Lipcówki 2017 cz. 6 - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-06-16, 15:56   #3601
karolinuuusia
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 cz. 6

Ja tez rzygalam po narkozie. Nie wyobrażam sobie rzygac z rsna na brzuchu. Przecież to wszystko ściska. Mam nadzieje ze bede miala tylko znieczulenie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-16, 16:07   #3602
Carolles
Zadomowienie

Mala super ze jesteś w domku ale nie szalej!

Aggs super ze masz wózek! Uwielbiam oglądać Wasze bryki wiec czekam na foto😀

Vadi gratki za zamknięcie wyprawki!

Taedio super wozek!

Myszowata super ze Ci się coś udało upolować w pepco. U mnie tez wyprzedaże ruszyly ale mnie kręcą zakupy bardziej do domu w pepco 😍

Super torba Jon!

Morelle, spoko lekarz skoro nie chce tak szybko ciąć 😊 gratuluje wizyty i powrotu do grona Lipcówek 😀

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-16, 16:12   #3603
AnnaPaula87
Zadomowienie

Lipcówki 2017 cz. 6

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
Mnie też boli właśnie dzisiaj bardzo i cała miednica łącznie z krzyżem nie wiem czy to mały inaczej się ułożył ,czy co....
Mnie tez krzyż boli i mojego TZ tez złapało
Wczoraj przeszłam prawie 4km może to od tego
Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Dzięki

Dzięki Narazie wygląda tak smutno ale dojdzie torba no i latem bez tego szarego okrycia będzie jeździł . Ta torba z zestawu pojemna w sumie ale bez przegródek uchwyt na kubek, moskitiera i folia przeciwdeszczowa były w zestawie
Czekam na fotki wózka

Dzięki
Śliczna torba, ten konik

Dzięki
Tż wysłał zdjęcie wózka teściom i właśni do mnie dzwonił, ze ma 2 wiadomości - dobra i zła. Dobra to taka, że jego chrzestna dała nam pieniądze dla małego a zła to taka, że jego rodzice zapraszają nas dzisiaj na kawe i ciasto
Odpoczywaj żeby sobie nie pogorszyć

Dzięki
No i po Bożemu lipcówka Odpoczywaj teraz
8.07 ma urodziny moja siostra

Dzięki
Podobne są

Współczuje Mnie zaczyna coś tam boleć ale to raczej przygotowanie do porodu. Mogę normalnie chodzić czy siedzieć.

Dzięki

Wygląda na to, że sporo gondoli się składa Fajnie Szkoda, że producenci raczej o tym nie mówią, ja chyba nigdzie o tym nie przeczytałam

Prałyście rożek od Hubiego? Na ile stopni i obrotów? Nie mam żadnej metki, na stronie też żadnego info o tym
Ja wczoraj miałam dzień z teściami. Tesciowa już mi działa na nerwy bo maruda się z niej zrobiła, ciagle jej coś nie pasuje rożek prałam w trybie delikatnym tzn. 30 stopni i 600 obrotów plus dodatkowa woda.

Morelle gratuluję udanej wizyty córcia ładnie rośnie h&m odwiedziłaś?

Edytowane przez AnnaPaula87
Czas edycji: 2017-06-16 o 16:19
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-16, 16:16   #3604
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszowata1313 Pokaż wiadomość
Dziekuje bardzo

Moze ja na to inaczej patrze bo to dziadek tz a nie moj. Ale kurde. Zanim wiedzialam ze bedziemy tu mieszkac to przychodzilam w wolnym czasie. Zakupy zrobilam. Posiedzialam i porozmawialam. A teraz przyjdzie do mnie i bedzie mi jakies wyrzuty robil.. do lekarza zawsze zawioze do kosciola jak chce. Raz na pogrzeb w zeszlym roku. to mi wypomnial ostatnio ze powinnam go zawiesc pol godz wczesniej a sama siedziec w czarnym samochodzie na upale ponad 30stopni w cieniu i czekac caly pogrzeb bo on tak chce.. przez takie gadanie mam wrazenie ze tylko on by wszystko dobrze umial zrobic.

Nie stresuj się niestety starsze osoby czasami tak mają.

Mnie boli fakt jak widzę jak mój wuja traktuje moją babcie. Kiedyś była zupełnie inna lubiłam do niej chodzić a teraz strasznie się zmieniła. On ją buntuje przeciwko innym w rodzinie a z siebie robi nie wiadomo kogo. niestety nie mamy na to wpływu bo babcia nim mieszka. Kidys tak na nią krzyczał że zeszłam do nich i powiedziałam że jak jeszcze raz się na nią wydrze do mu mordę obije bo nie pozwolę tak traktować starszej osoby. Ale co z tego jak babcia staneła po jego stronie i zaprzeczyła żeby on na nią krzyczał.
Do tego moja babcia chodzi na zakupy i nosi cięzkie siatki a mój wuja ma to w dupie pracuje i ma ręte a babci daje 350 zł na życie (czynsz, rachunki i jedzenie). Moim rodzicom jest wstyd przed sąsiadami bo nie raz zwracali uwagę że babcia dźwiga ciężary ale co mają zrobić. Przecież nie będą robić zakupów mojemu wujowi. Ile razy wiem że wuja poszedł na zwolnienie lekarskie opieka na moją babcie a on siedział w domu a babcia latała po sklepach.
a najbardziej wkurzyło mnie jak opowiedział bratu mojej mamy że znęcamy się nad babcią jak moja mama się o tym dowiedziała to szlak ją trafił bo w ogóle się z nią nie widuje a on takie oskarżenia więc już widzę co po rodzinie i innych rozgaduje.
w każdej rodzinie jakaś czarna owca musi się znaleźć
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-16, 16:19   #3605
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
świetne ciuszki , a dziadkiem się nie przejmuj haha o ile to możliwe niestety niektórzy starzy ludzie robią się mega złośliwi na wylocie swojego życia...

Gratuluje wizyty ! Jakoś dasz radę te 4 dni dłużej pochodzić trzymam kciuki

te rodzinne historie są okropne ja miałam podobnie mieszkałyśmy w starym domu z babcią i się nią zajmowałyśmy pieluchy zmieniałyśmy z mamą itp a jak zmarła to się dzieci brata mamy i ciotka upomnieli o swoje i chcieli dom dzielić na 3 .Starą chałupę a mieli wszyscy swoje wielkie piękne domy działki i samochody a my z mamą same byłyśmy i mama bez pracy, brat wziął kredyt i ich spłacił i wybudował się obok na działce inaczej chyba na ulicy byśmy wylądowały ,szmaciarstwo a nie rodzinka... mama i tak nadal przeżywa ,że nie ma kontaktu ze swoją jedyną siostrą ehhh

Taedio ,Aggs gratuluje wózeczków !!
Jon super ta torba!!

A kupowałyście dziewczyny jeszcze takie organizery małe na ramę czy samą torbę?pochwalcie się jak macie.
Bo mi bratowa mówiła ,żebym sobie kupiła bo do torby trzeba się schylać otwierać grzebać a taki organizer wysoko i ma przegródki i na jakieś butelki itp spoko sprawa.

Co do żarełka to ja raczej patrzę na etykiety i mega mnie wkurza np. kefir czy jogurt z dodatkiem mleka w proszku no jak można??? alboo wszędzie te syropy glukozowo fruktozowe, natomiast nie jestem zbzikowana i kupuję czasami pizze gotową albo sos w słoiku.Dzisiaj np. wyciągnęłam tżta do lidla i kupiłam zapieksy z lodówki i 3 słoiczki sosów pomidorowych bo coraz gorzej ze mną i boję się ,że za parę dni nie wystoje w kuchni.Ja mam zamiar gotować dziecku bo wiele nie trzeba na początku a jedną marcheweczkę czy ziemniaczka mogę kupić bio/eko i wydać więcej ,słoiczka tez pewnie zapodam w zimie ale ja jestem raczej przeciwniczką bo dzieci później są niejadkami i mają problemy z normalnym pożywieniem bo są przyzwyaczajone do bezsmakowych papek.Poza tym chcę trochę przetworów zrobić w wakacje zobaczymy co z tego wyjdzie!!
Dzisiaj siedzę w kuchni robię zapiekankę i ciachoo z truskawkami na maślance

Ja mam tylko torbę, ale jak mam ją na najwyżej ustawionej rączce od wózka to normalnie dosiegam nie muszę się schylać

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
Świetna torba!
Pokażę bo pewnie nie wytrzymam i od razu złożę chociaż nie mam gdzie go trzymać jeszcze

Pestka charakterna ale mimo wszystko grzeczna jak nie pcha się na świat! Chyba bardzo chciała być lipcowka! super, ze wszystko ok, a różnice w wadze faktycznie niezłe!

Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki

Ja trzymam swój wózek w salonie

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
śliczna torba

Cytat:
Dzięki

Dzięki Narazie wygląda tak smutno ale dojdzie torba no i latem bez tego szarego okrycia będzie jeździł . Ta torba z zestawu pojemna w sumie ale bez przegródek uchwyt na kubek, moskitiera i folia przeciwdeszczowa były w zestawie
Czekam na fotki wózka

Dzięki
Śliczna torba, ten konik

Dzięki
Tż wysłał zdjęcie wózka teściom i właśni do mnie dzwonił, ze ma 2 wiadomości - dobra i zła. Dobra to taka, że jego chrzestna dała nam pieniądze dla małego a zła to taka, że jego rodzice zapraszają nas dzisiaj na kawe i ciasto
Odpoczywaj żeby sobie nie pogorszyć

Dzięki
No i po Bożemu lipcówka Odpoczywaj teraz
8.07 ma urodziny moja siostra

Dzięki
Podobne są

Współczuje Mnie zaczyna coś tam boleć ale to raczej przygotowanie do porodu. Mogę normalnie chodzić czy siedzieć.

Dzięki

Wygląda na to, że sporo gondoli się składa Fajnie Szkoda, że producenci raczej o tym nie mówią, ja chyba nigdzie o tym nie przeczytałam

Prałyście rożek od Hubiego? Na ile stopni i obrotów? Nie mam żadnej metki, na stronie też żadnego info o tym

Rożek prałam w 30stopniach i 1000 obrotów, rożek od flaminga ale nie sądzę żeby to miało znaczenie

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
Mala super ze jesteś w domku ale nie szalej!

Aggs super ze masz wózek! Uwielbiam oglądać Wasze bryki wiec czekam na foto😀

Vadi gratki za zamknięcie wyprawki!

Taedio super wozek!

Myszowata super ze Ci się coś udało upolować w pepco. U mnie tez wyprzedaże ruszyly ale mnie kręcą zakupy bardziej do domu w pepco 😍

Super torba Jon!

Morelle, spoko lekarz skoro nie chce tak szybko ciąć 😊 gratuluje wizyty i powrotu do grona Lipcówek 😀

Widzę że nie tylko mnie to krocze boli, ja też rano mam problem z chodzeniem przez to i siadaniem :/ ale widocznie to normalne

Stary 2017-06-16, 16:25   #3606
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Taedio, też mi złe wiadomości chyba że niedobre ciacho:p

Dla mnie złe bo teściowa wkurza mnie już swoim jestestwem
Ale Tż dzwonił, że przełożyli spotkanie na jutro, mówi, że boi sie co kombinują
Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
Taedio super wozek!

Dzięki

Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj miałam dzień z teściami. Tesciowa już mi działa na nerwy bo maruda się z niej zrobiła, ciagle jej coś nie pasuje rożek prałam w trybie delikatnym tzn. 30 stopni i 600 obrotów plus dodatkowa woda.
Eh te teściowe
Dzięki, chyba też tak wypiorę
Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość

Rożek prałam w 30stopniach i 1000 obrotów, rożek od flaminga ale nie sądzę żeby to miało znaczenie

Dzięki Ja chyba dam mniej obrotów, jak będzie słońce to i tak szybko wyschnie
Stary 2017-06-16, 16:33   #3607
etusiaaa
Wtajemniczenie

Piękne zakupy! Wozek, ubranka i torba 😍

Mała super ze jesteś w domu😘 teraz masz leżeć a nie pracować inaczej będzie klaps w tylek ☝

Ja wpadłam do hm i kupiłam body i komplecik 😊 body 10 zł a komplecik 3 czesciowy 20zl😊 ale oczywiście dla córki tez nabralam tak ze 150zl poszlo😆ale matka zadowolona😀1497623747675.jpg

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-16, 16:40   #3608
emilia0508
królikoholiczka

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość

Mała super ze jesteś w domu😘 teraz masz leżeć a nie pracować inaczej będzie klaps w tylek ☝

Ja wpadłam do hm i kupiłam body i komplecik 😊 body 10 zł a komplecik 3 czesciowy 20zl😊 ale oczywiście dla córki tez nabralam tak ze 150zl poszlo😆ale matka zadowolona😀Załącznik 7111996

Śliczne!

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-16, 16:45   #3609
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Etusia Ty to szalejesz z tymi shoopingami super rzeczy!
Taedio pozdrów Edzia koniecznie hihi
Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-16, 17:16   #3610
taedio
MerDer 4ever

Etusia śliczności!

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

Cytat:
Taedio pozdrów Edzia koniecznie hihi
Hahah Pozdrowię!

Ale u mnie burza Może nie będzie tak duszno

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

a propos gotowania i słoiczków - hafija dodała taki post na fb

Najpierw Amerykańska Akademia Pediatrii "uwzięła" się na soczki i zaleca nie dawać soku dzieciom przez pierwsze 12 miesięcy życia, a teraz łobuzy informują, że warzywa i owoce w gotowych posiłkach ze słoiczków dla dzieci mogą zawierać nawet i 20% więcej ołowiu niż zwykle warzywa, nawet nie te ekologiczne. Ba - soki dla dorosłych mają mniej ołowiu wg naukowców niż ich odpowiedniki dla dzieci. 🍇🍉🍐🍊🍌
Mit "podaj słoiczki bo zdrowe i przebadane" trzęsie się w posadach, tak samo jak "podaj soczek po czwartym miesiącu".
Zaprawdę powiadam Wam - gotujecie dzieciakom w domu prawdziwe warzywa i podawajcie im całe owoce 🌽🥕🍅🌶🍆🥒🥕🍇🍓🍐🍐

http://www.aappublications.org/news/.../15/Lead061517
Stary 2017-06-16, 17:22   #3611
minini
Zadomowienie

nadrabiam po kawalku a i tak mi nie cytuje wszystkiego..

ja juz po sesji foto. bylo suuuuper!! makijaz fajny - dosc mocny jak na mnie ale na zdjeciach wychodzi naturalnie. okazalo sie że makijazystka to siostra kolezanki z liceum
fotograf przesympatyczna! studio ma na koncu podwórka, za nim tylko łąki pola i owce. robi tam sesje noworodkowe.
my pojechalismy kawałek dalej pod las.
wybralam czerwoną i intensywnie błękitną sukienke.

sama sesja trwala moze z 1,5h. wszystko sprawnie ale spokojnie bez pośpiechu.
mamy sporo zdjec z męzem i z synem. choc w planach bylo ledwo kilka to syn okazal sie fajnie współpracować wiec to wykorzystalismy.
gotowe zdjecia dostane za 2-3tyg. widzialam tylko na wyświetlaczu aparatu pokazywala troche to juz sie nie moge doczekac!

wogole podczas makijazu tak mnie komplementowaly, że mam cere zadbaną, że oczy takie niebieskie, ze szczupla itd. miło było posluchać i troche sie podbudować. wkoncu od paru miesiecy czuje sie jak słoń, choc wcale tak nie wyglądam..

Samanta - odpoczywaj i nie przejmuj sie ani kotem ani tz, że ma focha albo niegrzecznością synka. za chwile urodzisz i na wszystko spojrzysz inaczej!

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
My z Tż odżywiamy się mega zdrowo (a raczej stosowniejszy byłby czas przeszły, bo w ciąży jem wszystko to, czego nie jadłam wcześniej ale patrzę na składy i staram się jednak wybierać jak najczystsze jedzenie) i też było w związku z tym kupę gadania. Np. mądrości jego mamy, że jak się nie je regularnie ziemniaków, to jelita nie działają

Syna też chcę odżywiać jak najlepiej od samego początku, żadnych śmieci, mam nadzieję, że bardzo długo uda mi się go trzymać z dala od słodyczy (i moi rodzice na pewno będą bardzo za tym, na szczęście rozumieją, jak im się tłumaczy, co jest zdrowe i sami się starają mocno do tego stosować), za to pewnie będę dawać mu mięso, chociaż sama jestem od kilkunastu lat wege, nie czuję się wystarczająco kompetentna, żeby ułożyć maluchowi zbilansowaną dietę, sam wybierze, jak będzie starszy
u nas podobnie, maż z synem jedzą i lubią mięso wiec im gotuje i nie zamierzam naklaniac do rezygnacji z niego.
a ty jedz te ziemniory bo przestaniesz trawić inne jedzenie! haha

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
A ja wracam do domu!!!

Jednak sam mnie wypisał, ale pomogła znajoma położna
Ale się cieszę

no i dobrze! tylko nie przemeczaj sie teraz jak wrocisz!

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Hej!

Mi się dziś śniło że zaczęłam rodzić. To było takie realne, działo się w rzeczywistym czasie, że było o tydzień za wcześnie bym rodziła w klinice gdzie chcę. Zaczęły mi odchodzić wody a nie miałam spakowanej torby. W szpitalu położne próbowały mi wmówić że to wcale nie wody i nie rodzę. Strasznie tam było. Ale SAMANTHY snów nic nie przebije

MALA super że jednak Cię wypisali Tylko odpoczywaj w domu bo będzie lanie! :P

POPROSTU zdrówka! Jak się dzisiaj czujesz?

Dziewczyny nie piszmy teraz o strasznych porodach jak same za chwilę rodzimy. Nabierzemy do głowy jeszcze bardziej :P
takie sny niestety beda nas przesladowac pod koniec ciąży... nie nakręcajmy sie dodatkowo takimi opowiesciami

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Dzięki za kciuki! Byłam u położnej - wszystko ok. Życzyła mi szczęśliwego rozwiązania bo juz się nie zobaczymy

Sam ja się z Tobą calkowicie zgadzam u mnie też będą słoiki. Mama się krzywi. Trudno. Większość rzeczy i tak jest pryskana.

Jak zwykle mam opóźnienie u gin. .. A mąż wyszedł z pracy, żeby mnie zabrać stąd do mojego gin i ktg. Będzie czekał :/

a to która położna ze juz sie nie zobaczycie? bo juz nie wiem ktora wybralas na ta prowadzaca po porodzie?

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Ps. Mala super!
Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość

Samantha - łącze sie w bólu jesli chodzi o kręgosłup i bol jak na okres!

Czytałam o waszych snach. Moj dzisiejszy tez jakoś mocno utknął mi w pamięci. Byłam z moim kotkiem w polu, kładłam sie na zboże, a potem wsadziłam go w spacerówkę Klaudii i pojechaliśmy do jakiegoś obcego domu. Właścicielka mnie nakryła i musiałam coś ściemniać.

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

A i dzisiaj zaczęłam 37t, czyli ciąża donoszona wlasnie połknęłam olej z wiesiołka i zrobiłam litr herbaty z liści malin w termosie.

brawo za 37tc, u nas jeszcze troche.. ze 4 tyg. do takiego stanu.
a sny... co jadlas na kolacje??

Cytat:
Napisane przez myszowata1313 Pokaż wiadomość
A dodam jeszcze ze dlugi czas unikalam dziadka ktory mieszka na parterze. Ewentualnie sie powiedzialo dzien dobry i szlam dalej. A dzis pech chcial ze czekalam na tz na podworku a ten wyszedl. I w 5 minut tak mnie wyprowadzil z rownowagi ze masakra. Ja przez tego czlowieka wczesniej urodze. Teraz brzuch caly twardy, mala tez ma takie inne ruchy. Bardziej nerwowe. Jeszcze dzis mielismy wszyscy (ja tz tesciowa tesc i dziadek) jechac na ur do szwagierki. I normalnie juz wiem ze zostane sama w domu bo z nimi wszystkimi nie wysiedze...
Chyba musze pic melise albo brac opium zeby znosic tych wszystkich ludzi..

Ahh. Ide zobaczyc do pepco. Musze sie odstresowac.

ciężkie jest życie z rodziną w jednym domu. mam na pietrze teściów, a po obu stronach sąsiedzi to rodzina męza...
jak jestem zla albo chce.miec spokój to sie zamykam u siebie na parterze i nienotwieram nikomu. czasem jeszcze rolety zaslonie od podwórka zeby tesciow nie oglądac.
takke rozumiem złosc na dziadka. a czemu on tak wchodzi sobie do was bez pukania? nie zamykasz sie na klucz?

Cytat:
Chyba wszystkie zaopatrujemy się u Vadi.
Brrrrr, może lepiej, że nie pamiętasz tych nazwisk!

Dobranoc! O tej porze byłabym już chyba jak zombi.

Jak ktoś tak nas poczyta... to pomyśli: no wariatki

JEST MÓJ WÓZEK DO ODBIORU! Łaaaaa, Bartuś będzie miał furę, nie będę musiała go nosić na plecach!
Rodzice są akurat niedaleko hurtowni, może uda im się go odebrać, a jak nie to dopiero w środę będę w okolicy....
super że wózek mozesz odebraac. a tak sie stresowalas ze nie bedziesz miala w czym dziecka wozic!

Cytat:

Czytam Was ale u mnie znowu jakis spadek formy i nie chce mi sie pisać

Agg fajnie, że furka do odebrania my dzisiaj odebraliśmy nasza tzn młodego

Mała oszczędzaj sie w domu

Powodzenia na wizytach

no i super ten wasz wozek!!

Cytat:
Też mi wchodzi

Super że już w domku, zdrówka dla męża!

Śliczny! Podobają mi się Wasze wózki w szarościach

Vadi za wyprawkę
Aggs jak odbierzesz wózek to się pochwal

Dzisiaj odebrałam torbę do wózka
Załącznik 7111776Załącznik 7111781

oo fajna!

Cytat:
To faktycznie się nie przejmuj jak ten dziadek takich się czepia. Pewnie z nudów tak gada. A te wchodzenie do domu to masakra

Super te rzeczy z pepco. W jakiej cenie te spodenki z minnie? i jaki rozmiar?

Fajny wózek

U mnie teściowa wczoraj oglądała wózek ale nie chciała jeździć zeby zobaczyć czy fajny jutro za to moja mama przyjedzie. Ja teraz chce tylko świetego spokoju. Ledwo siedzę bo oddychać nie mogę. Plecy mnie bolą i leżę a miałam prasować i pościel przebrać
odpoczywaj! pościel nie ucieknie niewyprasowana!

morele brawo za wizyty, ta roznica w wadze to normalna granica błędu. kazdy sprzet do usg ma własne algorytmy wyliczania wagi dziecka na podstawie zrobionych wymiarow konczyn, glowy, brzuszka i reszty. pół kg to moze byc roznica. przynajmniej wiesz ze wszystko ok.

a ze przesunął termin cc to tylko na korzysc maluszka

powiedz mi jeszczebna jakiej podstawie masz stwierdzona alergie na penicyline? bo ja tez mam, ale nie mam tego na piśmie żadnym. robilas jakies specjalne badania?
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-16, 17:25   #3612
taedio
MerDer 4ever

minini super, że sesja udana! Mam nadzieję, że pochwalisz się chociaż w klubie

Dzięki

Zaczęłam dzisiaj 9 msc równy miesiąc do tp. Z tej okazji młody jeździ mi stópkami po żebrach Chyba czas spakować torbę..
Stary 2017-06-16, 17:29   #3613
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Vadi co do tego zrośniętego kręgu - kazał mi wziąć opis tego badania. Muszę poszukać. Mi to wyszło na rezonansie.
03.07 przyjdzie do mnie aneztezjolog na wywiad. Mam mu to pokazać + info o uczuleniu na peniculicę. Wtedy on zdecyduje czy będę mieć miejscowe znieczulenie czy calkowite.
dzięki za info chociaż wątpię, żebym teraz to znalazła w pierdzielniku poremontowym :/

Gratuluję udanych wizyt i zakupów, dziewczyny

A historie rodzinne, które opisujecie, są okropne, u mnie też były takie cyrki i chyba zapowiada się kolejny, mam nadzieję, że nikt mnie nie będzie próbował wciągać w te przepychanki :/
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-16, 17:31   #3614
Samantha7
Zakorzenienie

Ja prdle jak mnie zgaga meczy aż mam ochotę zwymiotować . Spałam może 3h ledwo żyje . Nie mam siły się isc umyć
Nie dość ze to to jeszcze przed 8 rano dzwonił domofon . Myśle paczka wiec leżę dalej i skupiam się żeby nie obrzygać Tz . A tu mój tel zaczął wibrować wiec patrzę SMS od teściowej z pytaniem czy śpię ? Myśle wtf?! Odp.jej ze tak śpię a raczej spałam , a ona ze bo ja dzwonię do drzwi i nikt mi nie otwiera . Moja mina
Obudziłam Tz ze jego mamusia stoi pod drzwiami i nie wiem ocb ale niech się tym zajmuje sam bo co mnie to.
Okazało się ze auto jej się zepsuło wiec na biegu pojechała do mechanika a on zamknięty wiec sobie do nas wpadła bo to niedaleko. Ja prdle No comments
Koniec końców wyszło tak , ze narobiła tylko rabanu o nic i pojechała do domu.
Do tego Misiek od rana chodzi wyje . Tak mnie wkurzył , ze poszłam do łazienki i odkręciła wodę w wannie żeby nie słyszeć jego ryku. Najchętniej bym się utopiła miałabym już spokój

Vadi - ja mam to samo tak samo płacze często i wszystko mnie wkur.

Tak jest znacząca roznica między zwykła marchewka a ta organic.
Ale są sklepy gdzie można kupić coś organic taniej.
Jeśli chodzi o słoiczki dla dzieci to są zwykle gerber i tez organic . I większość słoiczków czy takich saszetek jest już organic .

Chilli - zanim zaczęłam rozszerzać dietę mojego syna to uwielbiałam gotować , a teraz nienawidzę tak mi obrzydził to mały. Mam jakiś uraz poprostu . Całe dnie sterczalam przy garach żeby mu dogodzić. Nie sięgnęłam od razu po słoiczek ale walczyłam bez sensu.
Nie wiem dlaczego tak . Taki typ.

Edit: musiałam przerwać pisanie bo tak mnie zerwało na wymioty , ze chyba wyrzygalam flaki . Wzielam szybko prysznic posikalam się aż z niemocy. Ja już nie mogę siedzę i płacze

Brawa za wizyty dziewczyny 🏻
Morelle - fajny lekarz

Taedio - super wózek

Jon- bardzo ładna torba

Super zakupy Wasze dziewczyny

Myszowata - współczuje dziadka
Moja babcia jest taka jeczydupa o wszystko. Nic się jej nie podoba w życiu strasznie jest męcząca i toksyczna :/

Idę się zdrzemnąć bo zwariuje chyba

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-16, 17:37   #3615
AnnaPaula87
Zadomowienie

Lipcówki 2017 cz. 6

Cytat:
Piękne zakupy! Wozek, ubranka i torba

Mała super ze jesteś w domu teraz masz leżeć a nie pracować inaczej będzie klaps w tylek

Ja wpadłam do hm i kupiłam body i komplecik body 10 zł a komplecik 3 czesciowy 20zl ale oczywiście dla córki tez nabralam tak ze 150zl poszloale matka zadowolonaZałącznik 7111996

Duzo rzeczy bylo przecenionych?

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość

ja juz po sesji foto. bylo suuuuper!! makijaz fajny - dosc mocny jak na mnie ale na zdjeciach wychodzi naturalnie. okazalo sie że makijazystka to siostra kolezanki z liceum

fotograf przesympatyczna! studio ma na koncu podwórka, za nim tylko łąki pola i owce. robi tam sesje noworodkowe.

mamy sporo zdjec z męzem i z synem. choc w planach bylo ledwo kilka to syn okazal sie fajnie współpracować wiec to wykorzystalismy.

gotowe zdjecia dostane za 2-3tyg. widzialam tylko na wyświetlaczu aparatu pokazywala troche to juz sie nie moge doczekac!

wogole podczas makijazu tak mnie komplementowaly, że mam cere zadbaną, że oczy takie niebieskie, ze szczupla itd. miło było posluchać i troche sie podbudować. wkoncu od paru miesiecy czuje sie jak słoń, choc wcale tak nie wyglądam..

Samanta - odpoczywaj i nie przejmuj sie ani kotem ani tz, że ma focha albo niegrzecznością synka. za chwile urodzisz i na wszystko spojrzysz inaczej!

u nas podobnie, maż z synem jedzą i lubią mięso wiec im gotuje i nie zamierzam naklaniac do rezygnacji z niego.

takie sny niestety beda nas przesladowac pod koniec ciąży... nie nakręcajmy sie dodatkowo takimi opowiesciami

ciężkie jest życie z rodziną w jednym domu. mam na pietrze teściów, a po obu stronach sąsiedzi to rodzina męza...

jak jestem zla albo chce.miec spokój to sie zamykam u siebie na parterze i nienotwieram nikomu. czasem jeszcze rolety zaslonie od podwórka zeby tesciow nie oglądac.

takke rozumiem złosc na dziadka. a czemu on tak wchodzi sobie do was bez pukania? nie zamykasz sie na klucz?

super że wózek mozesz odebraac. a tak sie stresowalas ze nie bedziesz miala w czym dziecka wozic!

oo fajna!

morele brawo za wizyty, ta roznica w wadze to normalna granica błędu. kazdy sprzet do usg ma własne algorytmy wyliczania wagi dziecka na podstawie zrobionych wymiarow konczyn, glowy, brzuszka i reszty. pół kg to moze byc roznica. przynajmniej wiesz ze wszystko ok.

powiedz mi jeszczebna jakiej podstawie masz stwierdzona alergie na penicyline? bo ja tez mam, ale nie mam tego na piśmie żadnym. robilas jakies specjalne badania?
Super ze sesja się udała ja chyba sobie odpuszczę sesje

Cytat:

Dzięki

Zaczęłam dzisiaj 9 msc równy miesiąc do tp. Z tej okazji młody jeździ mi stópkami po żebrach Chyba czas spakować torbę..
Mi zostało 22dni do porodu a torby nadal nie spakowałam muszę wyprasować rożek i koszule ze szlafrokiem do szpitala.

Tez Wam się tak cofa? Czuje wymiociny w gardle
Stary 2017-06-16, 17:47   #3616
Agg_s
Wtajemniczenie

Mój rożek mama prała ręcznie, ale myśle ze w 30-40 stopniach w pralce tez mu się nic nie stanie

Etusia, fajne zakupy i jakie ceny! Może zajadę w środę jak będę akurat niedaleko ciekawe czy coś jeszcze będzie

Mini, No stresa miałam trochę ze jak na złość wszystko się przedłuży wiec kamień z serca
Zazdroszczę profesjonalnej sesji mam nadzieje ze pokażesz choć 2-3 zdjęcia wspaniała pamiątka

Sam, przytulam

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-16, 17:47   #3617
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
Mi zostało 22dni do porodu a torby nadal nie spakowałam muszę wyprasować rożek i koszule ze szlafrokiem do szpitala.

To dla mnie jakieś pocieszenie
Ja nie biorę rożka do szpitala więc jeden problem z głowy.

Mi nie Współczuję
Stary 2017-06-16, 17:48   #3618
Agg_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Duzo rzeczy bylo przecenionych?

Super ze sesja się udała ja chyba sobie odpuszczę sesje

Szalona!!! Pakuj się tam szybciutko!

Mi się nie cofa

Stary 2017-06-16, 17:49   #3619
taedio
MerDer 4ever

Sam dzięki
Współczuję Ci Mam nadzieję, że młody już niedługo zechce wyjść i poczujesz się lepiej
Stary 2017-06-16, 17:49   #3620
Agg_s
Wtajemniczenie

A oto fura Bartosza vel Brajanusza

IMG_1497628163.023222.jpg

IMG_1497628173.459590.jpg

Stary 2017-06-16, 17:53   #3621
taedio
MerDer 4ever

Cytat:

Załącznik 7112091

Załącznik 7112096

Świetna!

Btw. Jak będziecie przechowywać spacerówkę? Zostawiacie w folii? Może jakiś karton? W domu czy np w piwnicy?
Stary 2017-06-16, 17:57   #3622
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
To dla mnie jakieś pocieszenie
Ja nie biorę rożka do szpitala więc jeden problem z głowy.

Mi nie Współczuję
Ja tak mam jak się przejem od początku ciazy

Cytat:
Szalona!!! Pakuj się tam szybciutko!

Mi się nie cofa

Mam czas Haha jutro mama przyjedzie i dostanę opierdziel za ta torbę

Cytat:

Załącznik 7112091

Załącznik 7112096

Super fura

Cytat:

Świetna!

Btw. Jak będziecie przechowywać spacerówkę? Zostawiacie w folii? Może jakiś karton? W domu czy np w piwnicy?
Ja jeszcze nie mam bo nie było w zestawie
Stary 2017-06-16, 18:04   #3623
emilia0508
królikoholiczka

Cytat:

Załącznik 7112091

Załącznik 7112096

Super!

To chyba tylko ja zostałam bez fury jeszcze. Czekam dalej na wiadomość ze sklepu. W sumie maja jeszcze 2 tygodnie

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-16, 18:11   #3624
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:

Dzięki

Super niech jezdzi po zebrach chociaz jest wysoko

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

Cytat:

Świetna!

Ja mam.w foli w skrzyni łóżka naszego bo tam duzo miejsca

Alicja

Stary 2017-06-16, 18:11   #3625
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja wpadłam do hm i kupiłam body i komplecik 😊 body 10 zł a komplecik 3 czesciowy 20zl😊 ale oczywiście dla córki tez nabralam tak ze 150zl poszlo😆ale matka zadowolona😀Załącznik 7111996

Świetny ten komplecik!
Cytat:

oo fajna!

Super że sesja sie udała, u mnie dzisiaj cały dzień pada i burze są. No i czekamy na jakieś fotki

Cytat:

Dzięki

ja w środę będę miała równy miesiąc torba spakowana, tylko brak w niej klapek i szlafroka!
Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Ja prdle jak mnie zgaga meczy aż mam ochotę zwymiotować . Spałam może 3h ledwo żyje . Nie mam siły się isc umyć
Nie dość ze to to jeszcze przed 8 rano dzwonił domofon . Myśle paczka wiec leżę dalej i skupiam się żeby nie obrzygać Tz . A tu mój tel zaczął wibrować wiec patrzę SMS od teściowej z pytaniem czy śpię ? Myśle wtf?! Odp.jej ze tak śpię a raczej spałam , a ona ze bo ja dzwonię do drzwi i nikt mi nie otwiera . Moja mina
Obudziłam Tz ze jego mamusia stoi pod drzwiami i nie wiem ocb ale niech się tym zajmuje sam bo co mnie to.
Okazało się ze auto jej się zepsuło wiec na biegu pojechała do mechanika a on zamknięty wiec sobie do nas wpadła bo to niedaleko. Ja prdle No comments
Koniec końców wyszło tak , ze narobiła tylko rabanu o nic i pojechała do domu.
Do tego Misiek od rana chodzi wyje . Tak mnie wkurzył , ze poszłam do łazienki i odkręciła wodę w wannie żeby nie słyszeć jego ryku. Najchętniej bym się utopiła miałabym już spokój

Vadi - ja mam to samo tak samo płacze często i wszystko mnie wkur.

Tak jest znacząca roznica między zwykła marchewka a ta organic.
Ale są sklepy gdzie można kupić coś organic taniej.
Jeśli chodzi o słoiczki dla dzieci to są zwykle gerber i tez organic . I większość słoiczków czy takich saszetek jest już organic .

Chilli - zanim zaczęłam rozszerzać dietę mojego syna to uwielbiałam gotować , a teraz nienawidzę tak mi obrzydził to mały. Mam jakiś uraz poprostu . Całe dnie sterczalam przy garach żeby mu dogodzić. Nie sięgnęłam od razu po słoiczek ale walczyłam bez sensu.
Nie wiem dlaczego tak . Taki typ.

Edit: musiałam przerwać pisanie bo tak mnie zerwało na wymioty , ze chyba wyrzygalam flaki . Wzielam szybko prysznic posikalam się aż z niemocy. Ja już nie mogę siedzę i płacze

Brawa za wizyty dziewczyny 🏻
Morelle - fajny lekarz

Taedio - super wózek

Jon- bardzo ładna torba

Super zakupy Wasze dziewczyny

Myszowata - współczuje dziadka
Moja babcia jest taka jeczydupa o wszystko. Nic się jej nie podoba w życiu strasznie jest męcząca i toksyczna :/

Idę się zdrzemnąć bo zwariuje chyba

Sam weź Ty już zacznij rodzić bo się wykończysz!
Cytat:

Załącznik 7112091

Załącznik 7112096

Dużo z Was ma podobny gust jeśli chodzi o kolory śliczny jest!

Stary 2017-06-16, 18:15   #3626
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Samantha może to już? wiele kobiet wymiotuje przed porodem! w każdym bądź razie ściskam Was ,żeby szybko przeszło !!

Aggs super wózek!!

Minini ja też czekam na jakieś zdjęcie w klubie!super ,że się sesja udała.

Taedio gratki 9 msc ja mam zafoliowaną u mamy spacerówkę!
Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-16, 18:16   #3627
Agg_s
Wtajemniczenie

Cytat:

Świetna!

Ja nie mam piwnicy, ale mam strych. I myślę, że wrzucę w folię i w karton, w którym został wydany wózek i będzie sobie gdzieś tam na strychu czekać.

Cytat:
Mam czas Haha jutro mama przyjedzie i dostanę opierdziel za ta torbę

Super fura

I bardzo dobrze, klapsa niech da i pogoni do pakowania!

Cytat:
Napisane przez emilia0508 Pokaż wiadomość
Super!

To chyba tylko ja zostałam bez fury jeszcze. Czekam dalej na wiadomość ze sklepu. W sumie maja jeszcze 2 tygodnie

Myśmy zamówili 22 maja - więc czas oczekiwania wyszedł prawie 4 tygodnie kalendarzowe, 3 tygodnie robocze.

Cytat:
Dużo z Was ma podobny gust jeśli chodzi o kolory śliczny jest!
O tym samym pomyślałam.

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Cytat:
Aggs super wózek!!

Stary 2017-06-16, 18:17   #3628
karolinuuusia
Zakorzenienie

Ja mam 25 dni do tp 🤤

Alicja

Stary 2017-06-16, 18:18   #3629
myszowata1313
Rozeznanie

Cytat:

oo fajna!

Generalnie do nas drzwi sa otwarte caly dzien na osciez. No chyba ze sa przeciagi itp bo pies biega gora dol gora dol lub jak chce sie ukryc to zamykam. Czasami zamykamy na zamek ale to bez sensu bo to jeden dom jedno wejscie glowne. Ale wlasnie wiem ze do szwagra to pukali i czekali za drzwiami poki nie otworzyl a tu soe laduja na chama. I juz opierdzielilam za to. Bo ja kiedys wychodze z lazienki a ten juz sobie siedzial przy stole jak by u siebie byl. A to co przyszedl o 7 rano po smalec to bylo ciekawe. Bo my spimy tu niedziela a ten sie pakuje i kazdy ma wstac bo on juz nie spi 😮
Ale szkoda nerwow.

myszowata1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-16, 18:19   #3630
pestycyda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez faithworkswonders Pokaż wiadomość
Położna poszła ,mała bardzo aktywna ale zero skurczów przejrzała moja walizkę wszystko co potrzebne jest
Zbadała mnie , szyjka się skróciła i paluszek wpada pozwoliła jutro iść na wesele bez szaleństw śmiała się że umówimy się za dwa tygodnie ale nie wie czy nie będzie musiała przyjechałac do szpitala bo mała główka napiera

Tylko nie urodzi na weselu będzie atrakcją
Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Nie stresuj się niestety starsze osoby czasami tak mają.

Mnie boli fakt jak widzę jak mój wuja traktuje moją babcie. Kiedyś była zupełnie inna lubiłam do niej chodzić a teraz strasznie się zmieniła. On ją buntuje przeciwko innym w rodzinie a z siebie robi nie wiadomo kogo. niestety nie mamy na to wpływu bo babcia nim mieszka. Kidys tak na nią krzyczał że zeszłam do nich i powiedziałam że jak jeszcze raz się na nią wydrze do mu mordę obije bo nie pozwolę tak traktować starszej osoby. Ale co z tego jak babcia staneła po jego stronie i zaprzeczyła żeby on na nią krzyczał.
Do tego moja babcia chodzi na zakupy i nosi cięzkie siatki a mój wuja ma to w dupie pracuje i ma ręte a babci daje 350 zł na życie (czynsz, rachunki i jedzenie). Moim rodzicom jest wstyd przed sąsiadami bo nie raz zwracali uwagę że babcia dźwiga ciężary ale co mają zrobić. Przecież nie będą robić zakupów mojemu wujowi. Ile razy wiem że wuja poszedł na zwolnienie lekarskie opieka na moją babcie a on siedział w domu a babcia latała po sklepach.
a najbardziej wkurzyło mnie jak opowiedział bratu mojej mamy że znęcamy się nad babcią jak moja mama się o tym dowiedziała to szlak ją trafił bo w ogóle się z nią nie widuje a on takie oskarżenia więc już widzę co po rodzinie i innych rozgaduje.
w każdej rodzinie jakaś czarna owca musi się znaleźć
Ehhh, aż przykro czytać o takich ludziach. Z niektórymi niestety na zdjęciach się tylko wychodzi...

Cytat:

Piękne! I za taką kasę

Cytat:

Dzięki

Graty
Cytat:

Załącznik 7112091

Załącznik 7112096

Nice!
Cytat:
Napisane przez emilia0508 Pokaż wiadomość
Super!

Ja też czekam na karoce także nie jesteś sama powinna być do końca miesiąca.

Chyba już dziś nie sprzątam bo jak się schylam to brzuch twardnieje-.- TŻ domalowywał w sypialni coś wiec chyba mnie czeka noc na kanapie:/

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości