|
|
#1291 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: PM 2018 cz. 6
Cytat:
Bo moja przyszła teściowa to macocha TŻ-ta, mama nie żyje.
|
|
|
#1292 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1293 |
|
Zakorzenienie
|
W pełni rozumiem Twoją mamę. W moim przypadku być może to tylko takie wrażenie, ale też myślę, że do końca z tego powodu zachwycona nie jest. Choć większą dezaprobatę wyrażała mama TŻ-ta, zwłaszcza, gdy ubolewała, że jej chrześniak mieszkał z kilka lat bez ślubu. Aż TŻ się z nią o to pokłócił, bo zarzucił jej hipokryzję, w tym sensie, że nawet jak są pary, które nie mieszkają przed ślubem, to raczej to nie jest tak, że nie ma absolutnie nic, żadnego seksu, itd. Takie pary jak dla mnie to jakiś nikły procent.
|
|
#1294 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystkie inne kataklizmy nie są mi obce. Zimą lało mi się ciurkiem po szybach, ścianach, nie umiałam sobie z tym poradzić (a to normalny blok, nie spotkałam się z czymś takim), modliłam się o wiosnę (która w tym roku miała refleks szachisty Zimą przed BN myliśmy się w wiadrze przez 3 tyg. Wyobraźcie sobie jak myłam włosy- starałam się to robić w zlewie, ale mam długie włosy więc co jakiś czas mi je wciągało w odpływ i musiałam je ciągnąć Prałam kiedyś do 22.30, sąsiadka chciała już spać i była zniesmaczona wirowaniem pralki ![]() Na klatce jest jakaś wojna o mycie schodów A wyprowadzam się 100km dalej. Pamiętacie jak mówiłam, że robimy wspólne konto, bo mam ING naprzeciwko? Nieaktualne, przenieśli Cytat:
![]() Od tżta tata nie był wychowywany przez ojca, trochę miał ciężko w dzieciństwie. Edytowane przez KinderCountry Czas edycji: 2017-06-15 o 23:42 |
||
|
|
|
|
#1296 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Swoja droga to mama Twojego TZa powinna sie zastanowic dlaczego tyle rozwodow jest. Duzo wynika wlasnie z tego, ze pary przed slubem nie sprawdzily czy potrafia ze soba zyc. Wiadomo nie mozna generalizowac I podziwiam pary ktore nie mieszkaly razem a po slubie jak sie razem wprowadzaja to potrafia ze soba bez problem zyc w pelnym ladzie. No ale niestety w duzej czesci tak nie ma. Bo duzo osob jak ze soba chodzi wiadomo stara sie zaimponowac jedno drugiemu, ale takze osoby wychodza z zupelnie innych srodowisk, rodzin, nawykow, zwyczaji. Ja pamietam jak sie ze swoim TZem wprowadzilam, to wszystko latalo jak nawet kubka nie ustawil jak ja bylam zwykla. Ale sie dotarlismy I a go wychowalam jak mi pasuje. ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Cytat:
![]() Oj biedny twoj TZ, Kinder. W sumie zawsze ciezej jak sie jest wychowywanym tylko przez rodzica przeciwnej plci. Pamietam kolezanka mi mowila ze ja tylko tata wychowywal I jak pierwszego @ dostala to jej musial po "zasoby higieniczne" latac I tlumaczyc co sie z nia dzieje. I dal rade i w sumie maja swietna relacje. Brawa dla takich ojcow.
|
||
|
|
|
|
#1297 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 05:18 ---------- Poprzedni post napisano o 05:15 ---------- Cytat:
ostatnio to co pokaże jej ubranka dla noworodków to zaraz chce mi już szyć podobne dużo nam pomogli ogólnie.A moja to jest jest takich co właśnie coś się poklocimy to wszystko moja wina ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 05:31 ---------- Poprzedni post napisano o 05:18 ---------- Babcie to pofucza i im zaraz przejdzie babcia tzta nie mogła się doczekać aż zamieszkamy razem - bo dzislka obok jej domu więc może się nacieszyć wnukami bardziej moja jedna babcia też taka religijna i martwiaca gdy gdzieś siedzi się do 22 . Po co tam idziecie i co tak długo. A druga jest tak lajtowa ze nawet na urodzinach swojej córki (50te) wzięła z tortu ciuliczka i zaczęła z nim tańczyć Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1298 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale kasa, bo już nie było z czego uciąć---------- Dopisano o 05:50 ---------- Poprzedni post napisano o 05:44 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1299 |
|
Zakorzenienie
|
Lepiej nie generalizowac, zwłaszcza z rozwodami. Bo jest trochę par, którym np. opatrzylo się mieszkanie razem i po ślubie już o nic się nie starają. To dla mnie niepojęte, jak można po ślubie sobie odpuszczać i nawet nie proponować wspólnego wyjścia do kina (zwłaszcza, jeśli nie ma się dzieci).
Znam też pary, co nie mieszkały przed ślubem, a żyją zgodnie. Np. mój kuzyn i jego żona mieszkali i tak po sąsiedzku, a ze względu na jej studia i pracę (a także jego pracę) wspólne mieszkanie było trudne do ogarnięcia chociażby logistycznie. W ogóle to kuzynka TZ-ta dowalila mi taki komentarz na fb, że nie wiedziałam, co powiedzieć... A dodałam zdjęcie z wesela, jak siedzimy przy stole. Jedna koleżanka w komentarzu zapytała, czy zlapalam welon. A potem wchodzi kuzynka TZ-ta, cała na biało, że jakby jej rzucono, to ona by przydeptala. Ja sobie tylko pomyślałam "ale ty oryginalna jesteś". Nawet TZ powiedział, że ona zawsze miała swój świat. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1300 | ||
|
Zakorzenienie
|
Tyle, że jak ja się obudzę rano to nie ma szans że ponownie zasnę
Cytat:
W sumie nigdy nie podjęłam się robienia kaczki ale chyba przy najbliższej okazji spróbuję Mogę przepis na sos? Bo widzę, że dziewczyny znają a ja pierwszy raz słyszę a oczywiście w necie 150 różnych wersji :PCytat:
Na początku jego rodzice nie byli zachwyceni, ale w sumie przełknęli, zresztą jego mama szła z moim TŻ do ołtarza w dwupaku to co nas będzie umoralniać Ja chcę więcej wolnego
|
|
|
|
#1301 |
|
Zakorzenienie
|
Tz dziś mnie obudził bo jego mama źle się czuła i poprosił ja o zawiezienie ja do lekarza. Jak usłyszała że ja ją zawioze to już lepiej się poczuła
|
|
#1302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każdy z nas jest aniołem o jednym tylko skrzydle. Możemy wzlecieć tylko dopiero wtedy, gdy obejmiemy się wzajemnie. Luciano de Crescenzo Edytowane przez mansikkaa Czas edycji: 2017-06-16 o 09:37 |
|
|
|
|
|
#1304 | |
|
Wtajemniczenie
|
Wrocław
Cytat:
|
|
|
#1305 |
|
Żona
|
|
|
|
|
|
#1306 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Teraz mam swój samochód sporo jeżdżę ale wcale nie czuje się pewnie za kierownicą
|
|
|
#1307 |
|
Żona
|
|
|
|
|
|
#1308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze co do tego mieszkania przed ślubem, to widać, że teściową to boli, bo też mówimy wczoraj, że nasz termin jest w sam raz, bo będzie rok po śmierci babci. A ona, że głupotą jest przekładanie ślubu, bo ktoś umarł. I się z nią zgadzalam, póki tego nie uzasadnila - a mianowicie dla niej przekładanie to wymówka dla dalszego życia w grzechu Pomimo, że jestem wierzaca, mam kompletnie inne zdanie na ten temat. No, ale teściowa była jedną z tych nielicznych, co brała ślub nie mieszkając z facetem wcześniej i nie była w ciąży. Ale zapytam jej, co jej gadali na temat "faceta z dzieckiem", w dodatku 12 lat od niej starszego. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1309 | |
|
Żona
|
Cytat:
Zaś nasi rodzice i dziadkowie wiedzą że czasy się zmieniają i już inaczej się na to patrzy oraz nikogo nie dziwi to, że większość par mieszka ze sobą przed ślubem. Mam taką bliską parę gdzie nie mieszkają ze sobą. Na początku myślałam, że to on nie chce się wprowadzać (bo to taki facet imprezowy) a co się okazało to dziewczyna nie chce mieszkać razem przed ślubem. Ostatnio ją zagadałam czy się nie boi, że ją jej facet będzie wkurzać a ona że małżeństwo jest święte i nie będę miała wyboru. Wielki szacun dla niej. |
|
|
|
|
|
#1310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1311 | |
|
Żona
|
Cytat:
Masło maślane ale w wieku 22 lata nie myślałam o ślubie. Za to moja siostra ma ma ostre parcie na zaręczyny i ślub ma 23 lata.
|
|
|
|
|
|
#1312 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jestem chyba jedyna albo nieliczna na wątku która nie mieszka z tż przed ślubem
![]() Ale nie żałuję. Wiem że wspólne weekendy, czy wyjazdy czy nawet pomieszkiwanie na urlopach u siebie nie zastąpi tego co jest jak się mieszka razem na codzień, ale nie cóż, życie tak nas pokierowało, że oboje mamy pracę której trzymamy się kurczowo bo zbieramy na wesele i nie w głowie nam zmiana pracy i zarabianie 1600 na początek ![]() Nie boję się że się "nie sprawdzilimy" mieszkaniowo przed ślubem ![]() W tylu kwestiach już się dotarliśmy, znamy swoje nawyki, jednak te kilka ładnych wspólnych lat zrobiło swoje.
|
|
#1313 | |
|
Żona
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poziomkowa, TZ mi mówił, że na naukach przedmalzenskich była mowa, że przynajmniej w naszej diecezji 87% par mieszka przed ślubem, dzisiaj to jest zdecydowana mniejszość. Ale sa różne powody i daleka jestem od krytyki czegokolwiek, bo tu nie ma reguły. Chodzi głównie o dojrzałość. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1315 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dlatego czuję się wyjątkowo
![]() I nikt mi nie wmówi że skoro nie sprawdziliśmy mieszkaniowo przed slubem to na pewno szybko się rozwiedziemy ![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
Także w naszym przypadku ślub sporo zmieni, bo w końcu razem zamieszkamy
|
|
|
#1316 |
|
Zakorzenienie
|
U nas pewnie tak samo będzie. Ja póki co pomieszkuje u tz. Niedługo do domu wracam i wszystko zależy czy pracę znajdę. Nie chce szukać i siebie w mieście bo wtedy ciężko byloby nam się spotkać. A i w moim mieście i tam gdzie tz pracuje ciężko o pracę. Wymagań nie mam. Wystarczy mi minimum krajowe
|
|
#1317 | |
|
Żona
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1318 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1319 |
|
Wtajemniczenie
|
Szkoda tylko że nie na swoim
![]() Jak dobrze pójdzie to na swoje pójdziemy w 2019 roku, czyli pierwszy rok musimy przemęczyć z rodzicami ![]() A nie wiem czy nie bedziemy się starać od razu po ślubie o didziusia ![]() Z jednej strony przyda się pomoc mamy czy teściowej na początku a z drugiej takie mieszkanie z rodzicami to bardzo ograniczona swoboda, zwłaszcza jeśli chodzi o.... no wiecie
|
|
#1320 | |
|
:)
|
Cytat:
![]() Sent from my ALE-L21 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:10.

Maj hiroł
Ona jest niepoważna
szczęśliwa Panna Młoda 

ale kasa, bo już nie było z czego uciąć
W sumie nigdy nie podjęłam się robienia kaczki ale chyba przy najbliższej okazji spróbuję