|
|
#3841 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpniówki 2017 <3 cz.4
Przerażacie mnie tymi torbami do szpitala. Terminy na koniec sierpnia i już gotowe. A ja z ryzykiem porodu przedwczesnego i nadal niegotowa. Czas wziąć się do roboty 😀 Chociaż ostatnio chyba w 15min się spakowałam
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3842 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja przecież planowałam na koniec lipca ogarniac pranie i pakowanie ale mnie ta cala szyjka i zwolnienie-lezenie na tyle wkurza, ze zrobilam to juz.![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3843 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zapomniałam ci powiedzieć jak ostatnio miałam wizytę to mój gin kilka godzin wcześniej robił właśnie CC z bliźniakami, dwóch chłopców 39 tydzień. Dziewczyna tez miała problemy ale już od początku i tak długo wytrzymała, więc kochana nadzieja jest na poród w sierpniu 😘 Wysłane za pomocą mTalk ---------- Dopisano o 06:18 ---------- Poprzedni post napisano o 06:15 ---------- Cytat:
Ostatnio młody mnie kopał po pipce normalnie jak rękę przyłożyłam to czułam takie stuk puk pośladkowo jest ułożony od dwóch prawie dwóch miesięcy, leniuch nie chce sie przekręcić.Wysłane za pomocą mTalk |
||
|
|
|
#3844 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam wszystko poprane i wiem gdzie co leży. Kosmetyczkę mam w łazience, a w środku miniaturowy płyn do demakijażu, nowa szczoteczka do zębów, masełko do ust, płyn do higieny intymnej, luteinę zapasowa, resztę typu dezodorant czy krem do twarzy co używam codziennie to wrzucę na koniec. Ale na kontrolę w piątek pojadę spakowna tak dla spokoju. Kazała mi przyjechać do siebie na izbę przyjęć do szpitala, a jakaś mam niechęć do tego miejsca. Ale mówiła, że kasę oszczędzimy bo teraz buliłam 150zł co tydzień
|
|
|
#3845 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wlasnie mi przypomnialas o luteinie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3846 |
|
Zadomowienie
|
Miłego dnia wszystkim ☺
|
|
|
#3847 |
|
Rozeznanie
|
Witam się po całej nocy szalonych snów
Kurczę, nie pamiętam, czy wzięłam Euthyrox, bo budziłam się w nocy i mogłam wziąć, ale nie jestem pewna ă Myślicie, żeby w tej sytuacji ominąć tabletkę czy wziąć pół dawki? Całej nie wezmę, bo jest duża - biorę Euthyrox 100. Przez kilka lat leczenia niedoczynności pierwszy raz zdarza mi się taka sytuacja, ale to dlatego, że po pakowaniu Euthyroxu na wieczór, śniło mi się że go biorę. I weź tu nie zwariuj z ciążowymi snami...Poza tym, śniło mi się, że dyskutowałyśmy na Sierpniówkach... Kwestię zakupu Wielkiej Brytanii przez Chiny I jak to wpłynie na naszą gospodarkę i politykę światową I to, że Brytyjczycy oszaleli, dając się po prostu kupić ![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Zaraz nadrobię Wasze wczorajsze postu i fruuu... Do roboty Wcześniej wstawię sobie tylko śniadaniowe ciasteczka
|
|
|
|
#3848 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam dawke 137 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3849 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To chodzi o to, że ma być okreslony kolor fotelików, taki jak wózka? Czy w ogóle nie ma opcji teraz fotelików? Cytat:
![]() Myslenie o magicznej pitynce czy macicy wcale mi nie pomaga ![]() Nawet siusiu boję sie chodzić, bo jak duzo leci to mam schizę, że to wody mi odchodzą Tak przy małym mi poleciały.Normalnie ogarnia mnie panika! Potem przetrwac szpital, w domu samej opieki, organizacji to się nie boję, tu jestem w miare spokojna. Chociaż tyle Cytat:
To nie była parafia ani moja, ani TZ. Należelismy do Rydzykowej Księdza nam przenieśli tego fajnego i teraz nie wiem gdzie bedziemy chrzcić ![]() Cytat:
Jeszcze się nie rozpakowalismy Cytat:
Już ja bym się zrzuciła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Musze tylko okulary spakować, bo w soczewkach to sobie nie wyobrażam tam Przynajmniej zaoszczędzisz |
|||||||||
|
|
|
#3850 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No chyba że 21-go na wizycie okaże się, że szyjka skraca mi się w tempie batmobila Jasnoy szary też super Oj, ja też nienawidzę porządkowania dokumentów - od miesięcy się zbierałam, żeby powyrzucać nieaktualne umowy ratalne, posegregować wszystko w teczki wreszcie, itp. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3851 |
|
Zakorzenienie
|
Hello. Nadrabiać będę później. Bo jak na mnie w 8 miesiącu przystało czasu brak
Rano targ z młodym zaliczyliśmy, później Lidla. Wstawiłam rosół i teraz zabawa z młodym. Milego dnia mamuśki Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
#3852 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
milego dzionka! Namoczylam poszewke z mojego rogala bo usmarowalam pomidorem.. jezusie jaki usyfiony przez to ze non stop przez te 11 dni lezy ciagle na wierzchu cos obrzydliwego. Chyba go bede prac raz w tygodniu :/Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3853 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Napisałam do 2 sklepów online czy mają od ręki ten granatowy 2w1 i mają dać znać w poniedziałek. W poniedziałek też ma dać znać sklep stacjonarny ile trzeba by czekać na zamówienie. Foteliki są wszędzie od ręki, ale nigdzie nie ma adapterów do wpięcia w wózek. Tylko, że jak kupię 2w1 + foteliki to wychodzi drożej niż zestaw 3w1 i jeszcze folia przeciwdeszczowa gratis. Ale tak się pewnie to skończy, że zapłacę za 2w1 i osobno za foteliki bo już nie mam czasu. A adapterów brak od kwietnia i mają być, ale nikt nie wie kiedy |
|
|
|
|
#3854 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzieś ta równowaga musi być....
Są odpoczywające i biegające mamuśki Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
#3855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oriane a tych adapterow nie idzie osobno samemu kupic na allegro lub gdzies? ja zamawialam z wozkiem i nie mam zadnej info zeby ich mialo nie byc..moze gdzies same znajdziesz? ja kupowalam w sklepie smile, moze mozna same adaptery zamowic? zjadlam sniadanie, wypilam kawke (tzn. standardowo - ja filizanka kawy, dla synka kubek mleka taki mamy rytual ), zjadlam batona pierrota bo juz za mna chodzil od dlugiego czasu i tak siedze i mysle zamiast sie czyms zajac.. babke bym upiekla ale to znowu kuchnia bedzie do sprzatania... no masakra..jeszcze za oknem tak depresyjnie
|
|
#3856 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3857 |
|
Rozeznanie
|
Już nawet olać te adaptery bo nie wiem czy choć raz wepnę fotelik w stelaż, ale po prostu wózek kupowany kompletem jest tańszy.
|
|
|
|
#3858 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Moja koleżanka ma termin na 20 czerwca i właśnie pisała, że zarezerwowali wakacje w Chorwacji na wrzesień a jak z nią rozmawiam to ona normalnie rozmawia o wszystkim tylko nie o tym, że w każdej chwili może urodzić. Chce takiego luzu przed ☺☺☺ Rydzykowa parafia, o matko ☺☺☺Może nam też się uda w kościele, w którym braliśmy ślub, bo tam naprawdę jest fajnie i milo,bez stresu. Nie chcieli wręcz od nas kasy, bo byliśmy po studiach świeżo. Czuć było, że to nie kokieteria,tylko takie właśnie podejście. Cytat:
Też mam do ogarnięcia dokumenty bieżące i musze wyciągnąć akt małżeństwa, żeby tż mógł młodą w urzędzie zarejestrować po porodzie. Nic Ci nie będzie nawet jak wzielas 1.5 dawki. Kiedyś pytałam lekarza,bo tez spanikowalam. Dopiero kilka dni pod rząd na nowej dawce steruje tarczycą na tyle, żeby odczula. Cytat:
||||
|
|
|
#3859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba ide cos do obiadu ogarnac... nosi mnie normalnie do zrobienia czegos
|
|
#3860 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja z rańca upiekłam takie ciasteczka czekoladowe z bananowej papki, a teraz piekę chleb na cały tydzień Zbierałam się, zbierałam i w końcu nadszedł ten dzień, bo zakwas był już o krok od przekręcenia się w stronę zepsucia ![]() Oriane, ja sobie dałam spokój z adapterem zupełnie. Stwierdziłam, że nie będzie mi potrzeby, bo albo będę używać wózka, albo nosidełka do samochodu czy do ręki. Cytat:
![]() A o szyjkach faktycznie już nie rozmawiajmy - niech grzecznie i ciasno się trzymają i nie zajmują uwagi żadnej z nas Diablica to nie wiem, jakie dragi bierze, że ma tyle energii - ja po jednym jej dniu odpoczywałabym tydzień
|
|||
|
|
|
#3861 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3862 | ||||
|
Zakorzenienie
|
witam
botwinka na obiad się gotuję, do tego ziemniaczki kraszone ![]() zaraz zabieram się za tartę z truskawkami, na życzenie dzieci Cytat:
![]() i ja też będę prała w lipcu ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nasz synek Antoś Edytowane przez itakasia Czas edycji: 2017-06-17 o 17:03 |
||||
|
|
|
#3863 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3864 |
|
Zadomowienie
|
U mnie od rana aktywnie, sprzątanie, pranie, gotowanie i sernik zrobiony oczywiście 🙂
Teraz leżę na kanapie, córka ogląda bajkę,a ja sie nudzę... Wysłane za pomocą mTalk |
|
|
|
#3865 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zrobilam spaghetti i padlam i leze..ogladam dokument o trojkacie bermudzkim
tzn moja rola w tgm to bedzie wyjecie z niej rzeczy bo nic wiecej nie zrobie...Co za pogodaaaaa...spiaca taka... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3866 |
|
Rozeznanie
|
Ja z kolei jadę zaraz na spotkanie z położną, z którą chcę podpisać umowę na indywidualną opiekę w czasie porodu. Zdam relację
Potem będę piec ciasto na jutrzejsze urodziny szwagierki, chyba że padnę po wycieczce i pójdę na łatwiznę z jakimiś wypasionymi czekoladkami
|
|
|
|
#3867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak się ma takie ADHD w domu to trzeba za nim nadążyć. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
|
#3868 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Torba do szpitala spakowana, koszula do porodu ze starego t-shirtu przerobiona, pieluchy wyprasowane, komoda wypucowana, a teraz padam na pyszczek
|
|
|
|
#3869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:Ja do torby nie mam wody i żarełka jeszcze włozonych, tylko nie wiem gdzie się mi uda to wsadzić. Jednak ze starszakami miałam większą torbę kurcze No i klapki pod prysznic, mam tylko jeden Drugi ciul zaginął gdzieś. Myślicie, ze w pepco mają jakieś? Bo chce po piżamki starszaków tam skoczyć jutro to bym i klapki wzięła.W sumie mam 2 torby, jedna z rzeczami dla Wicia i moją koszulą do porodu. To taka mniejsza torba. Druga to rzeczy tylko dla mnie ![]() No i mój wózeczek na linii produkcyjnej jest No ale wyjątkowy kolor, to se poczekam do lipca pewnie ...
|
|
|
|
|
#3870 |
|
Zakorzenienie
|
stresujecie mnie tymi torbami
![]() no ale jak ja nawet sypialni nie mam przygotowanej i ciuszkow przejrzanych i wyprawki skompletowanej to o czym tu mowic
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:29.

ja przecież planowałam na koniec lipca ogarniac pranie i pakowanie ale mnie ta cala szyjka i zwolnienie-lezenie na tyle wkurza, ze zrobilam to juz.

pośladkowo jest ułożony od dwóch prawie dwóch miesięcy, leniuch nie chce sie przekręcić.

Tak przy małym mi poleciały.

dla mnie porządkowanie dokumentów, to zawsze najgorsza robota

cos obrzydliwego. Chyba go bede prac raz w tygodniu :/
i tak siedze i mysle zamiast sie czyms zajac..
No ale wyjątkowy kolor, to se poczekam do lipca pewnie ...