o i zaproszenia do mnie ida poczta jak dostane to zrobe zdjecie i wysle Wam...obraczki jeszcze musze sfotografowac... Mbu a jak sie czujesz?jeju to tylko 11 dni!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
#1744 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U nas również obecność obowiązkowa, jednak podobno dokumenty moze isc odebrac juz jedna osoba (podpisuje sie jakies oswadczenie). Moja znajoma załatwiła to w pare minut, jednak oczekiwanie na ten dokument to ok godziny. Mnie to czeka ok polowy czerwca
|
|
#1745 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj jak wracaliśmy z TZ to sobie gadaliśmy czy nerwy nas juz biora i tak raczej najwiekszy stres to mamy oboje przed pierwszym tańcem
(zwłaszcza ze nie było próby w sukni i na sali tak jak planowałam), bo reszta to raczej na spokojnie. A nie napisałam wam jak z próbna wyszło: a wiec z fryzurka sie troche zawiodłam, bo akurat u fryzjera duzo babeczek mieli wiec pani mi tylko szybko na wałeczki i popodpinała wsuwkami tak zeby tylko sprawdzic jaki kształt ma byc mniej wiecej, ze z tyłu bardziej rozpuszczone zeby buźka nie znikła w welonie i takie tam, wiec zadnej konkretnej fryzury nie zrobiła . takze nie miałam nawet mozliwosci sprawdzenia wytrztymałości , nie mówiac o zdjeciach. Makijaz tez był na szybko, ale ładny - głownie bede miała podkreslone oko - ciemniejsze i troche brokaciku zeby rozświetlić. Nie bardzo pasowały mi różowe usta i podkład był troche za ciemny, no ale to juz bede wiedziała![]() My byliśmy razem we Wrocławiu - wszystko wypełnione było na miejscu i odrazu odebraliśmy 3 wersje dla ksiedza, a reszte oni sami załatwiaja z urzedem w którym bedzie slub. Tylko zapłacić musielismy juz przelewem ne konto tamtego urzedu. A póżniej(po slubie) to juz moze nawet ktoś z rodziny odebrać (tak słyszłam). |
|
|
|
#1746 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jesli chodzi o krecone wlosy to chyba nie mamy za duzego wyboru... i ja tez sie zdecyduje na cos takiego...zobaczymy na probnej co moj fryzjer zademonstruje Ja butow niestety nie znalazlam ale kiece na drugi dzien chyba tak ![]() i bylismy z TŻ-em w sklepie bytom... i dobrze ze poszlismy bo moj ukochany jest chudy i wysoki...nie ma garniturow na niego... trzeba bedzie szyc (oba!!)koszt szycia jest ookolo 200zl drozszy i pani nam powiedziala cene 1200zl za... ja zrozumialam za slubny zestaw a TŻ za sam garnitur... kto ma racje?? Cytat:
zarty sobie robia... Cytat:
Tez dzwonilismy ostatnio do poradni... bardzo niemila pani... i mowi ze terminow do niej nie ma!!! i na 10000% bedzie sprawdzala wyres ![]() Cytat:
gdzie kupilas i za ile??? tez o czyms takim myslalam Cytat:
ale nie ma tego zlego... w tym tyg ma byc lato ![]() TŻ pozadroscil mi forum i szuka jakiegos dla siebie... ![]() PS. ta rozowa to moj tym na drugi dzien (sorka za jakosc... psiapsiola robila) i zolta w ktorej tez jakos wygladalam... poza wystajacymi koscmi ibakiem biustu
|
|
|
#1747 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czuję się później taka lekka i zrelaksowana, pomimo tego, że nogi mam bardziej umięśnione.Cytat:
|
||
|
|
|
#1748 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale bylismy ze znjomymi, wiec dobrze sie bawilismy, a na drugi dzien juz wyszlo sloneczko i nawet troche na plazy polezelismy ), a teraz pogoda jak na zlosc coraz piekniejsza![]() jesli chodzi o sukienke, to ta rozowa zdecydowanie na tak i bladow niej wygladaszCytat:
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-05-05 o 13:57 Powód: post pod postem |
||
|
|
|
#1749 | |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie majówka mijała różnie. 1 maja pojechałam do Krakowa odwiedzić moją kumpelę no i to był najlepszy dzień tej majówki. A poza tym mój TŻ pracował a ja całymi dniami siedziałam sama w domku i nudziłam sie jak mops
Ale przynajmniej wieczory mi to wynagradzały ![]() A z przygotowań to muszę mamę ścignąć żeby w końcu mi akt urodzenia odebrała, no i może niech spróbują się przejść do naszego proboszcza po te zaświadczenia. Bo ja po tym co się o nim nasłuchałam stwierdziłam, że moja noga tam nie postanie, po co mam się denerwować ![]() Cytat:
|
|
#1750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tymi schodami to fakt, problem. Ale jakoś udało się przejść w tej długiej kiecce i w szpilkach do ołtarza bez potknięcia Będzie dobrze (ja to miałam przećwiczone z księdzem )
|
|
#1751 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Protokół u księdza-ja wspominam bardzo miło jego spisywanie-najpierw ja odpowiadałam, a TZ wyszedł za drzwi, a potem odwrotnie. Ksiądz był bardzo miły, nie było pytań z wiedzy ani modlitw nie dostaliśmy kartek do spowiedzi, ksiądz stwierdził, że jesteśmy dorośli i sami wiemy, że mamy do spowiedzi iść.W USC-przy wypełnianiu dokumentów musieliśmy być oboje (ja wypełniałam, a TZ musial lecieć na pocztę zapłacić), a gotowe 3 wydruki odebrałam juz sama następnego dnia ( z resztą pani mnie pamiętała z poprzedniego dnia). Co do ćwiczeń to ja robię trochę brzuszków w domu (najpierw było codziennie, a teraz jak mam czas), a w tym tygodniu rozpocznę serię na vacufit coby przepędzić cellulit przed podróżą poślubną ![]() Najbardziej się stresuję pierwszym tańcem, dziewczyna, która ma nas wyszkolić ma czas dopiero w przyszłym tygodniu, a to będą równe 2 tygodnie do wesela
|
|
|
|
#1752 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też mam taki sam problem z ćwiczeniami, jak Ty, tylko że ja na razie nic z sobą nie robię Przyznaję, że najchętniej chodziłabym z jakąś kumpelą, ale nie mam z kim. ![]() Mamy zawsze się domyślą, już takie są ![]() Cytat:
![]() Ostatnio kupiłam sobie "Shape" z płytą z ćwiczeniami, spróbuję się trochę zmobilizować
|
||
|
|
|
#1753 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A z tortem to wyszły hece bo chciałam te z muszelki ale nie mieli juz wolnych terminów bo komunie i zamówiłam u Wenta, czy jakoś tak - sa z Lęborka, tort zawioza odrazu na sale, taki zwykły ale co tam to tylko tort
|
|
|
|
|
#1754 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No tak my już prawie wszystkich zaprosiliśmy, tzn z rodzinki, zostali nam tylko znajomi ale szliśmy jak burza, pół godzinki to, pół tam i udało sięCytat:
teraz wiem ze to był błąd bo to czysta przyjemność.Co do tych płyt z gazet, to tutaj bym się raczej nie zmobilizowała, albo byłoby to tylko częsciowo
|
||
|
|
|
#1755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1757 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W domciu specjalnie go ciągnełam zeby chociaż brzuszki ze mna porobił (ma brzuszek jak kobieta w 5 m-cu ciazy ) albo chciałam z nim biegać, ale ni huhu, nie ruszysz jak juz sie uwali po pracy na łóżku
|
|
|
|
|
#1758 |
|
Wtajemniczenie
|
widzę, że dziewczyny wróciłyście z "leniuchowania", bo i na wątku więcej postów
co do ćwiczeń to ja ćwiczę od końca stycznia, codziennie pół godziny (oprócz weekendów) i dobrze się z tym czuję, już weszło mi w nawyk, że jak rano wstaję to herbatka i ćwiczenia mieliśmy zacząć od tego weekendu rozdawać zaproszenia i... żadnego nie daliśmy ![]()
|
|
#1759 |
|
Raczkowanie
|
To moze sie jakoś zmotywuje. trzymajcie kciuki. A jakie macie dobre ćwiczenia na zlikwidowanie cellulitu?
|
|
|
|
#1760 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mojego TŻ-ta w końcu wygoniłam żeby poćwiczył, bo ostatnio też mu się przytyło (a zwłaszcza brzuszek). No i chodzi teraz na kickboxing 3 razy w tygodniu. Dodatkowo do ćwiczeń go chyba jeszcze ślub zmotywował, żeby jakoś wyglądać
![]() A on mi się też odwdzięczył i wygonił mnie na aerobik, mam za swoje
|
#1761 |
|
Raczkowanie
|
alez dzis ruch u nas na forum
no jesli chodzi o cwiczenia to ja chodze tez na aerobik ale raz w tygodniu noi dodatkowo mam osobistego trenera w domu-TZ jest nauczycielem WF-u ![]() a sam wyglada jakby wlasnie byl w ciazy... fajne ze udaly wam sie majowki....moja byla do d...ale co tam...jeszcze tyle dni przed nami... jesli chodzi o torta to ja tez bede zamawiac w cukierni i oni mi przywioza a ten tort bedzie stal na stole mlodych a goscie i my zreszta tez bedziemy jedli ciasto tortowe do kawy
|
|
|
|
#1762 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kurcze jak tak czytam o waszych przygotowaniach to małej nerwicy dostaję bo u mnie z tego co jest to tylko suknia i narzeczony ;] a no i restauracja na obiad. Ale żadnych szczegółów... aczkolwiek mocno pracujemy ostatnio z TŻ i już jesteśmy umówieni z fotografem na 20 maja, znalazłam sobie komis do wypożyczenia halki i może welon tam kupię... i biżuterię wiem jaka mi się podoba - a to już sukces ;p i wiemy jaki garnitur chcemy - tylko teraz żeby znaleźć oryginał lub odpowiednik ;pAle te wszystkie formalne sprawy - w kościele i USC to dopiero od czerwca planuję i mogę... I jeszcze mi TŻ wyskoczył, że w długi kolejny weekend majowy ma być rewizyta moich rodziców u teściów... kolejne siwe włosy ;p Najbardziej martwi mnie brak fryzjera i kosmetyczki ale mam utrudnienie w postaci -> nie wiem w jakiej dzielnicy będę mieszkać w sierpniu ;//// ychNo i zaproszeń też ie mamy... wogóle ciągle się zastanawiamy kogo zaprosić ;] bo to będzie okrojona lista krewnych na obiad a na kościelnych - kogo dusza zapragnie (oczywiście mniejszy problem) Ale za to jutro zamawiamy obrączki i mierzymy garnitury ;p fajnie, nie mogę się doczekać ;> Załączę przykład garnituru i nasze przyszłe obrączki ;p Prawda, że ładne? no i uf wypisałam się ;] |
|
|
|
|
#1763 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale to nie to samo.Cytat:
To ja mam szczęście do swojego TŻ-a bo my razem tacy ćwiczyciele jesteśmy. Jak ja mam aerobic to on na siłownie idzie a na basen chodzimy razem i na rowerze też razem jeździmy. Mamy taką trasę 28 km, jak na rower to wcale nie tak dużo ale wystarczy. Gdy robi się ciepło staramy się jeździć jak najczęściej. W poprzednim roku powiało mnie na rowerze, całe dwa miesiące męczyłam się z bólem szyi, teraz już ubieram się w szaliczki![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1764 |
|
Rozeznanie
|
Ale niestety tylko na necie... na jakiej zagranicznej stronvce i w dolarach... ale sa ![]() wlejam fotki te pierwsze to te wysnione a te drugie tez moglyby byc
|
|
#1765 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
trochę się ze mną nudzi - bo musi zwolnić ;p ale staram się bardzo lubię takie wypady na rowerku ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1766 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Z tym cellulitem to chciałabym go nie mieć i czasami strasznie sie wkurzam jak sie w lustrze przeglądam, ale z drugiej strony, żeby tak ze wszystkiego rezygnować: ze słodyczy, lodów z Mc Donald's, soli itd to nic z tego, to nie dla mnie. Staram się zmniejszać to, że tak powiem cholerstwo, ale całkiem to go chyba nie zlikwiduję
|
||
|
|
|
#1767 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
). Mbu już możesz dni do ślubu liczyć na palcach. ![]() Cytat:
Mbu a pamiętasz jakie koszty ponieśliście w Urzędzie? Super, że można to załatwić jednego dnia. ![]() Cytat:
Co do sukni, krojem bardziej podoba mi się ta pierwsza różowa.
|
|
|
#1768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a w sobote mam nadzieje, ze tak na jeden dzien skoczymy, bo TZ bedzie akurat siostre wiozl, wiec mam nadzieje, ze tez sie zalapie
|
|
|
|
|
#1769 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
. Ale tak szczerze mówiąc pozbyć się zbędnego tłuszczyku z brzucha jest naprawdę trudno, mój chodzi (teraz wprawdzie rzadziej) na siłownię i mimo to na uzyskanie satysfakcjonujących efektów trzeba się pooorządnie napracować.Cytat:
![]() Ćwiczenia teraz nie mam jakoś czasu i głowy do ćwiczeń. Więcej motywacji będę miała od lipca. Wtedy "trochę" się poruszam. Ale się cieszę, że tutaj taki ruch
|
|
|
#1770 |
|
Zadomowienie
|
A'propos aerobicu: wykupiłam karnet na aerobic (za 160 zł) - karnet open - z czego poszłam na zajecia tylko 3 razy, bo mi się wiecej nie chciało... Kasa wyrzucona w błoto. No i w tłuszcz obrastam
Przytyłam 4 kg, wyglądam jak kloc i jakoś w ogóle mam zły humor Acha, a jutro przeprowadzamy się do swojego mieszkania. Niby sie cieszę, ale jakoś troche sie boję, jak to będzie. Chyba za bardzo uzależniłam się od rodzinnego gniazda :/
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:04.

- jasnoróżowe różyczki i białe lilie
a mianowicie bedziemy mieli konkurencje - jakas zawodowa para taneczna da show
i zrobi konkursik taneczny, noi beda tez fajerwerki po ył sie oczepinach
, matwia mnie tylko schody na drodze do ołtarza (mam nadzieje ze nie wyrżne jak ta długa
). A noi tez w hotelu byłam i z miła pania połązilismy po wszyskich pokojach i teraz wiemy gdzie dostawka a gdzie nie da rady juz nic wcisnac - jednym słowem cały hotel dla naszych gości tylko

a ja nic.....noi woogole zadawala mi duzo pytan ale jakos sie dogadalam..TZ ciagle mne lapal za kolano a ja mu kopniaki sprzedawalam
........ .....
(zwłaszcza ze nie było próby w sukni i na sali tak jak planowałam), bo reszta to raczej na spokojnie. A nie napisałam wam jak z próbna wyszło: a wiec z fryzurka sie troche zawiodłam, bo akurat u fryzjera duzo babeczek mieli wiec pani mi tylko szybko na wałeczki i popodpinała wsuwkami tak zeby tylko sprawdzic jaki kształt ma byc mniej wiecej, ze z tyłu bardziej rozpuszczone zeby buźka nie znikła w welonie i takie tam, wiec zadnej konkretnej fryzury nie zrobiła
, nie mówiac o zdjeciach. Makijaz tez był na szybko, ale ładny - głownie bede miała podkreslone oko - ciemniejsze i troche brokaciku zeby rozświetlić. Nie bardzo pasowały mi różowe usta i podkład był troche za ciemny, no ale to juz bede wiedziała
gdzie kupilas i za ile??? tez o czyms takim myslalam 

, ale bylismy ze znjomymi, wiec dobrze sie bawilismy, a na drugi dzien juz wyszlo sloneczko i nawet troche na plazy polezelismy