Lipcówki 2017 cz. 6 - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-06-13, 21:24   #3241
emilia0508
królikoholiczka

Dot.: Lipcówki 2017 cz. 6

Właśnie wpierniczylam resztę arbuza, tak mi posmakowal, w sumie będzie jakieś 2kilo przez cały dzień Ale teraz to mała szaleje

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-13, 21:28   #3242
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Wszystko kwestia wprawy. Moja mama zawsze miała mega długie paznokcie.
Ja tez całe życie długie paznokcie mam swoje długie i mocne. Nigdy córce nic nie zrobiłam 😊 kwestia przyzwyczajenia się do pazurkow

Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość
Mala, Ty się nie wyrywaj do przodu, leż i odpoczywaj, nie denerwuj się bo to nasila skurcze. W szpitalu jesteście bezpieczni z Hugo.

Jestem po wizycie, skurczy i rozwarcia brak. Czyli super. Dostałam skierowanie do szpitala, ale mam przyjechać dopiero za tydzień we wtorek na monitoring, przy okazji zdejmą mi pessar. I będą doglądać czy coś się ruszy ☺
Jestem teraz w domu i leżę. A co lepsze czuję jak mi brzuch co kilka minut twardnieje... 😯 Muszę się skupić co jaki czas to się pojawia. Ogólnie w każdej chwili mam jechać do szpitala gdyby cokolwiek się działo.
👏 za szyjke i brak rozwarcie.

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
AnnaPaula ja sie mega ciężko czuję ale chyba dlatego ze wypiłam koło litra koktajlu truskawki+jagody+miód gryczany+mleko i zjadłam trochę czereśni

Chilli oo ciekawi za poradę może się przyda. Magiczna gąbka to cudowna rzecz uchroniła mnie przed malowaniem ścian na wynajmowanym mieszkaniu

Przyszła paczka z Geminii popakowali po kilka przedmiotów w folię bombelkowa i poobklejali tak jakby tak, że w jednej paczce miałam nascie małych paczuszek kupilam jakieś tam bibeloty typu szczotka, zestaw do paznokci, butelka itd i napisałam, ze zestaw dla chlopca preferowane kolory żółty, zielony, niebieski to mi wysłali wszystko niebieskie
U mnie każdy produkt osobno zapakowany😲 cora miała zabawę z folii przez pół dnia😆

Ja dziś przygotowałam listę mężowi co ma zrobić jak pójdę do szpitala. Co córce ma dawać do jedzenia bo ona wybredna jest 😅 jakie zakupy ma zrobić do domu😊 zawsze ja to robie sama bo on bardzo dużo pracuje😊 i tak ma dobrze bo mieszkamy z jego rodzicami to obiad będzie miał 😊 a resztę myślę że ogarnie bo zostawał z cora ale na tak długo jeszcze nie😊 lista mu się przyda😉 co ma zrobic😆

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-13, 22:00   #3243
poprostu
Zakorzenienie

Ja myślę, ze z tym wiekiem i ciążą to jest w głowie dużo koleżanka w ciąży zaczęła nosic obraczkę, zeby sobie dodać poprawności dla obcych ja to mam gdzieś, często ktoś mnie pyta o ojca, zdarzało się to pytanie od obcych mówię w prost rozstalismy się i raczej to tym ludziom jest głupio, że tak wyskoczyli bo mówiąc to patrzę im prosto w oczy. Chociaz nie powiem zajęło mi to trochę czasu żeby przepracować to w głowie.
Można kogoś mocno skrzywdzić z góry oceniając.

Taedio rozbawilaś mnie ta folia oddana do przedszkola haha myślę, ze ktoś kto wpadł na pomysł by tak pakować paczki byłby dymny z wykorzystania opakowania Gemini bawi, uczy, wychowuje
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-13, 22:14   #3244
taedio
MerDer 4ever

Poprostu dobrze, że sobie to juz przepracowałaś

A taka folie bąbelkową moja mama często wykorzystuje i do obrazków czy do jakis zabaw

Stary 2017-06-13, 22:21   #3245
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Hej hej

Gratulacje udanych wizyt! Nic dziwnego że szyjki się skracają w końcu już powoli nadchodzi nasz czas 😃 i tak cud że jeszcze żadna się nie rozpakowała 😁

Ja wizytuje jutro. I już się denerwuje czy mój gin w ogóle raczy mnie zbadać robiąc coś więcej niż mierzenie ciśnienia i sprawdzanie pH.......

To już 36 tc. Co ile macie wizyty?

Ja też chodzę taka zmęczona że najchętniej cały dzień bym spała. A w nocy śpię kiepsko. Do dupy ta końcówka ciąży... W ogóle nie lubię być w ciąży...... Serio.

Mamy już wszystko gotowe tylko muszę torbę spakować. A no i komoda z wieszakiem po remoncie oczywiście muszą odstać swoje zanim będą zamontowane. Akurat tarasują mi dostęp do kołyski...

Dziś robiłam sobie sama sesje ciążowa 😁 umeczylam się jak koń na westernie. A jutro przyjdzie zestaw od Qbany i wanienka. Niniejszym wyprawkę uważam za zamkniętą 😊
Stary 2017-06-13, 22:23   #3246
minini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
Moja tez! Ale przez caly dzień żywię sie nektarynkami, truskawkami i arbuzem a ona bardzo to lubi 😊
Mój tż złożył łóżeczko 😍

to mamy podobną dietę u mnie jeszcze dzis melon był

Cytat:
Ja myślę, ze z tym wiekiem i ciążą to jest w głowie dużo koleżanka w ciąży zaczęła nosic obraczkę, zeby sobie dodać poprawności dla obcych ja to mam gdzieś, często ktoś mnie pyta o ojca, zdarzało się to pytanie od obcych mówię w prost rozstalismy się i raczej to tym ludziom jest głupio, że tak wyskoczyli bo mówiąc to patrzę im prosto w oczy. Chociaz nie powiem zajęło mi to trochę czasu żeby przepracować to w głowie.
Można kogoś mocno skrzywdzić z góry oceniając.

Taedio rozbawilaś mnie ta folia oddana do przedszkola haha myślę, ze ktoś kto wpadł na pomysł by tak pakować paczki byłby dymny z wykorzystania opakowania Gemini bawi, uczy, wychowuje
haha a ja odkąd zaszlam w ciąże to nie nosze obrączki bo mi palce schudły i bym ją zgubiła.

mnie to nie interesuje czy ktoś jest po ślubie, rozwodzie, czy jest sam i ile mamlat zachodząc w ciąże... jak można pytać kobiete w ciąży kto jest ojcem? bliscy znają twoją sytuacje a jeśli ktoś nie wie dlaczego jestes sama to tym bardziej nie powinien zadawać takich osobistych pytań.

co do wieku to cieszcie sie że was mają za mlodsze niz faktycznie jestescie! to tylko komplement!
no chyba ze traktuja jak polozne ze szpitala karoliny to wtedy chamskie..

a ja rozmawialam z polozna ze sr o tych kłuciach moich. powiedziala dokladnie to samo - jesli do kłucia dojdą skurcze to mam jechac do szpitala zeby mnie zbadali.
jesli jutro bedzie tak samo czesto to pojade..
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-13, 22:24   #3247
emilia0508
królikoholiczka

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
Hej hej

Gratulacje udanych wizyt! Nic dziwnego że szyjki się skracają w końcu już powoli nadchodzi nasz czas 😃 i tak cud że jeszcze żadna się nie rozpakowała 😁

Ja wizytuje jutro. I już się denerwuje czy mój gin w ogóle raczy mnie zbadać robiąc coś więcej niż mierzenie ciśnienia i sprawdzanie pH.......

Ja też chodzę taka zmęczona że najchętniej cały dzień bym spała. A w nocy śpię kiepsko. Do dupy ta końcówka ciąży... W ogóle nie lubię być w ciąży...... Serio.

Mamy już wszystko gotowe tylko muszę torbę spakować. A no i komoda z wieszakiem po remoncie oczywiście muszą odstać swoje zanim będą zamontowane. Akurat tarasują mi dostęp do kołyski...

Dziś robiłam sobie sama sesje ciążowa 😁 umeczylam się jak koń na westernie. A jutro przyjdzie zestaw od Qbany i wanienka. Niniejszym wyprawkę uważam za zamkniętą 😊
za wizytę i za zamknięcie wyprawki

Stary 2017-06-13, 22:29   #3248
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

My dziś zaczęliśmy 36 tc więc powaznie rzeczywiście się u nas robi

Teraz mamy wizyty co 2 tygodnie

Stary 2017-06-13, 22:44   #3249
taedio
MerDer 4ever

U mnie leci 36t (35t2d) i tez mam wizyty co 2 tyg

Stary 2017-06-13, 22:50   #3250
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

I macie u swoich ginow? Czy już w szpitalu?
Stary 2017-06-13, 22:56   #3251
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
Hej hej

38 tydz. Jedną miałam w odstępie 2 tyg. Teraz dwie co tydzień i koniec.

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

U swojego gin.
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-13, 22:57   #3252
emilia0508
królikoholiczka

Ja w czwartek zaczynam 35tydzien. Wizyty od początku mam co 2 tygodnie.

Stary 2017-06-13, 23:07   #3253
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cashmere,Emilia jakie laktatory zamówiłyście?
Ja tez nie znoszę takiego oceniania tym bardziej w szpitalu kobiet ,które przychodzą rodzić...Ale tak to jest jak przyjdzie zaniedbana ,w dresie niepomalowaa to powiedzą ,że borciuch itp itd a jak lepiej ubrana ,pomalowana z pazurami to na pewno tępa strzała.Jak młoda to pewnie wpadła gówniara a jak po 30 to wygodna karierowiczka niestety nie dogodzisz ludziom zawsze mają swoje...A w małych miejscowościach to w ogóle nie dziwię się, że niektóre dziewczyny wolą się nie narażać.Ja jestem zawsze bardzo miła ,gadatliwa i otwarta ale jak ktoś jest taki zacofany i pitoli 3 po 3 to też usłyszy komentarz ja potrafię być bardzo złośliwa
Ja po rzęsach już ale ta moja koleżanka to gaduła masakraaa przeciągnęło się ale wytrwałam chociaż młody mocno dokazywał.
Mały ma czkawkę i jest już tak nisko główką ,że czuje to czkanie w bożenie jak bum cyk cyk
W ogóle bardzo mnie boli już szyjka jak się rusza przed chwilą tak napierał ,że po prostu muszę mieć jakieś rozwarcie małe...
Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-13, 23:16   #3254
poprostu
Zakorzenienie

Minini czasem to pyta ktoś niechcący np nowy gin, położna na początku sr, pani w banku :P

Chilli a kiedy masz teraz wizytę?
Stary 2017-06-13, 23:20   #3255
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cytat:
Minini czasem to pyta ktoś niechcący np nowy gin, położna na początku sr, pani w banku :P

Chilli a kiedy masz teraz wizytę?
za tydzień 22.06 mam nadzieję ,że nie dotrwam
Stary 2017-06-13, 23:29   #3256
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Jezu, zgaga mnie chyba dziś chce zabić...
Stary 2017-06-14, 02:57   #3257
darietta
Zakorzenienie

Dziewczyny o jakiej magicznej gąbce pisałyście bo nie slyszałsm bede wdzieczna za info i gdzie kupić. Moja mala wczoraj była bardzo grzeczna ledwo sie ruszała i bratowa mnie nastraszyla ze jej gin kazal reagowac jak ruchy sie zmniejszają ze coś z przepływami może być . Moja tylko pyta czy czuje i mowie ze tak ale zdazaja się dni leniwca. Więc się zestresowałam ale mama dała mi czekoladki i zjadłam i mała zaskoczyła.

A mam jeszcze pytanie do spodziewających się dziewczynek bedziecie ubierac na poczatku w pordki dzieciaczki czy cos sukienkowego. Bo ja w sumie to większość spodenek mam i od brata też polspiochy po synku wziełam.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-14, 03:48   #3258
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Dziewczyny o jakiej magicznej gąbce pisałyście bo nie slyszałsm bede wdzieczna za info i gdzie kupić. Moja mala wczoraj była bardzo grzeczna ledwo sie ruszała i bratowa mnie nastraszyla ze jej gin kazal reagowac jak ruchy sie zmniejszają ze coś z przepływami może być . Moja tylko pyta czy czuje i mowie ze tak ale zdazaja się dni leniwca. Więc się zestresowałam ale mama dała mi czekoladki i zjadłam i mała zaskoczyła.

A mam jeszcze pytanie do spodziewających się dziewczynek bedziecie ubierac na poczatku w pordki dzieciaczki czy cos sukienkowego. Bo ja w sumie to większość spodenek mam i od brata też polspiochy po synku wziełam.
O Darietta nie śpi, ja się obudziłam masakra brzuch mnie boli spać nie mogę wzdęło mnie ja ocipieję przysięgam...
Darietta to są gąbki ,które używa się przede wszystkim do ścian jak są brudne popisane do mebli itp są w rossmannie "ichne" bardzo dobre albo w dużych supermarketach https://www.google.pl/search?q=magic...7JwSsbx0Mo0wM:

A Ty czemu nie spisz?

---------- Dopisano o 03:48 ---------- Poprzedni post napisano o 03:10 ----------

łeee nikogo nie ma
Stary 2017-06-14, 04:01   #3259
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
O Darietta nie śpi, ja się obudziłam masakra brzuch mnie boli spać nie mogę wzdęło mnie ja ocipieję przysięgam...
Darietta to są gąbki ,które używa się przede wszystkim do ścian jak są brudne popisane do mebli itp są w rossmannie "ichne" bardzo dobre albo w dużych supermarketach https://www.google.pl/search?q=magic...7JwSsbx0Mo0wM:

A Ty czemu nie spisz?

---------- Dopisano o 03:48 ---------- Poprzedni post napisano o 03:10 ----------

łeee nikogo nie ma
Obudziłam się i czuje sie wyspana. Jak na złość internet z tej restauracji co się podłączałam nie działa a pakiet mam mały więc muszę oszczedzac hehe. A o gąbkach nie slyszałam a mam przy wózku białą rame i ma kilka rysek wiec może pomoże a czy jak mam jasną torebkę ale nie prawdziwa skora i pofarbowały mi granatowe dżinsy to zejdzie nie zniszcze torebki. Które polecacie.
Stary 2017-06-14, 04:06   #3260
darietta
Zakorzenienie

W rossmanie widze takie w aplikacji. Ale poleć te sprawdzone w 100%
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: png Screenshot_2017-06-14-04-03-17.png (102,7 KB, 62 załadowań)
Stary 2017-06-14, 04:21   #3261
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cytat:
W rossmanie widze takie w aplikacji. Ale poleć te sprawdzone w 100%
zejdzie na 100 procent te rossmannowe niczym się nie rożnią od tych droższych z tym ,że później na mokro przetrzeć musisz jeszcze jakąś ściereczką bo te gąbki się zużywają -ścierają i one są białe i na niektórych rzeczach może biały taki jakby kurz zostać ale są genialne.

---------- Dopisano o 04:21 ---------- Poprzedni post napisano o 04:18 ----------

idę spróbować zasnąć bo trochę mi się brzuch uspokoił po zielonej herbacie.Jeszcze na domiar złego wszędzie w tej tv o tej porze filmy gdzie się sekszą no masakra a człowiek ledwo łazi i musi rozchodzić
Kupujecie już jakiś femaltiker czy coś?ja muszę wyczaić promo może gdzieś i herbatkę na laktacje.

Edytowane przez Chilli Pepper
Czas edycji: 2017-06-14 o 04:25
Stary 2017-06-14, 05:02   #3262
poprostu
Zakorzenienie

Jestem sama na wątku i 10 gosci

Ja nie kupuje herbatki na laktacje

Edit już 18

Edytowane przez poprostu
Czas edycji: 2017-06-14 o 05:05
Stary 2017-06-14, 05:04   #3263
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:

Moje dziecko też takie jest.
Teraz np nie mogę spać bo się tłucze niemiłosiernie.

Ja będę ubierać w to co mam. Tez mam więcej spodni.

---------- Dopisano o 05:04 ---------- Poprzedni post napisano o 05:04 ----------

Chilli ja kupiłam herbatę na laktacje w gemini.
Stary 2017-06-14, 05:05   #3264
pestycyda
Zakorzenienie

Chilli, kciuki za Twoje rozwarcie. Niech się rozwiera bo już czas

Darietta, co dziecko to inny temperament myślę... Mojej kuzynki córeczka w ogóle cała ciaze mało co się ruszała. Kuzynka musiała się położyć i skupić na jej ruchach żeby poczuć. Kupiła sobie detektor tętna żeby nie świrować bo mówi że inaczej co tydzień na IP by jeździła.

Chilli, ja nie wierzę w herbatki laktacyjne

Też się wyspałam ale to z emocji bo wracam do domu dziś no i wizytuje! Mam nadzieję że wszystko ok bo czasem jak czytam u Was że idziecie na rutynowa kontrolę a tam skrócona szyja i rozwarcie to aż drżę z niepokoju. Jakbym się teraz miała położyć to bym wyła chyba. Chałupę trzeba ogarniać. Od dziś otwieram u siebie sezon na "☠☠☠☠ice" spowodowana kurzem remontowym

Też mam gabeczke z Rossmana. Tylko trzeba też uważać na lakierowanych powierzchniach bo ona rysuje troszkę. Meble w laminacie sobie załatwiłam raz.

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-14, 05:13   #3265
morelle_
Zakorzenienie

Kciuki za wizytę!
Stary 2017-06-14, 05:18   #3266
pestycyda
Zakorzenienie

Morelka, też rzucasz spanie?

Stary 2017-06-14, 05:22   #3267
morelle_
Zakorzenienie

Leżę od 4:30 i oglądam sufit za kilka minut mąż wstaje, więc już pewnie i tak nie zasnę (

---------- Dopisano o 05:22 ---------- Poprzedni post napisano o 05:21 ----------

Poprostu nie jesteś sama
Stary 2017-06-14, 05:24   #3268
taedio
MerDer 4ever

Elo elo

Stary 2017-06-14, 05:27   #3269
pestycyda
Zakorzenienie

Elo

A mam pytanie; kupujecie prześcieradło na przewijak? Bo mam takowe ale sama nie wiem czy bardziej higienicznie nie byłoby na tej ceratce i położyć podkład jednorazowy albo pieluszkę. Tak myślę że łatwiej to umycbten przewijak niż prac co chwilę prześcieradło.no i na prześcieradle się kłaczy ( kocia sierść)

Stary 2017-06-14, 05:28   #3270
taedio
MerDer 4ever

Ja bede dawać podkłady albo taka pieluszkę flanelowa, która pod spodem ma ceratke zeby nie zbankrutować na podkładach

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości