|
|
#4531 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz.II
Cytat:
Martucha84 a wy ile płacicie za wynajem? ![]() oj dobrze ze ja nie musiałam pisac zadnej magisterki uffff
|
|
#4532 |
|
Zakorzenienie
|
nie placimy... mamy je gratis na slub wesele i poprawiny... to taki bonus od pana ktory nam organizuje wesele - kiedys mozna go bylo u niego wynajac.. a po jakims czasie nie wiem wziol go w leasing czy cos, splacil.. nie wiem wiem ze jest jego i teraz jak jakas para chce to moze albo wynajac jakies auto albo jechac swoim lub jechac tym za darmo.. a ze nam sie podoba to go chcemy..
|
|
#4533 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziewczyny ode mnie z grupy piszą pracę z kolei u Pań ze Słowacji i akurat jedna z nich ma co seminarkę temat pracy zmieniany bo jak konsultant zaakceptuje to promotorka odrzuca i odwrotnie zamiast pomagać to jeszcze między sobą do porozumienia nie mogą dojść a z różnicami to było tak, że zostaliśmy postawieni przed faktem dokonanym 12 lipca ustawa weszła w życie a my dokumenty składaliśmy pierwszą turą od 27.08 i nikt nie pisnął ani słówka...teraz wygląda to tak, że ciagniemy magisterkę piszemy prace magisterską i oprócz tego uzupełniamy (np. ja) dwa kierunki: wczesnoszkolną i wychowanie przedszkolne...do zaliczenia ponad 30 przedmiotów, dokładnej liczy nie znamy bo to się ze zjazdu na zjazd zmienia jak w kalejdoskopie. Nie wiem czy damy radę, ale postanowiłyśmy spróbować ![]() Wracając do tematyki ślubnej to fajne te WASZE autka
|
|
|
#4534 |
|
Zakorzenienie
|
z tymi przedmiotami macie tragedie.. raz gadalam z 3 dziewczynami ktore musza tez zlaiczyc i sie zalily ze nikt im nic niepowiedzial a teraz do koncca roku musza wszytko pozaliczac... z tym ze czesc wykladowcow jest naprawde fajnych... i ludzkich... jesli bedziesz miala jakis problem to pisz juz na pw umowimy sie na usiu to dam ci notatki moze cos sie przyda
a z tymi promotorami to tez niezle trafiliscie.. niestety...jesli chodzi o autka to serio sa sliczne;D takie stylowe nie wiem jak ivocar ale juz sie niemoge dczekac jak nim bee jechac z tz i swiatkami.. oby byla piekna pogoda to sie dachu niebedzie zakladac
|
|
#4535 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to codziennie pisałam mu listy, wkładałam je do koperty i dałam mu je wszystkie jak wrócił Ale się ucieszył Takie z nas wrażliwce dwa![]() Z tymi promotorami nieźle Wam mieszają... Sama nie wiem jak to będzie w październiku, bo może po prostu nam zmienia promotora. Ja i tak mam zonka, bo piszę o literaturze dla dzieci i młodzieży w 2 połowie XIX wieku, a moja promotorka się na tym nie zna... Cytat:
Byłoby super!![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
My jeszcze do końca nie wiemy czym pojedziemy... Właścicielka naszego lokalu wynajmuje BMW, ale my tez jeszcze się zastanawiamy nad autem rodziców TŻa. Kupili sobie w marcu nowiutką hondę. No, a po co wydawać pieniądze na wynajem auta, skoro pod nosem takie ładne I za darmo
|
||||||
|
|
|
#4536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to bym chyba na rzęsach chodziła i uszami się podpierała Albo jakąs amfę bym musiała sobie zapodać
|
|
|
|
|
#4537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sami tez chcemy ślub na 12.00, a wesele pewnie nie skończy się przed 3.00... Tym bardziej, że będzie trwało tylko jeden dzień. Chyba, że drugi dzień zrobimy juz w domul ale tylko dla tych najbliższych. W ten sposób pomogą nam zjeść to, co zostanie
|
|
|
|
|
#4538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niby ten sam kraj a inne zwyczaje W naszym przypadku wesele będzie trwało od około 20.00 (ślub o 18 z mszą więc do 19, potem życzenia i dojazd- a na salę mamy kawałek więc myślę, że będzie akurat 20.) do 5 rano a poprawiny od 16 do 22 i w zupełności wystarczy
|
|
|
|
|
#4539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas by się goście nie zdążyli wybawić
|
|
|
|
|
#4540 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama chcialabym dostac takie listy... ejj no rozplywam sie..![]() a co do auta to ja by,m jechala autem rodzicow.. po co placic jak mozecie miec piekny za darmo... a hondy sa sliczne... ja tez bylam na slubie na 10;45 wiec wiec oczym mowisz![]() Cytat:
|
|
|
#4541 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4542 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas też. Musiałabym chyba o 17 wyjść na drzemkę gdzieś, bo nie dałabym rady tak od 10 rano. A kiedy czas na makijaż, fryzurę, błogosławieństwo i zrobienie zdjęć? Wiązałoby się to chyba z pobudką o 4 rano jak nie wcześniej hehe
|
|
|
|
#4543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie byłabym w stanie wytrzymać tylu godzin nie te lata
|
|
|
|
|
#4544 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Autko rzeczywiście robi wrażenie i kto wie możemy i my uwzględnimy takie przy wyborze ![]() Cytat:
tylko troszkę przeraża mnie ilośc spotkań, które proponuje moja parfia - 10 niedziel pod rząd jak dla mnie troszkę dużo bo będziemy uziemieni przez ten czas, nigdzie nie pojedziemy bo nauki...mam nadzieję, że uda nam się znaleźć kościół, gdzie spotkań jest mniej, ale są treściwe i można z nich coś wynieść. Termin i godzinę ślubu mamy wstępnie zarezerwowane droga mailową jak narzie to jesteśmy zapisani na końcu tegorocznego kalendarza i mamy się zgłosić pod koniec tego roku - dopiero wtedy będą kalendarze na rok następnyCytat:
|
|
|
#4545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Na rocznice daję mu "nas w pudełku" (jak nazwał to TŻ) tzn. w każdą kopertę z osobna wkładam kartkę, na której zapisuję mu wszystkie ważne wydarzenia, które nas w danym miesiącu spotkały, wszystko to, co nas rozśmieszyło, co nas wzruszyło, pisze mu o tym jak czułam się w danej sytuacji, co było dla nas ważne itd. Co roku dostaje 12 kopert, a każda zawiera wspomnienia z osobnego miesiąca. Strasznie to lubi i skrupulatnie zbiera. Czytając to potem, wzruszamy się oboje
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4546 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super pomysł
|
|
|
#4547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie w parafii na nauki moglibyśmy iść nie wcześniej niż kilka misięcy przed ślubem, bo jak ksiądz ogłasza, że będa nauki, podkreśla, że są one przeznaczone np. dla narzeczonych, którzy chcą wziąć ślub do sierpnia tego roku. Reszta musi czekac na swoja olej. Poza tym plusem parafii TŻa było to, że od razu po I spotkaniu z przedstawicielką poradni umawiało sie na drugie kameralne spotkanie. i praktycznie całość załatwiliśmy wtydzień. U mnie w parafii natomiast spotkań z przedstawicielką parafii nie ma i samemu trzeba sobie poszukać poradni i umawiać się. Martuś, co do auta, to pewnie stanie na samochodzie teściów. Nie jestem za niepotrzebnym wydawaniem pieniędzy. Można je zainwestowac w coś innego ![]() EDIT: Ojejku, Aniu, serdecznie dzięki |
|
|
|
|
#4548 | ||
|
Zakorzenienie
|
ania tak
jasne ze bedzie okazja na herbatke w bufecie ![]() Cytat:
![]() wkoncu to fotki slubne pary mlodej a nie anzyczonych na chwile przed slubem ![]() Cytat:
|
|
|
#4549 |
|
Zakorzenienie
|
u nas tzn wsród moich znajowmych i rodziny zanikł już zwyczaj robienia zdjęć w dzień ślubu.... na sesję z fotografem teraz wszyscy umawiają się z 2-3 dni po weselu gdzieś w plenerze. wtedy już bez stresu i wszystko na spokojnie się odbywa i nam się to spodobało i też tak będziemy mieć..pojedziemy w jakieś ładne miejsce na sesję
i nie będziemy miec zdjęc w studio fotograficznym...
|
|
|
|
#4550 |
|
Wtajemniczenie
|
Wolę nie opuszczać gości w trakcie imprezy, bo to jest według mnie niegrzeczne. Byliśmy na weselu znajomych, że niby po obiedzie pojechali w plener no i co?? I goście zaczęli się niecierpliwić, gdzie oni są itd. Wrócili jakoś po godzinie, ale strasznie głupio wyszło. Bo jak goście jeszcze nie napici to chcieliby się rozkręcić trochę. A jak tu się bawić jak Młodych nie ma. Nie podobało mi się to i nie chce nikogo tak potraktować.
|
|
|
|
#4551 |
|
Zakorzenienie
|
jaga polska rozmarówka jest zawyżona. L to rozmiar normalnej kobiety, XL zresztą też - zwłaszcza że to jedna bluzka :P Choć to co na metce często powoduje lekkie drgawki, i nie chodzi o cenę :P
Dobrze jest, a z tą gomkowatością Twą to chyba nie jest dobrze, biedna ![]() Ostatnio w lumpie przymierzałam super bluzki, na topie, wyglądałam w nich jak nie powiem co - takie stroje to tylko chudzinki moga nosić by w tym wyglądać. Więc nawet nie powinni tego robić w rozmiarze 40 i zwyż ech. Ja wczoraj Tż wysłałam e-kartkę z wierszykiem-rymowanką wymysloną naprędce: Jesteś moim cukiereczkiem, mym słodziutkim skarbeczkiem. Kocham Ciebie ponad życie, Częściej całuj moje cycie. Mój kochany cukiereczku Zróbmy dzidzie dziś w łóżeczku ! * *wszelkie prawa zastrzeżone Na kartce były pudrowe cukierki z napisem love - w kształcie serca oczywiście.
|
|
|
|
#4552 |
|
Zakorzenienie
|
popscene bez przesady... niektorzy jada odrazu z kosciol na plener i goscie do sali nie moga wejsc.. a ty twierdzisz ze jak para znika na godzine to siegoscie niecierpliwia.. to jacy to goscie ktorym do zabawy potrzebny alkohol?
my pojedziemy na plener w dzien wesela po obiedzie pierwszym tancu i torcie kolo 17 a ze na sali bedziemy od 15;30 to mysle ze goscie juz zaczna sie bawic.. zreszta kazdy z nas zna swoich gosci.. ja na szczescie nie mam takich torzy sie beda niecierpliwic i siedziec zastolem tylko dlatego ze ja jestem na zdjeciach.. wrecz przeciwnie moi kuzyni i przyjaciele napewno beda szalec na parkiecie
|
|
#4553 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do wychodzenia na zdjęcia w czasie wesela to już w ogóle nie wchodzi w rachubę...nie wyobrażam sobie zostawić gości i wyjść... |
|
|
|
|
#4555 |
|
Wtajemniczenie
|
Neska, to prawda, że bez stresu i na luzie. Ale ja to jednak leniwa jestem, wolę załatwić i mieć z głowy
|
|
|
|
#4556 |
|
Zakorzenienie
|
my mamy plener w poniedziałek, w dniu ślubu wykorzystamy tylko stadion na którym znajduje się lokal.
Chyba że będzie okropna pogoda, to albo się wykorzysta jakieś stare kamienice, albo przełoży z pon. na inny dzień. Na plener już można makijaż zrobić samej, a i fryzurę również - lub z pomocą mamy, teściowej szwagierki itp. kwait pojedyńczy lub mały bukiecik, i gotowe. ![]() ps. kilka godzin pięknej białej sukni to stanowxczo za mało więc trzeba zorbić poprawkę heh
|
|
|
|
#4557 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4558 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rybulko nie dziękuj bo nie masz za co widać, że to co Was łączy to trwałe i mocne uczucie Hmmm my czasami przynosimy kawe lub herbate w termosach, bo i w jednym i drugim bufecie ceny są kosmiczne i można "z torami pójść" - z reguły urzędujemy "POD RURĄ"
|
|
|
#4559 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4560 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem... u mnie w rodzinie jak i w rodzinie tz zawsze wychodzilo sie w trakcie wesela i nikt nierobil z tego afery, tak też bedzie i u nas i nie uwazam tego za jakis nietakt...
edit nie wychowania, jesli juz to tradycji, bo ja nieuwazam sie za osobe niewychowana, jelsi juz to poprostu u nas jest inna tradycja niz u was - to samo dotyczy godziny wesela czy podawania tortu.. wiec nie mowi prosze o wychowaniu a raczej o tradycji aniu pod rura jest duzooo palaczy wiec my jestesmy na parterze w jadalni pod rura siedzilysmy pierwszy rok i troche tam duszno wiec przenioslyszmy sie na gore
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:26.

zamiast pomagać to jeszcze między sobą do porozumienia nie mogą dojść
a z różnicami to było tak, że zostaliśmy postawieni przed faktem dokonanym
12 lipca ustawa weszła w życie a my dokumenty składaliśmy pierwszą turą od 27.08
i nikt nie pisnął ani słówka...teraz wygląda to tak, że ciagniemy magisterkę piszemy prace magisterską i oprócz tego uzupełniamy (np. ja) dwa kierunki: wczesnoszkolną i wychowanie przedszkolne...do zaliczenia ponad 30 przedmiotów, dokładnej liczy nie znamy bo to się ze zjazdu na zjazd zmienia jak w kalejdoskopie. Nie wiem czy damy radę, ale postanowiłyśmy spróbować
a z tymi promotorami to tez niezle trafiliscie.. niestety...
Ale się ucieszył
Byłoby super!

jak dla mnie troszkę dużo bo będziemy uziemieni przez ten czas, nigdzie nie pojedziemy bo nauki...mam nadzieję, że uda nam się znaleźć kościół, gdzie spotkań jest mniej, ale są treściwe i można z nich coś wynieść. Termin i godzinę ślubu mamy wstępnie zarezerwowane droga mailową