Lipcówki 2017 cz. 6 - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-06-19, 11:10   #4081
cashmere
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 cz. 6

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Hej

Już wiem co to znaczy ból w pachwinach po dzisiejszej nocce. Na szczęście rano nic nie czułam

Co do wydatków...mnie wystarczy to podsumowanie w banku online, które pokazuje wydatki za ostatnie 30dni, nie jest ono szczegółowe, ale ogólny pogląd mam i dziwię się co miesiąc

Widzę, że nie dałaś znać, trzymam kciuki, żeby było ok. Wiesz, że z cukrzycą często rodzi się przed terminem? Ja mam to cały czas w pamięci.

Przerażające!

Pięknie to wygląda

Rozwaliłaś mnie tymi żelaznymi macicami haha

Ja przez pierwszy miesiąc noworodkowy zamierzam unikać wszelkich zew. bodźców. Po miesiącu po malutku.

Kciuki za wizytę ✊️✊️

Też nie mam szumisia i myślę czy kupic, jakby był w promo za jakąś stówkę to bym brała

Ja bym z tym pytaniem do gin zadzwoniła albo na ip podjechała

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
No ciekawe jak to u nas będzie
Pierwszy synek i bez cukrzycy wyskoczyl 3 tyg.wczesniej, więc teraz się nastawiam że też tak może być.

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

VADI, MALA kciuki za wizyty!!!

Ja mam Szumisia, kupiłam jak był w Rossie

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-19, 11:18   #4082
minini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
Wy tu o budżetach, liczeniu kosztów itd a ja właśnie zrobiłam zamowienie na allegro i gemini i zostało mi 130 zl na koncie do końca miesiaca zrobilam mam nadzieje ostatnie zamowienien na gemini juz chyba wszystko niezbędne do wyprawki noworodka mam.

I nie wiem czy sie chwalić czy nie ale moje dziecko CHYBA będzie miało wózek 😁 ale z radością poczekam aż dotrze. Zamówiłam używany przez olx z Wrocławia więc do środy siedzę jak na szpilkach bo aż sie boję czy bedzie taki jak na zdjeciach

Ktoś pytal o obiad ja dziś nie gotuję sama jestem tż wyjechał na dwa dni więc dzis rozpusta - arbuz i truskawki na tapecie 😁

Co do szumisia moja siostra mówi ze to jest najgenialniejszy wynalazek dla dzieci (chyba do poprawnej polszczyzny mi daleko tym określeniem). Ale jej córa ma rok i nadal Szumiś w użyciu i nadal na nią działa. Ale wiadomo zależy od dziecka. Mojego chrzesniaka uspokajał odkurzacz a bratanica sie odkurzacza bała 😁

jaki wozek kupilas?

u mnie dzis fasolka szparagowa na obiad, mąż z synem do tego pieczen z łopatki a ja jakis omlet albo sadzone jajka.
oczywiscie po obiedzie truskawki wczoraj kupilam 4 kg, juz ponad polowy nie ma!

aaa mikser mi sie spalił poszly iskry i padł. także ciast w najblizszym czasie nie zrobie..
jakie macie miksery? najbardziej chodzi mi o ich moc? musze cos kupic jak najszybciej, mam smaka na biszkopt z truskawkami i galaretka
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-19, 11:23   #4083
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Xzora
Lubię bezy
Ja bede teraz grzeszyć tylko.lodami i owocami, na potęgę to wcinam... a to sporo cukru :/

Chilli
Jeszcze masz chwilke, wiec sie nie martw. Poproś gina o USG pod kontem łożyska ( chociaż pewnie wszystko gra skoro nic do tej.pory.nie mowił)
Czekaj spokojnie, myślę, że samo sie zacznie do końca miesiąca.
Ja mam.nadzieję, że u mnie też ew 1-2 lipca... choć czasu mam znacznie więcej.
A takie bóle to.mogą być skurcze, więc macica pewnie ćwiczy. Ja mam te twardnienia... ale jakoś szału nie ma.
Macice faktycznie mamy mocne!

Morelle
To ty w końcu jeszcze mie masz terminu ustalonego? Czy masz?

Jeśli o zakupy chodzi, to malucha na początek do skupisk zabierać nie będę. Wszystkie wieksze zakupy robi mąż wiec tak zostanie, ja ew. pod domem.

Dziś mam wizytę, może to.nawet ostatnia....mam.pustkę w głowie nie wiem o co zapytać?

Szyjka u mnie pewnie ok.
Może poleże pod KTG, pomięrzy go dokładnie pewnie i poda szacunkową wagę i chyba tyle

Dziś mam dzień, w którym nie mogę się go już doczekać

Idę przeglądać zdjecia... mam nadzieję, że chociaż z dwa trzy będą się nadawać do ramki.

Kciuki za wizytę!
Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczyny czy ktoś dzisiaj ze mną wizytuje?

W historię o kocie wybaczcie Ale nie wierzę, po 1 kto by dopuszczał do niemowlaka zwierzę z nieobcietymi pazurami? Po 2 dzieciak przy najmniejszym drasnieciu by się darl w nieboglosy, po 3 powieka musiałaby być dłuższy czas otwarta do czegoś takiego a wiadomo, ze przy najmniejszym urazie się automatycznie zaciska no i po 4 - po co jakiekolwiek zwierzę miałoby chcieć coś takiego robić? Także obstawiam, ze jakiś drobny incydent powtarzany przekształcił się w historię z horroru typu powtarzanych durnot z kategorii "koty przegryzaja starszym ludziom grdyki przez sen"

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Dobry pomysł, też wyparzę swój, jak przyjdzie sterylizator

Dziewczyny, czy któreś z Was kupowały podkłady do przewijania, które mają z 1 strony materiał, a z 2 ceratę? Prałyście to normalnie w pralce?
Ja mam coś takiego pod prześcieradło i prałam normalnie, ale było napisane że można prać nawet w 90st
Cytat:
Dzien dobry!

MySweet ale pięknie u Ciebie! Uwielbiam tą cegłę mam w salonie 😁

Morelle świetnie Ci w tej sukience! 😊 ale historia z tym kotem! Ja mam w ogóle ograniczone zaufanie co do zwierząt czy do kotów czy psów.

Emmos ale miło 😊 przystojny chociaz byl? 😂

Karolina oby Cie ominęło!

Chilli żelazne macice ahahahahahahsh nie kracz! Bo jeszcze zaczna rodzic te najbardziej nie przygotowane 😂

Życzę Ci żebyś rychło urodziła! Samantha Tobie również !

Darietta ja na chodzie czasami za bardzo a dziecku stacjonarnie prawie nic z ubran nie kupiłam raczej wszystko online bo i ceny lepsze niz stacjonarnie 😉

Samantha rada tesciowej nieziemska ma kobietka wyobraźnię 😂

Mała Ty to chcesz urodzic chyba juz 😋

Xzora kurcze ja tez ostatnio bym tylko słodycze jadla na zmianę z owocami. WcZeśniej nie mialam takiego parcia na slodkie a teraz juz mi nawet nie przeszkadza ze po slodkim zgagi dostaje 😂

Vadi, Mala kciuki za wizyty!

Chilli umyj podlogi na kolanach podobno dobrze działa na przyspieszenie porodu 😁

Pestycyda super ze mieszkanko wysprzatane 😉

Nie wiem czy sie odnioslam do wszystkiego. Nie bylo mnie chwilę a Wy tyle stron napisalyscie :mldeje: My wczoraj popoludniem zebralismy sie do mojej siostry bo im dłużej siedzialam w domu tymbardziej chcialo mi sie płakać chyba z nudów 😒 na koniec ciąży mnie hormony dopadly masakra.

Też miałam wczoraj dzień hormonów. Najpierw się popłakałam bo mąż mi zamknął drzwi od sypialni, a później bo nie mogłam znaleźć piłki psa, a jechaliśmy nad jezioro i musieliśmy się wracać, bo zaczęłam płakać po drodze no nic na to nie poradzę i wkurzają mnie już te moje humory...

Idę sadzić kwiatki więc nie piszcie za dużo, od rana już mialam ponad 50 postów do nadrobienia

A taedio po tej ikei zamilkła, chyba ma dużo rzeczy do poskładania

Stary 2017-06-19, 11:30   #4084
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Wy tu o budżetach, liczeniu kosztów itd a ja właśnie zrobiłam zamowienie na allegro i gemini i zostało mi 130 zl na koncie do końca miesiaca zrobilam mam nadzieje ostatnie zamowienien na gemini juz chyba wszystko niezbędne do wyprawki noworodka mam.

I nie wiem czy sie chwalić czy nie ale moje dziecko CHYBA będzie miało wózek 😁 ale z radością poczekam aż dotrze. Zamówiłam używany przez olx z Wrocławia więc do środy siedzę jak na szpilkach bo aż sie boję czy bedzie taki jak na zdjeciach

Ktoś pytal o obiad ja dziś nie gotuję sama jestem tż wyjechał na dwa dni więc dzis rozpusta - arbuz i truskawki na tapecie 😁

Co do szumisia moja siostra mówi ze to jest najgenialniejszy wynalazek dla dzieci (chyba do poprawnej polszczyzny mi daleko tym określeniem). Ale jej córa ma rok i nadal Szumiś w użyciu i nadal na nią działa. Ale wiadomo zależy od dziecka. Mojego chrzesniaka uspokajał odkurzacz a bratanica sie odkurzacza bała 😁

Gratuluję zakupu! Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok!

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
przez pierwszy okres i tak Ci sie prawdopodobnie nie bedzie chcialo latac na zakupy. wiadomo na spacer blisko gdzies na male zakupy to jasne ze tak. ale do jakiegos centrum na wlasnie ciuszkowe zakupy to chyba bym poczekala miesiąc - dziecko jest b.wrazliwe na wszelkie zewnetrzne bodźce wiec moze zle reagowac i i tak zakupow nie zrobisz... w takich skupiskach ludzi tez sporo zarazkow i chorób - pomysl czy napewno chcesz narażac takie malenstwo na nie.
wiadomo tez bez przesady - jak pojedziesz na zakupy na godzinke jak dziecko w tym czasie bedzie spalo i nie wymagalo w tym czasie karmienia czy przebierania to oblecisz 2-3 sklepy

to i tak lepiej niż moja wczorajsza kolacja - lody o 23.

bezfirmowa dodawana do produktów bepanthen. taka jak ta:

https://☠☠☠☠☠☠☠/images/5evDHQ

wariatka. to cie pocieszyła! udusiłabym albo wyrzucia z domu po takim tekście! tym bardziej przy obecnym stanie moich wariujących hormonow..

super ze masz juz po remoncie i czysciutko!! zazdroszcze bardzo tego stanu! u mnie remont do przodu, ale balagan i kurz wszedzie, nie do ogarniecia...

powodzenia na wizycie!!!
lody i owoce to też moja dieta ciążowa

za twoja wizyte rownież trzymam kciuki

organizm sie oczyszcza przed porodem podobno

żylaste bardzo, niebiesko fioletowy a do tego skóra blada i cienka... ramiona, twarz, nogi mam opalone a brzuch i biust to jak u trupa białe..

pod koniec ciąży te wszystkie bóle są normalne.. jesli przeszło to bym sie nie martwiła wiecej

ja dzis sie wyspalam porzadnie! ponad 10 godzin! z jedna pobudka siku, ale to szlam z zamknietymi oczami zeby sie nie rozbudzic i w sekundzie zasnelam dalej.
takze mam nadzieje ze dzis bede miala siłe dokonczyc sprzatanie sypialni bo w sobote tylko tak z wierzchu ogarnełam..
A ile dni przed porodem się oczyszcza?

Ja też mam szumisia z rossa. Były po 119zł, a potem już je widziałam przecenione na 79 zl.
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-19, 11:32   #4085
Carolles
Zadomowienie

Cytat:
jaki wozek kupilas?

u mnie dzis fasolka szparagowa na obiad, mąż z synem do tego pieczen z łopatki a ja jakis omlet albo sadzone jajka.
oczywiscie po obiedzie truskawki wczoraj kupilam 4 kg, juz ponad polowy nie ma!

aaa mikser mi sie spalił poszly iskry i padł. także ciast w najblizszym czasie nie zrobie..
jakie macie miksery? najbardziej chodzi mi o ich moc? musze cos kupic jak najszybciej, mam smaka na biszkopt z truskawkami i galaretka
Joie Chrome Dlx

A co do miksera ja mam Bosch ErgoMix 450W i jak na moje potrzeby jest ok 😊

Jon u mnie na szczęście sa akcje pojedyncze ale jeden taki dzień wystarcza zeby mnie psychicznie dobić. A biedny tż obrywa za to.

Edytowane przez Carolles
Czas edycji: 2017-06-19 o 11:35
Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-19, 11:34   #4086
Agg_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość
Jasne że dotrwasz do terminu porodu Ja miałam sterydy podane na początku maja i zagrożenie porodem, a teraz u mnie 37+5
Jaki piękny dzień masz dzisiaj 😍
Pocieszające. U mnie dopiero 34t4d ale to i tak już całkiem nieźle, 2 tygodnie po szpitalu jeszcze się trzymam.

Cytat:
Zazdroszcze😞 ja bym tak pojechala nad morze. Ale już postanowilam ze jedziemy za rok!
Ja mam około 50km nad morze, więc myślę że w sierpniu i we wrześniu będziemy sobie jeździć i wdychać jod. Zobaczymy jak pogoda dopisze.

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
Aggs ale zazdroszczę też tak chcę ale za daleko

Ja dzisiaj czuję się o niebo lepiej i siedzę na ogródku i jem loda. Co jakiś czas wkrecam psa i ją wołam "masz, masz" a ona się nabiera
ładnie to tak psinę w bambuko robić?!

Ja to bym chciała w góry... ale za daleko

Cytat:
wytrzymasz wytrzymasz!!! ty tam opalaj sie na tej plaży odpoczywaj i czekaj na mnie do przynajmniej polowy lipca!!

cudny widok
Cały czas się staram!

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Poprostu zrobiłam Ci foto
Super wyglądasz!

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
A i miałam fajną sytuację, szłam rynkiem, siedział gość na murku, śpiewał i grał na gitarze. I nagle słyszę jak śpiewa: Jaki ładny brzuszek, który to już miesiąc, chłopiec czy dziewczynka....hahaha śmieszne to było i miłe
Super miła reakcja! Czy odśpiewałaś mu?!

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Mi się w nocy śniło , ze mi wody odeszły. Było to tak realne , ze czułam takie ciepło między nogami aż jak wstałam rano to patrzyłam czy się nie zesikalam do łóżka przez sen czasem
Mnie najbardziej przeraża opcja , ze dostanę biegunki przed porodem jak moja ciotka. Nie dość ze skurcze bolą to jeszcze skurcze flaków i człowiek taki obkupczony zwija się na kiblu. Masakra na maxa.
z tą biegunką to mnie to nie przeraża bo wiem, że ja na pewno dostanę! zawsze mam sraczkę w najmniej odpowiednich momentach

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
Oto efekt naszego remontu przedpokoju. Była paskudna beżowo pistacjowa farba. Teraz jest jasno i czysto a i zrobiliśmy taka mini galerie u dziewczynek
Załącznik 7115021
Załącznik 7115026
Załącznik 7115031
Pięknie!
Myśmy też myśleli nad białą cegłą w przedpokoju ale ostatecznie położyliśmy beton dekoracyjny. Może uda mi się cegłę przemycić gdzieś do salonu.

Vadi, Mała, trzymam kciuki za wizyty

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
ja dzis sie wyspalam porzadnie! ponad 10 godzin! z jedna pobudka siku, ale to szlam z zamknietymi oczami zeby sie nie rozbudzic i w sekundzie zasnelam dalej.
takze mam nadzieje ze dzis bede miala siłe dokonczyc sprzatanie sypialni bo w sobote tylko tak z wierzchu ogarnełam..
Wow! Tyle godzin snu, to nawet ja, największy śpioch, nie pobiję.
Ostatnio szybko się wysypiam. W nocy. Bo w dzień jak zasnę to śpię i śpię.

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-19, 11:38   #4087
baby2
Rozeznanie

czesc dziewczynki
mój laptop dalej niebnaprawiony więc tylko was podczytuję, pisanie na tablecie doprowadza mnie do furi

kciuki za wszystkie dziś wizytujace ją wizytuję jutro i bardzo proszę o kciukasy został mi miesiąc do terminu z om. Ibardzo liczę na jakiś termin cc. Tak jak większość z was mam dość, wyć mi się chcę , wszystko boli,młodą tak ostatnio napiera na bożenę że mam wrażenie że zaraz urodze.Zgaga, niemoc a już najbardziej wkurzona mnie nocne spacery do wc, wstaje bez jaj jakieś 10-12 razy , nie zdążę przekręcić się na drugi bok i znów muszę wstawac

pisałyscie o prezentach po urodzeniu, U mnie istnieje coś takiego, z reguły jakaś biżuterię i kwiaty partner kupuje. Jako że mój mąż nie jest zbyt pomysłowy mam sobie coś wybrać i on kupi myślałam o takiej złotej zawieszce na łańcuszek z imionami dzieci
baby2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-19, 11:39   #4088
Mała!
Zakorzenienie

Chilli
Upały mnie przerażają obecnie...
A co do przyspieszaczy... to miziajki z TŻ i masowanie sutków ...

Ja sie szykuję na wizyte, ale.musze zadzwonic bo.pewnie zamiast na 12 pojede na 14

Posprzatałam pokój Tymona pochowalam kilka zabawek.i pluszaków i odpoczne chwilkę
Obiad i wsio...

Aggs
Też mam biegunkowe klimaty zawsze w nieodpowiednim momencie

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2017-06-19 o 11:45
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-19, 11:46   #4089
morelle_
Zakorzenienie

KCIUKI za wszystkie wizyty!

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Aggs Ty 34+4, a ja jutro 38+1
Stary 2017-06-19, 11:50   #4090
Carolles
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
Pocieszające. U mnie dopiero 34t4d ale to i tak już całkiem nieźle, 2 tygodnie po szpitalu jeszcze się trzymam.

Ja mam około 50km nad morze, więc myślę że w sierpniu i we wrześniu będziemy sobie jeździć i wdychać jod. Zobaczymy jak pogoda dopisze.

Cały czas się staram!

Super wyglądasz!

z tą biegunką to mnie to nie przeraża bo wiem, że ja na pewno dostanę! zawsze mam sraczkę w najmniej odpowiednich momentach

Pięknie!
Myśmy też myśleli nad białą cegłą w przedpokoju ale ostatecznie położyliśmy beton dekoracyjny. Może uda mi się cegłę przemycić gdzieś do salonu.

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Ja mam bliżej w góry 😁 wyjazd nad morze odkladamy na przyszly rok. Z takim maluszkiem 600 km jechac to dla mnie mission immposible 😂

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-19, 11:53   #4091
Agg_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Aggs Ty 34+4, a ja jutro 38+1
No rozbieżności terminowe mamy konkretne Ty zakładałaś pierwszy wątek, a ja dopiero seksy uprawiałam.

Cytat:
Ja mam bliżej w góry 😁 wyjazd nad morze odkladamy na przyszly rok. Z takim maluszkiem 600 km jechac to dla mnie mission immposible 😂
To ja mam mniej-więcej tyle w najbliższe góry. Więc też najprędzej w przyszłym roku.

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-19, 11:56   #4092
pestycyda
Zakorzenienie

Samantha, masaż sutków stymuluje do porodu więc masuj ile wlezie

Minini, u Ciebie remonty też się kiedyś skończą

Jon, piłka dla psa to doskonały powód do płaczu :,)

Baby, współczuję tych nocnych wycieczek. Ja wstaję z 3 razy i jestem umęczona:/

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-19, 11:56   #4093
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
No rozbieżności terminowe mamy konkretne Ty zakładałaś pierwszy wątek, a ja dopiero seksy uprawiałam.

To ja mam mniej-więcej tyle w najbliższe góry. Więc też najprędzej w przyszłym roku.
Stary 2017-06-19, 11:59   #4094
faithworkswonders
Wtajemniczenie

U nas dzisiaj 34+2 właśnie włączyłam 2 pralkę ciuszkow , została jeszcze 1 a to tylko 56-62 mam dużo z tego co widziałam pajaców do spania , bo sama to kupiłam może z 10 body a tak to wszystko po Bartku i od kuzynek

Emilia
faithworkswonders jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-19, 12:01   #4095
xzora
Zakorzenienie

Carolles - 3mam kciuki za wozek!
Nie wiem jaką moc ma moj mikser.
Jon - współczuje tej huśtawki nastrojów.
Baby - kciuki za jutrzejszą wizytę! Tez tak mam z nocnymi wizytami w toalecie. A jeszcze dzisiaj miałam skurcz łydki i musiałam wstać o 5.00 rano.

Tak piszemy o porodzie, ktora pierwsza. Zajrzałam na listę i z dziewczyn ktore sie udzielają jestem 5ta w kolejności. Także dziewczyny (Chilli, Nulka, Samantha) żebym was nie wyprzedziła.
Wybrałam pediatrę na dziecka - całkiem o tym zapomniałam, a dopiero wczoraj kompletując torbę do szpitala zobaczyłam, ze brakuje mi tego.

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-19, 12:05   #4096
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Baby - kciuki za jutrzejszą wizytę! Tez tak mam z nocnymi wizytami w toalecie. A jeszcze dzisiaj miałam skurcz łydki i musiałam wstać o 5.00 rano.

Tak piszemy o porodzie, ktora pierwsza. Zajrzałam na listę i z dziewczyn ktore sie udzielają jestem 5ta w kolejności. Także dziewczyny (Chilli, Nulka, Samantha) żebym was nie wyprzedziła.
Wybrałam pediatrę na dziecka - całkiem o tym zapomniałam, a dopiero wczoraj kompletując torbę do szpitala zobaczyłam, ze brakuje mi tego.

Loteria
Stary 2017-06-19, 12:14   #4097
Mała!
Zakorzenienie

Morelle
Nie wiem jak Ty to robisz, ze wchodzisz do klubu na tel.
Probowałam szukać i dupa...

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-19, 12:19   #4098
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Morelle
Nie wiem jak Ty to robisz, ze wchodzisz do klubu na tel.
Probowałam szukać i dupa...

Jak klikniesz w ustawienia, to na dole pod subskrybowanymi wątkami są subskrybowane kluby.
Stary 2017-06-19, 12:20   #4099
cashmere
Zakorzenienie

Uprzedzam że czuję że ja mogę się wbic w kolejkę do porodu wcześniej

jestem mamą
Stary 2017-06-19, 12:25   #4100
minini
Zadomowienie

Cytat:
Joie Chrome Dlx

Jon u mnie na szczęście sa akcje pojedyncze ale jeden taki dzień wystarcza zeby mnie psychicznie dobić. A biedny tż obrywa za to.

oo fajny bedziecie mieli wozek! podoba mi sie

dzieki za info o mikserze. moj mial 180W i nie dawal rady na przyklad z twardą kruszonką - przy tym wlasnie go spalilam..

Cytat:

Cały czas się staram!

Super wyglądasz!

Pięknie!

nje pamietam kiedy w dzień spalam... ale przy starszym dziecku i męzu ktory albo w pracy albo przy remoncie... nie mam kiedy!

odpoczywaj i trzymaj sie, jak sie uspokoilo to dotrwasz napewno do terminu

Cytat:
Gratuluję zakupu! Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok!

A ile dni przed porodem się oczyszcza?

Ja też mam szumisia z rossa. Były po 119zł, a potem już je widziałam przecenione na 79 zl.
haha jakby to bylo do przewidzenia ze X dni przed porodem sie oczyszczamy to by bylo fajne info!

Cytat:
Napisane przez baby2 Pokaż wiadomość
pisałyscie o prezentach po urodzeniu, U mnie istnieje coś takiego, z reguły jakaś biżuterię i kwiaty partner kupuje. Jako że mój mąż nie jest zbyt pomysłowy mam sobie coś wybrać i on kupi myślałam o takiej złotej zawieszce na łańcuszek z imionami dzieci
fajny pomysł z ta zawieszką z imionami dzieci!!

Cytat:

my mamy 660km nad morze - i dalismy rade

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość

no tak kiedys sie remont skonczy..

Cytat:
Napisane przez faithworkswonders Pokaż wiadomość
U nas dzisiaj 34+2 właśnie włączyłam 2 pralkę ciuszkow , została jeszcze 1 a to tylko 56-62 mam dużo z tego co widziałam pajaców do spania , bo sama to kupiłam może z 10 body a tak to wszystko po Bartku i od kuzynek

fajnie, tez mam wiekszosc ubranek po starszaku i troche od kuzynki wiec wiele nie musialam dokupić
Stary 2017-06-19, 12:29   #4101
morelle_
Zakorzenienie

Ja mam podobną odległość jak minini (trochę mniej), byłam raz nad polskim morzem. Nigdy więcej nie dam się namówić.
Stary 2017-06-19, 12:33   #4102
minini
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam podobną odległość jak minini (trochę mniej), byłam raz nad polskim morzem. Nigdy więcej nie dam się namówić.
męczy Cie tyle godzin w aucie? czy morze Cie nie zachwyciło?
Stary 2017-06-19, 12:36   #4103
nulkaa3
Rozeznanie

Ja mam nad morze jakieś 1,5-2h jazdy, wpadam na A1 i do Gdańska rzut beretem, chciałabym we wrześniu się wybrać

Moja dzisiejsza noc była okropna. Dosłownie co godzinę musiałam wstawać siku, do tego ból pachwin/bioder/Grażyny był taki że za każdym razem płakałam z bólu 😧 i od rana boli mnie brzuch, delikatne skurcze czuję.
Dzisiaj przyjeżdża do mnie ekipa sprzątająca (moja mama z babcią) i mają mi zrobić generalne porządki przed porodem żebym już ja się nie meczyla

nulkaa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-19, 12:37   #4104
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Joie Chrome Dlx

ja współczuję mojemu TŻ, on jest wyrozumiały ale jak na niego focha walnę bez powodu to też się wkurza

Cytat:
czesc dziewczynki
mój laptop dalej niebnaprawiony więc tylko was podczytuję, pisanie na tablecie doprowadza mnie do furi

kciuki za wszystkie dziś wizytujace ją wizytuję jutro i bardzo proszę o kciukasy został mi miesiąc do terminu z om. Ibardzo liczę na jakiś termin cc. Tak jak większość z was mam dość, wyć mi się chcę , wszystko boli,młodą tak ostatnio napiera na bożenę że mam wrażenie że zaraz urodze.Zgaga, niemoc a już najbardziej wkurzona mnie nocne spacery do wc, wstaje bez jaj jakieś 10-12 razy , nie zdążę przekręcić się na drugi bok i znów muszę wstawac

Kciuki za jutrzejszą wizytę

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość

Mam same takie doskonałe powody

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość

Ja nie mam problemu z wyborem pediatry bo u nas jest tylko jeden

A co do porodów to ja kibicuję Chilli i Sam, bo one już mają chyba najbardziej dosyć

Stary 2017-06-19, 12:41   #4105
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
przez pierwszy okres i tak Ci sie prawdopodobnie nie bedzie chcialo latac na zakupy. wiadomo na spacer blisko gdzies na male zakupy to jasne ze tak. ale do jakiegos centrum na wlasnie ciuszkowe zakupy to chyba bym poczekala miesiąc - dziecko jest b.wrazliwe na wszelkie zewnetrzne bodźce wiec moze zle reagowac i i tak zakupow nie zrobisz... w takich skupiskach ludzi tez sporo zarazkow i chorób - pomysl czy napewno chcesz narażac takie malenstwo na nie.
wiadomo tez bez przesady - jak pojedziesz na zakupy na godzinke jak dziecko w tym czasie bedzie spalo i nie wymagalo w tym czasie karmienia czy przebierania to oblecisz 2-3 sklepy
Nie ja o centrum handlowym nie myslałam. Bardziej na miescie są małe sklepy gdzie moge kupic. No i wiadomo że nie dwa dni po porodzie. Chodzilo mi tak miesiąc po.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-19, 12:44   #4106
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość
Ja mam nad morze jakieś 1,5-2h jazdy, wpadam na A1 i do Gdańska rzut beretem, chciałabym we wrześniu się wybrać

Moja dzisiejsza noc była okropna. Dosłownie co godzinę musiałam wstawać siku, do tego ból pachwin/bioder/Grażyny był taki że za każdym razem płakałam z bólu 😧 i od rana boli mnie brzuch, delikatne skurcze czuję.
Dzisiaj przyjeżdża do mnie ekipa sprzątająca (moja mama z babcią) i mają mi zrobić generalne porządki przed porodem żebym już ja się nie meczyla

Łącze się w bolu, bo też tak kursuje do łazienki w nocy :/
Fajnie masz z tą ekipa i bliskością do morza

jestem mamą
Stary 2017-06-19, 12:45   #4107
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
męczy Cie tyle godzin w aucie? czy morze Cie nie zachwyciło?
Jedno i drugie Jechałem wtedy pociągiem, ale to i tak mała różnica dla mnie.
Stary 2017-06-19, 12:54   #4108
emilia0508
królikoholiczka

Cytat:
czesc dziewczynki

Ja kocham góry, ale mam ponad 600km. A do morza tylko 18km

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-19, 12:56   #4109
morelle_
Zakorzenienie

Ja też kocham góry Morze musi być gorące i błękitne
Stary 2017-06-19, 12:59   #4110
pestycyda
Zakorzenienie

Nulka, dobrze że ma Ci kto pomoc współczuję nieprzespanej nocy zazdroszczę bliskości morza!

Ja raz sie wybrałam pociągiem nad morze. 9h z centralnej Polski. Generalnie wolę góry więc dobrze się złożyło że na południe Polski się przeniosłam

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

P.S. info ze sklepu ze w tym tygodniu będzie szyty wózek

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości