Nasze codzienne jadłospisy, część V - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-05, 01:04   #361
brena
Raczkowanie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V

Cytat:
Napisane przez smak6malin Pokaż wiadomość
Nie ma za co No to śmiało dodaj ten 5 posiłek
dodany

i przy okazji mam pytanie. ostatnio mam mnóstwo pracy, a co za tym idzie mało czasu i szczerze mówiąc wole godzinkę dłużej się wyspać niż ćwiczyć myślicie, dziewczyny, że powinnam obciąć kalorie? chociaż to chyba bez sensu. sama nie wiem, teraz pewnie jeszcze trudniej będzie mi chudnąć. po prostu uzbroić się w cierpliwość, wszystko będzie trwało jeszcze wolniej? kurcze...
brena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 06:55   #362
misis188
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Siris88 Pokaż wiadomość
No, straszne A najstraszniejesze jest to, że nie rpzeczytałaś chyba nic o zdrowym żywieniu, ani żadnego z podwieszonych wątków, prawda?
To co mi się rzuca w oczy i absolutne podstawy:
konieczne jest pięć posiłków.
w każdym posiłku MUSI być białko - jabłko to nie jest posiłek.
owoce w pierwszej połowie dnia
i oczywiście ZA MAŁO i BRAK NNKT

Tylko trochę czytalam. Ja zawsze myslalam ze jak bede jesc mniej to waga poleci w dol a tu sie okazuje ze to nie prawda. Dzis ide na zakupki wiec troche wzbogace ta diete o potrzebne elementy i pochwale sie wieczor-o ile bedzie sie czym chwalic
misis188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 07:08   #363
hogatk@
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MartaS1992 Pokaż wiadomość
Ojejjjjjjjjjjj... Jak wy mało jecie... Jestem tutaj pierwszy raz i normalnie mnie zatkało Chciałabym troszke schudnąć ale jest mi baaardzo ciężko Staram się jeść mniej ale kiepsko mi to wychodzi Nie wiem dużo o dietetyce a nie jestem w stanie przeczytać wszystkiego naraz mam nadzieje że znajdzie się jakaś życzliwa osóbka i da mi jakies wskazówki na początek.
Jeszcze dzisiaj było traagicznie(imprezka)

Ś: owsianko-otrębianka na 1 szkl. mleka 0,5 wody z łyżeczką budyniu i połową jabłuszka mało białka,dodaj jakiś serek homo lub twaróg, czemu tylko pół jabłka?
O: pieczony kurczak, ziemniaki, sałata ze śmietaną ta śmietana nie za bardzo,ziemniaki raczej też. Może zjadłabyś warzywa na patelnie czy coś w tym stylu? Jakiś brązowy ryż zamiast ziemniaków?
D: ciasto...dużo ciasta...okropnie dużo ciasta nie przejmuj sie dziś będzie lepiej
K: trochę wędlinki, sałatka warzywna z majonezem i jeszcze kawałek ciasta
Potem jeszcze 2 wafle ryżowe z jogurtem naturalnym dżemem i jabłuszko
ten majonez i ciasto to wiesz wafle ryżowe też nie są zbyt zdrowe.
Od jutra zaczynam..yyy...mam nadzieje że zapisując wszystko tutaj będzie inaczej...

*** Na codzień jadam trochę inaczej tylko te imieniny..
Jutro będzie lepiej Nie martw się
Cytat:
Napisane przez madziaaakk Pokaż wiadomość
Jutro chyba będzie ważenie, trzymajcie kciuki :P
Trzymam
Tymczasem dzisiejszy jadłospis R:

I 3 łyżki musli naturalnych, 2 otrąb, 200 ml mleka, 1,5 łyżki budyniu bez cukru, śliwka suszona, jabłko, pół serka wiejskiego ok

II kanapki : 2 kromki razowego, ok.50 g twarogu chudego, sałata, plastry pomidora i ogórka fajnie

III 65 g kaszy jęczmiennej z warzywami (gotowy produkt) co do tej kaszy to nie wiem, pół tuńczyka, z 50 g mięsa wieprzowego (miało być więcej ale tylko tyle wyłowiłam z sosu który mama zrobiła na obiad, reszta była jakaś tłusta), sałata ze szczypiorkiem, jogurtem naturalnym, kapką octu jabłkowego i przyprawą Fit up
ogólnie fajnie

IV podwieczorek pod znakiem NNKT:P: 100 g makreli wędzonej, pół pomidora, 10 orzechów ziemnych (20 pojedynczych), garść słonecznika
ładnie(kocham makrele wędzoną ;p)
V serek wiejski ze szczypiorkiem (dlatego tak mało i praktycznie samo białko bo się powoli szykuję spać
ok

Bardzo proszę o ocenę
ładnie
Cytat:
Napisane przez embeee Pokaż wiadomość
R (77kg do zrzucenia ok 20 kg)

jeżeli chodzi o moją dietkę to na śniadanie jadam zazwyczaj Actiwie z owsianką, platkami quinoa, lnem i płatkami orkiszowymi ok 400kcal zamiast activi lepszy byłby serek homo nayuralny,wieśniak lub twaróg - mają dużo białka
II. śniadanie grejpfrut + jabłko/gruszka, 4 migdały - 150 kcal brak białka
III. odżywka białkowa 200kcal (po treningu) hm...na tym sie nie znam
obiaad rybka (niepanierowana) lub piers z kurczaczka lub indyczka grillowana zazwyczaj + pomidor, ogórek, sałata, czasem ryż brązowy ok 400kcal ok
podwieczorek serek wiejski ze szczypiorkiem i rzodkiewka i kromka chleba orkiszowego (pieke sama) ok
a przed snem pije specjalne buiałko na noc nie wiem co to za specjał, ale jak białko to dobrze
Rano na czczo ćwicze a6w, ok 13 godzinke jeżdzę na rowerku i wieczorkiem jeszcze troszke na twisterku.

Również poproszę o pomoc
hogatk@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 07:33   #364
marga_zg
Zadomowienie

GG do marga_zg

P z wczoraj
S: placek owsiany (2 jajka, pol szkl platkow, mleko, jablko)
IIS: 2 kromki razowca z papryka
O: kubek barszczu czeronego
3 kotlety twarogowo-ziemniaczane (duze byly), surowka z kapusty i marchwi
D: kawalek ciasta drozdzowego, kubek mleka 2%
rower 3 godz
P: salatka (salata, jajka papryka, pomidor, szczypior, kukurydza polane oliwa z oliwek) grahamka pozmarowana homo nat
K: 200g twarogu wymieszanego z mlekiem z ogorkiem, rzodkiewka i szczypiorem

akcja regeneracja: włosy

I'm just a little girl...
marga_zg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 08:15   #365
moniczkaaSnk
Rozeznanie

GG do moniczkaaSnk

moje dzisiejsze U, przy złym samopoczuciu i bólu brzucha i głowy ;[

śniadanie:
wiejski lekki,
jabłko
kawa Nescafe Gold z mlekiem sojowym

II śniadanie:
danio 240g

obiad:
panga na teflonie z warzywami na patelnie

podwieczorek:
75g wiejskiego lekkiego z orzechami

kolacja:
tuńczyk wsw.

Edytowane przez moniczkaaSnk
Czas edycji: 2008-05-05 o 09:17
moniczkaaSnk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 08:33   #366
asienkaa87
Zadomowienie

Wczorajsze U:

1. serek wiejski, pol parówki, pomidor
kromka chleba ciemnego ze śliwką

2.serek wiejski, pol parówki, pomidor
kromka macy z szynką i keczupem
40g orzechów (fistaszków)

3.warzywa na patelnię
130g miesa z indyka

4. lód rożek z czekoladą i wanilią

5. 2 kromki macy, plaster szynki, 30g twarogu
asienkaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 09:28   #367
Siris88
Rozeznanie

Cytat:
Czemu ' kuupa ' ?

A, jakoś się po napadzie nie mogę pozbierać, co chwilę ląduję przed lustrem i widzę ten ogrooomny brzuch, który mi z pewnością od niego urósł (ironizuję teraz). Zafiksowałam się wczoraj na jedzeniu, po dzisiejszym śniadaniu widzę, że jeszcze mi nie przeszło. No i chciałam pooceniać jakieś R, żeby nie było offtopicku, a tu widzę same U i P... buuuu, już tylko ja jedna zostałam na R, tylko ja jestem gruuuuuuba.

Dobra, już się zbieram i zamykam, nie będę więcej oftopować bo mnie Iza skrzyczy :P

Siris88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-05-05, 09:36   #368
deMitia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marga_zg Pokaż wiadomość
P z wczoraj
S: placek owsiany (2 jajka, pol szkl platkow, mleko, jablko) ładnie, choć jak na P to aż się prosi tu o jakiegoś banana, czy serek
IIS: 2 kromki razowca z papryka mało jak na P, dodaj owoc, serek, jogurt, deserek jakiś: budyń, czy ryż na mleku czy jakieś ciacho owsiane
3 kotlety twarogowo-ziemniaczane (duze byly), surowka z kapusty i marchwi oki
D: kawalek ciasta drozdzowego, kubek mleka 2% ładny deserek
rower 3 godz 3 godziny? Godzinkę dla relaksu, ale nie 3! Toż to Ty spaliłaś własciwie cały obiad!
P: salatka (salata, jajka papryka, pomidor, szczypior, kukurydza polane oliwa z oliwek) grahamka pozmarowana homo nat oki
K: 200g twarogu wymieszanego z mlekiem z ogorkiem, rzodkiewka i szczypiorem mało! gdzie pieczywo?
Jeśli to jest P, to ja jestem śpiąca królewna.... Za dużo spaliłaś na rowerku!
Cytat:
Napisane przez moniczkaaSnk Pokaż wiadomość

śniadanie:
wiejski lekki,
jabłko
kawa Nescafe Gold z mlekiem sojowym a węglowodany gdzie? Mało!

II śniadanie:
danio 240g mało! gdzie warzywa? owoc jakieś?

obiad:
panga na teflonie z warzywami na patelnie oki

podwieczorek:
75g wiejskiego lekkiego z orzechami oki

kolacja:
tuńczyk wsw. mało! gdzie węglowodany?
Mało! To nie jest U, tylko R! Ej, dziewczyny nieładnie! No! <foch>

Cytat:
Napisane przez asienkaa87 Pokaż wiadomość
Wczorajsze U:

kromka chleba ciemnego ze śliwką oki

40g orzechów (fistaszków) oki, tylko ta maca mogłaby być zamieniona na jakiś chlebek razowy

3.warzywa na patelnię
130g miesa z indyka oki (tu wypadałaoby powiedzieć, że brak węgli, ale ja sama tez jestem na U a ich nie jem do obiadu, więc nie będę marudzić.)

4. lód rożek z czekoladą i wanilią Mniam

5. 2 kromki macy, plaster szynki, 30g twarogu mało
Stary 2008-05-05, 10:41   #369
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
P z wczoraj
S: placek owsiany (2 jajka, pol szkl platkow, mleko, jablko) ok, ale tu by wręcz idealnie pasował jakiś owoc typu banan czy bakalie
IIS: 2 kromki razowca z papryka mało, mogłaś dorzucić wieśniaka, znów owoc
3 kotlety twarogowo-ziemniaczane (duze byly), surowka z kapusty i marchwi mało, brak białka, barszcz solo?
D: kawalek ciasta drozdzowego, kubek mleka 2% ok
rower 3 godz ojjj... dużo - z przyjemności czy z chęci spalenia kcal? skoro tyle ruchu, dziś stanowczo za mało
P: salatka (salata, jajka papryka, pomidor, szczypior, kukurydza polane oliwa z oliwek) grahamka pozmarowana homo nat ok, ale nadal mało, może orzechy?
K: 200g twarogu wymieszanego z mlekiem z ogorkiem, rzodkiewka i szczypiorem mało, może chlebek?
mało... pod względem odżywczym też średnio... kiepskie to P ale będzie lepiej, prawda?

Cytat:
Napisane przez moniczkaaSnk Pokaż wiadomość

śniadanie:
wiejski lekki,
jabłko
kawa Nescafe Gold z mlekiem sojowym jak zawsze mało, do wieśniaka mogłyby dojść orzechy/płatki jakieś

II śniadanie:
danio 240g mało białka

obiad:
panga na teflonie z warzywami na patelnie skoro to u, to mało, czemu nie ma tu np. węgli złożonych w postaci jakiegoś ryżu?

podwieczorek:
75g wiejskiego lekkiego z orzechami mało

kolacja:
tuńczyk wsw. mało
to nie U tylko marne R

Cytat:
Napisane przez asienkaa87 Pokaż wiadomość
Wczorajsze U:

kromka chleba ciemnego ze śliwką czemu tylko pół parówki ?

40g orzechów (fistaszków) ok, ale wiesz, że zamiast macy lepszy by był zwykły chlebuś

3.warzywa na patelnię
130g miesa z indyka mało, gdzie jakieś węgle?

4. lód rożek z czekoladą i wanilią spoko, tylko białka nie ma, ale to dobrze, bo wiem, że miałaś ed

5. 2 kromki macy, plaster szynki, 30g twarogu dużo za mało, dlaczego? - bo zjadłaś loda?
cóż, bywało lepiej

edit: Demita, przepraszam, nie zauważyłam Twoich ocen, dziś ogólnie jakaś roztargniona jestem...

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 11:11   #370
misis188
Raczkowanie

a wiec sie poprawilam
czyli moje R dzisiejsze

S: 2 kromki chleba razowego z serem zoltym, pomidorem, ogorkiem, jedno cale jajko na twardo i jedno białko

II S:maly jogurt naturalny zmiksowany z lyzka borowek i sokiem z borowek(nie wiem czy te borowki moga byc), garsc slonecznika i sezamu, male jablko

O:Kotlet z piersi z kurczaka(smazony na oliwie z oliwek), ciemny ryz, salatka z salaty, pomidorow, ogorkow, cebuli i z prazonym sezamem

P:kromka chleba razowego z serkiem topionym albo dwie kromki-zobaczymy

K:tradycyjnie omlet z jajka calego i bialka, ze szczypiorkiem i z salatka jak do obiadu.

Czy to jest juz lepszy jadlospis niz ostatni??
Stary 2008-05-05, 11:19   #371
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez misis188 Pokaż wiadomość
a wiec sie poprawilam
czyli moje R dzisiejsze

S: 2 kromki chleba razowego z serem zoltym, pomidorem, ogorkiem, jedno cale jajko na twardo i jedno białko ser zółty na R nie bardzo, poza tym niedużo białka

II S:maly jogurt naturalny zmiksowany z lyzka borowek i sokiem z borowek(nie wiem czy te borowki moga byc), garsc slonecznika i sezamu, male jablko borówki są ok, ale tu by pasował idealnie serek homo, bo znów za mało białka, borówki mają dość sporo węgli - ile g ich było, bo nie wiem, czy to dopuszczalne połączenie z tłuszczem

O:Kotlet z piersi z kurczaka(smazony na oliwie z oliwek), ciemny ryz, salatka z salaty, pomidorow, ogorkow, cebuli i z prazonym sezamem czy kotlet był z panierką? ile tej oliwy było ? i sezamu?

P:kromka chleba razowego z serkiem topionym albo dwie kromki-zobaczymy serek topiony - nie bardzo, mało białka, zamiast serka użyj np. wieśniaka, czy twarożka domowego piątnicy

K:tradycyjnie omlet z jajka calego i bialka, ze szczypiorkiem i z salatka jak do obiadu. ok, ale jak na kolację białka trochę za mało chyba

Czy to jest juz lepszy jadlospis niz ostatni??
j.w.

Stary 2008-05-05, 11:20   #372
brena
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Siris88 Pokaż wiadomość
A, jakoś się po napadzie nie mogę pozbierać, co chwilę ląduję przed lustrem i widzę ten ogrooomny brzuch, który mi z pewnością od niego urósł (ironizuję teraz). Zafiksowałam się wczoraj na jedzeniu, po dzisiejszym śniadaniu widzę, że jeszcze mi nie przeszło. No i chciałam pooceniać jakieś R, żeby nie było offtopicku, a tu widzę same U i P... buuuu, już tylko ja jedna zostałam na R, tylko ja jestem gruuuuuuba.

Dobra, już się zbieram i zamykam, nie będę więcej oftopować bo mnie Iza skrzyczy :P
ja też, gruba, ja też, nie zapominaj o mnie!

zatem R

1. 1,5 kromki pumpernikla, cienko 'dla sklejenia' posmarowane homo naturalnym, na to gruby plaster szynki z indyka, pomidor, ogórek, rzodkiewka, szczypiorek

2. łyżka otrębów pszennych i łyżka płatków owsianych z homo naturalnym, zaczętym podczas I śniadania i marchewka

3. wczorajszy kurczaczek z sosem pomidorowym własnej roboty i ok. 200g kalafiora

4. puszka tuńczyka wsw z pomidorem i słonecznikiem

5. chudy biały ok. 100g z marchewką
Stary 2008-05-05, 11:40   #373
misis188
Raczkowanie

nie mam pojecia ile tych borowek bylo duza lyzka:/ ale to jutro zrobie z truskawkami Tak wlasnie myslalam ze ser zolty nie bedzie za dobry jesli chce stracic wage. Niestety kotlet z pamierka bo juz mama wczoraj zrobila:/ ale wytre go potem w recznik papierowy. a oliwy moze ze 2 lyzki bede potrzebowac do usmazenia. Na II sniadanie byl sezam wiec mysle ze teraz to jakas lyzeczke sezamu wystarczy mysle. a co do kolacji to jeszcze pomysle.
A wlasnie. A czy taki serek od krowki a nie ze sklepu moze byc?? Bo one sa chyba tluste a ja mam mozliwosc kupno takiego serka i jest po prostu rewelacyjny w smaku
Stary 2008-05-05, 12:09   #374
noname12345TPa
Gość

Iza, smak malin a co z moim P. Aż takie złe, że nie ma co oceniać? Smutno mi, że nie chcecie mnie oceniać
Stary 2008-05-05, 12:17   #375
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez brena Pokaż wiadomość
ja też, gruba, ja też, nie zapominaj o mnie!

zatem R

1. 1,5 kromki pumpernikla, cienko 'dla sklejenia' posmarowane homo naturalnym, na to gruby plaster szynki z indyka, pomidor, ogórek, rzodkiewka, szczypiorek spoko, już mogły być dwie kromki :P

2. łyżka otrębów pszennych i łyżka płatków owsianych z homo naturalnym, zaczętym podczas I śniadania i marchewka ok, ale tych otrębów i płatków malutko, możesz dorzucić owoc

3. wczorajszy kurczaczek z sosem pomidorowym własnej roboty i ok. 200g kalafiora ok

4. puszka tuńczyka wsw z pomidorem i słonecznikiem trochę mało

5. chudy biały ok. 100g z marchewką ok
Cytat:
Napisane przez noname12345TPa Pokaż wiadomość
Iza, smak malin a co z moim P. Aż takie złe, że nie ma co oceniać? Smutno mi, że nie chcecie mnie oceniać
zUPuj, ok? bo jakoś nam umknął widocznie

Edytowane przez elvegirl
Czas edycji: 2016-04-11 o 15:50

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-05-05, 12:21   #376
noname12345TPa
Gość

Cytat:
Dzisiejsze moje P:
śn: 2 jajka w majonezie, 5 pasterków szynki z majonezem, kanapki z pastą (pasztet z czosnkiem) (około 4)
II śn: też te kanapki z pastą z paszetu (chleb biały lecz na zakwasie - nie bić)
Ob: ziemniaki, schab smażony z cebulką, sałatka (sałata rzymska, pomidory, pomidory suszone, ogórek, sos winegret) - duża porcja
Będzie:
Podwieczorek: kanapki z pastą, reszta sałatki z piątku, może coś małego i słodkiego - może trochę czekolady
Kolacja: guacamole (awokado, pomidor, natka pietruszki), czispy - kilka miseczek sosu i kilka garści czipsów
Co do II śn - wiem, że niewiele, ale byłam bardzo zapchana śniadaniem.
Brzuszek mam mocno zapchany, ale jest to więcej niż kiedyś - jadłam po 800 kcl, więc nie bić, że tak niewiele.
Podnoszę

Edytowane przez elvegirl
Czas edycji: 2016-04-11 o 15:51
Stary 2008-05-05, 12:30   #377
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Podnoszę
Dzisiejsze moje P:
śn: 2 jajka w majonezie, 5 pasterków szynki z majonezem, kanapki z pastą (pasztet z czosnkiem) (około 4) ok
II śn: też te kanapki z pastą z paszetu (chleb biały lecz na zakwasie - nie bić) nie mamy za co Cię bić, jedz chleb jaki chcesz, jesteś na p. ciemny jest zdrowszy po prostu
Ob: ziemniaki, schab smażony z cebulką, sałatka (sałata rzymska, pomidory, pomidory suszone, ogórek, sos winegret) - duża porcja ok
Będzie:
Podwieczorek: kanapki z pastą, reszta sałatki z piątku, może coś małego i słodkiego - może trochę czekolady ile kanapek?
Kolacja: guacamole (awokado, pomidor, natka pietruszki), czispy - kilka miseczek sosu i kilka garści czipsów chipsy? jakaś okazja? :P
Co do II śn - wiem, że niewiele, ale byłam bardzo zapchana śniadaniem.
Brzuszek mam mocno zapchany, ale jest to więcej niż kiedyś - jadłam po 800 kcl, więc nie bić, że tak niewiele.
nie no, sporo tych kcal się tu nazbiera, ale mało urozmiacony jadłospis, nie uważasz?? może zjesz sobie jakiś serek homo z czymś czy coś? niewiele owoców, znikome ilości nnkt, mało białka w IIŚ, P i na kolację

Edytowane przez elvegirl
Czas edycji: 2016-04-11 o 15:50
Stary 2008-05-05, 12:31   #378
marga_zg
Zadomowienie

GG do marga_zg

Cytat:
Napisane przez deMitia Pokaż wiadomość
Jeśli to jest P, to ja jestem śpiąca królewna.... Za dużo spaliłaś na rowerku!
Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
mało... pod względem odżywczym też średnio... kiepskie to P ale będzie lepiej, prawda?
Dziekuje za ocene Wczoraj mialam taki sredni dzien a wszystko przez to glupie ciasto... Zreszta to nie miejsce na takie zale. Oczywiscie bede sie dalej starac

akcja regeneracja: włosy

I'm just a little girl...
marga_zg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 12:40   #379
asienkaa87
Zadomowienie

Cytat:

cóż, bywało lepiej
kolacja skromna bo nic w domu nie bylo, więc to nie przez loda ostatnio codziennie jem lody =)
asienkaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-05, 12:43   #380
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Dziekuje za ocene Wczoraj mialam taki sredni dzien a wszystko przez to glupie ciasto... Zreszta to nie miejsce na takie zale. Oczywiscie bede sie dalej starac
ale Ty się prawie w ogóle nie żalisz, Słoneczko każdy czasem potrzebuje wsparcia

Stary 2008-05-05, 13:03   #381
noname12345TPa
Gość

Cytat:
nie no, sporo tych kcal się tu nazbiera, ale mało urozmiacony jadłospis, nie uważasz?? może zjesz sobie jakiś serek homo z czymś czy coś? niewiele owoców, znikome ilości nnkt, mało białka w IIŚ, P i na kolację
Jadłospis mało urozmaicony - tu się zgodzę. Jadłospisu nie mogę zmienić - był wczorajszy. Mało białka i NNKT w II śn - tu się zgodzę. Lecz będę się bronić co do podwieczorku oto skład sałatki (porcji sztuk 10 - duży garnek): makaron biały rurki, ser żółty, pierś z kurczaka gotowana na bulionie, ogórki kiszone, papryka, pomidory, oliwki, majonez. Chyba teraz zmienisz zdanie co do podwieczorku hę?
A żeby nie było, że cię nie lubie (bo cię lubię, więc nie złość się) moje dzisiejsze P:
śn: małe bo jajecznica tylko z trzech jaj
IIśn: 4 kanapki z dżemem morelowym, op serka wiejskiego waniliowy, mieszanka bakali - sporo - całe dno miseczki
Ob: mięso z karkówki smażone, ziemniaki, sałatka (niewiem jeszcze jaka ale dam znać)
P: opakowanie sereka wiejskiego truskawkowy, mieszanka bakali - 2 duże garście, precle czekoladowe słodkie - 4 szt
K: 4 kanapki z pastą,4 plasterki szynki z majonezem, może jeszcze jajecznica.
Nie bić za śn, bo to śn maturalne - dzis raniutko robione przed maturą z polaka jutro będzie owsianka ;-)

Edytowane przez noname12345TPa
Czas edycji: 2008-05-05 o 13:05 Powód: dopisek
Stary 2008-05-05, 13:07   #382
brena
Raczkowanie

Wiosenko
1,5 kromki po prostu jest takim optimum dla mnie, jeśli chodzi o najedzenie się pumperniklem

a z owoców póki co zrezygnowałam, bo zauważyłam, że utrudniają mi chudnięcie, jem okazjonalnie i chyba dzięki temu waga się wreszcie pół kilko ruszyła, zobaczymy
Stary 2008-05-05, 13:11   #383
Maggie_90
Wtajemniczenie

Cytat:
Proszę bardzo
Na pytania już Ci taka jedna ( ) odpowiedziała
Ble, to ja nie lubię groszku Musiałam z czymś tą lucernę pomylić
Ach, to Twoje podejście

Jak mozna nie lubić groszku? Sama... słodycz
Podejście jest jakie jest, ale nadal mam dylemat, czy zjeść na podwieczorek mandarynkę czy nie Bo teoretycznie na wadze jest więcej, choć po wczorajszym dniu troszkę spadło, mimo tego jestem na lekkim plusie.

U
1. 1/2 mango, 1/ plasterka ananasa, kilka rodzynek, 2 łyżki owsianych, 2 otra, 120 ml mleka 1,5%, 2 łyżki twarogu, łyżka homo waniliowego, kawa z mlekiem

2. homo naturalny 150g, 2 łyżeczki płatków migdałowych, łyżeczka wiórków kokosowych, łyżeczka maku, 3 rzodkiewki

3. duży talerz zupy z soczewicy, 2 kromki razowca z tostera

4. wieśniak 150g, mandarynka, mały pomidor, sałata, garść płatków zdrowy błonnik, łyżka corny czekoladowego.

5. jajecznica z 1 jajka i 1 białka, plasterek szynki, kiełki lucerny, mały pomidor, 3 rzodkiewki

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post47604606
Maggie_90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-05-05, 14:14   #384
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

hej dziewczyny, czy moge was prosic o wasze rady w zwiazku z moja R.

od jutra zaczynam ''plazowac''. juz mi sie udalo kiedys kilkanascie kilo na niej zrzucic jak mi sie przytylo w Anglii. Dzis stanelam na wage i pomimo,ze naprawde stopniowo wprowadzam wegle do diety zobaczylam 56 kg/165cm.
Dla mnie to naprawde problem bo od paru lat moja waga to 52-53 gora. I to,ze cwicze i jem sporo bialka troche mnie zalamuje,ze to wszyztko na nic..Czuje sie poprostu spuchnieta i ciezka.
Tak wiec od jutra ide na SB a dzis jako,ze jestem w domu postanowilam zrobic oczyszczanie.

Czytalam,ze taki jeden dzien na jakis czas jest dobry dla ogranizmu. Od rana wypilam zielona herbatke,wode z cytryna i plaster arbuza. Potem poszlam na spacer godzinny,wypilam znowu herbatke i zjadlam namoczone otreby w mleku sojowym.
Na obiad planuje tez te otreby a na kolacje duzo brokula. Zero miesa i nabialu bo ponoc lepiej skora sie oczyszcza jak sie je wyeliminuje.

mam nadzieje,ze to pomoze mi troche ''oczyscic'' sie po weekeendowym grillowaniu i %.

czy ktoras z was ma takie dni oczyszczania?Pomaga/Szkodzi to w jakis sposob?

bede wdzieczna za wszelkie rady i sugestie
Stary 2008-05-05, 14:33   #385
smak6malin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maggie_90 Pokaż wiadomość

Jak mozna nie lubić groszku? Sama... słodycz
Podejście jest jakie jest, ale nadal mam dylemat, czy zjeść na podwieczorek mandarynkę czy nie Bo teoretycznie na wadze jest więcej, choć po wczorajszym dniu troszkę spadło, mimo tego jestem na lekkim plusie.
No po prostu, nie lubię, wiem dziwak ze mnie Zjedź mandarynkę

U
1. 1/2 mango, 1/ plasterka ananasa, kilka rodzynek, 2 łyżki owsianych, 2 otra, 120 ml mleka 1,5%, 2 łyżki twarogu, łyżka homo waniliowego, kawa z mlekiem mogło być więcej homo i twarogu zamiast tego mleka

2. homo naturalny 150g, 2 łyżeczki płatków migdałowych, łyżeczka wiórków kokosowych, łyżeczka maku, 3 rzodkiewki ok

3. duży talerz zupy z soczewicy, 2 kromki razowca z tostera takie suche te kromki ?

4. wieśniak 150g, mandarynka, mały pomidor, sałata, garść płatków zdrowy błonnik, łyżka corny czekoladowego. ok

5. jajecznica z 1 jajka i 1 białka, plasterek szynki, kiełki lucerny, mały pomidor, 3 rzodkiewki ok
Ładnie jak zwykle zresztą

smak6malin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 14:38   #386
greenv
Raczkowanie

Moje pierwsze R, proszę o wskazówki.

Śniadanie: Kromka chleba razowego z plastrem oscypka i rzodkiewką
II Śniadanie: Kromka chleba razowego z twarogiem i plastrem pomidora
Obiad: Naleśniki z dżemem niskosłodzonym
Podwieczorek: Świeży sok z marchwi, pół puszki tuńczyka z chlebem
Kolacja: Serek wiejski z oliwkami
greenv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 14:45   #387
smak6malin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez greenv Pokaż wiadomość
Moje pierwsze R, proszę o wskazówki.

Śniadanie: Kromka chleba razowego z plastrem oscypka i rzodkiewką oscypek nie jest zbyt dobry na R ponieważ ma dużo tłuszczu, poza tym na R staramy się nie łączyć węgli z tłuszczami, oscypek zastąp chudym twarogiem
II Śniadanie: Kromka chleba razowego z twarogiem i plastrem pomidora ok, mogły by być dwie kromki
Obiad: Naleśniki z dżemem niskosłodzonym ile tych naleśników ? zrobione z mąki razowej czy jakiej? naleśniki też nie są najlepsze na R, aczkolwiek od czasu do czasu mogą się pojawić, brakuje tu warzyw, mało białka
Podwieczorek: Świeży sok z marchwi, pół puszki tuńczyka z chlebem ok, jaki chleb?
Kolacja: Serek wiejski z oliwkami oliwki mają sporo tłuszczu więc nie są najlepsze na kolację, oliwki zamień na np. szczypiorek, rzodkiwekę, sałatę, pomidora, paprykę.
Jw. Pamiętaj o tym by w Twoim jadłospisie znalazły się nienasycone kwasy tłuszczowe.
Jakbyś miała jakieś pytania, to pisz śmiało

smak6malin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 15:25   #388
LaSeniorita
Raczkowanie

dzisiejsze U:
1. 2 kromki chleba razowego posmarowane serkiem wiejskim lekkim, 1 jajko na twardo, lisc salaty, herbata malinowa, brzoskwinia
2. 2 kromki razowego, 1 duzy plasterek chudej szynki drobiowej, 1 maly plasterek sera zoltego, kilka plasterkow pomidora, 1 maly pierniczek
3. maly kotlet schabowy, 2 ziemniaki, buraczki
deser: lód atlant w polewie czekoladowej z orzechami
4. mala grahamka z twarozkiem, rzodkiewką, pomidorem i ogórkiem, jogurt 0% bez cukru brzoskwiniowy + kilka orzechow
trening !!!
5. pewnie bedzie serek wiejski ( 1 h przed snem )
proszę o ocenkę
Stary 2008-05-05, 15:31   #389
juliaaa161190
Raczkowanie

Witam po majówce
Oczywiście tak jak się spodziewałam moje R miało przerwę ... co prawda nie przytyłam, ale też nie schudłam... nie odmawiałam sobie ciepłych bawarskich precli na śniadanko czy innych smakołyków, które uwielbiam no bez słodkości, bo jakoś do tego mnie nie ciągnie <na szczęście>

Powrót do R:
śniadanie: 100g wiejskiego naturalnego, owsianka: szklanka mleka 1,5% + 2 łyżki płatków owsianych + łyżka otrąb owsianych + 3 łyżki otrąb pszennych
obiad: talerz zupy pieczarkowej (niezabielanej, gotowane warzywa zostawiłam) jajko na miękko + 2 łyżki kaszy kuskus + 1/2 ogórka zielonego + 1/2 pomidora
podwieczorek: ok. 100g mieszanki studenckiej (orzechy, migdały, rodzynki)
kolacja: ?

Proszę o ocenkę i pozdrawiam

^Nothing suprises me any more.
juliaaa161190 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 17:27   #390
bojestemtegowarta
Rozeznanie

Lokalizacja: -"Tam, gdzie..." Cholera. "Tam, gdzie..." - ''Dobranoc'' - powiedział Diabeł.

śniadanie - 2 kromki chleba (ciemnego oczywiście) z serkiem wiejskim
drugie sniadanie - kawałek ciasta czekoladowego, pierniczki w czekoladzie i 2 czekoladki merci
obiad - rosół z makaronem
wiem, wiem, tragicznie
bojestemtegowarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości