Sierpniówki 2017 <3 cz.4 - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-06-17, 20:32   #3871
Martoolka87
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniówki 2017 <3 cz.4

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
Już roana mają?
No tak, tylko mój kolor ciekawe kiedy zrobią
Mają

Cytat:
Napisane przez a_nn_a_ Pokaż wiadomość
Marta zwolnij obroty,trzeba sie troszkę oszczędzać. Wrzuć zdjęcie jak juz rozpakujesz kinderkrafta. Ciekawa jestem zdjęć realnych 😊
Znów mi się nie udało pooszczędzać
Nadal nierozpakowany ale wrzucę fotki jak tylko to ogarnę

Cytat:
Napisane przez oriane Pokaż wiadomość
Przerażacie mnie tymi torbami do szpitala. Terminy na koniec sierpnia i już gotowe. A ja z ryzykiem porodu przedwczesnego i nadal niegotowa. Czas wziąć się do roboty 😀 Chociaż ostatnio chyba w 15min się spakowałam
Ja bym się jeszcze nie pakowała, ale planujemy wyjazd, więc lepiej niech torba profilaktycznie siedzi w bagażniku i się nie przydaje

Cytat:
Napisane przez cesarskie cięcie Pokaż wiadomość
Poza tym, śniło mi się, że dyskutowałyśmy na Sierpniówkach... Kwestię zakupu Wielkiej Brytanii przez Chiny I jak to wpłynie na naszą gospodarkę i politykę światową I to, że Brytyjczycy oszaleli, dając się po prostu kupić
To przebiło nawet mój sen z Bednarkiem wiozącym mnie do porodu

Cytat:
Ja to się zaczynam coraz bardziej bac porodu
Myslenie o magicznej pitynce czy macicy wcale mi nie pomaga
Nawet siusiu boję sie chodzić, bo jak duzo leci to mam schizę, że to wody mi odchodzą Tak przy małym mi poleciały.
Normalnie ogarnia mnie panika! Potem przetrwac szpital, w domu samej opieki, organizacji to się nie boję, tu jestem w miare spokojna. Chociaż tyle
Moja położna wciąż powtarza, że do pierwszego porodu to się idzie z ciekawości. Ty już wiesz co Cię czeka, ale to wcale nie musi ułatwiać sprawy

Cytat:
Jasnoy szary też super Na zdjęciu wygląda jak biały, ale to pewnie światło. Z szarą ścianą będzie świetnie wyglądało - kontrastowo, ale subtelnie.
Wrzucę Wam fotkę jak już zawiśnie, ale najpierw mąż musi umyć okno

Cytat:
Napisane przez diablica80 Pokaż wiadomość
Hello. Nadrabiać będę później. Bo jak na mnie w 8 miesiącu przystało czasu brak
Rano targ z młodym zaliczyliśmy, później Lidla.

Wstawiłam rosół i teraz zabawa z młodym.
Jesteś hardkorem

Cytat:
Diablica to nie wiem, jakie dragi bierze, że ma tyle energii - ja po jednym jej dniu odpoczywałabym tydzień
Przydałby się namiar na dilera

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Cytat:
Ja do torby nie mam wody i żarełka jeszcze włozonych, tylko nie wiem gdzie się mi uda to wsadzić. Jednak ze starszakami miałam większą torbę kurcze No i klapki pod prysznic, mam tylko jeden Drugi ciul zaginął gdzieś. Myślicie, ze w pepco mają jakieś? Bo chce po piżamki starszaków tam skoczyć jutro to bym i klapki wzięła.
W sumie mam 2 torby, jedna z rzeczami dla Wicia i moją koszulą do porodu. To taka mniejsza torba. Druga to rzeczy tylko dla mnie
Też nie wiem czy wodę i żarcie gdzieś wcisnę. Najwyżej z reklamówką z biedry dodatkowo pojadę
Ja do torby włożyłam siatkę materiałową, w której mam rzeczy do porodu: klapki, koszulę, szlafrok, ręcznik (w razie gdybym szła pod prysznic albo do wanny, zastanawiam się jeszcze nad strojem kąpielowym, ale to chyba przesada?), olejek do masażu, wachlarz, gumki do włosów, pieluchę tetrową (do okładu na krocze) i nie pamiętam czy coś jeszcze
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-17, 20:52   #3872
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Moja położna wciąż powtarza, że do pierwszego porodu to się idzie z ciekawości. Ty już wiesz co Cię czeka, ale to wcale nie musi ułatwiać sprawy

Też nie wiem czy wodę i żarcie gdzieś wcisnę. Najwyżej z reklamówką z biedry dodatkowo pojadę
Ja do torby włożyłam siatkę materiałową, w której mam rzeczy do porodu: klapki, koszulę, szlafrok, ręcznik (w razie gdybym szła pod prysznic albo do wanny, zastanawiam się jeszcze nad strojem kąpielowym, ale to chyba przesada?), olejek do masażu, wachlarz, gumki do włosów, pieluchę tetrową (do okładu na krocze) i nie pamiętam czy coś jeszcze

No właśnie mi to nie ułatwia Chciałabym to przespać, albo żeby mnie uśpili jakoś

Jo biedra rządzi ręcznika nie wezme, bo i tak nie mialam ochoty na prysznic ani razu, no strój kapielowy to lekka przesada gumke do włosów to bede miec na sobie jak zwykle, woda musi być
jedna z dziubkiem, żeby było wygodnie. Masaż mówisz, ja nie chciałam, że ktokolwiek mnie dotykał, trzymał za rękę Okłady na krocze?

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-17, 21:01   #3873
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:
Hej
Torba do szpitala spakowana, koszula do porodu ze starego t-shirtu przerobiona, pieluchy wyprasowane, komoda wypucowana, a teraz padam na pyszczek
No to znow dalas czadu z zadaniamj dla siebie😊
Ja dzisiaj kupiłam w rossmanie rzeczy ostatnie do kosmetyczki szpitalnej, w tygodniu zrobie pranie i prasowanie koszul i będę mogła wkładać do torby. Oby się szybko nie przydała. Przyznam,że zaraz po tym jak zrobiłam test przygotowałam sobie zestaw "basic" do szpitala na półce, żeby w razie czego zgarnąć tylko do torby. Teraz jak dochodzą do tego wkładki laktacyjne i podkłady poporodowa to robi się powaznie😉

A i powachalam dziś sobie ten płyn Bobini i faktycznie milusio pachnie😊

Cytat:
klask i:

Ja do torby nie mam wody i żarełka jeszcze włozonych, tylko nie wiem gdzie się mi uda to wsadzić. Jednak ze starszakami miałam większą torbę kurcze No i klapki pod prysznic, mam tylko jeden Drugi ciul zaginął gdzieś. Myślicie, ze w pepco mają jakieś? Bo chce po piżamki starszaków tam skoczyć jutro to bym i klapki wzięła.
W sumie mam 2 torby, jedna z rzeczami dla Wicia i moją koszulą do porodu. To taka mniejsza torba. Druga to rzeczy tylko dla mnie

No i mój wózeczek na linii produkcyjnej jest No ale wyjątkowy kolor, to se poczekam do lipca pewnie ...
Co do zarełka bierzecie??? Tez planuje dwie torby, bo w jednej się nie domknę chyba.
Mi też zaginął dziś jeden sandal a taki fajny szeroki- w sam raz by byl😂

Do lipca szybko zleci a wymarzony i unikatowy wózek,wiec warto czekać 😊

Cytat:
Mają

Znów mi się nie udało pooszczędzać
Nadal nierozpakowany ale wrzucę fotki jak tylko to ogarnę

Ja bym się jeszcze nie pakowała, ale planujemy wyjazd, więc lepiej niech torba profilaktycznie siedzi w bagażniku i się nie przydaje

To przebiło nawet mój sen z Bednarkiem wiozącym mnie do porodu

Wrzucę Wam fotkę jak już zawiśnie, ale najpierw mąż musi umyć okno

Jesteś hardkorem

Przydałby się namiar na dilera

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Nie spieszy się, ale jak zlozycie cyknij foto☺

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
a_nn_a_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-17, 21:15   #3874
judkama
Zakorzenienie

Właśnie musze się zastanowić co kupić. Musi być paczkowane z jakąs dłuższą data i bardzo energetyczne. Jakies batoniki, może bułeczki maslane takie w paczkach. Sama chemia. No ale same zdrowe batoniki to za mało Ja sie zastanawiam czy z kfc by można było zrobic zamówienie jakby co Lodówke bede miec oddział obok, wiec lipa. Zreszta kradna tam żarcie No i woda. ze 2 duże butelki i jedna mała z dziobkiem. reszte doniesie. No ale dzieci rodze wieczorem, to przez noc pewnie wsio wypije. Chyba, ze teraz bedzie inaczej.

synuś
córeczka
synuś
Stary 2017-06-17, 21:32   #3875
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Jo biedra rządzi ręcznika nie wezme, bo i tak nie mialam ochoty na prysznic ani razu, no strój kapielowy to lekka przesada gumke do włosów to bede miec na sobie jak zwykle, woda musi być
jedna z dziubkiem, żeby było wygodnie. Masaż mówisz, ja nie chciałam, że ktokolwiek mnie dotykał, trzymał za rękę Okłady na krocze?
Myślę, że pomoże mi masowanie kości ogonowej, bo przy poronieniach miałam z nią problem i jak mąż masował, to było znacznie lepiej

A te okłady to podejrzałam na yt jak oglądałam brytyjską porodówkę. Położna przyłożyła ciepły okład na krocze rodzącej tuż przed parciem. Myślę, że może to pomóc rozluźnić krocze

Cytat:
Ja dzisiaj kupiłam w rossmanie rzeczy ostatnie do kosmetyczki szpitalnej, w tygodniu zrobie pranie i prasowanie koszul i będę mogła wkładać do torby. Oby się szybko nie przydała. Przyznam,że zaraz po tym jak zrobiłam test przygotowałam sobie zestaw "basic" do szpitala na półce, żeby w razie czego zgarnąć tylko do torby. Teraz jak dochodzą do tego wkładki laktacyjne i podkłady poporodowa to robi się powaznie😉

Co do zarełka bierzecie??? Tez planuje dwie torby, bo w jednej się nie domknę chyba.
To Ty cały czas w gotowości jesteś
Ja wzięłam tylko jeden ten podkład poporodowy na wyjście (podpaska to chyba by była zbyt optymistyczna wersja?), bo w "moim" szpitalu zapewniają. Jak tam kiedyś leżałam, to przez cały czas były wyłożone w łazience i na bieżąco uzupełniane, więc luzik

Z żarełka to chyba bułki maślane jak pisze judkama, chlebek wasa, biszkopty W szpitalu bufet jest, to najwyżej będę męża tam wysyłać po wsparcie energetyczne
Stary 2017-06-17, 21:36   #3876
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
Torba do szpitala spakowana, koszula do porodu ze starego t-shirtu przerobiona, pieluchy wyprasowane, komoda wypucowana, a teraz padam na pyszczek
super z torbą
Cytat:
klask i:

No i mój wózeczek na linii produkcyjnej jest No ale wyjątkowy kolor, to se poczekam do lipca pewnie ...
wydaje mi się, że widziałam tam japonki
Cytat:

wcale nie jestem ciekawa

wiecie, że ja nigdy nie miałam nic do jedzenia może za 4 razem coś smacznego wezmę
Stary 2017-06-17, 21:50   #3877
Martoolka87
Zakorzenienie

Jak pakowałam do torby rzeczy do pielęgnacji malutkiej to jakoś tak do mnie dotarło, że niedługo ona będzie już z nami i będę się nią opiekować. Niby oczywiste, a jednak takie szokujące i rozczulające odkrycie

Stary 2017-06-17, 22:09   #3878
oriane
Rozeznanie

Czy wy też tak macie, że środek brzucha jest twardszy i czuć jakieś części ciała, a po bokach, u góry i na dole miękko? Mam wrażenie, że w kółko siedzą przy pępku, skóra tu nieźle napięta. Jak są główkowo to może tyłki tu mają czy co 😀

oriane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-17, 22:11   #3879
aneta_91
Zakorzenienie

Itakasia super wózek i jak szybko! Ładny kolor!
Cesarskie my nasze Bebetto kupowaliśmy w Dudku stacjonarnie i mieliśmy go po tygodniu wiec tez polecam!
Stary 2017-06-17, 22:27   #3880
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Czy wy też tak macie, że środek brzucha jest twardszy i czuć jakieś części ciała, a po bokach, u góry i na dole miękko? Mam wrażenie, że w kółko siedzą przy pępku, skóra tu nieźle napięta. Jak są główkowo to może tyłki tu mają czy co 😀

U mnie się zdarza, że brzuch jest twardy​ po jednej stronie, a po drugiej miękki i często mam wybrzuszenie na wysokości pępka, obstawiam, że to tyłek

Stary 2017-06-17, 22:33   #3881
gunis
Rozeznanie

Cytat:

No ja przed chwilą dotykalam czegoś w okolicach pępka nie wiem, czy to nóżkami się tak wygiela czy pupkę wypięła, ale zdecydowanie też tak mam

gunis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-17, 22:40   #3882
aneta_91
Zakorzenienie

Cytat:
Czy wy też tak macie, że środek brzucha jest twardszy i czuć jakieś części ciała, a po bokach, u góry i na dole miękko? Mam wrażenie, że w kółko siedzą przy pępku, skóra tu nieźle napięta. Jak są główkowo to może tyłki tu mają czy co

U mnie po prawej stronie się tak wypina obstawiam dupke
Stary 2017-06-17, 23:39   #3883
crescent
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneta_91 Pokaż wiadomość
U mnie po prawej stronie się tak wypina obstawiam dupke
To moj ma dupke najczesciej po lewej po prawej sprzedaje mi kopy czasem tez obrywam prawie ze w prawa piers tak wysoko juz siega ze z mezem sie smialismy ze jeszcze chwila i mi stope do buzi wsadzi

Stary 2017-06-18, 00:37   #3884
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ZieloonaTruskawka Pokaż wiadomość
Haha, chyba przebilas wszystkie dziwaczne sny ciazowe
Haha - najlepsze jest to, że skonkludowałyśmy, że skoro GB będzie chińska, to przynajmniej paczki z Ali będą szybciej dochodzić

Cytat:
😂😂😂 prawie się posmarkałam

Jak się ma takie ADHD w domu to trzeba za nim nadążyć.
Podziwiam

Cytat:
Hej
Super Też muszę sobie jakieś wdzianko do porodu przygotować z opcją do kangurowania.

Cytat:

Za późno pewnie odpowiadam, ale widziałam w Pepco cały karton japonek A że torba coraz mniejsza - doświadczenie czyni mistrza

Cytat:

A i powachalam dziś sobie ten płyn Bobini i faktycznie milusio pachnie😊

Do lipca szybko zleci a wymarzony i unikatowy wózek,wiec warto czekać 😊

Nie spieszy się, ale jak zlozycie cyknij foto☺

Ja też zrobiłam ostatnie zakupy w Rossku do torby i jestem zła, bo babka przy kasie nie zapakowała mi mini nici dentystycznej Niby 2,99, ale i tak mnie to zdenerwowało - to straszne, że człowiek musi każdej pierdoły sam dopilnować.

Co do żarełka, to mam WIELKIE PLANY jako wieczny głodomór, więc się podzielę pomysłami
- czekolada gorzka 90%
- orzechy (pistacje, nerkowce, laskowe - coś w tym klimacie)
- batony musli i sezamki
- wołowina suszona Beef Jerky z Sokołowa (uwielbiam :P)
- dania błyskawiczne, ale o dobrych składach, żeby nie uczulić małego przy karmieniu piersią; odkryłam niedawno coś takiego jak Quicker: http://www.quicker-food.com.pl/ - polecam
- suszone owoce, chipsy owocowe
- woda + wezmę chyba z jednego izotonika
- może kabanosy?

Wiem - jestem straszna A te quickery to dla mnie odkrycie roku pod kątem szpitala :P

Cytat:
Napisane przez crescent Pokaż wiadomość
To moj ma dupke najczesciej po lewej po prawej sprzedaje mi kopy czasem tez obrywam prawie ze w prawa piers tak wysoko juz siega ze z mezem sie smialismy ze jeszcze chwila i mi stope do buzi wsadzi

Mój z kolei po prawej I tam mam zazwyczaj twardszy brzuch.

---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:32 ----------

Tak, jak pisałam - byłam dziś na spotkaniu z położną. Super babeczka - rzutka, energiczna, konkretna, ale jednocześnie bardzo ciepła. Wypełniliśmy wstępnie dokumentację porodową. Muszę Wam powiedzieć, że sporo tego teraz jest... Wywiad położniczy, wywiad higieniczny, wywiad epidemiologiczny, wywiad zw. z historią chorób, szereg zgód... Jakbym miała to w skurczach wypełniać, chyba bym straciła przytomność.

Czuję się teraz dużo spokojniejsza - wiem, że będę pod dobrą opieką.

Ciasta w końcu nie upiekłam, bo dzień mi się rozciągnął. Teraz dopiero wróciłam z ostatniego spaceru z psami i padam na pysk. Jutro skoczę do Bliklego albo do Wedla po jakiś fajny zestawik na prezent dla szwagierki. Ewentualnie kupię torcik w cukierni. Dobrej nocy!

---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ----------

A, i powiedzcie mi, czy te orzechy to jest dobry pomysł, bo też potrafią nieźle uczulać, skubane...
cesarskie cięcie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-18, 09:36   #3885
crescent
Zakorzenienie

Co to za spanie do tej godziny? Prawie 10 a tu cisza

CC moja polozna wychodzi z zalozenia ze podczas karmienia nalezy jesc jak w ciazy. Wychodzi wiec na to ze jak orzechy jadlas to mozesz jesc. Ja zdania nie mam bo nie wiem, pierwsze dziecko bede miala ale wydaje mi sie ze jak zauwazysz cos niepokojacego to odstawisz po prostu

Stary 2017-06-18, 09:51   #3886
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez crescent Pokaż wiadomość
Co to za spanie do tej godziny? Prawie 10 a tu cisza

CC moja polozna wychodzi z zalozenia ze podczas karmienia nalezy jesc jak w ciazy. Wychodzi wiec na to ze jak orzechy jadlas to mozesz jesc. Ja zdania nie mam bo nie wiem, pierwsze dziecko bede miala ale wydaje mi sie ze jak zauwazysz cos niepokojacego to odstawisz po prostu

Moja z kolei sugerowała, żeby odstawić ostre przyprawy, pestkowce i owoce naładowane silnie pestycydami, typu truskawki. Co do reszty, miała taki sam stosunek jak Twoja
Stary 2017-06-18, 09:56   #3887
_km
Raczkowanie

Ja nie wiem jak mój leży - czuję dwie kulki, po lewej i prawej stronie pępka, jak się rusza to czasem mam pepek zapadnięty. A niby leży główkowo przodem.

Hubiworld uznał reklamację
_km jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-18, 10:05   #3888
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _km Pokaż wiadomość
Ja nie wiem jak mój leży - czuję dwie kulki, po lewej i prawej stronie pępka, jak się rusza to czasem mam pepek zapadnięty. A niby leży główkowo przodem.

Hubiworld uznał reklamację
No i super Widzę, że warto u nich kupować, bo sprawę Oriane z zalanym kartonem też rozpatrzyli pozytywnie.

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Dobra, ja znikam na cały dzień Zajrzę wieczorem albo jutro rano
Stary 2017-06-18, 10:31   #3889
diablica80
Zakorzenienie

Dzień dobry 😀 u nas najpierw spacer potem laba 😂

20170618_092111.jpg20170618_102529.jpg

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
diablica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-18, 12:20   #3890
judkama
Zakorzenienie

Doberek! My na obiad dzis do tesciowej przyjechalismy. Skoczymy do pepco.
Ja sie nie bede ograniczac przy karmieniu piersia. U corki uaktywnily sie pokarmowki po nie całym roku od odstawienia od piersi. Takze co ma byc to bedzie. Licze, ze Wicia tak jak i starszy synek przejmie moje geny i pokarmowki go omina. Mycha ma takie same co tesciowa. Jedynie to warto unikac mocno pryskanych owocow, warzyw itp. To jednak szkodzi i nam, zwala sie wysypki na np. truskawy a to chodzi o pestycydy. No i musze zamowic probiotyk dla Wicia

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Co do przypraw, to pamietam ze powyjsciu ze szpitala z malym, zrobilam sobie kurczaka z chilli. Po tym zaczal w koncu ssac jak szalony Takze no.

synuś
córeczka
synuś
Stary 2017-06-18, 13:52   #3891
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:
Jak pakowałam do torby rzeczy do pielęgnacji malutkiej to jakoś tak do mnie dotarło, że niedługo ona będzie już z nami i będę się nią opiekować. Niby oczywiste, a jednak takie szokujące i rozczulające odkrycie

Też mam czasem takie olśnienia 😊

Cytat:
U mnie się zdarza, że brzuch jest twardy​ po jednej stronie, a po drugiej miękki i często mam wybrzuszenie na wysokości pępka, obstawiam, że to tyłek

U mnie tyłek małej przeważnie z prawej strony i kopniaki tez 😊

a_nn_a_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-18, 20:52   #3892
itakasia
Zakorzenienie

witam
jaka piękna pogoda
dziś miły dzionek, popołudniu byliśmy u mojej chrześniaczki na urodzinach
Cytat:

Ja też zrobiłam ostatnie zakupy w Rossku do torby i jestem zła, bo babka przy kasie nie zapakowała mi mini nici dentystycznej Niby 2,99, ale i tak mnie to zdenerwowało - to straszne, że człowiek musi każdej pierdoły sam dopilnować.

Co do żarełka, to mam WIELKIE PLANY jako wieczny głodomór, więc się podzielę pomysłami
- czekolada gorzka 90%
- orzechy (pistacje, nerkowce, laskowe - coś w tym klimacie)
- batony musli i sezamki
- wołowina suszona Beef Jerky z Sokołowa (uwielbiam :P)
- dania błyskawiczne, ale o dobrych składach, żeby nie uczulić małego przy karmieniu piersią; odkryłam niedawno coś takiego jak Quicker: http://www.quicker-food.com.pl/ - polecam
- suszone owoce, chipsy owocowe
- woda + wezmę chyba z jednego izotonika
- może kabanosy?

Wiem - jestem straszna A te quickery to dla mnie odkrycie roku pod kątem szpitala :P

A, i powiedzcie mi, czy te orzechy to jest dobry pomysł, bo też potrafią nieźle uczulać, skubane...
ja akurat jestem radykałem bo takie mam doświadczenie, moje dzieci rodziły się maleńkie i miały nie do końca dojrzały układ pokarmowy, źle reagowały na różne produkty. plusem lekkostrawnej diety było dobre samopoczucie, miałam wrażenie, że na początku ciało jest tak zmęczone, że było mu to na rękę. ale to każdy musi sam obserwować. ja z biegiem czasu wprowadzałam produkty, po różnym czasie u każdej córki
Cytat:
Dzień dobry 😀 u nas najpierw spacer potem laba 😂

Załącznik 7114091Załącznik 7114096

mam nadzieję, że dzień udany

jutro przyjeżdża do mnie koleżanka, kiedyś byłyśmy bardzo blisko, przyjaźniłyśmy się, wiele razem przeżyłyśmy, od roku walczy z rakiem piersi, jest po operacji i w trakcie intensywnej chemioterapii...
Stary 2017-06-19, 00:10   #3893
yabadabadooo
Zadomowienie

Cytat:

Ja wczoraj siedziałam cały dzień z mężem i na zmianę wtykaliśmy paluchy w mój pępek i smyralismy młodego całą górną część brzucha i okolice pępka mam twarde. Dół mięciutki, ale to moje sadełko sprzed ciąży, które wbrew moim życzeniom nie wchłonęło się do ciążowego brzuszka
Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość

jutro przyjeżdża do mnie koleżanka, kiedyś byłyśmy bardzo blisko, przyjaźniłyśmy się, wiele razem przeżyłyśmy, od roku walczy z rakiem piersi, jest po operacji i w trakcie intensywnej chemioterapii...
To strasznie przykre Dużo zdrówka dla koleżanki
Cytat:

Ja co trochę sobie uświadamiam to, że jeszcze 6 tygodni i mały będzie z nami Choć nie powiem, bo momentami mnie to przeraża

Tż był i pojechał. Odprowadziłam go na lotnisko, oczywiście się popłakałam. Coraz ciężej mi żyć na odległość Widzę, że fajnie spędziłyście długi weekend
yabadabadooo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-19, 00:37   #3894
crescent
Zakorzenienie

Itaksia duzo zdrowia dla kolezanki

Yabadabadooo Twoj maz pracuje za granica? Chyba w temacie nie jestem

Moj syn tak daje czadu ze ulozyc sie nie moge..do tego zgaga bo zachcialo mi sie pasztetu o 22

Stary 2017-06-19, 00:48   #3895
yabadabadooo
Zadomowienie

crescent, niestety całe szczęście jeszcze tylko do marca '18 (mam nadzieję

łoo odważna! ja pasztetu od 6 miesiąca w buzi nie miałam, bo potem zdychałam dwa dni na zgagę. W sobotę połasiłam sie na bezalkoholowego żywca z sokiem malinowym. Pół nocy w plecy, bo ciągle się kręciłam przez ta zgage
Stary 2017-06-19, 01:27   #3896
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:
Doberek! My na obiad dzis do tesciowej przyjechalismy. Skoczymy do pepco.
Ja sie nie bede ograniczac przy karmieniu piersia. U corki uaktywnily sie pokarmowki po nie całym roku od odstawienia od piersi. Takze co ma byc to bedzie. Licze, ze Wicia tak jak i starszy synek przejmie moje geny i pokarmowki go omina. Mycha ma takie same co tesciowa. Jedynie to warto unikac mocno pryskanych owocow, warzyw itp. To jednak szkodzi i nam, zwala sie wysypki na np. truskawy a to chodzi o pestycydy. No i musze zamowic probiotyk dla Wicia

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Co do przypraw, to pamietam ze powyjsciu ze szpitala z malym, zrobilam sobie kurczaka z chilli. Po tym zaczal w koncu ssac jak szalony Takze no.
W takim razie, jadę po bandzie :P Jeśli okaże się, że coś jest nie tak, po prostu odstawię.

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
witam
jaka piękna pogoda
dziś miły dzionek, popołudniu byliśmy u mojej chrześniaczki na urodzinach

ja akurat jestem radykałem bo takie mam doświadczenie, moje dzieci rodziły się maleńkie i miały nie do końca dojrzały układ pokarmowy, źle reagowały na różne produkty. plusem lekkostrawnej diety było dobre samopoczucie, miałam wrażenie, że na początku ciało jest tak zmęczone, że było mu to na rękę. ale to każdy musi sam obserwować. ja z biegiem czasu wprowadzałam produkty, po różnym czasie u każdej córki

mam nadzieję, że dzień udany

Itakasia, a myślisz, że ta wołowina i kabanosy będą już za ciężkie? Co do koleżanki, życzę zdrowia. Moja dobra przyjaciółka walczyła wiele lat z białaczką i wygrała - teraz bierze ślub 14 lipca i dobrze jej się wiedzie Mam nadzieję, że Twojej koleżance również się uda pokonać choróbsko

Cytat:
Napisane przez yabadabadooo Pokaż wiadomość
crescent, niestety całe szczęście jeszcze tylko do marca '18 (mam nadzieję

łoo odważna! ja pasztetu od 6 miesiąca w buzi nie miałam, bo potem zdychałam dwa dni na zgagę. W sobotę połasiłam sie na bezalkoholowego żywca z sokiem malinowym. Pół nocy w plecy, bo ciągle się kręciłam przez ta zgage
Ojjj, znam ten ból - od jakiegoś miesiąca nie mogę jeść ciężkostrawnych rzeczy, bo zgaga mnie zabija. Co do życia na odległość - podziwiam i życzę cierpliwości. Do marca nie tak dużo czasu zostało, a z małym dzieckiem nawet nie zauważysz, jak Ci to upłynie
Stary 2017-06-19, 08:21   #3897
diablica80
Zakorzenienie

Dzień dobry

Ogłaszam wszem i wobec, że ten tydzień to już tylko pranie i prasowanie juniorowych rzeczy.

Lampa do sypialni zamówiona, firanka też.

Dzisiaj tż przenosi łóżko, wstawia komodę i łóżeczko.

Yeeee

Miłego dnia

diablica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-19, 08:24   #3898
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry

Ogłaszam wszem i wobec, że ten tydzień to już tylko pranie i prasowanie juniorowych rzeczy.

Lampa do sypialni zamówiona, firanka też.

Dzisiaj tż przenosi łóżko, wstawia komodę i łóżeczko.

Yeeee

Miłego dnia

Super, gratulacjeeeee!!

Hanala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-19, 08:29   #3899
malenka1889
Zadomowienie

Hej 😘 witam sie i ja. Jestem wyładowana po wczorajszej imprezie tzn byliśmy na chrzcinach, po 20 wróciliśmy, a córka wstała o 6

Trochę mnie mały w brzuchu wczoraj nastraszył bo mało aktywny był i od rana też sie leni i chyba śpi jeszcze.... No może się przekręcił czy coś bo słabo mnie tylko smyrnął od wczoraj

Wysłane za pomocą mTalk
malenka1889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-19, 08:31   #3900
yabadabadooo
Zadomowienie

Dot.: Sierpniówki 2017 &lt;3 cz.4

Diablica, super

Maleńka, może mały nie chciał się za dużo ruszać żeby mamuska miała miejsce na imprezowe jedzonko

Dzień dobry, siedzę w przychodni czekam na badania. Wczoraj sie pochorowalam. Cały ranek aż do południa leżałam z bólem żołądka. Udało mi się troszkę rzygnąć. Okazało się, że zaszkodził mi bogracz który jadłam na kolację w sobotę. Chrzanione pieczarki i papryką. Wątroba juz ma chyba problem z takimi ciężkimi rzeczami

Edytowane przez yabadabadooo
Czas edycji: 2017-06-19 o 08:33
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości