PM 2018 cz. 6 - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-06-15, 23:21   #1291
MissCath
Zakorzenienie

Dot.: PM 2018 cz. 6

Cytat:
Napisane przez KinderCountry Pokaż wiadomość
E no coś Ty, niczym się nie martwię
Kiedyś pytałam tż, czy ktoś z jego rodziny, rodzice, dalsza rodzina pytali go może czy na pewno chce dziewczynę z dzieckiem. Powiedział "tylko by ktoś spróbował" Maj hiroł

23.07 i pisze mi smsa właścicielka mieszkania Ona jest niepoważna Wystraszyłam się, bo nie lubię po nocy smsów i telefonów, bo pierwsza myśl, to ze coś się komus stało.
Hm, to ciekawa jestem, co mówili mojej przyszłej teściowej, czy chce faceta z dzieckiem Bo moja przyszła teściowa to macocha TŻ-ta, mama nie żyje.
Stary 2017-06-15, 23:23   #1292
Aveen
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MissCath Pokaż wiadomość
Wiesz, niby np. moja mama nic nie mówiła, gdy kupiliśmy mieszkanie i gdy się wyprowadziłam, ale momentami padają takie teksty, że widzę, że jakoś ją to gryzie. Ale nie dlatego podjęliśmy decyzję o ślubie. Dlatego też m.in. na zaproszeniu nie będzie, że zapraszamy razem z rodzicami, bo to my zapraszamy ich i im dziękujemy.

Za to teściowa więcej krytykuje, ale wiem, że i tak zrobimy po swojemu. Ona niech się zachwyca księżniczkami, dla mnie to nie jest mój styl
Ale dlaczego ja to gryzie? Tylko dlatego, ze mieszkacie z TZ razem przed slubem? Przeciez bierzecie slub wkrotce. Zawsze moze byc gorzej.Moja mame gryzie jedynie to, ze mieszkam tak daleko I nie moze mnie widziec czesciej niz raz czy 2 razy w Roku.
Aveen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-15, 23:33   #1293
MissCath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aveen Pokaż wiadomość
Ale dlaczego ja to gryzie? Tylko dlatego, ze mieszkacie z TZ razem przed slubem? Przeciez bierzecie slub wkrotce. Zawsze moze byc gorzej.Moja mame gryzie jedynie to, ze mieszkam tak daleko I nie moze mnie widziec czesciej niz raz czy 2 razy w Roku.
W pełni rozumiem Twoją mamę. W moim przypadku być może to tylko takie wrażenie, ale też myślę, że do końca z tego powodu zachwycona nie jest. Choć większą dezaprobatę wyrażała mama TŻ-ta, zwłaszcza, gdy ubolewała, że jej chrześniak mieszkał z kilka lat bez ślubu. Aż TŻ się z nią o to pokłócił, bo zarzucił jej hipokryzję, w tym sensie, że nawet jak są pary, które nie mieszkają przed ślubem, to raczej to nie jest tak, że nie ma absolutnie nic, żadnego seksu, itd. Takie pary jak dla mnie to jakiś nikły procent.
Stary 2017-06-15, 23:40   #1294
KinderCountry
Zakorzenienie

Cytat:

KinderCountry, Ty I Twoje perypetie z tym mieszkaniem. Swoja droga daleko sie przeprowadzasz? Ach I oczywiscie brawa dla Twojego TZa.
Z tym mieszkaniem nie przeżyłam tylko (tfu tfu) pożaru Wszystkie inne kataklizmy nie są mi obce. Zimą lało mi się ciurkiem po szybach, ścianach, nie umiałam sobie z tym poradzić (a to normalny blok, nie spotkałam się z czymś takim), modliłam się o wiosnę (która w tym roku miała refleks szachisty ).
Zimą przed BN myliśmy się w wiadrze przez 3 tyg. Wyobraźcie sobie jak myłam włosy- starałam się to robić w zlewie, ale mam długie włosy więc co jakiś czas mi je wciągało w odpływ i musiałam je ciągnąć
Prałam kiedyś do 22.30, sąsiadka chciała już spać i była zniesmaczona wirowaniem pralki
Na klatce jest jakaś wojna o mycie schodów Babki jedna drugiej przyklejają sobie na drzwi hejty w stylu "Tej pani nie pozwalać myć klatki !! Ona to robi brudną wodą roznosząc bakterie, a ja muszę po niej poprawiać, zgłosiłam ją do straży miejskiej" "Ta pani nie umyła schodów od 7.04.2017 !!! Pilnujcie jej"- leję z tych afiszy

A wyprowadzam się 100km dalej. Pamiętacie jak mówiłam, że robimy wspólne konto, bo mam ING naprzeciwko? Nieaktualne, przenieśli
Cytat:
Hm, to ciekawa jestem, co mówili mojej przyszłej teściowej, czy chce faceta z dzieckiem Bo moja przyszła teściowa to macocha TŻ-ta, mama nie żyje.
Zapytaj, ciekawa jestem reakcji

Od tżta tata nie był wychowywany przez ojca, trochę miał ciężko w dzieciństwie.

Edytowane przez KinderCountry
Czas edycji: 2017-06-15 o 23:42
KinderCountry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-15, 23:50   #1295
Niebieska88
Zakorzenienie

GG do Niebieska88

Kochany kotek i śliczny

Adie, świetne buty!

Insta

PM 2018
Niebieska88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-16, 00:15   #1296
Aveen
Rozeznanie

Cytat:
W pełni rozumiem Twoją mamę. W moim przypadku być może to tylko takie wrażenie, ale też myślę, że do końca z tego powodu zachwycona nie jest. Choć większą dezaprobatę wyrażała mama TŻ-ta, zwłaszcza, gdy ubolewała, że jej chrześniak mieszkał z kilka lat bez ślubu. Aż TŻ się z nią o to pokłócił, bo zarzucił jej hipokryzję, w tym sensie, że nawet jak są pary, które nie mieszkają przed ślubem, to raczej to nie jest tak, że nie ma absolutnie nic, żadnego seksu, itd. Takie pary jak dla mnie to jakiś nikły procent.
Brawo dla Twojego TZa.
Swoja droga to mama Twojego TZa powinna sie zastanowic dlaczego tyle rozwodow jest. Duzo wynika wlasnie z tego, ze pary przed slubem nie sprawdzily czy potrafia ze soba zyc. Wiadomo nie mozna generalizowac I podziwiam pary ktore nie mieszkaly razem a po slubie jak sie razem wprowadzaja to potrafia ze soba bez problem zyc w pelnym ladzie. No ale niestety w duzej czesci tak nie ma. Bo duzo osob jak ze soba chodzi wiadomo stara sie zaimponowac jedno drugiemu, ale takze osoby wychodza z zupelnie innych srodowisk, rodzin, nawykow, zwyczaji. Ja pamietam jak sie ze swoim TZem wprowadzilam, to wszystko latalo jak nawet kubka nie ustawil jak ja bylam zwykla. Ale sie dotarlismy I a go wychowalam jak mi pasuje.

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

Cytat:
Z tym mieszkaniem nie przeżyłam tylko (tfu tfu) pożaru Wszystkie inne kataklizmy nie są mi obce. Zimą lało mi się ciurkiem po szybach, ścianach, nie umiałam sobie z tym poradzić (a to normalny blok, nie spotkałam się z czymś takim), modliłam się o wiosnę (która w tym roku miała refleks szachisty ).
Zimą przed BN myliśmy się w wiadrze przez 3 tyg. Wyobraźcie sobie jak myłam włosy- starałam się to robić w zlewie, ale mam długie włosy więc co jakiś czas mi je wciągało w odpływ i musiałam je ciągnąć
Prałam kiedyś do 22.30, sąsiadka chciała już spać i była zniesmaczona wirowaniem pralki
Na klatce jest jakaś wojna o mycie schodów Babki jedna drugiej przyklejają sobie na drzwi hejty w stylu "Tej pani nie pozwalać myć klatki !! Ona to robi brudną wodą roznosząc bakterie, a ja muszę po niej poprawiać, zgłosiłam ją do straży miejskiej" "Ta pani nie umyła schodów od 7.04.2017 !!! Pilnujcie jej"- leję z tych afiszy

A wyprowadzam się 100km dalej. Pamiętacie jak mówiłam, że robimy wspólne konto, bo mam ING naprzeciwko? Nieaktualne, przenieśli

Zapytaj, ciekawa jestem reakcji

Od tżta tata nie był wychowywany przez ojca, trochę miał ciężko w dzieciństwie.
No to rzeczywiscie Kinder niezle perypetie mialas w tym mieszkaniu jak I calym bloku. Zycze Ci zebys w nowym mieszkaniu nie miala juz zadnych takich przygod. Mam nadzieje, ze fajnie sie Wam bedzie zyc.

Oj biedny twoj TZ, Kinder. W sumie zawsze ciezej jak sie jest wychowywanym tylko przez rodzica przeciwnej plci. Pamietam kolezanka mi mowila ze ja tylko tata wychowywal I jak pierwszego @ dostala to jej musial po "zasoby higieniczne" latac I tlumaczyc co sie z nia dzieje. I dal rade i w sumie maja swietna relacje. Brawa dla takich ojcow.
Aveen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-16, 05:31   #1297
goplankowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poziomkowa91 Pokaż wiadomość
Super
Najbardziej to mi się podoba Ta zieleń. Jak tam byłam to pierwsze pomyślałam że cudownie byłoby mieć tam sesję ślubną
Gdzie to

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 05:18 ---------- Poprzedni post napisano o 05:15 ----------

Cytat:
Ja wstawie sie za moja tesciowa bo ona jest najwspanialsza na swiecie. Mieszkamy na jednej ulicy, ale ona nawet w swieta krepuje sie zeby wpasc co by nie przeszkadzac. Za to jak sie z TZ klocimy to uwaza ze wszystko jego wina I mowi mu zeby uspokoil ten swoj charakterek. Wiec ja zupelnie nie moge narzekac.
Moi też bez zapowiedzi nie przychodzą ostatnio to co pokaże jej ubranka dla noworodków to zaraz chce mi już szyć podobne dużo nam pomogli ogólnie.

A moja to jest jest takich co właśnie coś się poklocimy to wszystko moja wina

---------- Dopisano o 05:31 ---------- Poprzedni post napisano o 05:18 ----------

Babcie to pofucza i im zaraz przejdzie babcia tzta nie mogła się doczekać aż zamieszkamy razem - bo dzislka obok jej domuwięc może się nacieszyć wnukami bardziejmoja jedna babcia też taka religijna i martwiaca gdy gdzieś siedzi się do 22 . Po co tam idziecie i co tak długo. A druga jest tak lajtowa ze nawet na urodzinach swojej córki (50te) wzięła z tortu ciuliczka i zaczęła z nim tańczyć

goplankowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-16, 05:50   #1298
madz88
Zakorzenienie

Cytat:
Takie odniosłam wrażenie, że często piszesz, że o coś fuczy.

Zazdroszczę Wam dziewczyny tych sesji w parkach, zieleniach, ogrodach Ja się muszę zadowolić narzeczeńską w takim otoczeniu, ślubną mamy industrialną Nie kumam tego klimatu w ogóle
U nas najprawdopodobniej nie będzie ani narzeczenskiej ani ślubnej. Eh ale kasa, bo już nie było z czego uciąć

---------- Dopisano o 05:50 ---------- Poprzedni post napisano o 05:44 ----------

Cytat:
Pewnie, że możemy. Tylko że ja powiem co innego, a tż co innego
On wybierał nam miejsce na sesję

Pewnie to tez ma znaczenie, ale z tego wychodzi, że właściwie żadna PM nie powinna mieć welonu, bo nie znam przypadku z moich znajomych/rodziny/znajomych znajomych, gdzie dziewczyna byłąby dziewicą do ślubu.
Ja znam i szczerze jest to dla mnie bardzo dziwne, ona nawet za bardzo nie chce mieszkać razem...

madz88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-16, 06:51   #1299
MissCath
Zakorzenienie

Lepiej nie generalizowac, zwłaszcza z rozwodami. Bo jest trochę par, którym np. opatrzylo się mieszkanie razem i po ślubie już o nic się nie starają. To dla mnie niepojęte, jak można po ślubie sobie odpuszczać i nawet nie proponować wspólnego wyjścia do kina (zwłaszcza, jeśli nie ma się dzieci).
Znam też pary, co nie mieszkały przed ślubem, a żyją zgodnie. Np. mój kuzyn i jego żona mieszkali i tak po sąsiedzku, a ze względu na jej studia i pracę (a także jego pracę) wspólne mieszkanie było trudne do ogarnięcia chociażby logistycznie.

W ogóle to kuzynka TZ-ta dowalila mi taki komentarz na fb, że nie wiedziałam, co powiedzieć... A dodałam zdjęcie z wesela, jak siedzimy przy stole. Jedna koleżanka w komentarzu zapytała, czy zlapalam welon. A potem wchodzi kuzynka TZ-ta, cała na biało, że jakby jej rzucono, to ona by przydeptala. Ja sobie tylko pomyślałam "ale ty oryginalna jesteś". Nawet TZ powiedział, że ona zawsze miała swój świat.

Stary 2017-06-16, 08:56   #1300
martus9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mansikkaa Pokaż wiadomość
Ja bym.popatrzyła i poszła spać dalej
Tyle, że jak ja się obudzę rano to nie ma szans że ponownie zasnę

Cytat:
Dziś na obiad piersi z kaczki w sosie z zielonego pieprzu Trzymajcie kciuki za mój kunszt kulinarny
W sumie nigdy nie podjęłam się robienia kaczki ale chyba przy najbliższej okazji spróbuję Mogę przepis na sos? Bo widzę, że dziewczyny znają a ja pierwszy raz słyszę a oczywiście w necie 150 różnych wersji :P

Cytat:
Nie martw się, ja też w chwili ślubu będę mieszkać już ponad rok z TŻ-tem Przesądy przesądami, mówię tylko, jak pewna część ludzi może to odbierać.

Ja osobiście mam dość sukienek w stylu księżniczki, syrenek itd. Nie chcę nic oklepanego, chcemy się wyróżniać, a mam wrażenie, że styl rustykalny/boho jest w naszym regionie dość mało popularny.
My już 4 lata razem mieszkamy Na początku jego rodzice nie byli zachwyceni, ale w sumie przełknęli, zresztą jego mama szła z moim TŻ do ołtarza w dwupaku to co nas będzie umoralniać

Ja chcę więcej wolnego wczoraj w sumie się poleniliśmy cały dzień, nawet piżamy nie zdjęłam Ułożyliśmy wielgachne puzzle i zrobiliśmy sushi, uwielbiam takie leniwe dni No a dzisiaj niestety już siedzę w pracy, jutro to samo

01.06.2020
62 kg

01.01.2021
54 kg

cel: 46 kg
martus9191 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-16, 09:18   #1301
mansikkaa
Zakorzenienie

Tz dziś mnie obudził bo jego mama źle się czuła i poprosił ja o zawiezienie ja do lekarza. Jak usłyszała że ja ją zawioze to już lepiej się poczuła I tak uslyszalam, że się ze mną boi jechać bo jeżdżę tylko z tz i to też niezbyt często ale jakoś trzeba się nauczyć
Luciano de Crescenzo

D

48-2015
57-2016
mansikkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-16, 09:19   #1302
MissCath
Zakorzenienie

Cytat:
Tz dziś mnie obudził bo jego mama źle się czuła i poprosił ja o zawiezienie ja do lekarza. Jak usłyszała że ja ją zawioze to już lepiej się poczuła I tak uslyszalam, że się ze mną boi jechać bo jeżdżę tylko z tz i to też niezbyt często ale jakoś trzeba się nauczyć
A długo masz prawko?

Stary 2017-06-16, 09:36   #1303
mansikkaa
Zakorzenienie

Cytat:
A długo masz prawko?

W listopadzie będą 2 lata. Jedynie jak jestem u tz to jeżdżę bo u mnie w rodzinie nie mamy auta i póki co nie jest mi potrzebne
Luciano de Crescenzo

D

48-2015
57-2016

Edytowane przez mansikkaa
Czas edycji: 2017-06-16 o 09:37
Stary 2017-06-16, 09:38   #1304
poziomkowa91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez goplankowa Pokaż wiadomość
Gdzie to
Wrocław

Cytat:
Napisane przez madz88 Pokaż wiadomość
U nas najprawdopodobniej nie będzie ani narzeczenskiej ani ślubnej. Eh ale kasa, bo już nie było z czego uciąć

---------- Dopisano o 05:50 ---------- Poprzedni post napisano o 05:44 ----------

Ja znam i szczerze jest to dla mnie bardzo dziwne, ona nawet za bardzo nie chce mieszkać razem...
My narzeczeńskiej nigdy nie chcieliśmy

"Dotąd dwoje, choć jeszcze nie jedno.
Odtąd jedno, choć nadal dwoje"
A&P
poziomkowa91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-16, 09:40   #1305
MrsSeductive
Żona

Cytat:
Wrocław

My narzeczeńskiej nigdy nie chcieliśmy
My też ale czasami się zastanawiam czy może ktoś by chciał nam zrobić za darmo Jakiś amator
MrsSeductive jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-16, 09:41   #1306
poziomkowa91
Wtajemniczenie

Cytat:
W listopadzie będą 2 lata. Jedynie jak jestem u tz to jeżdżę bo u mnie w rodzinie nie mamy auta i póki co nie jest mi potrzebne
Ja ma prawie 8 lat ale nie jeździłam za dużo
Teraz mam swój samochód sporo jeżdżę ale wcale nie czuje się pewnie za kierownicą

A&P
Stary 2017-06-16, 09:45   #1307
MrsSeductive
Żona

Cytat:
Ja ma prawie 8 lat ale nie jeździłam za dużo
Teraz mam swój samochód sporo jeżdżę ale wcale nie czuje się pewnie za kierownicą
Z czasem się wyrobisz
Stary 2017-06-16, 09:56   #1308
MissCath
Zakorzenienie

Cytat:
Nie martw się, z czasem się nauczysz. A prawda jest taka, że kurs to uczy tylko totalnych podstaw, prawdziwa nauka zaczyna się, jak już odbierzesz prawko.

Jeszcze co do tego mieszkania przed ślubem, to widać, że teściową to boli, bo też mówimy wczoraj, że nasz termin jest w sam raz, bo będzie rok po śmierci babci. A ona, że głupotą jest przekładanie ślubu, bo ktoś umarł. I się z nią zgadzalam, póki tego nie uzasadnila - a mianowicie dla niej przekładanie to wymówka dla dalszego życia w grzechu
Pomimo, że jestem wierzaca, mam kompletnie inne zdanie na ten temat. No, ale teściowa była jedną z tych nielicznych, co brała ślub nie mieszkając z facetem wcześniej i nie była w ciąży. Ale zapytam jej, co jej gadali na temat "faceta z dzieckiem", w dodatku 12 lat od niej starszego.

Stary 2017-06-16, 10:14   #1309
MrsSeductive
Żona

Cytat:
Nie martw się, z czasem się nauczysz. A prawda jest taka, że kurs to uczy tylko totalnych podstaw, prawdziwa nauka zaczyna się, jak już odbierzesz prawko.

Jeszcze co do tego mieszkania przed ślubem, to widać, że teściową to boli, bo też mówimy wczoraj, że nasz termin jest w sam raz, bo będzie rok po śmierci babci. A ona, że głupotą jest przekładanie ślubu, bo ktoś umarł. I się z nią zgadzalam, póki tego nie uzasadnila - a mianowicie dla niej przekładanie to wymówka dla dalszego życia w grzechu
Pomimo, że jestem wierzaca, mam kompletnie inne zdanie na ten temat. No, ale teściowa była jedną z tych nielicznych, co brała ślub nie mieszkając z facetem wcześniej i nie była w ciąży. Ale zapytam jej, co jej gadali na temat "faceta z dzieckiem", w dodatku 12 lat od niej starszego.

Moja ciocia zawsze mi powtarzała by nie pakować się w małżeństwo bez wspólnego mieszkania przed.

Zaś nasi rodzice i dziadkowie wiedzą że czasy się zmieniają i już inaczej się na to patrzy oraz nikogo nie dziwi to, że większość par mieszka ze sobą przed ślubem.

Mam taką bliską parę gdzie nie mieszkają ze sobą. Na początku myślałam, że to on nie chce się wprowadzać (bo to taki facet imprezowy) a co się okazało to dziewczyna nie chce mieszkać razem przed ślubem. Ostatnio ją zagadałam czy się nie boi, że ją jej facet będzie wkurzać a ona że małżeństwo jest święte i nie będę miała wyboru. Wielki szacun dla niej.
Stary 2017-06-16, 10:24   #1310
MissCath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MrsSeductive Pokaż wiadomość
Moja ciocia zawsze mi powtarzała by nie pakować się w małżeństwo bez wspólnego mieszkania przed.

Zaś nasi rodzice i dziadkowie wiedzą że czasy się zmieniają i już inaczej się na to patrzy oraz nikogo nie dziwi to, że większość par mieszka ze sobą przed ślubem.

Mam taką bliską parę gdzie nie mieszkają ze sobą. Na początku myślałam, że to on nie chce się wprowadzać (bo to taki facet imprezowy) a co się okazało to dziewczyna nie chce mieszkać razem przed ślubem. Ostatnio ją zagadałam czy się nie boi, że ją jej facet będzie wkurzać a ona że małżeństwo jest święte i nie będę miała wyboru. Wielki szacun dla niej.
Cóż, moja siostra właśnie wzięła ślub, kiedy miała 22 lata bez mieszkania z facetem. Po latach sama mówi, że żałuje, że mogła chociaż poczekać do końca studiów albo pomieszkac z nim chociaż kilka miesięcy. Ale teraz to już za późno.

Stary 2017-06-16, 10:32   #1311
MrsSeductive
Żona

Cytat:
Cóż, moja siostra właśnie wzięła ślub, kiedy miała 22 lata bez mieszkania z facetem. Po latach sama mówi, że żałuje, że mogła chociaż poczekać do końca studiów albo pomieszkac z nim chociaż kilka miesięcy. Ale teraz to już za późno.

Dla mnie branie ślubu tak szybko jest za szybko Masło maślane ale w wieku 22 lata nie myślałam o ślubie. Za to moja siostra ma ma ostre parcie na zaręczyny i ślub ma 23 lata.
Stary 2017-06-16, 10:37   #1312
poziomkowa91
Wtajemniczenie

Ja jestem chyba jedyna albo nieliczna na wątku która nie mieszka z tż przed ślubem

Ale nie żałuję. Wiem że wspólne weekendy, czy wyjazdy czy nawet pomieszkiwanie na urlopach u siebie nie zastąpi tego co jest jak się mieszka razem na codzień, ale nie cóż, życie tak nas pokierowało, że oboje mamy pracę której trzymamy się kurczowo bo zbieramy na wesele i nie w głowie nam zmiana pracy i zarabianie 1600 na początek

Nie boję się że się "nie sprawdzilimy" mieszkaniowo przed ślubem
W tylu kwestiach już się dotarliśmy, znamy swoje nawyki, jednak te kilka ładnych wspólnych lat zrobiło swoje.

A&P
Stary 2017-06-16, 10:39   #1313
MrsSeductive
Żona

Cytat:
Ja jestem chyba jedyna albo nieliczna na wątku która nie mieszka z tż przed ślubem

Ale nie żałuję. Wiem że wspólne weekendy, czy wyjazdy czy nawet pomieszkiwanie na urlopach u siebie nie zastąpi tego co jest jak się mieszka razem na codzień, ale nie cóż, życie tak nas pokierowało, że oboje mamy pracę której trzymamy się kurczowo bo zbieramy na wesele i nie w głowie nam zmiana pracy i zarabianie 1600 na początek

Nie boję się że się "nie sprawdzilimy" mieszkaniowo przed ślubem
W tylu kwestiach już się dotarliśmy, znamy swoje nawyki, jednak te kilka ładnych wspólnych lat zrobiło swoje.
Bo ogólnie jest mało takich par jak wy.
Stary 2017-06-16, 10:48   #1314
MissCath
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie branie ślubu tak szybko jest za szybko Masło maślane ale w wieku 22 lata nie myślałam o ślubie. Za to moja siostra ma ma ostre parcie na zaręczyny i ślub ma 23 lata.
Dla mnie też, z perspektywy czasu to wiem, że ja mając 22 lata myślałam o zupełnie innych rzeczach, myślałam o studiach, znajomych itd. Ja uważam, że jeśli się studiuje, to ślub najlepiej po studiach.

Poziomkowa, TZ mi mówił, że na naukach przedmalzenskich była mowa, że przynajmniej w naszej diecezji 87% par mieszka przed ślubem, dzisiaj to jest zdecydowana mniejszość. Ale sa różne powody i daleka jestem od krytyki czegokolwiek, bo tu nie ma reguły. Chodzi głównie o dojrzałość.

Stary 2017-06-16, 10:53   #1315
poziomkowa91
Wtajemniczenie

Cytat:
Bo ogólnie jest mało takich par jak wy.
Dlatego czuję się wyjątkowo
I nikt mi nie wmówi że skoro nie sprawdziliśmy mieszkaniowo przed slubem to na pewno szybko się rozwiedziemy

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:
Dla mnie też, z perspektywy czasu to wiem, że ja mając 22 lata myślałam o zupełnie innych rzeczach, myślałam o studiach, znajomych itd. Ja uważam, że jeśli się studiuje, to ślub najlepiej po studiach.

Poziomkowa, TZ mi mówił, że na naukach przedmalzenskich była mowa, że przynajmniej w naszej diecezji 87% par mieszka przed ślubem, dzisiaj to jest zdecydowana mniejszość. Ale sa różne powody i daleka jestem od krytyki czegokolwiek, bo tu nie ma reguły. Chodzi głównie o dojrzałość.

My mamy w sumie kilka powodów niż tylko praca w różnych miejscach.

Także w naszym przypadku ślub sporo zmieni, bo w końcu razem zamieszkamy

A&P
Stary 2017-06-16, 11:08   #1316
mansikkaa
Zakorzenienie

Cytat:
U nas pewnie tak samo będzie. Ja póki co pomieszkuje u tz. Niedługo do domu wracam i wszystko zależy czy pracę znajdę. Nie chce szukać i siebie w mieście bo wtedy ciężko byloby nam się spotkać. A i w moim mieście i tam gdzie tz pracuje ciężko o pracę. Wymagań nie mam. Wystarczy mi minimum krajowe
Luciano de Crescenzo

D

48-2015
57-2016
Stary 2017-06-16, 11:12   #1317
MrsSeductive
Żona

Cytat:
Dlatego czuję się wyjątkowo
I nikt mi nie wmówi że skoro nie sprawdziliśmy mieszkaniowo przed slubem to na pewno szybko się rozwiedziemy

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

My mamy w sumie kilka powodów niż tylko praca w różnych miejscach.

Także w naszym przypadku ślub sporo zmieni, bo w końcu razem zamieszkamy
I to jest fajne
Stary 2017-06-16, 11:15   #1318
MissCath
Zakorzenienie

Cytat:
I to jest fajne

No i to będzie wyjątkowa chwila
Stary 2017-06-16, 11:21   #1319
poziomkowa91
Wtajemniczenie

Cytat:
I to jest fajne
Szkoda tylko że nie na swoim

Jak dobrze pójdzie to na swoje pójdziemy w 2019 roku, czyli pierwszy rok musimy przemęczyć z rodzicami
A nie wiem czy nie bedziemy się starać od razu po ślubie o didziusia
Z jednej strony przyda się pomoc mamy czy teściowej na początku a z drugiej takie mieszkanie z rodzicami to bardzo ograniczona swoboda, zwłaszcza jeśli chodzi o.... no wiecie

A&P
Stary 2017-06-16, 11:32   #1320
girlandzia
:)

Cytat:
Szkoda tylko że nie na swoim

Jak dobrze pójdzie to na swoje pójdziemy w 2019 roku, czyli pierwszy rok musimy przemęczyć z rodzicami
A nie wiem czy nie bedziemy się starać od razu po ślubie o didziusia
Z jednej strony przyda się pomoc mamy czy teściowej na początku a z drugiej takie mieszkanie z rodzicami to bardzo ograniczona swoboda, zwłaszcza jeśli chodzi o.... no wiecie
Ja nie wyobrażam sobie mieszkania z mężem i dzieckiem u teściów. Każdy kto to przerabiał mówił mi że nigdy więcej

Sent from my ALE-L21 using Wizaz Forum mobile app
girlandzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości