|
|
#3541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 cz. 6
Hej!
Mi się dziś śniło że zaczęłam rodzić. To było takie realne, działo się w rzeczywistym czasie, że było o tydzień za wcześnie bym rodziła w klinice gdzie chcę. Zaczęły mi odchodzić wody a nie miałam spakowanej torby. W szpitalu położne próbowały mi wmówić że to wcale nie wody i nie rodzę. Strasznie tam było. Ale SAMANTHY snów nic nie przebije MALA super że jednak Cię wypisali Tylko odpoczywaj w domu bo będzie lanie! :PPOPROSTU zdrówka! Jak się dzisiaj czujesz? Dziewczyny nie piszmy teraz o strasznych porodach jak same za chwilę rodzimy. Nabierzemy do głowy jeszcze bardziej :P
|
#3542 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle, powodzenia na wizycie!
Historia z porodem znajomej straszna. Tak samo koleżanka z sali Małej! - az zaczęłam sie bać o swoje spojenie. Poprostu - zdrowia życzę! Samantha - z synka rozrabiaka, oby jak najmniej takich numerów wam robił Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3543 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za kciuki! Byłam u położnej - wszystko ok. Życzyła mi szczęśliwego rozwiązania bo juz się nie zobaczymy
![]() Sam ja się z Tobą calkowicie zgadzam Jak zwykle mam opóźnienie u gin. .. A mąż wyszedł z pracy, żeby mnie zabrać stąd do mojego gin i ktg. Będzie czekał :/ ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Ps. Mala super!
|
#3544 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tylko oszczędzaj się w domu! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, tylko grzecznie w tym domu ![]() Samantha - łącze sie w bólu jesli chodzi o kręgosłup i bol jak na okres! Czytałam o waszych snach. Moj dzisiejszy tez jakoś mocno utknął mi w pamięci. Byłam z moim kotkiem w polu, kładłam sie na zboże, a potem wsadziłam go w spacerówkę Klaudii i pojechaliśmy do jakiegoś obcego domu. Właścicielka mnie nakryła i musiałam coś ściemniać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- A i dzisiaj zaczęłam 37t, czyli ciąża donoszona wlasnie połknęłam olej z wiesiołka i zrobiłam litr herbaty z liści malin w termosie.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3546 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też już bóle jak na okres zaczynają męczyć :/ Czuję że do terminu nie dotrwam.
|
#3547 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tylko oszczedzaj sie w tym domu i nie biegaj za duzo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
Kiedys kazalam mojemu zeby mnie przepraszal to patrzal jak na wariatke ze to tylko sen byl 😂😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3548 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra ta herbata z liści malin
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3549 |
|
Rozeznanie
|
A dodam jeszcze ze dlugi czas unikalam dziadka ktory mieszka na parterze. Ewentualnie sie powiedzialo dzien dobry i szlam dalej. A dzis pech chcial ze czekalam na tz na podworku a ten wyszedl. I w 5 minut tak mnie wyprowadzil z rownowagi ze masakra. Ja przez tego czlowieka wczesniej urodze. Teraz brzuch caly twardy, mala tez ma takie inne ruchy. Bardziej nerwowe. Jeszcze dzis mielismy wszyscy (ja tz tesciowa tesc i dziadek) jechac na ur do szwagierki. I normalnie juz wiem ze zostane sama w domu bo z nimi wszystkimi nie wysiedze...
Chyba musze pic melise albo brac opium zeby znosic tych wszystkich ludzi.. Ahh. Ide zobaczyc do pepco. Musze sie odstresowac. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3550 |
|
Zakorzenienie
|
Mała super że wychodzisz tylko oszczędzaj się
|
|
|
|
#3551 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co Ci powiedział ze się tak zdenerwowałaś? nie przejmuj się nim ![]() Mała oszczędzaj się w domu ![]() Moje dziecko ma 3 czkawkę od wczorajszego wieczoru
|
|
|
|
|
#3552 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Brrrrr, może lepiej, że nie pamiętasz tych nazwisk! ![]() Dobranoc! O tej porze byłabym już chyba jak zombi. ![]() Cytat:
![]() JEST MÓJ WÓZEK DO ODBIORU! ![]() Rodzice są akurat niedaleko hurtowni, może uda im się go odebrać, a jak nie to dopiero w środę będę w okolicy....
|
|
#3553 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za kciuki i pozdrowienia.
Ja już w domku... ale teskniłam ![]() Hugo wariuje, brzuszek niestety też twardnieje teraz to jyz w ogóle czuć często i inaczej. Myślę, że nie dotrwam do terminu, ale jutro mam 36t.1.d. wiec oby skończyć ten 37t. I bedzie git. W poniedziałek mam wizytę, a dziś trzymam kciuki za wasze wizytowanie. Niestety mąż trochę chory ( chyba my się angina zaczyna ) działamy co by się nie rozwinęło... bo.ma tendencję, ale jeśli to angina to tragedia muszę uważać.Cieszę się, że u Was wszystko jest dobrze. Jesteśmy juz na końcówce... napatrzyłam.się na ciężarówki i maluszki i jestem po raz kolejny w ciężkim szoku, jaki to jest cud! Ps: w szpitalu spadł mi 1 kg. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3554 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak najbardziej się z Toba zgodzę Ja dam słodycze ale chciała bym zdrowsze i jak najdłużej do roku chociaż tezgo unikać . Nie chcę później sytuacji że będzie jadł po kryjomu . Ale ta woda z glukoza to przegięcie nie wiem jak można to jeszcze praktykować tym bardziej o kilku tygodniowego dziecka . Nie zaleca się podawać nawert wody chyba że są jakieś wskazania medyczne to ok. Mnie nawet w szkole uczyli żeby nie dawac z glukoza bo strasznie to wpływa później na uzębienie ... Sama jestem fanką słodyczy i robię wszystko żeby to ograniczyć bo wiem że to nie zdrowe i jk organizm się zmienia po odstawieniu ... Cytat:
Muszę kupić u mnie jeszcze półtora tygodnia do ciąży donoszonej Dziś zaczęłam ćwiczenia z Aniball . Nie wiem czy dobrze to robię bo tak jakoś nie trudno mi szło :p najpierw 18 cm później w innej pozycji do 20,5. Na więcej juz czułam opor jakby ból w podbrzuszu sama nie wiem . Czy dobrze zrozumiałam że jak balonik jest w środku napompowany to najlepiej go przetrzymać około 1-2 minut i ćwiczyć jakby zaciskanie miesni Kegla? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3555 |
|
Zakorzenienie
|
Agss super! !!
Mała trzymam mocno kciuki! Devileek do roku to tez sobie nie wyobrażam ![]() Jestem po luxmedzie i ktg. Czekam na swojego gin. Potem wam napiszę co i jak.
|
#3556 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na sklady akurat patrzę ale nie mówię że nie zjem nic co nie zdrowe czy przetworzone
pozwolę sobie na mc donalada, pizze czy nawet jak mam chęć na zupke z proszku . Ale nie ze codziennie Co do sloiczkow to mam mieszane uczucia . Myślę że podam ale też będę starała się robić sama jak najwięcej . Co do oprysków to i tak mi się nie chce wierzyć że uzywane warzywa w słoiczkach są eko jak większość owocow i warzyw są pryskane na polach ... Znajomy mi mówił że sądy jabłkami są pryskane 40 razy w sezonie ...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3557 |
|
*sportaddict*
|
Mała już z górki, uważaj na siebie
![]() Samantha A jak jest u Was ze zdrowym jedzeniem? Aż takie różnice w cenie? Muszę się pochwalić, że wyprawka zamknięta czekam tylko na paczkę z hubiworld, podgrzewacz i sterylizator, a tak to wszystko jest, sama jestem w szoku ![]() Za to ostatnio prawie codziennie chce mi się ryczec, nie nadaje się do żadnych spacerów, bo się strasznie szybko męczę i ciągle chce mi się siku, a od siedzenia w domu, nawet produktywnego, dostaję już ostrego pierhdolca nawet do kina nie mogę iść, bo mały się strasznie stresuje jak jest głośno :/ także zupełnie nie wiem, co ze sobą robić |
|
|
|
#3558 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Także teraz dużo leż. Cytat:
tak, jak balonik jest w środku to rozluźniasz i ściskasz mięśnie - ja też wtedy go pompuję bardziej a wyjmując wypuszczam powietrze. Mi to w ogóle nie wychodzi, a jak jest tż w domu to nie ćwiczę |
||||
|
|
|
#3559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czemu wypuszczasz powietrze ? Nie lepiej to działa na rozciąganie jeśli wyjdzie cały ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3560 |
|
MerDer 4ever
|
Czytam Was ale u mnie znowu jakis spadek formy i nie chce mi sie pisać ![]() Agg fajnie, że furka do odebrania my dzisiaj odebraliśmy nasza Mała oszczędzaj sie w domu ![]() Powodzenia na wizytach ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3561 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
na całe szczęście u mnie takich mądrości nie ma, teściowa po technologii żywności a mama już przez bratową przeszkolona po 3ce dzieci ale słodycze i tak wpychała po kryjomu teraz jak młody był chory na nerki i miał dietę to trochę się wystraszyła i nie daje.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() z tymi ruchami to ja też schizuje aczkolwiek mały nadrabia później. Cytat:
nie szalej w domuCytat:
![]() ja wczoraj wypiłam chyba 5 litrów wody i nawet miałam spoko noc pospałam i nie puchłam w nocy jakoś mega.Dzisiaj boli mnie znowu lewa strona na dole mały chyba trochę się inaczej ułożył i uciska znowu.Brzuch twardy i trochę boli.Byłam z tż na zakupach i biore się za ciacho szybkie ale mam lenia dzisiaj.
|
|
#3562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3563 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powiedziałam tylko Bartoszowi żeby jeszcze nie wychodził. ![]() Czekamy, Morelka. Cytat:
Sorbeta zjedz to cukier Ci skoczy i może energii nabierzesz ![]()
|
|
#3564 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A najbardziej wkurza mnie to ze do mnie sie dowali do tz sie dowali do tescia i tesciowej ale do szwagra i jego zony juz nie. Mieszkali z nim okolo 7 lat nigdy na kawe nie zeszli a zawsze tacy dobrzy byli na kazda okazje 1tys im rzuci.. A teraz jak my mieszkamy to nam wchodzi do mieszkania do 7 rano bo on smalec chce 😑 i nawet nie zapuka. Cytat:
Uwaga uwaga. Donosze ze w pepco ruszyly wyprzedaze!!! Znalazlam jedne polspiochy na 56 😅 Tak bylam zla ze przepuscilam 70zl 😂 1497612317944.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez myszowata1313 Czas edycji: 2017-06-16 o 13:29 |
||
|
|
|
#3565 |
|
Rozeznanie
|
Aaa pytanie do dziewczyn juz spakowanych do szpitala. Wiem ze juz bylo nie raz ale moze ktoras z was poratuje lista?? Zaczelam pakowac i stanelam w polowie i pustka w glowie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3566 | |
|
MerDer 4ever
|
Cytat:
wybacz No właśnie nie chce mi sie ani sorbeta ani nic Narazie tylko gondola bo spacerówka została w aucie cieszę sie, że wzięliśmy bebetto bo okazało sie, że gondola składa sie na płasko! IMG_1497612667.174409.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3567 |
|
MerDer 4ever
|
Nie patrzcie na ta ścianę za wózkiem, tam bedzie tapeta :p
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3568 | |
|
królikoholiczka
|
Cytat:
– karta przebiegu ciąży – badanie grupy krwi – dowód osobisty lub inny dokument tożsamości – dokument świadczący o ubezpieczeniu (aktualne)* – wyniki ostatnich badań (mocz, morfologia, HBS, WR, USG) – wypisy z ewentualnych wcześniejszych pobytów w szpitalu – opisy ewentualnych konsultacji (kardiologiczna, okulistyczna, itp.) – akt zawarcia związku małżeńskiego lub zmiany nazwiska ☠ MAMA DZIECKA: – dwie wygodne koszule (rozpinane z przodu i t-shirt do porodu) – szlafrok, ciepłe skarpety, kapcie i klapki pod prysznic – przybory toaletowe – szczotka lub grzebień do włosów, gumki, spinki – ręcznik mały i duży – ręcznik papierowy – podkłady ginekologiczne zamiast podpasek – woda niegazowana (najlepiej w małych butelkach z dzióbkiem) – coś do jedzenia (biszkopty, sucharki), landrynki, guma do żucia – sztućce, kubeczek – odtwarzacz mp3 z ulubioną muzyką ☠ DZIECKO: – dwie czapeczki – trzy pary śpiochów zapinanych na ramionach – skarpetki, rękawiczki-niedrapki – trzy cienkie koszulki bawełniane – trzy kaftaniki grube – ciepły kocyk – ręcznik – pieluchy tetrowe – 5 sztuk – pieluchy flanelowe – 3 sztuki PAMIĘTAJ, BY ☠WSZYSTKO WYPRAĆ W PŁATKACH MYDLANYCH – pieluchy jednorazowe najmniejsze– 1 – chusteczki wilgotne – nieperfumowane mydełko dla niemowląt – oliwka dla niemowląt – szczoteczka do włosów –☠ rożek lub becik DLA TATY: – wygodne ubranie – coś do jedzenia – aparat fotograficzny
|
|
|
#3569 |
|
Zakorzenienie
|
Myszowata, niestety że starszymi ludźmi tak bywa. Gloryfikują rodzinę która albo jest daleko albo nawet blisko tylko zero zainteresowania a Ci którzy mieszkają są be. Nie widzą ile to czasami wyrzeczeń i nerwów kosztuje. Moi teściowie zostali z rodzicami bo nikt z czwórki rodzeństwa nie chciał. Odremontowali ruderę mimo że mieli już działkę i plany domu. Bardzo się poświęcili a teściowa zajmowała się rodzicami do ostatnich dni. Nigdy nawet opiekunka na godzinę nie przyszła. Nikt jej nie odciążył. A teraz jeden z braci chce ich pozwać o majątek. To jest tak przykre że serce pęka
co za no ludzie...Taedio, ale fura super!Po co w dokumentach akt ślubu? Nigdy o tym nie słyszałam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3570 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super! Bardzo podobała mi się ta kolorystyka wyglada elegancko uwielbiam czarne stelaze Uchwyt na kubek był w zestawie? torba tez fajna, wyglada na pojemna!A gondola składana na płasko to faktycznie dobra sprawa ![]() Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:28.

Tylko odpoczywaj w domu bo będzie lanie! :P

Tylko oszczędzaj się w domu!

nie przejmuj się nim 

Także teraz dużo leż.

Żebym nie była w ciąży to bym go za fraki zabrała z powrotem tam do kasjera i normalnie chyba bym gowniarzowi wlała w tyłek. Powiedziałam Tz żeby poszedł oddać, ale Tz powiedział , ze wstyd i nie pójdzie . 
nie szalej w domu