Lipcówki 2017 cz. 6 - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-06-11, 22:16   #2791
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Dot.: Lipcówki 2017 cz. 6

Ja kiedys jak ogladalam na youtube te amerykanskie porody to bylam w szoku bo zadna sie nie darla i nie wygladala nie cierpiaca tylko lezaly i parly az sie dowiedzialam ze tam wszystkie na zzo i czar prysl hehe

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-11, 22:38   #2792
minini
Zadomowienie

Mala jutro na obchodzie powiedz że sie wyprzedaże zaczynają zeby Cie wypuscili ciekawe jak zareagują szalona!!! trzymaj sie tam

Samanta łącze sie z tobą we wq na męza. mój za to poszedł do garażu wyjąć pranie z suszarki, a przy okazji posiedział u sąsiadow, wypil drinki po czym pomógł posprzątac ze stołu ciotce... ja w tym czasie zmeczona jak nie powiem co schylałam sie do wanny kąpiąc syna. no myslalam ze go udusze. ciotki grilla to miał sile sprzątać ale mnie pomóc to nie!!! no przeciez myslalam ze go rozszarpie jak wrocił!!

dzis w parku syn sie wyszalał, ja spotkalam pare znajomych. a najciekawsze spotkanie to instruktorka jogi która przyjezdzala na zastepstwo na joge jak nasz insteuktor chcial miec wolne. dziewczyna jest w 6 miesiacu ciazy i prowadzi nadal joge! i to w tym klubie dla mam gdzie chodze na sr. zachecala do zapisania sie na joge jak najwczesniej po porodzie jak tylko poczuje sie dobrzze. nawet po 2tyg! mówila że mają specjalne zajecia wlasnie poporodowe kładące nacisk na miesnie brzucha, niwelujące rozejscie miesni wzmocnienie miesni ktore ucierpialy po coazy i porodzie i inne takie. do tego mowila ze jak sie na nią powołam to pierwsza konsultacje z fizjoterapeutą bede miec free. i pierwszy miesiac zajec za pol ceny
i tak planowalam sie tam zapisać, ale teraz to juz mam motywacje ze to ona prowadzi te zajecia!
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-11, 22:42   #2793
myszowata1313
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
To odpoczynek teraz! A wycieczka udana? Ja za to spaliłm sobie ramiona nad tym jeziorem

Teraz leżę na leżaczku i wcinam arbuza na kolację
A mały jak zwykle ma czkawkę. Teraz już jego czkawka trwa kilka minut, nie to co kiedyś- kilka czknięć i już aż się czuję jakbym razem z nim miała tę czkawkę

Moja mała tez ma takie dlugie czkawki. Najczesciej jak juz usypiam i mnie wybudza 😂

myszowata1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-11, 22:46   #2794
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, mniej więcej nadrobiłam.
Mała kciuki nieustające, trzymaj się w tym szpitalu

U nas dzisiaj był piknik rodzinny z przedszkola córy, wytrzymałam 5h bez wc Wszyscy po rozmiarze brzucha myśleli że mam bliżej termin, może coś w tym jest i urodzę z tydzień wcześniej, bo mała szybko przybiera.
Łoo tyle godzin bez sikaniapodziwiam! Ja bym nie dała rady nawet jakbym nic nie piła

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Przeżyje jakoś to Pepco...
Musze ten tydzień przeleżeć. I chociaż rozpocząć 37 t.

Jakoś dam radę muszę i Hugo musi. Tylko faktycznie czuję, ze schodzi w dół jak tylko wstane, i kluje id środka wszystko, czuję tą szyjkę itp. Chyba skurcze jednak ją poruszyły jakoś. Ale jestem dobrej myśli.
Dobranoc dziewczyny i dziękuje Wam za ciepłe wsparcie i kciuki- jesteście niezastąpione

Mała pewnie że dacie radę! Dobrze że masz pozytywne nastawienie
A wyprzedaże jeszcze będą nie raz

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Cytat:
Napisane przez myszowata1313 Pokaż wiadomość
Moja mała tez ma takie dlugie czkawki. Najczesciej jak juz usypiam i mnie wybudza 😂

Opiją się tych wód płodowych i później skaczą po brzuchu !

Stary 2017-06-11, 23:18   #2795
karolinuuusia
Zakorzenienie

Mojs córcia tak szaleje ze nie moge zasmac

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-11, 23:44   #2796
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
No ładnie ale masz dobrze w tym szpitalu że piwo rozdają. Rozumiem że na wyciszenie skurczy.

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
haha Darietta widzę ,że bardzo przeżywasz poród.A Ty ze względu na stan zdrowia i osłabienie po takim leżeniu nie będziesz mieć cc?
Ja teraz mam 38tc i staram się nie myśleć za dużo ale dolegliwości zmuszają niestety coraz częściej i zaczynam się trochę bać jak to będzie.Strasznie nie chcę krzyczeć...

Morelle nie pociesze Cię lepiej już nie będzie...A to nie od astmy ?
Biedna ehh te chłopy...Czemu tylko czasami są kochani? mój godzinę temu właśnie wpadł w szał bo wiatrak mu spadł i go roztrzaskał na kawałki używając bardzo niewybrednych słów ,to jest taki nerwus a teraz zrobił mi sam malutki wiatraczek stojący z wiatraka komputerowego
pomysłowe chyba sobie przygotuje taki koszyczek thx

No to jak Ty chcesz dotrwać do 37 tc jak Ty myślisz o pepco? który Ty jesteś dokładnie tydzień?

to ja bym marzyła nawet o takim jak Ty miałaś 3h15 jako pierworódka meeegaaa

Ale pysznościami kusicie za mną tak chodzi chińszczyzna a zamknęli u mnie na osiedlu nie wiem czemu bo mieli ruch.Bratowa chce mnie na sushi zabrać w tym tygodniu mam nadzieje ,że się załapię jeszcze

Moja mama zauważyła siwe włosy u mnie na skroniach łeeee myślałam ,że nie widać tak a skoro ona już wzroku dobrego nie ma więc skoczyłam do rossa po farbę i się zmobilizowałam z odrostami przy ombre miałam stracha jak wyjdzie dlatego tak odkładałam ale chyba całkiem spoko mi się udało.

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

A ta bronka w szpitalu walnęła
Nic mi moja ginka nie mowiła o cc zapytam na wizycie jak ona to widzi. Niestety zadnych zaswiadczen od okulisty ortopedy i alergologa nie mam bo nie zdazyłam do nich zawitac. A faktycznie porodu zaczynam się bać.

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Kurde współczuje
A masz jakieś inhalatory żeby może sobie ulżyć. Może włóż głowę do zamrażarki na trochę, mi to pomaga . Rozciągnij sobie klatkę piersiowa troszkę tez

Hehe dobre włóż glowe do zamrażarki wyobraziłam sobie minę męża jak by to zobaczył. Ale wiadomo kazdy sposób dobry. Moja kolezanka miala termin na sierpnia akurat trafiło sie upalne lato wiec wyjęłam wszystko z lodowki podkreciła ją na maksa i na krzesełku prawie do niej weszła i tak sobie siedziała.

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
Mała, kciukasy żebyście z Hugo dali radę jeszcze trochę w dwupaku! Daj jutro znać jak sytuacja
Vadi, brawa za dzisiejszą aktywność!

Ja próbowałam leżeć z tą poduszką pod pupą ale kurczę jest mi tak niewygodnie! I ciężko mi się oddycha wtedy..

Młody dziś łaskawy dla mnie, byliśmy w plenerze 2 godziny, później jeszcze na lodach i był bardzo grzeczniutki Poszalał trochę po obiadku ale nie zaczepiał Bożenki więc luzik. Zdjęcia na pamiątkę są, może pod koniec czerwca jak jeszcze będę się w miarę ok toczyć to dopstrykamy trochę.

Jutro jedziemy na kontrolę, chciałam później załatwić temat fotelika, ale akurat sklep który sobie upatrzyłam jest nieczynny w poniedziałki... grrrr, będę musiała specjalnie jechać w inny dzień.. ale jak mówicie, że zaczynają się wyprzedaże.... to może od razu skorzystam
Aggs to jak podkładasz poduszke pod tyłek to podluz sobie też pod barki i głowę ja tak robie jak mi duszko chodzi o to żeby plecy poszły w dół a tyłek do góry i spychasz dzieciaczka.

Heh ja to normalnie książkę muszę napisać ze zdjęciami porady dla lezących ciężarnych.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-12, 06:01   #2797
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kiedys jak ogladalam na youtube te amerykanskie porody to bylam w szoku bo zadna sie nie darla i nie wygladala nie cierpiaca tylko lezaly i parly az sie dowiedzialam ze tam wszystkie na zzo i czar prysl hehe

Hahahaha dobre. Ja tak samo pewnie wezmę zzo i będę rodzic jak reszta krówek hamerykanskich

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
Mala jutro na obchodzie powiedz że sie wyprzedaże zaczynają zeby Cie wypuscili ciekawe jak zareagują szalona!!! trzymaj sie tam

Samanta łącze sie z tobą we wq na męza. mój za to poszedł do garażu wyjąć pranie z suszarki, a przy okazji posiedział u sąsiadow, wypil drinki po czym pomógł posprzątac ze stołu ciotce... ja w tym czasie zmeczona jak nie powiem co schylałam sie do wanny kąpiąc syna. no myslalam ze go udusze. ciotki grilla to miał sile sprzątać ale mnie pomóc to nie!!! no przeciez myslalam ze go rozszarpie jak wrocił!!

dzis w parku syn sie wyszalał, ja spotkalam pare znajomych. a najciekawsze spotkanie to instruktorka jogi która przyjezdzala na zastepstwo na joge jak nasz insteuktor chcial miec wolne. dziewczyna jest w 6 miesiacu ciazy i prowadzi nadal joge! i to w tym klubie dla mam gdzie chodze na sr. zachecala do zapisania sie na joge jak najwczesniej po porodzie jak tylko poczuje sie dobrzze. nawet po 2tyg! mówila że mają specjalne zajecia wlasnie poporodowe kładące nacisk na miesnie brzucha, niwelujące rozejscie miesni wzmocnienie miesni ktore ucierpialy po coazy i porodzie i inne takie. do tego mowila ze jak sie na nią powołam to pierwsza konsultacje z fizjoterapeutą bede miec free. i pierwszy miesiac zajec za pol ceny

i tak planowalam sie tam zapisać, ale teraz to juz mam motywacje ze to ona prowadzi te zajecia!
A to dla Tz duża
Mój już dowalil do pieca tak , ze mu powiedziałam żeby się bujał i się do mnie nie odzywał.
Nie chce mi się denerwować i z nim gadać wiec mu napisałam smsy
Był w ikea ze swoim ojcem i Misiem i poprosiłam go żeby kupił do domu maty na stół i 5 tych lucky bamboo bo to jedyne kwiatki które nie zdychają z moich rak po miesiącu. A on mi nie kupił bo mu się nie chciało łazić i szukać
A do ikea mamy kawał drogi , a ja już nie mam siły nawet po niej chodzić do tego na zewnątrz jest 40stopni chyba wiec strach nawet wyjść w moim stanie. A na koniec dowalil ze byli tez na lodach , a mi świnia nie przywiózł
Długo tego nie zapomnę mu!

Wow super z ta joga . Ja próbowałam raz może kiedyś się jeszcze skuszę

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
No ładnie ale masz dobrze w tym szpitalu że piwo rozdają. Rozumiem że na wyciszenie skurczy.

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ----------

Nic mi moja ginka nie mowiła o cc zapytam na wizycie jak ona to widzi. Niestety zadnych zaswiadczen od okulisty ortopedy i alergologa nie mam bo nie zdazyłam do nich zawitac. A faktycznie porodu zaczynam się bać.

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ----------

Hehe dobre włóż glowe do zamrażarki wyobraziłam sobie minę męża jak by to zobaczył. Ale wiadomo kazdy sposób dobry. Moja kolezanka miala termin na sierpnia akurat trafiło sie upalne lato wiec wyjęłam wszystko z lodowki podkreciła ją na maksa i na krzesełku prawie do niej weszła i tak sobie siedziała.

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ----------

Aggs to jak podkładasz poduszke pod tyłek to podluz sobie też pod barki i głowę ja tak robie jak mi duszko chodzi o to żeby plecy poszły w dół a tyłek do góry i spychasz dzieciaczka.

Heh ja to normalnie książkę muszę napisać ze zdjęciami porady dla lezących ciężarnych.

Jak astmatyk dostaje ataku to najlepiej włożyć mu głowę do zamrażarki bo to pomaga złapać oddech zanim złapie się za inhalator

Haha koleżanka dobra była . Pewnie żebym nie miała klimy to bym tez tak zrobiła 🏻

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-12, 06:13   #2798
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Hahahaha dobre. Ja tak samo pewnie wezmę zzo i będę rodzic jak reszta krówek hamerykanskich

A to dla Tz duża
Mój już dowalil do pieca tak , ze mu powiedziałam żeby się bujał i się do mnie nie odzywał.
Nie chce mi się denerwować i z nim gadać wiec mu napisałam smsy
Był w ikea ze swoim ojcem i Misiem i poprosiłam go żeby kupił do domu maty na stół i 5 tych lucky bamboo bo to jedyne kwiatki które nie zdychają z moich rak po miesiącu. A on mi nie kupił bo mu się nie chciało łazić i szukać
A do ikea mamy kawał drogi , a ja już nie mam siły nawet po niej chodzić do tego na zewnątrz jest 40stopni chyba wiec strach nawet wyjść w moim stanie. A na koniec dowalil ze byli tez na lodach , a mi świnia nie przywiózł
Długo tego nie zapomnę mu!

Wow super z ta joga . Ja próbowałam raz może kiedyś się jeszcze skuszę

Jak astmatyk dostaje ataku to najlepiej włożyć mu głowę do zamrażarki bo to pomaga złapać oddech zanim złapie się za inhalator

Haha koleżanka dobra była . Pewnie żebym nie miała klimy to bym tez tak zrobiła 🏻

Ja też rozważam zzo tylko niestety nie byłam u ortopedy czy mogę i trochę się boję bo majstrują przy kręgosłupie. Ale mam zdjecia i opis przygotowany to niech sobie zobaczą.

Dla twojego męża . Mój wczoraj poleciał po lody do maka bo miałam ochotę kit że troszkę się rozpusciły liczą się chęci i poświęcenie bo biegł całą drogę.

A co do zamrażalnika dla astmatyka to nie slyszałam musze mężowi powiedzieć bo on biedny ma i czesto robi mi przeciągi.
Stary 2017-06-12, 07:11   #2799
xzora
Zakorzenienie

Siilmariien - 5h bez wc - mission impossible! Co do pytań - jak położne na Krasnickich podchodzą do rodzenia dziecka w pozycjach wertykalnych i do wody?

Vadi - brawa za taką pracę! Szybko sie uwijacie!

Minini-super z tą jogą!

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-12, 07:12   #2800
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
haha Darietta widzę ,że bardzo przeżywasz poród.A Ty ze względu na stan zdrowia i osłabienie po takim leżeniu nie będziesz mieć cc?
Ja teraz mam 38tc i staram się nie myśleć za dużo ale dolegliwości zmuszają niestety coraz częściej i zaczynam się trochę bać jak to będzie.Strasznie nie chcę krzyczeć...

Morelle nie pociesze Cię lepiej już nie będzie...A to nie od astmy ?
Biedna ehh te chłopy...Czemu tylko czasami są kochani? mój godzinę temu właśnie wpadł w szał bo wiatrak mu spadł i go roztrzaskał na kawałki używając bardzo niewybrednych słów ,to jest taki nerwus a teraz zrobił mi sam malutki wiatraczek stojący z wiatraka komputerowego
pomysłowe chyba sobie przygotuje taki koszyczek thx

No to jak Ty chcesz dotrwać do 37 tc jak Ty myślisz o pepco? który Ty jesteś dokładnie tydzień?

to ja bym marzyła nawet o takim jak Ty miałaś 3h15 jako pierworódka meeegaaa

Ale pysznościami kusicie za mną tak chodzi chińszczyzna a zamknęli u mnie na osiedlu nie wiem czemu bo mieli ruch.Bratowa chce mnie na sushi zabrać w tym tygodniu mam nadzieje ,że się załapię jeszcze

Moja mama zauważyła siwe włosy u mnie na skroniach łeeee myślałam ,że nie widać tak a skoro ona już wzroku dobrego nie ma więc skoczyłam do rossa po farbę i się zmobilizowałam z odrostami przy ombre miałam stracha jak wyjdzie dlatego tak odkładałam ale chyba całkiem spoko mi się udało.

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

A ta bronka w szpitalu walnęła
Szybki poród bo pod kroplowka z oxy😉
Cytat:
O widzisz 🏻
Ja dla maluszka tez mam ale o sobie nie pomyślałam żeby coś takiego sobie zrobić .

Ty szalona kobieta jesteś
Trzeba Ciebie normalnie chyba przywiązać żebyś się nie ruszała

Ja sobie kupiłam takie męskie koszulki bez rękawów co faceci pod koszule zakładają w rozmiarze L i w nich śpię
Będą fajne do kp potem tez.

5h bez sikania ja bym nie mogła się ruszyć z bólu .
To u mnie by pewnie powiedzieli , ze już powinnam była 2mce temu urodzić

Tz mnie mój wkurza bo zajmuje się straszakiem praktycznie non stop i fajnie chwała mu za to, ale wkurza mnie gadanie typu "wstałem rano do małego . Masz wszystko na gotowe" w sensie , ze przepraszam ja sobie sama dzieci zrobiłam dla siebie?! Bo nie czaje!
Czyli jak ja zrobię obiad to powinnam mówić "zrobiłam ci obiad żebyś nie musiał sam sobie robić lub jesc w restauracji" 🤦🏻☠♀️
Mowie mu , ze chwała mu za to ze tak się zajmuje małym , ze raczej chyba powinien być szczęśliwy ze ma taki kontakt z synem, ze często ojciec z synem nie maja dobrego kontaktu. Zwłaszcza , ze nie zawsze tak było bo jak Tz pracował dużo to był czas ze mój syn nie miał ojca a ja męża . Dopiero jak pewnego razu wyjechaliśmy na wakacje to Tz zobaczył ile stracił przez ten czas.
A najbardziej mnie wkurza jak mu mowie , ze wtf o co mu chodzi?! To on do mnie , a weź ja tak se muszę pogadać No kurna gorzej niż z baba 🤦🏻☠♀️

Takie te chłopy ... mój też jak czasami coś zrobi to szkoda gadac🙈
Cytat:
Napisane przez nonie_ Pokaż wiadomość
Etusia, H&M ma ruszyć od jutra

U mnie dziś w porządku. Tylko kilka twardnień, jak widać magnez i nospa działają. Nawet byliśmy na festynie w miejscowości skąd pochodzi mąż, troszkę pospacerowalam ale większość siedziałam na krzesełku i patrzyłam jak mąż gania z córą sympatycznie było

Mała chyba jednak będziesz spokojniejsza z ta pewnością o cc? Z dwojga złego lepiej tak niż miałabyś się znow wymęczyć i skończyć pocięta.
Ja sobie chyba Lecha free walne w takim razie

Samanta a ja już miałam wczoraj pochwalić twojego męża ze cię wspiera, dobrze ze tego nie zrobiłam bo bym się przejechała

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Samanta, a tam u Was są porody aktywne? Bo jak się widzi czasami te programy z porodowek to mam wrażenie ze babki rodzące tylko leżą i czekają aż samo pójdzie zamiast coś pochodzić, prysznic, piłka itd.

Dzięki 😙 może się wybiorę ... pasuje mi jechać po truskawki to potem uderzenia do galerii 😉

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość

Super z ta joga!

U mnie nic masakra tak się objadlam kebabem se myślałam że pekne😆 znów się ciepło zapowiada dziś. Piore dziś stary wozek żeby u teściów ja dole mały miał gdzie leżeć😊 jest w tragicznym stanie ale na te parę godzin i tylko w domu to wystarczy😊

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-12, 07:53   #2801
Mała!
Zakorzenienie

Minini
Fajnie brzmi ta joga, sama bym chciała na takie zajęcia pod tym kontem "pociążowym" iść.

Moj Tymon też się wczoraj wczoraj wybiegał z tatą, byli.na jakimś festynie parafialnyn, jeździł na koniu, wygrał maskotki, biegał w majtkach bo chlapali wodą taki.upał był... i nabił sobie dwa guzy hehe

Ka po KTG, nocka jakaś spokojna , mało skurczy. Na KTG tylko jeden był. I teraz miałam bardzo mocny. Trochę się boję, ze wrócę do domu i.one się rozkręcą... no ale tak czy siak.mnie to czeka...
Czekam na obchód i jakieś badanie bo chce wiedzieć co z szyjka, no i na śniadanie

No i nie pamiętam czy z Tymonem.tak miałam ale czuję też wyraźnie, że piersi już w pogotowiu

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-12, 08:04   #2802
siilmariien
Wtajemniczenie

Mała, życzę dnia dobrych wieści!

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Siilmariien - 5h bez wc - mission impossible! Co do pytań - jak położne na Krasnickich podchodzą do rodzenia dziecka w pozycjach wertykalnych i do wody?
OK, zapytam i dam znać!

---------- Dopisano o 06:04 ---------- Poprzedni post napisano o 06:02 ----------

Muszę się zaraz znowu powlec na badania toxo do przychodni przyszpitalnej... Chętnie bym odpoczęła po tym wczorajszym pikniku, bo jakaś cała obolała jestem
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-12, 08:08   #2803
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Minini
Fajnie brzmi ta joga, sama bym chciała na takie zajęcia pod tym kontem "pociążowym" iść.

Moj Tymon też się wczoraj wczoraj wybiegał z tatą, byli.na jakimś festynie parafialnyn, jeździł na koniu, wygrał maskotki, biegał w majtkach bo chlapali wodą taki.upał był... i nabił sobie dwa guzy hehe

Ka po KTG, nocka jakaś spokojna , mało skurczy. Na KTG tylko jeden był. I teraz miałam bardzo mocny. Trochę się boję, ze wrócę do domu i.one się rozkręcą... no ale tak czy siak.mnie to czeka...
Czekam na obchód i jakieś badanie bo chce wiedzieć co z szyjka, no i na śniadanie

No i nie pamiętam czy z Tymonem.tak miałam ale czuję też wyraźnie, że piersi już w pogotowiu

Mała trzymam kciuki co by na badaniu wyszło że wszystko oki.
Stary 2017-06-12, 08:09   #2804
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Ja też rozważam zzo tylko niestety nie byłam u ortopedy czy mogę i trochę się boję bo majstrują przy kręgosłupie. Ale mam zdjecia i opis przygotowany to niech sobie zobaczą.

Dla twojego męża . Mój wczoraj poleciał po lody do maka bo miałam ochotę kit że troszkę się rozpusciły liczą się chęci i poświęcenie bo biegł całą drogę.

A co do zamrażalnika dla astmatyka to nie slyszałam musze mężowi powiedzieć bo on biedny ma i czesto robi mi przeciągi.

A co masz coś z kręgosłupem?
Ja mam w odcinku sacrum przy kości ogonowej problemy bo miałam wypadek i miałam przesunięte kręgi, ale anestezjolog przy cc mi mówił , ze to nie ma znaczenia bo zzo (przy cesarce tez jest takie znieczulenie w kręgosłup) jest dużo wyżej.
U mnie nie czułam praktycznie wkłucia coś jakby mnie komar ugryzł lekko.
Ale znam dziewczynę , która miała problemy z kręgosłupem dość poważne i ja musieli uśpić do cesarki.

O widzisz to powiedz Tz o tym bo to naprawdę pomaga. Ja sama jak zaczynam z nerwów się dusić to wkładam głowę do zamrażarki .

Tz przyszedł do mnie ze chce ze mną pogadać bo nie może tak , ze ja ciagle płacze.
Jest mi przykro bo od początku tej ciąży to czuje bardzo jak się oddaliliśmy od siebie ja i mój syn.
I Tz w tym nie pomaga żeby było lepiej. Jak mój syn mi dziś powiedział , ze mnie nie kocha bo chce tatę i tata go kocha to godzinę wyłam w łazience . Bo on nie chciał ze mną zasnąć tylko z tata. Bo Tz ma więcej możliwości żeby go gdzieś zabrać. Ja nawet bez ciąży nie jestem taka mobilna żeby wsiąść w auto i pojechać to tu to tam bo nie umiem , nie znam drogi . Nie lubię jeździć pociągami i wpadam w panikę, a mój syn uwielbia przecież. I tak się stało , ze Tz jest super tata od rozrywek a ja jestem od "wykap małego, zrób mu jesc, obetnij mi paznokcie etc" plus ja muszę mu czytać książki bo Tz nie lubi a Misiek wręcz nienawidzi wiec dodatkowo krzywdzę syna bo czytam mu znienawidzone książki

Tz mi nie kupił w ikea nic bo była masa ludzi i jego już szlak trafiał i chciał tylko wziąć zabawkę która Miskowi pojechał dziadek kupić i wyjść stamtąd .
A lodów mi nie kupił bo musiał do ojca zajechać do kota i by się rozpuściły. Spoko może i tak
I powiedział żebym nie słuchała co starszak wygaduje bo on sam nie wie co mówi i ze tez przyszedł do Tz i powiedział ze za to , ze nie chce z nim spać to go nie kocha.
Nie słyszałam tego jakoś
A z tym wiatrakiem w nocy to Tz nawet dobrze nie pamiętał co się stało
Faceci oni zawsze nic nie wiedza nic nie pamiętają, a Ty człowieku siedzisz jak na bombie z wściekłości

Chyba dziś jak będzie fajny dzień namowie Tz żebyśmy pojechali kupić jakieś kwiatki na balkon. Mój balkon wyglada okropnie . Zawsze mam takie piękne kwiaty wszędzie a teraz sucha ziemia tylko

Stary 2017-06-12, 08:10   #2805
vadi
*sportaddict*

Mała, Siil - powodzenia na badaniach
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-12, 08:15   #2806
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Minini

Kciuki za badania 🏻
Cytat:

OK, zapytam i dam znać!

---------- Dopisano o 06:04 ---------- Poprzedni post napisano o 06:02 ----------

Muszę się zaraz znowu powlec na badania toxo do przychodni przyszpitalnej... Chętnie bym odpoczęła po tym wczorajszym pikniku, bo jakaś cała obolała jestem

Kciuki za toxo 🏻
Mi chyba ani razu nie badali.
Badasz tak ze wzgl na koty czy ze wzgl ze coś było na rzeczy?

A apropos kota to nie odkurzylam ani razu w tamtym tyg.dodatkowo i wciąż mam nawet spoko podłogę
Przy kocie musiałam prawie , ze codziennie odkurzać piasek z kuwety i klaki fruwające. Jak czyściłem wiatraki w suficie to miałam tam masę sierści kociej tak jakby ten kot się na tych wiatrakach wylegiwał
Następny mój kot to będzie na bank sfinks . Mówcie co chcecie ja kocham te koty i w końcu będzie ktoś kto jest towarzyski bo one są bardzo miłe i towarzyskie i świetne dla dzieci tez

Stary 2017-06-12, 08:29   #2807
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
A co masz coś z kręgosłupem?
Ja mam w odcinku sacrum przy kości ogonowej problemy bo miałam wypadek i miałam przesunięte kręgi, ale anestezjolog przy cc mi mówił , ze to nie ma znaczenia bo zzo (przy cesarce tez jest takie znieczulenie w kręgosłup) jest dużo wyżej.
U mnie nie czułam praktycznie wkłucia coś jakby mnie komar ugryzł lekko.
Ale znam dziewczynę , która miała problemy z kręgosłupem dość poważne i ja musieli uśpić do cesarki.

O widzisz to powiedz Tz o tym bo to naprawdę pomaga. Ja sama jak zaczynam z nerwów się dusić to wkładam głowę do zamrażarki .

Tz przyszedł do mnie ze chce ze mną pogadać bo nie może tak , ze ja ciagle płacze.
Jest mi przykro bo od początku tej ciąży to czuje bardzo jak się oddaliliśmy od siebie ja i mój syn.
I Tz w tym nie pomaga żeby było lepiej. Jak mój syn mi dziś powiedział , ze mnie nie kocha bo chce tatę i tata go kocha to godzinę wyłam w łazience . Bo on nie chciał ze mną zasnąć tylko z tata. Bo Tz ma więcej możliwości żeby go gdzieś zabrać. Ja nawet bez ciąży nie jestem taka mobilna żeby wsiąść w auto i pojechać to tu to tam bo nie umiem , nie znam drogi . Nie lubię jeździć pociągami i wpadam w panikę, a mój syn uwielbia przecież. I tak się stało , ze Tz jest super tata od rozrywek a ja jestem od "wykap małego, zrób mu jesc, obetnij mi paznokcie etc" plus ja muszę mu czytać książki bo Tz nie lubi a Misiek wręcz nienawidzi wiec dodatkowo krzywdzę syna bo czytam mu znienawidzone książki

Tz mi nie kupił w ikea nic bo była masa ludzi i jego już szlak trafiał i chciał tylko wziąć zabawkę która Miskowi pojechał dziadek kupić i wyjść stamtąd .
A lodów mi nie kupił bo musiał do ojca zajechać do kota i by się rozpuściły. Spoko może i tak
I powiedział żebym nie słuchała co starszak wygaduje bo on sam nie wie co mówi i ze tez przyszedł do Tz i powiedział ze za to , ze nie chce z nim spać to go nie kocha.
Nie słyszałam tego jakoś
A z tym wiatrakiem w nocy to Tz nawet dobrze nie pamiętał co się stało
Faceci oni zawsze nic nie wiedza nic nie pamiętają, a Ty człowieku siedzisz jak na bombie z wściekłości

Chyba dziś jak będzie fajny dzień namowie Tz żebyśmy pojechali kupić jakieś kwiatki na balkon. Mój balkon wyglada okropnie . Zawsze mam takie piękne kwiaty wszędzie a teraz sucha ziemia tylko

Mam stwierdzoną dyskopatię. Niestety jak trafiłam do nowego ortopedy to już byłam w ciąży więc nie mogła zlecić mi rezonansu. I pójdę na dokładne badania dopiero po porodzie.
Stary 2017-06-12, 08:41   #2808
darietta
Zakorzenienie

Wy pokazujecie swoje poukładane wyprawki dla maluszka mam i ja dość orginalnie nic nie poszykowane nie wiem co i w jakich rozmiarach w połowie wyprane nie poprasowane.
Niestety większość ciuszkow niebieska lub typowo chłopięca ale na początek musi wystarczyć. Zdjęcia bede robić tylko w ciuszkach dla dziewczynki lub unisex.

A mam pytanie odnosnie ubierania maluszka do spania. Jeśli bedzie ciepło obecnie u mnie w mieszkaniu 26 stopni. Jak założę pajacyk dlugi rękaw i ze stopkami to nie muszę już otulać pieluszką. Bo wydaje mi się że może być za gorąco.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20170612_064231.jpg (56,8 KB, 77 załadowań)
Stary 2017-06-12, 08:42   #2809
vadi
*sportaddict*

Samantha, fajnie, że Tż poszedł po rozum do głowy

Też się zastanawiam, czy u mnie zzo jest możliwe, bo mam w odcinku lędźwiowym częściowo zrośnięte 2 kręgi. Ale od kiedy się dowiedziałam, że zzo działa tylko podczas skracania się szyjki, a przy partych już nie, to się waham, czy to brać. No ale zdecyduję na porodówce
Stary 2017-06-12, 08:56   #2810
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość

Też się zastanawiam, czy u mnie zzo jest możliwe, bo mam w odcinku lędźwiowym częściowo zrośnięte 2 kręgi. Ale od kiedy się dowiedziałam, że zzo działa tylko podczas skracania się szyjki, a przy partych już nie, to się waham, czy to brać. No ale zdecyduję na porodówce
A to o tym nie słyszałam że działa tylko przy skracaniu się szyjki jak ja mam ok 1.7 chyba że poszła jeszcze w dół to na dlugo nie potrzebuję. Nawet może nie zacząć działać jeśli zdążą mi w ogóle podać.
Stary 2017-06-12, 09:02   #2811
vadi
*sportaddict*

Tak powiedziała położna, też byłam zdziwiona. Przy partych zdejmują zzo, żeby kobieta czuła, kiedy ma skurcz :/
Stary 2017-06-12, 09:04   #2812
xzora
Zakorzenienie

Mała! 3mam kciuki za badania!

Cytat:

OK, zapytam i dam znać!

Dzięki Współczuję konieczności badań.

Cytat:

gdybym miała możliwość ZZO to by mnie ciekawiło, czy po znieczuleniu może być aktywny poród z chodzeniem, rodzenie w pozycji wertykalnej. Bo jak nie to kiepsko. Cały czas mam na uwadze to, że pozycja horyzontalna przy porodzie zwiększa ryzyko problemów z nietrzymaniem moczu....
Stary 2017-06-12, 09:05   #2813
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Kciuki za toxo 🏻
Mi chyba ani razu nie badali.
Badasz tak ze wzgl na koty czy ze wzgl ze coś było na rzeczy?

A apropos kota to nie odkurzylam ani razu w tamtym tyg.dodatkowo i wciąż mam nawet spoko podłogę
Przy kocie musiałam prawie , ze codziennie odkurzać piasek z kuwety i klaki fruwające. Jak czyściłem wiatraki w suficie to miałam tam masę sierści kociej tak jakby ten kot się na tych wiatrakach wylegiwał
Następny mój kot to będzie na bank sfinks . Mówcie co chcecie ja kocham te koty i w końcu będzie ktoś kto jest towarzyski bo one są bardzo miłe i towarzyskie i świetne dla dzieci tez
No właśnie złapałam teraz toxo w drugiej ciąży, na szczęście późno i szybko wykryta.
Nie mam pojęcia jak, podejrzewam że gdzieś poza domem, bo my bardzo pilnujemy tych wszystkich zasad związanych z surowym mięsem, myciem owoców i warzyw itd., kuwetę mąż ogarnia. Od kota na pewno nie, bo to staruszka jest (też już mi odstawia czasem akcje trochę jak Twoja) i miałabym już dawno.
Jestem najlepszym przykładem, że od kota ciężko zarazić się toxo, bo całe życie miałam dachowce - od dziecka i jak to dziecko bardzo bliski kontakt z tymi kotami i wszystkim co ze sobą niosły, a przeciwciała na toxo miałam 0 czyli nigdy nie chorowałam i nawet nie miałam kontaktu z pasożytem. Niemyte owoce prosto z krzakach też często się jadło... Zakaźnik powiedziała, że nieźle się uchowałam, bo większość ludzi w dorosłym życiu ma już toxo za sobą i nawet o tym nie wie.
Teraz muszę brać antybiotyk do końca ciąży, żeby córa się nie zaraziła, bo to niebezpieczne, ale te badania takie pro forma raczej.

Hahaha też powtarzam mężowi (teraz mamy persa, na szczęście mało kudłatego), że jeśli jeszcze kiedykolwiek jakiś kot, to tylko sfinks Mamy małe mieszkanie i te kłaki odczuwa się mega, na takiej małej powierzchni
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-12, 09:13   #2814
vadi
*sportaddict*

Cytat:
gdybym miała możliwość ZZO to by mnie ciekawiło, czy po znieczuleniu może być aktywny poród z chodzeniem, rodzenie w pozycji wertykalnej. Bo jak nie to kiepsko. Cały czas mam na uwadze to, że pozycja horyzontalna przy porodzie zwiększa ryzyko problemów z nietrzymaniem moczu....
Nie może, za duże ryzyko upadku, bo nie czuje się nic od pasa w dół Dlatego - jeśli nie trafię na cc - jestem coraz dalsza zzo, chociaż wcześniej byłam zdecydowana na 100%
Stary 2017-06-12, 09:13   #2815
Gosiutka
Rozeznanie

Cytat:
ja miałam w zeszłym tygodniu konsultację z anestezjologiem w szpitalu w którym planuje rodzić - początkowo podobno jest uczucie nóg jak z waty, ale później to mija i jest możliwe chodzenie i pozycje wertykalne.

Cytat:
Nie może, za duże ryzyko upadku, bo nie czuje się nic od pasa w dół Dlatego - jeśli nie trafię na cc - jestem coraz dalsza zzo, chociaż wcześniej byłam zdecydowana na 100%
kurcze... to ciekawe.. :| mi facet gadał coś innego..

Edytowane przez Gosiutka
Czas edycji: 2017-06-12 o 09:14
Gosiutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-12, 09:14   #2816
Carolles
Zadomowienie

Dzień dobry 😊

Mała czekam na wieści po obchodzie, daj znać jakie decyzje będą podjęte.

Samantha dobrze ze tz zauważył w końcu że coś jest nie tak i poszedl po rozum do głowy. A starszakowi jest po prostu smutno ze nie może z mamą spędzić aktywnie czasu... Ale jak urodzisz bedziesz mogła go angazowac przy opiece nad bratem moze jakos mi zrekompensujesz ten czas.

Minini joga po ciąży brzmi swietnie! U mnie kiedyś dziewczyna w ciąży prowadziła zajęcia z zumby! Do 8 miesiąca szalała na parkiecie 😊

My wczoraj dostalismy zaproszenie ns wesele na 23 września akurat tesciowa była u nas i od razu zapowiedziała ze ona zostanie z małą a my pójdziemy NAPEWNO na wesele tylko mam butelki małą uczyć od razu....nosz kuzwa jak mnie denerwuje kiedy mi warunki dyktuje

Sili powodzenia na badaniach!

Czy mi sie wydaje czy TAEDIO na zaginela?

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-12, 09:20   #2817
taedio
MerDer 4ever

Hej
Podczytywałam Was cały czas ale jakoś nie miałam weny pisać.
Współczuje wszystkich dolegliwości i złości na Tż
U nas od piątku były dni miasta mnóstwo atrakcji, występów itp ale nie byliśmy żeby nie kusić losu. Z resztą wystarczył otwarty balkon i wszystko słyszeliśmy
Pokój małego powoli poszedł do przodu, przez weekend byłby cały pomalowany gdyby nie zdupcył się pistolet Pół dnia Tż go naprawiał no i pomalował przez to tylko sufit i jedna ścianę. Na szczęście zostały tylko 2 malutkie ściany (a na jednej jest okno a drugiej drzwi).
Nie wiemy co robić z łazienką.. Teoretycznie mała łazienka ale też dużo kucia i przerabiania a co za tym idzie znowu kurz. Połowa czerwca a ja mam jedną porcję ubranek wypraną.. Niby lepiej teraz bo jak potem z małym dzieckiem taki remont? Musiałabym się z nim wyprowadzić na kilka dni..
Stary 2017-06-12, 09:20   #2818
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gosiutka Pokaż wiadomość
kurcze... to ciekawe.. :| mi facet gadał coś innego..
może zależy od szpitala... a pewnie też i od położnej i część podejdzie asekuracyjnie do tego - chciałaś ZZO to leż
Stary 2017-06-12, 09:24   #2819
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
My wczoraj dostalismy zaproszenie ns wesele na 23 września akurat tesciowa była u nas i od razu zapowiedziała ze ona zostanie z małą a my pójdziemy NAPEWNO na wesele tylko mam butelki małą uczyć od razu....nosz kuzwa jak mnie denerwuje kiedy mi warunki dyktuje

Czy mi sie wydaje czy TAEDIO na zaginela?

Ehh teściówka.. Mnie moja wpieniła w sobotę

Odpowiedzieliście jej od razu do rozumu?

Jestem, jestem

Emmos w sobotę mało leżałam przyznaję się ale cała niedziela na kanapie z sorbetami!

Nam na SR mówiła babka, że przy ZZO przez pierwszą godzinę (około) trzeba leżeć bo się monitoruje i dziecko i matkę ale potem jak jest wszystko dobrze to można chodzić Dawką zzo można tak kierować, że możesz mieć nogi z waty albo tak, żeby nie czuć skurczy ale chodzić czy skakać na piłce.
Stary 2017-06-12, 09:27   #2820
emmos
Zakorzenienie

Hej Wam

Ja dziś znowu spałam może z 5 godzin...miałam jakiś niepokojący sen, w którym pojawiło się dziecko. Dziś mam wizytę u gin i czuje jakieś obawy...Jak byłam młodsza to miałam prorocze sny, np. przewidywałam wypadek w rodzinie, poronienie itp. dlatego nienawidzę jak coś złego mi się śni...poproszę o kciukasy za wizytę

Tak Taedio zamilkła przez weekend, może na działce zalega

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Ehh teściówka.. Mnie moja wpieniła w sobotę

Odpowiedzieliście jej od razu do rozumu?

Jestem, jestem

Emmos w sobotę mało leżałam przyznaję się ale cała niedziela na kanapie z sorbetami!

Nam na SR mówiła babka, że przy ZZO przez pierwszą godzinę (około) trzeba leżeć bo się monitoruje i dziecko i matkę ale potem jak jest wszystko dobrze to można chodzić Dawką zzo można tak kierować, że możesz mieć nogi z waty albo tak, żeby nie czuć skurczy ale chodzić czy skakać na piłce.

O wilku mowa no cześć

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości