![]() |
#361 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
dodany
![]() i przy okazji mam pytanie. ostatnio mam mnóstwo pracy, a co za tym idzie mało czasu i szczerze mówiąc wole godzinkę dłużej się wyspać niż ćwiczyć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#362 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tylko trochę czytalam. Ja zawsze myslalam ze jak bede jesc mniej to waga poleci w dol a tu sie okazuje ze to nie prawda. Dzis ide na zakupki wiec troche wzbogace ta diete o potrzebne elementy i pochwale sie wieczor-o ile bedzie sie czym chwalic |
|
![]() ![]() |
![]() |
#363 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#364 |
Zadomowienie
|
P z wczoraj
![]() S: placek owsiany (2 jajka, pol szkl platkow, mleko, jablko) IIS: 2 kromki razowca z papryka O: kubek barszczu czeronego 3 kotlety twarogowo-ziemniaczane (duze byly), surowka z kapusty i marchwi D: kawalek ciasta drozdzowego, kubek mleka 2% rower 3 godz ![]() P: salatka (salata, jajka papryka, pomidor, szczypior, kukurydza polane oliwa z oliwek) grahamka pozmarowana homo nat K: 200g twarogu wymieszanego z mlekiem z ogorkiem, rzodkiewka i szczypiorem
![]() |
#365 |
Rozeznanie
|
moje dzisiejsze U, przy złym samopoczuciu i bólu brzucha i głowy ;[
śniadanie: wiejski lekki, jabłko kawa Nescafe Gold z mlekiem sojowym II śniadanie: danio 240g obiad: panga na teflonie z warzywami na patelnie podwieczorek: 75g wiejskiego lekkiego z orzechami kolacja: tuńczyk wsw.
My Sweet November.. Can you breathe what I breathe? Edytowane przez moniczkaaSnk Czas edycji: 2008-05-05 o 09:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#366 |
Zadomowienie
|
Wczorajsze U:
1. serek wiejski, pol parówki, pomidor kromka chleba ciemnego ze śliwką 2.serek wiejski, pol parówki, pomidor kromka macy z szynką i keczupem 40g orzechów (fistaszków) 3.warzywa na patelnię 130g miesa z indyka 4. lód rożek z czekoladą i wanilią 5. 2 kromki macy, plaster szynki, 30g twarogu |
![]() ![]() |
![]() |
#367 |
Rozeznanie
|
A, jakoś się po napadzie nie mogę pozbierać, co chwilę ląduję przed lustrem i widzę ten ogrooomny brzuch, który mi z pewnością od niego urósł (ironizuję teraz). Zafiksowałam się wczoraj na jedzeniu, po dzisiejszym śniadaniu widzę, że jeszcze mi nie przeszło. No i chciałam pooceniać jakieś R, żeby nie było offtopicku, a tu widzę same U i P... buuuu, już tylko ja jedna zostałam na R, tylko ja jestem gruuuuuuba.
Dobra, już się zbieram i zamykam, nie będę więcej oftopować bo mnie Iza skrzyczy :P
#368 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
#369 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
edit: Demita, przepraszam, nie zauważyłam Twoich ocen, dziś ogólnie jakaś roztargniona jestem...
![]() ![]() |
![]() |
#370 |
Raczkowanie
|
a wiec sie poprawilam
![]() czyli moje R dzisiejsze ![]() S: 2 kromki chleba razowego z serem zoltym, pomidorem, ogorkiem, jedno cale jajko na twardo i jedno białko II S:maly jogurt naturalny zmiksowany z lyzka borowek i sokiem z borowek(nie wiem czy te borowki moga byc), garsc slonecznika i sezamu, male jablko O:Kotlet z piersi z kurczaka(smazony na oliwie z oliwek), ciemny ryz, salatka z salaty, pomidorow, ogorkow, cebuli i z prazonym sezamem P:kromka chleba razowego z serkiem topionym albo dwie kromki-zobaczymy K:tradycyjnie omlet z jajka calego i bialka, ze szczypiorkiem i z salatka jak do obiadu. Czy to jest juz lepszy jadlospis niz ostatni?? |
![]() ![]() |
![]() |
#371 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#372 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() zatem R 1. 1,5 kromki pumpernikla, cienko 'dla sklejenia' ![]() 2. łyżka otrębów pszennych i łyżka płatków owsianych z homo naturalnym, zaczętym podczas I śniadania i marchewka 3. wczorajszy kurczaczek z sosem pomidorowym własnej roboty i ok. 200g kalafiora 4. puszka tuńczyka wsw z pomidorem i słonecznikiem 5. chudy biały ok. 100g z marchewką |
|
![]() ![]() |
![]() |
#373 |
Raczkowanie
|
nie mam pojecia ile tych borowek bylo
![]() ![]() A wlasnie. A czy taki serek od krowki a nie ze sklepu moze byc?? Bo one sa chyba tluste a ja mam mozliwosc kupno takiego serka i jest po prostu rewelacyjny w smaku |
![]() ![]() |
![]() |
#374 |
Gość
|
Iza, smak malin a co z moim P. Aż takie złe, że nie ma co oceniać?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#375 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez elvegirl Czas edycji: 2016-04-11 o 15:50 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#376 | |
Gość
|
Cytat:
Edytowane przez elvegirl Czas edycji: 2016-04-11 o 15:51 |
|
![]() |
![]() |
#377 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez elvegirl Czas edycji: 2016-04-11 o 15:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#378 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#379 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#380 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#381 | |
Gość
|
Cytat:
A żeby nie było, że cię nie lubie (bo cię lubię ![]() śn: małe bo jajecznica tylko z trzech jaj IIśn: 4 kanapki z dżemem morelowym, op serka wiejskiego waniliowy, mieszanka bakali - sporo - całe dno miseczki Ob: mięso z karkówki smażone, ziemniaki, sałatka (niewiem jeszcze jaka ale dam znać) P: opakowanie sereka wiejskiego truskawkowy, mieszanka bakali - 2 duże garście, precle czekoladowe słodkie - 4 szt K: 4 kanapki z pastą,4 plasterki szynki z majonezem, może jeszcze jajecznica. Nie bić za śn, bo to śn maturalne - dzis raniutko robione przed maturą z polaka ![]() Edytowane przez noname12345TPa Czas edycji: 2008-05-05 o 13:05 Powód: dopisek |
|
![]() |
![]() |
#382 |
Raczkowanie
|
Wiosenko
1,5 kromki po prostu jest takim optimum dla mnie, jeśli chodzi o najedzenie się pumperniklem ![]() a z owoców póki co zrezygnowałam, bo zauważyłam, że utrudniają mi chudnięcie, jem okazjonalnie i chyba dzięki temu waga się wreszcie pół kilko ruszyła, zobaczymy |
![]() ![]() |
![]() |
#383 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak mozna nie lubić groszku? Sama... słodycz ![]() Podejście jest jakie jest, ale nadal mam dylemat, czy zjeść na podwieczorek mandarynkę czy nie ![]() U 1. 1/2 mango, 1/ plasterka ananasa, kilka rodzynek, 2 łyżki owsianych, 2 otra, 120 ml mleka 1,5%, 2 łyżki twarogu, łyżka homo waniliowego, kawa z mlekiem 2. homo naturalny 150g, 2 łyżeczki płatków migdałowych, łyżeczka wiórków kokosowych, łyżeczka maku, 3 rzodkiewki 3. duży talerz zupy z soczewicy, 2 kromki razowca z tostera 4. wieśniak 150g, mandarynka, mały pomidor, sałata, garść płatków zdrowy błonnik, łyżka corny czekoladowego. 5. jajecznica z 1 jajka i 1 białka, plasterek szynki, kiełki lucerny, mały pomidor, 3 rzodkiewki
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#384 |
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny, czy moge was prosic o wasze rady w zwiazku z moja R.
![]() od jutra zaczynam ''plazowac''. juz mi sie udalo kiedys kilkanascie kilo na niej zrzucic jak mi sie przytylo w Anglii. Dzis stanelam na wage i pomimo,ze naprawde stopniowo wprowadzam wegle do diety zobaczylam 56 kg ![]() Dla mnie to naprawde problem bo od paru lat moja waga to 52-53 gora. I to,ze cwicze i jem sporo bialka troche mnie zalamuje,ze to wszyztko na nic..Czuje sie poprostu spuchnieta i ciezka. Tak wiec od jutra ide na SB a dzis jako,ze jestem w domu postanowilam zrobic oczyszczanie. Czytalam,ze taki jeden dzien na jakis czas jest dobry dla ogranizmu. Od rana wypilam zielona herbatke,wode z cytryna i plaster arbuza. Potem poszlam na spacer godzinny,wypilam znowu herbatke i zjadlam namoczone otreby w mleku sojowym. Na obiad planuje tez te otreby a na kolacje duzo brokula. Zero miesa i nabialu bo ponoc lepiej skora sie oczyszcza jak sie je wyeliminuje. mam nadzieje,ze to pomoze mi troche ''oczyscic'' sie po weekeendowym grillowaniu i %. czy ktoras z was ma takie dni oczyszczania?Pomaga/Szkodzi to w jakis sposob? bede wdzieczna za wszelkie rady i sugestie ![]()
#385 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#386 |
Raczkowanie
|
Moje pierwsze R, proszę o wskazówki.
Śniadanie: Kromka chleba razowego z plastrem oscypka i rzodkiewką II Śniadanie: Kromka chleba razowego z twarogiem i plastrem pomidora Obiad: Naleśniki z dżemem niskosłodzonym Podwieczorek: Świeży sok z marchwi, pół puszki tuńczyka z chlebem Kolacja: Serek wiejski z oliwkami |
![]() ![]() |
![]() |
#387 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jakbyś miała jakieś pytania, to pisz śmiało ![]()
![]() |
#388 |
Raczkowanie
|
dzisiejsze U:
1. 2 kromki chleba razowego posmarowane serkiem wiejskim lekkim, 1 jajko na twardo, lisc salaty, herbata malinowa, brzoskwinia 2. 2 kromki razowego, 1 duzy plasterek chudej szynki drobiowej, 1 maly plasterek sera zoltego, kilka plasterkow pomidora, 1 maly pierniczek 3. maly kotlet schabowy, 2 ziemniaki, buraczki deser: lód atlant w polewie czekoladowej z orzechami ![]() 4. mala grahamka z twarozkiem, rzodkiewką, pomidorem i ogórkiem, jogurt 0% bez cukru brzoskwiniowy + kilka orzechow trening !!! 5. pewnie bedzie serek wiejski ( 1 h przed snem ) proszę o ocenkę ![]()
#389 |
Raczkowanie
|
Witam po majówce
![]() Oczywiście tak jak się spodziewałam moje R miało przerwę ... co prawda nie przytyłam, ale też nie schudłam... nie odmawiałam sobie ciepłych bawarskich precli na śniadanko czy innych smakołyków, które uwielbiam ![]() ![]() Powrót do R: śniadanie: 100g wiejskiego naturalnego, owsianka: szklanka mleka 1,5% + 2 łyżki płatków owsianych + łyżka otrąb owsianych + 3 łyżki otrąb pszennych obiad: talerz zupy pieczarkowej (niezabielanej, gotowane warzywa zostawiłam) jajko na miękko + 2 łyżki kaszy kuskus + 1/2 ogórka zielonego + 1/2 pomidora podwieczorek: ok. 100g mieszanki studenckiej (orzechy, migdały, rodzynki) kolacja: ? Proszę o ocenkę i pozdrawiam ![]()
#390 |
Rozeznanie
Lokalizacja: -"Tam, gdzie..." Cholera. "Tam, gdzie..." - ''Dobranoc'' - powiedział Diabeł.
|
śniadanie - 2 kromki chleba (ciemnego oczywiście) z serkiem wiejskim
drugie sniadanie - kawałek ciasta czekoladowego, pierniczki w czekoladzie i 2 czekoladki merci ![]() obiad - rosół z makaronem wiem, wiem, tragicznie ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:15.