Panny Młode 2009 cz.II - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-06, 13:49   #4411
baja_86
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2009 cz.II

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
a tak z innej beczki, czy wasze zespoly albo restauracje mowily wam cos o ZAiKsie?? bo na tej stronce, ktora ktoras z Was wczoraj podala jest napisane:

"WAŻNE: TRZEBA dowiedzieć się, czy właściciel lokalu ma podpisaną umowę z ZAiKSem i czy płaci za to tantiemy - zdarza się, że Młodzi zostają obciążeni uiszczeniem rachunku za wykorzystanie podczas wesela piosenek i utworów instrumentalnych podlegających ochronie praw autorskich; jest to obowiązek właściciela i tę sprawę trzeba postawić jasno już na samym początku!"

ja ostatnio tez cos takiego slyszalam, ale slyszalam ze to para mloda ma zaplacic, tylko pojecia nie mam gdzie Ani zespol ani lokal mi nic o tym nie mowily ;/ a ja nie pytalam bo nawet nie wiedzialam ze cos takiego istnieje ;/ wiecie cos na ten temat??
Mamy w umowie z zespołem opisane, że opłaty z ZAiKSem reguluje właściciel sali, zespół przekazuje mu listę piosenek, które zagrają i pieniądze a kwestia tego czy właściciel to zapłaci czy nie to już jego sprawa. Tak przynajmniej nam facet mówił, my juz nc dodatkowego płacić nie będziemy.

Co do godziny ślubu to jeszcze nie wiemy, albo 15 albo 16, Tż woli tą wcześniejszą ja późniejszą.
Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość

Mam pytanie, czy zastanawialyscie sie nad pierwszym tancem?
My chcemy zatanczyc walca wiedenskiego, w tym celu idziemy na prywatne lekcje tanca. Ale z tego co sie orientowalam zatanczyc równo i lekko walca nie jest tak prosto, dlatego moze zdecydujemy sie na tango.

Macie moze jakies fajne propozycje utworu przy ktorym mozna zatanczyc walca wiedenskiego. Tylko od razu mowie ze nie chce tego z ,,nocy i dni'' ani ,,la luny''.
chcemy zatańczyć walca, ale nie wiemy czy nam się uda. Jednak będzie to raczej walc angielski bo ponoć łatwiejszy. Z resztą jeszcze się okaże. Mamy też na oku fajną piosenkę jakbyśmy się jednak tego walca nie nauczyli.
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-06, 13:59   #4412
popscene
Wtajemniczenie

Samba, fajną parę tworzycie Będziesz miała przystojnego męża hehe
Stary 2008-05-06, 14:00   #4413
martucha84
Zakorzenienie

samba slicznie wygladacie... i woole nie uwazam zebys musiala sie odchudzac.. swietnie wygladasz.. poprostu nirmalnie a twoj tz niewglada na wychudzonego moze jak jest tam to ma wiecej problemow.. wroci to szybko nadrobi.... a wracajac do wszego szukania pracy moze poczekaj az on znajdzie i szukaj w okolicy jego pracy.. mysle ze moze lepiej jakby wrocil juz do kraju skoro tak to przezywa.. tak naprawde jak bedziecie tu pracowac oboje to bedziecie mieli niewiele mniej ale bedziecie razem.... a to jest najwazniejsze...
Stary 2008-05-06, 14:02   #4414
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

i jeszcze kilka z zareczyn
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpeg tak postaral sie moj Tż w zareczyny.jpeg (69,5 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mój bukiet zaręczynowy.jpg (62,2 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpeg piękna i dresiarz w zaręczyny.jpeg (77,6 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg hotel-niespodzianka zareczynowa.jpg (106,1 KB, 27 załadowań)
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-06, 14:03   #4415
martucha84
Zakorzenienie

ale wielki bukiettttttttttttt jak romantycznie;D
Stary 2008-05-06, 14:03   #4416
popscene
Wtajemniczenie

U nas było podobnie, zdecydowałam się na powrót po niecałym roku z Anglii, bo stwierdziłam, że razem raźniej. Co z tego że mniej pieniędzy, ale więcej szczęścia.
Stary 2008-05-06, 14:16   #4417
kliwia
Zakorzenienie

oglądam właśnie allegro Davina sposa - jakie mają super suknie, szkoda że nie ma salonu w PL.
No i jeszcze welon mi się spodobał u jednej Pani - http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=357747345

samba hihi laska z Ciebie
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-06, 14:26   #4418
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez popscene Pokaż wiadomość
Samba, fajną parę tworzycie Będziesz miała przystojnego męża hehe
heheh dzieki nooo mezus przystojny, jak go pierwszy raz zobaczylam i jak sie usmiechnal to mi sie nogi ugiely hehe

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
samba slicznie wygladacie... i woole nie uwazam zebys musiala sie odchudzac.. swietnie wygladasz.. poprostu nirmalnie a twoj tz niewglada na wychudzonego moze jak jest tam to ma wiecej problemow.. wroci to szybko nadrobi.... a wracajac do wszego szukania pracy moze poczekaj az on znajdzie i szukaj w okolicy jego pracy.. mysle ze moze lepiej jakby wrocil juz do kraju skoro tak to przezywa.. tak naprawde jak bedziecie tu pracowac oboje to bedziecie mieli niewiele mniej ale bedziecie razem.... a to jest najwazniejsze...
hehe dzieki no moze na tych zdjeciach tego tak nie widac ale Tż na prawde chudziutki ale ja wroci to bede go tuczyc znow No wlasnie tez mysle zeby poczekac az Tż znajdzie prace, bo on jest inzynierem, takze na pewno wiecej zarobi niz ja a on sle Cv w rozne miejsca, raz do gliwic, raz do bielska, raz do cieszyna, kiedys nawet do poznania wiec w sumie niewiadomo gdzie znajdzie ta prace, a ja jak bede szukac to chcialabym znalezc jakas prace w biurze najlepiej biurze podrozy, z tymze nie bardzo mi sie usmiecha szukac pracy w bielsku i po 2 miesiacach ja rzucac i szukac w dabrowie no ale jak tak dalej pojdzie to i tak bede czegos szukala, bo niedlugo koncze studia i juz zadnej wymowki nie bedzie Do tej pory bylam nastawiona ze do Anglii jedziemy no ale coz Wazne ze bedziemy razem

Cytat:
U nas było podobnie, zdecydowałam się na powrót po niecałym roku z Anglii, bo stwierdziłam, że razem raźniej. Co z tego że mniej pieniędzy, ale więcej szczęścia.
noo wiem wiem na rok to bym mu tam nie pozwolila jechac oj nie Tż jest tam dopiero od marca, na swoje wlasne zyczenie - bo tam bedzie lepiej Ja mialam do niego dojechac jak sie obronie tzn koncem czerwca No ale teraz to on powiedzial ze przyjezdza koncem maja na wesele kuzynki i juz tam nie wraca No, a co do wyjazdu to ja srednio mialam cos do powiedzenia bo mi sie od poczatku ten pomysl nie podobal bo wiedzialam ze bede strasznie tesknic, ale co moglam zrobic? nie chcialam Tżtowi zabronic, bo on uwazal ze to szansa, a ja nie mam zamiaru za 5 lat uslyszec ze przeze mnie zmarnowal jakas okazje no ale Tż teraz sam mowi ze strasznie za mna teskni i nawet nie myslal ze bedzie az tak tesknil
Stary 2008-05-06, 14:30   #4419
martucha84
Zakorzenienie

ale to chyba dobrze ze teskni... znaczy ze kocha jescze pare dni i bedzie juz zawsze obok
Stary 2008-05-06, 14:34   #4420
popscene
Wtajemniczenie

Hehe, u nas też tak było, że ja chciałam tam zostać, TŻ miał dojechać do mnie po obronie i mieliśmy tam się urządzać. Ale przyleciałam na wesele znajomych no i wtedy podjęłam decyzję, że zostajemy. Wiedziałam, że on woli być tu niż tam i tak zostało. Historia bardzo podobna do Twojej Sambo
Stary 2008-05-06, 14:54   #4421
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Mamy w umowie z zespołem opisane, że opłaty z ZAiKSem reguluje właściciel sali, zespół przekazuje mu listę piosenek, które zagrają i pieniądze a kwestia tego czy właściciel to zapłaci czy nie to już jego sprawa. Tak przynajmniej nam facet mówił, my juz nc dodatkowego płacić nie będziemy.
hmmm no my w umowie ani jednej ani drugiej nic o tym nie mamy wspomniane

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
oglądam właśnie allegro Davina sposa - jakie mają super suknie, szkoda że nie ma salonu w PL.
No i jeszcze welon mi się spodobał u jednej Pani - http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=357747345

samba hihi laska z Ciebie
dzieki

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
ale to chyba dobrze ze teskni... znaczy ze kocha jescze pare dni i bedzie juz zawsze obok
nooo jeszcze 3 tygodnie kurde zapieszcze go na smierc

Cytat:
Hehe, u nas też tak było, że ja chciałam tam zostać, TŻ miał dojechać do mnie po obronie i mieliśmy tam się urządzać. Ale przyleciałam na wesele znajomych no i wtedy podjęłam decyzję, że zostajemy. Wiedziałam, że on woli być tu niż tam i tak zostało. Historia bardzo podobna do Twojej Sambo
nooo to rzeczywiscie bardzo podobna historia Szczerze mowiac to po tym jego wyjezdzie i po tym marudzeniu, to stwierdzam ze to ja z nas dwojga mam twardszy charakter i ja to bym na jego miejscu dala rade heheh
Stary 2008-05-06, 15:10   #4422
kliwia
Zakorzenienie

inżynierem w jakiej dziedzinie? jesli moge spytać

Koleżanka ma tą suknię do sprzedania:
http://www.lisaferrera.pl/product_in...5364e597996fe5
zastanawiam się czy nie jechać jej przymierzyć, dylemat. ale żeby 1,5 roku wczesniej kupowac kieckę ?

gdyby przed slubem mi się coś innego spodobało, to i tak bym kupiła to nowe coś.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-06, 15:13   #4423
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
hmmm chyba do mnie to pytanie inzynierem mechaniki i budowy maszyn tzn nawet mgr inz
Stary 2008-05-06, 15:19   #4424
baja_86
Zakorzenienie

Samba fajne zdjęcia, przepiękny bukiet dostałaś
Cytat:
zastanawiam się czy nie jechać jej przymierzyć, dylemat. ale żeby 1,5 roku wczesniej kupowac kieckę ?

gdyby przed slubem mi się coś innego spodobało, to i tak bym kupiła to nowe coś.
No jeśli masz ochotę to jedź przymierz No pewnie, mogłabyś potem coś nowego kupić gdyby wpadło ci w oko, a tą sprzedać, nie będzie problemu
Stary 2008-05-06, 15:33   #4425
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
jaga to jaki Ty rozmiar noszisz?
Często mam ten sam kłopot, też się zatrzymują spodie tam gdzie nie powinny, a większość bluzek jest zorbiona na wieszaki takie jak magda bez urazy
Ja, w zalesnosci, spodnie mam na sobie teraz 40 a gora to (przez biust) 42 Czyli, ze L. Z tymze te spodnie, ktore mam dzis na sobie mialam i wczoraj... Tylko wczoraj jakby ktos mnie mial skomentowac to by powiedzial, ze spodnie sa za male. Strasznie brzuch sie z nich wylewal... ALe przez to, ze bylam mega opuchnieta. Traz leza normalnie a brzucha wogole nie widac... No i wczoraj wzielam bluzke w rozmiarze... XL
Cytat:
hmm skoro wczoraj mierzylas ta bluzke i bylas opuchnieta i bluzka pasowala, a dzis juz nie jestes tak bardzo opuchnieta to bluzka nadal bedzie pasowac
Z tymze ja wczoraj tak spuchalm, ze nawet kostek nie bylo widac... Bluzka jest z elastanu i wiskozy, wiec ma przylegac do ciala. Nie mocno, ale jednak. Wlasnie te bluzke zmierzylam. I tak jak wczoraj lezala idealnie, tak teraz... jest za luzna... A po okresie to znow ze 2 kg strace, bo ja naleze do typu gabki, ktora przed miesiaczkami puchnie i to bardzo... SKoro i dzis jestem opuchnieta, to po okresie ta bluzka bedzie na mnie wisiec...

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-06, 15:43   #4426
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość
Ja, w zalesnosci, spodnie mam na sobie teraz 40 a gora to (przez biust) 42 Czyli, ze L. Z tymze te spodnie, ktore mam dzis na sobie mialam i wczoraj... Tylko wczoraj jakby ktos mnie mial skomentowac to by powiedzial, ze spodnie sa za male. Strasznie brzuch sie z nich wylewal... ALe przez to, ze bylam mega opuchnieta. Traz leza normalnie a brzucha wogole nie widac... No i wczoraj wzielam bluzke w rozmiarze... XL

Z tymze ja wczoraj tak spuchalm, ze nawet kostek nie bylo widac... Bluzka jest z elastanu i wiskozy, wiec ma przylegac do ciala. Nie mocno, ale jednak. Wlasnie te bluzke zmierzylam. I tak jak wczoraj lezala idealnie, tak teraz... jest za luzna... A po okresie to znow ze 2 kg strace, bo ja naleze do typu gabki, ktora przed miesiaczkami puchnie i to bardzo... SKoro i dzis jestem opuchnieta, to po okresie ta bluzka bedzie na mnie wisiec...

uuuu to straszne ja tam nie zauwazylam zebym jakos specjalnie "grubla" przed miesiaczka czasem to mi sie wrecz wydaje ze chudsza jestem bo miesnie brzucha sa bardziej napiete i nie widac tluszczyku no to moze w takim razie trzeba bylo wziac mniejszy rozmiar? nawet jesli wczoraj sie w niego nie miescilas...
Stary 2008-05-06, 17:16   #4427
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
jaga to jaki Ty rozmiar noszisz?
Często mam ten sam kłopot, też się zatrzymują spodie tam gdzie nie powinny, a większość bluzek jest zorbiona na wieszaki takie jak magda bez urazy
oj

a dzis kupiłam sob ie spódnice na obrone ciemnostalowa, ołówkowa z pdowyższonym stanem,

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-06, 18:02   #4428
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Zottel Pokaż wiadomość
Dziekuje serdecznie
prosze

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
Widziałam, że poruszony był temat odchudzania. Przyznam, że mnie też by się przydało trochę zrzucić, tym bardziej, że w lipcu wesele brata Wzięłam się trochę za siebie pod względem jedzenia i powolutku, pomalutku ale rezultaty widzę. Brzuch mi się trochę zmniejszył no i boczki nie są aż takie widoczne. Żałuję tylko, że nie mam czasu trochę poćwiczyć, bo to też by się przydało i może szybciej byłyby jakieś efekty. Stwierdziłam, że nie ma sensu katować się dietami, bo schudnę szybko, ale równie szybko przytyję z nawiązką. Po prostu teraz bardziej zwracam uwagę na to co jem i kiedy. Czyli robię regularne (przynajmniej w miarę) odstępy między posiłkami, ograniczyłam słodycze i praktycznie wyeliminowałam białe pieczywo. Na dłuższą metę chyba powinno być dobrze.
no ja tak samo wlasnie zobaczymy jak podziala i jeszcze jem codziennie activie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
a my z TZ jestesmy za winietkami wlasciceil naszej sali tez nam je polecał. co prawda mówił, ze czasami sa takie rodziny, co przyjda i sobie karteczki przestawiaja ale to wyjatki
bylam raz na takim weselu z winietkami i bardzo je sobie chwale. za to wesela bez winietek hm.. z koscioła trzeba leciec na kark i szyje, aby zając sobie jakies miejsce dobre.
a dziewczyny dobrze napisaly. przy roznoszeniu zaproszen powie sie, ze beda winietki i czy maja goscie jakies sugestie gdzie chcą a gdzie nie chcą siedziec
my tak samo bedziemy mieli bylismy na 3 weselach i sie to sprawdzilo

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Witam Was wszystkie. Nie zagladalam tu chyba ze 3 misiace, nie mialam czasu. Pewnie juz nawet nie pamietacie ze tu bylam. Tak dla przypomnienia biore slub 5 wrzesnia 2009.

Mam teraz chwilke to pisze. Ja i moj TZ mamy dopiero zamowiona sale i kamerzyste. Jestesmy w trakcie poszukiwania zespolu. Uwazam ze to jest najtrudniejsze, bo znalezc dobry zespol nie jest latwo. W tym tygodniu idziemy do ksiedza zamowic godzine.

Jesli chodzi o rozsadzanie gosci, to mysle ze np u mnie nie sprawdzi sie to. Rozumiecie, jakies ciocie czy wujkowie moga sie obrazic. Taka troche staroswiecka jest pewna czesc mojej rodziny, wiec wole nie ryzykowac.

Mam pytanie, czy zastanawialyscie sie nad pierwszym tancem?
My chcemy zatanczyc walca wiedenskiego, w tym celu idziemy na prywatne lekcje tanca. Ale z tego co sie orientowalam zatanczyc równo i lekko walca nie jest tak prosto, dlatego moze zdecydujemy sie na tango.

Macie moze jakies fajne propozycje utworu przy ktorym mozna zatanczyc walca wiedenskiego. Tylko od razu mowie ze nie chce tego z ,,nocy i dni'' ani ,,la luny''.
witaj ponownie

a utworku nie mam

Cytat:
oki no to pare naszych fotek - tak na szybko wybrane bo mam ich tyle ze moglabym caly dzien ogladac moj Tż strasznie lubi fotki i od czasu kiedy z nim jestem to mam wiecej zdjec niz za cale moje zycie
cudownie razem wygladacie

Cytat:
i jeszcze kilka z zareczyn
jaki piekny bukiet i jak romantycznie super
Stary 2008-05-06, 18:10   #4429
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

witacje Dołączam do Was Nasz ślub będzie 5.09.09 A mój TŻ oświadczył mi się 3 maja na spacerku nad Wisłą w Kazimierzu Kurcze już się nie mogę doczekać ślubu
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-06, 18:17   #4430
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
witacje Dołączam do Was Nasz ślub będzie 5.09.09 A mój TŻ oświadczył mi się 3 maja na spacerku nad Wisłą w Kazimierzu Kurcze już się nie mogę doczekać ślubu
witaj
oo to widze, ze swiezo upieczona narzeczona jestes

Stary 2008-05-06, 18:22   #4431
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
witaj
oo to widze, ze swiezo upieczona narzeczona jestes
nooo tak oficjalnie Ale mieliśmy wszystko co do ślubu ustalone już tak mniej więcej wcześniej. Mój TŻ chciał mnie tylko zaskoczyć pierścionkiem
Stary 2008-05-06, 18:32   #4432
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

to pokaz swój pierscionek
macie juz coś załatwione?? sale, zespoł??

Stary 2008-05-06, 19:15   #4433
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

mój pierścionek jest w wątku pierścionkowym
o tutaj http://www.wizaz.pl/forum/showthread...237424&page=24

tak mamy już salę i zespół załatwione teraz cała reszta nas czeka
Stary 2008-05-06, 19:15   #4434
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
cudownie razem wygladacie
jaki piekny bukiet i jak romantycznie super
dzieki

Cytat:
witaj mamy slub tego samego dnia
Stary 2008-05-06, 19:22   #4435
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
dzieki

witaj mamy slub tego samego dnia
kurcze niby jeszcze dużo czasu a na pewno zleci szybko i ani sie obejrzymy a będziemy przed ołtarzem
Stary 2008-05-06, 19:24   #4436
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:

tak mamy już salę i zespół załatwione teraz cała reszta nas czeka
ooo to super. najwazniejsze widze juz załatwione. z resztą nie powinno być juz problemu chodzi o terminy, ale i tak lepiej wszytsko załatwic i miec juz spokój

Stary 2008-05-06, 19:24   #4437
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
witaj z nami
Stary 2008-05-06, 19:26   #4438
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
oj

a dzis kupiłam sob ie spódnice na obrone ciemnostalowa, ołówkowa z pdowyższonym stanem,
Też mam na obronę taką spódnice, ale czarną, kurcze fajna jest, ale denerwuje mnie, że gdy idę to mi się ona podnosi.

Cytat:
Witaj Gratulacje Pierścionek piękny no widzę, że najważniejsze już masz załatwione
Stary 2008-05-06, 19:27   #4439
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
ooo to super. najwazniejsze widze juz załatwione. z resztą nie powinno być juz problemu chodzi o terminy, ale i tak lepiej wszytsko załatwic i miec juz spokój
no dokladnie- to co najważniejsze mamy z głowy teraz tylko kamerka, fotograf no i kościół ale to jesczze troszkę, jeszcze u nas nie ma zapisów na przyszły rok.
potem suknia i w ogóle Juz się tego doczekac nie mogę

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
witaj z nami
Stary 2008-05-06, 19:28   #4440
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:

ja bym pojechala chociaz przymierzyc.. bedziesz wiedziala jak ten fason na tobie lezy...

Cytat:
uuuu to straszne ja tam nie zauwazylam zebym jakos specjalnie "grubla" przed miesiaczka czasem to mi sie wrecz wydaje ze chudsza jestem bo miesnie brzucha sa bardziej napiete i nie widac tluszczyku no to moze w takim razie trzeba bylo wziac mniejszy rozmiar? nawet jesli wczoraj sie w niego nie miescilas...
ja mam to samo.. tyle ze chce mi sie jeszcze bardziej slodyczy.. ale nic nietyje...

Cytat:
witaj

Cytat:
dokladnie.. a potem zajmowac sie juz samymi *******ami

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości