|
|
#3571 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lipcówki 2017 cz. 6
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Vadi za wyprawkę ![]() Aggs jak odbierzesz wózek to się pochwal ![]() Dzisiaj odebrałam torbę do wózka 1497614655496.jpg1497614661245.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3572 | |
|
królikoholiczka
|
Cytat:
|
|
|
#3573 | ||
|
Zadomowienie
|
Lipcówki 2017 cz. 6
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() się czepia. Pewnie z nudów tak gada. A te wchodzenie do domu to masakra ![]() Super te rzeczy z pepco. W jakiej cenie te spodenki z minnie? i jaki rozmiar? ![]() Cytat:
U mnie teściowa wczoraj oglądała wózek ale nie chciała jeździć zeby zobaczyć czy fajny jutro za to moja mama przyjedzie. Ja teraz chce tylko świetego spokoju. Ledwo siedzę bo oddychać nie mogę. Plecy mnie bolą i leżę a miałam prasować i pościel przebrać
Edytowane przez AnnaPaula87 Czas edycji: 2017-06-16 o 14:10 |
||
|
|
|
#3574 |
|
Zakorzenienie
|
Vadi gratuluję!
Taedio fajna bryka ![]() Ja już po. Ledwo zyje. Wróciłam taxi bo moje dziecko szału dostało. W Luxmed dostałam skierowanie do szpitala. Ale kazała mi się pojawić za tydzień. Godzina taka, że mi kompletnie nie pasuje. Zarejestrowalam się, ale raczej odwołam. Gin nie umiała znaleźć kości udowej. Trwało to dobre 10 min. Wg niej waga 2840g. Na ktg skurcze ok. Nie więcej niż 60. Za to pestka dostała szału. Położna pow że to charakterne dziecko. Nie podobal jej się czujnik. Non stop w niego uderzala. W życiu tylu ruchów nie zarejestrowałam przez 20 min. U mojego gin dużo info. Jednak będę lipcówką pow, że szyjka twarda. Główka wysoko. Więc nie chciałby tak szybko robić mi cc. 30.06 mam mieć wizytę. Dobrze, że nie odwołałam. Wtedy mi da skierowanie do szpitala. Mam się też pojawić za tydzień. Przed każdą wizytą ktg.IP 03.07. Cc 04.07. Chyba, że zechce szybciej wyjść. Wg jego usg 3040g. Więc różnica duża. Także nie wiem już ile ma. Vadi co do tego zrośniętego kręgu - kazał mi wziąć opis tego badania. Muszę poszukać. Mi to wyszło na rezonansie. 03.07 przyjdzie do mnie aneztezjolog na wywiad. Mam mu to pokazać + info o uczuleniu na peniculicę. Wtedy on zdecyduje czy będę mieć miejscowe znieczulenie czy calkowite. Przy całkowitym inaczej robią cc. Szybciej muszą dziecko wyciągnąć. Co do wkucia - pozycja zależy od aneztezjologa - jak mu wygodniej. Cewnikowanie jest po znieczuleniu. Jak chce tą salę o powyższonym standardzie mam przypomnieć mojemu lekarzowi to mi zarezerwuje. Jeśli będzie wolna. Pierwsza dobę po cc i tak muszę spędzić na 4-5os sali pooperacyjnej. W teorii wyszlabym w sob 08.07. Jeśli chodzi o pestkę to wszystko ok. Przepływy i pomiary. Zapisałam się też do niego 6 tyg po porodzie na kontrolę. ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Jon piękna torba!
|
#3575 |
|
Rozeznanie
|
.
Edytowane przez myszowata1313 Czas edycji: 2017-06-16 o 14:22 |
|
|
|
#3576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także wiem jak to jest zajmować się tyle lat dziadkami. Odor moczu itd. Ja pow swojej mamie, że przepraszam ale jakby co to ja się nią nie zajmę.
|
|
#3577 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3578 |
|
Zakorzenienie
|
Myszowata fajne zakupy
|
#3579 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3580 | |
|
królikoholiczka
|
Cytat:
|
|
|
#3581 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
||
|
|
|
#3582 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Ja czekam na położna , dobrze że przyjedzie dzisiaj zrobić mi ktg bo wczoraj cały dzień mnie coś skurcze łapały ,a jutro na wesele ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3583 |
|
Rozeznanie
|
Dziekuje
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3584 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to witamy z powrotem w lipcówkach ![]() Z tą wagą to rzeczywiście niezły rozrzut. No ale ważne że z Pestką wszystko ok i jeszcze się nie pcha do wyjścia A z dziadkami to tak jest, że jakoś bardziej ciągną do tej rodziny która poświęca im mniej czasu, od święta. Myszowata śliczne zakupy nie przejmuj się tak tym dziadkiem, bo tylko sobie szkodzisz Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3585 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Taedio ,Aggs gratuluje wózeczków !! Jon super ta torba!! A kupowałyście dziewczyny jeszcze takie organizery małe na ramę czy samą torbę?pochwalcie się jak macie. Bo mi bratowa mówiła ,żebym sobie kupiła bo do torby trzeba się schylać otwierać grzebać a taki organizer wysoko i ma przegródki i na jakieś butelki itp spoko sprawa. Co do żarełka to ja raczej patrzę na etykiety i mega mnie wkurza np. kefir czy jogurt z dodatkiem mleka w proszku no jak można??? alboo wszędzie te syropy glukozowo fruktozowe, natomiast nie jestem zbzikowana i kupuję czasami pizze gotową albo sos w słoiku.Dzisiaj np. wyciągnęłam tżta do lidla i kupiłam zapieksy z lodówki i 3 słoiczki sosów pomidorowych bo coraz gorzej ze mną i boję się ,że za parę dni nie wystoje w kuchni.Ja mam zamiar gotować dziecku bo wiele nie trzeba na początku a jedną marcheweczkę czy ziemniaczka mogę kupić bio/eko i wydać więcej ,słoiczka tez pewnie zapodam w zimie ale ja jestem raczej przeciwniczką bo dzieci później są niejadkami i mają problemy z normalnym pożywieniem bo są przyzwyaczajone do bezsmakowych papek.Poza tym chcę trochę przetworów zrobić w wakacje zobaczymy co z tego wyjdzie!! Dzisiaj siedzę w kuchni robię zapiekankę i ciachoo z truskawkami na maślance
|
|
#3586 |
|
Zakorzenienie
|
Taedio super wózek
kolorystycznie podobny do mojego bardzo u mnie gondole też można bardziej płasko i też nie wiedziałam Morelle super że wszystko ok. Pestka rośnie ładnie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3587 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Świetna torba! ![]() Pokażę bo pewnie nie wytrzymam i od razu złożę chociaż nie mam gdzie go trzymać jeszcze ![]() Cytat:
Pestka charakterna ale mimo wszystko grzeczna jak nie pcha się na świat! Chyba bardzo chciała być lipcowka! super, ze wszystko ok, a różnice w wadze faktycznie niezłe! Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki
|
|
#3588 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
to pocieszajace ze ktos mnie jednak rozumie.Tesciowa tak samo narzeka ale co zrobi jak to jej ojciec 😕 Naprawde. Z dnia na dzien jest coraz gorszy. I wie ze nie moge sie denerwowac to mam wrazenie ze robi to specjalnie... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3589 |
|
Zakorzenienie
|
Myszowata
Starsi ludzie mają swoj swiat! Ciężko sie dogadać... staraj.sie tym.nie martwić. Kurde... zazdroszczę zakupów w Pepco... tak.czekałam ![]() Morelle Super, że będziesz lipcówką za wizytę! Spora ta Twoja pestka a jeszcze sporo podrośnie.Chilli Ja.mam.tylko torbę, wlasnie przyszła... ciut duża i właśnie myślę o czymś mniejszym! A mleko w proszku też mnie wkurza w tych kefirach...całkiem niedawno to zobaczyłam, masakra! I gratki za śliczne wózki! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3590 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
|
#3591 | |
|
Zakorzenienie
|
Boze jak mnie od wczorajszego wieczoru boli krocze :/ ciezko nogi przestawiac. Boli nawet jak leze a najbardziej jak mala rozpycha sie. Pewnie jest bardzo nisko
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Cytat:
u mnie tez na plasko gondola sklada sieWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3592 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śliczna torba Morelle super lekarz że nie będzie maluszka za szybko wyciągać i witamy w gronie lipcówek
|
|
|
|
|
#3594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byla u mnie polozna. Moglam jej o tym powiedziec. Posluchala serduszka. Zmierzyla cisnienie a yam ponad 150 na 100 i puls 130! Az sie przestraszyła. Po jakims czasie 130 na 80. Kazala mi mierzyc. Zawsze mialam.raczej niskie 100 na 60 itp a tu taka jazda. Porozmawialysmy na temat laktacji i karmienia miersia. Mowila zebym smarowala sutki kremem z medeli zeby je juz elastyczniac. Ogolnie spoko Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3595 |
|
Zakorzenienie
|
A moj ma czkawkę.kilka razy dziennie
nie lubię juz tego, bo.pobudza macicę.Do tego każdy jego ruch jest juz dla mnie nieprzyjemny. Wali mnie po pachwinach, naczyniach jakiś, u góry mi jeździ tak jakby chciał mi wyryć w skórze jakieś znamię po prostu boli :/ No i jeszcze ciągle twardnieje.mi.ten brzusio, bo mały ma chyba faktycznie za mało miejsca. Już sama nie wiem... z Tymonem mnie tak.nie bolało coś cały czas, mogłam normalnie funkcjonować. Teraz nie mogę praktycznie nic zrobić :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3596 | |||||||
|
MerDer 4ever
|
Cytat:
Cytat:
Narazie wygląda tak smutno ale dojdzie torba no i latem bez tego szarego okrycia będzie jeździł . Ta torba z zestawu pojemna w sumie ale bez przegródek uchwyt na kubek, moskitiera i folia przeciwdeszczowa były w zestawie Czekam na fotki wózka ![]() Cytat:
Śliczna torba, ten konik Cytat:
![]() Tż wysłał zdjęcie wózka teściom i właśni do mnie dzwonił, ze ma 2 wiadomości - dobra i zła. Dobra to taka, że jego chrzestna dała nam pieniądze dla małego a zła to taka, że jego rodzice zapraszają nas dzisiaj na kawe i ciasto Odpoczywaj żeby sobie nie pogorszyć Cytat:
![]() No i po Bożemu lipcówka Odpoczywaj teraz 8.07 ma urodziny moja siostra ![]() Cytat:
![]() Podobne są Cytat:
Dzięki ![]() Wygląda na to, że sporo gondoli się składa Fajnie Szkoda, że producenci raczej o tym nie mówią, ja chyba nigdzie o tym nie przeczytałam ![]() Prałyście rożek od Hubiego? Na ile stopni i obrotów? Nie mam żadnej metki, na stronie też żadnego info o tym
|
|||||||
|
|
|
#3597 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie sie rozpadalo teraz na dobre i jeszcze grzmi😕 I wzielam z was przyklad i rozpakowalam wozek i postawilam przy tarasie zeby sie wietrzyl. I zdazylam juz przygotowac obiad. Ziemniaczki piers z kurczaka kalafior i buraczki teraz tylko zostalo czekac az tz skonczy prace.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3598 |
|
Rozeznanie
|
Donoszę wiesci z fb 1497620983156.jpg
|
|
|
#3599 |
|
Zakorzenienie
|
Karolinusia, współczuję bólu. Mi jeszcze nie dokuczają bóle krocza dzięki Bogu ale wszystko przede mną.
Taedio, też mi złe wiadomości chyba że niedobre ciacho:pMorelle, czyli jednak jesteś lipcowka dobrze że z Pestką wszystko w porządku. Mam nadzieję że obędzie się bedlz znieczulenia ogólnego bo dłużej dochodzi się do siebie. Pamiętam jak sama rzygalam po narkozie. Walczę cały czas z porządkami chociaż co jakiś czas mam zjazd. Odklaczylam cała kanapę ale i tak trzeba ją będzie wyprać. To już zadanie mojego TŻ:p jutro przyjeżdża mama i teściowa i mamy weekend porządkowy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3600 |
|
Wtajemniczenie
|
Położna poszła ,mała bardzo aktywna ale zero skurczów
przejrzała moja walizkę wszystko co potrzebne jest ![]() Zbadała mnie , szyjka się skróciła i paluszek wpada pozwoliła jutro iść na wesele bez szaleństw śmiała się że umówimy się za dwa tygodnie ale nie wie czy nie będzie musiała przyjechałac do szpitala bo mała główka napiera Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.

muszę uważać.
wybacz
cieszę sie, że wzięliśmy bebetto bo okazało sie, że gondola składa sie na płasko!
za wyprawkę 
co za no ludzie...
i nawet nie zapuka.

i jaki rozmiar?
pow, że szyjka twarda. Główka wysoko. Więc nie chciałby tak szybko robić mi cc. 30.06 mam mieć wizytę. Dobrze, że nie odwołałam. Wtedy mi da skierowanie do szpitala. Mam się też pojawić za tydzień. Przed każdą wizytą ktg.

uchwyt na kubek, moskitiera i folia przeciwdeszczowa były w zestawie