Panny Młode 2008 cz.II - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-05, 09:30   #1741
Mbu83
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to Mbu83
Dot.: Panny Młode 2008 cz.II

Witam dziewczynki po przerwie. Moja majówka badzo udana: zamówiłam torta (wprawdzie nie taki jaki sobie wymyśliłam ale tez spoko - 4 warstwy, kazda w innym smaku, biały, ozdobiony żywymiróżowymi różami, + race) noi bukiecik tez juz zamówiony - jasnoróżowe różyczki i białe lilie. Widzieliśmy sie tez z dj i dzieki temu poznałam kilka szczegółów weselnych, które moj tatko zaplanował w tajemnicy a mianowicie bedziemy mieli konkurencje - jakas zawodowa para taneczna da show i zrobi konkursik taneczny, noi beda tez fajerwerki po ył sie oczepinachna co skolei ucieszył sie fotograf bo bardzo lubi takie foty (bo z nim tez sie w końcu spotkaliśmy - bardzo pozytywnie , zaplanowaliśmy wstepnie plener na wydmach). Byliśmy tez na mszy w "naszym" kościółku - tak sie rozgladałm gdzie kwiaty gdzie świece, matwia mnie tylko schody na drodze do ołtarza (mam nadzieje ze nie wyrżne jak ta długa). A noi tez w hotelu byłam i z miła pania połązilismy po wszyskich pokojach i teraz wiemy gdzie dostawka a gdzie nie da rady juz nic wcisnac - jednym słowem cały hotel dla naszych gości tylko. A w ramach odpoczynku oczywiście był spacerek po plaży i grillowanie z rodzinka na działeczce. A moja rodzinke jak na złość coś opętało i cały czas temat zachaczał o dzidzie, ciąże itp. Jak moja babcia wypaliła ze w tym pokoleniu moga wypaść w rodzienie trojaczki bo jej babcia chyba miała czy coś takiego to TZ mało sie nie udławił. Z mama to imie już nawet wybrałyśmy dla dziewczynki (aha nikt w rodzinie nic jeszcze nie wie, ale mamcia chyba juz podejrzewa- jak to mama).
Noi zostało 11 dni
Stary 2008-05-05, 09:37   #1742
kina2807
Zakorzenienie

Mbu ciesze sie, ze kilka spraw zalatwilas, ale rodzinka to swietna, czyzby telepatycznie sie jakos o ciazy dowiedzieli

a plener na wydmach na pewno bedzie boski, my tez planujemy wlasnie sesje nad morzem

Mąż i żona...
kina2807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 09:40   #1743
toverek83
Raczkowanie

GG do toverek83

fajnie Mbu ze majowka sie udala.....wierze ze mama sie domysla bo te mamy tochyba juz tak maja
a ja jestem po re-wizycie u tesciowej.ugoscila nas pieknie,tzn jedzenia bylo ful, a ja jak zwykle w zlosci(bo nadal jestem zla na TZ)obzeralam sie plackami...a tesciowa mowi Ewelinka widze ze Ci ciasto smakuje?cieszyla sie....ale ale!!!pyta mnie:jakie beda balony na sali?ja mowie perlowe-a ona:i?a ja mowie i tyle tylko perlowe...zrobila taka minea ja nic.....noi woogole zadawala mi duzo pytan ale jakos sie dogadalam..TZ ciagle mne lapal za kolano a ja mu kopniaki sprzedawalam........ .....
o i zaproszenia do mnie ida poczta jak dostane to zrobe zdjecie i wysle Wam...obraczki jeszcze musze sfotografowac...
Mbu a jak sie czujesz?jeju to tylko 11 dni!!!!!!!!!!!!!!!!!
toverek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 09:48   #1744
biedronka19876
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Obecność dwojga jest obowiązkowa, bo trzeba te papiery podpisać przed urzędnikiem USC.

U nas również obecność obowiązkowa, jednak podobno dokumenty moze isc odebrac juz jedna osoba (podpisuje sie jakies oswadczenie). Moja znajoma załatwiła to w pare minut, jednak oczekiwanie na ten dokument to ok godziny.
Mnie to czeka ok polowy czerwca
biedronka19876 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 10:35   #1745
Mbu83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez toverek83 Pokaż wiadomość
Mbu a jak sie czujesz?jeju to tylko 11 dni!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wczoraj jak wracaliśmy z TZ to sobie gadaliśmy czy nerwy nas juz biora i tak raczej najwiekszy stres to mamy oboje przed pierwszym tańcem (zwłaszcza ze nie było próby w sukni i na sali tak jak planowałam), bo reszta to raczej na spokojnie. A nie napisałam wam jak z próbna wyszło: a wiec z fryzurka sie troche zawiodłam, bo akurat u fryzjera duzo babeczek mieli wiec pani mi tylko szybko na wałeczki i popodpinała wsuwkami tak zeby tylko sprawdzic jaki kształt ma byc mniej wiecej, ze z tyłu bardziej rozpuszczone zeby buźka nie znikła w welonie i takie tam, wiec zadnej konkretnej fryzury nie zrobiła. takze nie miałam nawet mozliwosci sprawdzenia wytrztymałości, nie mówiac o zdjeciach. Makijaz tez był na szybko, ale ładny - głownie bede miała podkreslone oko - ciemniejsze i troche brokaciku zeby rozświetlić. Nie bardzo pasowały mi różowe usta i podkład był troche za ciemny, no ale to juz bede wiedziała
Cytat:
Napisane przez biedronka19876 Pokaż wiadomość
U nas również obecność obowiązkowa, jednak podobno dokumenty moze isc odebrac juz jedna osoba (podpisuje sie jakies oswadczenie). Moja znajoma załatwiła to w pare minut, jednak oczekiwanie na ten dokument to ok godziny.
My byliśmy razem we Wrocławiu - wszystko wypełnione było na miejscu i odrazu odebraliśmy 3 wersje dla ksiedza, a reszte oni sami załatwiaja z urzedem w którym bedzie slub. Tylko zapłacić musielismy juz przelewem ne konto tamtego urzedu. A póżniej(po slubie) to juz moze nawet ktoś z rodziny odebrać (tak słyszłam).
Stary 2008-05-05, 10:41   #1746
Agata R
Rozeznanie

GG do Agata R

Cytat:
Napisane przez LilStar Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny
Nie dawno odnalazłam to forum-prawdziwa perełkai śledzę Wasze wątki. biorę ślub 30 sierpnia 2008 iduzo rzeczy już załatwionych ale jeszcze maks przede mną, ostatnio kupiłam buciki, są śliczne i potem będę mogła ubierać je do innych strojów np do pracy.musze jeszcze pomyśleć o jakiś bucikach na 2 dzień.mam różową sukienkę Apart-Heinz ichcę srebrne dodatki tak więć buty raczej srebrne co myślicie?
i jeszcze fryzurka-mam kręcone wlosy.podoba się Wam taka:
witamy witamy!!!
jesli chodzi o krecone wlosy to chyba nie mamy za duzego wyboru... i ja tez sie zdecyduje na cos takiego...zobaczymy na probnej co moj fryzjer zademonstruje
Ja butow niestety nie znalazlam ale kiece na drugi dzien chyba tak
i bylismy z TŻ-em w sklepie bytom... i dobrze ze poszlismy bo moj ukochany jest chudy i wysoki...nie ma garniturow na niego... trzeba bedzie szyc (oba!!)koszt szycia jest ookolo 200zl drozszy
i pani nam powiedziala cene 1200zl za... ja zrozumialam za slubny zestaw a TŻ za sam garnitur... kto ma racje??

Cytat:
Napisane przez blush Pokaż wiadomość
niedawno znajoma mnie dobiła wiadomością że ksiądz podczas spisywania protokołu sprawdza wiedzę z katechizmu katolickiego i pyta z modlitw, Wy też tak miałyście??

zarty sobie robia...

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
My też obdzwoniliśmy kilka poradni i za każdym razem słyszałam, że nie ma już wolnych miejsc. W niektórych przypadkach nikt łaskawie nie odbierał telefonu . Kilka dni temu udało nam się dzięki znajomym znajomych zidentyfikować poradnię na Stysia. Babka z którą rozmawiałam mówiła, że ma terminy pozajmowane, ale jak usłyszała ode mnie historię, że jest problem z tymi wizytami wcisnęła nas na wtorek na 20.30-22.00. Podobno jak jest ciemno to nowicjuszom ciężko trafić do tej poradni, bo jest tak dziwie ulokowana między budynkami i powiedziała, że jak już będziemy na miejscu to mamy jej narzeczonemu dać pyka na komórkę to po nas wyjdzie . Podobno są dwa spotkania, ale nie wiem czy płatne.

Tez dzwonilismy ostatnio do poradni... bardzo niemila pani... i mowi ze terminow do niej nie ma!!! i na 10000% bedzie sprawdzala wyres

Cytat:
Napisane przez jeszczepanna Pokaż wiadomość
Chcę sie wam czymś pochwalić... to jest moja niepodzianka na noc poślubną co wy na to?
piekne gdzie kupilas i za ile??? tez o czyms takim myslalam

Cytat:
Napisane przez kina2807 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny
ja dopiero wrocilam po weekendzie, pogoda w kratke, ale przynajmniej sobie wypoczelismy, a nad morzem peeeeelnooooooooooo ludzi, nawet w deszczowa pogode

pozdrawiam Was bardzo serdecznie
u mnie kiszka z pogoda... zimno bylo a w sobote zaczele lac i tak do dzisiaj bez przerwy...
ale nie ma tego zlego... w tym tyg ma byc lato

TŻ pozadroscil mi forum i szuka jakiegos dla siebie...
PS. ta rozowa to moj tym na drugi dzien (sorka za jakosc... psiapsiola robila) i zolta w ktorej tez jakos wygladalam... poza wystajacymi koscmi ibakiem biustu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg roż.JPG (26,3 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg roz.JPG (15,6 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg żółta.JPG (29,4 KB, 50 załadowań)
Agata R jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 10:43   #1747
gosia1007
Wtajemniczenie

GG do gosia1007

Cytat:
Apropo tych ćwiczen, kurcze codziennie? nie wiem czy dam rade. teraz chciałabym kupić aobie rolki podobno bardzo wyszczuplają nogi, ale kasy nie mam. Kurcze dziewczyny jak tu się zmotywować do ćwiczeń????!!!
Najlepiej wyrobić w sobie taki nawyk. Chodzę na aerobic już od kilku lat a tak mniej więcej od trzech na basen (odkąd zrobiłam kurs pływania) i nie wyobrażam sobie teraz, że mogłabym nie ćwiczyć Czuję się później taka lekka i zrelaksowana, pomimo tego, że nogi mam bardziej umięśnione.

Cytat:
Czesc dziewczyny
ja dopiero wrocilam po weekendzie, pogoda w kratke, ale przynajmniej sobie wypoczelismy, a nad morzem peeeeelnooooooooooo ludzi, nawet w deszczowa pogode

Zazdroszcze. Siedziałam w domu, albo byłam na "zapraszaniu". Do tego nawet wypad do Warszawy na zakupy nie należał do najbardziej udanych
gosia1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 10:48   #1748
kina2807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agata R Pokaż wiadomość
u mnie kiszka z pogoda... zimno bylo a w sobote zaczele lac i tak do dzisiaj bez przerwy...
ale nie ma tego zlego... w tym tyg ma byc lato

PS. ta rozowa to moj tym na drugi dzien (sorka za jakosc... psiapsiola robila) i zolta w ktorej tez jakos wygladalam... poza wystajacymi koscmi ibakiem biustu
Agatko my jechalismy nad morze w czwartek i tez lalo przez pol dnia, a przez kolejne pol kropilo, ale bylismy ze znjomymi, wiec dobrze sie bawilismy, a na drugi dzien juz wyszlo sloneczko i nawet troche na plazy polezelismy, co prawda wialo, ale sloneczko troszke nas opalilo (lezelismy w ubraniach), a teraz pogoda jak na zlosc coraz piekniejsza

jesli chodzi o sukienke, to ta rozowa zdecydowanie na tak, podkresla ladnie biust, druga jakas taka bezplciowa i bladow niej wygladasz

Cytat:
Napisane przez gosia1007 Pokaż wiadomość
Zazdroszcze. Siedziałam w domu, albo byłam na "zapraszaniu". Do tego nawet wypad do Warszawy na zakupy nie należał do najbardziej udanych
ale pomysl sobie Gosiu, ze nastepny weekend Ty pewnie spedzisz na relaksie, a my pewnie wtedy wlasnie zabierzemy sie za rozwozenie zaproszen

Mąż i żona...

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-05-05 o 13:57 Powód: post pod postem
Stary 2008-05-05, 10:55   #1749
agunia82
Zakorzenienie

A u mnie majówka mijała różnie. 1 maja pojechałam do Krakowa odwiedzić moją kumpelę no i to był najlepszy dzień tej majówki. A poza tym mój TŻ pracował a ja całymi dniami siedziałam sama w domku i nudziłam sie jak mops Ale przynajmniej wieczory mi to wynagradzały

A z przygotowań to muszę mamę ścignąć żeby w końcu mi akt urodzenia odebrała, no i może niech spróbują się przejść do naszego proboszcza po te zaświadczenia. Bo ja po tym co się o nim nasłuchałam stwierdziłam, że moja noga tam nie postanie, po co mam się denerwować

Cytat:
Agata ta różowa kiecka śliczna

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 10:57   #1750
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez Mbu83 Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki po przerwie. Moja majówka badzo udana: zamówiłam torta (wprawdzie nie taki jaki sobie wymyśliłam ale tez spoko - 4 warstwy, kazda w innym smaku, biały, ozdobiony żywymiróżowymi różami, + race) noi bukiecik tez juz zamówiony - jasnoróżowe różyczki i białe lilie.

Byliśmy tez na mszy w "naszym" kościółku - tak sie rozgladałm gdzie kwiaty gdzie świece, matwia mnie tylko schody na drodze do ołtarza (mam nadzieje ze nie wyrżne jak ta długa).
Byłaś w tej kwiaciarni, którą polecałam? A tort gdzie zamówiliście?

Z tymi schodami to fakt, problem. Ale jakoś udało się przejść w tej długiej kiecce i w szpilkach do ołtarza bez potknięcia Będzie dobrze (ja to miałam przećwiczone z księdzem)
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 11:00   #1751
truheart
Zakorzenienie

Witajcie ja wyleżałam się od czwartku na działce z rodziną TZ, łapałam słońce, które co chwilę chowało się niestety za chmury i odpoczęłam solidnie
Protokół u księdza-ja wspominam bardzo miło jego spisywanie-najpierw ja odpowiadałam, a TZ wyszedł za drzwi, a potem odwrotnie. Ksiądz był bardzo miły, nie było pytań z wiedzy ani modlitw nie dostaliśmy kartek do spowiedzi, ksiądz stwierdził, że jesteśmy dorośli i sami wiemy, że mamy do spowiedzi iść.
W USC-przy wypełnianiu dokumentów musieliśmy być oboje (ja wypełniałam, a TZ musial lecieć na pocztę zapłacić), a gotowe 3 wydruki odebrałam juz sama następnego dnia ( z resztą pani mnie pamiętała z poprzedniego dnia).
Co do ćwiczeń to ja robię trochę brzuszków w domu (najpierw było codziennie, a teraz jak mam czas), a w tym tygodniu rozpocznę serię na vacufit coby przepędzić cellulit przed podróżą poślubną
Najbardziej się stresuję pierwszym tańcem, dziewczyna, która ma nas wyszkolić ma czas dopiero w przyszłym tygodniu, a to będą równe 2 tygodnie do wesela
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 11:06   #1752
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
A zapomniałam ten komplet jest firmy Kris "brillant" stronka - krisiline.com.pl kosztował ponad 200 zł

Apropo tych ćwiczen, kurcze codziennie? nie wiem czy dam rade. teraz chciałabym kupić aobie rolki podobno bardzo wyszczuplają nogi, ale kasy nie mam. Kurcze dziewczyny jak tu się zmotywować do ćwiczeń????!!!
Przyznaję, że bielizna firmy Kris robi wrażenie Sama mam jeden gorset i jest niesamowity, tylko że już za mały, szczególnie w biuście i na brzuchu
Też mam taki sam problem z ćwiczeniami, jak Ty, tylko że ja na razie nic z sobą nie robię Przyznaję, że najchętniej chodziłabym z jakąś kumpelą, ale nie mam z kim.

Cytat:
Noi zostało 11 dni

Mamy zawsze się domyślą, już takie są

Cytat:
Najlepiej wyrobić w sobie taki nawyk. Chodzę na aerobic już od kilku lat a tak mniej więcej od trzech na basen (odkąd zrobiłam kurs pływania) i nie wyobrażam sobie teraz, że mogłabym nie ćwiczyć Czuję się później taka lekka i zrelaksowana, pomimo tego, że nogi mam bardziej umięśnione.
Zazdroszczę samodyscypliny Na basenie mogłabym wykonywać jedynie jakiś aquaaerobic, bo nie umiem pływać i nie ciągnie mnie absolutnie, żeby się nauczyć
Ostatnio kupiłam sobie "Shape" z płytą z ćwiczeniami, spróbuję się trochę zmobilizować

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 11:07   #1753
Mbu83
Raczkowanie

Cytat:
Byłaś w tej kwiaciarni, którą polecałam? A tort gdzie zamówiliście?

Z tymi schodami to fakt, problem. Ale jakoś udało się przejść w tej długiej kiecce i w szpilkach do ołtarza bez potknięcia Będzie dobrze (ja to miałam przećwiczone z księdzem)
Byłam, byłam, ale poźniej sie okazało ze w rodzinie mamy znajoma która prowadzi kwiaciarnie na wojska polskiego (ta obok muszelki) noi ona zrobi na za pół darmo wiec zobaczymy jak jej wyjedzie (kuzynce zrobiła bardzo fajna wiazanke).
A z tortem to wyszły hece bo chciałam te z muszelki ale nie mieli juz wolnych terminów bo komunie i zamówiłam u Wenta, czy jakoś tak - sa z Lęborka, tort zawioza odrazu na sale, taki zwykły ale co tam to tylko tort
Stary 2008-05-05, 11:14   #1754
gosia1007
Wtajemniczenie

GG do gosia1007

Cytat:
ale pomysl sobie Gosiu, ze nastepny weekend Ty pewnie spedzisz na relaksie, a my pewnie wtedy wlasnie zabierzemy sie za rozwozenie zaproszen
No tak my już prawie wszystkich zaprosiliśmy, tzn z rodzinki, zostali nam tylko znajomi ale szliśmy jak burza, pół godzinki to, pół tam i udało się

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość

Zazdroszczę samodyscypliny Na basenie mogłabym wykonywać jedynie jakiś aquaaerobic, bo nie umiem pływać i nie ciągnie mnie absolutnie, żeby się nauczyć
Ostatnio kupiłam sobie "Shape" z płytą z ćwiczeniami, spróbuję się trochę zmobilizować
Już tak mam, uwielbiam ćwiczyć chociaż to trochę dziwne bo jeszcze niedawno, tzn w ogólniaku siłą by mnie do ćwiczeń nie zaciągnał teraz wiem ze to był błąd bo to czysta przyjemność.
Co do tych płyt z gazet, to tutaj bym się raczej nie zmobilizowała, albo byłoby to tylko częsciowo
Stary 2008-05-05, 11:22   #1755
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Byłam, byłam, ale poźniej sie okazało ze w rodzinie mamy znajoma która prowadzi kwiaciarnie na wojska polskiego (ta obok muszelki) noi ona zrobi na za pół darmo wiec zobaczymy jak jej wyjedzie (kuzynce zrobiła bardzo fajna wiazanke).
A z tortem to wyszły hece bo chciałam te z muszelki ale nie mieli juz wolnych terminów bo komunie i zamówiłam u Wenta, czy jakoś tak - sa z Lęborka, tort zawioza odrazu na sale, taki zwykły ale co tam to tylko tort
My też późno poszliśmy zamawiać tort w Muszelce, ale że nie zależało nam na takim tradycyjnym weselnym torcie, bo po prostu było małe wesele (25 osób), mogliśmy zamówić zwykłe dwa torty - śmietanowe z brzoskwiniami. Pychota
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 11:36   #1756
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Już tak mam, uwielbiam ćwiczyć chociaż to trochę dziwne bo jeszcze niedawno, tzn w ogólniaku siłą by mnie do ćwiczeń nie zaciągnał teraz wiem ze to był błąd bo to czysta przyjemność.
Co do tych płyt z gazet, to tutaj bym się raczej nie zmobilizowała, albo byłoby to tylko częsciowo
Hehe, obawiam się, że też się nie zmobilizuję. Ja przeważnie lubiłam ćwiczyć w ogólniaku, choć nigdy z w-f nie byłam dobra. Teraz mi brakuje ruchu, czuję się nierozciągnięta, ospała i ciężka

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 11:47   #1757
Mbu83
Raczkowanie

Cytat:
Hehe, obawiam się, że też się nie zmobilizuję. Ja przeważnie lubiłam ćwiczyć w ogólniaku, choć nigdy z w-f nie byłam dobra. Teraz mi brakuje ruchu, czuję się nierozciągnięta, ospała i ciężka
Ja chodze na aerobik 3 razy w tygodniu ale problem jest tz'em zeby go ruszyć bo mu kondycja całkowicie padła i moze być problem na weselu (nie da rady)
W domciu specjalnie go ciągnełam zeby chociaż brzuszki ze mna porobił (ma brzuszek jak kobieta w 5 m-cu ciazy) albo chciałam z nim biegać, ale ni huhu, nie ruszysz jak juz sie uwali po pracy na łóżku
Stary 2008-05-05, 11:52   #1758
dzasta110
Wtajemniczenie

widzę, że dziewczyny wróciłyście z "leniuchowania", bo i na wątku więcej postów

co do ćwiczeń to ja ćwiczę od końca stycznia, codziennie pół godziny (oprócz weekendów) i dobrze się z tym czuję, już weszło mi w nawyk, że jak rano wstaję to herbatka i ćwiczenia

mieliśmy zacząć od tego weekendu rozdawać zaproszenia i... żadnego nie daliśmy nie ma to jak realizacja swoich planów

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 11:59   #1759
jeszczepanna
Raczkowanie

To moze sie jakoś zmotywuje. trzymajcie kciuki. A jakie macie dobre ćwiczenia na zlikwidowanie cellulitu?
jeszczepanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 11:59   #1760
agunia82
Zakorzenienie

A ja mojego TŻ-ta w końcu wygoniłam żeby poćwiczył, bo ostatnio też mu się przytyło (a zwłaszcza brzuszek). No i chodzi teraz na kickboxing 3 razy w tygodniu. Dodatkowo do ćwiczeń go chyba jeszcze ślub zmotywował, żeby jakoś wyglądać

A on mi się też odwdzięczył i wygonił mnie na aerobik, mam za swoje Chociaż z figurką nie mam problemów i mogę bezkarnie wpychać w siebie nieograniczone ilości jedzenia, to na poprawę kondycji się przyda. Kiedyś ćwiczyłam bardzo dużo, należałam do młodzieżowego zespołu tanecznego, a potem chodziłam na kurs tańca towarzyskiego. A potem jakoś tak to się urwało. I rzeczywiście ruchu mi brakuje teraz. I tak sobie z kumpelą 2 razy w tygodniu chodzimy na aerobik

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 12:08   #1761
toverek83
Raczkowanie

GG do toverek83

alez dzis ruch u nas na forum
no jesli chodzi o cwiczenia to ja chodze tez na aerobik ale raz w tygodniu noi dodatkowo mam osobistego trenera w domu-TZ jest nauczycielem WF-u
a sam wyglada jakby wlasnie byl w ciazy...
fajne ze udaly wam sie majowki....moja byla do d...ale co tam...jeszcze tyle dni przed nami...
jesli chodzi o torta to ja tez bede zamawiac w cukierni i oni mi przywioza a ten tort bedzie stal na stole mlodych a goscie i my zreszta tez bedziemy jedli ciasto tortowe do kawy
toverek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 12:19   #1762
monai
Rozeznanie

GG do monai

Cytat:
ja na wiosnę zwykle jestem zmotywowana po zimowym spaniu ;p i tłuszczyku w niektórych miejscach ;] a teraz to dwa razy bardziej!!!

Kurcze jak tak czytam o waszych przygotowaniach to małej nerwicy dostaję bo u mnie z tego co jest to tylko suknia i narzeczony ;] a no i restauracja na obiad. Ale żadnych szczegółów... aczkolwiek mocno pracujemy ostatnio z TŻ i już jesteśmy umówieni z fotografem na 20 maja, znalazłam sobie komis do wypożyczenia halki i może welon tam kupię... i biżuterię wiem jaka mi się podoba - a to już sukces ;p i wiemy jaki garnitur chcemy - tylko teraz żeby znaleźć oryginał lub odpowiednik ;p
Ale te wszystkie formalne sprawy - w kościele i USC to dopiero od czerwca planuję i mogę...
I jeszcze mi TŻ wyskoczył, że w długi kolejny weekend majowy ma być rewizyta moich rodziców u teściów... kolejne siwe włosy ;p
Najbardziej martwi mnie brak fryzjera i kosmetyczki ale mam utrudnienie w postaci -> nie wiem w jakiej dzielnicy będę mieszkać w sierpniu ;//// ych
No i zaproszeń też ie mamy... wogóle ciągle się zastanawiamy kogo zaprosić ;] bo to będzie okrojona lista krewnych na obiad a na kościelnych - kogo dusza zapragnie (oczywiście mniejszy problem)

Ale za to jutro zamawiamy obrączki i mierzymy garnitury ;p fajnie, nie mogę się doczekać ;>
Załączę przykład garnituru i nasze przyszłe obrączki ;p
Prawda, że ładne?

no i uf wypisałam się ;]
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg galeria_we_dwoje_10.jpg (45,2 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 03.jpg (17,4 KB, 16 załadowań)
monai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 13:40   #1763
gosia1007
Wtajemniczenie

GG do gosia1007

Cytat:
Trochę nierozciągnięta jestem po wakacjach, kiedy jest przerwa w aerobicu. Szaleje wtedy na rowerze ale to nie to samo.
Cytat:
Ja chodze na aerobik 3 razy w tygodniu ale problem jest tz'em zeby go ruszyć bo mu kondycja całkowicie padła i moze być problem na weselu (nie da rady)
W domciu specjalnie go ciągnełam zeby chociaż brzuszki ze mna porobił (ma brzuszek jak kobieta w 5 m-cu ciazy) albo chciałam z nim biegać, ale ni huhu, nie ruszysz jak juz sie uwali po pracy na łóżku
To ja mam szczęście do swojego TŻ-a bo my razem tacy ćwiczyciele jesteśmy. Jak ja mam aerobic to on na siłownie idzie a na basen chodzimy razem i na rowerze też razem jeździmy. Mamy taką trasę 28 km, jak na rower to wcale nie tak dużo ale wystarczy. Gdy robi się ciepło staramy się jeździć jak najczęściej. W poprzednim roku powiało mnie na rowerze, całe dwa miesiące męczyłam się z bólem szyi, teraz już ubieram się w szaliczki

Cytat:
To moze sie jakoś zmotywuje. trzymajcie kciuki. A jakie macie dobre ćwiczenia na zlikwidowanie cellulitu?
Z tym cellulitem to dość ciężko. Dużo zależy od uwarunkowań genetycznych. Mam cellulit po mamusi a znam dużo grubszych ode mnie dziewczyn, które go nie mają. W każdym razie u mnie na cellulit najlepiej działają masaże, raz w tygodniu chodzę do masażystki i oprócz tego masuję się w domku. Zauważyłam poprawę, chociaż nie jest idealnie. Przyznam się Wam tak po cichu, że uda to mój największy kompleks
Stary 2008-05-05, 13:47   #1764
Agata R
Rozeznanie

GG do Agata R

znalazlam butki takie o jakich marze

Ale niestety tylko na necie... na jakiej zagranicznej stronvce i w dolarach... ale sa
wlejam fotki
te pierwsze to te wysnione a te drugie tez moglyby byc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 012036.jpg (8,7 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 012042.jpg (10,8 KB, 8 załadowań)
Agata R jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 13:48   #1765
monai
Rozeznanie

GG do monai

Cytat:
] To ja mam szczęście do swojego TŻ-a bo my razem tacy ćwiczyciele jesteśmy. Jak ja mam aerobic to on na siłownie idzie a na basen chodzimy razem i na rowerze też razem jeździmy. Mamy taką trasę 28 km, jak na rower to wcale nie tak dużo ale wystarczy. Gdy robi się ciepło staramy się jeździć jak najczęściej. W poprzednim roku powiało mnie na rowerze, całe dwa miesiące męczyłam się z bólem szyi, teraz już ubieram się w szaliczki
Mój TŻ też rowerowiec zapalony trochę się ze mną nudzi - bo musi zwolnić ;p ale staram się bardzo lubię takie wypady na rowerku

Cytat:
] Z tym cellulitem to dość ciężko. Dużo zależy od uwarunkowań genetycznych. Mam cellulit po mamusi a znam dużo grubszych ode mnie dziewczyn, które go nie mają. W każdym razie u mnie na cellulit najlepiej działają masaże, raz w tygodniu chodzę do masażystki i oprócz tego masuję się w domku. Zauważyłam poprawę, chociaż nie jest idealnie. Przyznam się Wam tak po cichu, że uda to mój największy kompleks
ych ;/ też aktualnie skupiam się na niwelacji tego okropieństwa - masaże, balsamy, serum, ćwiczenia. I chyba powinnam zrezygnować z krówek ;( nie liczę, że zniknie, ale żeby jak najmniej był widoczny...

Cytat:
piękny fason, taki kobiecy... ja ostatnio wynalazłam sobie konkurencję do moich internetowych - w realu, tylko muszę sprawdzić czy mają białe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg B-2.jpg (13,5 KB, 23 załadowań)
monai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 14:01   #1766
gosia1007
Wtajemniczenie

GG do gosia1007

Cytat:

Ale niestety tylko na necie... na jakiej zagranicznej stronvce i w dolarach... ale sa
wlejam fotki
te pierwsze to te wysnione a te drugie tez moglyby byc
Fajne, widziałam podobne w którymś z salonów ślubnych, ale... kosztowały ponad 300, na satynowe buciki na jedną noc to trochę za dużo.

Cytat:
Napisane przez monai Pokaż wiadomość
Mój TŻ też rowerowiec zapalony trochę się ze mną nudzi - bo musi zwolnić ;p ale staram się bardzo lubię takie wypady na rowerku
ych ;/ też aktualnie skupiam się na niwelacji tego okropieństwa - masaże, balsamy, serum, ćwiczenia. I chyba powinnam zrezygnować z krówek ;( nie liczę, że zniknie, ale żeby jak najmniej był widoczny...
Też lubię nasze wycieczki.
Z tym cellulitem to chciałabym go nie mieć i czasami strasznie sie wkurzam jak sie w lustrze przeglądam, ale z drugiej strony, żeby tak ze wszystkiego rezygnować: ze słodyczy, lodów z Mc Donald's, soli itd to nic z tego, to nie dla mnie.
Staram się zmniejszać to, że tak powiem cholerstwo, ale całkiem to go chyba nie zlikwiduję
Stary 2008-05-05, 14:04   #1767
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny. fajnie ze i Wam ten komplet sie podoba. Ja jak go zobaczyłam to oniemiałam, a czuję sie w tym wyjątkowo sexownie . A mój mąż rzeczywiście będzie musiał sie natrudzić by to ze mnie ściągnąć.. ale im dłużej będzie to robił .. tym coraz bardziej będzie spragniony.. hihi ale wam tu rzeczy wypisuje.
Czystą prawdę

Cytat:
Czesc dziewczyny

Mhm, ale Wam dobrze, ja też widziałam morze dokładnie Ustkę ale na kamerce internetowej

Cytat:
Wczoraj jak wracaliśmy z TZ to sobie gadaliśmy czy nerwy nas juz biora i tak raczej najwiekszy stres to mamy oboje przed pierwszym tańcem
Mnie także stresuje pierwszy taniec, dodatkowo cała ceremonia w Kościele (czy czasem jakieś gafy nie popełnimy ). Mbu już możesz dni do ślubu liczyć na palcach.

Cytat:
My byliśmy razem we Wrocławiu - wszystko wypełnione było na miejscu i odrazu odebraliśmy 3 wersje dla ksiedza, a reszte oni sami załatwiaja z urzedem w którym bedzie slub. Tylko zapłacić musielismy juz przelewem ne konto tamtego urzedu. A póżniej(po slubie) to juz moze nawet ktoś z rodziny odebrać (tak słyszłam).

Mbu a pamiętasz jakie koszty ponieśliście w Urzędzie? Super, że można to załatwić jednego dnia.

Cytat:

Mój ma forum motoryzacyjne, ale nie jest tak wciągnięty jak ja w wizaż .

Co do sukni, krojem bardziej podoba mi się ta pierwsza różowa.
Stary 2008-05-05, 14:26   #1768
kina2807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość

Mhm, ale Wam dobrze, ja też widziałam morze dokładnie Ustkę ale na kamerce internetowej
hehe zawsze to cos

a w sobote mam nadzieje, ze tak na jeden dzien skoczymy, bo TZ bedzie akurat siostre wiozl, wiec mam nadzieje, ze tez sie zalapie, patrzalam na prognoze i dla Niechorza (tam jedzie TZ) ma byc 18 stopni i slonce za chmurka

Mąż i żona...
Stary 2008-05-05, 14:27   #1769
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
My też późno poszliśmy zamawiać tort w Muszelce, ale że nie zależało nam na takim tradycyjnym weselnym torcie, bo po prostu było małe wesele (25 osób), mogliśmy zamówić zwykłe dwa torty - śmietanowe z brzoskwiniami. Pychota
Proszę mi tutaj o tortach śmietankowych nie rozmawiać

Cytat:
Mój też przybrał brzuszek, czasem sobie żartuję, że jak go nie zrzuci do ślubu to się jeszcze rozmyśle . Ale tak szczerze mówiąc pozbyć się zbędnego tłuszczyku z brzucha jest naprawdę trudno, mój chodzi (teraz wprawdzie rzadziej) na siłownię i mimo to na uzyskanie satysfakcjonujących efektów trzeba się pooorządnie napracować.

Cytat:
Napisane przez monai Pokaż wiadomość
Kurcze jak tak czytam o waszych przygotowaniach to małej nerwicy dostaję bo u mnie z tego co jest to tylko suknia i narzeczony ;] a no i restauracja na obiad.
Ja się boje co to będzie przed samym ślubem, raz już pisałam, że będą mnie musieli podłączyć do kroplówki z melisą. Może coś pomoże.

Ćwiczenia teraz nie mam jakoś czasu i głowy do ćwiczeń. Więcej motywacji będę miała od lipca. Wtedy "trochę" się poruszam.

Ale się cieszę, że tutaj taki ruch
Stary 2008-05-05, 14:51   #1770
gosiunia22
Zadomowienie

A'propos aerobicu: wykupiłam karnet na aerobic (za 160 zł) - karnet open - z czego poszłam na zajecia tylko 3 razy, bo mi się wiecej nie chciało... Kasa wyrzucona w błoto. No i w tłuszcz obrastam Przytyłam 4 kg, wyglądam jak kloc i jakoś w ogóle mam zły humor
Acha, a jutro przeprowadzamy się do swojego mieszkania. Niby sie cieszę, ale jakoś troche sie boję, jak to będzie. Chyba za bardzo uzależniłam się od rodzinnego gniazda :/

Andre Lhote

Nina, Nina, Nina...
gosiunia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości