|
|
#4501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz.II
Witam nowe panny młode!
Martucha! Gratuluje i trzymam kciuki! Ja juz chwile jestem na tym forum i nadal nie wyrabiam sie z czytaniem! Nadal u mnie cieńko z zespołem - obawiam sie że same ochłapy mi zostaną :-(. Powoli załamka mnie bierze. Na poprawę humoru idę dziś do fryzjera bo w sobotę baluje na weselu (to sobie wszystko ładnie podpatrzę). |
|
|
|
#4502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki No ja czesto, gesto zalowalam, ze mamy do siebie tak daleko i ze kazde spotkanie trzeba zaplanowac, ze nie ma zadnego spontana typu ze przyjedzie po mnie do pracy czy do szkoly albo wpadnie niespodziewanie do domku no ale to za bardzo nie bylo mozliwe bo Tż pracowal do 16, wiec jak wsiadl w samochod zaraz po pracy to zanim sie przebil przez Twoje Tychy i Pszczyne to byl u mnie o 18 a ze nastepnego dnia znowu na 8 do pracy to tylko byl wyrabany, a za dlugo to sie soba nie nacieszylismy Zreszta ja mam charakter typowej baranicy potrzebuje miec odrobine spokoju i wlasnego swiata, takze czasem to mi to nawet odpowiadalo ze mieszkamy tak daleko Ale to chyba dlatego ze wczesniej bylam przez 1.5 roku w zwiazku z innym chlopakiem, ktory mieszkal w sasiedniej miejscowosci i to byla dla mnie masakra codziennie po szkole przychodzil do mnie i siedzial az do 22, kiedy to odjezdzal jego ostatni autobus i nie dalo sie mu wytlumaczyc, ze ja tez mam jakies swoje rzeczy do zrobienia, nauke, cos musze pomoc w domu, a jak juz chcialam sie spotkac z jakas kolezanka to od razu byla awantura, ze jak to z kolezanka, a nie z nim takze dopoki bylam zakochana (jakies 3 miesiace ) to mi odpowiadaly jego czeste wizyty, ale potem juz nie bardzo i tylko sie zastanawialam jak sie od niego uwolnic, ale nie bylo to latwe No ale juz sie nie moge doczekac az zamieszkamy razem z Tż i wreszcie bedziemy mogli spedzac ze soba tyle czasu ile bysmy chcieli
|
|
|
|
|
#4503 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, mam takie jedno pytanie. Jak to jest z tymi naukami przedmałżeńskimi? Czy one mają jakiś termin przedawnienia? Czy te nauki bierze się dopiero jak już ma się z księdzem wszystko ugadane? Czy można ot tak sobie pójść? Do ślubu jeszcze rok i 2 miesiące, ale w sumie fajnie to teraz załatwić, żeby mieć to już z głowy.
|
|
|
|
#4504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niektorzy nawet takie nauki robia bedac w wojsku, czy chodzac do liceum, nie majac w planach malzenstwa, tylko dlatego ze akurat jest taka okazja Takze smialo mozesz sie zapisac
|
|
|
|
|
#4505 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
narazie trzymaj kciuki![]() poszukaj zespolu tu http://wesele.nethit.pl/forum/ ale niegawarantuje ze wszyscy ktorzy napisza sa oki.. ale kumpela tu szukala i znalazla.. pelno ofert dostala a do slubu zostalo jej 4 miechy.. no i sie udalo ![]() Cytat:
![]() to ty bylas w jakims toksycznym zwiazku my "pozwalamy" sobie na spotkania ze znajmomymi osobno czeesto ja spotykam sie z przyjaciolkami gdzies w barze a on wtedy z kolegami.. np dzis ide z przyjaciolka na wielkie lody i ciacho i przez to pewnie sie z nim niezobacze nawet krociutko.. ale jak skoncy remont wszytko bedzie oki... wydaje mi sie ze takie osobne spotkania ze znajomymi sa dobre.. jestes jakby odswiezona, niegnijesz tylko we dwojke... ale u nas plusem bylo to ze sie znalismy wczesniej i wiekszosc znajomych byla wspolna.. a ci ktorzy niebyli wpsolni zrobilismy tak ze spotykalismy sie z nimi razem i teraz mozemy sie z nimi wydywac razem.. ale np jak chce sie spotkac z kolegami z liceum czy nie wiem z kumelami a on odrazu na to przystaje i sma planuje jakies spotkanie dla siebie.. tak jest rozsadniej... woole on ma taka kolezanke ktora niedokonca lubie.. i jak tyklko ma sie z nia widziec ja robie wsyztko zeby byc zajeta itd.. ale juz mnie przejrzal.. ;D na sczezscie niemusze mu towarzyszyc ![]() Cytat:
|
|
|
#4506 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4507 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
No tempo rzeczywiscie tu mamy niezle Niedlugo nowa czesc nam otworza ![]() Cytat:
A my juz przeciez po
|
|||
|
|
|
#4508 |
|
Zakorzenienie
|
a my chcemy mieć ślub o 18. Uważamy, że 16 to zdecydowanie za wcześnie. Ostatnio własnie byliśmy na takim weselu, gdzie ślub był o 16 i to była za wielka męczarnia...czas się tak wlókł, że masakra...do 24 już pół wesela była znudzona i zmęczona wszystkim...
|
|
|
|
#4509 | |
|
Zakorzenienie
|
Zottel a jak tam w zameznym stanie sie zyje? opowiadaj
![]() Cytat:
ale to jak juz podkreslalam co region to tradycja
|
|
|
#4510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a potem mamy jeszcze poprawiny. Ja i tak się boję jak ja to wytrzymam bo nawet jak idę na wesele jako gość to o 3 jestem już wykończona a co dopiero jeszcze do 5 i jeszcze poprawiny
|
|
|
|
|
#4511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na sali jestesmy 18:30
|
|
|
#4512 |
|
Wtajemniczenie
|
Neska ja też bym chciała jak najpóźniej. No ale to tylko dlatego, że ja nigdy nie marzyłam o weselu i chciałabym mieć to po prostu z głowy. TŻ mówi, że 16 jest ok dla niego i chyba tak zostanie, bo ja znowu przesadzam w drugą stronę hehe. Na razie nikt jeszcze nie poparł mnie w kwestii sukni, bo ubzdurałam sobie, że chcę mieć krótką - taką do kolan. Wszyscy zdziwieni - siostra, TŻ, przyjacióła. No ale tak chcę i tak musi być
Nie chcę się rzucać w oczy i a najchętniej to bym zniknęła w tłumie. Jak ja nie lubię być w centrum uwagi
|
|
|
|
#4513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wsoje zaczne o 14 skoncze pewnie kolo 3.. i potem poprawiny.. ale jesli wychowalas sie w tradycji gdzie zaczynasz pozniej siedzisz dluzej i potem sie bawisz na poprawinach to wtedy taka forma dla ciebie jest dobra... i jaknajbardziej pasujaca... ja bedac na weselu na mazurach czekajac do 16 na slub myslalam ze sie zagotuje.. i tak naprawde potem niczego juz mi sie niechcialo.. nawet isc na wesele.. ale to tylko dlatego ze wychowalam sie w tradycji gdzie sluby zczynaja sie od poludnia co kraj to obyczaj![]() strippi pochwal sie zawieszkami.. ile zrobilas.. podziwiam Cie co jeszcze bedzie robic sama?
|
|
|
#4514 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak graja, jak goscie sie bawia i w ogole ![]() Cytat:
to byl bardzo toksyczny zwiazek, ale niestety nie potrafilam sie z niego uwolnic, chociaz zrywalam chyba z 5 razy no ale potem on mnie nachodzil w domu, sterczal pod szkola, spotykal niby przypadkiem na miescie ciagle za mna lazil i mnie przepraszal chcial mi sie nawet oswiadczyc Ale go wysmialam on mi to wyznal w moim pokoju a ja zaraz w smiech i sie wydarlam: "mamo ale numer on sie chce oswiadczac " nooo wiem ze to nie bylo zbyt mile i nie swiadczylo o mojej najwiekszej kulturze osobistej, ale wolalam tak niz mialby rzeczywiscie kiedys pojawic sie z pierscionkiem w koncu zeby sie od niego uwolnic wyjechalam na pol roku za granice, najpierw do pracy a potem na stypendium i w sumie przez te pol roku to non stop dostawalam smsy od niego: jednego dnia jak to bardzo mnie kocha, drugiego jak nienawidzi ale mu nie odpisywalam, no a kolezanka nasza wspolna mi powiedziala ze on sie jej pytal gdzie dokladnie jestem i kazal jej wybierac pierscionki bo chcial sie przyjechac oswiadczyc chociaz zerwalam z nim przed wyjazdem nooo i jak wrocilam to jeszcze troche za mna lazil ale w koncu dal sobie spokoj No a teraz to tez mam normalny zwiazek moj Tż nie robi mi wyrzutow jak sie chce spotkac z kolezankami czy kolegami (wrecz to popiera, szczegolnie teraz jak jest daleko to ciagle mi mowi zebym gdzies poszla z kims tam ), noo ja tez mu nie bronie, jak ma ochote sie z kims spotkac, duzo tez spotykamy sie razem z jego znajomymi, albo moimi znajomymi - takze jest fajnie Tamten mi robil awantury jak mu mowilam ze chce sie spotkac z przyjaciolka - to bylo chore no ale teraz podobno ma jakas dziewczyne i podobno sa szczesliwi, takze mam spokoj ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do sukni- to Twój dzień i powinno być ak jak Ty chcesz Jeśli uważasz, że dorze będziesz się czuć w krotkiej sukni to na pewno powinnaś się na taką zdecydować ![]() ja na razie przyglądam się tylko wystawom w salonach ślubnych bo jeszczze mam czas no i w neci troszke przeglądałam....kurcze jest tyle pięknych sukni i jak będę miała coś wybrać to na pewno będę mieć problem...Chociaż ja jestem niziutka więc nie będę mieć takiego pola do popisu ;/
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4516 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też 158 cm tylko, TŻ 30 cm więcej
W sumie to do krótkiej przekonał mnie wątek: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...+%B6lubna+miniTrzeba tylko znaleźć coś odpowiedniego w salonie, bo tam większość to długie suknie. |
|
|
|
#4517 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jak kazda z nas;D
|
|
|
#4518 |
|
Zakorzenienie
|
no ja mam 159 a mój Misiek 186
więc mamy podobne wzrosty do Was
|
|
|
|
#4519 |
|
Raczkowanie
|
nio ja mam 158 a moj tz 189 wiec tez niezla roznica a nie wyskocze w wysokich butach bo znajac mnie to sobie nogi polamie na wlasnym weselu bo nie umiem chodzic w butach na obcasach
|
|
#4520 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Ale wczoraj np. bylismy w banku bo moj Tz cos tam chcial zalatwic i tam go zapytali czy jest zonaty, no to mogl odpowiedziec ze tak Fajnie to brzmi ![]() Co do slubu na mazurach- ja tez jestem z Mazur i jak pisalam bede miala slub na 16 i to dla jak najbardziej odpowiednia godzina A zdjecia bedziemy mieli prawdopodobnie przed slubem.Juz pisalam ale nic sie nie zmienilo. Musze jeszcze raz sprobowac
|
|
|
|
|
#4521 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też nie umiem na obcasie długo wytrzymać. Ja lubię jak jest mi wygodnie i tyle
|
|
|
|
#4522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4523 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
edit doczytalam dzieki kochanie mam nadzieje bo glupio bedzie wygladac jak sie wyrabie w drodze do kosciola
|
|
#4524 |
|
Zakorzenienie
|
bede cie trzymac
|
|
#4525 |
|
Rozeznanie
|
witam Was dziewczyny ale piękny dzis dzień hehe a może załozymy nowy wątek Karzełkowane panny młode hehehe ja tez zaliczam sie do tych malutkich bo mam 160cm a narzeczony heheh 192 i juz mam upatrzone buty na slub na 8zm obcasie a potemtroche niższy chciaz w sumie ja uwielbiam chodzic na szpilkach więc mysle ze nie bedzie żadnego problemu a ślub w kościele mamy na 18 i uwazamy że to zdecydowanie dobra godzina gdyz potem wesle do 5 i poprawiny ,a poza tym to wkońcu jest lato i jeśli bedzie upał(miejmy taka nadzieje )to wolę póżniejsza pore kiedy będzie ciutkę chłodniej i wczoraj załątwilismy sobie autko do slubu kolor kremowy ford rocznik 1920 ,facet bierze 200zł za godzinę więc nie jest tak źle gdyz u nas podejrzewam ze jakieś 3 godzinki wyjdzie(godzina w koscile ,potem dojazd do sali weselnej i kilka fotek i juz) niech któras mnie oswieci jak wstawić fotki to pokazałabym Wam to autko??????? ![]()
|
#4526 |
|
Zakorzenienie
|
strippi ponawiam swoj post gdzies tam wyzej bo pewnie zaginol
![]() strippi pochwal sie zawieszkami.. ile zrobilas.. podziwiam Cie co jeszcze bedzie robic sama?doczytalam wiec foti wstawiasz tak - dajesz odpowiedz zaraz przy ktoryms poscie i zaawanswoane opcje albo odpowiedz na dole pod postami i otwira ci sie duze okno.. i tam jest taka ikonka w 1 rzedzie - spinacz klikasz na nia otwierca ci sie nowe okno i dalej juz wszytko masz wyjasnione
|
|
#4527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pozniej wysle fotki bo teraz leci film o koniach na 2 heherobie album dla rodzicow
|
|
|
#4528 |
|
Rozeznanie
|
mam nadzieje że się udało
![]() dzięki Martucha84 oczywiście jęsli bedzie padało niedaj Boże to jest zaciągany dach i szyby
|
#4529 |
|
Zadomowienie
|
Cześć wszystkim
nie zaglądałam do WAS dawno ale podczytuję WAS z ukrycia jak narazie tkwie w martwym punkcie z pisaniem ciężko mi się zmobilizować może dlatego, że całkiem niedawno wyniosłam na strych wszystko co wiązało się z pisaniem licencjata moim promotorem jest Słowak z pochodzenia UŚ na Usiu to teraz normalka aczkolwiek nie pochwalam tego jakby mało osób na tej uczelni pracowało, w zasadzie to prace weryfikujemy sobie sami bo promotor cokolwiek by nie dostał to jest OK oprócz tego mamy polskiego konsultatnta - niestety tu też klapa ja pisze o klimacie klasy a jako konsultant trafił nam się dr od zajęć umuzykalniających także w kwestii klimatu klasy jest zielony :/ do pisania pracy dochodzą jeszcze różnice programowe, których jest od groma i troche...ciężko się zapowiada, ale mam cichą nadzieję, że damy radę W niedzielę mam komunię kuzyna i brak mi koncepcji co do ubioru...jakieś sugestie? ściskam wszystkie
|
|
#4530 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
chyba nawet wiem kogo masz za promotora.. w zeszlym semestrez mialam zajecia ze slowakiem Seidlerem.. masz go czy tego drugiego? z dziewczynami z roku caly czas sie zastanawialysmy jak wyglada u nich pisanie pracy.. myslalysmy ze to tylko pic na wode i pisze sie tak np u pomocnikow (wiesz o kim mowie.. ) ale z 2 strony masz racje jak dostalas do pomocy kogos nie w klimacie pracy to bedzie ciezko.. a z tym panem pomocikiem mialam uzyke jest rewelacyjny![]() o zdawaniu roznic tez slyszalam.. jestescie biedne...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:44.

ale sie ciesze.. niechce sobie robic zbytnich nadzieji... ale moze... mnie juz zatrudni... fajno by bylo... to raz a dwa dobrze ze napisalam ta prace wczesnijej
trzymam kciuki
albo wpadnie niespodziewanie do domku
to byl u mnie o 18 

A my juz przeciez po 

aczkolwiek nie pochwalam tego jakby mało osób na tej uczelni pracowało, w zasadzie to prace weryfikujemy sobie sami bo promotor cokolwiek by nie dostał to jest OK