Lipcówki 2017 cz. 6 - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-06-14, 05:30   #3271
morelle_
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 cz. 6

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Elo

A mam pytanie; kupujecie prześcieradło na przewijak? Bo mam takowe ale sama nie wiem czy bardziej higienicznie nie byłoby na tej ceratce i położyć podkład jednorazowy albo pieluszkę. Tak myślę że łatwiej to umycbten przewijak niż prac co chwilę prześcieradło.no i na prześcieradle się kłaczy ( kocia sierść)

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nie kupuje prześcieradła. Będę kombinować

Taedio bry
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-14, 05:34   #3272
pestycyda
Zakorzenienie

Pytanie tylko czy moi kudłaci lokatorzy nie potraktują przewijaka jak drapak... Hm

Edytowane przez pestycyda
Czas edycji: 2017-06-14 o 05:37
pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-14, 05:40   #3273
taedio
MerDer 4ever

Morelle

Pestycyda Hmm No może byc różnie

Stary 2017-06-14, 05:51   #3274
morelle_
Zakorzenienie

Oj pestycyda oby nie
Stary 2017-06-14, 06:39   #3275
Samantha7
Zakorzenienie

:Hi:

Dzięki dziewczyny

Carolles - hehe wiem ja z tym mieszaniem języków jestem okropna
Staram się tutaj w miarę pisać poprawnie i nie mieszać , ale widać słabo mi wychodzi

Brawa za Wasze wizyty 🏻

Aggs - przykro mi ze tyle się naczekalas w takich warunkach

Kciuki dla potrzebujących i za wizyty 🏻

Cały dzień próbuje coś napisać i mi nie wychodzi

Ja mam dwa pokrowce na przewijak z minki materiału a na to mam podkłady wielorazowe. Ze szpitala wezmę jeszcze jednorazowe.
Misiu mój jakoś tak mi nie sikał na przewijak mocno i nie zabrudzal zbytnio.

Morelle - akurat NYC jest beznadziejny wiec nie dziwie Ci się , ze nie chcesz jechać. Mi się tam kompletnie nie podobało. Jak ludzie stali w korku na przejściu dla pieszych to zdębiałam i chciałam stamtąd wiać
Ale w Ameryce jest masa cudownych i dzikich miejsc . Warto tu przyjechać żeby je zobaczyć . Ja zwiedziłam prawie cała Amerykę w pierwszych dwóch latach . Mam zaliczone 48stanow . Brakuje mi tylko Alaski i Hawaii.
Na Alaskę mam nadzieje pojedziemy za rok lub dwa razem z dzieciakami , a na Hawaii polecę na emeryturze bo lot samolotem to dla mnie jest mega wyzwanie jak będę stara to może już mi przejdzie moja fobia latania

A co do tego jak sie wyjdzie ze szpitala po porodzie to uwierzcie dziewczyny, ze będziecie miały co robić .
Ja jak dziecię będzie w miarę spokojne chce się wyspać.
Jak tylko będę mogła się położyć na brzuch przeleże chyba cały dzień na tym brzuchu sobie - to moje marzenie
Po cc chyba po tygodniu mogłam sobie na brzuch się położyć. W ogóle każdy powrót do normalności po ciąży był dla mnie czymś Wow wtedy
W pierwszym tygodniu miałam z lekka przerąbane ze wzgl na ściąganie mleka bo nie zdarzylam ściągnąć , a już musiałam karmić i tak spałam po 30/40min . Ale na szczęście potem jak udało się małemu załapać cycka to nabrałam rytmu i jakoś to szło.

Ja kupiłam sobie herbatkę laktacyjna w razie jakby co , ale na laktację świetne jest karmi odgazowane wcześniej chociaż ja piłam gazowane bo odgazowane mi nie szło.

Etusia - nie ja nie jadę na IP od razu. Gin mi kazał dzwonić jakby co, ale te moje skurcze są bardziej myśle przez małego ze mi gdzieś na nerw uciska nizli takie skurcze porodowe.
Poza tym każda wizyta na IP to $600
Mimo ze mam ubezp

My właśnie wróciliśmy od mojej ciotki. Moja kuzynka skończyła liceum i idzie na uniwerek na kryminalistykę i sprawiedliwość . Miała zakończenie roku dziś. Tz pojechał z małym na uroczystość bo ja się nie nadaje i zostałam w domu u ciotki.
Potem pojechaliśmy wszyscy na obiad do fajnej restauracji.

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-14, 06:47   #3276
morelle_
Zakorzenienie

Sam głodna się przez Ciebie robię!
Stary 2017-06-14, 07:11   #3277
Samantha7
Zakorzenienie

Pestycyda - myśle ze jak im powiesz kilka razy ze nie wolno to nie będą wchodzić . Możesz olejkami cytrusowym do okola popsikac koty ich nie lubią

Morelle- ta babka od paznokci jest jakaś niepoważna
Dla mnie by przez gardło nie przeszło żeby tak odpowiadać klientce i to jeszcze stałej znanej . Szok!!!
Ja tylko raz powiedziałam facetowi żeby nie wymyślał i ze więcej go nie wezmę .
Facet miał stopy tak okropne ze dramat . Chodził to chińczyków a ci mu zrujnowali skore bo oni ścinają ten naskórek ta gilotyna tego się nie robi bo się zetnie a potem narasta dwa razy tyle . Facet miał bardzo dużo tego. Powiedziałam mu , ze jak będzie regularnie przychodził co 3tyg to damy radę się tego pozbyć i ze skóra może dojdzie do siebie i dałam mu wskazówki co ma robić.
A on mi np.zaczal się kłócić o cenę o $2 naprzyklad No bez jaj. Jak na normalnego klienta używałam jakiś produktów w skali 1:1 tak dla niego musiałam piec razy tyle dawać a mu ceny nie podbijalam, a on mi jeszcze nawet napiwku nie zostawiał.
Powiedziałam , ze chrzanię to ze skoro myśli ze za darmo będę się może męczyć w ciąży na dodatek to niech chodzi do chińczyków dalej.
Wkurzył mnie bo ja jestem taka osoba , kota akurat nie bierze klientów na czas. Nienawidzę odwalać siary i robić coś tylko dla kasy, a stopy i Pedicure uwielbiam każde stopy lubię . Mam takie może lekki fetysz stopek i stopkorow. Robię tez refloxologie stop ale egipska nie chińska i uwielbiam to

---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ----------

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Sam głodna się przez Ciebie robię!

Hehe Sorrki

---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ----------

Darietta - ja nie mam dziewczynki ale myśle ze skukienki to kiepski ubiór na początek dla takiego maluszka .
Myśle ze wygodniejsze są gatki i bodziaki
U nas jest po 40stopni i mega wilgoć wiec na zewnątrz to raczej tylko bodziak i przykrycie pieluszka, a w domu gatki jakieś. Na noc pajacyk i wystarczy.
Ja uwielbiam rompersy takie , które się całkowicie rozpinają . Można sobie takiego położyć na przewijak czy tam gdzie się dzidzie przebiera na niego położyć bobasa i tylko schować raczki i zapiać guziczki i Voila

---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ----------

Mała - ja myśle , ze powinnaś zostać w szpitalu . Tam masz przynajmniej opiekę cały czas jakby coś się działo. Jak urodzisz to się jeszcze nalatasz dobrze z reszta wiesz jak będzie słodko

Poprostu- Twój gin wymiata
Było mu pokazać moje foto brzucha i powiedzieć "patrz pan ta laska se tez sama pomalowała paznokcie " pewnie chłop by zdębiał ze jak to możliwe hahahah
A co do komentowania nt.kto jest ojcem lub oceniania wieku zajścia w ciąże to dla mnie to porażka totalna jest. Mi by nawet mimo ciekawości siara byłoby zapytać.
Jak mi kiedyś w sklepie babka powiedziała , ze jest w ciąży z 5tym dzieckiem a jej syn najstarszy ma 30lat to nie miałam odwagi zapytać ja o wiek jej. Z reszta widać nawet było ze czuje się niekomfortowo z tym , ze się wygadała ze to jej 5te dziecko.
Moja mama mnie urodziła jak miała 20lat , moja najmłodsza sis jest 18lat ode mnie młodsza . Oczywiście wszystkie stare sąsiadki dewoty z ulicy myślały ze to ja wpadłam i to moje dziecko jak chodziłam z wózkiem
Rok później moja najlepsza przyjaciółka wpadła i ona naprawdę życia nie miała, zwłaszcza ze ja ten frajer oszukał i się wyparł dziecka. Zrobił z mojej przyjaciółki dziwkę jakaś latawice . Nienawidzę takich facetów i bym powiesiła za jaja nad Wisła i dała nóż do ręki
Na szczęście moja przyjaciółka dała radę w życiu i skończyła studia , a nawet zrobiła doktorat . Znalazła tez fajnego faceta i maja razem tez dziecko

Stary 2017-06-14, 07:12   #3278
morelle_
Zakorzenienie

Nie dziwię się, że się zdenerwowalas.

Posprzątalam mieszkanie i jem śniadanie
Stary 2017-06-14, 07:13   #3279
xzora
Zakorzenienie

My Sweet - kciuki za wizytę! Ja miałam ostatnią wizytę po 3 tygodniach (wcześniej co 4tyg), a teraz mam sie po 2tyg umówić z lekarzem w szpitalu na USG.

Darietta - ja magiczną gąbkę kupiłam w Rossmanie. Moja Klaudia nie ma ani jednej sukienki.

Chilli - ja jeszcze nic nie kupuje z takich rzeczy

Pestycyda - tez sie zastanawiam co na przewijak... moze zacznę od tych podkładów jednorazowych na łóżko. W ogole to nie mam przewijała, bo czekam na przykręcenie nóg do blatu który ma za niego służyć. Pestycyda - kotkom moze rzeczywiście wpaść w pazurki, lepiej czymś przykrywać.
Taedio - pieluszka z ceratką.... o moze to byłoby dobre

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-14, 07:33   #3280
nulkaa3
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Super wiesci! A który to tydzień u Ciebie?
Dzisiaj 37+1 ☺

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
A mam jeszcze pytanie do spodziewających się dziewczynek bedziecie ubierac na poczatku w pordki dzieciaczki czy cos sukienkowego. Bo ja w sumie to większość spodenek mam i od brata też polspiochy po synku wziełam.
Ja mam sporo sukienek i sukienko-body. W domu będę ubierać pewnie w body i getry, a jak jacyś goście będą lub wyjście z domu to wtedy sukienki mam zamiar wykorzystać

Dzień dobry, ja już też nie śpię, zaraz jakieś śniadanie ogarnę i będę czekać na kuriera, mąż mi zamówił nowy telefon, bo mój obecny się strasznie zawiesza 😃 Ja dzisiaj zrobię chyba dzień prania, wypiorę pościele, pokrowiec z fotelika samochodowego, wyparzę elementy laktatora, awaryjną butelkę i praktycznie moja część wyprawki będzie ogarnięta ☺
nulkaa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-14, 07:44   #3281
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny o jakiej magicznej gąbce pisałyście bo nie slyszałsm bede wdzieczna za info i gdzie kupić. Moja mala wczoraj była bardzo grzeczna ledwo sie ruszała i bratowa mnie nastraszyla ze jej gin kazal reagowac jak ruchy sie zmniejszają ze coś z przepływami może być . Moja tylko pyta czy czuje i mowie ze tak ale zdazaja się dni leniwca. Więc się zestresowałam ale mama dała mi czekoladki i zjadłam i mała zaskoczyła.

A mam jeszcze pytanie do spodziewających się dziewczynek bedziecie ubierac na poczatku w pordki dzieciaczki czy cos sukienkowego. Bo ja w sumie to większość spodenek mam i od brata też polspiochy po synku wziełam.
Ja córkę ubieralam w spodnie, pajace, polspiochy. Sukienkę ubieralam jak mieliśmy gości lub wychodzilisny. Z tym ze ja rodziłam we wrześniu to i tak musiałam cieplej ubrać.
Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
:Hi:

Dzięki dziewczyny

Carolles - hehe wiem ja z tym mieszaniem języków jestem okropna
Staram się tutaj w miarę pisać poprawnie i nie mieszać , ale widać słabo mi wychodzi

Brawa za Wasze wizyty 🏻

Aggs - przykro mi ze tyle się naczekalas w takich warunkach

Kciuki dla potrzebujących i za wizyty 🏻

Cały dzień próbuje coś napisać i mi nie wychodzi

Ja mam dwa pokrowce na przewijak z minki materiału a na to mam podkłady wielorazowe. Ze szpitala wezmę jeszcze jednorazowe.
Misiu mój jakoś tak mi nie sikał na przewijak mocno i nie zabrudzal zbytnio.

Morelle - akurat NYC jest beznadziejny wiec nie dziwie Ci się , ze nie chcesz jechać. Mi się tam kompletnie nie podobało. Jak ludzie stali w korku na przejściu dla pieszych to zdębiałam i chciałam stamtąd wiać
Ale w Ameryce jest masa cudownych i dzikich miejsc . Warto tu przyjechać żeby je zobaczyć . Ja zwiedziłam prawie cała Amerykę w pierwszych dwóch latach . Mam zaliczone 48stanow . Brakuje mi tylko Alaski i Hawaii.
Na Alaskę mam nadzieje pojedziemy za rok lub dwa razem z dzieciakami , a na Hawaii polecę na emeryturze bo lot samolotem to dla mnie jest mega wyzwanie jak będę stara to może już mi przejdzie moja fobia latania

A co do tego jak sie wyjdzie ze szpitala po porodzie to uwierzcie dziewczyny, ze będziecie miały co robić .
Ja jak dziecię będzie w miarę spokojne chce się wyspać.
Jak tylko będę mogła się położyć na brzuch przeleże chyba cały dzień na tym brzuchu sobie - to moje marzenie
Po cc chyba po tygodniu mogłam sobie na brzuch się położyć. W ogóle każdy powrót do normalności po ciąży był dla mnie czymś Wow wtedy
W pierwszym tygodniu miałam z lekka przerąbane ze wzgl na ściąganie mleka bo nie zdarzylam ściągnąć , a już musiałam karmić i tak spałam po 30/40min . Ale na szczęście potem jak udało się małemu załapać cycka to nabrałam rytmu i jakoś to szło.

Ja kupiłam sobie herbatkę laktacyjna w razie jakby co , ale na laktację świetne jest karmi odgazowane wcześniej chociaż ja piłam gazowane bo odgazowane mi nie szło.

Etusia - nie ja nie jadę na IP od razu. Gin mi kazał dzwonić jakby co, ale te moje skurcze są bardziej myśle przez małego ze mi gdzieś na nerw uciska nizli takie skurcze porodowe.
Poza tym każda wizyta na IP to $600
Mimo ze mam ubezp

My właśnie wróciliśmy od mojej ciotki. Moja kuzynka skończyła liceum i idzie na uniwerek na kryminalistykę i sprawiedliwość . Miała zakończenie roku dziś. Tz pojechał z małym na uroczystość bo ja się nie nadaje i zostałam w domu u ciotki.
Potem pojechaliśmy wszyscy na obiad do fajnej restauracji.

Oj u Was ta służą zdrowia strasznie droga. Męża siostra jest w USA i mówi że masakra.

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-14, 07:50   #3282
cashmere
Zakorzenienie

Hej!

Całą noc mnie brzuch pobolewal :/ teraz też. Idę coś zjeść i lykne nospe. Jeszcze mąż mnie wkurza, grrrr.

CHILLI laktator to elektryczny Canpol Easy Start.

Ja prześcieradeł na przewijak nie kupuje. Starszy synek przewijak bardzo brudził. Bym nie nadążyła z ich praniem :P

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-14, 07:57   #3283
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny o jakiej magicznej gąbce pisałyście bo nie slyszałsm bede wdzieczna za info i gdzie kupić. Moja mala wczoraj była bardzo grzeczna ledwo sie ruszała i bratowa mnie nastraszyla ze jej gin kazal reagowac jak ruchy sie zmniejszają ze coś z przepływami może być . Moja tylko pyta czy czuje i mowie ze tak ale zdazaja się dni leniwca. Więc się zestresowałam ale mama dała mi czekoladki i zjadłam i mała zaskoczyła.

Sukienki będę ubierać jak przyjadą goście albo na święta jakieś tak to body albo rampersy

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
zejdzie na 100 procent te rossmannowe niczym się nie rożnią od tych droższych z tym ,że później na mokro przetrzeć musisz jeszcze jakąś ściereczką bo te gąbki się zużywają -ścierają i one są białe i na niektórych rzeczach może biały taki jakby kurz zostać ale są genialne.

---------- Dopisano o 04:21 ---------- Poprzedni post napisano o 04:18 ----------

idę spróbować zasnąć bo trochę mi się brzuch uspokoił po zielonej herbacie.Jeszcze na domiar złego wszędzie w tej tv o tej porze filmy gdzie się sekszą no masakra a człowiek ledwo łazi i musi rozchodzić
Kupujecie już jakiś femaltiker czy coś?ja muszę wyczaić promo może gdzieś i herbatkę na laktacje.
Położna mowila zeby kupić Hipp na laktację. Brałam w rossmannie. W Tesco tez jest. Liść maliny niby tez jest na laktację. Jak zostanie będę pić.IMG_1497419608.662589.jpg

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość

Jestem sama na wątku i 10 gosci

Ja nie kupuje herbatki na laktacje

Edit już 18
Ale mamy czytelników

Cytat:
Chilli, kciuki za Twoje rozwarcie. Niech się rozwiera bo już czas

Darietta, co dziecko to inny temperament myślę... Mojej kuzynki córeczka w ogóle cała ciaze mało co się ruszała. Kuzynka musiała się położyć i skupić na jej ruchach żeby poczuć. Kupiła sobie detektor tętna żeby nie świrować bo mówi że inaczej co tydzień na IP by jeździła.

Chilli, ja nie wierzę w herbatki laktacyjne

Też się wyspałam ale to z emocji bo wracam do domu dziś no i wizytuje! Mam nadzieję że wszystko ok bo czasem jak czytam u Was że idziecie na rutynowa kontrolę a tam skrócona szyja i rozwarcie to aż drżę z niepokoju. Jakbym się teraz miała położyć to bym wyła chyba. Chałupę trzeba ogarniać. Od dziś otwieram u siebie sezon na "ice" spowodowana kurzem remontowym

Też mam gabeczke z Rossmana. Tylko trzeba też uważać na lakierowanych powierzchniach bo ona rysuje troszkę. Meble w laminacie sobie załatwiłam raz.

🏼 za wizytę

Cytat:
Elo

A mam pytanie; kupujecie prześcieradło na przewijak? Bo mam takowe ale sama nie wiem czy bardziej higienicznie nie byłoby na tej ceratce i położyć podkład jednorazowy albo pieluszkę. Tak myślę że łatwiej to umycbten przewijak niż prac co chwilę prześcieradło.no i na prześcieradle się kłaczy ( kocia sierść)

Mam prześcieradła pod kolor prześcieradeł w łóżeczku ale pewnie jeszcze będę kładła pieluszkę albo podkład

Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość
Dzisiaj 37+1 ☺

Ja mam sporo sukienek i sukienko-body. W domu będę ubierać pewnie w body i getry, a jak jacyś goście będą lub wyjście z domu to wtedy sukienki mam zamiar wykorzystać

Dzień dobry, ja już też nie śpię, zaraz jakieś śniadanie ogarnę i będę czekać na kuriera, mąż mi zamówił nowy telefon, bo mój obecny się strasznie zawiesza Ja dzisiaj zrobię chyba dzień prania, wypiorę pościele, pokrowiec z fotelika samochodowego, wyparzę elementy laktatora, awaryjną butelkę i praktycznie moja część wyprawki będzie ogarnięta ☺

Tez mi została do wyprania pościel i kocyk jeden. I wyparzyć laktator.

Ile macie kompletów pościeli?
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-14, 08:00   #3284
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:

Darietta, co dziecko to inny temperament myślę... Mojej kuzynki córeczka w ogóle cała ciaze mało co się ruszała. Kuzynka musiała się położyć i skupić na jej ruchach żeby poczuć. Kupiła sobie detektor tętna żeby nie świrować bo mówi że inaczej co tydzień na IP by jeździła.

Też się wyspałam ale to z emocji bo wracam do domu dziś no i wizytuje! Mam nadzieję że wszystko ok bo czasem jak czytam u Was że idziecie na rutynowa kontrolę a tam skrócona szyja i rozwarcie to aż drżę z niepokoju. Jakbym się teraz miała położyć to bym wyła chyba. Chałupę trzeba ogarniać. Od dziś otwieram u siebie sezon na "☠☠☠☠ice" spowodowana kurzem remontowym

Też mam gabeczke z Rossmana. Tylko trzeba też uważać na lakierowanych powierzchniach bo ona rysuje troszkę. Meble w laminacie sobie załatwiłam raz.

Kciuki za wizytę!

Mój pies dzisiaj ciągle chciał wychodzić w nocy :/ nad ranem go wypuściłam i już zostawiłam na dworze bo nie chciało mi się wstawać, a on przed chwilą wykopał sobie dziurę wielką i uciekł TŻ pojechał na zwiad ale nigdzie go nie ma.. Teraz się będę martwić cały dzień.

W dodatku zaczęło mnie boleć spojenie przy wstawaniu i siadaniu! Nie wiem czy na tym etapie powinnam się tym martwić??

Edytowane przez Jon_Snow
Czas edycji: 2017-06-14 o 08:02
Jon_Snow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-14, 08:19   #3285
Samantha7
Zakorzenienie

Cashmere - dokładnie . Opieka jest mega ale koszta sa do kitu :/
Teraz i tak jest lepiej dużo. O tyle dobrze, ze mój syn ma za free opiekę zdrowotna.

Jon snow - o masz Ci los z tymi zwierzakami gorzej niż z dziećmi czasem
Mam nadzieje , ze się uciekinier znajdzie szybko 🏻

Ja leżę leżę i spać nie mogę, a już po 1 w nocy

Jak macie słabsze ruchy dziewczyny i sie boicie to są aplikacje na smartfony, które wyłapują bicie serca dziecka .
Ja mam taka appke na iPhone nazywa się Shell . Niby działa od 35tc ale ja użyłam w 14tc i już było słychać bijące serduszko. Rano spróbuje jeszcze raz jak to robi

Kurde zazdroszczę Wam , ze macie pralki w domu. Ja mam w budynku na dole i muszę zejść po schodach , a nie mam siły dźwigać a bym sobie poparła tez rano nasze ubrania. Nie mam już ubrań a Tz mi powiedział ze dopiero w piątek może zrobi pranie
Może jakoś choć jedno zrobię chociaż moje

---------- Dopisano o 01:19 ---------- Poprzedni post napisano o 01:14 ----------

Dziewczyny co macie na myśli pisząc "komplet pościeli"?

Ja mam masę prześcieradeł na materac bo chyba mam aż z8 sztuk.
Mam nawleczki dwie na kołdrę i dwie poszewki na poduszki te z ikea takie płaskie, ale pewnie kupię poduszkę z dziurka w środku żeby się dobrze główka wykształciła bo mój starszak miał z tym problem i z jednej strony mu główka odstawała bardziej :/
W zimę chyba będę zapinać w szpiworek .

Stary 2017-06-14, 08:22   #3286
nulkaa3
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość
Ja mam dwa komplety, jeden komplet z ochraniaczem, a drugi to tylko poszewka na kołdrę i poduszkę.
Stary 2017-06-14, 08:24   #3287
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Na szczęście nie jadł śniadania i już wróciłale i tak za karę będzie dzisiaj na dworze cały dzień. Jak siedzi w domu to za dużo śpi i potem w nocy nas budzi co chwilę.

Samantha Ty śpij bo później się w ogóle nie wyśpisz

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

A co do pościeli to ja nie mam, bo na początku to tylko będę używać śpiworek ewentualnie pieluszkę bambusową i rożek. Mam ten zestaw minky ale on raczej do wózka na jesień/zimę.

Dzisiaj zamówienie z gemini przyjdzie

Stary 2017-06-14, 08:35   #3288
Samantha7
Zakorzenienie

O taka fajna poduszka jest dla dzieci żeby głowa płaska się nie robiła. Nas uratowała przed kaskiem . IMG_1497422022.534638.jpg

Jon hehe to dobrze ze wrócił. Masz racje niech się wylata to na noc padnie i da Ci spokój w nocy 🏻

No akurat się dziś nie wyspie bo Tz do pracy rano
Niestety nie mogę zasnąć i jeszcze mnie jakiś suchy kaszel meczy

Stary 2017-06-14, 08:44   #3289
taedio
MerDer 4ever

Anna 0 2 prześcieradła i tyle
Mam od qbany ta płaska poduszka bo była razem z otulaczem ale nie bede jej na początku używać

Jon dobrze, że wrocil

Stary 2017-06-14, 08:46   #3290
nulkaa3
Rozeznanie

U mnie tak będzie wyglądało łóżeczko ☺
Zrobiłam przymiarkę przed praniem 😀
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1497422796522.jpg (57,9 KB, 64 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1497422803196.jpg (56,0 KB, 54 załadowań)
Stary 2017-06-14, 08:49   #3291
AnnaPaula87
Zadomowienie

Lipcówki 2017 cz. 6

Cytat:
Cashmere - dokładnie . Opieka jest mega ale koszta sa do kitu :/
Teraz i tak jest lepiej dużo. O tyle dobrze, ze mój syn ma za free opiekę zdrowotna.

Jon snow - o masz Ci los z tymi zwierzakami gorzej niż z dziećmi czasem
Mam nadzieje , ze się uciekinier znajdzie szybko 🏻

Ja leżę leżę i spać nie mogę, a już po 1 w nocy

Jak macie słabsze ruchy dziewczyny i sie boicie to są aplikacje na smartfony, które wyłapują bicie serca dziecka .
Ja mam taka appke na iPhone nazywa się Shell . Niby działa od 35tc ale ja użyłam w 14tc i już było słychać bijące serduszko. Rano spróbuje jeszcze raz jak to robi

Kurde zazdroszczę Wam , ze macie pralki w domu. Ja mam w budynku na dole i muszę zejść po schodach , a nie mam siły dźwigać a bym sobie poparła tez rano nasze ubrania. Nie mam już ubrań a Tz mi powiedział ze dopiero w piątek może zrobi pranie
Może jakoś choć jedno zrobię chociaż moje

---------- Dopisano o 01:19 ---------- Poprzedni post napisano o 01:14 ----------

Dziewczyny co macie na myśli pisząc "komplet pościeli"?

Ja mam masę prześcieradeł na materac bo chyba mam aż z8 sztuk.
Mam nawleczki dwie na kołdrę i dwie poszewki na poduszki te z ikea takie płaskie, ale pewnie kupię poduszkę z dziurka w środku żeby się dobrze główka wykształciła bo mój starszak miał z tym problem i z jednej strony mu główka odstawała bardziej :/
W zimę chyba będę zapinać w szpiworek .

Komplet pościeli to poszewka na poduszkę i kołdrę
Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Na szczęście nie jadł śniadania i już wróciłale i tak za karę będzie dzisiaj na dworze cały dzień. Jak siedzi w domu to za dużo śpi i potem w nocy nas budzi co chwilę.

Samantha Ty śpij bo później się w ogóle nie wyśpisz

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

A co do pościeli to ja nie mam, bo na początku to tylko będę używać śpiworek ewentualnie pieluszkę bambusową i rożek. Mam ten zestaw minky ale on raczej do wózka na jesień/zimę.

Dzisiaj zamówienie z gemini przyjdzie

Dobrze ze się psiak znalazł. Mój śpi koło mnie pod kołdra i nawet na dwór mu się nie chce iść

---------- Dopisano o 06:49 ---------- Poprzedni post napisano o 06:47 ----------

Cytat:
Zrobiłam przymiarkę przed praniem

Tez mam ta druga pościel właśnie się suszy super wyglada te Twoje łóżeczko

Podoba mi się pościel w gwiazdki i się zastanawiam czy potrzebny mi 3 komplet

Edytowane przez AnnaPaula87
Czas edycji: 2017-06-14 o 08:50
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-14, 08:50   #3292
emilia0508
królikoholiczka

Cytat:
W rossmanie widze takie w aplikacji. Ale poleć te sprawdzone w 100%
Ja polecam te z biedronki ale nie zawsze są, trzeba trafić
Cytat:

Ja nie mam sukienek. Wg mnie to niepraktyczne na początku
Cytat:

Też się wyspałam ale to z emocji bo wracam do domu dziś no i wizytuje! Mam nadzieję że wszystko ok bo czasem jak czytam u Was że idziecie na rutynowa kontrolę a tam skrócona szyja i rozwarcie to aż drżę z niepokoju. Jakbym się teraz miała położyć to bym wyła chyba. Chałupę trzeba ogarniać. Od dziś otwieram u siebie sezon na "☠☠☠☠ice" spowodowana kurzem remontowym

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Hej!

Całą noc mnie brzuch pobolewal :/ teraz też. Idę coś zjeść i lykne nospe. Jeszcze mąż mnie wkurza, grrrr.

CHILLI laktator to elektryczny Canpol Easy Start.

Ja prześcieradeł na przewijak nie kupuje. Starszy synek przewijak bardzo brudził. Bym nie nadążyła z ich praniem :P
Też zamówiłam ten a od koleżanki wczoraj dostałam z lovi
Cytat:
Sukienki będę ubierać jak przyjadą goście albo na święta jakieś tak to body albo rampersy

Położna mowila zeby kupić Hipp na laktację. Brałam w rossmannie. W Tesco tez jest. Liść maliny niby tez jest na laktację. Jak zostanie będę pić.Załącznik 7109461

Ale mamy czytelników

🏼 za wizytę

Mam prześcieradła pod kolor prześcieradeł w łóżeczku ale pewnie jeszcze będę kładła pieluszkę albo podkład

Tez mi została do wyprania pościel i kocyk jeden. I wyparzyć laktator.

2+ kilka przescieradeł

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are

Edytowane przez emilia0508
Czas edycji: 2017-06-14 o 08:52
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-14, 08:50   #3293
poprostu
Zakorzenienie

Ja mam dwa zestawy pościeli do łóżeczka, a na przewijak nie chce prześcieradła przynajmniej nie na początku bo taki Mały często potrafi narobić i nie chce ciągle prać, kupiłam jednorazowe podkłady sopelek i akuku, sopelek 20szt ale są małe mysle że na początek ok, a akuku 5szt większe wydaja mi się lepsze ale wychodzą drożej.

Wczoraj prasowalam prześcieradło z gumką na materacyk i cały materac już z nałożonym prześcieradłem dałam na deskę bo nie mogłam sobie poradzić
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-14, 08:54   #3294
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry, ja już też nie śpię, zaraz jakieś śniadanie ogarnę i będę czekać na kuriera, mąż mi zamówił nowy telefon, bo mój obecny się strasznie zawiesza 😃 Ja dzisiaj zrobię chyba dzień prania, wypiorę pościele, pokrowiec z fotelika samochodowego, wyparzę elementy laktatora, awaryjną butelkę i praktycznie moja część wyprawki będzie ogarnięta ☺
Jaki telefon? Też muszę laktator wyparzyć, ale chyba najpierw prasowanie

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Kciuki za wizytę!

Mój pies dzisiaj ciągle chciał wychodzić w nocy :/ nad ranem go wypuściłam i już zostawiłam na dworze bo nie chciało mi się wstawać, a on przed chwilą wykopał sobie dziurę wielką i uciekł TŻ pojechał na zwiad ale nigdzie go nie ma.. Teraz się będę martwić cały dzień.

W dodatku zaczęło mnie boleć spojenie przy wstawaniu i siadaniu! Nie wiem czy na tym etapie powinnam się tym martwić??

Mam nadzieję, że piesek lada moment się odnajdzie.
Co do spojenia - spróbuj może wymacać kość i zobacz czy ona boli. Bo jeśli chodzi o ból krocza to to chyba normalne...

AnnaPaula - ja nie mam ani jednego kompletu, jedynie 2 prześcieradła, 2 śpiworki i rożek
Stary 2017-06-14, 08:57   #3295
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Zrobiłam przymiarkę przed praniem

Ładnie

Cytat:
Komplet pościeli to poszewka na poduszkę i kołdrę

Dobrze ze się psiak znalazł. Mój śpi koło mnie pod kołdra i nawet na dwór mu się nie chce iść

---------- Dopisano o 06:49 ---------- Poprzedni post napisano o 06:47 ----------

Tez mam ta druga pościel właśnie się suszy super wyglada te Twoje łóżeczko

Podoba mi się pościel w gwiazdki i się zastanawiam czy potrzebny mi 3 komplet

Tak myślałam ale nie byłam pewna . Dzięki za odp.

Cytat:
Ja mam dwa zestawy pościeli do łóżeczka, a na przewijak nie chce prześcieradła przynajmniej nie na początku bo taki Mały często potrafi narobić i nie chce ciągle prać, kupiłam jednorazowe podkłady sopelek i akuku, sopelek 20szt ale są małe mysle że na początek ok, a akuku 5szt większe wydaja mi się lepsze ale wychodzą drożej.

Wczoraj prasowalam prześcieradło z gumką na materacyk i cały materac już z nałożonym prześcieradłem dałam na deskę bo nie mogłam sobie poradzić

Ja nie mogę
Podziwiam za prasowanie prześcieradeł na gumkę. Ja tylko poskladalam bo chyba bym dostała jakiegoś kręćka

Stary 2017-06-14, 08:58   #3296
xzora
Zakorzenienie

Jon - doczytałam, że piesek wrócił, super!

Cytat:
O taka fajna poduszka jest dla dzieci żeby głowa płaska się nie robiła. Nas uratowała przed kaskiem . Załącznik 7109481

Jon hehe to dobrze ze wrócił. Masz racje niech się wylata to na noc padnie i da Ci spokój w nocy 🏻

No akurat się dziś nie wyspie bo Tz do pracy rano
Niestety nie mogę zasnąć i jeszcze mnie jakiś suchy kaszel meczy

nie wiedziałam, że są takie poduszki, dobrze wiedzieć
Cytat:
Zrobiłam przymiarkę przed praniem 😀
ładnie
Cytat:
hehe, może skorzystam z twojego sposobu
Stary 2017-06-14, 09:00   #3297
Samantha7
Zakorzenienie

Ja jedna poszewkę na kołderkę mam od ciotki po jej dzieciach a oni maja już po 15 i 18lat Do tego poszewkę na poduszkę od tego kompletu ma moja sis w Polsce i zawsze śmiejemy się z tego , ze mamy taki fajny rodzinny zabytek dla dzieci naszych

Stary 2017-06-14, 09:02   #3298
nulkaa3
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Jaki telefon? Też muszę laktator wyparzyć, ale chyba najpierw prasowanie
Xiaomi 4x - w miarę fajne parametry, cenowo jest ok, opinie ma dobre. Mam nadzieję, że będę zadowolona ☺
Ja wstawiłam jedno pranie i padłam, muszę teraz odpocząć 😊
Stary 2017-06-14, 09:02   #3299
taedio
MerDer 4ever

Nulka Ty juz odnoszona!
Ta pierwsza pościel śliczna

Stary 2017-06-14, 09:05   #3300
Samantha7
Zakorzenienie

A amerykański komplet pościeli to poszewka na poduszkę + prześcieradło na gumkę + plus zwykle płaskie prześcieradło. Amerykanie nie śpią Zazwyczaj pod kolorami a jeśli już to pod kołdrę daja płaskie prześcieradło i na to kołdrę . W dzień zaścielaja łóżko pledami albo kolejnym prześcieradłem płaskim.
Poszewki typowe na kołdry kupuje w ikea choć w lato my z Tz ich niecierpimy i śpimy pod sama kołdra poprostu i zwyczajnie ja pierzemy co jakiś czas.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości