|
|
#3121 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lipcówki 2017 cz. 6
Przymuszone leżenie jest straszne jak nie musiałam - to leżałam, a teraz bym chętnie milion innych rzeczy zrobiła.Cytat:
Podejrzewam ze ten koszmar to z powodu tego dupiastego dnia :/ oby więcej się nie powtórzył bo dzisiaj jestem lekko rozstrojona. Jak sobie pomyśle ze za 2tyg może być powtórka.... chyba wstanę o 6 i pojadę tam na otwarcie Cytat:
Tez czasami sobie tak myśle, wyobrażam.. wiele przyszłych mam ma takie rozterki ![]() Cytat:
Ja dzisiaj trzy pobudki miałam ale na szczęście szybko zasypiałam (oprócz tej po głupim śnie). Ogólnie śpi mi się całkiem niezle jeszcze. TŻ mówi ze w nocy żaby rechoczą i czy mi to nie przeszkadza a ja nie słyszę ich nawet ![]() Cytat:
Dzisiaj leżę z ta poducha pod pupa. Młodemu trochę to nie odpowiada bo ciagle skacze ale ma pecha. To dla jego dobra :P Ja książki pochłaniam jak leci. Idę do biblioteki i coś biorę - czasami nawet się nie zastanawiam. Ostatnio mama przyniosła mi od koleżanki Przeznaczenie - Grocholi i była całkiem niezła. Cytat:
Cytat:
Pamiętasz ile wyszło Ci AFI? Mówiła coś więcej o tych wodach płodowych? Cytat:
Dziekiii Oo, mi po koszmarze śniło się ze kapie lalkę i TŻ stał obok i się przyglądał i chyba nie robiłam tego dobrze ![]() Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki
|
|
#3122 |
|
Zakorzenienie
|
U nas dzis 7 rocznica pierwszej randki, a wczoraj byla poznania sie. Mam nadzieje ze malutka nie wezmie sobie tego do serca i nie zachce spotkac sie z rodzicami
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ Alicja Edytowane przez karolinuuusia Czas edycji: 2017-06-13 o 12:54 |
|
|
|
#3123 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A pierwszy raz to ,że taki stres czy ,że tak boli?
|
|
#3124 |
|
Zakorzenienie
|
Chilii moja mama .bedac ze nna w ciazy siegala na jakims taborecie po cos i noga jej sie ze slizgnela i wody jej chlusnely 😀
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3125 |
|
Wtajemniczenie
|
My w piątek mamy 5 rocznicę ślubu 😊 ale zlecialo....
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3126 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mojej siostry to wyglądało tak, że wrócili do domu, położyła do łóżeczka, zdążyła się wykąpać iiii karmiła, karmiła i karmiła, bo co odkładała to mały płakał i to nie było kilka dni a kilka tygodni! jak nie karmiła to musiała tulić, nosić bo taki krzykacz jej się trafił Cytat:
Gratuluje wizyty Nulka kciuki! Emilia kciuki! Agss biedactwo, miałaś okropny dzien wczoraj |
||
|
|
|
#3127 |
|
Wtajemniczenie
|
Karolinusia o mamo ! ja dziś nie zauważyłam nic takiego
ale bardzo ostrożnie wszystko robiłam.Poza tym już zapowiedziałam małemu ,że może od czwartku się rodzić bo jutro wieczorem idę na sushi ostatnie ciążowe i tż ma nockę także czwartek od 8:00 może przychodzić na świat!!
|
#3128 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
cała radość przed Tobą ❤️Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dziecko zgłaszasz w tym USC gdzie był poród. Nie tam gdzie się mieszka ![]() Mój piesek bardzo ciekawski mleko może tez lubi ![]() Jaki masz rozmiar kombinezonu? Myślę czy kupić bo się zaczęły przeceny w h&m ![]() Cytat:
Czekam na zdjęcia pokoiku ja tez się do wszystkiego zmuszam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3130 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podobno wszystko leży w głowie:pCytat:
Ale mam roboty dzisiaj! MusE się spakować bo jutro do domu wracam! Boże jak się cieszę moje koty stęskniłam się za nimi bo męża to co tydzień widywałam:p jutro też wizyta. Obczaic ktoś w Pepco czy ta wyprzedaż ogólnopolska jest? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3131 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja kosilam w poprzedniej ciąży, z tym ze termin miałam na grudzień ale ostatnimi raz zdarzyło się we wrześniu kosić teraz tez miałam ochotę ale mąż już przejął to całkiem ![]() Cytat:
Nie, trzeba brać z kategorii :/ myślałam ze wezmę pilniki elektryczne scholla dla siebie i siostry a dwa sprzedam, ale nie da się.. Cytat:
Będziecie robić następne A tak na serio to zaraz się zajęcie znajdzie, zobaczysz wszystko tez zależy od 'egzemplarza' jaki Ci się trafi - przy dziecku naprawdę jest co robić i życie odrazu inaczej będzie wyglądało ![]() Cytat:
Czerwcowe porody wszystkie takie szybkie i przyjemne? Cytat:
Trzymam kciuki za szyjkę i wody! Ja tez dziś w nocy miałam pierwsza globulke, ginka przepisała bo jakaś bakteria mi wyszła przy okazji badania gbs(niby nie groźne ale woli dmuchać na zimne) i tak mi było nieprzyjemnie... Cytat:
Gratki za rocznice Aggs mi się dziś śniło coś ze mąż mnie zdradzał, już drugi raz w ostatnim czasie, tez się obudziłam ze średnim humorem, akurat dziś go nie ma wiec jeszcze nie dostał bury ![]() Mała trzymaj się tam! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||||
|
|
|
#3132 |
|
MerDer 4ever
|
Tata mi przywiezie fasolkę szparagową, młode ziemniaczki, wiejskie jajca i truskawki
Uprzejmie donoszę, że Le Pampuch ma -20% na cały asortyment ![]() Ja zamówię jeszcze jeden kocyk od nich, tym razem 100% bawełna
|
|
|
|
#3133 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko tak jak na wiele Dziewczyn na wątku naszym to i na Ciebie przyszedł czas z odpoczynkiem a wagą to w ogóle bym się nie przejmowała, tylko cieszyła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
no ale niewiele czasu zostało do porodu ![]() No ja ostatnio jestem wybredna strasznie z książkami ![]() Cytat:
A dlaczego nie można tam gdzie się mieszka? Bardzo mi to nie pasuje bo ja będę rodzić w innej miejscowości.Cytat:
a prawe żebro mnie w dodatku boli (nie mam pojecia dlaczego :/)
|
|||||
|
|
|
#3134 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
kciuki za ktg! Z tym biodrem też mam problem w nocy - do łazienki chodzę jak kaleka. Cytat:
o, dzięki za info z tym usc. Kombinezon mam w rozmiarze 68 - tak pomyślałam, że skoro i tak to będzie póki co druga warstwa to wolę wziąć większy. |
|||
|
|
|
#3135 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
) i robię na obiad z młodymi ziemniaczkami i do tego kotlety chociaż mam mocną ochotę na jajko sadzone, ale już rozmrażam fileta z kury
|
||
|
|
|
#3136 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzwoniłam do kosmetyczki. .. żeby w sierpniu przepisala mnie na po południe. No i się zaczęło. .. Dlaczego? Przecież u mamy zostawisz dziecko. Odp, że rozmawiałam z mamą i ona nie zostanie (nie pytałam jej o to bo nie chce tak robić). Zaczęła mówić, że ona nie wie jak to będzie bo ma dużo klientek na po południe. Ze może w sob będziemy się umawiać. Odp jej, że ja w sob nie przyjadę specjalnie od siebie do wro na paznokcie. To pół żartem pół serio odp, że na miejscu żebym sobie kogoś poszukala. Bo ona ma wiele klientek na popołudnie. Ostatnio nowych nie przejmuje itd. Tylko te co kilka lat do niej chodzą. Więc ona nie wie jak to będzie. Odp jej, że nic na to nie poradzę. W przyszłym roku też wracam do pracy i mam jedną zmianę do 15. A czy mój mąż czy nie może sobie urlopu wziąć? Haha tak na moje paznokcie... Odp że ma urlop w lipcu i tamtego spotkania na rano nie ruszam, ale od sierpnia muszę wrócić na popołudnie. Ja chodzę do niej 8 lat i raz przelozylam spotkanie. Chyba zacznę szukać innego miejsca. .. szkoda mi bo dobrze robi paznokcie, tanio w miarę i blisko mamy. Lubię też ją, ale przy takich tekstach to mi się odechciewa.
|
|
#3138 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3139 | ||
|
MerDer 4ever
|
Cytat:
![]() Ale ciągle się waham czy z jajem czy kurakiem ![]() Cytat:
Długo do niej chodzisz ale ja poszukałabym kogoś nowego raczej. Co wizyta pewnie byłoby głupie gadanie
|
||
|
|
|
#3140 |
|
Zakorzenienie
|
Rozmawiałam z moim.lekarzem. No ryzyko takie, ze nawet przy jednym mocnym skurczu mogłoby coś puścić, albo blizna albo.np. pecherz płodowy. A że dziecko jeszcze głową nie uszczelnia kanału mogło by.dojść do wypłynięcia pepowiny lub krwotoku wewnatrz i Kaplica
Wiec muszą mi je po prostu uciszyć całkiem. Dopuki sa to mam leżeć bo teraz ryzyko za duże. Wiec wątpię żebym wyszła bez Hugo. Bardzo mnie to przytłacza... z nerwów miałam z 10 skurczy co 5 min. Ale już mijają lekko tylko mnie boli czasami. I tak ciągle mam w głowie wypisanie się na żądanie... :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3141 |
|
Zakorzenienie
|
W końcu zamówienie z Hubi! Mam pieluchy to się czuje spokojniejsza!:p zostało loz człowieka, wanienka, prześcieradła do łóżeczka i parę ☠☠☠☠☠☠☠. Teraz tylko wrócić do domu, posprzątać, umeblować i rodzić:p
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3142 | |
|
Zakorzenienie
|
O fasolke tez bym zjadła
ale nie chcę mi się jechać do sklepu mam filieta z kurczaka i nie wiem czy zrobić zwykle kotlety czy coś innego ale nie mam pomyslu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
Dziwna kobieta ... Ja bym się zastanowiła nad nową tym bardziej że pewnie bys się przy okazji nasluchala na wizycie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Gdzie kupowalyscie prześcieradło do wózka ? W ogóle coś się przyda jeszcze do wózka v Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3143 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale marudna ta Twoja kosmetyczka żebyś jeszcze musiała się tak tłumaczyć ![]() Zapomniałam wrzucić fajnej książki która teraz czytam IMG_1497353977.373114.jpg
|
|||
|
|
|
#3144 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wiem, że to bardzo nieprzyjemne i dołujące, ale już tak niewiele Ci zostało, a pewnie wcześniej Ci zaplanują cc
|
||
|
|
|
#3145 |
|
Zadomowienie
|
nadrabialam czytanie na kilka razy..
gratulacje wczorajszyc wizyt i powodzenia jesli są jakieś dzisiejsze?? morele ja bym sie nie martwila o to co bedziesz robic jak nakarmisz i uspisz dziecko. bardziej bym sie martwila tym ze nie bede miala czasu zrobic tego wszystkiego co sobie zaplanuje. moje dziecko na poczatku spalo po 15minut po karmieniu. wiec to co zdążylam zrobic to isc siku i zrobic sobie cos do picia... raczej nie ma czasu na nude! ja dzis wzielam pierwszy raz w tej ciąży nospe. od wczoraj mam takie kłucia od dołu co chwile że juz sie boje, bo pod.koniec pierwszej ciazy skracala.mi sie szyjka i musialam lezec... na razie od godziny nie mialam. wczoraj bylo z 5 na godzine przynajmniej. a wieczorej to juz wogole jak zaczął sie synek wiercić. wizyte mam dopiero za tyg. moja polozna powiedziala ze jak mnie tak meczy mam brac tą nospe i tyle. jesli by do tego jakies skurcze doszly to mam dzwonic i podjedzie ze mna do szpitala na ktg. chcialam posprzątać sypialnie. wyniesc wszystkie graty do garazu a reszte ubranek, tych wiekszych spakowac w worki prózniowe. wypralam juz wnetrze wózka- moglabym go juz poskładać bo stoi w workach popakowany. no ale chyba to zostawie na razie.. w piątek mam sesje brzuszkową! mąż zapomnial oczywiscie i umowil jakas robote... zły bo teraz musi przenosić na inny dzien.
|
|
#3146 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem taka zła, że szok.... 23.06 mam paznokcie. Będę chciała zapisać się wtedy na wrzesień. Jeśli będzie marudzić zmieniam. Tylko znajdź dobrą kosmetyczkę. ...
moja SIS robi sama sobie paznokcie , ale nie wiem czy by mi umiała przedłużyć gdyby mi mój pękł. Mała wiem, że to nie jest fajna perpektywa , ale najważniejsze jest wasze zdrowie. Więc leż i nie wypisuj się. Możesz zrobić sobie krzywdę. Devileek ja mam otulacz bambusowy jako prześcieradło. Kocyk i płaska poduszkę.
|
#3147 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam też moskitierę do wózka i ochraniacz na deszcz, ale to było w zestawieCytat:
I dzięki za książkę!
|
||
|
|
|
#3148 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
bardzo ładne
|
|
#3149 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślę żebyś dala radę bo ale też potrzeba na to czasu ... Mi osobiście przez większość ciaazy się nie chce tego robić a co dopiero przy dziecku :pDzięki ![]() Cytat:
Sprawdze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3150 |
|
Zadomowienie
|
Mala jak trzeba to trzeba... też by mnie nosilo w tym szpitalu wiedząc ze synek z mezem sami w domu. no ale pomyśl o maluszku... to o jego zdrowie teraz wszytko sie rozchodzi. powodzenia i nie płacz tam
morele - co za kosmetyczka.. zebys sie musiala do niej dopasowywać? bez przesady. gratuluje wszystkich osiagnietych 38tc. dziewczyny mozecie rodzic!!! brawo!! ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- devilek do wózka mam jeszcze klin pod materac. ale on byl w komplecie z wozkiem.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:33.

jak nie musiałam - to leżałam, a teraz bym chętnie milion innych rzeczy zrobiła.

tulę mocno. Współczuję takiej strasznej nocki i czekania na badanie 

moja mała też mi się tak pręży i wygina i boli mnie brzuch. Mówisz że sex do oporu pod koniec
tylko uważaj na siebie! 

cała radość przed Tobą ❤️

za dotrwanie do 38 tygodnia!
stęskniłam się za nimi bo męża to co tydzień widywałam:p jutro też wizyta. 
wszystko tez zależy od 'egzemplarza' jaki Ci się trafi - przy dziecku naprawdę jest co robić i życie odrazu inaczej będzie wyglądało
no ale niewiele czasu zostało do porodu
) i robię na obiad z młodymi ziemniaczkami i do tego kotlety
chociaż mam mocną ochotę na jajko sadzone, ale już rozmrażam fileta z kury
Długo do niej chodzisz ale ja poszukałabym kogoś nowego raczej. Co wizyta pewnie byłoby głupie gadanie 

żebyś jeszcze musiała się tak tłumaczyć