Lipcówki 2017 cz. 6 - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-06-13, 17:17   #3181
karolinuuusia
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 cz. 6

Ja czuje sie jak babcia, ciezko mi wstac, mecze sie przy jedzeniu, ciezko ogolnie mi

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-13, 17:21   #3182
cashmere
Zakorzenienie

Mi też ciezko. Najgorzej to wstac, albo przewrócić się z boku na bok jak leżę. Czuję się jak wieloryb o kaczym chodzie :P

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-13, 17:30   #3183
emilia0508
królikoholiczka

Mi też ciężko. Wstać, przekręcić się z boku na bok. O wchodzeniu na 2 piętro nie wspominając. Muszę się zatrzymywać aby wejść. Czuję się jak slonica.

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-13, 17:33   #3184
cashmere
Zakorzenienie

Chodzenie po schodach to też masakra. Wejdę w domu na górę i już mi ciężko. Współczuję wspinaczek jak ktoś mieszka na wysokim piętrze w bloku.

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-13, 17:34   #3185
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość
Wzięłam dużo większa niż normalnie a potem oddam mamie ja tez się dziwnie czuję bez paznokci bo noszę parę lat z krótkimi przerwami jak patrzę na swoje paznokcie to jak dziecko dobrze ze u stop mam ładne kupiłam odżywki sally hansen to może pazurki trochę odżyją.
Mam to samo, 1 raz od lat krótkie i bez żelu albo hybrydy. Pocieszam się tym, że położna w SR mówiła, że - zwłaszcza podczas mycia fałdek na ciele dziecka - jest bardzo łatwo skaleczyć delikatną skórę nawet niezbyt długim paznokciem.
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-13, 17:37   #3186
Mała!
Zakorzenienie

Hejka
Ja mam.ciężki dzień. Poprawiam sobie nastrój czekoladą, colą i.chipsami! Już nie mogę patrzeć na kanapki

W ogóle miałam sporo skurczy. Poprosiłam.o.KTG bo chciałam sprawdzić ich móc i w ogóle...
Najpierw tetno jakieś wysokie miał, ale chyba coś było źle, ustawione.i potem było ok. Ale skurcze się pisały różne... wezwała lekarza, ból dziwny jak na @, teraz już jest lepiej. Może to stres.
Szyjka zamknięta, lekko skrócona ogólnie nie zapowiada się poród.
I powiedział, żeby pogadać z ordynatorem i.może vwypisze. Więc co.lekarz to.opinia... ten zagrożenia nie widzi specjalnie..

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2017-06-13 o 18:11
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-13, 17:50   #3187
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Hejka

no cześć
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-13, 18:01   #3188
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

no siemanko Mała !

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Ja dzisiaj mam ruchy jak mucha w smole nie znoszę siebie takiej rozlazłej...wstałam o 7.00 i w sumie cały dzień sprzątam i myślałam ,że już nie dokończę dziś cokolwiek zrobię to siadam na kanapie i w tym necie bzdury oglądam w ogóle jestem jakaś słaba dziś ale i tak trochę zrobiłam ,umyłam okna ,wysprzątałam całe mieszkanie łącznie ze ścieraniem podłóg ,i zrobiłam w końcu porządek w moim kufrze z kosmetykami nawet wszystkie powycierałam a w ogóle to mam za☠☠☠iaszczy patent jak Wam się obetrze gdzieś rama od wózka albo macie używany z jakimiś małymi otarciami to wszystko pięknie schodzi magiczną gąbką.Ja rozłożyłam swój dziś a mam używany brat kupił i mało używali natomiast lecieli na wakacje i zgubili im ten wózek a jak znaleźli to rama była cała porysowana a jest czarna więc mocno było widać bratowa czyściła no ale nadal były białe otarcia i ja dziś wpadłam na genialny pomysł ,że spróbuje z tą gąbką wszystko zeszło praktycznie jestem mega happy polecam na białych ramach ciemne otarcia też zejdą na 100%
Muszę coś zrobić na kolacje dla tżta a nic nie mam praktycznie nawet chleba i nie chce mi się iść do sklepu
Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-13, 18:07   #3189
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Chodzenie po schodach to też masakra. Wejdę w domu na górę i już mi ciężko. Współczuję wspinaczek jak ktoś mieszka na wysokim piętrze w bloku.

O tym samym ostatnio myślałam ! Ja mieszkam w zwykłym domu ale mieszkamy na piętrze no i zdarza mi się kilka.razy w ciągu dnia zejść na dół do rodziców czy piwnicy ... Coś okropnego a co dopiero jak.ktos mieszka w.bloku na 3-4 piętrze

I jeszcze tak ciężko mi się oddycha w ogóle jakoś senny dzień

Stary 2017-06-13, 18:12   #3190
xzora
Zakorzenienie

AnnaPaula, lekko niestety nie jest i zaczynam odliczać dni z brzuchem, mimo ze do porodu mi sie nie spieszy.

Chilli - niezły patent z tą gąbką

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-13, 18:16   #3191
Mała!
Zakorzenienie

1497370583909.jpg

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-13, 18:18   #3192
pestycyda
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wracam do siebie na 4 p... Pocieszam się że nogi mocniejsze i cellulit mniejszy?
Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
no siemanko Mała !

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Ja dzisiaj mam ruchy jak mucha w smole nie znoszę siebie takiej rozlazłej...wstałam o 7.00 i w sumie cały dzień sprzątam i myślałam ,że już nie dokończę dziś cokolwiek zrobię to siadam na kanapie i w tym necie bzdury oglądam w ogóle jestem jakaś słaba dziś ale i tak trochę zrobiłam ,umyłam okna ,wysprzątałam całe mieszkanie łącznie ze ścieraniem podłóg ,i zrobiłam w końcu porządek w moim kufrze z kosmetykami nawet wszystkie powycierałam a w ogóle to mam za☠☠☠iaszczy patent jak Wam się obetrze gdzieś rama od wózka albo macie używany z jakimiś małymi otarciami to wszystko pięknie schodzi magiczną gąbką.Ja rozłożyłam swój dziś a mam używany brat kupił i mało używali natomiast lecieli na wakacje i zgubili im ten wózek a jak znaleźli to rama była cała porysowana a jest czarna więc mocno było widać bratowa czyściła no ale nadal były białe otarcia i ja dziś wpadłam na genialny pomysł ,że spróbuje z tą gąbką wszystko zeszło praktycznie jestem mega happy polecam na białych ramach ciemne otarcia też zejdą na 100%
Muszę coś zrobić na kolacje dla tżta a nic nie mam praktycznie nawet chleba i nie chce mi się iść do sklepu
Ty chyba jednak chcesz już rodzić teraz natychmiast!

Uwi lbiam ta magiczna gąbkę. Uratowała mi życie nieraz

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-13, 18:18   #3193
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cytat:
Hejka
Ja mam.ciężki dzień. Poprawiam sobie nastrój czekoladą, colą i.chipsami! Już nie mogę patrzeć na kanapki

W ogóle miałam sporo skurczy. Poprosiłam.o.KTG bo chciałam sprawdzić ich móc i w ogóle...
Najpierw tetno jakieś wysokie miał, ale chyba coś było źle, ustawione.i potem było ok. Ale skurcze się pisały różne... wezwała lekarza, ból dziwny jak na @, teraz już jest lepiej. Może to stres.
Szyjka zamknięta, lekko skrócona ogólnie nie zapowiada się poród.
I powiedział, żeby pogadać z ordynatorem i.może vwypisze. Więc co.lekarz to.opinia... ten zagrożenia nie widzi specjalnie..

Same pyszności ja ostatnio też mam ochotę na chemię i chodzi za mną sałatka zupek chińskich
No widzisz czyli jest nadzieja ale nie lekceważ też tego co mówił tamtem lekarz .Niektóre czerwcówki pisały ,że zostały odsyłane do domu ze skurczami bo nie było rozwarcia i lekarze mówili na pewno nie urodzą a za parę godzin wracały i rodziły także...Sama wiesz najlepiej jak się czujesz czy te skurcze są takie jak zazwyczaj czy nie.
Trzymam kciuki żebyś wyszła do domu i dotrwała do 38tc!
Stary 2017-06-13, 18:19   #3194
morelle_
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny. Uzmyslowilam sobie, że u innej kosmetyczki do której chodzę na brwi i pediciure też są hybrydy. Więc jakby co tam jest alternatywa.

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
A ma któraś z was kołyskę ? I przescieradlo do wózka ? Bo przescieradlo wozkowe jest 10 cm krótsze i się zastanawiam czy mogła bym użyć do kołyski czy jednak będzie problem

Ja mam w kolysce gumowe prześcieradło z łóżeczka. A normalne było w zestawie.

Cytat:
Chodzenie po schodach to też masakra. Wejdę w domu na górę i już wmi ciężko. Współczuję wspinaczek jak ktoś mieszka na wysokim piętrze w bloku.
Ja po schodach u mamy normalnie wchodzę na 4p. Ale przewracanie się na bok w łóżku to dramat.
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-13, 18:19   #3195
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
O kurcze :/ juz wiesz dlsczego nie chcs Cie wypuscic

Alicja

Stary 2017-06-13, 18:27   #3196
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Ja miałam tętno dziecka 120-160. Gin i położna mówili, że takie ma być. Jak się ruszyła to nawet było 176.
Stary 2017-06-13, 18:32   #3197
Carolles
Zadomowienie

Cytat:
no siemanko Mała !

Chilli piona ja to dzis taka rozlazla jestem ze nic nie robię. Zrobilam dwa prania, odkurzylam w domu i leżę. Nawet mi sie jeść nie chce, po butelkę wody do kuchni mi się nie chcialo isc bo tak ciężko mi sie dzis chodzi. A mała mnie dzis tak boleśnie kopie ze mi cały brzuch sie spina. Nie nadaje sie do niczego 😞

Morelle ta Twoja kosmetyczka bardzo niepowazna.

Mała lepiej może nie ryzykuj i zostań w szpitalu.

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-13, 18:32   #3198
emilia0508
królikoholiczka

Właśnie dostałam sms że paczkę mam do odbioru z laktatorem. Ale nie chce mi się iść na pocztę. Jutro pójdę.
A jutro idę po słodycze do Pomorzanki. Będę miała co jeść marza mi się bananki...mmm... Albo ptasie mleczko banan czekolada. Już się nie mogę doczekać

Stary 2017-06-13, 18:47   #3199
taedio
MerDer 4ever

Tz kończy malowanie i bedzie układał dzisiaj panele w końcu trochę do przodu

Stary 2017-06-13, 18:48   #3200
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Mam to samo, 1 raz od lat krótkie i bez żelu albo hybrydy. Pocieszam się tym, że położna w SR mówiła, że - zwłaszcza podczas mycia fałdek na ciele dziecka - jest bardzo łatwo skaleczyć delikatną skórę nawet niezbyt długim paznokciem.

Mi mowila na SR zeby zdjąć paznokcie bo za długie. Nie chce tez słuchać komentarzy na porodówce. Rzęsy doczepiane tez mowila ze komentują
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-13, 18:53   #3201
Agg_s
Wtajemniczenie

U mnie zależy od dnia - czasami jest ciężej, a czasami latam jak poparzona i czuję się lekko. Ale zazwyczaj na drugi dzień leżę i kwiczę.

Dzisiaj praktycznie cały dzień leżę, tyle co zrobiłam obiad i mam zdecydowanie mniej twardnień. Jutro czeka mnie wyprawa do urzędu w sprawie dowodu, mam niedaleko ale raczej podjadę i tak autem coby się nie przemęczać. Muszę jakość wytrwać do przyszłej środy, żeby podjechać jeszcze kupić fotelik. No i ten wózek mógłby już być... byłabym spokojniejsza.

Widziałam fajny przepis na drożdżóweczki z truskawkami ale TŻ krzyczy, że mam nie robić tylko leżeć.

Vadi, zazdroszczę, że to już za Wami. u nas nadal ciemna ale TŻ zaczyna od 16-ego 3 tygodnie urlopu+przestoju w firmie więc coś tam nadgoni.

A co do paznokci, eh! Ja na razie jestem na etapie: "dłuższe ale bez koloru", kolejny to "krótkie bez koloru" ale nie wiem kiedy nastąpi.

Edytowane przez Agg_s
Czas edycji: 2017-06-13 o 18:54
Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-13, 18:54   #3202
morelle_
Zakorzenienie

Wszystko kwestia wprawy. Moja mama zawsze miała mega długie paznokcie.
Stary 2017-06-13, 18:58   #3203
nulkaa3
Rozeznanie

Mala, Ty się nie wyrywaj do przodu, leż i odpoczywaj, nie denerwuj się bo to nasila skurcze. W szpitalu jesteście bezpieczni z Hugo.

Jestem po wizycie, skurczy i rozwarcia brak. Czyli super. Dostałam skierowanie do szpitala, ale mam przyjechać dopiero za tydzień we wtorek na monitoring, przy okazji zdejmą mi pessar. I będą doglądać czy coś się ruszy ☺
Jestem teraz w domu i leżę. A co lepsze czuję jak mi brzuch co kilka minut twardnieje... 😯 Muszę się skupić co jaki czas to się pojawia. Ogólnie w każdej chwili mam jechać do szpitala gdyby cokolwiek się działo.
nulkaa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-13, 19:03   #3204
karolinuuusia
Zakorzenienie

Mnie w szpitalu traktowali jak gowniare, ktora zaszla w ciąże z pierwszym lepszym. Zrozumiałam to dopiero po ostatniej wizycie u lekarza, bylam u niego pierwszy raz. Spytal mnie ile mam lat, ja mówię ze 25, a on, a wyglada Pani bardzo mlodziutko, na 18 max. Od razu wytlumaczylam zachowanie poloznych..

Alicja

Stary 2017-06-13, 19:11   #3205
poprostu
Zakorzenienie

AnnaPaula ja sie mega ciężko czuję ale chyba dlatego ze wypiłam koło litra koktajlu truskawki+jagody+miód gryczany+mleko i zjadłam trochę czereśni

Chilli oo ciekawi za poradę może się przyda. Magiczna gąbka to cudowna rzecz uchroniła mnie przed malowaniem ścian na wynajmowanym mieszkaniu

Przyszła paczka z Geminii popakowali po kilka przedmiotów w folię bombelkowa i poobklejali tak jakby tak, że w jednej paczce miałam nascie małych paczuszek kupilam jakieś tam bibeloty typu szczotka, zestaw do paznokci, butelka itd i napisałam, ze zestaw dla chlopca preferowane kolory żółty, zielony, niebieski to mi wysłali wszystko niebieskie
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-13, 19:13   #3206
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi mowila na SR zeby zdjąć paznokcie bo za długie. Nie chce tez słuchać komentarzy na porodówce. Rzęsy doczepiane tez mowila ze komentują

Ja mam hybrydę na stopach i dziś idę na uzupełnienie rzęs mam w dupie te położne one tam od czego innego a nie od komentowania lepiej niech żadna nie próbuje nawet głupiej miny zrobić bo mnie popamięta

Poza tym jestem na fb w grupie Wrocław -gdzie rodzić i dziewczyny pisały ,że przy porodzie miały pazury zrobione i nikt na to uwagi nie zwracał ,ja ściągnęłam dla świętego spokoju żeby się nie stresować jakby jednak kazali ściągnąć ze względów medycznych ale jak przeczytałam ich opinie to rozważałam ponowne malowanko
robię tą sałatkę z zupek chińskich nie jadłam nigdy mam nadzieję ,że będzie dobra ,oczywiście idę do koleżanki 3 bloki dalej na rzęsy a tż ,że po mnie przyjedzie masakra
Stary 2017-06-13, 19:20   #3207
emilia0508
królikoholiczka

Mogę się wyprowadzić! Spakowane mam już wszystko oprócz tego co do szpitala i ten miesiąc jak jeszcze będę w domu. W koncu się z tym uporalam i paznokcie zrobiłam. Jeszcze nogi ale to już jutro. Dziś nie mam siły

Stary 2017-06-13, 19:22   #3208
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Pestycyda -tak już nie marzę o niczym innym naprawdę...mam dosyć tych dni ostatnich jest mi ciężko nie mogę spać jestem już znudzona ciążą i tym ,że każdy dzień praktycznie wygląda u mnie tak samo bo już nie jestem w stanie zrobić więcej niż ogarnąć chatę i wylegiwać się na kanapie...
Stary 2017-06-13, 19:24   #3209
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Mnie w szpitalu traktowali jak gowniare, ktora zaszla w ciąże z pierwszym lepszym. Zrozumiałam to dopiero po ostatniej wizycie u lekarza, bylam u niego pierwszy raz. Spytal mnie ile mam lat, ja mówię ze 25, a on, a wyglada Pani bardzo mlodziutko, na 18 max. Od razu wytlumaczylam zachowanie poloznych..

Nawet jeśli byś miała 18 to przecież nic takiego. Jakoś nasze mamy miały dzieci dużo wcześniej.

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
AnnaPaula ja sie mega ciężko czuję ale chyba dlatego ze wypiłam koło litra koktajlu truskawki+jagody+miód gryczany+mleko i zjadłam trochę czereśni

Chilli oo ciekawi za poradę może się przyda. Magiczna gąbka to cudowna rzecz uchroniła mnie przed malowaniem ścian na wynajmowanym mieszkaniu

Przyszła paczka z Geminii popakowali po kilka przedmiotów w folię bombelkowa i poobklejali tak jakby tak, że w jednej paczce miałam nascie małych paczuszek kupilam jakieś tam bibeloty typu szczotka, zestaw do paznokci, butelka itd i napisałam, ze zestaw dla chlopca preferowane kolory żółty, zielony, niebieski to mi wysłali wszystko niebieskie
Ja właśnie pije koktajl z truskawek

Cytat:
Ja mam hybrydę na stopach i dziś idę na uzupełnienie rzęs mam w dupie te położne one tam od czego innego a nie od komentowania lepiej niech żadna nie próbuje nawet głupiej miny zrobić bo mnie popamięta

Poza tym jestem na fb w grupie Wrocław -gdzie rodzić i dziewczyny pisały ,że przy porodzie miały pazury zrobione i nikt na to uwagi nie zwracał ,ja ściągnęłam dla świętego spokoju żeby się nie stresować jakby jednak kazali ściągnąć ze względów medycznych ale jak przeczytałam ich opinie to rozważałam ponowne malowanko
robię tą sałatkę z zupek chińskich nie jadłam nigdy mam nadzieję ,że będzie dobra ,oczywiście idę do koleżanki 3 bloki dalej na rzęsy a tż ,że po mnie przyjedzie masakra

U mnie to zadupie to komentują sobie
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-13, 19:29   #3210
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Nawet jeśli byś miała 18 to przecież nic takiego. Jakoś nasze mamy miały dzieci dużo wcześniej.

Ja właśnie pije koktajl z truskawek

U mnie to zadupie to komentują sobie
Moja mama urodzila blizniaki majac 19 lat, ale to inne czasy i w tym wieku bylo to normalne. A w dzisiejszych czasach potepia sie takie dziewczyny. Ja niestety tak sue czulam tam

Alicja

Edytowane przez karolinuuusia
Czas edycji: 2017-06-13 o 19:42
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości