Lipcówki 2017 cz. 6 - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-06-18, 09:55   #3871
vadi
*sportaddict*

Dot.: Lipcówki 2017 cz. 6

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Ze co?
Nie miałam takich zastrzyków żadnych Dopytaj się gina. Może one są tylko dla osób z problemami krzepnięcia krwi.
Zapytam w piątek
W Pl, z tego, co czytałam, dość niedawno wprowadzono to rutynowo. Z jednej strony super, wiadomo, z zakrzepicą nie ma żartów, a z drugiej wydaje mi się to wyjątkowo okropne
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-18, 10:01   #3872
emilia0508
królikoholiczka

Dzięki dziewczyny za dobre słowa musi być dobrze, bo inaczej chyba tam zwariuje

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-18, 10:08   #3873
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Minini ale jesteś, mnie nie ma w klubie

Od najmłodszych lat byłam z tych, co to je z kościoła z posadzki zbierali wtedy byłam badana i ponoć taki mój urok, a teraz w ciąży to wszystko wróciło.

No rozumiem współczuję, szczególnie, że w ciąży takie nerwy są całkowicie niepotrzebne. Moja babcia też nam daje do wiwatu, tydzień temu wchodzę do niej, a ona zamiast jeść patrzy na mój brzuch z łyżką w górze, więc rzuciłam bez namysłu babciu ty jedz, a nie się na mnie patrzysz. Babcia w płacz i tekst, że w ogóle z nią nie rozmawiam tylko ciągle powtarzam, że ma na mnie nie patrzeć, wczoraj i dziś, żebym jej oczy zalepiła skoro nie może patrzeć,a ona się tak modli o szczęśliwe rozwiązanie....no zamarłam dosłownie, bo nic takiego jej wcześniej nie powiedziałam a wtedy też w formie półżartu ale ja widzę to trochę inaczej. Jest mi tak strasznie żal tego co się z nią dzieje, bo znam ją całe życie i wiem jakim dobrym i kochanym człowiekiem była, jak dbała o całą rodzinę, z dziadkiem byli wzorem małżeństwa, a dla mnie ich dom jest wspomnieniem szczęśliwego dzieciństwa. I dlatego wiem, że to co się z nią dzieje to po prostu starość i że ona będąc zdrowa nigdy by nikomu złego słowa nie powiedziała. Ale to też inaczej niz u Ciebie, bo to mama mojej mamy, wiec mam do niej dużo cierpliwości. Pewnie w Twoim przypadku tyle bym nie miała.

Super ciociu pogratuluj szczęśliwej mamie, ale dużo dzieciaczków się teraz rodzi, mega czekam na króliki

A miałaś już tak kiedyś czy tylko teraz w ciąży? Ja nienawidzę tego uczucia, kiedy tracę kontrolę nad swoim ciałem...

Haha cudowna żabka

Super turbo bolid

Dzięki Morelko dziś jest ok, to przychodzi znienacka i mija po kilku lub kilkunastu minutach. Nie jest fajne, bo gdyby stało się w miejscu publicznym to nie byłoby łatwo poleżeć z nogami w górze , no ale każda z nas musi się jak widać w ciąży z czymś zmagać.

Dla mnie Twoje włosy są super, dlatego ja bym nic nie zmieniała ten Twój brzusio nieźle skitrany, wcale nie wygląda na duży współczuję kuzynce, niestety nie jest odosobnionym przypadkiem w dzisiejszych czasach gratki dla koleżanki, ładna waga dziecia

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
w ciazy mi tak słabo się robi. Może to tez moja wina bo za szybko wszystko robię a teraz trzeba spokojniej.

Cytat:
Napisane przez emilia0508 Pokaż wiadomość
Teraz się z tego śmieje jak mnie wygonila. Ma Alzheimera i wszystko zapomina. A ostatnio do mnie ze taka gruba jestem. Ja do niej, że dziwne jak z dzieckiem w brzuchu chodzę. No ja prdl... Jutro zamykam się w pokoju i będę sobie wszystko układać na spokojnie
To życzę dużo cierpliwości. Współczuje bo na pewno jest Ci ciężko.

Wczoraj byłam na koncercie do 12 i jadłam naleśniki a potem karkówkę. Nie wiem gdzie ja to mieszczę potem będę płakać jak będzie się trzeba odchudzać wszyscy się ponapijali piwem. Mówiłam TZ ze wrócę zeby się napił ale on nie chce bo kto mnie zawiezie do porodu. U mnie już 37t0d kiedy to zleciało
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-18, 10:10   #3874
emilia0508
królikoholiczka

Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość
w ciazy mi tak słabo się robi. Może to tez moja wina bo za szybko wszystko robię a teraz trzeba spokojniej.

To życzę dużo cierpliwości. Współczuje bo na pewno jest Ci ciężko.

Wczoraj byłam na koncercie do 12 i jadłam naleśniki a potem karkówkę. Nie wiem gdzie ja to mieszczę potem będę płakać jak będzie się trzeba odchudzać wszyscy się ponapijali piwem. Mówiłam TZ ze wrócę zeby się napił ale on nie chce bo kto mnie zawiezie do porodu. U mnie już 37t0d kiedy to zleciało
Dziękuję

Stary 2017-06-18, 10:19   #3875
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Dzisiaj jestem tak na pół obecna na forum i szybko przelatuję przez Wasze posty

Ciężko macie Dziewczyny z tymi Waszymi teściowymi moja nie lubi jeździć w gości, a my rzadko jedziemy do nich więc nie mam co narzekać ale jak już do mnie wpadnie to mi ogród urządza po swojemu

My idziemy 1 lipca na trzydziestkę i TŻ powiedział, że potem już nie pije, bo musi być w gotowosci

Mam dzisiaj jakieś dziwne uczucie w nosie jakby przeziębienie mnie chciało brać mam nadzieję że to się nie stanie.

Mój mąż dziś rano stwierdził, że to było ostatnie piwo. Także raczej taxi nie będę jechać Chyba, że nie zdąży wrócić z pracy.

Cytat:
Dziękuję przyda się

już się powoli przyzwyczaiłam. Tylko najbardziej boję się tego że zostanę sama z nią i małą i tego nie ogarnę. Ale dam radę
Nie możecie się wyprowadzić?
Coś wynająć?

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
Jezu jak wam współczuję przejść z teściowymi! Ja swoją uwielbiam. Jest dla mnie lepsza i bardziej troskliwą niz rodzona matka. Na weekend zabrali Majke żebym mogła odpocząć. A moja mamusia urlopuje się nad morzem. Wielce się poświęcila bo skróciła urlop z 10 dni do 7, inaczej nie dostałaby wolnego jak mała się urodzi. Swoją drogą nie wiem jak wytrzymam z nią dwa tygodnie. Chyba zwariuje.

Skończyliśmy oficjalnie remont! Wczoraj zamontowaliśmy meble w przedpokoju i parę â˜â˜☠â˜â˜☠â˜â˜☠â˜â˜☠â˜â˜☠ â˜â˜☠â˜â˜☠ u dziewczynek. Porobie później zdjęcia to się pochwalę Spakowałam też torbę. I o mały włos się nie przydała takie skurcze miałam w nocy �� miłej niedzieli!
Ja ostatnio też mam dobry kontakt z teściową. Dzwoni do mnie co drugi dzień. 40 min rozmowy. Aż mam wyrzuty sumienia, że z mamą tyle nie rozmawiam.

Ogólnie jednak cieszę się, że jest na drugim końcu Polski. Odległość idealna. Jak przyjedzie to musi min, na tydzień i zawsze jest jakiś problem. Przynajmniej nie może wpaść na kawę.
Moja mama ma 7 km do mnie i była u mnie na kawie raz, od grudnia. Nie ma jak przez pracę.

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
A propos podium, to już sobie ostatnio myślałam, że niech mi powie mój gin w piątek, że trzeba ciąć, będzie cc i z głowy, a potem doczytałam, że po cc już teraz większość szpitali każe brać 2 tygodnie zastrzyki przeciwzakrzepowe i jakoś mi się odechciało Nie umiem sobie wyobrazić kłucia się w domu samej w brzuch
U mnie nie ma żadnych zastrzyków.

Cytat:
Nie jest tak źle, najgorsze pierwsze trzy razy, potem już jakos leci ja po pierwszej cesarce miałam 10 dni zastrzyków.

Dobra wstaje idę zjeść i porobić zdjęcia!
Czy mogę prosić o zdjęcie się z tablicy zaginionych? �� Aaa jakby co wózek mamy Tako Extreme Eco. O taki, mam tylko zdjęcie spacerowki. A mała będzie (CHYBA) miała na imię Sara �� nienawidzę tego chyba
Załącznik 7114076
Super kolory ma ten wózek. Widzę, że mamy takie same torebki. Moja już powoli dogorywa, a noszę ją jedynie na wyjazdach.

Edytowane przez morelle_
Czas edycji: 2017-06-18 o 10:20
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-18, 10:23   #3876
emilia0508
królikoholiczka

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Mój mąż dziś rano stwierdził, że to było ostatnie piwo. Także raczej taxi nie będę jechać Chyba, że nie zdąży wrócić z pracy.

Coś wynająć?

Ja ostatnio też mam dobry kontakt z teściową. Dzwoni do mnie co drugi dzień. 40 min rozmowy. Aż mam wyrzuty sumienia, że z mamą tyle nie rozmawiam.

Ogólnie jednak cieszę się, że jest na drugim końcu Polski. Odległość idealna. Jak przyjedzie to musi min, na tydzień i zawsze jest jakiś problem. Przynajmniej nie może wpaść na kawę.
Moja mama ma 7 km do mnie i była u mnie na kawie raz, od grudnia. Nie ma jak przez pracę.

Super kolory ma ten wózek. Widzę, że mamy takie same torebki. Moja już powoli dogorywa, a noszę ją jedynie na wyjazdach.
No właśnie nie, dom jest przepisany na tż. Moglibyśmy w sumie coś wynająć ale nie będzie nam się to opłacało. Trochę jesteśmy w kropce

Stary 2017-06-18, 10:32   #3877
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie nie, dom jest przepisany na tż. Moglibyśmy w sumie coś wynająć ale nie będzie nam się to opłacało. Trochę jesteśmy w kropce
Współczuję. Dla mnie to najgorszy układ ever.
Może sprzedać dom, kupić jej kawalerkę i sobie coś?

Mój mąż też ma przepisane mieszkanie na siebie w rodzinnym mieście - co dla mnie jest chore bo ma 2 przyrodniego rodzeństwa - matka w ogóle nie myśli, że to nie fer. Oczywiście on nie zamierza tego tak zostawić. Będziemy musieli sami się męczyć z podziałem po sprzedaniu.

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

My wynajmowaliśmy 2 lata pokój w moim rodzinnym mieście. Nie opłacało się, ale w domu miałam wspólny pokój z siostrą, więc nie miałam wyjścia jak chcieliśmy razem mieszkać. Nie żałuję

Po zakupie mieszkania mieszkaliśmy u mojej mamy 3 mc z siostrą w 1 pokoju. Nie było żadnych kłótni, ale za mało miejsca. No i jednak mieszkanie samemu jest całkiem inne. Jak się przenieśliśmy tutaj mąż chciał wynająć, któryś z pokoi. Nie zgodziłam się. Wolałam mieć święty spokój i puste pokoje.
Stary 2017-06-18, 10:35   #3878
poprostu
Zakorzenienie

Mala ja czasem też tak mam, że chciałabym żeby to jeszcze trwało bo boję sie tego co będzie później, a z drugiej strony chciałabym już być po, zobaczyć synka, wiedzieć ze jest dobrze wcześniej miałam podejscie do porodu, że eee tam kliknascie godzin to nie wiecznosc, a teraz coraz częściej w nocy mam oczy jak 5zł i myślę sobie ja prdl Ty i maz juz mieliście doświadczenie w opiece nad noworodkiem a co ja mam powiedzieć ostatnio Pan Tata sobie o nas przypomniał po 2 miesiącach ciszy i dzwonił z dobrymi intencjami :co jest:

Mam pytanie do dziewczyn z niedoczynnością, do końca ciąży raz sobie jeszcze zbadam Tsh ale co zrobić po ciąży? W ciąży miałam zwiększona dawke dwukrotnie. Pozbiej było ok i Nie jeździłam do endo. Nie mam tu lekarza a do Wro przez jakis czas po porodzie nie bardzo mi pasuje jechać co Wam zalecają endo? Zastanawiałam sie czy po porodzie nie zejsc do dawki mniejszej o 25 (przed ciążą miałam dawkę 50, później 75, później 100) i po kilku tyg zrobić wyniki i skonsultować. Co z tym robicie?
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-18, 10:38   #3879
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meja_ml Pokaż wiadomość
Darietta kup sobie mniejszą wanienke później miskę sobie kupic. Ja tak planuje.

tak też zrobie koleżanka mi wstępnie zarezerwowała wanienkę bo jakaś dziewczyna ma na wydanie tylko ktoś musi podjechać i odebrać ma stelaż.
zobaczymy jaki stan porządnie ją wyszoruje a później tą miskę kupie. Jak wanienka nie będzie się nadawać to chociaż stelaż wykorzystam i nie będe musiała latać na ławę do salonu.

jednak pierwsza myśl najlepsza mama też mi doradzała z tą miską.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-18, 10:39   #3880
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
Mala ja czasem też tak mam, że chciałabym żeby to jeszcze trwało bo boję sie tego co będzie później, a z drugiej strony chciałabym już być po, zobaczyć synka, wiedzieć ze jest dobrze wcześniej miałam podejscie do porodu, że eee tam kliknascie godzin to nie wiecznosc, a teraz coraz częściej w nocy mam oczy jak 5zł i myślę sobie ja prdl Ty i maz juz mieliście doświadczenie w opiece nad noworodkiem a co ja mam powiedzieć ostatnio Pan Tata sobie o nas przypomniał po 2 miesiącach ciszy i dzwonił z dobrymi intencjami :co jest:

Mam pytanie do dziewczyn z niedoczynnością, do końca ciąży raz sobie jeszcze zbadam Tsh ale co zrobić po ciąży? W ciąży miałam zwiększona dawke dwukrotnie. Pozbiej było ok i Nie jeździłam do endo. Nie mam tu lekarza a do Wro przez jakis czas po porodzie nie bardzo mi pasuje jechać co Wam zalecają endo? Zastanawiałam sie czy po porodzie nie zejsc do dawki mniejszej o 25 (przed ciążą miałam dawkę 50, później 75, później 100) i po kilku tyg zrobić wyniki i skonsultować. Co z tym robicie?
Ja miałam dawkę 25. OD 2 tyg 25/50mg na przemian.
Endo kazał mi po porodzie brać przez tydzień 25mg. Czyli zejść z tej dawki.
3-4 tyg po porodzie mam zrobić diagram dot. hormonów tsh itd.
Czyli jak już przestanę brać leki. Z wynikami do endo i wtedy decyzja czy dalej leki czy po ciąży już nie trzeba.
Musi być tylko 3-4 tyg bez leków, żeby powtórzyć badania.
Stary 2017-06-18, 10:54   #3881
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Wygoniła Cię z domu
Słabo to wyglada :/
A na co ona jest chora?

Położyłam się spać o 20 obudziłam się na siku o 22 i już nie mogę spać
Jest już 1 i nie mogę zasnąć wiec przyszłam do salonu. Jakieś skurcze mnie męczą ale takie bardziej miesiączkowe niż porodowe.
Kręci mi na dole kręgosłup.
Tz powiedział , ze nie może mieć sexu ze mną bo ja nie będę mieć z tego przyjemności raz, a dwa on nie może tak tego wykonać zadaniowo i tyle . Poza tym jedyna pozycja to od tylu a on nie lubi tak jak nie widzi mojej twarzy niezła walna rozkmine nie powiem

---------- Dopisano o 01:03 ---------- Poprzedni post napisano o 01:00 ----------

Chyba kupię taka karuzele z alli https://m.aliexpress.com/item/327559...art.0.0.Y1bOLE

Do tego taka zawieszkę https://m.aliexpress.com/item/324547...art.0.0.3xjKdZ

I takiego zająca https://m.aliexpress.com/item/327741...art.0.0.XfsqQh

samantha super te zabawki i kombinezon ja mam tygryska od brata mały miał kilka razy na sobie a bez sensu kupować drugi coś takiego
http://www.smyk.com/cool-club-pajac-...ek-162193.html
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-18, 10:56   #3882
emilia0508
królikoholiczka

Cytat:
Współczuję. Dla mnie to najgorszy układ ever.
Może sprzedać dom, kupić jej kawalerkę i sobie coś?

Mój mąż też ma przepisane mieszkanie na siebie w rodzinnym mieście - co dla mnie jest chore bo ma 2 przyrodniego rodzeństwa - matka w ogóle nie myśli, że to nie fer. Oczywiście on nie zamierza tego tak zostawić. Będziemy musieli sami się męczyć z podziałem po sprzedaniu.

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

My wynajmowaliśmy 2 lata pokój w moim rodzinnym mieście. Nie opłacało się, ale w domu miałam wspólny pokój z siostrą, więc nie miałam wyjścia jak chcieliśmy razem mieszkać. Nie żałuję

Po zakupie mieszkania mieszkaliśmy u mojej mamy 3 mc z siostrą w 1 pokoju. Nie było żadnych kłótni, ale za mało miejsca. No i jednak mieszkanie samemu jest całkiem inne. Jak się przenieśliśmy tutaj mąż chciał wynająć, któryś z pokoi. Nie zgodziłam się. Wolałam mieć święty spokój i puste pokoje.
Sama nie może mieszkać. Ja mu powiedziałam że jak tylko my mamy sie zajmować mama to ja nie dam rady i się wyprowadze. Tak nie może być.

Stary 2017-06-18, 11:05   #3883
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Sama nie może mieszkać. Ja mu powiedziałam że jak tylko my mamy sie zajmować mama to ja nie dam rady i się wyprowadze. Tak nie może być.
A sama, żeby mieszkała i pielęgniarkę załatwić, żeby przychodziła?

Ja już to przeżyłam z dziadkami. Współczuję. Nie dałabym rady opiekować się własną mamą nawet. Załatwiłabym opiekunkę. Może to egoistyczne, ale mam dość po 10 latach z dziadkami.
Stary 2017-06-18, 11:06   #3884
poprostu
Zakorzenienie

Morelle ja odstawić na pewno nie mogę bo sobie krzywdę zrobię, niedoczynność miałam stwierdzona na jakiś rok przed ciążą i tsh było wysokie tylko po ciąży tarczyca może już nie potrzebować tak wysokiej dawki ale chyba zmniejsze jak Ty o 25 i zrobie badania
Stary 2017-06-18, 11:10   #3885
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Morelle ja odstawić na pewno nie mogę bo sobie krzywdę zrobię, niedoczynność miałam stwierdzona na jakiś rok przed ciążą i tsh było wysokie tylko po ciąży tarczyca może już nie potrzebować tak wysokiej dawki ale chyba zmniejsze jak Ty o 25 i zrobie badania
To ja miałam tylko w ciąży. Dobrze by było, żebyś się zapisała do endo.
Stary 2017-06-18, 11:12   #3886
vadi
*sportaddict*

Cytat:
A sama, żeby mieszkała i pielęgniarkę załatwić, żeby przychodziła?

Ja już to przeżyłam z dziadkami. Współczuję. Nie dałabym rady opiekować się własną mamą nawet. Załatwiłabym opiekunkę. Może to egoistyczne, ale mam dość po 10 latach z dziadkami.
uważam, że nikt nie powinien mieć prawa oceniać takich decyzji i zarzucać egoizmu
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-18, 11:25   #3887
morelle_
Zakorzenienie

Różnie to jest Vadi
Stary 2017-06-18, 11:33   #3888
siilmariien
Wtajemniczenie

Carolles, Emilia współczuję Wam przejść z teściową

Cytat:
Poprostu ja zamierzam po ciąży zbadać tsh i pójść z wynikami do endokrynolog, nawet jak będą ok. Zapytam co ile kontrolować i z jakim wynikiem przyjść do niej w razie czego. Teraz (w ciąży) kazała mi kontrolować mniej więcej 1x na miesiąc i przyjść jak będzie wynik powyżej 2, ale cały czas jest ok 1.
Jak miałaś problemy z tarczycą przed ciążą to radziłabym Ci jednak zorganizować wizytę u endo po ciąży, oczywiście na spokojnie, w miarę możliwości czasowych i fizycznych. Jeśli teraz nie bierzesz euthyroxu to może zmierz po ciąży poziom tsh zanim zaczniesz brać lek, może początkowo wyniki będą ok i nie będzie potrzeby żebyś w ogóle brała?
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-18, 11:37   #3889
emilia0508
królikoholiczka

Wiadomo że musimy to obgadać ale pewnie zostanie z nami

Stary 2017-06-18, 11:40   #3890
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cytat:
Sam, jeszcze nie mieszkam, ale już mam tego przedsmak. Ja wiem, że kobita chora no ale ile można tłumaczyć. Raz już mnie wyrzuciła z domu bo posprzatalam kuchnie. No kurde, ale jak mam tam mieszkać to nie będę siedzieć w syfie. 3razy mi wyłączyła pralkę bo ona płaci za wodę. Uj z tym, że ta pralka pobrala 3razy więcej wody niż powinna. Ja wiem, że ona jest chora i się zapomina ale ile można tłumaczyć. Ja się staram być spokojna ale do czasu. Zawsze jak przyjedzie brat tż to ustawi ja do pionu i jakiś dzień mamy spokój. Ale potem znów to samo. Ona lubi zbierać szpargały a jak zrobiliśmy jej porządek i brat tż jej wywiozl wszystko to przez dzień płakała bo się wtracamy. To nic, że miała zrobiony porządek. Zawsze jak przyjeżdżam i robię porządek to jest lament i płacz. Bo ja robię a ona nie może. To jej tłumaczymy żeby przyszła mi pomóc. To nie bo ona sama. Jak myje talerze to z jednej strony i wkłada do szafki. To jej już sto razy powtarzałam że nie będę na brudnych talerzach jeść. I żeby wkladala do zmywarki jak nie umie. Ale ostatnio mieliśmy z niej ubaw, bo mówi że bolą ja korzonki, nie może chodzić i chce tabletkę przeciwbólowa. Tż mówi że jej nie da. Kazałam jej dać witaminy. Po 10minitach przyleciała ożywiona. Efekt placebo. Śmiać mi się chciało.
Ech, ponarzekalam. Teraz wstaje i się szykuje powoli do wyjazdu.
przerąbane i w sumie jeszcze gorzej z tym faktem ,że ona tak przez chorobę pewnie...

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Tesciowie to temat rzeka. Ja z.moją.tez miałam.mnóstwo walki... teraz odpukać jest dobrze i staram.się żeby tak było, ona też więc.nie.mogę obecnie narzekać. Ale.wiem, ze nie dałabym rady z nimi.mieszkać nawet kilka dni.

U mnie jakieś dziwne napięcie... czuję ze wszystkim się niedługo zmieni... jakoś mi z tym.dziwnie... strasznie szybko.ten czas zleciał, gdyby.nie zmęczenie i ból to chyba chciałabym jeszcze chwilkę dla siebie a z drugiej strony nie.mogę doczekać się sunka. Troszkę się jednak tego.wszystkiego obawiam....
Mój maz nie wiele mówi o swoich obawach czy uczuciach związanych z pojawieniemsię drugiego synka... na pewno ma stresik ale chyba jest na to bardziej gotowy niż ja

Chilli
No.i.zawiodła moja intuicja co do porodu 17-go hehe tak czy siak,
Zostało Ci 9 dni, wiec bedziesz na podium na bank...

Potem chyba Ty Nulka może nawet wcześniej, bo przecież ściągacz teraz pesar :boisie: trzymam kciuki za Ciebie.

A potem to nie wiem... może Aggs ? Morelle?

Ja jutro mam wizytę, zobaczę co mi powie gin i sprawdzę skurcze pod KTG i Toko. Ciekawe ile waży moj berbeć i jak ta moja szyjka... pewnie bez zmian

Ja tam obstawiam Ciebie i Samanthe w sumie powinnam do końca miesiąca urodzić bo mam datę na 20.06 wpisaną więc 27.06 do szpitala jak coś bo dłużej nie wychodzę już ,ja nie wiem czemu ale porodu się nie boję nastawiam się ,że będzie szybki i zniosę dzielnie.Już chcę tak bardzo zobaczyć młodego i wycałować Go i wytulić ,że nie mogę
ciekawa jestem jak będzie u mnie bo i mamie i siostrze odchodziły wody mama 2 tyg przed terminem rodziła a siora 2 dni po.
Cytat:
Nie jest tak źle, najgorsze pierwsze trzy razy, potem już jakos leci ja po pierwszej cesarce miałam 10 dni zastrzyków.

Dobra wstaje idę zjeść i porobić zdjęcia!
Czy mogę prosić o zdjęcie się z tablicy zaginionych? 😀 Aaa jakby co wózek mamy Tako Extreme Eco. O taki, mam tylko zdjęcie spacerowki. A mała będzie (CHYBA) miała na imię Sara 😉 nienawidzę tego chyba
Załącznik 7114076
super wózek i ślicznie wyglądacie dziewczyny zazdroszczę teściowej!imię bardzo mi się podoba
Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-18, 11:49   #3891
emilia0508
królikoholiczka

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
przerąbane i w sumie jeszcze gorzej z tym faktem ,że ona tak przez chorobę pewnie...

Ja tam obstawiam Ciebie i Samanthe w sumie powinnam do końca miesiąca urodzić bo mam datę na 20.06 wpisaną więc 27.06 do szpitala jak coś bo dłużej nie wychodzę już ,ja nie wiem czemu ale porodu się nie boję nastawiam się ,że będzie szybki i zniosę dzielnie.Już chcę tak bardzo zobaczyć młodego i wycałować Go i wytulić ,że nie mogę
ciekawa jestem jak będzie u mnie bo i mamie i siostrze odchodziły wody mama 2 tyg przed terminem rodziła a siora 2 dni po.
super wózek i ślicznie wyglądacie dziewczyny zazdroszczę teściowej!imię bardzo mi się podoba
Tak. Każdy tak tłumaczy. Jestem cierpliwa ale w końcu czasem mi puszcza nerwy. I żeby się nie kłócić czasem po prostu wychodzę

Stary 2017-06-18, 11:51   #3892
poprostu
Zakorzenienie

Morelle na pewno muszę sie zapisać tylko nie wiem kiedy nie pytałam go o to co robić po porodzie, a ustaliliśmy ze jak na tej dawce będzie wynik ok to nie muszę przyjeżdżać

Siil ja cały czas biorę leki i w ciąży miałam zwiekszone
Stary 2017-06-18, 11:52   #3893
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Zapytam w piątek
W Pl, z tego, co czytałam, dość niedawno wprowadzono to rutynowo. Z jednej strony super, wiadomo, z zakrzepicą nie ma żartów, a z drugiej wydaje mi się to wyjątkowo okropne
U mnie w szpitalu jest rutynowo, u mojej przyjaciółki na przykład nie. Może co szpital to inne zasady?

Cytat:

Coś wynająć?

Moja też już jest w kiepskim stanie. Czas na nową? 😀 Dzisiaj jedziemy na mały shopping tym razem dla siebie ciuchów kupować nie będę bo bez sensu... Ale może torebkę właśnie... Myślicie że jak naciągnę męża w zamian za to, że dam mu drugie dziecko to będzie ok? 😀

A w ogóle... Jest u was coś takiego jak prezent dla mamy z okazji narodzin dziecka? Ja dostałam za pierwszym razem zegarek od męża i biżuterię od teściów. Od męża przyjmę zawsze bez gadania ale od jego rodziców to tak trochę głupio...
Stary 2017-06-18, 11:54   #3894
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie w szpitalu jest rutynowo, u mojej przyjaciółki na przykład nie. Może co szpital to inne zasady?

Moja też już jest w kiepskim stanie. Czas na nową? 😀 Dzisiaj jedziemy na mały shopping tym razem dla siebie ciuchów kupować nie będę bo bez sensu... Ale może torebkę właśnie... Myślicie że jak naciągnę męża w zamian za to, że dam mu drugie dziecko to będzie ok? 😀

A w ogóle... Jest u was coś takiego jak prezent dla mamy z okazji narodzin dziecka? Ja dostałam za pierwszym razem zegarek od męża i biżuterię od teściów. Od męża przyjmę zawsze bez gadania ale od jego rodziców to tak trochę głupio...
Udanych zakupów!

U mnie nie ma czegoś takiego. Z reguły kwiaty tatuś dziecka przynosi. Ale fajnie coś dostać ekstra od męża. Od innych to u mnie przynosi się 1kg cukru dla słodkiego życia dziecka i mamy.
Stary 2017-06-18, 11:56   #3895
emilia0508
królikoholiczka

Cytat:
Udanych zakupów!

U mnie nie ma czegoś takiego. Z reguły kwiaty tatuś dziecka przynosi. Ale fajnie coś dostać ekstra od męża. Od innych to u mnie przynosi się 1kg cukru dla słodkiego życia dziecka i mamy.
O tym cukrze pierwsze słyszę

Stary 2017-06-18, 11:58   #3896
etusiaaa
Wtajemniczenie

Współczuję relacji z teściowa.

Moje relacje tez z początku były kiepskie w piątek minęło 5 lat jak mieszkamy razem i powiem tak ze dotarliśmy się nawzajem z tesciowa😊 owszem spory są ale nie takie straszne 😉

Ja dziś miałam tragiczna noc myślałam że zobaczę kosmos tak mnie bolał kręgosłup 😕 jeszcze 3 tygodnie to tp😆 oby tylko nie dluzej😕

U mnie nie ma prezentów z okazji narodzin dziecka

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-18, 12:01   #3897
morelle_
Zakorzenienie

U mnie są prezenty dla dziecka Dla mamy tak jak pisałam
Stary 2017-06-18, 12:11   #3898
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:

Moja też już jest w kiepskim stanie. Czas na nową? Dzisiaj jedziemy na mały shopping tym razem dla siebie ciuchów kupować nie będę bo bez sensu... Ale może torebkę właśnie... Myślicie że jak naciągnę męża w zamian za to, że dam mu drugie dziecko to będzie ok?

Biżuterię koleżanki dostawały od teściów to nie słyszałam
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-18, 12:26   #3899
Carolles
Zadomowienie

Dzieki dziewczyny

Teściowa byla o dziwo na chwilę i faktycznie miala sprawę do tż. A pojechała tak wcześnie bo tż jej powiedział ze ja na popoludnie plany mam. Prawda jest taka ze nie mam ale chciał mi chyba pokazac ze jego mamusia wcale nie jest taka zła.

MySweet mój brat kupił żonie złoty pierścionek jak urodziła mu pierwszego syna 😊 ale nie każdy w mojej rodzinie uważa to za jakąś tradycje. Mój brat ma gest po prostu 😀 ja sie zdziwię mocno jak tż o jakiś kwiatach pomysli! Bo on w szoku w ogóle nie myśli już nie mówiąc o jakimś prezencie z tej okazji dla żony 😋

O cukierkach dla dziecka słyszałam tylko na chrzest ze sie dziecko obsypuje cukierkami zeby miało słodkie życie.

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-18, 12:29   #3900
meja_ml
Raczkowanie

Agg_S według TP to Ty rodzisz po mnie, nie strasz że Ty już 😵

Po cc są zastrzyki masakra. Jak ja nie lubię igieł.

Sweet super wozek, śliczne kolory.

Poprostu no właśnie zamierzam się dowiedzieć o gin jak to wygląda. Zresztą planuje w tym miesiącu iść do Endo tylko czekam na wyniki tsh i ft4 i dowiedzieć się jak to wygląda. Jak będę coś wiedzieć to dam znac.
Wolała bym żeby organizm nie szalał dodatkowo od tarczycy.

U nas mąż kupuje jakąś biżuterię najczęściej. Od tesciowych to nie słyszałam.

meja_ml jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości