|
|
#3271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 cz. 6
Cytat:
![]() Taedio bry
|
|
#3272 |
|
Zakorzenienie
|
Pytanie tylko czy moi kudłaci lokatorzy nie potraktują przewijaka jak drapak... Hm
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez pestycyda Czas edycji: 2017-06-14 o 05:37 |
|
|
|
#3273 |
|
MerDer 4ever
|
Morelle
![]() Pestycyda Hmm No może byc różnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3274 |
|
Zakorzenienie
|
Oj pestycyda oby nie
|
#3275 |
|
Zakorzenienie
|
:Hi:
Dzięki dziewczyny ![]() Carolles - hehe wiem ja z tym mieszaniem języków jestem okropna ![]() Staram się tutaj w miarę pisać poprawnie i nie mieszać , ale widać słabo mi wychodzi Brawa za Wasze wizyty 🏻Aggs - przykro mi ze tyle się naczekalas w takich warunkach ![]() Kciuki dla potrzebujących i za wizyty 🏻Cały dzień próbuje coś napisać i mi nie wychodzi ![]() Ja mam dwa pokrowce na przewijak z minki materiału a na to mam podkłady wielorazowe. Ze szpitala wezmę jeszcze jednorazowe. Misiu mój jakoś tak mi nie sikał na przewijak mocno i nie zabrudzal zbytnio. Morelle - akurat NYC jest beznadziejny wiec nie dziwie Ci się , ze nie chcesz jechać. Mi się tam kompletnie nie podobało. Jak ludzie stali w korku na przejściu dla pieszych to zdębiałam i chciałam stamtąd wiać ![]() Ale w Ameryce jest masa cudownych i dzikich miejsc . Warto tu przyjechać żeby je zobaczyć . Ja zwiedziłam prawie cała Amerykę w pierwszych dwóch latach . Mam zaliczone 48stanow . Brakuje mi tylko Alaski i Hawaii. Na Alaskę mam nadzieje pojedziemy za rok lub dwa razem z dzieciakami , a na Hawaii polecę na emeryturze bo lot samolotem to dla mnie jest mega wyzwanie jak będę stara to może już mi przejdzie moja fobia latania ![]() A co do tego jak sie wyjdzie ze szpitala po porodzie to uwierzcie dziewczyny, ze będziecie miały co robić . Ja jak dziecię będzie w miarę spokojne chce się wyspać. Jak tylko będę mogła się położyć na brzuch przeleże chyba cały dzień na tym brzuchu sobie - to moje marzenie ![]() ![]() Po cc chyba po tygodniu mogłam sobie na brzuch się położyć. W ogóle każdy powrót do normalności po ciąży był dla mnie czymś Wow wtedy ![]() ![]() W pierwszym tygodniu miałam z lekka przerąbane ze wzgl na ściąganie mleka bo nie zdarzylam ściągnąć , a już musiałam karmić i tak spałam po 30/40min . Ale na szczęście potem jak udało się małemu załapać cycka to nabrałam rytmu i jakoś to szło. Ja kupiłam sobie herbatkę laktacyjna w razie jakby co , ale na laktację świetne jest karmi odgazowane wcześniej chociaż ja piłam gazowane bo odgazowane mi nie szło. Etusia - nie ja nie jadę na IP od razu. Gin mi kazał dzwonić jakby co, ale te moje skurcze są bardziej myśle przez małego ze mi gdzieś na nerw uciska nizli takie skurcze porodowe. Poza tym każda wizyta na IP to $600 ![]() Mimo ze mam ubezp ![]() My właśnie wróciliśmy od mojej ciotki. Moja kuzynka skończyła liceum i idzie na uniwerek na kryminalistykę i sprawiedliwość . Miała zakończenie roku dziś. Tz pojechał z małym na uroczystość bo ja się nie nadaje i zostałam w domu u ciotki. Potem pojechaliśmy wszyscy na obiad do fajnej restauracji. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3276 |
|
Zakorzenienie
|
Sam głodna się przez Ciebie robię!
|
#3277 |
|
Zakorzenienie
|
Pestycyda - myśle ze jak im powiesz kilka razy ze nie wolno to nie będą wchodzić . Możesz olejkami cytrusowym do okola popsikac koty ich nie lubią
![]() Morelle- ta babka od paznokci jest jakaś niepoważna ![]() ![]() Dla mnie by przez gardło nie przeszło żeby tak odpowiadać klientce i to jeszcze stałej znanej . Szok!!! Ja tylko raz powiedziałam facetowi żeby nie wymyślał i ze więcej go nie wezmę . Facet miał stopy tak okropne ze dramat . Chodził to chińczyków a ci mu zrujnowali skore bo oni ścinają ten naskórek ta gilotyna tego się nie robi bo się zetnie a potem narasta dwa razy tyle . Facet miał bardzo dużo tego. Powiedziałam mu , ze jak będzie regularnie przychodził co 3tyg to damy radę się tego pozbyć i ze skóra może dojdzie do siebie i dałam mu wskazówki co ma robić. A on mi np.zaczal się kłócić o cenę o $2 naprzyklad No bez jaj. Jak na normalnego klienta używałam jakiś produktów w skali 1:1 tak dla niego musiałam piec razy tyle dawać a mu ceny nie podbijalam, a on mi jeszcze nawet napiwku nie zostawiał. Powiedziałam , ze chrzanię to ze skoro myśli ze za darmo będę się może męczyć w ciąży na dodatek to niech chodzi do chińczyków dalej. Wkurzył mnie bo ja jestem taka osoba , kota akurat nie bierze klientów na czas. Nienawidzę odwalać siary i robić coś tylko dla kasy, a stopy i Pedicure uwielbiam każde stopy lubię . Mam takie może lekki fetysz stopek i stopkorow. Robię tez refloxologie stop ale egipska nie chińska i uwielbiam to ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Hehe Sorrki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ---------- Darietta - ja nie mam dziewczynki ale myśle ze skukienki to kiepski ubiór na początek dla takiego maluszka . Myśle ze wygodniejsze są gatki i bodziaki U nas jest po 40stopni i mega wilgoć wiec na zewnątrz to raczej tylko bodziak i przykrycie pieluszka, a w domu gatki jakieś. Na noc pajacyk i wystarczy. Ja uwielbiam rompersy takie , które się całkowicie rozpinają . Można sobie takiego położyć na przewijak czy tam gdzie się dzidzie przebiera na niego położyć bobasa i tylko schować raczki i zapiać guziczki i Voila ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ---------- Mała - ja myśle , ze powinnaś zostać w szpitalu . Tam masz przynajmniej opiekę cały czas jakby coś się działo. Jak urodzisz to się jeszcze nalatasz dobrze z reszta wiesz jak będzie słodko ![]() ![]() ![]() Poprostu- Twój gin wymiata ![]() ![]() Było mu pokazać moje foto brzucha i powiedzieć "patrz pan ta laska se tez sama pomalowała paznokcie " pewnie chłop by zdębiał ze jak to możliwe hahahah A co do komentowania nt.kto jest ojcem lub oceniania wieku zajścia w ciąże to dla mnie to porażka totalna jest. Mi by nawet mimo ciekawości siara byłoby zapytać. Jak mi kiedyś w sklepie babka powiedziała , ze jest w ciąży z 5tym dzieckiem a jej syn najstarszy ma 30lat to nie miałam odwagi zapytać ja o wiek jej. Z reszta widać nawet było ze czuje się niekomfortowo z tym , ze się wygadała ze to jej 5te dziecko. Moja mama mnie urodziła jak miała 20lat , moja najmłodsza sis jest 18lat ode mnie młodsza . Oczywiście wszystkie stare sąsiadki dewoty z ulicy myślały ze to ja wpadłam i to moje dziecko jak chodziłam z wózkiem ![]() Rok później moja najlepsza przyjaciółka wpadła i ona naprawdę życia nie miała, zwłaszcza ze ja ten frajer oszukał i się wyparł dziecka. Zrobił z mojej przyjaciółki dziwkę jakaś latawice . Nienawidzę takich facetów i bym powiesiła za jaja nad Wisła i dała nóż do ręki ![]() ![]() Na szczęście moja przyjaciółka dała radę w życiu i skończyła studia , a nawet zrobiła doktorat . Znalazła tez fajnego faceta i maja razem tez dziecko Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3278 |
|
Zakorzenienie
|
Nie dziwię się, że się zdenerwowalas.
Posprzątalam mieszkanie i jem śniadanie
|
#3279 |
|
Zakorzenienie
|
My Sweet - kciuki za wizytę! Ja miałam ostatnią wizytę po 3 tygodniach (wcześniej co 4tyg), a teraz mam sie po 2tyg umówić z lekarzem w szpitalu na USG.
Darietta - ja magiczną gąbkę kupiłam w Rossmanie. Moja Klaudia nie ma ani jednej sukienki. Chilli - ja jeszcze nic nie kupuje z takich rzeczy Pestycyda - tez sie zastanawiam co na przewijak... moze zacznę od tych podkładów jednorazowych na łóżko. W ogole to nie mam przewijała, bo czekam na przykręcenie nóg do blatu który ma za niego służyć. Pestycyda - kotkom moze rzeczywiście wpaść w pazurki, lepiej czymś przykrywać. Taedio - pieluszka z ceratką.... o moze to byłoby dobre Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3280 | |
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj 37+1 ☺
Cytat:
Dzień dobry, ja już też nie śpię, zaraz jakieś śniadanie ogarnę i będę czekać na kuriera, mąż mi zamówił nowy telefon, bo mój obecny się strasznie zawiesza 😃 Ja dzisiaj zrobię chyba dzień prania, wypiorę pościele, pokrowiec z fotelika samochodowego, wyparzę elementy laktatora, awaryjną butelkę i praktycznie moja część wyprawki będzie ogarnięta ☺ |
|
|
|
|
#3281 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3282 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Całą noc mnie brzuch pobolewal :/ teraz też. Idę coś zjeść i lykne nospe. Jeszcze mąż mnie wkurza, grrrr. CHILLI laktator to elektryczny Canpol Easy Start. Ja prześcieradeł na przewijak nie kupuje. Starszy synek przewijak bardzo brudził. Bym nie nadążyła z ich praniem :P
|
#3283 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak to body albo rampersyCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
🏼 za wizytę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tez mi została do wyprania pościel i kocyk jeden. I wyparzyć laktator. Ile macie kompletów pościeli? |
||||||
|
|
|
#3284 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mój pies dzisiaj ciągle chciał wychodzić w nocy :/ nad ranem go wypuściłam i już zostawiłam na dworze bo nie chciało mi się wstawać, a on przed chwilą wykopał sobie dziurę wielką i uciekł TŻ pojechał na zwiad ale nigdzie go nie ma.. Teraz się będę martwić cały dzień.W dodatku zaczęło mnie boleć spojenie przy wstawaniu i siadaniu! Nie wiem czy na tym etapie powinnam się tym martwić?? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez Jon_Snow Czas edycji: 2017-06-14 o 08:02 |
|
|
|
|
#3285 |
|
Zakorzenienie
|
Cashmere - dokładnie . Opieka jest mega ale koszta sa do kitu :/
Teraz i tak jest lepiej dużo. O tyle dobrze, ze mój syn ma za free opiekę zdrowotna. Jon snow - o masz Ci los z tymi zwierzakami gorzej niż z dziećmi czasem Mam nadzieje , ze się uciekinier znajdzie szybko 🏻Ja leżę leżę i spać nie mogę, a już po 1 w nocy ![]() Jak macie słabsze ruchy dziewczyny i sie boicie to są aplikacje na smartfony, które wyłapują bicie serca dziecka . Ja mam taka appke na iPhone nazywa się Shell . Niby działa od 35tc ale ja użyłam w 14tc i już było słychać bijące serduszko. Rano spróbuje jeszcze raz jak to robi Kurde zazdroszczę Wam , ze macie pralki w domu. Ja mam w budynku na dole i muszę zejść po schodach , a nie mam siły dźwigać a bym sobie poparła tez rano nasze ubrania. Nie mam już ubrań a Tz mi powiedział ze dopiero w piątek może zrobi pranie ![]() Może jakoś choć jedno zrobię chociaż moje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 01:19 ---------- Poprzedni post napisano o 01:14 ---------- Dziewczyny co macie na myśli pisząc "komplet pościeli"? Ja mam masę prześcieradeł na materac bo chyba mam aż z8 sztuk. Mam nawleczki dwie na kołdrę i dwie poszewki na poduszki te z ikea takie płaskie, ale pewnie kupię poduszkę z dziurka w środku żeby się dobrze główka wykształciła bo mój starszak miał z tym problem i z jednej strony mu główka odstawała bardziej :/ W zimę chyba będę zapinać w szpiworek . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3286 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3287 |
|
Wtajemniczenie
|
Na szczęście nie jadł śniadania i już wrócił
ale i tak za karę będzie dzisiaj na dworze cały dzień. Jak siedzi w domu to za dużo śpi i potem w nocy nas budzi co chwilę.Samantha Ty śpij bo później się w ogóle nie wyśpisz ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- A co do pościeli to ja nie mam, bo na początku to tylko będę używać śpiworek ewentualnie pieluszkę bambusową i rożek. Mam ten zestaw minky ale on raczej do wózka na jesień/zimę. Dzisiaj zamówienie z gemini przyjdzie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3288 |
|
Zakorzenienie
|
O taka fajna poduszka jest dla dzieci żeby głowa płaska się nie robiła. Nas uratowała przed kaskiem . IMG_1497422022.534638.jpg
Jon hehe to dobrze ze wrócił. Masz racje niech się wylata to na noc padnie i da Ci spokój w nocy 🏻No akurat się dziś nie wyspie bo Tz do pracy rano ![]() Niestety nie mogę zasnąć i jeszcze mnie jakiś suchy kaszel meczy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3289 |
|
MerDer 4ever
|
Anna 0
2 prześcieradła i tyle ![]() Mam od qbany ta płaska poduszka bo była razem z otulaczem ale nie bede jej na początku używać ![]() Jon dobrze, że wrocil Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3290 |
|
Rozeznanie
|
U mnie tak będzie wyglądało łóżeczko ☺
Zrobiłam przymiarkę przed praniem 😀 |
|
|
|
#3291 | |||
|
Zadomowienie
|
Lipcówki 2017 cz. 6
Cytat:
Komplet pościeli to poszewka na poduszkę i kołdrę ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:49 ---------- Poprzedni post napisano o 06:47 ---------- Cytat:
Tez mam ta druga pościel właśnie się suszy super wyglada te Twoje łóżeczko ![]() Podoba mi się pościel w gwiazdki i się zastanawiam czy potrzebny mi 3 komplet
Edytowane przez AnnaPaula87 Czas edycji: 2017-06-14 o 08:50 |
|||
|
|
|
#3292 | ||||
|
królikoholiczka
|
Ja polecam te z biedronki ale nie zawsze są, trzeba trafić
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez emilia0508 Czas edycji: 2017-06-14 o 08:52 |
||||
|
|
|
#3293 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam dwa zestawy pościeli do łóżeczka, a na przewijak nie chce prześcieradła przynajmniej nie na początku bo taki Mały często potrafi narobić i nie chce ciągle prać, kupiłam jednorazowe podkłady sopelek i akuku, sopelek 20szt ale są małe mysle że na początek ok, a akuku 5szt większe wydaja mi się lepsze ale wychodzą drożej.
Wczoraj prasowalam prześcieradło z gumką na materacyk i cały materac już z nałożonym prześcieradłem dałam na deskę bo nie mogłam sobie poradzić
|
|
|
|
#3294 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do spojenia - spróbuj może wymacać kość i zobacz czy ona boli. Bo jeśli chodzi o ból krocza to to chyba normalne... AnnaPaula - ja nie mam ani jednego kompletu, jedynie 2 prześcieradła, 2 śpiworki i rożek |
||
|
|
|
#3295 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ładnie Cytat:
Tak myślałam ale nie byłam pewna . Dzięki za odp. ![]() Cytat:
Ja nie mogę ![]() ![]() Podziwiam za prasowanie prześcieradeł na gumkę. Ja tylko poskladalam bo chyba bym dostała jakiegoś kręćka ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3296 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jon - doczytałam, że piesek wrócił, super!
Cytat:
Cytat:
hehe, może skorzystam z twojego sposobu |
||
|
|
|
#3297 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jedna poszewkę na kołderkę mam od ciotki po jej dzieciach a oni maja już po 15 i 18lat
Do tego poszewkę na poduszkę od tego kompletu ma moja sis w Polsce i zawsze śmiejemy się z tego , ze mamy taki fajny rodzinny zabytek dla dzieci naszych ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3298 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3299 |
|
MerDer 4ever
|
Nulka Ty juz odnoszona!
![]() Ta pierwsza pościel śliczna Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3300 |
|
Zakorzenienie
|
A amerykański komplet pościeli to poszewka na poduszkę + prześcieradło na gumkę + plus zwykle płaskie prześcieradło. Amerykanie nie śpią Zazwyczaj pod kolorami a jeśli już to pod kołdrę daja płaskie prześcieradło i na to kołdrę . W dzień zaścielaja łóżko pledami albo kolejnym prześcieradłem płaskim.
Poszewki typowe na kołdry kupuje w ikea choć w lato my z Tz ich niecierpimy i śpimy pod sama kołdra poprostu i zwyczajnie ja pierzemy co jakiś czas. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:23.

🏻
🏻

tego się nie robi bo się zetnie a potem narasta dwa razy tyle . Facet miał bardzo dużo tego. Powiedziałam mu , ze jak będzie regularnie przychodził co 3tyg to damy radę się tego pozbyć i ze skóra może dojdzie do siebie i dałam mu wskazówki co ma robić.
No bez jaj. Jak na normalnego klienta używałam jakiś produktów w skali 1:1 tak dla niego musiałam piec razy tyle dawać a mu ceny nie podbijalam, a on mi jeszcze nawet napiwku nie zostawiał. 

tak to body albo rampersy

Ja dzisiaj zrobię chyba dzień prania, wypiorę pościele, pokrowiec z fotelika samochodowego, wyparzę elementy laktatora, awaryjną butelkę i praktycznie moja część wyprawki będzie ogarnięta ☺
TŻ pojechał na zwiad ale nigdzie go nie ma.. Teraz się będę martwić cały dzień.

🏻