Lipcówki 2017 cz. 6 - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-06-16, 10:19   #3541
cashmere
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 cz. 6

Hej!

Mi się dziś śniło że zaczęłam rodzić. To było takie realne, działo się w rzeczywistym czasie, że było o tydzień za wcześnie bym rodziła w klinice gdzie chcę. Zaczęły mi odchodzić wody a nie miałam spakowanej torby. W szpitalu położne próbowały mi wmówić że to wcale nie wody i nie rodzę. Strasznie tam było. Ale SAMANTHY snów nic nie przebije

MALA super że jednak Cię wypisali Tylko odpoczywaj w domu bo będzie lanie! :P

POPROSTU zdrówka! Jak się dzisiaj czujesz?

Dziewczyny nie piszmy teraz o strasznych porodach jak same za chwilę rodzimy. Nabierzemy do głowy jeszcze bardziej :P

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-16, 10:26   #3542
xzora
Zakorzenienie

Morelle, powodzenia na wizycie!
Historia z porodem znajomej straszna. Tak samo koleżanka z sali Małej! - az zaczęłam sie bać o swoje spojenie.

Poprostu - zdrowia życzę!

Samantha - z synka rozrabiaka, oby jak najmniej takich numerów wam robił

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-16, 10:29   #3543
morelle_
Zakorzenienie

Dzięki za kciuki! Byłam u położnej - wszystko ok. Życzyła mi szczęśliwego rozwiązania bo juz się nie zobaczymy

Sam ja się z Tobą calkowicie zgadzam u mnie też będą słoiki. Mama się krzywi. Trudno. Większość rzeczy i tak jest pryskana.

Jak zwykle mam opóźnienie u gin. .. A mąż wyszedł z pracy, żeby mnie zabrać stąd do mojego gin i ktg. Będzie czekał :/

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Ps. Mala super!
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-16, 10:33   #3544
nulkaa3
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
A ja wracam do domu!!!

Jednak sam mnie wypisał, ale pomogła znajoma położna
Ale się cieszę

Super Tylko oszczędzaj się w domu!

nulkaa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-16, 10:43   #3545
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
A ja wracam do domu!!!

Ale się cieszę

Super, tylko grzecznie w tym domu

Samantha - łącze sie w bólu jesli chodzi o kręgosłup i bol jak na okres!

Czytałam o waszych snach. Moj dzisiejszy tez jakoś mocno utknął mi w pamięci. Byłam z moim kotkiem w polu, kładłam sie na zboże, a potem wsadziłam go w spacerówkę Klaudii i pojechaliśmy do jakiegoś obcego domu. Właścicielka mnie nakryła i musiałam coś ściemniać.

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

A i dzisiaj zaczęłam 37t, czyli ciąża donoszona wlasnie połknęłam olej z wiesiołka i zrobiłam litr herbaty z liści malin w termosie.

Stary 2017-06-16, 10:44   #3546
cashmere
Zakorzenienie

Mnie też już bóle jak na okres zaczynają męczyć :/ Czuję że do terminu nie dotrwam.

jestem mamą
Stary 2017-06-16, 11:15   #3547
myszowata1313
Rozeznanie

Cytat:
A ja wracam do domu!!!

Ale się cieszę

Super wiadomosci.
Tylko oszczedzaj sie w tym domu i nie biegaj za duzo

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:
Napisane przez emilia0508 Pokaż wiadomość
Super

Wstałam ledwo żywa. Jeszcze zaczęło padać a miałam iść na zakupy i spacer
Sny macie zabójcze, mi się nic nie śni ostatnio. Raz tylko jak byłam u tż to śniło mi się że mnie zdradzał z jakąś baba i dostał w mordę przez sen
Uwielbiam takie sny.
Kiedys kazalam mojemu zeby mnie przepraszal to patrzal jak na wariatke ze to tylko sen byl 😂😂

myszowata1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-16, 11:23   #3548
xzora
Zakorzenienie

Dobra ta herbata z liści malin

Stary 2017-06-16, 11:24   #3549
myszowata1313
Rozeznanie

A dodam jeszcze ze dlugi czas unikalam dziadka ktory mieszka na parterze. Ewentualnie sie powiedzialo dzien dobry i szlam dalej. A dzis pech chcial ze czekalam na tz na podworku a ten wyszedl. I w 5 minut tak mnie wyprowadzil z rownowagi ze masakra. Ja przez tego czlowieka wczesniej urodze. Teraz brzuch caly twardy, mala tez ma takie inne ruchy. Bardziej nerwowe. Jeszcze dzis mielismy wszyscy (ja tz tesciowa tesc i dziadek) jechac na ur do szwagierki. I normalnie juz wiem ze zostane sama w domu bo z nimi wszystkimi nie wysiedze...
Chyba musze pic melise albo brac opium zeby znosic tych wszystkich ludzi..

Ahh. Ide zobaczyc do pepco. Musze sie odstresowac.

Stary 2017-06-16, 11:30   #3550
darietta
Zakorzenienie

Mała super że wychodzisz tylko oszczędzaj się
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-16, 11:39   #3551
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez myszowata1313 Pokaż wiadomość
A dodam jeszcze ze dlugi czas unikalam dziadka ktory mieszka na parterze. Ewentualnie sie powiedzialo dzien dobry i szlam dalej. A dzis pech chcial ze czekalam na tz na podworku a ten wyszedl. I w 5 minut tak mnie wyprowadzil z rownowagi ze masakra. Ja przez tego czlowieka wczesniej urodze. Teraz brzuch caly twardy, mala tez ma takie inne ruchy. Bardziej nerwowe. Jeszcze dzis mielismy wszyscy (ja tz tesciowa tesc i dziadek) jechac na ur do szwagierki. I normalnie juz wiem ze zostane sama w domu bo z nimi wszystkimi nie wysiedze...

Co Ci powiedział ze się tak zdenerwowałaś? nie przejmuj się nim

Mała oszczędzaj się w domu

Moje dziecko ma 3 czkawkę od wczorajszego wieczoru
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-16, 11:56   #3552
Agg_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Najgorsze, że widziałam tam jakies tablice z nazwiskami i teraz nie daje mi to spokoju co to za nazwiska były, masakra

Widzę, że twój towar wcale nie gorszy
Chyba wszystkie zaopatrujemy się u Vadi.
Brrrrr, może lepiej, że nie pamiętasz tych nazwisk!

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Idę spać 3:20
Dobranoc! O tej porze byłabym już chyba jak zombi.

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Czytałam o waszych snach. Moj dzisiejszy tez jakoś mocno utknął mi w pamięci. Byłam z moim kotkiem w polu, kładłam sie na zboże, a potem wsadziłam go w spacerówkę Klaudii i pojechaliśmy do jakiegoś obcego domu. Właścicielka mnie nakryła i musiałam coś ściemniać.
Jak ktoś tak nas poczyta... to pomyśli: no wariatki

JEST MÓJ WÓZEK DO ODBIORU! Łaaaaa, Bartuś będzie miał furę, nie będę musiała go nosić na plecach!
Rodzice są akurat niedaleko hurtowni, może uda im się go odebrać, a jak nie to dopiero w środę będę w okolicy....

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-16, 11:59   #3553
Mała!
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za kciuki i pozdrowienia.

Ja już w domku... ale teskniłam
Hugo wariuje, brzuszek niestety też twardnieje teraz to jyz w ogóle czuć często i inaczej.
Myślę, że nie dotrwam do terminu, ale jutro mam 36t.1.d. wiec oby skończyć ten 37t. I bedzie git. W poniedziałek mam wizytę, a dziś trzymam kciuki za wasze wizytowanie.

Niestety mąż trochę chory ( chyba my się angina zaczyna ) działamy co by się nie rozwinęło... bo.ma tendencję, ale jeśli to angina to tragedia muszę uważać.

Cieszę się, że u Was wszystko jest dobrze. Jesteśmy juz na końcówce... napatrzyłam.się na ciężarówki i maluszki i jestem po raz kolejny w ciężkim szoku, jaki to jest cud!

Ps: w szpitalu spadł mi 1 kg.

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-16, 12:10   #3554
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Ja nie mam takich doświadczeń jak wy bo u mnie nie ma małych dzieci jeśli chodzi o teściową i mamę. Wody z glukozą czy cukrem bym nie dała. Jednak nie mam nic przeciwko słodyczOM, miesu itd. Sama jak nie zjem mięsa to mnie trzęsie. Czytać składów też nie zamierzam. Uważam, że wszystko jest dla ludzi w rozsądnych ilościach.

Dawno już nie piłam mleka od krowy. Teraz to już by mi się pewnie mega tłuste wydawało bo ja lubię 0.5

Jak najbardziej się z Toba zgodzę
Ja dam słodycze ale chciała bym zdrowsze i jak najdłużej do roku chociaż tezgo unikać . Nie chcę później sytuacji że będzie jadł po kryjomu . Ale ta woda z glukoza to przegięcie nie wiem jak można to jeszcze praktykować tym bardziej o kilku tygodniowego dziecka . Nie zaleca się podawać nawert wody chyba że są jakieś wskazania medyczne to ok. Mnie nawet w szkole uczyli żeby nie dawac z glukoza bo strasznie to wpływa później na uzębienie ...

Sama jestem fanką słodyczy i robię wszystko żeby to ograniczyć bo wiem że to nie zdrowe i jk organizm się zmienia po odstawieniu ...

Cytat:
Dobra ta herbata z liści malin

Muszę kupić u mnie jeszcze półtora tygodnia do ciąży donoszonej

Dziś zaczęłam ćwiczenia z Aniball . Nie wiem czy dobrze to robię bo tak jakoś nie trudno mi szło :p najpierw 18 cm później w innej pozycji do 20,5. Na więcej juz czułam opor jakby ból w podbrzuszu sama nie wiem . Czy dobrze zrozumiałam że jak balonik jest w środku napompowany to najlepiej go przetrzymać około 1-2 minut i ćwiczyć jakby zaciskanie miesni Kegla?

Stary 2017-06-16, 12:15   #3555
morelle_
Zakorzenienie

Agss super! !!

Mała trzymam mocno kciuki!

Devileek do roku to tez sobie nie wyobrażam

Jestem po luxmedzie i ktg. Czekam na swojego gin. Potem wam napiszę co i jak.
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-16, 12:20   #3556
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Ja na sklady akurat patrzę ale nie mówię że nie zjem nic co nie zdrowe czy przetworzone pozwolę sobie na mc donalada, pizze czy nawet jak mam chęć na zupke z proszku . Ale nie ze codziennie

Co do sloiczkow to mam mieszane uczucia . Myślę że podam ale też będę starała się robić sama jak najwięcej . Co do oprysków to i tak mi się nie chce wierzyć że uzywane warzywa w słoiczkach są eko jak większość owocow i warzyw są pryskane na polach ... Znajomy mi mówił że sądy jabłkami są pryskane 40 razy w sezonie ...

Stary 2017-06-16, 12:30   #3557
vadi
*sportaddict*

Mała już z górki, uważaj na siebie

Samantha A jak jest u Was ze zdrowym jedzeniem? Aż takie różnice w cenie?

Muszę się pochwalić, że wyprawka zamknięta czekam tylko na paczkę z hubiworld, podgrzewacz i sterylizator, a tak to wszystko jest, sama jestem w szoku

Za to ostatnio prawie codziennie chce mi się ryczec, nie nadaje się do żadnych spacerów, bo się strasznie szybko męczę i ciągle chce mi się siku, a od siedzenia w domu, nawet produktywnego, dostaję już ostrego pierhdolca nawet do kina nie mogę iść, bo mały się strasznie stresuje jak jest głośno :/ także zupełnie nie wiem, co ze sobą robić
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-16, 12:57   #3558
xzora
Zakorzenienie

Cytat:

współczuję stresu. Na szczęście możesz się wymigać od wyjazdu rodzinnego mówiąc, że brzuch twardy i musisz leżeć.

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
Chyba wszystkie zaopatrujemy się u Vadi.
Brrrrr, może lepiej, że nie pamiętasz tych nazwisk!

Dobranoc! O tej porze byłabym już chyba jak zombi.

Jak ktoś tak nas poczyta... to pomyśli: no wariatki

JEST MÓJ WÓZEK DO ODBIORU! Łaaaaa, Bartuś będzie miał furę, nie będę musiała go nosić na plecach!
Rodzice są akurat niedaleko hurtowni, może uda im się go odebrać, a jak nie to dopiero w środę będę w okolicy....
Gratuluję wózka!
Cytat:
Dzięki dziewczyny za kciuki i pozdrowienia.

Ja już w domku... ale teskniłam
Hugo wariuje, brzuszek niestety też twardnieje teraz to jyz w ogóle czuć często i inaczej.
Myślę, że nie dotrwam do terminu, ale jutro mam 36t.1.d. wiec oby skończyć ten 37t. I bedzie git. W poniedziałek mam wizytę, a dziś trzymam kciuki za wasze wizytowanie.

Niestety mąż trochę chory ( chyba my się angina zaczyna ) działamy co by się nie rozwinęło... bo.ma tendencję, ale jeśli to angina to tragedia muszę uważać.

Cieszę się, że u Was wszystko jest dobrze. Jesteśmy juz na końcówce... napatrzyłam.się na ciężarówki i maluszki i jestem po raz kolejny w ciężkim szoku, jaki to jest cud!

Ps: w szpitalu spadł mi 1 kg.

Oby rzeczywiście to nie angina u męża. A z tym kg w dół - widocznie leżenie i jedzenie owoców u Ciebie sprzyja utracie wagi
Także teraz dużo leż.

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
Dziś zaczęłam ćwiczenia z Aniball . Nie wiem czy dobrze to robię bo tak jakoś nie trudno mi szło :p najpierw 18 cm później w innej pozycji do 20,5. Na więcej juz czułam opor jakby ból w podbrzuszu sama nie wiem . Czy dobrze zrozumiałam że jak balonik jest w środku napompowany to najlepiej go przetrzymać około 1-2 minut i ćwiczyć jakby zaciskanie miesni Kegla?

ja nie mierzyłam cm... w sumie to nie ma co mierzyć
tak, jak balonik jest w środku to rozluźniasz i ściskasz mięśnie - ja też wtedy go pompuję bardziej a wyjmując wypuszczam powietrze. Mi to w ogóle nie wychodzi, a jak jest tż w domu to nie ćwiczę
Stary 2017-06-16, 12:59   #3559
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
współczuję stresu. Na szczęście możesz się wymigać od wyjazdu rodzinnego mówiąc, że brzuch twardy i musisz leżeć.

Gratuluję wózka!

Oby rzeczywiście to nie angina u męża. A z tym kg w dół - widocznie leżenie i jedzenie owoców u Ciebie sprzyja utracie wagi

Także teraz dużo leż.

tak, jak balonik jest w środku to rozluźniasz i ściskasz mięśnie - ja też wtedy go pompuję bardziej a wyjmując wypuszczam powietrze. Mi to w ogóle nie wychodzi, a jak jest tż w domu to nie ćwiczę

A czemu wypuszczasz powietrze ? Nie lepiej to działa na rozciąganie jeśli wyjdzie cały ?

Stary 2017-06-16, 13:14   #3560
taedio
MerDer 4ever

Czytam Was ale u mnie znowu jakis spadek formy i nie chce mi sie pisać

Agg fajnie, że furka do odebrania my dzisiaj odebraliśmy nasza tzn młodego

Mała oszczędzaj sie w domu

Powodzenia na wizytach

Stary 2017-06-16, 13:18   #3561
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cytat:
Biedna malutka. Zapomni, nie martw się.
Jeszcze troszkę. Końcówka jest faktycznie najgorsza. Ja już ledwo siedziałam na tej działce. Jutro pobudka 5:30 i wizyty we wro.

kciuki za wizyty
Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
Morelle Masakra z tym porodem

Ja dziś mam nerwy. Zaczęło się od tego że rozmawiałam z teściową i mówię że boję się że mały nie będzie chciał butelki jakbym go chciala z kimś zostawić na przypilnowanie no i że muszę go na takie ewentualności nauczyć . No a ona mi wyleciała żebym mu dawała wodę z glukoza to jej odpowiedziałam że żadnej wody tym bardziej z glukoza że moje mleko mu wystarczy, najpierw się na mnie popatrzyła dziwnie ale w miarę zaakceptowała nie należy do osób które się będą spierać tylko że jej dzieci dostawali i nic im nie było ...

Później poruszyłam ten temat z mamą i ona też jakby to do niej nie docierało w końcu powiedziała że za dużo czytam i czasem lepiej nie wiedzieć ( serio?) I że wymyslam za dużo itp. Że ja dostawałam i dodatkowo herbatki itp. ( Najlepszy argument i żyje )

Czuję się jakbym była jakaś trędowata ... Ja nie potrafię zrozumieć dlaczego ludzie nie chcą korzystać z nowych zalecen z badań tylko Wola popełniać błędy naszych rodziców itp.

na całe szczęście u mnie takich mądrości nie ma, teściowa po technologii żywności a mama już przez bratową przeszkolona po 3ce dzieci ale słodycze i tak wpychała po kryjomu teraz jak młody był chory na nerki i miał dietę to trochę się wystraszyła i nie daje.

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Ja po wizycie . Wszystko w porządku. Miałam tylko ktg. Ciekawe kiedy mi ktoś zajrzy do Bożeny w końcu
Zapomniałam położna zapytać o hemoroidy znowu, a to przez mojego starszaka , który tak mnie z równowagi wyprowadził , ze myślałam ze go zjem
Jak byliśmy w poczekalni to podszedł przyłożył głowę mi do brzucha i mnie ugryzł tak mocno , ze mam krwiaka na skórze. U gina ciagle się darł i zle zachowywał . A na koniec dobił nas z Tz bo ukradł w sklepie płytę CD jakaś Żebym nie była w ciąży to bym go za fraki zabrała z powrotem tam do kasjera i normalnie chyba bym gowniarzowi wlała w tyłek. Powiedziałam Tz żeby poszedł oddać, ale Tz powiedział , ze wstyd i nie pójdzie .
Połowa dnia a ja mam już dość poprostu wymiękam , a za godzinę zostaje sama z nim bo Tz idzie do pracy

Ja już ledwo chodzę . Sapie strasznie. Aż się w parku popłakałam bo ledwo daje radę pare kroków zrobić tak mi jest ciężko i gorąco.

Chilli- jak wejdę na lapka kiedy to ściągnę zdjęcie z poprzedniej ciąży i pokaże jakie miałam stopkorasy spuchnięte . Mowie Wam wtedy to ja miałam meeega baniaki, ze od kolana w dół do stopy moja noga była jak kołek .
A po porodzie było jeszcze gorzej .

super ,że po wizycie ok.A starszak dał czadu hehee
Cytat:
Napisane przez emilia0508 Pokaż wiadomość
Zasnęłam gdzieś godzinę temu a teraz obudziłam się z takim bólem pleców jakby po mnie ktoś chodził. Posmarowalam się amolem tyle co mogłam i się położyłam. Jeszcze tak to mnie nie bolało.. 😡

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
Devilek mamy takie są... Mnie też bardzo denerwuje takie podejście, że nam się coś tam dawało i żyjemy.

Samantha gratuluje wyniku GBSu

Ja się strasznie mecze, cała twarz mi napuchla, zatoki mnie bolą i nawet zęby jakby mi przyszło rodzić w takim stanie to masakra
biedna, zapodaj sobie jakąś parówkę na zatoki.
Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim Ja już nie śpię, śniło mi się, że odkopywałam zaniedbane groby na cmentarzu, masakra

Nie wzielam rogala, ale zwinęłam kołdrę i jakoś zasnęłam

Ale straszycie tymi porodowymi historiami.

Morelle w pełni podzielam miłość czereśniową

Poprostu, zdrówka!

Bardzo fajnie, że byliście. Zawsze to drugi raz jak się tam wejdzie to człowiek nie będzie czuł się tak obco. Brawo dla Tż za pełne zaangażowanie

Biedna malutka, ale przejdzie jej na pewno.

Rozumiem Cię, moja teściowa też wierzy w te mądrości pozwalające żyć. Gdyby dała mojemu dziecku wodę z glukozą bez mojej zgody to nawet nie chce sobie wyobrażać co bym zrobiła. Moja mama jest inna, wie, że wszystko się zmienia, idzie do przodu, nic mi nie narzuca. Mam nadzieję, że złość Ci minie, choć wiem że takie teksty mogą nieźle wpienić.

To nicpoń mały z Twojego starszaka. Gratki z wizytę i gbs, trzymaj się

---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ----------

I chciałam dodać, że zaczynam mieć schizy pod tytułem czuję ruchy, nie czuję ruchów

ale macie sny
z tymi ruchami to ja też schizuje aczkolwiek mały nadrabia później.

Cytat:
A ja wracam do domu!!!

Ale się cieszę

super!!nie szalej w domu

Cytat:

masakra z tym dziadkiem

ja wczoraj wypiłam chyba 5 litrów wody i nawet miałam spoko noc pospałam i nie puchłam w nocy jakoś mega.Dzisiaj boli mnie znowu lewa strona na dole mały chyba trochę się inaczej ułożył i uciska znowu.Brzuch twardy i trochę boli.Byłam z tż na zakupach i biore się za ciacho szybkie ale mam lenia dzisiaj.
Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-16, 13:20   #3562
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:

Oj współczuję jak tak Ci na nerwy działa :/

jestem mamą
Stary 2017-06-16, 13:25   #3563
Agg_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Agss super! !!

Jestem po luxmedzie i ktg. Czekam na swojego gin. Potem wam napiszę co i jak.
Cytat:
Gratuluję wózka!

Powiedziałam tylko Bartoszowi żeby jeszcze nie wychodził.

Czekamy, Morelka.

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość

Czytam Was ale u mnie znowu jakis spadek formy i nie chce mi sie pisać

Agg fajnie, że furka do odebrania my dzisiaj odebraliśmy nasza tzn młodego
Ja Ci dam : nie chce mi się pisać! Sorbeta zjedz to cukier Ci skoczy i może energii nabierzesz
Będzie foto?!

Stary 2017-06-16, 13:25   #3564
myszowata1313
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość
Co Ci powiedział ze się tak zdenerwowałaś? nie przejmuj się nim

Mała oszczędzaj się w domu

Moje dziecko ma 3 czkawkę od wczorajszego wieczoru
Mowi ze moj tz nic nie umie (po tesciu, pisalam kiedys ze czlowiek po wypadku i najchetniej spedza caly dzien w fotelu przy tv), ze lepiej jakiegos murarza zatrudnic zeby porobil na podworku itp itd. Dosc ze tz przychodzi po ciezkiej 10godz pracy do domu to sciane wymurowal po godzinach siedzial do 22 i robil.a teraz trzeba otynkowac i ten juz twoerdzi ze on tego nie zrobi. A nawet jeszcze nie zaczal bo nie ma kiedy. To ten chce obcych ludzi wpuscic a tu auto stoi tu jakies narzedzia. A wiem ze on pilnowac nie bedzie caly dzien. Do mnie sie czepia ze to zle tamto zle. Ogolnie wszystko jest zle bo on by lepiej zrobil.
A najbardziej wkurza mnie to ze do mnie sie dowali do tz sie dowali do tescia i tesciowej ale do szwagra i jego zony juz nie. Mieszkali z nim okolo 7 lat nigdy na kawe nie zeszli a zawsze tacy dobrzy byli na kazda okazje 1tys im rzuci.. A teraz jak my mieszkamy to nam wchodzi do mieszkania do 7 rano bo on smalec chce 😑 i nawet nie zapuka.

Cytat:

Gratuluję wózka!

Także teraz dużo leż.

I tak zrobie. Szkoda zebym sie jeszcze bardziej denerwowala..

Uwaga uwaga. Donosze ze w pepco ruszyly wyprzedaze!!! Znalazlam jedne polspiochy na 56 😅
Tak bylam zla ze przepuscilam 70zl 😂
1497612317944.jpg

Edytowane przez myszowata1313
Czas edycji: 2017-06-16 o 13:29
Stary 2017-06-16, 13:31   #3565
myszowata1313
Rozeznanie

Aaa pytanie do dziewczyn juz spakowanych do szpitala. Wiem ze juz bylo nie raz ale moze ktoras z was poratuje lista?? Zaczelam pakowac i stanelam w polowie i pustka w glowie.

Stary 2017-06-16, 13:31   #3566
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
Ja Ci dam : nie chce mi się pisać! Sorbeta zjedz to cukier Ci skoczy i może energii nabierzesz

Będzie foto?!

wybacz
No właśnie nie chce mi sie ani sorbeta ani nic jestem zła bo wyprałam pieluchy, miało byc słońce a tu mi deszcz zaczął padać

Narazie tylko gondola bo spacerówka została w aucie cieszę sie, że wzięliśmy bebetto bo okazało sie, że gondola składa sie na płasko! do naszego małego auta jak znalazł IMG_1497612667.174409.jpg

Stary 2017-06-16, 13:32   #3567
taedio
MerDer 4ever

Nie patrzcie na ta ścianę za wózkiem, tam bedzie tapeta :p

Stary 2017-06-16, 13:48   #3568
emilia0508
królikoholiczka

Cytat:
Aaa pytanie do dziewczyn juz spakowanych do szpitala. Wiem ze juz bylo nie raz ale moze ktoras z was poratuje lista?? Zaczelam pakowac i stanelam w polowie i pustka w glowie.

DOKUMENTY:

– karta przebiegu ciąży

– badanie grupy krwi

– dowód osobisty lub inny dokument tożsamości

– dokument świadczący o ubezpieczeniu (aktualne)*

– wyniki ostatnich badań (mocz, morfologia, HBS, WR, USG)

– wypisy z ewentualnych wcześniejszych pobytów w szpitalu

– opisy ewentualnych konsultacji (kardiologiczna, okulistyczna, itp.)

– akt zawarcia związku małżeńskiego lub zmiany nazwiska

MAMA DZIECKA:

– dwie wygodne koszule (rozpinane z przodu i t-shirt do porodu)

– szlafrok, ciepłe skarpety, kapcie i klapki pod prysznic

– przybory toaletowe

– szczotka lub grzebień do włosów, gumki, spinki

– ręcznik mały i duży

– ręcznik papierowy

– podkłady ginekologiczne zamiast podpasek

– woda niegazowana (najlepiej w małych butelkach z dzióbkiem)

– coś do jedzenia (biszkopty, sucharki), landrynki, guma do żucia

– sztućce, kubeczek

– odtwarzacz mp3 z ulubioną muzyką

DZIECKO:

– dwie czapeczki

– trzy pary śpiochów zapinanych na ramionach

– skarpetki, rękawiczki-niedrapki

– trzy cienkie koszulki bawełniane

– trzy kaftaniki grube

– ciepły kocyk

– ręcznik

– pieluchy tetrowe – 5 sztuk

– pieluchy flanelowe – 3 sztuki

PAMIĘTAJ, BY ☠WSZYSTKO WYPRAĆ W PŁATKACH MYDLANYCH

– pieluchy jednorazowe najmniejsze– 1

– chusteczki wilgotne

– nieperfumowane mydełko dla niemowląt

– oliwka dla niemowląt

– szczoteczka do włosów

–☠ rożek lub becik

DLA TATY:

– wygodne ubranie

– coś do jedzenia

– aparat fotograficzny

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-16, 13:58   #3569
pestycyda
Zakorzenienie

Myszowata, niestety że starszymi ludźmi tak bywa. Gloryfikują rodzinę która albo jest daleko albo nawet blisko tylko zero zainteresowania a Ci którzy mieszkają są be. Nie widzą ile to czasami wyrzeczeń i nerwów kosztuje. Moi teściowie zostali z rodzicami bo nikt z czwórki rodzeństwa nie chciał. Odremontowali ruderę mimo że mieli już działkę i plany domu. Bardzo się poświęcili a teściowa zajmowała się rodzicami do ostatnich dni. Nigdy nawet opiekunka na godzinę nie przyszła. Nikt jej nie odciążył. A teraz jeden z braci chce ich pozwać o majątek. To jest tak przykre że serce pęka co za no ludzie...

Taedio, ale fura super!

Po co w dokumentach akt ślubu? Nigdy o tym nie słyszałam.

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-16, 14:04   #3570
Agg_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
wybacz
No właśnie nie chce mi sie ani sorbeta ani nic jestem zła bo wyprałam pieluchy, miało byc słońce a tu mi deszcz zaczął padać

Narazie tylko gondola bo spacerówka została w aucie cieszę sie, że wzięliśmy bebetto bo okazało sie, że gondola składa sie na płasko! do naszego małego auta jak znalazł Załącznik 7111766

Super! Bardzo podobała mi się ta kolorystyka wyglada elegancko uwielbiam czarne stelaze
Uchwyt na kubek był w zestawie? torba tez fajna, wyglada na pojemna!

A gondola składana na płasko to faktycznie dobra sprawa mi pan w sklepie powiedział ze w Jedo się nie składa, ale później dorwalam instrukcje w necie i tam jak byk jest napisane ze można złożyć na płasko - będę sprawdzać dzisiaj bo rodzice dzwonili ze odebrali

Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości