|
|
#3871 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniówki 2017 <3 cz.4
Mają
![]() Cytat:
Nadal nierozpakowany ale wrzucę fotki jak tylko to ogarnę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Cytat:
Ja do torby włożyłam siatkę materiałową, w której mam rzeczy do porodu: klapki, koszulę, szlafrok, ręcznik (w razie gdybym szła pod prysznic albo do wanny, zastanawiam się jeszcze nad strojem kąpielowym, ale to chyba przesada?), olejek do masażu, wachlarz, gumki do włosów, pieluchę tetrową (do okładu na krocze) i nie pamiętam czy coś jeszcze
|
||||||||
|
|
|
#3872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie mi to nie ułatwia Chciałabym to przespać, albo żeby mnie uśpili jakoś ![]() Jo biedra rządzi ręcznika nie wezme, bo i tak nie mialam ochoty na prysznic ani razu, no strój kapielowy to lekka przesadajedna z dziubkiem, żeby było wygodnie. Masaż mówisz, ja nie chciałam, że ktokolwiek mnie dotykał, trzymał za rękę |
|
|
|
|
#3873 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja dzisiaj kupiłam w rossmanie rzeczy ostatnie do kosmetyczki szpitalnej, w tygodniu zrobie pranie i prasowanie koszul i będę mogła wkładać do torby. Oby się szybko nie przydała. Przyznam,że zaraz po tym jak zrobiłam test przygotowałam sobie zestaw "basic" do szpitala na półce, żeby w razie czego zgarnąć tylko do torby. Teraz jak dochodzą do tego wkładki laktacyjne i podkłady poporodowa to robi się powaznie😉 A i powachalam dziś sobie ten płyn Bobini i faktycznie milusio pachnie😊 Cytat:
Mi też zaginął dziś jeden sandal a taki fajny szeroki- w sam raz by byl😂 Do lipca szybko zleci a wymarzony i unikatowy wózek,wiec warto czekać 😊 Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3874 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie musze się zastanowić co kupić. Musi być paczkowane z jakąs dłuższą data i bardzo energetyczne. Jakies batoniki, może bułeczki maslane takie w paczkach. Sama chemia. No ale same zdrowe batoniki to za mało
Lodówke bede miec oddział obok, wiec lipa. Zreszta kradna tam żarcie No i woda. ze 2 duże butelki i jedna mała z dziobkiem. reszte doniesie. No ale dzieci rodze wieczorem, to przez noc pewnie wsio wypije. Chyba, ze teraz bedzie inaczej.
|
|
|
|
#3875 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A te okłady to podejrzałam na yt jak oglądałam brytyjską porodówkę. Położna przyłożyła ciepły okład na krocze rodzącej tuż przed parciem. Myślę, że może to pomóc rozluźnić krocze ![]() Cytat:
![]() Ja wzięłam tylko jeden ten podkład poporodowy na wyjście (podpaska to chyba by była zbyt optymistyczna wersja?), bo w "moim" szpitalu zapewniają. Jak tam kiedyś leżałam, to przez cały czas były wyłożone w łazience i na bieżąco uzupełniane, więc luzik ![]() Z żarełka to chyba bułki maślane jak pisze judkama, chlebek wasa, biszkopty W szpitalu bufet jest, to najwyżej będę męża tam wysyłać po wsparcie energetyczne
|
||
|
|
|
#3876 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
wiecie, że ja nigdy nie miałam nic do jedzenia może za 4 razem coś smacznego wezmę
|
|
#3877 |
|
Zakorzenienie
|
Jak pakowałam do torby rzeczy do pielęgnacji malutkiej to jakoś tak do mnie dotarło, że niedługo ona będzie już z nami i będę się nią opiekować. Niby oczywiste, a jednak takie szokujące i rozczulające odkrycie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3878 |
|
Rozeznanie
|
Czy wy też tak macie, że środek brzucha jest twardszy i czuć jakieś części ciała, a po bokach, u góry i na dole miękko? Mam wrażenie, że w kółko siedzą przy pępku, skóra tu nieźle napięta. Jak są główkowo to może tyłki tu mają czy co 😀
|
|
|
#3880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i często mam wybrzuszenie na wysokości pępka, obstawiam, że to tyłek ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3881 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie wiem, czy to nóżkami się tak wygiela czy pupkę wypięła, ale zdecydowanie też tak mam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie po prawej stronie się tak wypina obstawiam dupke
|
|
|
|
|
#3883 |
|
Zakorzenienie
|
To moj ma dupke najczesciej po lewej
po prawej sprzedaje mi kopy czasem tez obrywam prawie ze w prawa piers tak wysoko juz siega ze z mezem sie smialismy ze jeszcze chwila i mi stope do buzi wsadzi Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3884 | |||||
|
Rozeznanie
|
Haha - najlepsze jest to, że skonkludowałyśmy, że skoro GB będzie chińska, to przynajmniej paczki z Ali będą szybciej dochodzić
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Niby 2,99, ale i tak mnie to zdenerwowało - to straszne, że człowiek musi każdej pierdoły sam dopilnować.Co do żarełka, to mam WIELKIE PLANY jako wieczny głodomór, więc się podzielę pomysłami ![]() - czekolada gorzka 90% - orzechy (pistacje, nerkowce, laskowe - coś w tym klimacie) - batony musli i sezamki - wołowina suszona Beef Jerky z Sokołowa (uwielbiam :P) - dania błyskawiczne, ale o dobrych składach, żeby nie uczulić małego przy karmieniu piersią; odkryłam niedawno coś takiego jak Quicker: http://www.quicker-food.com.pl/ - polecam - suszone owoce, chipsy owocowe - woda + wezmę chyba z jednego izotonika - może kabanosy? Wiem - jestem straszna A te quickery to dla mnie odkrycie roku pod kątem szpitala :PCytat:
I tam mam zazwyczaj twardszy brzuch.---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:32 ---------- Tak, jak pisałam - byłam dziś na spotkaniu z położną. Super babeczka - rzutka, energiczna, konkretna, ale jednocześnie bardzo ciepła. Wypełniliśmy wstępnie dokumentację porodową. Muszę Wam powiedzieć, że sporo tego teraz jest... Wywiad położniczy, wywiad higieniczny, wywiad epidemiologiczny, wywiad zw. z historią chorób, szereg zgód... Jakbym miała to w skurczach wypełniać, chyba bym straciła przytomność. Czuję się teraz dużo spokojniejsza - wiem, że będę pod dobrą opieką. Ciasta w końcu nie upiekłam, bo dzień mi się rozciągnął. Teraz dopiero wróciłam z ostatniego spaceru z psami i padam na pysk. Jutro skoczę do Bliklego albo do Wedla po jakiś fajny zestawik na prezent dla szwagierki. Ewentualnie kupię torcik w cukierni. Dobrej nocy! ![]() ---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ---------- A, i powiedzcie mi, czy te orzechy to jest dobry pomysł, bo też potrafią nieźle uczulać, skubane... |
|||||
|
|
|
#3885 |
|
Zakorzenienie
|
Co to za spanie do tej godziny? Prawie 10 a tu cisza
![]() CC moja polozna wychodzi z zalozenia ze podczas karmienia nalezy jesc jak w ciazy. Wychodzi wiec na to ze jak orzechy jadlas to mozesz jesc. Ja zdania nie mam bo nie wiem, pierwsze dziecko bede miala ale wydaje mi sie ze jak zauwazysz cos niepokojacego to odstawisz po prostu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3886 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3887 |
|
Raczkowanie
|
Ja nie wiem jak mój leży - czuję dwie kulki, po lewej i prawej stronie pępka, jak się rusza to czasem mam pepek zapadnięty. A niby leży główkowo przodem.
Hubiworld uznał reklamację
|
|
|
|
#3888 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Widzę, że warto u nich kupować, bo sprawę Oriane z zalanym kartonem też rozpatrzyli pozytywnie.---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Dobra, ja znikam na cały dzień Zajrzę wieczorem albo jutro rano
|
|
|
|
|
#3889 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry 😀 u nas najpierw spacer potem laba 😂
20170618_092111.jpg20170618_102529.jpg Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
#3890 |
|
Zakorzenienie
|
Doberek! My na obiad dzis do tesciowej przyjechalismy. Skoczymy do pepco.
Ja sie nie bede ograniczac przy karmieniu piersia. U corki uaktywnily sie pokarmowki po nie całym roku od odstawienia od piersi. Takze co ma byc to bedzie. Licze, ze Wicia tak jak i starszy synek przejmie moje geny i pokarmowki go omina. Mycha ma takie same co tesciowa. Jedynie to warto unikac mocno pryskanych owocow, warzyw itp. To jednak szkodzi i nam, zwala sie wysypki na np. truskawy a to chodzi o pestycydy. No i musze zamowic probiotyk dla Wicia ![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Co do przypraw, to pamietam ze powyjsciu ze szpitala z malym, zrobilam sobie kurczaka z chilli. Po tym zaczal w koncu ssac jak szalony Takze no.
|
|
|
|
#3891 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#3892 | ||
|
Zakorzenienie
|
witam
jaka piękna pogoda dziś miły dzionek, popołudniu byliśmy u mojej chrześniaczki na urodzinach Cytat:
Cytat:
![]() jutro przyjeżdża do mnie koleżanka
|
|
#3893 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
całą górną część brzucha i okolice pępka mam twarde. Dół mięciutki, ale to moje sadełko sprzed ciąży, które wbrew moim życzeniom nie wchłonęło się do ciążowego brzuszka Cytat:
Dużo zdrówka dla koleżanki Cytat:
Tż był i pojechał. Odprowadziłam go na lotnisko, oczywiście się popłakałam. Coraz ciężej mi żyć na odległość Widzę, że fajnie spędziłyście długi weekend
|
|||
|
|
|
#3894 |
|
Zakorzenienie
|
Itaksia duzo zdrowia dla kolezanki
![]() Yabadabadooo Twoj maz pracuje za granica? Chyba w temacie nie jestem ![]() Moj syn tak daje czadu ze ulozyc sie nie moge..do tego zgaga bo zachcialo mi sie pasztetu o 22 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3895 |
|
Zadomowienie
|
crescent, niestety
całe szczęście jeszcze tylko do marca '18 (mam nadzieję łoo odważna! ja pasztetu od 6 miesiąca w buzi nie miałam, bo potem zdychałam dwa dni na zgagę. W sobotę połasiłam sie na bezalkoholowego żywca z sokiem malinowym. Pół nocy w plecy, bo ciągle się kręciłam przez ta zgage
|
|
|
|
#3896 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że Twojej koleżance również się uda pokonać choróbsko Cytat:
|
|||
|
|
|
#3897 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ogłaszam wszem i wobec, że ten tydzień to już tylko pranie i prasowanie juniorowych rzeczy. Lampa do sypialni zamówiona, firanka też. Dzisiaj tż przenosi łóżko, wstawia komodę i łóżeczko. Yeeee Miłego dnia Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
#3898 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3899 |
|
Zadomowienie
|
Hej 😘 witam sie i ja. Jestem wyładowana po wczorajszej imprezie tzn byliśmy na chrzcinach, po 20 wróciliśmy, a córka wstała o 6
Trochę mnie mały w brzuchu wczoraj nastraszył bo mało aktywny był i od rana też sie leni i chyba śpi jeszcze.... No może się przekręcił czy coś bo słabo mnie tylko smyrnął od wczoraj Wysłane za pomocą mTalk |
|
|
|
#3900 |
|
Zadomowienie
|
Diablica, super
Maleńka, może mały nie chciał się za dużo ruszać żeby mamuska miała miejsce na imprezowe jedzonko Dzień dobry, siedzę w przychodni czekam na badania. Wczoraj sie pochorowalam. Cały ranek aż do południa leżałam z bólem żołądka. Udało mi się troszkę rzygnąć. Okazało się, że zaszkodził mi bogracz który jadłam na kolację w sobotę. Chrzanione pieczarki i papryką. Wątroba juz ma chyba problem z takimi ciężkimi rzeczami Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez yabadabadooo Czas edycji: 2017-06-19 o 08:33 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:07.

Tak przy małym mi poleciały.
No i klapki pod prysznic, mam tylko jeden 

No ale wyjątkowy kolor, to se poczekam do lipca pewnie ...
W szpitalu bufet jest, to najwyżej będę męża tam wysyłać po wsparcie energetyczne
może za 4 razem coś smacznego wezmę 

wiec tez polecam!

tak wysoko juz siega ze z mezem sie smialismy ze jeszcze chwila i mi stope do buzi wsadzi