|
|
#3631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 cz. 6
dziewczyny śliczne wózki.
ja zaczynam pakować torbę a na razie robię listę bo jutro męża na zakupy wyślę heh powinnam jako pierwsza ale nie chciałam zapeszać ale teraz już muszę to ogarnąć i tak: 2 koszule szlafrok 1 biustonosz laczki klapki pod prysznic skarpetki osłonki na brodawki kabaretki na tyłek kubek+sztućce ładowarka kosmetyczka: zel pod prysznic szampon pasta+szczoteczka duży ręcznik ręcznik papierowy papier toaletowy szczotka do włosów gumka do włosów płyn do higieny intymnej tantum rosa maść na brodawki chusteczki zwykłe pomadka nawilżająca 2 podkłady na łóżko 1 op podkładów poporodowych woda mineralna 2 butelki z dziobkiem jakieś przekąski dla maluszka chusteczki nawilżone czy coś pominęłam? i teraz głupie pytanie bierzecie aparat fotograficzny do szpitala? w wielu listach to się pojawiało ja wolałabym nie brać bo nie wiadomo co się stanie z moją torbą jak będę rodzić a aparat mam w telefonie ale niestety raz robi lepsze fotki raz gorsze jak mu się chce. |
|
|
|
#3632 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mam lekko ponad miesiąc i też torba nie spakowana ale skoro mnie przebiłaś to nie mam wyrzutów sumienia ![]() Cytat:
kolorki świetne ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3633 |
|
Zakorzenienie
|
Polozna mi dzis powiedziala ze jak zalezy mi na kp to jak ściągnę mleko zeby podawac strzykawka po odrobonce. Dziecko latwiej ma zassac butelke i potem moze nie chcieć piersi. Do sutkow polecala krem medela i lanoline z ziajki, najlepiej juz teraz smarowac zeby sutki sie uelastycznialy. Smoczka nie uzywac do póki nie nauczy sie dobrze ssac i lepiej zeby wisialo na piersi bo wtedy stymuluje laktacje. Aaa i zeby dobrze zassalo piers jest wazne, ma jak najwięcej zlapac otoczki bo ona glownie stymuluje laktacje a nie brodawka. Więcej grzechow nie panietam 😀
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3634 | |||
|
królikoholiczka
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3635 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To widzę ze muszę się pospieszyć z ta torba wszystko gotowe oprócz niej
|
|
|
|
|
#3636 |
|
MerDer 4ever
|
Anna mniejsze porcje a cześciej
Karolinusia główkę i raczki ma nisko :p taki urok małego brzucha, młody ma mało miejsca Jon kopnij mnie w tyłek żebym i ja spakowała Chilli dzięki Pestycyda Darietta my mamy dobre aparaty w telefonach wiec nic dodatkowego nie bierzemy Jedziemy zaraz do ikei, matko bosko boje sie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3637 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez nie biore aparatu. Telefon wystarczy
|
#3638 | |
|
królikoholiczka
|
Cytat:
|
|
|
#3639 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja dam mężowi aparat fotograficzny jak nie zapomnę mu do ręki włożyć (w razie czego zawsze mamy telefony z dobrymi aparatami), nie mogę jeszcze spakować, bo TŻ używa do pracy.---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Cytat:
torbę pakować a nie do ikei pieniądze wydawać!
|
||
|
|
|
#3640 |
|
MerDer 4ever
|
Jon o nie nie! Z ikeły na rzecz torby na pewno nie zrezygnuje
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3641 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A tak w ogóle to gdzieś zaginęła moja terminowa siostra siilmariien, odezwij się! |
|
|
|
|
#3642 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem ze mniejsze ale byłam taka głodna ze dużo zjadłam na śniadanie ![]() Udanych zakupów
|
|
|
|
|
#3643 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzięki odnośnie zakupów 😊 a takie ceny to można kupic😉 pomimo że mam już wszystko😅 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3644 |
|
Zakorzenienie
|
O fuck, przegielam że sprzątaniem. Leżę i kwicze;/
Mój kot nasłuchuje przy pralce. Ciekawe czy nic się nie leje bo rury były wymieniane. Kiedyś jak tak nasluchiwal w jednym miejscu na podłodze to okazało się że pod nowymi kaflami jest stary kabel i ciągle nam korki wywalalo po zmianie elektryki. Kot po tym wydarzeniu został ochrzczony pierwszym majstrem tego domu. W każdym razie jak gdzieś rura poszła w ścianie to jesteśmy w du***. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3645 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3646 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję wszystkim! Trochę mi smutno bo juz nastawilam się na 30.06, ale mój lekarz wie co robi.
Cytat:
Bardzo ciężko znalezc później pracę jak ma się tyle lat przerwy. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
pozwoliłam tż zrobić jedno foto małej. Boże nie wiem co mi jest. Od 2 dni śpię w ciągu dnia. Tak miałam na początku ciąży. Strasznie mnie też boli lewe biodro. Jakby aorta . ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
|
|
#3647 |
|
*sportaddict*
|
Dobrze, że jesteście, w życiu bym nie pomyślała o kubku
Zrobiłam wielkie porządki w szafie i głęboko wzdychałam patrząc na rurki z wysokim stanem i topy w rozmiarach XS i S, które raczej mi się szybko nie przydadzą |
|
|
|
#3648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do słoiczków wcale mnie ten wpis nie dziwi nawet dziś pisałam że wątpię w super jakosciowe warzywa w tych słoiczkach Ja będę starać się dużo sama ale nie mówię całkowicie nie sloiczkom w czasie wyjazdu np. Czytam dziś dużo artykułów na mleczne wsparcie całkiem fajne tematy i poparte badaniami ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3649 |
|
Wtajemniczenie
|
Idę spakować
dzięki że jesteście Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3650 |
|
Zakorzenienie
|
![]() U mnie był na stronie szpitala
|
#3651 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mnie raz tak kopnął w żebra że az slyszalam jak mu cos chrupnęło w tej stópce! bo raczej ja nic nie czulam zeby to moich żeber byl dźwiek! a fotkami z sesjj pochwale sie za 2-3tyg. jesli mnie przyjmiesz do klubu ![]() Cytat:
mnie sie nic nie cofa.. chyba że sie obeżre jak świnka ![]() sesje foto jesli ci nie zalezy to zdążysz jeszcze przy kolejnej ciąży zrobić! ja już wiecej dzieci nie planuje Cytat:
Cytat:
Cytat:
nasza piwnica zawilgocona... nie nadaje sie do przechowywania rzeczy. Cytat:
Cytat:
to z powodu psa masz drzwi ciagle otwarte? Cytat:
Cytat:
a kot co? specjalista od instalacji? oby nie mial racji!
|
|
|
#3652 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja pod względem warzyw mam dobrze😊 i tu jest plus mieszkanie z teściami😊 sądzą plewia i wogole sądzą wszystko co się da. Paulinka się od małego na tym wychowała i synuś tez będzie korzystał 😊 a i do tego swoje jajka i kurki😊
|
#3653 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie się nażarłam jak świnka ![]() ![]() ![]() sesja fajniejsza jak jest drugie dziecko wiem spakuje się
|
|
|
|
|
#3654 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3655 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Morelka szukaj pozytywów tego lipca, skorzystasz więcej z zary, zakładki rób ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3657 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja sobie w tym roku ogródek założyłam, plewilam ostro jeszcze w tamtym tygodniu teraz mam zamiar dopiero jak skończę 37 tc strasznie córę cieszyło teraz jak mogła zerwać truskawki prosto z krzaka i zjeść, co najlepsze kupnych nie za bardzo chce a nasze jadła ze smakiem ![]() Mam tez troszkę pomidorów i na nie czekam najbardziej Minini wysyp pod truskawkami warstwę skoszonej trawy nie będziecie musiały plewić tak często a i nie są tak ubrudzone od piachu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3658 | |
|
Zadomowienie
|
morele - zapytam jeszcze raz bo moze ci umknelo - na jakies.podstawie masz stwierdzona alergie na penicyline? jakies badania robilas? masz jakis dokument na to? ja tez mam, ale tylko tak stwierdzona po obserwacji lekarza rodzinnego po reakcjach na antyb. ktore kiedys dostawalam. od prawie 20lat nie bralam zadnych. a boje sie ze przy porodzie zajdzie potrzeba podania a tu zonk..
---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
dzieki za rady odnosnie podsypania. ale nie skorzystam
|
|
|
#3659 | ||
|
królikoholiczka
|
Cytat:
swoje jajka też mam. A od jego kuzynki twaróg i śmietanę. Pycha Cytat:
|
|
|
#3660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nienawidzę plewic do.tego stopnia że kazalam mamie na pol ogródka położyć wloknine :p i wyciąć tylko paski na warzywa które będą zasiane :p My truskawki mieliśmy zawsze co roku potrafilam nazbierać co jakoś czas koszyczek a były tylko.dwa.rzedy . W tym roku mamy mały bo są przesadzone Co do kur i jajek nie mamy i nie chcemy :p ale mamy dostęp do takich i od babci czy znajomych ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Truskawko.tez mamy na wlokninie i też nie trzeba się martwić o.plewienie i piasek :p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:19.

🏻

muszę wyprasować rożek i koszule ze szlafrokiem do szpitala.
mam lekko ponad miesiąc i też torba nie spakowana ale skoro mnie przebiłaś to nie mam wyrzutów sumienia 
kolorki świetne
ja w środę będę miała równy miesiąc
wszystko gotowe oprócz niej

torbę pakować a nie do ikei pieniądze wydawać! 

pomimo że mam już wszystko

dzięki że jesteście
równy miesiąc do tp. Z tej okazji młody jeździ mi stópkami po żebrach 

sesja fajniejsza jak jest drugie dziecko