|
|
#2761 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 cz. 6
Ja w nocy raczej śpię spokojnie jak mnie nic nie przebudzi na razie
o tyle dobrze Ale też śpię rozebrana praktycznie do samej bielizny bo tak mi najwygodniej tym bardziej że mi gorąco ... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2762 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam już takie koszyki przygotowane. Dla dziecka i dla siebie.
|
#2763 |
|
Zakorzenienie
|
Ehh faceci, ich bystrość umysłu mnie ciagle zaskakuje... zero wyobraźni i wczucia się w sytuację...
Nie stresuj sie! Wykop go do salonu jak taki mądry i tyle... Ja jestem bardzo ciekawa jak to ze mną będzie. Czas jeszcze mam i.nie chcę.byc pierwsza. Ma siedziec .do.końca miesiąca, nie wiem jak to zrobię, bo pewnie wrócę do domu, kilka dni bez leków i pewnie wrócą skurcze i znów szpital... lub doczekam do tego 37 t. I potem mój gin pewnie mnie już na poród wyśle. Bo nie wydaje mi się, żebym przenosiła Chciałabym jutro wyjść bo.wyprzedaż od wtorku w Pepco! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2764 |
|
Wtajemniczenie
|
Poród w 15 minut! !! Marzenie 😍 ja rodziłam 3h 15 min a miałam już dość 😕
Do mnie właśnie jedzie kebab😍😍😅 corcia śpi juz zmęczona po.calym dniu na podwórku 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2765 |
|
Zakorzenienie
|
Ja śpię w koszulce męża bo mi tak najwygodniej.
|
|
|
|
#2766 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiedz tylko co ma być |
|
|
|
|
#2768 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny, mniej więcej nadrobiłam.
Mała kciuki nieustające, trzymaj się w tym szpitalu U nas dzisiaj był piknik rodzinny z przedszkola córy, wytrzymałam 5h bez wc Wszyscy po rozmiarze brzucha myśleli że mam bliżej termin, może coś w tym jest i urodzę z tydzień wcześniej, bo mała szybko przybiera.
|
|
|
|
#2769 |
|
Zakorzenienie
|
1497206529276.jpg
Dobre! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2770 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Darietta widzę ,że bardzo przeżywasz poród.A Ty ze względu na stan zdrowia i osłabienie po takim leżeniu nie będziesz mieć cc?Ja teraz mam 38tc i staram się nie myśleć za dużo ale dolegliwości zmuszają niestety coraz częściej i zaczynam się trochę bać jak to będzie.Strasznie nie chcę krzyczeć... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a teraz zrobił mi sam malutki wiatraczek stojący z wiatraka komputerowego![]() Cytat:
thxCytat:
który Ty jesteś dokładnie tydzień?Cytat:
Ale pysznościami kusicie za mną tak chodzi chińszczyzna a zamknęli u mnie na osiedlu nie wiem czemu bo mieli ruch.Bratowa chce mnie na sushi zabrać w tym tygodniu mam nadzieje ,że się załapię jeszcze ![]() Moja mama zauważyła siwe włosy u mnie na skroniach łeeee myślałam ,że nie widać tak a skoro ona już wzroku dobrego nie ma więc skoczyłam do rossa po farbę i się zmobilizowałam z odrostami przy ombre miałam stracha jak wyjdzie dlatego tak odkładałam ale chyba całkiem spoko mi się udało. ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
|
|
#2771 | ||
|
Zakorzenienie
|
O widzisz
🏻Ja dla maluszka tez mam ale o sobie nie pomyślałam żeby coś takiego sobie zrobić . Cytat:
Ty szalona kobieta jesteś ![]() Trzeba Ciebie normalnie chyba przywiązać żebyś się nie ruszała Ja sobie kupiłam takie męskie koszulki bez rękawów co faceci pod koszule zakładają w rozmiarze L i w nich śpię ![]() Będą fajne do kp potem tez. Cytat:
5h bez sikania ![]() ja bym nie mogła się ruszyć z bólu . To u mnie by pewnie powiedzieli , ze już powinnam była 2mce temu urodzić Tz mnie mój wkurza bo zajmuje się straszakiem praktycznie non stop i fajnie chwała mu za to, ale wkurza mnie gadanie typu "wstałem rano do małego . Masz wszystko na gotowe" w sensie , ze przepraszam ja sobie sama dzieci zrobiłam dla siebie?! Bo nie czaje! Czyli jak ja zrobię obiad to powinnam mówić "zrobiłam ci obiad żebyś nie musiał sam sobie robić lub jesc w restauracji" 🤦🏻☠♀️Mowie mu , ze chwała mu za to ze tak się zajmuje małym , ze raczej chyba powinien być szczęśliwy ze ma taki kontakt z synem, ze często ojciec z synem nie maja dobrego kontaktu. Zwłaszcza , ze nie zawsze tak było bo jak Tz pracował dużo to był czas ze mój syn nie miał ojca a ja męża . Dopiero jak pewnego razu wyjechaliśmy na wakacje to Tz zobaczył ile stracił przez ten czas. A najbardziej mnie wkurza jak mu mowie , ze wtf o co mu chodzi?! To on do mnie , a weź ja tak se muszę pogadać No kurna gorzej niż z baba ![]() 🤦🏻☠♀️![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2772 | |
|
Wtajemniczenie
|
Xzora będę się widziała z położną z krasnickiej, jeśli masz jakieś pytania do niej to daj znać
![]() ---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Cytat:
Byłam pewna że nie dam rady, ale niechęć do wizyty w toi toiu okazała się silniejsza
|
|
|
|
|
#2773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O Boże nie wytrzymam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja i taki kibelek niestety musiałam zaliczyć kilka razy ![]() U mnie z sikaniem nie ma żartów , a raczej z nie sikaniem IMG_1497207673.187212.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2776 |
|
Zakorzenienie
|
Chilli
35t.2d. Więc jeszcze min dwa pełne tygodnie! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2777 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde współczuje A masz jakieś inhalatory żeby może sobie ulżyć. Może włóż głowę do zamrażarki na trochę, mi to pomaga . Rozciągnij sobie klatkę piersiowa troszkę tez Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2778 |
|
*sportaddict*
|
Oj Samantha, temu Twojemu to by się przydała jakas uzdrawiajaca lobotomia czasem
|
|
|
|
#2779 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już 37tc
jeszcze tydzień i niech wychodzi ta kluska bo inaczej czeka mnie widmo czekania do 41tc ![]() ![]() ![]() Wtedy chyba się położę i będę sikać i robić pod siebie bez kitu nie wyobrażam sobie więcej czekać. Siedzę właśnie oglądam Lord of The rings i kręcę sobie sutki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- A co do porodów to moja sis zrobiła taki numer właśnie , ze jak zaczęły jej się skurcze to ona sobie nalała wody do wanny i tam siedziała co chwilkę . Jak miała już skurcze co 2min to zamówiła taxi i pojechała na IP a tam miała 8cm i urodziła w 20min ![]() ![]() ![]() W pierwszej ciąży pojechała z lekkimi skurczami i 36h w szpitalu rodziła bez żadnej pomocy wsparcia nic . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2780 | |
|
Zadomowienie
|
Etusia, H&M ma ruszyć od jutra
![]() U mnie dziś w porządku. Tylko kilka twardnień, jak widać magnez i nospa działają. Nawet byliśmy na festynie w miejscowości skąd pochodzi mąż, troszkę pospacerowalam ale większość siedziałam na krzesełku i patrzyłam jak mąż gania z córą sympatycznie było ![]() Mała chyba jednak będziesz spokojniejsza z ta pewnością o cc? Z dwojga złego lepiej tak niż miałabyś się znow wymęczyć i skończyć pocięta. Ja sobie chyba Lecha free walne w takim razie ![]() Samanta a ja już miałam wczoraj pochwalić twojego męża ze cię wspiera, dobrze ze tego nie zrobiłam bo bym się przejechała ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Cytat:
Samanta, a tam u Was są porody aktywne? Bo jak się widzi czasami te programy z porodowek to mam wrażenie ze babki rodzące tylko leżą i czekają aż samo pójdzie zamiast coś pochodzić, prysznic, piłka itd.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2781 |
|
królikoholiczka
|
U mnie znów zaczyna się wieczór i ból pleców i zgaga.. Już powoli mam dosyć.
Napilabym się piwa ale zapomniałam kupić
|
|
#2782 |
|
Zakorzenienie
|
Brzuch przy tym nie jest twardy? Ja tak mam, ze brakuje mi powietrza jak stwardnieje mi brzuch
|
#2783 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Potwierdzam, przy moich twardnieniach tez mam taki ucisk na klatkę, jakby coś w środku ścisnęło i dech zapiera na chwile Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2784 |
|
Zakorzenienie
|
Od jutra jakieś wyprzedaze w hm ? No proszę czemu ja jeszcze nie urodziłam.:p znów sobie nic nie kupię
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2785 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja sis mieszka w Polsce i tam rodziła ![]() A tutaj w USA to zależy. Jak się wzięło zzo to nie można zbytnio se polatać tylko się leży i czeka bo się nie ma czucia w nogach. Położna mówi kiedy przeć bo przecież się nic nie czuje. A tak to są piłki wanna etc. Zależy w jakim szpitalu. U mnie za pierwszym razem kazali mi leżeć pod ktg non stop. Tylko na siku mi zdejmowali. Zaś druga zmiana przyszła położna mówi co oni ci tak każą tylko leżeć, ale potem wróciła i stwierdziła tez żebym lepiej leżała. Nie wiem może się bali aż tak o małego :/ Tylko ze wtedy ja nie miałam swojej położnej swojego zespołu. Teraz mam swoje położne i oni maja inne podejście do porodów . Wiem ze mogę rodzic w wodzie mogę wziąć zzo jak mi będzie lepiej. Cytat:
Tule mocno ![]() Próbowałaś na zgagę mleko i migdały? Mi pomagają bardzo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2786 | |
|
królikoholiczka
|
Cytat:
|
|
|
#2787 |
|
Zakorzenienie
|
Przeżyje jakoś to Pepco...
![]() Musze ten tydzień przeleżeć. I chociaż rozpocząć 37 t. ![]() Jakoś dam radę muszę i Hugo musi. Tylko faktycznie czuję, ze schodzi w dół jak tylko wstane, i kluje id środka wszystko, czuję tą szyjkę itp. Chyba skurcze jednak ją poruszyły jakoś. Ale jestem dobrej myśli. Dobranoc dziewczyny i dziękuje Wam za ciepłe wsparcie i kciuki- jesteście niezastąpione Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2017-06-11 o 21:47 |
|
|
|
#2788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2789 |
|
Wtajemniczenie
|
Mała, kciukasy żebyście z Hugo dali radę jeszcze trochę w dwupaku!
Daj jutro znać jak sytuacja ![]() Vadi, brawa za dzisiejszą aktywność! ![]() Ja próbowałam leżeć z tą poduszką pod pupą ale kurczę jest mi tak niewygodnie! I ciężko mi się oddycha wtedy.. Młody dziś łaskawy dla mnie, byliśmy w plenerze 2 godziny, później jeszcze na lodach i był bardzo grzeczniutki Poszalał trochę po obiadku ale nie zaczepiał Bożenki więc luzik. Zdjęcia na pamiątkę są, może pod koniec czerwca jak jeszcze będę się w miarę ok toczyć to dopstrykamy trochę.Jutro jedziemy na kontrolę, chciałam później załatwić temat fotelika, ale akurat sklep który sobie upatrzyłam jest nieczynny w poniedziałki... to może od razu skorzystam
|
#2790 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mała trzymam kciuki za 2pak! Mi dziś jest juz tak niewygodnie, że mam dość. Juz bym chciała być po.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:27.

o tyle dobrze 

Wszyscy po rozmiarze brzucha myśleli że mam bliżej termin, może coś w tym jest i urodzę z tydzień wcześniej, bo mała szybko przybiera.
ciekawe, jak będzie u nas?
A wyprawka już prawie zamknieta 

🏻

a teraz zrobił mi sam malutki wiatraczek stojący z wiatraka komputerowego
który Ty jesteś dokładnie tydzień?

No kurna gorzej niż z baba 

U mnie z sikaniem nie ma żartów , a raczej z nie sikaniem
jeszcze tydzień i niech wychodzi ta kluska bo inaczej czeka mnie widmo czekania do 41tc