Lipcówki 2017 cz. 6 - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-06-13, 12:05   #3121
Agg_s
Wtajemniczenie

Dot.: Lipcówki 2017 cz. 6

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość

U mnie też 9kg na plusie 38 tydz.

Leż spokojnie

Przymuszone leżenie jest straszne jak nie musiałam - to leżałam, a teraz bym chętnie milion innych rzeczy zrobiła.

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
współczuję samopoczucia u mnie podobnie no ale ja już na wylocie więc tym bardziej mi Ciebie szkoda, a te sny to potrafią człowieka dobić masakraaaa, gratuluję tyko 9kg

Podejrzewam ze ten koszmar to z powodu tego dupiastego dnia :/ oby więcej się nie powtórzył bo dzisiaj jestem lekko rozstrojona.

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Aggs, współczuję siedzenia w tej poradni. Umeczylas się tylko.

Jak sobie pomyśle ze za 2tyg może być powtórka.... chyba wstanę o 6 i pojadę tam na otwarcie

Cytat:
Wczoraj tAK sobie myślałam: wrócimy z pestka do domu. Karmienie, przebranie, położę ją do łóżeczka i co dalej. ... dziwnie.

Tez czasami sobie tak myśle, wyobrażam.. wiele przyszłych mam ma takie rozterki

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość

O 4:30 obudziłam sie z mężem, nie spałam do 6:30 a potem zasnęłam i spało mi sie super! Do 9, bo zadzwonił listonosz i nawet nie wszedł do góry

Agg współczuje, że sie tyle nasiedziałaś i jeszcze nie Twoja lekarka Cie badała. Lez spokojnie a w razie czego jedz na IP

Ja dzisiaj trzy pobudki miałam ale na szczęście szybko zasypiałam (oprócz tej po głupim śnie). Ogólnie śpi mi się całkiem niezle jeszcze. TŻ mówi ze w nocy żaby rechoczą i czy mi to nie przeszkadza a ja nie słyszę ich nawet

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
tulę mocno. Współczuję takiej strasznej nocki i czekania na badanie

Ale dobrze, że wód nie przybywa!

Teraz najlepiej jak najwięcej odpoczywać z nogami u góry!

Dziewczyny polecicie jakieś wciągające książki? Ja ostatnio nie mogę nic fajnego znaleźć, jak znajdę to szybko przeczytam i znowu poszukiwania. Niedawno skończyłam Dziewczynę z pociągu.

Dzisiaj leżę z ta poducha pod pupa. Młodemu trochę to nie odpowiada bo ciagle skacze ale ma pecha. To dla jego dobra :P

Ja książki pochłaniam jak leci. Idę do biblioteki i coś biorę - czasami nawet się nie zastanawiam. Ostatnio mama przyniosła mi od koleżanki Przeznaczenie - Grocholi i była całkiem niezła.

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Aggs
Kurde... wiesz ja tez dziś miałam taki realistyczny sen... musiałam sama się przekonywać przez 10min ze to tylko był sen!
Też ze łzami w oczach.
Współczuję dolegliwości, odpoczywaj ile sie da!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Straszne są, a jeszcze jak budzisz się bez drugiej osoby przy boku... brrrrrr

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki Jestem, jestem

Jeśli chodzi o moją wczorajszą wizytę to tak średnio. Szyjka się skróciła, ma 2,7, rozwarcie na opuszek. Mam dużo odpoczywać, bo dopiero 34t3d. Niestety mam górną granicę ilości wód, za 2 tygodnie kolejna wizyta, wtedy sprawdzimy ile jest, jak będzie więcej to mnie położy w szpitalu. Waga +4,7 od początku, trochę lepiej, bo było 4,2. Nie była zachwycona. Napisała mi już wskazanie do cc. Pytałam czy ona może mi cc zrobić, powiedziała, że ona już nie wykonuje, ale da mi nr telefonu do swojej koleżanki. Poza tym wyniki moczu bardzo dobre, ale powiedziała, że mam dużo śluzu i dała jakieś globułki (w nocy przez pierwszą z nich myślałam, że mi czop odchodzi). O 4 rano siedziałam na tarasie, bo tak mi było duszno. Generalnie będę teraz wyczekiwać kolejnej wizyty.

Pamiętasz ile wyszło Ci AFI? Mówiła coś więcej o tych wodach płodowych?

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Agg_s bidulo, chodź, Cię przytulę Już ostatnia prosta

Po raz pierwszy od miesięcy spałam jak niemowlę (?) Śniło mi się, że urodziłam ciemnowłosego synka i karmiłam go piersią, rozkminiając, czy na pewno dobrze przystawiam, bo chyba nie

Dziekiii

Oo, mi po koszmarze śniło się ze kapie lalkę i TŻ stał obok i się przyglądał i chyba nie robiłam tego dobrze

Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-13, 12:25   #3122
karolinuuusia
Zakorzenienie

U nas dzis 7 rocznica pierwszej randki, a wczoraj byla poznania sie. Mam nadzieje ze malutka nie wezmie sobie tego do serca i nie zachce spotkac sie z rodzicami

Alicja

Edytowane przez karolinuuusia
Czas edycji: 2017-06-13 o 12:54
karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-13, 12:27   #3123
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emilia0508 Pokaż wiadomość
Położna kazała poczekać na lekarza i wtedy on zdecyduje czy jechać do szpitala czy nie. Tętno jest w porządku bo mi sprawdzała
jak tętno w porządku to nie musisz się martwić ,widocznie ma taki dzień leniuszka .Daj znać co gin powie.

Cytat:
Co o zgłoszenia narodzin dziecka w usc to potwierdzam jest teraz na to 21 dni, może to zrobić matka, ojciec lub pełnomocnik. Trzeba o tym pamiętać, żeby nam urzędnicy nie nadali imienia sami , bo kiedy są imieniny BOŻENY? :brzyda l:
ja pierdziu dobrze ,że mam chłopca oooo nie a kiedy są imieniny WACKA?
Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
Uważaj na siebie przy tych oknach.

Jak masz tak często skurcze to nie jedziesz tego sprawdzić na ip??

Sex po porodzie to jak pierwszy raz😅😅 ja długo się bałam a potem było tylko lepiej😊

Już umyte
A pierwszy raz to ,że taki stres czy ,że tak boli?
Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-13, 12:32   #3124
karolinuuusia
Zakorzenienie

Chilii moja mama .bedac ze nna w ciazy siegala na jakims taborecie po cos i noga jej sie ze slizgnela i wody jej chlusnely 😀

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-13, 12:45   #3125
etusiaaa
Wtajemniczenie

My w piątek mamy 5 rocznicę ślubu 😊 ale zlecialo....

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-13, 12:46   #3126
Carolles
Zadomowienie

Cytat:
Wczoraj tAK sobie myślałam: wrócimy z pestka do domu. Karmienie, przebranie, położę ją do łóżeczka i co dalej. ... dziwnie.
Morelle życzę Ci żeby tak to wyglądało! U mojej siostry to wyglądało tak, że wrócili do domu, położyła do łóżeczka, zdążyła się wykąpać iiii karmiła, karmiła i karmiła, bo co odkładała to mały płakał i to nie było kilka dni a kilka tygodni! jak nie karmiła to musiała tulić, nosić bo taki krzykacz jej się trafił nikomu tak nie życzę

Cytat:
Co o zgłoszenia narodzin dziecka w usc to potwierdzam jest teraz na to 21 dni, może to zrobić matka, ojciec lub pełnomocnik. Trzeba o tym pamiętać, żeby nam urzędnicy nie nadali imienia sami , bo kiedy są imieniny BOŻENY? :brzyda l:

Gratuluje wizyty

Nulka kciuki!

Emilia kciuki!

Agss biedactwo, miałaś okropny dzien wczoraj
Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-13, 12:48   #3127
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Karolinusia o mamo ! ja dziś nie zauważyłam nic takiego ale bardzo ostrożnie wszystko robiłam.Poza tym już zapowiedziałam małemu ,że może od czwartku się rodzić bo jutro wieczorem idę na sushi ostatnie ciążowe i tż ma nockę także czwartek od 8:00 może przychodzić na świat!!
Stary 2017-06-13, 12:48   #3128
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
Dzien dobry!

Samantha czytanie Twoich elaboratów mnie do śmiechu doprowadza. Tak fajnie mieszasz języki i nawet jak piszesz to widać że mieszkasz w Ameryce moja mała też mi się tak pręży i wygina i boli mnie brzuch. Mówisz że sex do oporu pod koniec

Chilli oooooo już okna myjesz tylko uważaj na siebie!

Xzora dobrze ze u Ciebie i maluszka wszystko ok

Darietta mnie tak bolą pachwiny mam wrażenie że po nocy najbardziej, bo tylko w nocy jestem w stanie wylezec ja tak sobie myślę jakby mi leżeć przyszlo tak jak Tobie to chyba bym zwariowala albo musialabym leżeć w szpitalu bo w domu nie wiem kto by mnie w łóżku utrzymał.

Emilia współczuję wymiotow

AnnaPaula Twoja córcia ma tak piękny pokoik zazdroszczę meeeega! U nas wykańczanie pokoiku córeczki stanęło w miejscu i pewnie ruszy jak sie mała urodzi może na jesień.

Mała u mnie w piersiach cisza. Nawet te strupki z siary sie nie pojawiają. Ciekawe czy Cie wypuszcza dzis w koncu. Skoro skurcze się zapisuja na 50 a szyjka dlugasna i brak rozwarcia.

Ide zjesc cos bo strasznie mi w brzuchu burczy

Na jesień tez zdążysz urządzić pokoik cała radość przed Tobą ❤️

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
nie zwariowałam bo mam też was można sobie pomarudzić pogadać tak wirtualnie no i popołudniu po pracy mam rodziców i im tyłek truje heh. Nie leżenie nie jest lekkie wiadomo poleżeć sobie 2-3 dni czasami relaksuje ale 4 miesiące więcej szkód robi niż pomaga oczywiście dla leżącego. Mąż jak w weekend nogi mi masował to powiedział że już mięśni nie ma tylko taka wiotka girka ale wspiera mnie i mówi że dojde do siebie przy maluszku.

jednocześnie cieszy mnie i przeraża fakt że już tak nie wiele zostało.
Darietta mam takie same przemyślenia jak Ty. Zastanawiam się jak dam radę z mała

Cytat:
Czyli mnie nie okłamali w internetach Bo ja się śmiałam, że jak nie wymyślimy imienia dla małego, to nam z urzędu nadadzą

Ale będzie Nikodem, już się do tego imienia przekonałam a ostatnio szwagierki córka, która ma w przedszkolu kolegę Nikodema, chodziła po domu z latarką i udawała że się z nim bawi w chowanego i świeciła tą latarką w drzwi itp i mówiła "Nikodemu jesteś tu?" i jak ona wymawiała to imię to mnie jeszcze bardziej przekonała do niego
Imię Nikodem mi się bardzo podoba ❤️

Cytat:
JON
Nikodem to.piękne imię, też było jednym z moich typów.

Sill
Oby na wizycie oki

A ja chyba przepłaczę cały dzień... nie chcą mnie wypuścić nie wiem czemu, mówił, że skoro.mam bóle a jestem po cięciu to.trzeba obserwować. Nie wiem.czym to grozi... i jakie sa obawy, ok skurcze mam, ale mam.je NON STOP! Szyjka ok, porodu nie widać, Bede tu siedzieć i ryczec cały dzien! Albo się sama wypisze

Mała oni wiedzą co robią. Jak trzeba to trzeba

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dziękuję za dobre słowa odnośnie mojej wczorajszej wizyty

Była mowa o myciu wanienki - ja pewnie umyję wodą z octem, a potem jeszcze ciepłą wodą. O tej drugiej parze klapków też myślę, zobaczę czy mi się do torby zmieszczą, bo coś się napakowana zrobiła.

Cashmere - współczuję dodatkiego GBS. A czemu spodziewałaś się takiego wyniku? Co powiedział lekarz? Chyba trzeba wcześniej na poród jechać, żeby mieli te 4h na podanie antybiotyku, tak?

Chilli - dobrze, że piszesz o tym USC. Ja też muszę poruszyć temat z TŻ, bo tam gdzie my jesteśmy zapisani w USC już nie mieszkamy, a aktualnie nie mamy zameldowania.

Mała! Nie smutaj się! Może uda Ci się jeszcze dzisiaj porozmawiać na spokojnie z lekarzem żeby wyjaśnił korzyści z zatrzymania Ciebie tutaj. Pytałaś też o piersi - ja mam od kilku dni bardziej wrażliwe brodawki, czasami mam wrażenie że jedna jest też lekko spuchnięta, ale nic z nich nie leci.

AnnaPaula - śmiesznie musi być jak piesek biust obwąchuje Może psy lubią mleko?

Emilia - jak się czujesz, przeszły wymioty?

Meja - pytałaś o pojemniki do przechowywania. Póki co mam jeden na skarpetki i drugi mały na śliniaki. Pozostałe mam jedynie posegregowane, bez ułożenia - muszę się w końcu zabrać za prasowanie. Ja w tej szafce mam takie jakby komory i sobie zrobiłam kategorie. W każdej komorze jest inny rodzaj ubranek:
1. ubranka typowo letnie (rampersy, body na ramiączkach, krótkie spodenki)
2 ubranka cieplejsze (dresowy kombinezon, bluzy) - jako druga warstwa
3 body krótki rękaw
4 body długi rękaw
5 półśpiochy
6 pajace
7 skarpetki i śliniaki
8 pieluszki tetrowe
Na górze - gdzie nie dosięgam mam ubranka za duże na początek, czyli rozmiar 68, 72. W tych komorach mam 56 i 62.

Samantha - bez sensu z tym, że uprawnienia kosmetyczki są na jeden stan. Mogliby to ujednolicić... No i moje dziecko też się tak wypina w brzuchu, ale na szczęście nie jest to bolesne. Chyba wtedy dupina tak wystaje, co?

Chilli - od 39t1dnia wiesiołek dopochwowo

Siilmariien - dzięki za info o tej placówce. Ja robiłam dwa razy grupę i za pierwszym tam, gdzie mi nie po drodze. W sumie to nie ma znaczenia chyba z kiedy to badanie... Mam nadzieję, że już weszłaś i nie musisz do tej 10.00 czekać. Owocnego spotkania z położną!

Dziecko zgłaszasz w tym USC gdzie był poród. Nie tam gdzie się mieszka
Mój piesek bardzo ciekawski mleko może tez lubi
Jaki masz rozmiar kombinezonu? Myślę czy kupić bo się zaczęły przeceny w h&m
Cytat:
Napisane przez baby2 Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki

wy tu gadu o paznokciach a ja właśnie dziś się wybieram chyba już ostatni raz przed porodem

Małamnie też piersi bolą i kuja od jakiegoś czasu, siara leci tylko jak nacisne.

Pro po sexy to mamy kilkutygodniowa abstynecje ostatnio. W ogole mi się nie chcę, a jak powiedziałam mężowi ze u niektórych z was lekarz przy badaniu wyczuł główkę to powiedział że już mnie nie tknie

Jestem strasznie zmęczona ostatnio, najchętniej przespalabym cały dzień, normalnie muszę się zmuszać do wszystkiego też tak macie?

Pokoik dla Majki już prawie ogarnięty, ciuchy pochowane, pościel rozłożona, czekam jeszcze tylko na ta nieszczęsna szafę. Cynkę wam fotkę jak skończymy. Puki co wszystko pozakrywalam folia bo nasza kotka urzadzila sobie sypialnię w łóżeczku i na przewijaku a ona teraz s trasznie linieje.

W ogóle sorki że ostatnio tak mało się odzywam ale coś mi kilka klawiszy na laptopie nie działa, nie wiem co się stało, muszę oddać do naprawy. Czytam was regularnie ale pisać muszę na tablecie a strasznie tego nie lubie

Mała trzymaj się tam, ja myślę że lekarze widzą co robią, skoro mówią że lepiej zostać to ja bym ich słuchała, szczególnie ze pierwszego syna chyba też urodzilas przed czasem?

Sorki za literówki ale ten tablet przekreca mi słowa

Czekam na zdjęcia pokoiku ja tez się do wszystkiego zmuszam
Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
Hej! Gratuluje wczorajszych wizyt, super ze wszystko u Was ok, szyjki pięknie dają radę i nie straszą Was skurcze
Mała, Twoja szyjka mimo tych skurczy świetnie się trzyma! Wiem, ze siedzenie w szpitalu to męczarnia ale może jest konieczne? Fajnie jakby lekarz przedstawił Ci konkretne argumenty

Emmos, jak u Ciebie???? Chyba nie przegapiłam Twojego posta??

U mnie wczoraj beznadziejny dzień. Aż szkoda pisać... siedziałam 3 godziny w ciasnej klitce poczekalni patologii ciazy (!!!), było duszno, śmierdząco, okropnie! Spuchłam tam tak ze nie mogłam pierwszy raz ściągnąć pierścionka.. chciało mi sie wyć... w końcu po 3 godzinach wzięła mnie inna lekarka (czekałam do mojej), usg - przepływy ok, wód minimalnie mniej niż ostatnio - najważniejsze ze nie przybywają. Szyjka w 9 dni skróciła się o 0,7cm obecnie 2,2cm. Poprosiłam o zawołanie mojej doktorki - przepraszała ze tak wyszło ale tyle ludzi.. ktg nie robili... kontrola za kolejne 2 tygodnie, do czwartku luteina (34tc). Po powrocie do domu miałam takie skurcze ze stwierdziłam ze na pewno nie dotrwam do kolejnej wizyty... wszystko dzisiaj leżę i robię nic - chociaż żadnych zaleceń oszczędzających się nie dostałam.

W nocy miałam na dokładkę jeden z tych realistycznych koszmarów, jak już w końcu udało mi się wybudzić i otworzyć oczy to spod powiek wypłynęło morze łez.. TŻ akurat był na nocce wiec leżałam i dygotalam i dochodziłam do siebie...

Się rozpisałam...

Aha, obwód brzucha od 2tyg bez zmian, a od wyjścia ze szpitala -1,5kg na wadze. Wiec obecnie 33t5d - 9kg na plusie.

Współczuje tego czekania. Mi ostatnio słabo w poczekalniach

Cytat:
dzieci są wspaniałe

Haha ja bym się nie zabrała za koszenie trawy w tym stanie, ale my mamy ciężką kosiarkę, co prawda ma napęd, ale zakręty trzeba wyrabiać

tulę mocno. Współczuję takiej strasznej nocki i czekania na badanie

Ale dobrze, że wód nie przybywa!

Teraz najlepiej jak najwięcej odpoczywać z nogami u góry!

Kciuki za wizytę i za dotrwanie do 38 tygodnia!

Dziewczyny polecicie jakieś wciągające książki? Ja ostatnio nie mogę nic fajnego znaleźć, jak znajdę to szybko przeczytam i znowu poszukiwania. Niedawno skończyłam Dziewczynę z pociągu.

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

co za śpioch z Ciebie! ja od 7 już się kręciłam w łóżku ale nie chciało mi się wyjść z niego

Emilia jak tam ruchy u Ciebie?
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-13, 12:58   #3129
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Przymuszone leżenie jest straszne jak nie musiałam - to leżałam, a teraz bym chętnie milion innych rzeczy zrobiła.

Podejrzewam ze ten koszmar to z powodu tego dupiastego dnia :/ oby więcej się nie powtórzył bo dzisiaj jestem lekko rozstrojona.

Jak sobie pomyśle ze za 2tyg może być powtórka.... chyba wstanę o 6 i pojadę tam na otwarcie

Tez czasami sobie tak myśle, wyobrażam.. wiele przyszłych mam ma takie rozterki

Ja dzisiaj trzy pobudki miałam ale na szczęście szybko zasypiałam (oprócz tej po głupim śnie). Ogólnie śpi mi się całkiem niezle jeszcze. TŻ mówi ze w nocy żaby rechoczą i czy mi to nie przeszkadza a ja nie słyszę ich nawet

Dzisiaj leżę z ta poducha pod pupa. Młodemu trochę to nie odpowiada bo ciagle skacze ale ma pecha. To dla jego dobra :P

Ja książki pochłaniam jak leci. Idę do biblioteki i coś biorę - czasami nawet się nie zastanawiam. Ostatnio mama przyniosła mi od koleżanki Przeznaczenie - Grocholi i była całkiem niezła.

Straszne są, a jeszcze jak budzisz się bez drugiej osoby przy boku... brrrrrr

Pamiętasz ile wyszło Ci AFI? Mówiła coś więcej o tych wodach płodowych?

Dziekiii

Oo, mi po koszmarze śniło się ze kapie lalkę i TŻ stał obok i się przyglądał i chyba nie robiłam tego dobrze

Też leżę z poduchą pod tyłkiem co by młoda wyżej wskoczyła. Cos ostatnio ma leniwca czuje że sie gmera tam ale spokojnie. A jak tylek zrobie wyzej to sie wierci. Ale jest kochana przy zebrach bardzo delikatnie. Nie kraczac oczywiscie w żebra jeszcze nie oberwałam.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-13, 13:10   #3130
pestycyda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
Karolinusia o mamo ! ja dziś nie zauważyłam nic takiego ale bardzo ostrożnie wszystko robiłam.Poza tym już zapowiedziałam małemu ,że może od czwartku się rodzić bo jutro wieczorem idę na sushi ostatnie ciążowe i tż ma nockę także czwartek od 8:00 może przychodzić na świat!!
I tego się trzymaj podobno wszystko leży w głowie:p
Cytat:
Też leżę z poduchą pod tyłkiem co by młoda wyżej wskoczyła. Cos ostatnio ma leniwca czuje że sie gmera tam ale spokojnie. A jak tylek zrobie wyzej to sie wierci. Ale jest kochana przy zebrach bardzo delikatnie. Nie kraczac oczywiscie w żebra jeszcze nie oberwałam.
Hehe kochana córeczka nie dręczy mamy. Nie to co mój. 3 dni już po żebrach dostaje aż mnie boli jak tam dotkne!

Ale mam roboty dzisiaj! MusE się spakować bo jutro do domu wracam! Boże jak się cieszę moje koty stęskniłam się za nimi bo męża to co tydzień widywałam:p jutro też wizyta.

Obczaic ktoś w Pepco czy ta wyprzedaż ogólnopolska jest?

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-13, 13:11   #3131
nonie_
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie tak jest że co lekarz to podejście inne i dużo z nich każe się zdawać na intuicję. I myślę ze kobieta też powinna wiec na ile może sobie pozwolić w ciąży. Ja niestety czesto przeginam a potem boli mnie upa miedzy innymi a w niedzielę pojechalismy do obi po kosiarkę bo mamy tylko podkaszarkę i mówię tżtowi ze jest dla mnie za ciężka i nie będę nią kosic trawy. Juz mieliśmy brać ale mój tż stwierdził ze jestem na tyle nienormalna że pewnie zaraz bym sie za koszenie trawy wzięła i powiedzial ze mi po porodzie kupi

Kciuki pozdrów Bartoszka od ciotek

Jedź koniecznie! Nigdy nic nie wiadomo a jestesmy na takich etapie juz że brak ruchów powinien nas martwić

Ja kosilam w poprzedniej ciąży, z tym ze termin miałam na grudzień ale ostatnimi raz zdarzyło się we wrześniu kosić teraz tez miałam ochotę ale mąż już przejął to całkiem

Cytat:
Aggs, współczuję siedzenia w tej poradni. Umeczylas się tylko.

Czy wie ktoś czy w promocji w Rossmanie można wziąć np piankę do golenia dla mężczyzn?

Nie, trzeba brać z kategorii :/ myślałam ze wezmę pilniki elektryczne scholla dla siebie i siostry a dwa sprzedam, ale nie da się..

Cytat:

Będziecie robić następne
A tak na serio to zaraz się zajęcie znajdzie, zobaczysz wszystko tez zależy od 'egzemplarza' jaki Ci się trafi - przy dziecku naprawdę jest co robić i życie odrazu inaczej będzie wyglądało

Cytat:
Aggs
Kurde... wiesz ja tez dziś miałam taki realistyczny sen... musiałam sama się przekonywać przez 10min ze to tylko był sen!
Też ze łzami w oczach.
Współczuję dolegliwości, odpoczywaj ile sie da!

Chilli
Ty się nie wygłupiaj tylko wyganiaj Wincenta już pora

Byłam u koleżanki, której wczoraj odeszły wody, urodziła w nocy, dość szybko z 2,5 h. Fajny poród taki książkowy. Śliczna niunia 3050, 51cm. Od razu mi się lepiej zrobiło.

Czerwcowe porody wszystkie takie szybkie i przyjemne?

Cytat:

Jeśli chodzi o moją wczorajszą wizytę to tak średnio. Szyjka się skróciła, ma 2,7, rozwarcie na opuszek. Mam dużo odpoczywać, bo dopiero 34t3d. Niestety mam górną granicę ilości wód, za 2 tygodnie kolejna wizyta, wtedy sprawdzimy ile jest, jak będzie więcej to mnie położy w szpitalu. Waga +4,7 od początku, trochę lepiej, bo było 4,2. Nie była zachwycona. Napisała mi już wskazanie do cc. Pytałam czy ona może mi cc zrobić, powiedziała, że ona już nie wykonuje, ale da mi nr telefonu do swojej koleżanki. Poza tym wyniki moczu bardzo dobre, ale powiedziała, że mam dużo śluzu i dała jakieś globułki (w nocy przez pierwszą z nich myślałam, że mi czop odchodzi). O 4 rano siedziałam na tarasie, bo tak mi było duszno. Generalnie będę teraz wyczekiwać kolejnej wizyty.

Trzymam kciuki za szyjkę i wody! Ja tez dziś w nocy miałam pierwsza globulke, ginka przepisała bo jakaś bakteria mi wyszła przy okazji badania gbs(niby nie groźne ale woli dmuchać na zimne) i tak mi było nieprzyjemnie...

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
U nas dzis rocznica pierwszej randki, a wczoraj byla poznania sie. Mam nadzieje ze malutka nie wezmie sobie tego do serca i nie zachce spotkac sie z rodzicami

Gratki za rocznice

Aggs mi się dziś śniło coś ze mąż mnie zdradzał, już drugi raz w ostatnim czasie, tez się obudziłam ze średnim humorem, akurat dziś go nie ma wiec jeszcze nie dostał bury

Mała trzymaj się tam!

nonie_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-13, 13:11   #3132
taedio
MerDer 4ever

Tata mi przywiezie fasolkę szparagową, młode ziemniaczki, wiejskie jajca i truskawki

Uprzejmie donoszę, że Le Pampuch ma -20% na cały asortyment
Ja zamówię jeszcze jeden kocyk od nich, tym razem 100% bawełna
Stary 2017-06-13, 13:12   #3133
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie jest najgorzej tylko tak jak na wiele Dziewczyn na wątku naszym to i na Ciebie przyszedł czas z odpoczynkiem a wagą to w ogóle bym się nie przejmowała, tylko cieszyła

Cytat:
własnie skończyłam przeglądać ciuszki od mojej bratowej mama mi na łóżku wysypała co bym leżała i sobie przeglądała na spokojnie fajne są. mamuska jak przyjdzie z pracy wybierze najmniejsze do ogarnięcia resztę zostawiam na po porodzie. Ale wiecie że tak się zmęczyłam tym przeglądaniem że zasnęłam. Najlepsze są te bodziaki
Rzeczywiście świetne są!

Cytat:

Pogoda też niezbyt do leżenia - najlepiej jakby padało i było zimno! no ale niewiele czasu zostało do porodu
No ja ostatnio jestem wybredna strasznie z książkami

Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość
Imię Nikodem mi się bardzo podoba ❤️

A dlaczego nie można tam gdzie się mieszka? Bardzo mi to nie pasuje bo ja będę rodzić w innej miejscowości.

Cytat:
Ostatnimi czasy ja mam całe serie "pożebrowe" a prawe żebro mnie w dodatku boli (nie mam pojecia dlaczego :/)
Jon_Snow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-13, 13:13   #3134
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie wczoraj beznadziejny dzień. Aż szkoda pisać... siedziałam 3 godziny w ciasnej klitce poczekalni patologii ciazy (!!!), było duszno, śmierdząco, okropnie! Spuchłam tam tak ze nie mogłam pierwszy raz ściągnąć pierścionka.. chciało mi sie wyć... w końcu po 3 godzinach wzięła mnie inna lekarka (czekałam do mojej), usg - przepływy ok, wód minimalnie mniej niż ostatnio - najważniejsze ze nie przybywają. Szyjka w 9 dni skróciła się o 0,7cm obecnie 2,2cm. Poprosiłam o zawołanie mojej doktorki - przepraszała ze tak wyszło ale tyle ludzi.. ktg nie robili... kontrola za kolejne 2 tygodnie, do czwartku luteina (34tc). Po powrocie do domu miałam takie skurcze ze stwierdziłam ze na pewno nie dotrwam do kolejnej wizyty... wszystko dzisiaj leżę i robię nic - chociaż żadnych zaleceń oszczędzających się nie dostałam.
jejku, współczuję tego siedzenia. Mi było słabo i musiałam się na bok pochylać a siedziałam w pustej poczekalni z klimą na kanapie, a ty w takich warunkach... Dobrze, że wody się nie zwiększyły, a 2cm szyjki to jeszcze ok (przynajmniej mój lekarz mówił o tych 2cm). Skurczy współczuję i koszmaru sennego...

Cytat:
Napisane przez faithworkswonders Pokaż wiadomość
Dzień dobry
U nas dzisiaj 33+3 na +7kg nie jest tak źle ;-) z Bartusiem na tym etapie było już +16 kg ja jedynie z czym mam problem to z prawa pachwina/biodrem , no nie daje prawie że rady się w nocy podnieść z łóżka masakra jakaś w piątek znowu mam wizytę położnej będziemy znowu robić ktg

zazdroszczę tych 7kg kciuki za ktg! Z tym biodrem też mam problem w nocy - do łazienki chodzę jak kaleka.

Cytat:

Emmos - 3mam kciuki, żebyś jeszcze trochę wytrzymała. Odpoczywaj i gładkiego ściągania szwów dla pieska!

Cytat:
Mój piesek bardzo ciekawski mleko może tez lubi
Jaki masz rozmiar kombinezonu? Myślę czy kupić bo się zaczęły przeceny w h&m
o, dzięki za info z tym usc. Kombinezon mam w rozmiarze 68 - tak pomyślałam, że skoro i tak to będzie póki co druga warstwa to wolę wziąć większy.
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-13, 13:16   #3135
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:

Hehe kochana córeczka nie dręczy mamy. Nie to co mój. 3 dni już po żebrach dostaje aż mnie boli jak tam dotkne!

Ale mam roboty dzisiaj! MusE się spakować bo jutro do domu wracam! Boże jak się cieszę moje koty stęskniłam się za nimi bo męża to co tydzień widywałam:p jutro też wizyta.

Nareszcie do domku co?

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Tata mi przywiezie fasolkę szparagową, młode ziemniaczki, wiejskie jajca i truskawki

Uprzejmie donoszę, że Le Pampuch ma -20% na cały asortyment
Ja zamówię jeszcze jeden kocyk od nich, tym razem 100% bawełna
Też dzisiaj kupiłam fasolkę (w końcu normalna cena, bo cały czas była po 35 zł ) i robię na obiad z młodymi ziemniaczkami i do tego kotlety chociaż mam mocną ochotę na jajko sadzone, ale już rozmrażam fileta z kury
Stary 2017-06-13, 13:19   #3136
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
super! kotki i mąż na pewno się ucieszą!

ja właśnie zjadłam fasolkę
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-13, 13:24   #3137
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Morelle życzę Ci żeby tak to wyglądało! U mojej siostry to wyglądało tak, że wrócili do domu, położyła do łóżeczka, zdążyła się wykąpać iiii karmiła, karmiła i karmiła, bo co odkładała to mały płakał i to nie było kilka dni a kilka tygodni! jak nie karmiła to musiała tulić, nosić bo taki krzykacz jej się trafił nikomu tak nie życzę

Gratuluje wizyty

Nulka kciuki!

Emilia kciuki!

Agss biedactwo, miałaś okropny dzien wczoraj
Oj masakra. Ciekawe jak to będzie.

Dzwoniłam do kosmetyczki. .. żeby w sierpniu przepisala mnie na po południe. No i się zaczęło. ..
Dlaczego? Przecież u mamy zostawisz dziecko.
Odp, że rozmawiałam z mamą i ona nie zostanie (nie pytałam jej o to bo nie chce tak robić).
Zaczęła mówić, że ona nie wie jak to będzie bo ma dużo klientek na po południe. Ze może w sob będziemy się umawiać.
Odp jej, że ja w sob nie przyjadę specjalnie od siebie do wro na paznokcie.
To pół żartem pół serio odp, że na miejscu żebym sobie kogoś poszukala. Bo ona ma wiele klientek na popołudnie. Ostatnio nowych nie przejmuje itd. Tylko te co kilka lat do niej chodzą. Więc ona nie wie jak to będzie.
Odp jej, że nic na to nie poradzę. W przyszłym roku też wracam do pracy i mam jedną zmianę do 15.
A czy mój mąż czy nie może sobie urlopu wziąć?
Haha tak na moje paznokcie...
Odp że ma urlop w lipcu i tamtego spotkania na rano nie ruszam, ale od sierpnia muszę wrócić na popołudnie.

Ja chodzę do niej 8 lat i raz przelozylam spotkanie. Chyba zacznę szukać innego miejsca. .. szkoda mi bo dobrze robi paznokcie, tanio w miarę i blisko mamy. Lubię też ją, ale przy takich tekstach to mi się odechciewa.
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-13, 13:28   #3138
myszowata1313
Rozeznanie

Cytat:

Ja bylam i zadnej wyprzedazy u mnie nie ma

myszowata1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-13, 13:30   #3139
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
Też dzisiaj kupiłam fasolkę (w końcu normalna cena, bo cały czas była po 35 zł ) i robię na obiad z młodymi ziemniaczkami i do tego kotlety chociaż mam mocną ochotę na jajko sadzone, ale już rozmrażam fileta z kury
U nas będzie jutro bo jeszcze jest spaghetti ze wczoraj
Ale ciągle się waham czy z jajem czy kurakiem

Cytat:

Dzwoniłam do kosmetyczki. .. żeby w sierpniu przepisala mnie na po południe. No i się zaczęło. ..
Odp, że rozmawiałam z mamą i ona nie zostanie (nie pytałam jej o to bo nie chce tak robić).
Zaczęła mówić, że ona nie wie jak to będzie bo ma dużo klientek na po południe. Ze może w sob będziemy się umawiać.
To pół żartem pół serio odp, że na miejscu żebym sobie kogoś poszukala. Bo ona ma wiele klientek na popołudnie. Ostatnio nowych nie przejmuje itd. Tylko te co kilka lat do niej chodzą. Więc ona nie wie jak to będzie.
Odp jej, że nic na to nie poradzę. W przyszłym roku też wracam do pracy i mam jedną zmianę do 15.
Odp że ma urlop w lipcu i tamtego spotkania na rano nie ruszam, ale od sierpnia muszę wrócić na popołudnie.

Ja chodzę do niej 8 lat i raz przelozylam spotkanie. Chyba zacznę szukać innego miejsca. .. szkoda mi bo dobrze robi paznokcie, tanio w miarę i blisko mamy. Lubię też ją, ale przy takich tekstach to mi się odechciewa.
No co za kobiecina Długo do niej chodzisz ale ja poszukałabym kogoś nowego raczej. Co wizyta pewnie byłoby głupie gadanie
Stary 2017-06-13, 13:31   #3140
Mała!
Zakorzenienie

Rozmawiałam z moim.lekarzem. No ryzyko takie, ze nawet przy jednym mocnym skurczu mogłoby coś puścić, albo blizna albo.np. pecherz płodowy. A że dziecko jeszcze głową nie uszczelnia kanału mogło by.dojść do wypłynięcia pepowiny lub krwotoku wewnatrz i Kaplica
Wiec muszą mi je po prostu uciszyć całkiem. Dopuki sa to mam leżeć bo teraz ryzyko za duże. Wiec wątpię żebym wyszła bez Hugo. Bardzo mnie to przytłacza... z nerwów miałam z 10 skurczy co 5 min. Ale już mijają lekko tylko mnie boli czasami.

I tak ciągle mam w głowie wypisanie się na żądanie... :/

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-13, 13:34   #3141
pestycyda
Zakorzenienie

W końcu zamówienie z Hubi! Mam pieluchy to się czuje spokojniejsza!:p zostało loz człowieka, wanienka, prześcieradła do łóżeczka i parę ☠☠☠☠☠☠☠. Teraz tylko wrócić do domu, posprzątać, umeblować i rodzić:p

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1497353435318.jpg (78,3 KB, 69 załadowań)
pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-13, 13:38   #3142
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

O fasolke tez bym zjadła ale nie chcę mi się jechać do sklepu mam filieta z kurczaka i nie wiem czy zrobić zwykle kotlety czy coś innego ale nie mam pomyslu

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Cytat:

Dziwna kobieta ... Ja bym się zastanowiła nad nową tym bardziej że pewnie bys się przy okazji nasluchala na wizycie

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Gdzie kupowalyscie prześcieradło do wózka ?
W ogóle coś się przyda jeszcze do wózka v

Stary 2017-06-13, 13:39   #3143
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Nie jest najgorzej tylko tak jak na wiele Dziewczyn na wątku naszym to i na Ciebie przyszedł czas z odpoczynkiem a wagą to w ogóle bym się nie przejmowała, tylko cieszyła

Rzeczywiście świetne są!

Pogoda też niezbyt do leżenia - najlepiej jakby padało i było zimno! no ale niewiele czasu zostało do porodu

No ja ostatnio jestem wybredna strasznie z książkami

A dlaczego nie można tam gdzie się mieszka? Bardzo mi to nie pasuje bo ja będę rodzić w innej miejscowości.

Ostatnimi czasy ja mam całe serie "pożebrowe" a prawe żebro mnie w dodatku boli (nie mam pojecia dlaczego :/)
Takie przepisy są ze się zgłasza tam gdzie porod. Odpisy już potem w każdym USC

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
jejku, współczuję tego siedzenia. Mi było słabo i musiałam się na bok pochylać a siedziałam w pustej poczekalni z klimą na kanapie, a ty w takich warunkach... Dobrze, że wody się nie zwiększyły, a 2cm szyjki to jeszcze ok (przynajmniej mój lekarz mówił o tych 2cm). Skurczy współczuję i koszmaru sennego...

zazdroszczę tych 7kg kciuki za ktg! Z tym biodrem też mam problem w nocy - do łazienki chodzę jak kaleka.

Emmos - 3mam kciuki, żebyś jeszcze trochę wytrzymała. Odpoczywaj i gładkiego ściągania szwów dla pieska!

o, dzięki za info z tym usc. Kombinezon mam w rozmiarze 68 - tak pomyślałam, że skoro i tak to będzie póki co druga warstwa to wolę wziąć większy.
Tez chyba wezmę ten kombinezon bo na jesień będzie super.

Cytat:

Ale marudna ta Twoja kosmetyczka żebyś jeszcze musiała się tak tłumaczyć

Zapomniałam wrzucić fajnej książki która teraz czytam IMG_1497353977.373114.jpg
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-13, 13:40   #3144
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:

Moim zdaniem nie powinna wnikać w to z jakich powodów Ty się przepisujesz na inne godziny - to jest Twoja sprawa, nie możesz rano i tyle.. A to że jesteś jej stałą klientką od 8 lat to już w ogóle powinno coś dla niej znaczyć. No ja bym się mega wkurzyła i pewnie bym zmieniła kosmetyczkę mimo wszystko. Jak się gdziekolwiek umawiamy to przecież nie tłumaczymy się dlaczego bardziej pasuje nam po południu niż rano no nie?

Cytat:
Rozmawiałam z moim.lekarzem. No ryzyko takie, ze nawet przy jednym mocnym skurczu mogłoby coś puścić, albo blizna albo.np. pecherz płodowy. A że dziecko jeszcze głową nie uszczelnia kanału mogło by.dojść do wypłynięcia pepowiny lub krwotoku wewnatrz i Kaplica
Wiec muszą mi je po prostu uciszyć całkiem. Dopuki sa to mam leżeć bo teraz ryzyko za duże. Wiec wątpię żebym wyszła bez Hugo. Bardzo mnie to przytłacza... z nerwów miałam z 10 skurczy co 5 min. Ale już mijają lekko tylko mnie boli czasami.

W takiej sytuacji lepiej zostać w szpitalu Mała, jak Twój lekarz tak mówi to już w ogóle wiem, że to bardzo nieprzyjemne i dołujące, ale już tak niewiele Ci zostało, a pewnie wcześniej Ci zaplanują cc
Stary 2017-06-13, 13:41   #3145
minini
Zadomowienie

nadrabialam czytanie na kilka razy..

gratulacje wczorajszyc wizyt i powodzenia jesli są jakieś dzisiejsze??

morele ja bym sie nie martwila o to co bedziesz robic jak nakarmisz i uspisz dziecko. bardziej bym sie martwila tym ze nie bede miala czasu zrobic tego wszystkiego co sobie zaplanuje. moje dziecko na poczatku spalo po 15minut po karmieniu. wiec to co zdążylam zrobic to isc siku i zrobic sobie cos do picia... raczej nie ma czasu na nude!

ja dzis wzielam pierwszy raz w tej ciąży nospe. od wczoraj mam takie kłucia od dołu co chwile że juz sie boje, bo pod.koniec pierwszej ciazy skracala.mi sie szyjka i musialam lezec... na razie od godziny nie mialam. wczoraj bylo z 5 na godzine przynajmniej. a wieczorej to juz wogole jak zaczął sie synek wiercić.
wizyte mam dopiero za tyg.
moja polozna powiedziala ze jak mnie tak meczy mam brac tą nospe i tyle. jesli by do tego jakies skurcze doszly to mam dzwonic i podjedzie ze mna do szpitala na ktg.

chcialam posprzątać sypialnie. wyniesc wszystkie graty do garazu a reszte ubranek, tych wiekszych spakowac w worki prózniowe. wypralam juz wnetrze wózka- moglabym go juz poskładać bo stoi w workach popakowany. no ale chyba to zostawie na razie..

w piątek mam sesje brzuszkową! mąż zapomnial oczywiscie i umowil jakas robote... zły bo teraz musi przenosić na inny dzien.
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-13, 13:43   #3146
morelle_
Zakorzenienie

Jestem taka zła, że szok.... 23.06 mam paznokcie. Będę chciała zapisać się wtedy na wrzesień. Jeśli będzie marudzić zmieniam. Tylko znajdź dobrą kosmetyczkę. ... moja SIS robi sama sobie paznokcie , ale nie wiem czy by mi umiała przedłużyć gdyby mi mój pękł.

Mała wiem, że to nie jest fajna perpektywa , ale najważniejsze jest wasze zdrowie. Więc leż i nie wypisuj się. Możesz zrobić sobie krzywdę.

Devileek ja mam otulacz bambusowy jako prześcieradło. Kocyk i płaska poduszkę.
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-13, 13:43   #3147
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
Gdzie kupowalyscie prześcieradło do wózka ?
W ogóle coś się przyda jeszcze do wózka v

Ja chyba od flaminga na allegro i do wózka to tylko torbę jeszcze, bo nie miałam mam też moskitierę do wózka i ochraniacz na deszcz, ale to było w zestawie

Cytat:
Takie przepisy są ze się zgłasza tam gdzie porod. Odpisy już potem w każdym USC

Tez chyba wezmę ten kombinezon bo na jesień będzie super.

Ale marudna ta Twoja kosmetyczka żebyś jeszcze musiała się tak tłumaczyć

Zapomniałam wrzucić fajnej książki która teraz czytam Załącznik 7108411
Okej dzięki za info
I dzięki za książkę!
Stary 2017-06-13, 13:44   #3148
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cytat:

no to trochę niefajnie wyszło, terminy ma już wszystkie zapisane na sierpień??
Cytat:

Ojej to poważna sprawa ,ja bym nie ryzykowała no ale wiadomo ja nie mam dziecka drugiego w domu...Musisz sobie przemyśleć to wszystko i się nie denerwować bo Tymek z tatą dadzą radę a Ty z Hugo pod opieką więc wszyscy bezpieczni a na kiedy planują to cc u Ciebie coś mówili?

Cytat:
W końcu zamówienie z Hubi! Mam pieluchy to się czuje spokojniejsza!:p zostało loz człowieka, wanienka, prześcieradła do łóżeczka i parę ☠☠☠☠☠☠☠. Teraz tylko wrócić do domu, posprzątać, umeblować i rodzić:p

bardzo ładne
Stary 2017-06-13, 13:47   #3149
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Jestem taka zła, że szok.... 23.06 mam paznokcie. Będę chciała zapisać się wtedy na wrzesień. Jeśli będzie marudzić zmieniam. Tylko znajdź dobrą kosmetyczkę. ... moja SIS robi sama sobie paznokcie , ale nie wiem czy by mi umiała przedłużyć gdyby mi mój pękł.

Mała wiem, że to nie jest fajna perpektywa , ale najważniejsze jest wasze zdrowie. Więc leż i nie wypisuj się. Możesz zrobić sobie krzywdę.

Devileek ja mam otulacz bambusowy jako prześcieradło. Kocyk i płaska poduszkę.
Przedłużanie nie jest jakieś bardzo trudne ale trzeba zrobić to technicznie dobrze żeby się nie łamały ale jest to do zrobienia myślę żebyś dala radę bo ale też potrzeba na to czasu ... Mi osobiście przez większość ciaazy się nie chce tego robić a co dopiero przy dziecku :p

Dzięki

Cytat:
Ja chyba od flaminga na allegro i do wózka to tylko torbę jeszcze, bo nie miałam mam też moskitierę do wózka i ochraniacz na deszcz, ale to było w zestawie

Okej dzięki za info

I dzięki za książkę!

Sprawdze

Stary 2017-06-13, 13:52   #3150
minini
Zadomowienie

Mala jak trzeba to trzeba... też by mnie nosilo w tym szpitalu wiedząc ze synek z mezem sami w domu. no ale pomyśl o maluszku... to o jego zdrowie teraz wszytko sie rozchodzi. powodzenia i nie płacz tam

morele - co za kosmetyczka.. zebys sie musiala do niej dopasowywać? bez przesady.

gratuluje wszystkich osiagnietych 38tc. dziewczyny mozecie rodzic!!! brawo!!

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

devilek do wózka mam jeszcze klin pod materac. ale on byl w komplecie z wozkiem.
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości