|
|
#4351 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz.II
Cytat:
Co do badań to 3mam kciuki, żeby były jak najlepsze![]() Cytat:
Cytat:
Kurcze z mamą ciężki orzech do zgryzienia, musisz postawić sprawę jasno, wypytuj ją o wszystko co załatwiła aż do znudzenia to może się w końcu przełamie.Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4352 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziekuje pieknie
|
|
|
|
|
#4353 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dzieki skarbie
|
|
#4354 |
|
Wtajemniczenie
|
Ojoj mala, to niezła kraksa była. Przykro mi:/
Ale jak to się mówi, do wesela się zagoi
|
|
|
|
#4355 |
|
Zakorzenienie
|
oj widze ze auto rozpiepszone dokumentnie.... macie szczescie ze tylko tak to sie skonczylo....
nie wiem czy dobrze mysle ale cos czuje ze za szybko sie jechalo.. mam racje?
|
|
#4356 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4357 |
|
Zakorzenienie
|
masakra ![]() a mnie odwiedziła koleżanka z byłej pracy, która zgrabnie w ciąży chadza hehe fajnieee ![]() my się wczoraj bez bez ale na dzieciaka nie ma szans
|
|
|
|
#4358 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardzo mi się podoba i to jedyna fajna zabawa, w której biorą udział młodzi![]() Mala, to nieźle stuknęliście
|
|
|
|
|
#4359 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie TŻ najchętniej widziałby w białej króciutkiej spódniczce, ale jakoś tak dziwnie bym się czuła, choć zakładam czasem krótkie spódniczki, tylko innego koloru. Może tą białą bym założyła, ale w czasie pobuty w jakimś cieplutkim kraju . Czasem jednak warto zrobic ustępstwo i tym samym przyjemność TŻowi---> np. ostatnio kupiliśmy białe króciutkie spodenki. TŻ mega zadowolony Twierdzi, że to nawet lepsze od tej białej mini, a krótsze na pewno![]() Cytat:
Dziękujcie Bogu, że nie skończyło się gorzejCytat:
. Może się z Tobą tak...droczy...![]() A zapomniec o Tobie... O koleżance po fachu nigdy ![]() Cytat:
. Spełnia się moje marzenie![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A Twój mężuś jaki przystojny! ![]() Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#4360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluje.. i ciesze sie razem z toba moze jak juz ja zanczniesz to zacznij chodzic po bibliotekach.. powinnas juz moc proacowac bedac w trakcie studiowania![]() ale wy zgodni jestescie.. moj tz zaczol remont mieskzania rodzicow wiec w tym tygodniu widzimy sie po pol godiznki wiec watpie zebysmy to zrobili ale jak go dopadne na dluzej to zaraz go popytam
|
|
|
#4361 |
|
Wtajemniczenie
|
Znalazłam fajną stronkę - blog z przydatnymi radami, są nawet propozycję różnych utworów ndla rodziców i duuużo na pierwszy taniec
http://o-slubach-i-nie-tylko.blog.on...170,index.html |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4362 |
|
Zakorzenienie
|
Zottel gratuluję
mala nie zazdroszczę wypadku, szczęście w nieszczęściu, że nie skończyło się gorzej. Widziałam, że poruszony był temat odchudzania. Przyznam, że mnie też by się przydało trochę zrzucić, tym bardziej, że w lipcu wesele brata Wzięłam się trochę za siebie pod względem jedzenia i powolutku, pomalutku ale rezultaty widzę. Brzuch mi się trochę zmniejszył no i boczki nie są aż takie widoczne. Żałuję tylko, że nie mam czasu trochę poćwiczyć, bo to też by się przydało i może szybciej byłyby jakieś efekty. Stwierdziłam, że nie ma sensu katować się dietami, bo schudnę szybko, ale równie szybko przytyję z nawiązką. Po prostu teraz bardziej zwracam uwagę na to co jem i kiedy. Czyli robię regularne (przynajmniej w miarę) odstępy między posiłkami, ograniczyłam słodycze i praktycznie wyeliminowałam białe pieczywo. Na dłuższą metę chyba powinno być dobrze.
|
|
|
|
#4363 |
|
Raczkowanie
|
dziewczynki jestescie kochane ja normalnie jestem zalamana tu wesele mielismy odkladac kase i zas trzeba wydac na nowy samochod po drugie w tym miesiacu mielismy podpisac umowe z fotografem i orkiestra
normalnie plakac mi sie chce a i moj tz juz w pozadku tylko tak nie za bardzo mi moze buzi dawac no ale jakos przezyje te pare dni chociaz juz mi zaczyna brakowacRybulka gratuluje no to bedziesz odbierrac dyplom juz z innym nazwiskiem i nowymi doswiadczeniami Zottel a tak wogole to wszystkiego dobrego na nowej drodze zycia a tu macie jeszcze inne fotki
|
#4364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4365 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
koles mial tylko lekko wgnieciony bagaznik to jest najsmieszniejsze no niestety nie moglismy hamowac wczesniej bo ta fladra zatrzymala sie zaraz za zakretem i nie bylo szans poprostu zachamowac a nawet jechalismy na 3 biegu to gdzies okolo 50km/h tyle co obowiazuje w miescie i nie mielismy wykupionego autocasco zeby nam to pokryli dlatego sprzedajemy jak stoi zobaczymy ile nam dadza i kupujemy za te pieniadze byle cos jezdzilo do wesela damy jakos rade ale dziekuje za pocieszenie
|
|
#4366 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kochana, jakoś to będzie Najważniejsze przecież, że wyszliście cało. Macie siebie, kochacie się, więc wszystko się ułożyMoje drogie, nauki przedmałżeńskie i wizyty w poradni przeszły już w naszym wypadku do historii
|
||
|
|
|
#4367 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też się cieszę Teraz jeszcze tylko pójść do księdza i zaklepać godzinę ślubu... Zrobimy to w przyszły poniedziałek |
|
|
|
|
#4369 |
|
Wtajemniczenie
|
A my dzisiaj podjechaliśmy do kancelarii parafialnej i pogadaliśmy sobie z księdzem prefektem. No i kalendarz na przyszly rok bedą mieli dopiero jakoś przed Bożym Narodzeniem i wtedy można przyjść się zapisać, a że kościól malo popularny to nie będzie problemu. Jest za to inny problemik, ale chyba uda się to jakoś obejść. Mój TŻ od urodzenia byl zameldowany gdzie indziej, co znaczy że niby tam gdzie jest zameldowany powinniśmy się hajtać, ale mieszkal też cale życie gdzie indziej i trzeba będzie proboszcza przekonać, żeby nas tam przyjąl. Bo tutaj jest taki ksiądz, co wszyscy na niego narzekają (nawet ten ksiądz prefekt z którym dzisiaj rozmawialiśmy). Kiedyś TŻ się tutaj spowiadal to tak go ten ksiądz zbesztal, że do tej pory biedny chlopaczyna boi się iść do konfesjonalu. Dlatego wolimy tam niż tu i nie ma wyjścia, musi się udać
|
|
|
|
#4370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze tak a propos spotkań z przedstawicielką poradni- dzisiaj mieliśmy spotkanko pt.: "Naturalna metoda planowania rodziny". Te spotkanie odbyło się w kameralnej atmosferze, bo oprócz nas była jeszcze jedna para. Jak kobieta się nas zapytała, ile ze sobą już jesteśmy, tamta para odpowiedziała, że niecałe 0,5 roku i w lipcu biorą ślub. Kurczę, ja bym chyba nie miała odwagi po tak krótkim czasie bycia ze sobą... |
|
|
|
|
#4371 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
macie siebie i to jest git a auto to rzecz materialna![]() Cytat:
gratuluje nauk.. my po wakacjach sie za to bierzemy ![]() Cytat:
chociaz ja sama mam przeboje z moim proboszczem bardzo sie nielubimy i ciagle sie waham czy czasem niezmienic kosciolka.. ale z 2 strony przeciez to moj kosciol tu bylam chrzczona mialam komunie.. niechce innego.. tz mi powiedzial ze jak sie boje tego kretyna to zmienimy kosciol ale jesli mi zalezy to on zrobi wsyztko zeby sie udalo po naszej mysli z takim wsparciem postanowilam niezmieniac kosciolka... wy tez macie siebie wiec dacie rade ![]() edit - doczytalam... Rybulka... oni sa razem pol roku ale moze znaja sie wiele dluzej ja byl;am z tz 3 miesiace i wiedzialam ze to bedzie moj maz... a to tylko dlatego ze znalismy sie juz kupe wczesniej ale nigdy bym niepowiedziala ze bedziemy razem az tu nagle.. wiec wiesz my tak naprawde slub planowlaismy juz po pol roku bycia razem - wtedy owiedzielismy oficjalnie rodzicom ze bedziemy juz zawsze razem ja dostalam od niego pierscionek takie nieoficjalne zareczyny.. a po roku bycia razem byly ogficjalne z nowym pieknym pierscionkiem itd.. wiec mzoe oni tez sa tak jka my.. kumplami od dawna para od niedawna.. w gruncie rzeczy ja tez mozglam po takim czsie byc jego zona;D
|
|
|
#4372 |
|
Zakorzenienie
|
to tempo jest coraz szybsze...... nie nadążam
![]() ja sie moge dopisac ale do zbiorowego tycia, tylko obawiam się, że nie będzie chętnych... i moja motywacja pójdzie w sina dal. muszę się wam pochwalic bo dzisiaj załatwiłam sobie od września dodatkowa pracę. Będę miała etat w szkole w której teraz pracuje i pół etatu w innym gimnazjum u nas w mieście Strasznie się cieszę bo nie jest to dużo pracy a teraz dla nas przy szukaniu kredytu liczy się każdy grosz tak na prawdę
|
|
|
|
#4373 |
|
Wtajemniczenie
|
ja sie wypisuje
za szybko dla mnie to wszystko idzie. w weekend majowy pisalyscie akurat w moim tempie. dzis rano weszlam i doznalam szoku a teraz sie cofne w watku i pokaze Tz te piekne kolorowe suknie slubne ![]() milego wieczorku
|
#4375 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja chyba też nie. Ja jestem z moim TŻtem już 6. rok i tak naprawdę dopiero od niedawna uważam, że znamy się jak lyse konie, mimo że mieszkamy razem od 3 lat.
A co do tego zameldowania, to ksiądz z tej drugiej parafii chce być fair wobec tego tutaj, nie chce tak jakby podbierać nikomu parafian, dlatego trzeba będzie jeszcze przekonać proboszcza, bo ten prefekt nas rozumie i jak dla niego wszystko jest jasne. |
|
|
|
#4376 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i tez jestem zalamana bo z 2tyz pojdzie nma naprawe zamiast na wesele;(:ehm: takze doskonale cie rozumiem i trzymam kciuki!
|
|
|
|
|
#4377 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
) no a nasze autko to niestety sporo stracilo na wartosci przez ten wypadek normalnie takim idiotom to powinni odbierac prawko ![]() No ale najwazniejsze, ze wy jestescie cali i zdrowi, bo samochod mozna kupic nowy, a zdrowia i zycia nie, takze glowka do gory Cytat:
no ale nie chcielismy sie hajtac od razu bo ja musze skonczyc studia, poza tym trza zarobic jakies pieniazki na start ale mysle, ze nawet jesli bysmy mieli inna sytuacje to i tak bysmy czekali do 2009, bo nie ma co sie spieszyc ![]() Cytat:
) no i ze moze sie jeszcze zastanowimy to mu powiedzielismy ze sie zastanowimy no ale zgode wypisal, a my chcemy slub w takim malutkim kosciolku w gorkach wiec bez porownania z moim wielkim kosciolem, gdzie jest malo romantycznie i w dodatku 60 osob by sie zgubilo
|
||||
|
|
|
#4378 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
mysle ze ktos sie skusi![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4379 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z tym pozwoleniem to już gdzieś czytalam. U mojego proboszcza to żaden problem. Gorzej jakby się okazalo, że trzeba będzie zalatwiać z tym tutaj co robi tylko problemy. A tam, coś się wykmini. Szkoda tylko, że okaże się to dopiero w grudniu/styczniu. Na szczęście wybrana przez nas parafia nie jest szczególnie popularna. Na tę chwile mamy wszystko zalatwione. Myślę, że jakoś w listopadzie/grudniu się obudzę w poszukiwaniu sukni, bo przecież wtedy będą wyprzedaże kolekcji |
|
|
|
|
#4380 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:07.

Teraz jestem przed okresem, mam mega PMS i do tego tak spuchalm, ze szok... brzuch wystaje niemilosiernie, przez co z ledwoscia dopinam spodnie... CZekam do jutra az moze w koncu dopadne bialko, ktore mam zamiar jesc. Na zadne diety kapusciane sie nie pisze, bo wiem, ze to o kant tylka, ze po tym to tylko efekt jo-jo mnie czeka na bank...
Bialko, dieta bialkowa i cwiczenia 20 min dziennie.
Szczerze - to mam juz tych podrozy dosc, bo ostatnio co raz to cos nowego wynajduja... Zalamka...
Co do badań to 3mam kciuki, żeby były jak najlepsze

bo też mam zamiar robić winietki. Goście usiedli tak jak chcieli, ale zachowany został podział: po prawej stronie młodych siedziały rodziny, obie razem (fajnie), a po lewej wszyscy znajomi i młodsza część rodziny 

Wzięłam się trochę za siebie pod względem jedzenia i powolutku, pomalutku ale rezultaty widzę. Brzuch mi się trochę zmniejszył no i boczki nie są aż takie widoczne. Żałuję tylko, że nie mam czasu trochę poćwiczyć, bo to też by się przydało i może szybciej byłyby jakieś efekty. Stwierdziłam, że nie ma sensu katować się dietami, bo schudnę szybko, ale równie szybko przytyję z nawiązką. Po prostu teraz bardziej zwracam uwagę na to co jem i kiedy. Czyli robię regularne (przynajmniej w miarę) odstępy między posiłkami, ograniczyłam słodycze i praktycznie wyeliminowałam białe pieczywo. Na dłuższą metę chyba powinno być dobrze.